[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Cum să alegeți melodii pentru a vă îmbunătăți engleza

Cum să înveți limba engleză cu muzică 🎵

Read this article in English: How to learn English with music 🎵.

How to learn English with music - metoda completă cu cele mai bune melodii pentru a vă îmbunătăți limba engleză!

Oamenii care au abilități bune de engleză sunt adesea cei care s-au dedat să asculte o mulțime de muzică cu versuri în engleză. În loc să lăsați lucrurile la voia întâmplării, preluați controlul asupra educației dvs. și învățați cum să folosiți muzică și cântece în limba engleză pentru a vă îmbunătăți abilitățile lingvistice în timp ce vă distrați datorită metodei mele.

Povestea mea personală

🎵 Break pe prin cealaltă parte…

Acestea sunt, fără îndoială, versurile care m-au ajutat să încep "vorbind engleza". O melodie captivantă, plus curiozitatea de a ști ce înseamnă versurile, pe care am încercat să le cânt fără să le înțeleg, a fost începutul distractiv și motivant al călătoriei mele de învățare a limbii engleze.

Din întâmplare, S-a dovedit că aveam toate textele și versurile cântărețului principal al The Doors, Jim Morrison, și că aceste resurse au fost scrise atât în engleză, cât și în franceză (limba mea maternă). În fața fiecărui text original, aveam și traducerea în franceză, care respecta aspectul paginii textului în limba engleză.

Daca nu intelegeam cateva replici ale piesei, trebuia doar sa ma uit in aceasta carte si m-a ajutat sa inteleg esenta intregii fraze, chiar daca nu intelegeam neaparat totul cuvant cu cuvant. Și asta e deja speaking English-înțelegerea ideii a ceea ce citiți sau spuneți.

Și acestea nu au fost singurele avantaje:

 • Pronunție. De fiecare dată când nu eram sigur de pronunția unui cuvânt, Jim Morrison a venit la salvare pentru a-mi arăta cum se pronunță.
 • Ortografie. Nu am fost acolo să-l învețe, am fost doar bucura cântând, luând-o mai mult sau mai puțin în serios, și melodiile doar a continuat să crească pe mine. Cu toate acestea, din moment ce citeam constant aceleași versuri din nou și din nou, ortografia mi-a rămas.
 • Vocabular. Am învățat - o aproape subconștient, cu ușurință și în timp ce mă distram. Vă puteți gândi la un mod mai natural de a memora vocabularul decât acesta? Având o melodie care vă place, care este blocată în cap, pe care o fredonați, care este întotdeauna ocazia perfectă pentru a o repeta, chiar dacă este doar în mintea voastră, vă amintiți de sensul versurilor.

Dragi profesori de engleză, Faceți-vă o favoare și întrebați-i pe cei mai buni studenți ce folosesc pentru a atinge un nivel mai ridicat decât ceea ce se așteaptă și, cel mai adesea, veți descoperi că muzica este arma lor secretă.

Din toate aceste motive, în umila mea părere, învățarea limbii engleze cu cântece este cea mai bună modalitate de a începe sau de a reporni învățarea limbii engleze.

Învățarea limbii engleze cu muzică vă permite să recâștigați-vă motivația, distrați-vă și revizuiți în mod regulat. Toate cele trei sunt părți ale fundamentului unei educații de succes în limba engleză.

Cântece pentru a învăța limba engleză

Când mi-am publicat best-seller-ul Comment devenir bilingue en anglais în 2007 (acest articol este adaptat din acea carte), am fost limitat de formatul cărții. Astăzi, aș dori să compensez acest lucru bucurându-mă de formatul acestui blog interactiv și de Web în general. Dacă sunteți interesat să descoperiți mai multe modalități de a exersa engleza intuitiv în timp ce vă distrați, consultați cealaltă carte a mea How to Learn English.

Am pregătit pentru tine o listă de artiști și cântece populare în limba engleză pentru a vă ajuta să aplicați metoda.

Dacă sunteți fan al unui anumit artist și dacă doriți să înțelegeți versurile uneia dintre melodiile lor, atunci puțin câte puțin, explorați toate melodiile lor. Vei face o grămadă de progrese. Jur pe degetul mic!

Iată câteva dintre sugestiile mele:

 • Învață engleza cu Queen
 • Învață limba engleză cu Michael Jackson
 • Învață limba engleză cu Eminem

(Vă voi oferi mai multe detalii despre găsirea versurilor mai târziu în acest articol.)

A trebuit să selectez cei mai buni artiști cu care să învăț limba engleză, dar aș fi putut include și The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, U2, Muse, Nirvana, David Bowie, ABBA sau Rage Against The Machine. Dar ce au în comun acești artiști? Toți au discografii bogate, cu cântece de cult. Aceasta este ceea ce aș recomanda pentru a obține mingea de rulare.

Comedii muzicale sunt o altă modalitate foarte bună de a îmbunătăți limba engleză. Când aveam 16 ani, știam toate melodiile din musical Hair din inimă și am învățat o tonă de engleză datorită acestui lucru-engleza mea era pe cale să devină perfectă!

Dacă există un grup care le-ați devenit un fan al, care a permis să facă unele progrese mari în limba engleză, lăsați numele lor în comentarii. Poate că și alți cititori vor fi fericiți să le descopere.

Unde găsiți versurile melodiei

În funcție de nivelul dvs., veți dori să învățați limba engleză cu versuri de melodii, cu sau fără traduceri.

Cu traduceri

Unde poți găsiți versuri melodii cu traduceri pentru artiștii dvs. preferați de limbă engleză? În mod ideal, ați dori să găsiți o ediție bilingvă, în care aspectul paginii va respecta textul original, cum ar fi exemplul cu Jim.

Din păcate, aceste versiuni bilingve sunt destul de rare și atunci când nu există o ediție bilingvă pentru artistul preferat DISPONIBIL, cea mai bună soluție ar fi să apeleze la Web pentru a găsi versurile și traducerile în limba maternă și apoi, imprimați-le.

Pe hârtie sau digital? Avantajul unei versiuni pe hârtie este că îl puteți transporta oriunde. De asemenea, puteți face copii, adăuga note și le puteți plia în buzunar. Puteți transporta telefoane în jurul valorii de, De asemenea, dar cu distragerile din cauza notificărilor, este evident mai greu să adnotați versurile de pe telefon.

De departe, **cel mai bun site pentru a căuta versuri în limba engleză cu traduceri este Musicmatch. Acesta vă arată versurile în limba engleză pe stânga și, ori de câte ori este disponibil, traducerea în diferite limbi pe dreapta, paralel, aliniat cu textul original, cu o interfață clară:

Learn English with music
Găsiți versuri melodii în engleză cu traduceri

Asta nu înseamnă că site-ul este perfect (calitatea traducerilor variază, site-ul conține o mulțime de reclame), dar nu am văzut unul mai bun când vine vorba de traduceri.

Dacă nu găsiți melodia la alegere (unele melodii nu sunt disponibile din cauza drepturilor artiștilor), puteți face o simplă căutare pe Google cu numele melodiei + "traducere" și, fără îndoială, veți întâlni unul dintre concurenții Musixmatch.

Asigurați-vă că utilizați Adblock pentru a scăpa de anunțurile pop-up de pe aceste site-uri.

În Limba Engleză

Este foarte ușor să găsiți site-uri pe Web care oferă doar Versuri melodii în engleză. Acestea sunt site-urile pe care doriți să le apelați imediat ce nivelul dvs. o permite, deoarece, deși poate părea evident, este important să rețineți că, cu cât sunteți mai capabil să gestionați conținutul în limba engleză fără ajutorul limbii materne, cu atât mai bine.

Pentru a vă ajuta, iată câteva vocabular muzical în engleză să-și amintească:

 • lyrics
 • Pentru a găsi versurile unei melodii în limba engleză, puteți căuta pur și simplu titlul melodiei + cuvântul lyrics. De exemplu, who let the dogs out lyrics.
 • song
 • track
 • LP (Long Playing) un disc de 33 de rotații și, prin extensie, un album.

Este mai bine să căutați versurile în engleză, deoarece acestea tind să fie corecte mai des.

Genius este un site minunat pe care îl puteți utiliza, deoarece oferă și explicații (în engleză) pentru Versuri. Interfața este bună, plăcută, cu sunetul melodiei și melodiile sunt organizate pe albume. Site-ul a început cu explicații pentru versurile melodiilor rap, dar acum acoperă toate stilurile de muzică.

Automat

Musixmatch, pe care am văzut-o mai devreme, oferă câteva aplicații interesante. Puteți instala aplicația lor de calculator (OS X sau Windows) sau lor aplicație telefonică (iOS, Android) pentru a afișa automat versuri atunci când redați o melodie pe Spotify sau iTunes. Din păcate, aplicația nu oferă traduceri (pe care le puteți găsi în continuare pe site-ul lor) și este limitată doar la Spotify și iTunes.

Dacă vă place ascultarea muzicii pe YouTube, utilizați modul Versuri Aici pentru Firefox sau modulul Musixmatch Versuri pentru Chrome. Aceste extensii arată-ți versurile în limba engleză atunci când ești automat pe YouTube .

Learn English with music
Modulul Lyrics Here pe Firefox

Pe Lyrics Here (Firefox), butonul pentru a redeschide versurile (dacă închideți vreodată fereastra) se află pe bara de adrese (numai atunci când sunteți pe un videoclip YouTube). Pe ^Musixmatch Versuri^ (Chrome), versurile sunt afișate pe videoclipul real.

O altă opțiune: dacă utilizați Shazam (aplicație pentru a identifica numele unei melodii), faceți clic pe titlul melodiei și vă va duce la o pagină cu mai multe detalii, inclusiv versurile.

În sfârșit, Genius (pe care am menționat mai devreme) oferă un aplicație iPhone ceea ce vă permite să ascultați muzică în timp ce citiți versurile, chiar și cu explicații!

Metoda

Alegeți o melodie care vă place, de către un artist pe care îl iubiți, îl admirați sau îl respectați. De preferință, un artist care are o discografie bogată, cu o mulțime de versuri. (Daca esti un fan al psy trance electro-neurofunk drum & bass instrumental acoustics, va trebui să-ți lași pasiunea deoparte!).

Dacă nu vă puteți decide, luați doar una dintre sugestiile mele de sus.

Ți-ai găsit alegerea? Bun! Redați melodia și deschideți versurile. Să vedem metoda și cum să învățăm limba engleză cu muzică.

De unde să începeți

Esența acestei metode de învățare a limbii engleze cu cântece este de a fi curios!

Gradul în care vă veți lăsa curiozitatea va depinde de nivelul dvs. actual de engleză. Metoda, în linii mari, este aceeași pentru toată lumea:

METODA NUMĂRUL UNU

1. Ascultați melodia, fără versuri.

 • Ortografia engleză este un dezastru și nu puteți conta pe ea. Deci, începeți prin ascultare în engleză.
 • Încercați să distingeți ceea ce puteți - cuvinte unice, apoi segmente ale unei fraze, apoi propoziții întregi.

2. Ascultați din nou melodia, dar urmați versurile de data aceasta.

 • Scopul aici este de a corecta legătura dintre modul în care sunt scrise cuvintele și modul în care sunt pronunțate în realitate.
 • Partea dificilă este că tindem să credem că versurile sunt corecte și că sunetul este greșit. Aceasta este o greșeală. Engleza este vorbită așa cum este. Ortografia este presupus pentru a reprezenta textul, dar în practică, nu face o treabă bună.
 • Relearn cum se pronunță texte, folosind versuri. Ai încredere în versurile pe care le asculți.

3. Încercați să înțelegeți semnificația versurilor.

 • Încercați să înțelegeți în primul rând, fără traducere. și întrebați-vă ce ar putea însemna versurile. Imaginați-vă că sunteți un detectiv - încercați să ghiciți ce ar putea însemna limba și asta face ca învățarea limbilor să fie atât de captivantă - este ca un joc!
 • După aceea, verificați traducerea pentru a vedea dacă ați înțeles, învățați cuvinte și expresii noi pe parcurs.

4. Repet, repet, repet!

 • Recunoașteți și sărbătoriți progresul pe care îl faceți cu fiecare nouă ascultare.
 • Încercați să vă amintiți cel puțin versurile care se repetă cel mai mult.
 • Cântă dacă vrei. Cel mai simplu mod de a vă aminti ceva este să îl faceți personal.

Acordați-vă timp pentru a aplica această metodă pentru prima dvs. melodie. Haide!


💡 Sfat

În loc să verificați întotdeauna versurile pentru melodii în limba engleză online, creați o colecție pe computer.

Acest lucru vă va permite să vă organizați mai bine, să scăpați de anunțuri, să editați versurile pentru a le corecta (aspectul, versurile reale, traducerea) și să le colectați într-un singur loc. Nu contează dacă faceți asta în fișiere text sau fișiere Word, faceți-o! Fiind mai bine organizat, pierzi mai puțin timp și învățarea limbii engleze devine mai plăcută.

Datorez acest sfat unui chitarist celebru și acest lucru m-a determinat să fac progrese mari cu chitara. Adaptarea la limbi m-a ajutat să învăț mai multe dintre ele.


Misiunea ta

Misiunea ta ca un cursant este de a reprogramați-vă creierul pentru a vedea sensul când auziți sau citiți ceva în limba engleză.

Acestea sunt câteva obiceiuri care vă vor ajuta:

 • Concentrați-vă mai mult pe textul în limba engleză mai degrabă decât traducerea (petrece mai mult timp pe care).
 • Când întâlniți un cuvânt necunoscut, după ce ați încercat să înțelegeți sensul folosind contextul:
  • Utilizați o traducere pentru a înțelege sensul.
  • Vedeți cum vă imaginați acest cuvânt în limba maternă mental (de exemplu, pentru un cuvânt vizual, va apărea o imagine).
  • Când citiți din nou cuvântul englezesc, gândiți-vă la acea reprezentare mentală (nu cuvântul în limba maternă).

Învățarea limbii engleze se referă la asocierea cuvântului englez (pronunțat sau citit) cu reprezentarea sa.

Un exemplu:

În cântecul său, The Show Must Go On, Freddy Mercury cântă My soul is painted like the wings of butterflies. Când citiți aceste versuri, încercați să vă imaginați un suflet (nu neapărat ușor, știu) și, mai ales, încercați să vizualizați aripile unui fluture (puțin mai ușor). Evitați să faceți greșeala de a citi butterfly, butterfly, butterfly, ce face butterfly Rea? Conectați-l la imaginea unui fluture. Este firesc să conectați cuvântul la conceptul în limba maternă (este spontan) și este util pentru a verifica dacă ați înțeles, dar pe termen lung, obiectivul dvs. este de a Vezi direct, mental, un fluture când auzi cuvântul butterfly în engleză.

Learn English with music
Vedeți butterfly?

Vorbesc despre a vedea și vizuale pentru că de multe ori este modul în care reprezentăm un cuvânt sau o idee pentru noi înșine, dar poate fi și printr-o senzație, sunet sau folosind unele dintre celelalte simțuri ale noastre. Scopul jocului este de a asocia cuvintele în limba engleză la concepte (idei, amintiri, reprezentări, vizuale, senzații, sunete), mai degrabă decât la traduceri simple. Gândirea la sens, la idee, este mai importantă decât traducerea, deoarece este ceea ce vă va permite să gândiți direct în limba engleză.

Gândirea în limba engleză, după toate este doar a face filme mentale în timp ce utilizați cuvinte în limba engleză.

Asta este pentru esența metodei! Dacă există ceva neclar, lăsați-l în comentarii.

Pe termen lung

Dacă ați jucat jocul și ați aplicat metoda cu o melodie, ați început deja să acumulați un vocabular, într-un mod mult mai distractiv decât cursurile clasice în limba engleză.

Din păcate, o singură sesiune" de lucru " nu este suficientă.

Regularitatea este esențială atunci când vine vorba de învățarea limbii engleze!

 • Ai nevoie de aproximativ 1.000 ore pentru a stăpâni limba engleză și acest lucru este posibil numai dacă faceți lucruri care vă plac (sau dacă sunteți obligat să le faceți).
 • Memorarea limbii engleze necesită revizuire. După cum spune proverbul, Repetition is the mother of skill.

Este mult mai ușor să înveți limba engleză și să începi să-ți placă dacă o facem un pic regulat în loc să faci o tonă din când în când.

Marele avantaj despre scufundări în limba engleză și de a începe prin utilizarea muzicii este că nu aveți nevoie de un nivel ridicat în limba engleză pentru a vă bucura de această metodă. Un nivel începător este suficient, cu condiția să îl folosiți cu muzică în limba engleză care vă place (pentru a vă motiva).

Învățarea limbii engleze cu muzică este o opțiune bună, dar, pentru a reuși, doriți să faceți un obicei pe termen lung. Pentru a face asta:

METODA NUMĂRUL DOI

1. Continuați să aplicați metoda numărul unu cu melodia pe care ați văzut-o să o revizuiți și să vă amintiți pe termen lung noile cuvinte și expresii din ea.

 • Fără repetiție, nu există memorie pe termen lung. Fără memorie pe termen lung, îți pierzi timpul.
 • În general, dacă revizuiți informații noi cinci zile consecutive, vă amintiți ce ați văzut pe termen lung.

2. Continuați să ascultați melodii ale artistului dvs. preferat.

 • Evitați să vă îmbolnăviți de o melodie și să o ascultați tot timpul prea mult timp. Schimba lucrurile pentru a fi fericit să se întoarcă la prima melodie.
 • Avantajul este că puteți folosi întotdeauna același artist al cărui accent și pronunție sunteți deja obișnuiți. Mai mult, acest lucru vă va face familiari (și, în același mod, va face versurile și engleza mai familiare, ceea ce va duce la faptul că nu vă este frică să vorbiți engleza).
 • Când ascultați o melodie, încercați să vă reprezentați senzația versurilor, așa cum am văzut mai devreme (idei, amintiri, reprezentări, vizuale, senzații, sunete etc.).) pentru a vă consolida asocierea dintre sunete (cuvintele pronunțate) și semnificație (mesajul comunicat). Imaginația ta este aliatul tău.

3. Utilizați metoda numărul unu în mod regulat cu melodii noi de la artist.

 • Fii curios să afli care este sensul versurilor.
 • Când vine vorba de cantitate, aceasta va varia în funcție de disponibilitatea dvs. Zece melodii pe zi, un cântec pe zi, câteva melodii pe săptămână, un singur cântec lung pe săptămână. Depinde de tine să decizi și să fii sincer cu privire la munca pe care crezi că o poți face. Întrebați-vă: cât de rău doriți să învățați limba engleză?
 • Dacă este posibil, dezvoltați-vă curiozitatea și dorința de a ști întotdeauna mai multe. De exemplu, ascultați interviurile artistului.

4. Utilizați timpul mort pentru a găsi momente pentru a învăța limba engleză.

 • Când vine vorba de dvs. timp mort - redați muzică în timp ce vă aflați în transportul public, verificați versurile când așteptați la coadă, cântați sub duș!
 • În timpul activităților care vă permit să multitasking - sport, gătit, curățenie etc.
 • Nivelul dvs. de atenție nu va fi același ca atunci când sunteți 100% concentrat pe limba engleză, dar vă va permite să revizuiți întreaga zi și să creați o bulă de imersiune în limba engleză. Asta e puternic.

Dacă faci lucrurile bine, versurile vor începe roaming mintea ta și acesta este deja începutul gândirii în limba engleză.

Learn English with music
Ești ceea ce asculți

Vă recomandăm să lucrați în perioade care se concentrează pe diferiți artiști. Poate vei avea perioada Reginei, apoi perioada Led Zeppelin sau Michael Jackson. Când lucrați în acest fel, vă veți bucura de repetarea (în primul rând a muzicii) și veți crea câteva amintiri frumoase în limba engleză.

Dacă aveți amintiri negative despre învățarea limbii engleze rămase de la școală, apoi învățarea limbii engleze cu muzică vă poate ajuta să începeți din nou și să vă schimbați relația cu limba engleză. Muzica vă permite să cultivați plăcerea și să lăsați deoparte ceea ce nu vă place despre limba engleză.

Dacă lucrați în acest fel, în funcție de grup sau perioadă, vă va permite să fii destul de serios în munca ta. Cunoașterea tuturor versurilor unui artist este cu siguranță drăguță, dar este și o muncă grea, să fim sinceri. Frumusețea învățării limbii engleze datorită melodiilor este de a vă face să vă îmbunătățiți limba engleză fără a avea impresia de a lucra.

Acestea sunt, desigur, doar recomandările mele, dar le-am folosit pentru a învăța cu succes limba engleză, maghiară și rusă, menținând în același timp un nivel bun în limba spaniolă. Limbile pe care le cunosc cel mai bine sunt și cele pe care le-am folosit pentru a învăța melodii.

Dacă aveți un tip de personalitate diferit, care v-a determinat să utilizați melodii în limba engleză diferit și ați avut încă succes, Vă rugăm să nu ezitați să împărtășiți comentariile.

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

Iată o selecție de întrebări pe care le-am primit de multe ori pe tema învățării limbii engleze cu cântece din 2007.

Ce se întâmplă dacă am cânta off-cheie?

Cântam off-key când aveam 16 ani. Nu am reușit să acordez o chitară sau să citesc Muzică. Dar știi ce? Este practica care face perfect, trebuie doar să lucreze pe limba engleză pentru a deveni fluent! De atunci, cu practica, am învățat să cânt la chitară, să cânt în același timp și chiar așa am cunoscut-o pe soția mea! Poți învăța orice.

Și dacă nu vrei să cânți, nu trebuie. Veți învăța în continuare o tonă de vocabular și veți înțelege o mulțime de lucruri din limba engleză vorbită prin citirea versurilor.

Trebuie să înțeleg toate versurile dintr-o melodie?

Pe termen lung, da, desigur. Rețineți că, în timp ce încă învățați, trebuie să găsiți echilibrul dintre nivelul de dificultate și motivație:

 • Dacă este prea greu, vei renunța (eșua).
 • Dacă este prea ușor, nu vă veți îmbunătăți (pierdere de timp).
 • Și dacă sunteți prea mulțumiți (lăsați o mulțime de cuvinte pe care nu le înțelegeți să scape), veți fi într-o iluzie de învățare.

Cu alte cuvinte, nu există un răspuns universal la această întrebare. Tu ești cel care trebuie să-ți măsori eforturile pentru a te îmbunătăți mereu fără să te îmbolnăvești de asta.

Câteva vești bune - când lucrați la limba engleză în mod regulat, veți întâlni aceleași cuvinte și apoi avem fie șansa de a revizui ceea ce înseamnă (progres vizibil), fie curiozitatea de a căuta în cele din urmă definiția lor. E ca și cum ai da peste un vechi prieten și atunci engleza devine o plăcere.

Cum pot fi sigur de a îmbunătăți cu această metodă?

Dacă doriți să vă îmbunătățiți limba engleză cu melodii, nu este suficient să Asculți doar muzică!

Succesul dvs. cu melodii este proporțional cu o acțiune simplă - care e frecvența cu care cauți versurile melodiilor?

Cu cât le căutați mai des, în mod regulat, cu atât mai mult se va deschide urechea și creierul dvs. va memora noile informații. Chiar vrei să transformi acest lucru într - un obicei-și nu numai pentru versurile melodiilor, ci și pentru engleza în general.

E prea greu! Nu înțeleg nimic!

Dacă sunteți un nivel avansat (pentru a avea un nivel avansat) pe care doriți să înțeleagă totul.

Dar dacă ești încă un începător, reduce cantitatea pentru a ajunge la echilibrul frumos între dificultate și plăcere. De exemplu, vizează înțelegerea și cântarea tuturor corurilor.

Dacă lucrați în mod regulat, vă puteți surprinde prin faptul că vă îmbunătățiți săptămânal, poate chiar zilnic. Învățarea unei limbi este o muncă organică și, dacă depui efort, corpul tău se va adapta (creierul tău se va îmbunătăți și îți va "deschide urechile", mușchii se vor adapta la pronunția engleză).

Nu-mi plac cântecele.

Muzica în limba engleză este o modalitate plăcută de a vă atinge obiectivul, printre altele. Ați încercat metoda în serios? Încercați - l și dați-i beneficiul îndoielii înainte de a renunța.

Dacă într-adevăr ați încercat și nu este doar pentru dvs., încercați să găsiți ceva pentru gustul dvs. Învățarea limbii engleze cu muzică este o opțiune interesantă, dar nu este o obligație.

Nu voi învăța engleza prost făcând asta?

Cântecele, la fel ca literatura, vin în diferite genuri. Merge de la atmosfera romantică la vulgar, de la sofisticat la brut și de la formal la relaxat. Așadar, dacă puneți această întrebare (care este o întrebare bună pentru început - cum distingeți nivelul sau limba de înregistrare în limba engleză), întrebați-vă despre asta toate conținutul pe care îl utilizați, nu doar melodii.

Dacă ascultați rap, vor exista mai multe cuvinte de slang și vulgare decât cântecul tematic al Teletubbies. A avea bun simț ar trebui să fie suficient pentru a afla asta.

Verificați semnificația și registrul lingvistic al versurilor pe care le ascultați. Toate dicționarele bune indică registrul unui cuvânt (vulgar, tabu etc., dacă nu este menționat nimic, atunci este un cuvânt care aparține registrului de limbă neutră).

În caz contrar, riscați să ajungeți așa:

Când nu înțelegeți versurile unei melodii în engleză la radio...

O mulțime de cântece conțin cuvinte de argou sau contracții pe care oamenii le pronunță, dar nu le scriu. Este bine să le cunoașteți, deoarece vorbitorii nativi le folosesc și în limba engleză vorbită. (Pentru termeni și expresii vulgare, este diferit. Este, în general, o idee bună să le înțeleagă, dar nu le folosesc).

În concluzie, melodiile în limba engleză sunt la fel de bune ca și alte conținuturi, dar sunt mult mai accesibil.

Nu înțeleg ce vrei să spui cu ideea ta despre relația care înseamnă-sunet.

În final, un cuvânt este doar o etichetă care ne face să asociem un sunet (vorbit) sau litere (scrise) unui concept. Până când nu avem telepatie, este ceea ce am inventat pentru a comunica mai bine!

Dacă auzi numele celui mai bun prieten al tău, îi vei vizualiza în cap și te vei simți bine, de exemplu. Dacă spun cuvântul "poop", vei face o față dezgustată (sau poate râde), de exemplu.

Sau, așa cum a spus Shakespeare, într-un mod mai poetic: A rose by any other name would smell as sweet.

Scopul învățării limbii engleze este de a crea noi asociații între cuvinte și concepte noi pe care le cunoașteți deja. Asta e.

Este rău să traduci?

Nu, nu în sine. Traducerea este un instrument excelent deoarece *traducerea vă permite să fiți mai preciși și să vă asigurați că ați înțeles corect lucrurile.

Ceea ce este rău este să traduci întotdeauna când vrei să vorbești, pentru că este prea lent. În loc de asta, doriți să gândiți direct în limba engleză (răspunsul la întrebarea anterioară ajută acest lucru).

Pare prea frumos ca să fie adevărat. Puteți învăța întreaga limbă datorită cântecelor?

Iată limitele și dezavantajele învățării limbii engleze cu cântece:

 • Prosodia (intonația + ritmul) este naturală. Pitch-ul vocal evoluează pentru a se lipi de muzică, ceea ce înseamnă că pitch-ul normal pe care oamenii îl folosesc atunci când vorbesc limba engleză nu poate fi găsit (sau, rareori poate fi găsit) atunci când ascultă o melodie. Unele cuvinte sunt pronunțate mai mult pentru a se potrivi ritmului.
 • Versurile sunt adesea neclare, uneori incoerente. Scopul compozitorilor este ca versurile să sune bine, mai mult decât să aibă un sens real (ca în poezie).
 • Instrumentația uneori stă în calea audierii corecte a lucrurilor.
 • Comunicarea este într-un mod unic. Nici un dialog, nici un interlocutor, nici o situație reală.

Pentru a rezuma, engleza pe care o găsiți în cântece este puțin sincronizată în comparație cu engleza reală. Acestea fiind spuse, avantajele (ușurința de a începe și de a se lipi de ea, interesul și atenția sporită a studenților în comparație cu cursurile de engleză, practicarea limbii engleze vorbite și a face pasul de a vorbi în cele din urmă) depășesc printr-o lungă întindere dezavantajele. Învățarea limbii engleze datorită cântecelor este, din experiență, cea mai bună modalitate de a începe să vă bucurați de procesul de învățare a limbii engleze.

Putem să-l folosim ani de zile și să îmbunătățim în continuare.

Dragi părinți, introduceți această tehnică copiilor dvs. Muzica îi va învăța pronunția, vocabularul și vor învăța gramatica la școală (despre care vor fi curioși, pentru a-i ajuta să înțeleagă ce nu au putut singuri). Echipați cu dorința de a învăța limba engleză cu sute sau chiar mii de ore de practică în spatele lor, vor termina școala cu un nivel ridicat de engleză.

Concluzie

Urmând această metodă de învățare a limbii engleze cu muzică, veți avea probabil unele îndoieli mai mult sau mai puțin mari când vine vorba de pronunția anumitor cuvinte.

Văzându-l scris, veți crede că un cuvânt este pronunțat într-un anumit fel și apoi, când îl auziți într-o melodie, vă veți da seama că nu au nimic în comun! Ce este mai rău, s-ar putea să vă fie greu să distingeți tăieturile între diferite cuvinte pronunțate în aceeași propoziție, chiar dacă aveți textul în fața dvs. Fiți siguri; acest lucru este doar temporar.

Soluția, dacă aveți o îndoială cu privire la pronunția unui cuvânt sau a unei fraze, aveți încredere în versurile cântate.

Pe de o parte, dacă sunteți în concordanță cu melodiile, urechea dvs. (din punct de vedere tehnic, creierul dvs.) se va adapta diferitelor sunete în limba engleză și se va reînvăța să citească și să audă corect.

Pe de altă parte, vă veți îmbunătăți pronunția textelor scrise cu restul blogului, în special cu articolele dedicate foneticii.

Pentru a rezuma:

 • Obțineți o melodie de către trupa preferată de limbă engleză.
 • Obțineți versurile cu traducerea în limba maternă, nu ezitați să le imprimați.
 • Decodează versurile concentrându - te pe semnificația lor-asociază cuvintele în limba engleză cu imaginea care îți vine în minte atunci când te gândești la semnificația lor.
 • Repet. Ascultați, cântați sau faceți ambele în același timp, dar găsiți o modalitate de a vă bucura de acest proces!
 • Fii curios și încearcă să înțelegi întotdeauna sensul Din ce în ce mai multor Versuri.

Așa cum a spus profesorul meu de chitară: "muzica este o plăcere care vă poate însoți pe parcursul întregii vieți. Indiferent dacă merge bine sau rău, este întotdeauna o sursă de divertisment sau de consolare. Muzica ne ajută să ne confruntăm și să ne îmbogățim viața."Același lucru este valabil și pentru melodiile în limba engleză, indiferent dacă le cânți în vârful plămânilor sau în liniște, veți găsi întotdeauna atât o sursă de satisfacție, cât și o modalitate de a lucra inteligent la limba engleză.

Vezi și

Iată o selecție de link-uri pentru a afla mai multe despre învățarea limbii engleze cu muzică:

 • Geniu este un site excelent cu explicații pentru melodii (în engleză). Citiți versurile și aflați ce semnificație ascunsă în spatele lor sau originea lor în melodii populare sau nu, în toate stilurile. Aceasta este o resursă excelentă pentru cursanții intermediari și avansați.
 • LyricsTraining o aplicație web cu adevărat drăguță, care te face să faci dictări cu melodii și are mai multe niveluri de dificultate.
 • Ați putea fi, de asemenea, interesat să descoperiți cursul Click & Speak. Metoda mea de a învăța limba engleză. Am învățat limba engleză cu muzică, emisiuni TV și jocuri video. A fost foarte distractiv, dar este nevoie de timp pentru a găsi conținut cu traduceri cu vocabular la acest nivel. Pe Click & Speak, am făcut deja munca grea pentru tine, oferindu-vă conținut rece pentru a practica limba engleză, inclusiv audio, fonetică și o progresie inteligentă în vocabular și gramatică.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 2, 2021, 1:16 pm