[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Példák az angol nyelvű hivatalos és informális e-mailekre ✍️

Hogyan kell írni egy e-mailt Angolul 💻

Read this article in English: How to write an email in English 💻.

Itt van, hogyan kell írni egy hivatalos e-mailt angolul, hogyan kell írni egy e-mailt, hogy egy barát, valamint a példák, szókincs.

Az évek során számos különböző kommunikációs formát alkalmaztak, és az, amely megalapozta magát, kétségtelenül e-mailek. Napjainkban rendkívül fontos, hogy képes legyen írj egy e-mailt Angolul világos és informatív módon. Tudta, hogyan kell írni egy jó e-mail nem csak segít földet a munkát, vagy át egy vizsga, hanem tartsa a kapcsolatot a Angolul beszélő barátok.

Az e-mailek gyakran az első kapcsolatfelvétel egy jövőbeli munkáltatóval, ezért fontos, hogy jó első benyomást keltsünk. Az e-maileknek tiszteletben kell tartaniuk bizonyos kódokat és a formalitás bizonyos szintjét. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell írni egy e-mailt angolul néhány példával az angol nyelvű e-mailekre.

Ön is talál néhány tipp, trükkök jó első benyomás készítése, valamint az e-mailekkel kapcsolatos hasznos szókincs.

E-mail írása angolul-lépésről lépésre

Annak érdekében, hogy jó e-mailt írjon, ugyanazt a struktúrát kell követnie, mint egy disszertáció esetében. Be kell vezetnie az e-mail tárgyát, információt kell adnia a különböző pontokról, majd le kell zárnia. Még akkor is, ha az e-mailek sokkal rövidebbek, mint a disszertációk, ez a logika lehetővé teszi, hogy jól írja őket.

Kezdjük az írás egy szakmai e-mail. Hivatalos hangnemben angol nyelvű szakmai gyakorlatra jelentkezünk. Ez a példa akkor is használható, ha egy vállalatnak ír egy állásinterjúra. A második példában megtudhatja hogyan írj egy e-mailt egy barátodnak Angolul.

Kövesse ezt a formátumot a hatékony e-mailhez:

 1. Üdvözlet
 2. Előadás
 3. A fő cél és üzenet bemutatása
 4. Következtetés
 5. Végső köszöntések

Üdvözlet

Annak érdekében, hogy e-mail indítása angol nyelven, a nyitó mondat után vesszőt kell írni, majd hagyjon egy üres sort. Itt határozza meg a formalitás szintjét. Győződjön meg róla, hogy használja a megfelelő hang és köszöntés. Ha e-mailt ír egy ismeretlen címzettnek, használhatja: To Whom It May Concern vagy Dear Sir or Madam.

Hivatalos :

 • Dear [Name of recipient],
 • Good morning,
 • Good afternoon,
 • Good evening,

Informális:

 • Hi,
 • Hello,
 • Greetings,

Előadás

Ha angol nyelvű e-mailt indít, kezdje egy rövid kifejezéssel az üzenet kezdeményezéséhez. Ha professzionális e-mailt ír, írhat I hope this message finds you well. Ha írsz egy e-mailt, hogy egy barátja angolul, akkor csak írni How are you?.

Ezután röviden bemutatja magát, ha még nem ismeri a címzettet. Például egy munkakörnyezetben írhat This is (Your name) from (Your Company) writing regarding... Ha egy barátja adta meg a kapcsolatot, írhat (Person's Name) recommended I get in touch with you vagy formálisabban, I was referred to you by (Mutual Contact's Name). Itt egy példa a hivatalos e-mail angol:

Hivatalos:

Good morning,

I hope this message finds you well. My name is (Your Name), I am a business student in > my final year of an MBA degree interested in obtaining an internship at your company.

Most nézd meg ezt a példát egy angol nyelvű informális e-mailre:

Hi there,

How are you? This is (Your Name), we met at the hostel last week in Rome.

A fő cél és üzenet bemutatása

A bevezetés után néhány mondatra van szüksége az e-mail céljának magyarázatához. Ezen a ponton, ha már megírta a az e-mail témája, a címzettnek már van egy ötlete arról, hogy miért írsz nekik. Menjen egyenesen a lényegre, és legyen világos rövid és tömör mondatok írásával.

Egy professzionális e-mailben például hozzáadhat The purpose of this email is... Ha ez egy informális e-mail Angolul, I just wanted to know if... Nem szükséges, de jó lehet az egyértelműség kedvéért.

Miután elmagyarázta a célját, folytathatja a fő üzenet. Itt pontosan elmagyarázza, hogy mire van szüksége mit vársz a másik személytől. Szervezze meg az üzenetet egyértelmű módon, majd bontsa le bekezdésekre, ha az üzenet túl hosszú.

Hivatalos: I have read in Business for Students that you are looking for interns over the summer months. I would be interested in such a position and would like to request an interview at your convenience.

Informális: I remember you said you would be traveling to Florence next week. If you are still going, would you like to meet up?

Következtetés

Az angol nyelvű e-mail befejezéséhez fontos, hogy ismételje meg a célját, és köszönetet mondjon a címzettnek a következtetésben. Ez az a pillanat, hogy összefoglalja, amire szüksége van, miközben bemutatja elismerését is. A célodhoz hasonlóan ennek is rövidnek és közvetlennek kell lennie. Köszönöm a címzettnek egy Thank you for your time. egy profi e-mailben. Ha írsz, hogy egy barát, akkor csak következtetni Hope to see you soon.

Hivatalos: I would be very happy to come in for an interview at your convenience.

Informális: It would be great to see you. Hope to travel together again soon!

Végső köszöntések

Hogyan lehet befejezni egy e-mailt Angolul? Mindig kössön egy üdvözlet és aláírás. Az angol nyelvű e-mail megkötéséhez adjon hozzá egy vesszőt a végső üdvözlés után, majd fejezze be a nevét.

Professzionális e-mail írásakor a teljes nevét írja alá, amelyet más részletek követnek, mint például a cég, a webhely, az e-mail és/ vagy esetleg a telefonszám. Ha diák vagy, akkor a státuszod és az egyetemi végzettséged is megadható.

Hivatalos:

 • Sincerely,
 • Kind regards,
 • Cordially,

Informális:

 • Thanks,
 • Best wishes,
 • Talk soon,

Majd a neved.

Példák az angol nyelvű e-mailekre

A cikk ezen részében talál egy példát egy angol nyelvű professzionális e-mailre, valamint egy informális példára, amelyet valakinek írt, akivel utazás közben találkozott. Ezeket inspirációként használhatja saját e-mailek írására.

Hivatalos

Példa egy angol nyelvű hivatalos e-mailre:

Good morning,

I hope this message finds you well. My name is (Your Name), I am a business student in my final year of an MBA degree interested in obtaining an internship at your company.

I have read in Business for Students that you are looking for interns over the summer months. I would be interested in such a position and would like to request an interview at your convenience. Please advise your availability and to whom I can send my resume.

I would be very happy to come in for an interview at your convenience. Thank you for your consideration, I look forward to hearing from you.

Regards,
(Your Name)
MBA Student
Florida International University, 2018

Informális

Példa egy angol nyelvű informális e-mailre:

Hi there,

How are you? This is (Your Name), we met at the hostel last week in Rome.

I remember you said you would be traveling to Florence next week. If you are still going, would you like to meet up? I have some plans set up, but I am pretty open to other options. I would love to explore a bit and take some day trips, too. We could even visit that museum you mentioned.

It would be great to see you. Hope to travel together again soon!

Best wishes,
(Your Name)

Angol nyelvű e-mailekhez kapcsolódó szókincs

A fent említett szókincs kiegészítéseként adjunk hozzá néhány hasznos szót és kifejezést az angol nyelvű e-mailekhez:

 • attachment vagy attached document
 • inbox vagy mailbox
 • subject line
 • e-mail address
 • recipient
 • sender
 • CC vagy carbon copy, amely lehetővé teszi, hogy egy példányt valaki
 • BCC ami azt jelenti, blind carbon copy, amely lehetővé teszi, hogy üzenetet küldjön valakinek anélkül, hogy a többi címzett látná őket.
 • Draft

Néhány hasznos kifejezés a professzionális e-mailekhez:

 • I look forward to your email
 • I hope this message finds you well
 • Thank you for your time
 • Do not hesitate to contact me by e-mail or telephone

Következtetés

Most, hogy tudod, hogyan kell írni egy e-mailt angolul, van néhány részlet, amit meg kell emlékezni. Egy gyakori hiba nem olvassa el újra a szöveget mielőtt elküldené. Ez azonban a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a helyesírási hibákat vagy a téves kommunikációt.

Ha szüksége van valaki más, aki elolvassa a szöveget, ne habozzon megkérdezni valakit, akit ismer, vagy valakit az Interneten.

Győződjön meg arról, hogy az üzenet világos, és hogy az összes szükséges információt tartalmazza. A kitűzött célnak és az üzenetnek koherensnek kell lennie. Ellenőrizze a fő üzenetet, és ha a kérések közvetlen és világos. Végül fontolja meg Fájl csatolása ha már említett egyet az e-mail.

Mindezekkel az információkkal készen áll arra, hogy jó e-maileket írjon angolul.

Happy writing!

Lásd még

 • Gyakorolnia kell valakivel, mielőtt Angolul elküldi az e-mailt? Lásd hogyan talál angolul beszélő barátokat a példa üzenetek készen kell küldeni.
 • Meg kell gyakorolni a saját, mielőtt beszél valaki angolul? Fedezze fel online tanfolyamunkat Click & Speak amely lehetővé teszi az angol nyelv 96% - ának elsajátítását.
Profile picture for Alejandra Beck

Alejandra Beck

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: September 21, 2021, 3:53 pm