[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Voorbeelden van formele en informele e-mails in het Engels ✍️

Hoe schrijf je een e-mail in het Engels 💻

Read this article in English: How to write an email in English 💻.

Hier lees je hoe je een formele e-mail in het Engels schrijft en hoe je een e-mail aan een vriend schrijft, samen met voorbeelden en woordenschat.

In de loop der jaren zijn veel verschillende vormen van communicatie gebruikt en de vorm die zich heeft gevestigd is zonder twijfel e-mail. Tegenwoordig is het uiterst belangrijk geworden om een e-mail in het Engels op een duidelijke en informatieve manier te kunnen schrijven. Als u weet hoe u een goede e-mail moet schrijven, kunt u niet alleen een baan vinden of slagen voor een examen, maar ook in contact blijven met uw Engelstalige vrienden.

E-mails zijn vaak het eerste contact dat we hebben met een toekomstige werkgever, en daarom is het belangrijk om een goede eerste indruk te maken. E-mails moeten bepaalde codes en een bepaalde mate van formaliteit respecteren. In dit artikel lees je hoe je een e-mail in het Engels schrijft aan de hand van een paar voorbeelden van e-mails in het Engels.

U vindt er ook enkele tips en trucs om een goede eerste indruk te maken, evenals nuttige woordenschat met betrekking tot e-mails.

Een e-mail schrijven in het Engels - een stap-voor-stap gids

Om een goede e-mail te schrijven, moet u dezelfde structuur volgen als voor een proefschrift. Je moet het onderwerp van de e-mail introduceren, informatie geven over verschillende punten, en dan afronden. Ook al zijn e-mails veel korter dan dissertaties, met deze logica kun je ze toch goed schrijven.

Laten we beginnen met het schrijven van een professionele e-mail. Met een formele toon solliciteren we naar een stage in het Engels. Dit voorbeeld kun je ook gebruiken als je naar een bedrijf schrijft voor een sollicitatiegesprek. In het tweede voorbeeld lees je hoe je in het Engels een e-mail schrijft aan een vriend.

Volg dit formaat voor een efficiënte e-mail:

 1. Groeten
 2. Presentatie
 3. Presenteren van het hoofddoel en de boodschap
 4. Conclusie
 5. Laatste begroetingen

Begroetingen

Om een e-mail in het Engels te beginnen, moet je een komma schrijven na de openingszin, en dan een lege regel laten. Hier bepaal je de mate van formaliteit. Zorg ervoor dat je de juiste toon en aanhef gebruikt. Als je een e-mail schrijft aan een onbekende ontvanger, kun je gebruik maken van: To Whom It May Concern of Dear Sir or Madam.

Formeel :

 • Dear [Name of recipient],
 • Good morning,
 • Good afternoon,
 • Good evening,

Informeel:

 • Hi,
 • Hello,
 • Greetings,

Presentatie

Als je een e-mail in het Engels begint, begin dan met een kort zinnetje om je bericht in te leiden. Als je een professionele e-mail schrijft, kun je I hope this message finds you well. schrijven Als je in het Engels een e-mail naar een vriend schrijft, kun je gewoon How are you? schrijven.

Daarna stel je jezelf kort voor als je de ontvanger nog niet kent. In een werkcontext kun je bijvoorbeeld This is (Your name) from (Your Company) writing regarding... schrijven Als een vriend je het contact heeft gegeven, kun je (Person's Name) recommended I get in touch with you schrijven of, formeler, I was referred to you by (Mutual Contact's Name). Hier is een voorbeeld van een formele e-mail in het Engels:

Formal:

Good morning,

I hope this message finds you well. My name is (Your Name), I am a business student in > my final year of an MBA degree interested in obtaining an internship at your company.

En kijk nu eens naar dit voorbeeld van een informele e-mail in het Engels:

Hi there,

How are you? This is (Your Name), we met at the hostel last week in Rome.

Presentatie van het hoofddoel en de boodschap

Na de inleiding heb je een paar zinnen nodig om het doel van je e-mail uit te leggen. Op dit punt, als je het onderwerp van je e-mail al hebt geschreven, heeft de ontvanger al een idee over de reden waarom je hem schrijft. Ga recht op het doel af en wees duidelijk door korte en bondige zinnen te schrijven.

In een professionele e-mail kunt u bijvoorbeeld The purpose of this email is... toevoegen Als het een informele e-mail in het Engels is, I just wanted to know if... Het is niet nodig, maar het kan goed zijn voor de duidelijkheid.

Nadat je je doel hebt uitgelegd, kun je verder gaan met de hoofdboodschap. Hier leg je precies uit wat je nodig hebt en wat je van de ander verwacht. Organiseer je boodschap op een duidelijke manier en deel hem op in alinea's als de boodschap te lang is.

Formeel: I have read in Business for Students that you are looking for interns over the summer months. I would be interested in such a position and would like to request an interview at your convenience.

Informeel: I remember you said you would be traveling to Florence next week. If you are still going, would you like to meet up?

Conclusie

Om een e-mail in het Engels af te sluiten, is het belangrijk om in de conclusie uw doel te herhalen en uw ontvanger te bedanken. Dit is het moment om samen te vatten wat je nodig hebt en tegelijkertijd je dankbaarheid te tonen. Net als bij de doelformulering moet dit kort en direct zijn. Bedank je ontvanger met een Thank you for your time. in een professionele e-mail. Als je naar een vriend schrijft, kun je gewoon afsluiten met Hope to see you soon.

Formeel: I would be very happy to come in for an interview at your convenience.

Informeel: It would be great to see you. Hope to travel together again soon!

Laatste begroetingen

Hoe sluit je een e-mail af in het Engels? Sluit altijd af met een aanhef en een handtekening. Om een e-mail in het Engels af te sluiten, voeg je een komma toe na de laatste aanhef en sluit je af met je naam.

Als u een professionele e-mail schrijft, ondertekent u met uw volledige naam, gevolgd door andere gegevens zoals uw bedrijf, uw website, uw e-mail en/of eventueel uw telefoonnummer. Als je student bent, kun je ook je status en universitaire graad vermelden.

Formeel:

 • Sincerely,
 • Kind regards,
 • Cordially,

Informeel:

 • Thanks,
 • Best wishes,
 • Talk soon,

Gevolgd door uw naam.

Voorbeelden van e-mails in het Engels

In dit deel van het artikel vindt u een voorbeeld van een professionele e-mail in het Engels, evenals een voorbeeld van een informele e-mail, geschreven aan iemand die u tijdens een reis hebt ontmoet. Je kunt deze als inspiratie gebruiken om je eigen e-mails te schrijven.

Formeel

Voorbeeld van een formele e-mail in het Engels:

Good morning,

I hope this message finds you well. My name is (Your Name), I am a business student in my final year of an MBA degree interested in obtaining an internship at your company.

I have read in Business for Students that you are looking for interns over the summer months. I would be interested in such a position and would like to request an interview at your convenience. Please advise your availability and to whom I can send my resume.

I would be very happy to come in for an interview at your convenience. Thank you for your consideration, I look forward to hearing from you.

Regards,
(Your Name)
MBA Student
Florida International University, 2018

Informal

Voorbeeld van een informele e-mail in het Engels:

Hi there,

How are you? This is (Your Name), we met at the hostel last week in Rome.

I remember you said you would be traveling to Florence next week. If you are still going, would you like to meet up? I have some plans set up, but I am pretty open to other options. I would love to explore a bit and take some day trips, too. We could even visit that museum you mentioned.

It would be great to see you. Hope to travel together again soon!

Best wishes,
(Your Name)

Woordenschat met betrekking tot e-mails in het Engels

Als aanvulling op de hierboven vermelde woordenschat, laten we enkele nuttige woorden en uitdrukkingen toevoegen die verband houden met e-mails in het Engels:

 • attachment of attached document
 • inbox of mailbox
 • subject line
 • e-mail address
 • recipient
 • sender
 • CC of carbon copy, waarmee u een kopie voor iemand kunt zetten
 • BCC wat blind carbon copy betekent , waarmee je een bericht naar iemand kunt sturen zonder dat de andere ontvangers het zien.
 • Draft

Een paar nuttige uitdrukkingen voor professionele e-mails:

 • I look forward to your email
 • I hope this message finds you well
 • Thank you for your time
 • Do not hesitate to contact me by e-mail or telephone

Conclusie

Nu je weet hoe je een e-mail in het Engels schrijft, zijn er nog een paar details die je moet onthouden. Een veelgemaakte fout is dat u uw tekst niet nog eens doorleest voordat u hem verstuurt. Dit is echter de beste manier om spelfouten of miscommunicatie te voorkomen.

Als u iemand anders nodig hebt om uw tekst te lezen, aarzel dan niet om iemand te vragen die u kent of iemand op het internet.

Zorg ervoor dat uw boodschap duidelijk is en dat alle noodzakelijke informatie is opgenomen. Het doel dat je uitspreekt en de boodschap moeten coherent zijn. Controleer uw hoofdboodschap en of uw verzoeken direct en duidelijk zijn. Overweeg ten slotte een bestand bij te voegen als u dat in uw e-mail hebt vermeld.

Met al deze informatie bent u nu klaar om goede e-mails in het Engels te schrijven.

Happy writing!

Zie ook

 • Wilt u met iemand oefenen voordat u uw e-mail in het Engels verstuurt? Bekijk hoe u Engelssprekende vrienden kunt vinden met voorbeeldberichten die klaar zijn om te worden verzonden.
 • Moet u eerst zelf oefenen voordat u met iemand anders in het Engels gaat praten? Ontdek onze online cursus Click & Speak waarmee u 96 % van de Engelse taal onder de knie krijgt.
Profile picture for Alejandra Beck

Alejandra Beck

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: September 21, 2021, 3:53 pm