[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hur man väljer låtar för att förbättra din engelska

Hur man lär sig engelska med musik

Read this article in English: How to learn English with music 🎵.

Hur man lär sig engelska med musik-den kompletta metoden med de bästa låtarna för att förbättra din engelska!

Människor som har goda engelska färdigheter är ofta de som har ägnat sig åt att lyssna på mycket musik med engelska texter. Istället för att lämna saker åt slumpen, ta kontroll över din utbildning och lära dig att använda musik och låtar på engelska för att förbättra dina språkkunskaper samtidigt som du har kul tack vare min metod.

Min personliga berättelse

🎵 Bryt på genom till andra sidan…

Dessa är utan tvekan de texter som hjälpte mig att börja "tala Engelska". En catchy sång plus nyfikenheten att veta vad texterna betyder, som jag försökte sjunga med utan att ens förstå dem, var den roliga och motiverande starten på min engelsklärande resa.

Av en slump visade det sig att jag hade alla texter och texter av dörrens sångare, Jim Morrison, och att dessa resurser skrevs på både engelska och franska (mitt modersmål). Framför varje originaltext hade jag också översättningen på franska som respekterade den engelska textens sidlayout.

Om jag inte förstod några av raderna i låten, var jag bara tvungen att titta i den här boken och det hjälpte mig att förstå hela frasen, även om jag inte nödvändigtvis kunde förstå allt ord för ord. Och det är redan tala Engelska-förstå idén om vad du läser eller säger.

Och det var inte de enda fördelarna:

 • Uttal. Varje gång jag var osäker på uttalet av ett ord kom Jim Morrison till räddning för att visa mig hur man uttalar.
 • Stavning. Jag var inte där för att lära mig det, jag njöt bara av att sjunga, ta det mer eller mindre allvarligt, och låtarna fortsatte bara växa på mig. Men eftersom jag ständigt läste samma texter om och om igen, fastnade stavningen med mig.
 • Ordförråd. Jag lärde mig det nästan omedvetet, med lätthet och samtidigt ha kul. Kan du tänka dig ett mer naturligt sätt att memorera ordförråd än den här? Att ha en sång du gillar, som sitter fast i huvudet, som du hum, vilket alltid är det perfekta tillfället att upprepa det, även om det bara är i ditt sinne, påminner du dig om meningen med texterna.

Kära engelska lärare, gör dig själv en tjänst och fråga dina bästa elever vad de använder för att uppnå en högre nivå än vad de förväntas och, oftare än inte, hittar du att musik är deras hemliga vapen.

Av alla dessa skäl, enligt min ödmjuka åsikt, att lära sig engelska med låtar är det bästa sättet att starta eller starta om att lära sig engelska.

Att lära sig engelska med musik gör att du kan återfå din motivation, ha kul och revidera regelbundet. Alla tre är delar av grunden för en framgångsrik utbildning på engelska.

Låtar att lära sig engelska

När jag publicerade min bästsäljare Comment devenir bilingue en anglais år 2007 (den här artikeln är anpassad från den boken) var jag begränsad av bokens format. Idag vill jag kompensera för det genom att njuta av formatet på den här interaktiva bloggen och webben i allmänhet. Om du är intresserad av att upptäcka fler sätt att öva engelska intuitivt medan du har kul, kolla in min andra bok How to Learn English.

Jag har förberett för dig en lista över artister och populära engelska låtar för att hjälpa dig att tillämpa metoden.

Om du är fan av en viss artist och om du vill förstå texterna till en av deras låtar, sedan lite efter en, utforska alla sina låtar. Du kommer att göra massor av framsteg. Pinky svär!

Här är några av mina förslag:

 • Lär dig engelska med drottning
 • Lär dig engelska med Michael Jackson
 • Lär dig engelska med Eminem

(Jag kommer att ge dig mer information om att hitta texterna senare i den här artikeln.)

Jag var tvungen att lista de bästa artisterna att lära sig engelska med, men jag kunde också ha inkluderat The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, U2, Muse, Nirvana, David Bowie, ABBA eller Rage Against The Machine. Men vad har dessa artister gemensamt? De har alla rika diskografier, med kultlåtar. Detta är vad jag skulle rekommendera för att få bollen i rullning.

Musikaliska komedier är ett annat bra sätt att förbättra din engelska. När jag var 16 kände jag till alla låtar från musikalen Hair av hjärtat och jag hade lärt mig massor av engelska tack vare det-min engelska var på väg att bli perfekt!

Om det finns en grupp som du har blivit ett fan av, vilket har gjort det möjligt för dig att göra några stora framsteg på engelska, lämna deras namn i kommentarerna. Kanske kommer andra läsare också gärna att upptäcka dem.

Var hittar du sångtexter

Enligt din nivå vill du lära dig engelska med sångtexter, med eller utan översättningar.

Med översättningar

Var kan du hitta sångtexter med översättningar för dina favorit engelsktalande artister? Helst vill du hitta en tvåspråkig utgåva, där sidlayouten respekterar originaltexten, som exemplet med Jim.

Tyvärr är dessa tvåspråkiga versioner ganska sällsynta och när det inte finns en tvåspråkig utgåva för din favoritartist tillgänglig, skulle den bästa lösningen vara att vända sig till webben för att hitta texterna och översättningarna på ditt modersmål och sedan skriva ut dem.

På papper eller digitalt? Fördelen med en pappersversion är att du kan bära den överallt. Du kan också göra kopior, lägga till anteckningar och vika dem i fickan. Du kan bära telefoner runt, alltför, men med distraktionerna på grund av meddelandena är det uppenbarligen svårare att kommentera texterna på din telefon.

Överlägset, * * den bästa platsen att slå upp sångtexter på engelska med översättningar är Musicmatch. Det visar dig texterna på engelska till vänster och, när det är tillgängligt, översättningen på olika språk till höger, parallell, i linje med originaltexten, med ett tydligt gränssnitt:

Learn English with music
Hitta låttexter på engelska med översättningar

Det betyder inte att webbplatsen är perfekt (översättningskvaliteten varierar, webbplatsen innehåller många annonser) men jag har inte sett en bättre när det gäller översättningarna.

Om du inte hittar den låt du väljer (vissa låtar är inte tillgängliga på grund av artisternas rättigheter), kan du göra en enkel Google-sökning med namnet på låten + "översättning" och du kommer utan tvekan att stöta på en av Musixmatchs konkurrenter.

Se till att använda Adblock för att bli av med popup-annonser på dessa webbplatser.

På Engelska

Det är väldigt lätt att hitta webbplatser på webben som bara erbjuder sångtexter på engelska. Det är de webbplatser du vill vända dig till så snart din nivå tillåter det, för även om det kan tyckas uppenbart är det viktigt att komma ihåg att ju mer du kan hantera innehåll på engelska utan hjälp av ditt modersmål, desto bättre.

För att hjälpa dig, här är några musikordförråd på engelska ihåg:

 • lyrics
 • För att hitta texterna till en sång på engelska kan du helt enkelt söka efter låttiteln + ordet lyrics. Exempelvis, who let the dogs out lyrics.
 • song
 • track
 • LP (Long Playing) en skiva med 33 varv och, i förlängningen, ett album.

Det är bättre att leta efter texterna på engelska eftersom de tenderar att vara korrekta oftare.

Genius är en bra webbplats som du kan använda eftersom det också erbjuder förklaringar (på engelska) för texterna. Gränssnittet är bra, Trevligt, med sångens ljud och låtar organiseras av album. Webbplatsen började med förklaringar till rap sångtexter, men nu täcker alla stilar av musik.

Automatiskt

Musixmatch, som vi såg tidigare, erbjuder några coola appar. Du kan installera deras datorprogram (OS X eller Windows) eller deras telefon ansökan (iOS, Android) för att automatiskt visa texter när du spelar en låt på Spotify eller iTunes. Tyvärr erbjuder programmet inte översättningar (som du fortfarande kan hitta på deras webbplats) och är begränsad till endast Spotify och iTunes.

Om du vill lyssna på musik på YouTube använd insticksprogram Lyrics Här för Firefox eller plugin Musixmatch Lyrics för Chrome. Tillägget visa dig texterna på engelska när du är på YouTube automatiskt .

Learn English with music
Insticksprogram Lyrics HereFirefox

Lyrics Here (Firefox), knappen för att öppna texterna igen (om du någonsin stänger fönstret) finns på adressfältet (endast när du är på en YouTube-video). På ^Musixmatch Lyrics^ (Chrome), texterna visas på själva videon.

Ett annat alternativ: om du använder Shazam (ansökan om att identifiera namnet på en låt), klicka på låttiteln och det tar dig till en sida med mer information, inklusive texterna.

Slutligen, Genius (som vi nämnde tidigare) erbjuder en iPhone ansökan som låter dig lyssna på musik medan du läser texterna, även med förklaringar!

Sätt

Välj en sång som du gillar, av en konstnär som du älskar, beundrar eller respekterar. Helst en konstnär som har en rik Diskografi med många texter. (Om du är ett fan av psy trance electro-neurofunk drum & bass instrumental acoustics du måste lämna din passion åt sidan!).

Om du inte kan bestämma, ta bara ett av mina förslag från ovan.

Hittade du ditt val? Bra! Spela låten och öppna texterna. Låt oss se metoden och hur man lär sig engelska med musik.

Var ska man börja

Kärnan i denna metod att lära sig engelska med låtar är att vara nyfiken!

I vilken utsträckning du låter din nyfikenhet beror på din nuvarande nivå av engelska. Metoden är i stort sett densamma för alla:

METOD NUMMER ETT

1. Lyssna på låten, utan texterna.

 • Engelsk stavning är en katastrof och du kan inte räkna med det. Så börja med lyssna till engelska.
 • Försök att skilja vad du kan-enstaka ord, sedan segment av en fras, sedan hela meningar.

2. Lyssna på låten igen, men följ texterna den här gången.

 • Målet här är att korrigera länken mellan hur ord skrivs och hur de uttalas i verkligheten.
 • Den knepiga delen är att vi tenderar att tro att texterna är rätt och ljudet är fel. Det här är ett misstag. Engelska talas som det är. Stavning är anta att representera texten, men i praktiken gör det inte ett bra jobb.
 • Relearn hur man uttalar texter, med hjälp av texter. Lita på texterna du lyssnar på.

3. Försök att förstå innebörden av texterna.

 • Försök att förstå först utan översättningen, och fråga dig själv vad texterna kan betyda. Tänk dig att du är en detektiv - du försöker gissa vad språket kan betyda och det är det som gör att lära sig språk så beroendeframkallande - det är som ett spel!
 • Därefter kontrollerar du översättningen för att se om du har förstått, du lär dig nya ord och uttryck längs vägen.

4. Upprepa, upprepa, upprepa!

 • Bekräfta och fira de framsteg du gör med varje ny lyssna.
 • Försök att komma ihåg åtminstone de texter som upprepas mest.
 • Sjung om du vill. Det enklaste sättet att komma ihåg något är att göra det personligt.

Ta dig tid att tillämpa den här metoden för din första låt. Kom igen!


💡 Tips

Istället för att alltid kontrollera texterna för låtar på engelska online, skapa en samling på din dator.

Detta gör att du bättre kan organisera dig själv, bli av med annonser, redigera texterna för att korrigera dem (layouten, de faktiska texterna, översättningen) och samla dem på ett enda ställe. Det spelar ingen roll om du gör det i textfiler eller Word-filer, gör det bara! Genom att vara bättre organiserad, du slösa mindre tid och lära sig engelska blir trevligare.

Jag är skyldig detta tips till en berömd gitarrspelare och detta har lett mig till att göra några stora framsteg med gitarr. Att anpassa det till språk hjälpte mig att lära mig mer av dem.


Ditt uppdrag

Ditt uppdrag som elev är att programmera om din hjärna för att se meningen när du hör eller läser något på engelska.

Det här är några vanor som hjälper dig:

 • Fokusera mer på den engelska texten snarare än översättningen (spendera mer tid på det).
 • När du stöter på ett okänt ord, efter att ha försökt förstå betydelsen med hjälp av sammanhanget:
  • Använd en översättning för att förstå meningen.
  • Se hur du föreställer dig detta ord på ditt modersmål mentalt (till exempel för ett visuellt ord kommer en bild att dyka upp).
  • När du läser det engelska ordet igen, tänk på den mentala representationen (inte ordet på ditt modersmål).

Att lära sig engelska handlar om att associera det engelska ordet (uttalat eller läst) med sin representation.

Exempel:

I hans sång, The Show Must Go On Freddy Mercury sjunger My soul is painted like the wings of butterflies. När du läser dessa texter, försök att föreställa dig en själ (inte nödvändigtvis lätt, jag vet) och, mest av allt, försök att visualisera en fjärils vingar (lite lättare). Undvik att göra misstaget att läsa butterfly, butterfly, butterfly vad har butterfly elak? Anslut den till bilden av en fjäril. Det är naturligt att ansluta ordet till konceptet på ditt modersmål (det är spontant) och det är användbart att kontrollera om du har förstått men på lång sikt är ditt mål att Se direkt, mentalt en fjäril när du hör ordet butterfly på engelska.

Learn English with music
Ser du butterfly?

Jag pratar om att se och visualisera eftersom det ofta är så vi representerar ett ord eller en idé för oss själva, men det kan också vara genom en känsla, ljud eller genom att använda några av våra andra sinnen. Syftet med spelet är att associera de engelska orden till begrepp (idéer, minnen, representationer, visuella, känslor, ljud), snarare än till enkla översättningar. Att tänka på känslan, tanken, är viktigare än översättningen eftersom det är det som gör att du kan tänka på engelska direkt.

Att tänka på engelska är trots allt bara att göra mentala filmer medan du använder engelska ord.

Det är det för kärnan i metoden! Om det är något oklart, lämna det i kommentarerna.

På lång sikt

Om du har spelat spelet och tillämpat metoden med en låt har du redan börjat ackumulera lite ordförråd, på ett sätt som är mycket roligare än de klassiska kurserna på engelska.

Tyvärr är en enda "arbete" - session inte tillräckligt.

Regelbundenhet är nyckeln när det gäller att lära sig engelska!

 • Du behöver om 1.000 timmar för att behärska engelska och detta är endast möjligt om du gör saker som du gillar (eller om du är skyldig att göra dem).
 • Memorera engelska kräver revision. Som ordspråket går, Repetition is the mother of skill.

Det är mycket lättare att lära sig engelska och att börja tycka om det om vi gör det lite regelbundet istället för att göra ett ton från tid till annan.

Den stora fördelen med att dyka in på engelska och börja med att använda musik är att du inte behöver en hög nivå på engelska för att njuta av denna metod. En nybörjarnivå är tillräckligt förutsatt att du använder den med musik på engelska som du gillar (för att motivera dig själv).

Att lära sig engelska med musik är ett bra alternativ men, för att lyckas vill du göra det till en långsiktig vana. För att göra det:

METOD NUMMER TVÅ

1. Fortsätt tillämpa metod nummer ett med låten du såg att granska det och komma ihåg på lång sikt de nya orden och uttrycken från det.

 • Utan upprepning finns det inget långsiktigt minne. Utan långtidsminne slösar du bort din tid.
 • I stort sett, om du granskar ny information fem på varandra följande dagar kommer du ihåg vad du såg på lång sikt.

2. Fortsätt lyssna på låtar av din favoritartist.

 • Undvik att bli sjuk av en sång och lyssna på det hela tiden för länge. Ändra saker för att vara glad att återvända till din första låt.
 • Fördelen är att du alltid kan använda samma artist vars accent och uttal du redan är van vid. Dessutom kommer det att göra dem bekanta för dig (och på samma sätt kommer det att göra texterna och engelska mer bekanta, vilket kommer att leda till att du inte är rädd för att prata engelska).
 • När du lyssnar på en sång, försök att representera känslan av texterna till dig själv, som vi såg tidigare (idéer, minnen, representationer, visuella, känslor, ljud etc.) för att förstärka din koppling mellan ljuden (orden uttalade) och meningen (det kommunicerade meddelandet). Din fantasi är din allierade.

3. Använd metod nummer ett regelbundet med nya låtar från artisten.

 • Var nyfiken på att ta reda på vad meningen med texterna är.
 • När det gäller kvantitet varierar detta beroende på din tillgänglighet. Tio låtar per dag, en låt per dag, några låtar per vecka, en enda lång låt per vecka. Det är upp till dig att bestämma och vara ärlig om det arbete du tror att du kan hantera. Fråga dig själv: hur illa vill du lära dig engelska?
 • Om möjligt, utveckla din nyfikenhet och din önskan att alltid veta mer. Lyssna till exempel på intervjuer av konstnären.

4. Utnyttja din döda tid att hitta stunder att lära sig engelska.

 • När det gäller din dödtiden - spela lite musik medan du är i kollektivtrafiken, kolla texterna när du väntar i linje, sjunga under duschen!
 • Under aktiviteter som gör att du kan multitasking - sport, matlagning, städning etc.
 • Din uppmärksamhet kommer inte att vara densamma som den är när du är 100% koncentrerad på engelska men det gör att du kan granska under hela dagen och skapa en nedsänkningsbubbla på engelska. Det är mäktigt.

Om du gör saker bra, texterna kommer att börja roaming ditt sinne och det är redan början på att tänka på engelska.

Learn English with music
Du är vad du lyssnar på

Jag rekommenderar att du arbeta i perioder med fokus på olika artister. Kanske har du din drottningsperiod, då din Led Zeppelin eller Michael Jackson period. När du arbetar på detta sätt, du kommer att njuta av upprepning (först av musiken) och du kommer att skapa några fina minnen på engelska.

Om du har negativa minnen av att lära sig engelska kvar från skolan, sedan lära sig engelska med musik kan hjälpa dig att få en ny start och ändra din relation med engelska. Musik låter dig odla nöjet och lägga undan vad du ogillar om engelska.

Om du arbetar på detta sätt, per grupp eller period, kommer det att låta dig var seriös nog i ditt arbete. Att veta alla texter av en konstnär är verkligen trevligt, men det är också hårt arbete, låt oss vara ärliga. Skönheten i att lära sig engelska tack vare låtar är att få dig att förbättra din engelska utan att ha intrycket av att arbeta.

Detta är naturligtvis bara mina rekommendationer, men jag har använt dem för att framgångsrikt lära sig engelska, ungerska och ryska, samtidigt som en bra nivå på spanska upprätthålls. De språk jag känner bäst är också de som jag har använt låtar för att lära mig.

Om du har en annan personlighetstyp som har lett dig att använda låtar på engelska annorlunda och du har fortfarande haft framgång, är du välkommen att dela i kommentarerna.

FRÅGOR OCH SVAR

Här är ett urval av frågor som jag har fått ofta om ämnet att lära sig engelska med låtar sedan 2007.

Vad händer om jag sjunger off-key?

Jag brukade sjunga off-key när jag var 16. Jag kunde inte stämma en gitarr eller läsa musik. Men vet du vad? Det är övning som gör perfekt, du måste bara arbeta på engelska för att bli flytande! Sedan dess har jag med övning lärt mig att spela gitarr, sjunga samtidigt, och det är även hur jag träffade min fru! Du kan lära dig något.

Och om du inte vill sjunga, behöver du inte. Du lär dig fortfarande massor av ordförråd och kommer att förstå många saker från talat engelska genom att läsa texterna.

Måste jag förstå alla texter från en sång?

På lång sikt, ja, självklart. Tänk på att medan du fortfarande lär dig, måste du hitta balansen mellan svårighetsgrad och motivation:

 • Om det är för svårt, ger du upp (misslyckas).
 • Om det är för lätt kommer du inte att förbättra (slöseri med tid).
 • Och om du är för självbelåtna (du låter många ord du inte förstår glida bort), kommer du att vara i en illusion av lärande.

Med andra ord finns det inget universellt svar på denna fråga. Det är du som måste mäta dina ansträngningar för att alltid förbättra utan att bli sjuk av det.

Några goda nyheter - när du arbetar på din engelska regelbundet, kommer du att stöta på samma ord och då har vi antingen chansen att granska vad de menar (synliga framsteg) eller nyfikenheten att äntligen slå upp sin definition. Det är som att springa in i en gammal vän och det är då engelska blir ett nöje.

Hur kan jag vara säker på att förbättra med den här metoden?

Om du vill förbättra din engelska med låtar, det räcker inte att bara lyssna på musik!

Din framgång med låtar är proportionell mot en enkel åtgärd - vad är frekvensen du tittar upp sångtexter?

Ju oftare du tittar upp dem, regelbundet, desto mer kommer ditt öra att öppnas och din hjärna kommer att memorera den nya informationen. Du vill verkligen göra detta till en vana-och inte bara för sångtexter utan också för engelska i allmänhet.

Det är för svårt! Jag förstår ingenting!

Om du är en avancerad nivå (att ha en avancerad nivå) du vill förstå allt.

Men om du är fortfarande nybörjare, minska kvantiteten för att nå den fina balansen mellan svårighet och nöje. Till exempel sträva efter att förstå och sjunga alla Koror.

Om du arbetar regelbundet kan du överraska dig själv med att du förbättras varje vecka, kanske till och med dagligen. Att lära sig ett språk är organiskt arbete och om du lägger in ansträngningen kommer din kropp att anpassa sig (din hjärna kommer att förbättras och kommer att "öppna dina öron", dina muskler kommer att anpassa sig till det engelska uttalet).

Jag gillar inte låtar.

Musik på engelska är ett trevligt sätt att nå ditt mål, bland annat. Har du provat metoden på allvar? Prova det och ge det fördelen av tvivel innan du ger upp.

Om du verkligen har försökt och det är bara inte för dig, försök hitta något för din smak. Att lära sig engelska med musik är ett intressant alternativ, men det är inte en skyldighet.

Lär jag mig inte dålig engelska genom att göra det här?

Sånger, precis som litteratur, kommer i olika genrer. Det går från den romantiska atmosfären till vulgär, från sofistikerad till rå, och från formell till avslappnad. Så om du ställer den här frågan (vilket är en bra fråga till att börja med - hur skiljer du nivån eller språkregistret på engelska), fråga dig själv om allt innehållet du använder, inte bara låtar.

Om du lyssnar på rap kommer det att finnas mer slang och vulgära ord än temansången för Teletubbies. Att ha sunt förnuft borde räcka för att ta reda på det.

Kontrollera betydelsen och språkregistret för texterna du lyssnar på. Alla bra ordböcker anger registret över ett ord (vulgärt, tabu, etc., om det inte finns något som nämns, så är det ett ord som tillhör det neutrala språkregistret).

Annars riskerar du att hamna så här:

När du inte förstår texterna till en låt på engelska på radion...

Många låtar innehåller slangord eller sammandragningar som människor uttalar men skriver inte. Det är bra att känna dem eftersom modersmål använder dem på talat engelska också. (För vulgära termer och uttryck är det annorlunda. Det är i allmänhet en bra idé att förstå dem men inte använda dem).

Sammanfattningsvis är låtar på engelska lika bra som annat innehåll, men de är mycket mer tillgänglig.

Jag förstår inte vad du menar med din idé om förhållandet mening-ljud.

I slutändan är ett ord bara en etikett som gör att vi associerar ett ljud (talat) eller bokstäver (skrivet) till ett koncept. Tills vi har telepati, det är vad vi har uppfunnit för att bättre kommunicera!

Om du hör din bästa väns namn, kommer du att visualisera dem i ditt huvud och må bra, till exempel. Om jag säger ordet "bajs", kommer du att göra ett äckligt ansikte (eller kanske skratta), till exempel.

Eller, precis som Shakespeare sa det, på ett mer poetiskt sätt: A rose by any other name would smell as sweet.

Målet när man lär sig engelska är att skapa nya föreningar mellan nya ord och begrepp som du redan vet. Så ja.

Är det dåligt att översätta?

Nej, inte i sig. Översättning är ett utmärkt verktyg eftersom *översättning kan du vara mer exakt och se till att du har förstått saker korrekt.

Vad som är dåligt är att alltid översätta när du vill prata, för det är för långsamt. Istället för det vill du direkt tänka på engelska (svaret på föregående fråga hjälper detta).

Det verkar för bra för att vara sant. Kan du lära dig hela språket tack vare låtar?

Här är gränserna och nackdelarna med att lära sig engelska med låtar:

 • Prosodi (intonation + rytm) är naturligt. Tonhöjden utvecklas för att hålla sig till musiken, vilket innebär att de normala tonhöjden som används när man talar engelska inte kan hittas (eller kan sällan hittas) när man lyssnar på en låt. Vissa ord uttalas längre för att passa rytmen.
 • Texter är ofta suddiga, ibland osammanhängande. Låtskrivarnas mål är att texterna ska låta bra, mer än att ha en riktig mening (som i poesi).
 • Instrumenten kommer ibland i vägen för att höra saker korrekt.
 • Kommunikationen är på ett sätt unik. Ingen dialog, ingen samtalspartner, ingen verklig situation.

Sammanfattningsvis är den engelska du hittar i låtar lite ur synk jämfört med riktig engelska. Med detta sagt, fördelarna (den lätthet att börja och att hålla fast vid det, det ökade intresset och uppmärksamhet av studenter jämfört med engelska kurser, öva talat engelska och göra steget att äntligen tala) uppväger av en lång sträcka nackdelarna. Lära sig engelska tack vare låtar är, från erfarenhet, det bästa sättet att börja njuta av processen att lära sig engelska.

Vi kan använda den i flera år och fortfarande förbättra.

Kära föräldrar, introducera denna teknik till dina barn. Musik kommer att lära dem Uttal, ordförråd och de kommer att lära sig grammatiken i skolan (som de kommer att vara nyfiken på, så det kan hjälpa dem att förstå vad de inte kunde på egen hand). Utrustad med en önskan att lära sig engelska med hundratals eller till och med tusentals timmars övning bakom dem, kommer de att avsluta skolan med en hög nivå av engelska.

Slutsats

Genom att följa denna metod för att lära sig engelska med musik, har du förmodligen några mer eller mindre stora tvivel när det gäller uttalet av vissa ord.

Genom att se det skrivet, tror du att ett ord uttalas på ett visst sätt och då, när du hör det i en sång, kommer du att inse att de inte har något gemensamt! Vad värre är, du kan ha svårt att skilja nedskärningarna mellan olika ord uttalade i samma mening, även om du har texten framför dig. Var säker; allt detta är bara tillfälligt.

Lösningen, om du har tvivel om uttalet av ett ord eller en fras, lita på texterna som sjunger.

Å ena sidan, om du överensstämmer med låtarna, ditt öra (Tekniskt, din hjärna) kommer att anpassa sig till de olika ljuden på engelska och det kommer att lära sig att läsa och höra korrekt.

Å andra sidan, du kommer att förbättra ditt uttal av skriftliga texter med resten av bloggen, särskilt med artiklar tillägnad fonetik.

Sammanfatta:

 • Få en låt av din favorit engelsktalande band.
 • Få texterna med översättningen på ditt modersmål, skriv gärna ut dem.
 • Avkoda texterna genom att koncentrera sig på deras mening - associera de engelska orden med den bild som kommer att tänka på när du tänker på deras mening.
 • Upprepa. Lyssna, sjunga eller göra båda samtidigt men hitta ett sätt att njuta av processen!
 • Var nyfiken och försök alltid förstå betydelsen av fler och fler texter.

Som min gitarr lärare sa: "musik är ett nöje som kan följa med dig under hela ditt liv. Oavsett om det går bra eller dåligt, är det alltid en källa till underhållning eller tröst. Musik hjälper oss att möta och berika våra liv."Detsamma gäller för låtar på engelska, oavsett om du sjunger dem på toppen av dina lungor eller tyst, hittar du alltid både en källa till tillfredsställelse och ett sätt att arbeta på din engelska intelligent.

Se även

Här är ett urval av länkar för att ta reda på mer om att lära sig engelska med musik:

 • Geni är en utmärkt plats med förklaringar till låtarna (på engelska). Läs texterna och ta reda på vad den dolda meningen bakom dem eller deras ursprung i låtar som är populära eller inte, i alla stilar. Detta är en stor resurs för mellanliggande och avancerade elever.
 • LyricsTraining en riktigt trevlig webbapplikation som gör att du gör dikteringar med låtar och har flera svårighetsgrader.
 • Du kan också vara intresserad av att upptäck kursen Klicka och tala. Min metod att lära sig engelska. Jag lärde mig engelska med musik, tv-program och videospel. Det var riktigt roligt men det tar tid att hitta innehåll med översättningar med ordförråd på denna nivå. På Click & Speak har jag redan gjort det hårda arbetet för dig genom att ge dig coolt innehåll för att träna din engelska, inklusive ljud, fonetik och en intelligent progression i ordförråd och grammatik.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 2, 2021, 1:17 pm