[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Exemple de e-mailuri formale și informale în limba engleză ✍️

Cum se scrie un e-mail în limba engleză 💻

Read this article in English: How to write an email in English 💻.

Iată cum să scrieți un e-mail formal în limba engleză și cum să scrieți un e-mail unui prieten, împreună cu exemple și vocabular.

Multe forme diferite de comunicare au fost folosite de-a lungul anilor, iar cea care sa stabilit este fără îndoială e-mailuri. În zilele noastre a devenit extrem de important să poți scrieți un e-mail în limba engleză într-un mod clar și informativ. Știind cum să scrieți un e-mail bun nu numai că vă va ajuta să aterizați un loc de muncă sau să treceți un examen, ci și să rămâneți în legătură cu dvs. Prieteni vorbitori de limba engleza.

E-mailurile sunt adesea primul contact pe care îl avem cu un viitor angajator, motiv pentru care este important să facem o primă impresie bună. E-mailurile trebuie să respecte anumite coduri și un anumit nivel de formalitate. În acest articol, veți afla cum să scrieți un e-mail în limba engleză cu câteva exemple de e-mailuri în limba engleză.

Veți găsi, de asemenea, câteva sfaturi și trucuri pe a face o primă impresie bună, precum și vocabular util legat de e-mailuri.

Scrierea unui e – mail în limba engleză-Un ghid pas cu pas

Pentru a scrie un e-mail bun, trebuie să urmați aceeași structură ca și pentru o disertație. Trebuie să introduceți subiectul e-mailului, să oferiți informații despre diferite puncte și apoi să încheiați. Chiar dacă e-mailurile sunt mult mai scurte decât disertațiile, această logică vă va permite să le scrieți bine.

Să începem cu scrierea unui e-mail profesional. Cu un ton formal, vom aplica pentru un stagiu în limba engleză. Acest exemplu poate fi folosit și atunci când scrieți unei companii pentru un interviu de angajare. În al doilea exemplu veți afla cum să scrieți un e-mail unui prieten în limba engleză.

Urmați acest format pentru un e-mail eficient:

 1. Salutări
 2. Prezentare
 3. Prezentarea obiectivului principal și a mesajului
 4. Concluzie
 5. Salutări finale

Salutări

Pentru a începeți un e-mail în limba engleză, trebuie să scrieți o virgulă după fraza de deschidere, apoi lăsați o linie goală. Aici Definiți nivelul formalității. Asigurați-vă că utilizați tonul și salutul corespunzător. Când scrieți un e-mail unui destinatar necunoscut, puteți utiliza: To Whom It May Concern sau Dear Sir or Madam.

Formală :

 • Dear [Name of recipient],
 • Good morning,
 • Good afternoon,
 • Good evening,

Informal:

 • Hi,
 • Hello,
 • Greetings,

Prezentare

Când începeți un e-mail în limba engleză, începeți cu o frază scurtă pentru a iniția mesajul. Dacă scrieți un e-mail profesional, puteți scrie I hope this message finds you well. Când scrieți un e-mail unui prieten în limba engleză, puteți scrie doar How are you?.

După aceea, vă prezentați pe scurt dacă nu cunoașteți încă destinatarul. De exemplu, într-un context de lucru puteți scrie This is (Your name) from (Your Company) writing regarding... Dacă un prieten ți-a dat contactul, poți scrie (Person's Name) recommended I get in touch with you sau, mai formal, I was referred to you by (Mutual Contact's Name). Iată un exemplu de e-mail formal în limba engleză:

Formală:

Good morning,

I hope this message finds you well. My name is (Your Name), I am a business student in > my final year of an MBA degree interested in obtaining an internship at your company.

Și acum, uitați-vă la acest exemplu de e-mail informal în limba engleză:

Hi there,

How are you? This is (Your Name), we met at the hostel last week in Rome.

Prezentarea obiectivului principal și a mesajului

După introducere, aveți nevoie de câteva propoziții pentru a explica scopul e-mailului dvs. În acest moment, dacă ați scris deja subiectul e-mailului tău, destinatarul are deja o idee despre motivul pentru care le scrieți. Mergeți direct la punct și fiți clar scriind propoziții scurte și concise.

Într-un e-mail profesional, puteți adăuga, de exemplu The purpose of this email is... Dacă este un e-mail informal în limba engleză, I just wanted to know if... Nu este necesar, dar ar putea fi bine de dragul clarității.

După ce a explicat obiectivul dvs., puteți continua să mesajul principal. Aici explicați exact ce aveți nevoie și ce vă așteptați de la cealaltă persoană. Organizați-vă mesajul într-un mod clar și împărțiți-l în paragrafe dacă mesajul este prea lung.

Formală: I have read in Business for Students that you are looking for interns over the summer months. I would be interested in such a position and would like to request an interview at your convenience.

Informal: I remember you said you would be traveling to Florence next week. If you are still going, would you like to meet up?

Concluzie

Pentru a termina un e-mail în limba engleză, este important să repetați obiectivul dvs. și să mulțumiți destinatarului în concluzie. Acesta este momentul pentru a rezuma ceea ce ai nevoie în timp ce arată, de asemenea, confirmarea ta. Ca și în cazul declarației obiectivului dvs., aceasta trebuie să fie scurtă și directă. Vă mulțumim destinatarului cu un Thank you for your time. într-un e-mail profesional. Dacă scrieți unui prieten, puteți încheia doar cu Hope to see you soon.

Formală: I would be very happy to come in for an interview at your convenience.

Informal: It would be great to see you. Hope to travel together again soon!

Salutări finale

Cum termini un e-mail în engleză? Încheiați întotdeauna cu un Salutare și o semnătura. Pentru a încheia un e-mail în limba engleză, adăugați o virgulă după salutul final și terminați scriindu-vă numele.

Când scrieți un e-mail profesional, semnați cu numele dvs. complet, urmat de alte detalii, cum ar fi compania dvs., site-ul dvs. web, e-mailul dvs. și/ sau, eventual, numărul dvs. de telefon. Dacă sunteți student, puteți include și statutul și diploma universitară.

Formală:

 • Sincerely,
 • Kind regards,
 • Cordially,

Informal:

 • Thanks,
 • Best wishes,
 • Talk soon,

Urmat de numele tău.

Exemple de e-mailuri în limba engleză

În această parte a articolului puteți găsi un exemplu de e-mail profesional în limba engleză, precum și un exemplu de unul informal, scris cuiva pe care l-ați întâlnit în timpul unei călătorii. Le puteți folosi ca inspirație pentru a vă scrie propriile e-mailuri.

Formală

Exemplu de e-mail formal în limba engleză:

Good morning,

I hope this message finds you well. My name is (Your Name), I am a business student in my final year of an MBA degree interested in obtaining an internship at your company.

I have read in Business for Students that you are looking for interns over the summer months. I would be interested in such a position and would like to request an interview at your convenience. Please advise your availability and to whom I can send my resume.

I would be very happy to come in for an interview at your convenience. Thank you for your consideration, I look forward to hearing from you.

Regards,
(Your Name)
MBA Student
Florida International University, 2018

Informal

Exemplu de e-mail informal în limba engleză:

Hi there,

How are you? This is (Your Name), we met at the hostel last week in Rome.

I remember you said you would be traveling to Florence next week. If you are still going, would you like to meet up? I have some plans set up, but I am pretty open to other options. I would love to explore a bit and take some day trips, too. We could even visit that museum you mentioned.

It would be great to see you. Hope to travel together again soon!

Best wishes,
(Your Name)

Vocabular legat de e-mailuri în engleză

Ca o completare la vocabularul menționat mai sus, să adăugăm câteva cuvinte și expresii utile legate de e-mailuri în limba engleză:

 • attachment sau attached document
 • inbox sau mailbox
 • subject line
 • e-mail address
 • recipient
 • sender
 • CC sau carbon copy, care vă permite să puneți o copie pentru cineva
 • BCC ceea ce înseamnă blind carbon copy, care vă permite să trimiteți un mesaj unei persoane fără ca ceilalți destinatari să le vadă.
 • Draft

Câteva fraze utile pentru e-mailuri profesionale:

 • I look forward to your email
 • I hope this message finds you well
 • Thank you for your time
 • Do not hesitate to contact me by e-mail or telephone

Concluzie

Acum că știți cum să scrieți un e-mail în limba engleză, există câteva detalii pe care trebuie să le rețineți. O greșeală comună nu este citirea textului din nou înainte de a-l trimite. Totuși, acesta este cel mai bun mod de a evita greșelile de ortografie sau lipsa de comunicare.

Dacă aveți nevoie altcineva pentru a citi textul, nu ezitați să întrebați pe cineva cunoscut sau pe cineva de pe Internet.

Asigurați-vă că mesajul dvs. este clar și că toate informațiile necesare sunt incluse. Scopul pe care îl pronunți și mesajul trebuie să fie coerent. Verificați mesajul principal și dacă solicitările dvs. sunt directe și clare. În cele din urmă, ia în considerare atașarea unui fișier dacă ați menționat unul în e-mail.

Cu toate aceste informații, acum sunteți gata să scrieți e-mailuri bune în limba engleză.

Happy writing!

Vezi și

 • Ai nevoie de a practica cu cineva înainte de a trimite e-mail în limba engleză? Vezi cum poți găsi prieteni vorbitori de limba engleză cu exemplu de mesaje gata pentru a fi trimise.
 • Ai nevoie de a practica pe cont propriu înainte de a vorbi cu altcineva în limba engleză? Descoperiți cursul nostru online Click & Speak ceea ce vă va permite să stăpâniți 96% din limba engleză.
Profile picture for Alejandra Beck

Alejandra Beck

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: September 21, 2021, 3:53 pm