[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Miten valita kappaleita englannin kielen parantamiseksi

Kuinka oppia englantia musiikin avulla 🎵

Read this article in English: How to learn English with music 🎵.

Kuinka oppia englantia musiikin avulla - täydellinen menetelmä ja parhaat kappaleet englannin kielen parantamiseen!

Ihmiset, joilla on hyvä englannin kielen taito, ovat usein niitä, jotka ovat kuunnelleet paljon musiikkia, jossa on englanninkielisiä sanoituksia. Sen sijaan, että jättäisit asiat sattuman varaan, ota koulutuksesi hallintaasi ja opettele käyttämään musiikkia ja lauluja englanniksi parantaaksesi kielitaitoasi samalla kun pidät hauskaa menetelmäni ansiosta.

Henkilökohtainen tarinani

🎵 Murtaudu läpi toiselle puolelle...

Nämä ovat epäilemättä sanoitukset, jotka auttoivat minua aloittamaan "englannin puhumisen". Tarttuva kappale sekä uteliaisuus tietää, mitä sanoitukset tarkoittavat, joita yritin laulaa mukana ymmärtämättä niitä edes, olivat hauska ja motivoiva alku englannin oppimismatkalleni.

Sattumalta kävi ilmi, että minulla oli kaikki Doors-yhtyeen laulajan Jim Morrisonin tekstit ja sanoitukset, ja että ne oli kirjoitettu sekä englanniksi että ranskaksi (äidinkielelläni). Jokaisen alkuperäistekstin edessä oli myös ranskankielinen käännös, joka noudatti englanninkielisen tekstin sivuasettelua.

Jos en ymmärtänyt joitakin laulun rivejä, minun tarvitsi vain katsoa tätä kirjaa, ja se auttoi minua ymmärtämään koko lauseen ytimen, vaikka en välttämättä ymmärtänyt kaikkea sanasta sanaan. Ja se on jo englannin puhumista - sen idean ymmärtäminen, mitä luet tai sanot.

Eivätkä nuo olleet ainoita etuja:

 • Ääntäminen. Aina kun olin epävarma jonkin sanan ääntämisestä, Jim Morrison tuli apuun näyttämään, miten se lausutaan.
 • Oikeinkirjoitus. En ollut siellä oppiakseni sitä, nautin vain laulamisesta, otin sen enemmän tai vähemmän vakavasti, ja kappaleet vain kasvoivat minuun. Koska kuitenkin luin jatkuvasti samoja sanoituksia uudestaan ja uudestaan, oikeinkirjoitus jäi mieleeni.
 • Sanastoa. Opin sen lähes alitajuisesti, helposti ja hauskanpidon ohessa. Voitko kuvitella luonnollisempaa tapaa opetella sanastoa ulkoa kuin tämä? Kun sinulla on kappale, josta pidät, joka on juuttunut päähäsi, jota hyräilet, joka on aina täydellinen tilaisuus toistaa sitä, vaikka se olisi vain mielessäsi, muistutat itseäsi sanoituksen merkityksestä.

Hyvät englanninopettajat, tehkää itsellenne palvelus ja kysykää parhailta opiskelijoiltanne, mitä he käyttävät saavuttaakseen korkeamman tason kuin mitä heiltä odotetaan, ja useimmiten huomaatte, että musiikki on heidän salainen aseensa.

Kaikista näistä syistä englannin oppiminen laulujen avulla onnöyrän mielipiteeni mukaan paras tapa aloittaa tai aloittaa uudelleen englannin opiskelu.

Englannin oppiminen musiikin avulla antaa sinulle mahdollisuuden palauttaa motivaatiosi, pitää hauskaa ja kerrata säännöllisesti. Kaikki kolme ovat osa menestyksekkään englannin opetuksen perustaa.

Lauluja englannin oppimiseen

Kun julkaisin bestsellerini Comment devenir bilingue en anglais vuonna 2007 (tämä artikkeli on muokattu kyseisestä kirjasta), kirjan muoto rajoitti minua. Nykyään haluaisin korvata sen nauttimalla tämän vuorovaikutteisen blogin muodosta ja verkosta yleensä. Jos olet kiinnostunut löytämään lisää tapoja harjoitella englantia intuitiivisesti ja hauskanpidon ohella, tutustu toiseen kirjaani nimeltä How to Learn English.

Olen laatinut sinulle luettelon artisteista ja suosituista englanninkielisistä lauluista, joiden avulla voit soveltaa menetelmää.

Jos fanitat tiettyä artistia ja haluat ymmärtää yhden heidän kappaleensa sanat, tutustu pikkuhiljaa KAIKKIIN heidän kappaleisiinsa. Tulet edistymään valtavasti. Pinky swear!

Tässä on muutamia ehdotuksia:

 • Opi englantia Queenin kanssa
 • Opi englantia Michael Jacksonin kanssa
 • Opi englantia Eminemin kanssa

(Annan myöhemmin tässä artikkelissa lisätietoja sanoitusten löytämisestä.)

Minun piti valita parhaat artistit, joiden avulla voi oppia englantia, mutta olisin voinut ottaa mukaan myös The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, U2, Muse, Nirvana, David Bowie, ABBA tai Rage Against The Machine. Mutta mitä yhteistä näillä taiteilijoilla on? Heillä kaikilla on rikas diskografia, jossa on kulttikappaleita. Tätä suosittelen, jotta pääset vauhtiin.

Musiikkikomediat ovat toinen loistava tapa parantaa englantia. Kun olin 16-vuotias, osasin kaikki musikaalin Hair kappaleet ulkoa, ja olin oppinut sen ansiosta valtavasti englantia - englantini oli matkalla kohti täydellisyyttä!

Jos sinulla on jokin ryhmä, jonka faniksi olet tullut ja jonka ansiosta olet edistynyt paljon englannissa, jätä sen nimi kommentteihin. Ehkä muutkin lukijat löytävät heidät mielellään.

Mistä löydät laulujen sanat

Tasonne mukaan haluatte opetella englantia laulujen sanoitusten avulla, käännösten kanssa tai ilman.

Käännösten kanssa

Mistä löydät englanninkielisten suosikkiartistiesi laulujen sanoituksia käännöksineen? Ihannetapauksessa haluat löytää kaksikielisen painoksen, jossa sivun asettelu kunnioittaa alkuperäistekstiä, kuten esimerkissä Jimin kanssa.

Valitettavasti tällaiset kaksikieliset versiot ovat melko harvinaisia, ja kun suosikkiartistisi kaksikielistä painosta ei ole saatavilla, paras ratkaisu on etsiä sanoitukset ja käännökset äidinkielelläsi verkosta ja tulostaa ne sitten.

Paperilla vai digitaalisesti? Paperiversion etuna on se, että voit kantaa sitä mukanasi missä tahansa. Voit myös tehdä kopioita, lisätä muistiinpanoja ja taittaa ne taskuun. Puhelimia voi myös kantaa mukana, mutta ilmoitusten aiheuttamien häiriötekijöiden vuoksi sanoituksia on selvästi vaikeampi kommentoida puhelimella.

Ylivoimaisesti **paras sivusto, josta voi etsiä laulujen sanoituksia englanniksi käännöksineen, on Musicmatch. Se näyttää vasemmalla puolella englanninkieliset sanat ja, aina kun se on saatavilla, oikealla puolella käännöksen eri kielillä, rinnakkain, samassa linjassa alkuperäistekstin kanssa, selkeällä käyttöliittymällä:

Learn English with music
Etsi laulujen sanoituksia englanniksi käännösten kanssa

Tämä ei tarkoita, että sivusto olisi täydellinen (käännösten laatu vaihtelee, sivusto sisältää paljon mainoksia), mutta en ole nähnyt parempaa sivustoa, kun kyse on käännöksistä.

Jos et löydä haluamaasi kappaletta (joitakin kappaleita ei ole saatavilla artistien oikeuksien vuoksi), voit tehdä yksinkertaisen Google-haun kappaleen nimellä + "käännös", ja törmäät epäilemättä johonkin Musixmatchin kilpailijoista.

Varmista, että käytät Adblock päästäksesi eroon näiden sivustojen ponnahdusikkunamainoksista.

Englanniksi

Verkosta on hyvin helppo löytää sivustoja, jotka tarjoavat laulujen sanoituksia vain englanniksi. Näihin sivustoihin kannattaa kääntyä heti, kun tasosi sallii sen, sillä vaikka se saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, on tärkeää pitää mielessä, että mitä enemmän pystyt hallitsemaan englanninkielistä sisältöä ilman äidinkielesi apua, sitä parempi.

Apuna tässä on muistettavaksi musiikkisanastoa englanniksi:

 • lyrics
 • Löytääksesi kappaleen sanat englanniksi, voit yksinkertaisesti etsiä kappaleen nimellä + sanalla lyrics. Esimerkiksi who let the dogs out lyrics.
 • song
 • track
 • LP (Long Playing) 33 kierroksen levy ja siten myös albumi.

Englanninkieliset sanoitukset kannattaa etsiä, koska ne ovat yleensä useammin oikein.

Genius on loistava sivusto, jota voit käyttää, koska se tarjoaa myös sanoitusten selityksiä (englanniksi). Käyttöliittymä on hyvä, miellyttävä, kappaleen ääni ja kappaleet on järjestetty albumeittain. Sivusto aloitti rap-kappaleiden sanoitusten selityksillä, mutta kattaa nyt kaikki musiikkityylit.

Automaattisesti

Musixmatch, jonka näimme aiemmin, tarjoaa hienoja sovelluksia. Voit asentaa heidän tietokoneohjelmansa (OS X tai Windows) tai puhelinsovelluksensa (iOS, Android ), jotta sanoitukset näkyvät automaattisesti, kun soitat kappaleen Spotifyssa tai iTunesissa. Valitettavasti sovellus ei tarjoa käännöksiä (jotka löytyvät kuitenkin heidän sivustoltaan), ja se on rajoitettu koskemaan vain Spotifyta ja iTunesia.

Jos haluat kuunnella musiikkia YouTubesta, käytä Firefoxin Lyrics Here -lisäosaa tai Musixmatch Lyrics Chrome-lisäosaa osoitteessa . Nämä laajennukset näyttävät englanninkieliset sanoitukset automaattisesti, kun olet YouTubessa .

Learn English with music
Lisäosa Lyrics Here osoitteessa Firefox

Osoitteessa Lyrics Here (Firefox) sanoitukset (jos suljet ikkunan joskus) avautuvat uudelleen osoitepalkissa (vain silloin, kun olet YouTube-videossa). ^Musixmatch Lyrics^(Chrome) -sivustolla sanoitukset näkyvät varsinaisen videon päällä.

Toinen vaihtoehto: jos käytät Shazam (sovellus kappaleen nimen tunnistamiseen), napsauta kappaleen nimeä, jolloin pääset sivulle, jossa on lisätietoja, myös sanat.

Lopuksi, Genius (jonka mainitsimme aiemmin) tarjoaa iPhone-sovelluksen, jonka avulla voit kuunnella musiikkia ja lukea samalla sanoituksia, jopa selityksineen!

Menetelmä

Valitse mieleisesi kappale, jonka on tehnyt artisti, jota rakastat, ihailet tai arvostat. Mieluiten artisti, jolla on rikas diskografia, jossa on paljon sanoituksia. (Jos fanitat psy trance electro-neurofunk drum & bass instrumental acoustics, sinun on jätettävä intohimosi sivuun!).

Jos et osaa päättää, ota jokin edellä mainituista ehdotuksistani.

Löysitkö sinä oman valintasi? Hyvä! Soita kappale ja avaa sanoitukset. Katsotaanpa menetelmää ja sitä, miten englantia voi oppia musiikin avulla.

Mistä aloittaa

Tämän laulujen avulla tapahtuvan englannin oppimisen menetelmän ydin on olla utelias!

Se, missä määrin päästät uteliaisuutesi valloilleen, riippuu englannin kielen tämänhetkisestä tasostasi. Menetelmä on suurin piirtein sama kaikille:

MENETELMÄ NUMERO YKSI

1. Kuuntele kappale ilman sanoituksia.

 • Englannin oikeinkirjoitus on katastrofi, etkä voi luottaa siihen. Aloita siis kuuntelemalla englantia.
 • Yritä erottaa mitä pystyt - yksittäisiä sanoja, sitten lauseen osia, sitten kokonaisia lauseita.

2. Kuuntele kappale uudelleen, mutta seuraa tällä kertaa sanoituksia.

 • Tavoitteena on korjata yhteys sen välillä, miten sanat kirjoitetaan ja miten ne lausutaan todellisuudessa.
 • Hankalaa on se, että meillä on taipumus ajatella, että sanat ovat oikein ja ääni väärin. Tämä on virhe. Englantia puhutaan niin kuin se on. Oikeinkirjoituksen on tarkoitus edustaa tekstiä, mutta käytännössä se ei tee hyvää työtä.
 • Opettele uudelleen, miten tekstit lausutaan, käyttämällä sanoituksia. Luota sanoituksiin, joita kuuntelet.

3. Yritä ymmärtää sanoitusten merkitys.

 • Yritä ymmärtää ensin ilman käännöstä ja kysy itseltäsi, mitä sanoitus voisi tarkoittaa. Kuvittele olevasi salapoliisi - yrität arvata, mitä kieli voisi tarkoittaa, ja juuri se tekee kielten oppimisesta niin koukuttavaa - se on kuin peliä!
 • Tarkista jälkeenpäin käännöksestä, oletko ymmärtänyt, opit uusia sanoja ja ilmaisuja matkan varrella.

4. Toista, toista, toista!

 • Tunnusta ja juhli edistymistäsi jokaisen uuden kuuntelukerran myötä.
 • Yritä muistaa ainakin ne sanat, joita toistetaan eniten.
 • Laula, jos haluat. Helpoin tapa muistaa jotain on tehdä siitä henkilökohtainen.

Ota aikaa soveltaa tätä menetelmää ensimmäiseen kappaleeseesi. Anna mennä!


💡 Vinkki

Sen sijaan, että tarkistaisit aina englanninkielisten kappaleiden sanat netistä, luo kokoelma tietokoneellesi.

Näin voit järjestellä itseäsi paremmin, päästä eroon mainoksista, muokata sanoituksia korjataksesi niitä (ulkoasua, varsinaisia sanoituksia, käännöstä) ja kerätä ne yhteen paikkaan. Sillä ei ole väliä, teetkö sen tekstitiedostoina vai Word-tiedostoina, tee se vain! Kun olet paremmin järjestäytynyt, tuhlaat vähemmän aikaa ja englannin oppimisesta tulee miellyttävämpää.

Olen tämän vinkin velkaa kuuluisalle kitaristille, ja tämä on johtanut siihen, että olen edistynyt paljon kitaran kanssa. Sen sovittaminen kieliin auttoi minua oppimaan enemmän kieliä.


Tehtäväsi

Tehtäväsi oppijana on ohjelmoida aivosi uudelleen näkemään merkitys, kun kuulet tai luet jotain englanniksi .

Nämä ovat joitakin tapoja, jotka auttavat sinua:

 • Keskity enemmän englanninkieliseen tekstiin kuin käännökseen (käytä siihen enemmän aikaa).
 • Kun törmäät tuntemattomaan sanaan, yritä ensin ymmärtää sen merkitys asiayhteyden avulla:
  • Käytä käännöstä merkityksen ymmärtämiseen.
  • Katso, miten kuvittelet tämän sanan äidinkielelläsi henkisesti (esimerkiksi visuaalisen sanan kohdalla kuva tulee esiin).
  • Kun luet englanninkielisen sanan uudelleen, ajattele tätä mentaalista mielikuvaa (ei sanaa äidinkielelläsi).

Englannin kielen oppimisessa on kyse siitä, että yhdistät englanninkielisen sanan (lausuttuna tai luettuna) sen esitykseen.

Esimerkki:

Hänen laulussaan, The Show Must Go OnFreddy Mercury laulaa My soul is painted like the wings of butterflies. Kun luet näitä sanoituksia, yritä kuvitella sielu (ei välttämättä helppoa, tiedän) ja ennen kaikkea yritä kuvitella perhosen siivet (hieman helpompaa). Vältä tekemästä sitä virhettä, että luet butterfly, butterfly, butterfly, mitä butterfly tarkoittaa? Yhdistä se perhosen kuvaan. On luonnollista yhdistää sana käsitteeseen äidinkielelläsi (se on spontaania) ja on hyödyllistä tarkistaa, oletko ymmärtänyt, mutta pitkällä aikavälillä tavoitteesi on NÄKYÄ suoraan, henkisesti, perhonen, kun kuulet sanan butterfly englanniksi.

Learn English with music
Näetkö butterfly?

Puhun näkemisestä ja visuaalisuudesta, koska usein se on tapa, jolla representoimme sanan tai ajatuksen itsellemme, mutta se voi olla myös aistimus, ääni tai joidenkin muiden aistiemme käyttö. Pelin tavoitteena on yhdistää englanninkieliset sanat käsitteisiin (ideat, muistot, representaatiot, visuaaliset elementit, aistimukset, äänet) eikä niinkään yksinkertaisiin käännöksiin. Aistimuksen, idean, ajatteleminen on tärkeämpää kuin käännös, koska sen avulla voit ajatella suoraan englanniksi.

Englanninkielinen ajattelu on loppujen lopuksi vain henkisten elokuvien tekemistä, kun käytät englanninkielisiä sanoja.

Siinä se menetelmän ydin! Jos jotain on epäselvää, jätä se kommentteihin.

Pitkällä aikavälillä

Jos olet pelannut peliä ja soveltanut menetelmää kappaleen kanssa, olet jo alkanut kerryttää sanavarastoa tavalla, joka on paljon hauskempi kuin klassiset englannin kurssit.

Valitettavasti yksi "työ "istunto ei riitä.

Säännöllisyys on avainasemassa englannin oppimisessa!

 • Tarvitset noin 1.000 tuntia englannin kielen oppimiseen, ja se on mahdollista vain, jos teet asioita, joista pidät (tai jos olet velvollinen tekemään niitä).
 • Englannin ulkoa opetteleminen vaatii kertaamista. Kuten sananlasku sanoo: Repetition is the mother of skill.

On paljon helpompaa oppia englantia ja alkaa pitää siitä, jos tekee säännöllisesti vähän sen sijaan, että tekee tonneittain silloin tällöin.

Suuri etu englannin kielen opiskelussa ja musiikin avulla aloittamisessa on se, että et tarvitse korkeaa englannin k ielen taitoa nauttiaksesi tästä menetelmästä. Aloitteleva taso riittää, kunhan käytät sitä englanninkielisen musiikin kanssa, josta pidät (motivoidaksesi itseäsi).

Englannin oppiminen musiikin avulla on hyvä vaihtoehto, mutta onnistuaksesi haluat tehdä siitä pitkäaikaisen tavan. Voit tehdä sen:

MENETELMÄ NUMERO KAKSI

1. Jatka menetelmän numero yksi soveltamista katsomasi kappaleen kanssa, jotta voit kerrata sitä ja muistaa pitkällä aikavälillä sen uudet sanat ja ilmaisut.

 • Ilman toistoa ei ole pitkäaikaista muistia. Ilman pitkäkestoista muistia tuhlaat aikaasi.
 • Yleisesti ottaen, jos kertaat uutta tietoa viitenä peräkkäisenä päivänä, muistat näkemäsi pitkällä aikavälillä.

2. Jatka suosikkiartistisi kappaleiden kuuntelemista.

 • Vältä kyllästymästä johonkin kappaleeseen ja kuuntelemasta sitä jatkuvasti liian pitkään. Vaihtele asioita, jotta palaat mielellään takaisin ensimmäiseen kappaleeseesi.
 • Etuna on, että voit käyttää aina samaa artistia, jonka aksenttiin ja ääntämiseen olet jo tottunut. Lisäksi tämä tekee heistä sinulle tuttuja (ja samalla tavalla myös sanoitukset ja englannin kieli tulevat tutummiksi, mikä johtaa siihen, että et pelkää puhua englantia).
 • Kun kuuntelet laulua, yritä esittää itsellesi sanoitusten tuntemuksia, kuten aiemmin näimme (ajatuksia, muistoja, representaatioita, visuaalisia kuvia, tuntemuksia, ääniä jne.), jotta vahvistaisit assosiaatiotasi äänien (lausuttujen sanojen) ja merkityksen (välitetyn viestin) välillä. Mielikuvituksesi on liittolaisesi.

3. Käytä menetelmää numero yksi säännöllisesti artistin uusien kappaleiden kanssa.

 • Ole utelias ottamaan selvää, mikä on sanoitusten merkitys.
 • Mitä tulee määrään, tämä vaihtelee saatavuutesi mukaan. Kymmenen kappaletta päivässä, yksi kappale päivässä, muutama kappale viikossa, yksi pitkä kappale viikossa. Se on sinun päätettävissäsi ja ole rehellinen sen työn suhteen, jonka uskot pystyväsi hoitamaan. Kysy itseltäsi: Kuinka kovasti haluat oppia englantia?
 • Jos mahdollista, kehitä uteliaisuuttasi ja haluasi tietää aina lisää. Kuuntele esimerkiksi artistin haastatteluja.

4. Hyödynnä vapaa-aikasi löytääksesi hetkiä, jolloin voit oppia englantia.

 • Kun kyseessä on kuollut aikasi - soita musiikkia, kun olet julkisessa liikenteessä, tarkista sanoitukset, kun odotat jonossa, laula suihkun alla!
 • Sellaisen toiminnan aikana, jossa voit tehdä monia tehtäviä - urheilua, ruoanlaittoa, siivousta jne.
 • Tarkkaavaisuutesi taso ei ole sama kuin silloin, kun keskityt 100-prosenttisesti englannin kieleen, mutta voit näin kerrata koko päivän ajan ja luoda uppokuplan englannin kieleen. Se on tehokasta.

Jos teet asiat hyvin, sanat alkavat vaeltaa mielessäsi ja se on jo alku englanninkieliselle ajattelulle.

Learn English with music
Olet mitä kuuntelet

Suosittelen, että työskentelet jaksoittain keskittyen eri artisteihin. Ehkä sinulla on Queen-jakso, sitten Led Zeppelin- tai Michael Jackson -jakso. Kun työskentelet tällä tavalla, nautit toistosta (ensinnäkin musiikin) ja luot mukavia muistoja englannin kielessä.

Jossinulla on negatiivisia muistoja englannin oppimisesta jäljellä koulusta, englannin oppiminen musiikin avulla saattaa auttaa sinua saamaan uuden alun ja muuttamaan suhdettasi englannin kieleen. Musiikin avulla voit viljellä mielihyvää ja jättää syrjään sen, mitä et pidä englannista.

Jos työskentelet tällä tavalla, ryhmäkohtaisesti tai jaksoittain, se antaa sinulle mahdollisuuden olla riittävän vakavasti mukana työssäsi. Kaikkien artistin sanoitusten tunteminen on varmasti mukavaa, mutta se on myös kovaa työtä, olkaamme rehellisiä. Englannin oppimisen kauneus laulujen ansiosta on siinä, että se saa sinut parantamaan englannin kielen taitojasi ilman, että sinulle tulee vaikutelma työstä.

Nämä ovat tietysti vain minun suosituksiani, mutta olen käyttänyt niitä menestyksekkäästi englannin, unkarin ja venäjän oppimiseen ja samalla säilyttänyt hyvän tason espanjassa. Kielet, joita osaan parhaiten, ovat myös niitä, joiden oppimiseen olen käyttänyt lauluja.

Jos sinulla on erilainen persoonallisuustyyppi, joka on saanut sinut käyttämään kappaleita englanniksi eri tavalla ja olet silti onnistunut, voit kertoa siitä kommenteissa.

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

Tässä on valikoima kysymyksiä, joita olen saanut usein aiheesta englannin oppiminen laulujen avulla vuodesta 2007 lähtien.

Entä jos laulan väärin?

Lauloin väärin, kun olin 16-vuotias. En osannut virittää kitaraa tai lukea nuotteja. Mutta tiedätkö mitä? Harjoittelu tekee mestarin, sinun on vain harjoiteltava englantia, jotta sinusta tulee sujuva! Sittemmin opin harjoittelemalla soittamaan kitaraa ja laulamaan samaan aikaan, ja näin tapasin jopa vaimoni! Voit oppia mitä tahansa.

Ja jos et halua laulaa, sinun ei tarvitse. Opit silti valtavasti sanastoa ja ymmärrät paljon asioita puhutusta englannista lukemalla sanoituksia.

Pitääkö minun ymmärtää kaikki laulun sanat?

Pitkässä juoksussa tietysti kyllä. Pidä mielessä, että kun vielä opettelet, sinun on löydettävä tasapaino vaikeustason ja motivaation välillä:

 • Jos se on liian vaikeaa, luovutat (epäonnistut).
 • Jos se on liian helppoa, et kehity (ajanhukkaa).
 • Ja jos olet liian omahyväinen (annat monien sanojen, joita et ymmärrä, lipsahtaa ohi), olet oppimisen illuusiossa.

Toisin sanoen, tähän kysymykseen ei ole yleispätevää vastausta. Sinun on mitattava ponnistelujasi, jotta voit aina kehittyä ilman, että kyllästyt siihen.

Hyviä uutisia - kun työskentelet englannin kielen parissa säännöllisesti, törmäät samoihin sanoihin, ja silloin meillä on joko mahdollisuus tarkistaa, mitä ne tarkoittavat (näkyvää edistystä), tai uteliaisuus vihdoin etsiä niiden määritelmä. Se on kuin törmäisi vanhaan ystävään, ja silloin englannista tulee nautinto.

Miten voin olla varma, että kehityn tällä menetelmällä?

Jos haluat parantaa englantia laulujen avulla, pelkkä musiikin kuuntelu ei riitä!

Onnistumisesi laulujen avulla on suhteessa yksinkertaiseen toimintaan - kuinka usein katsot laulujen sanoituksia?

Mitä useammin katsot niitä säännöllisesti, sitä enemmän korvasi avautuvat ja aivosi painavat uutta tietoa mieleen. Haluat todella tehdä tästä tavan - etkä vain laulujen sanoitusten vaan myös englannin kielen osalta yleensä.

Se on liian vaikeaa! En ymmärrä mitään!

Jos olet edistynyt taso (ollaksesi edistynyt taso), haluat ymmärtää kaiken.

Mutta jos olet vielä aloittelija, vähennä määrää, jotta saavutat mukavan tasapainon vaikeuden ja nautinnon välillä. Tavoittele esimerkiksi kaikkien kertosäkeiden ymmärtämistä ja laulamista.

Jos harjoittelet säännöllisesti, voit yllättää itsesi sillä, että paranet viikoittain, ehkä jopa päivittäin. Kielen oppiminen on orgaanista työtä, ja jos näet vaivaa, kehosi sopeutuu itse (aivosi kehittyvät ja "avaavat korvasi", lihaksesi sopeutuvat englannin ääntämiseen).

En pidä lauluista.

Musiikki englanniksi on mukava tapa päästä tavoitteeseen, muun muassa. Oletko kokeillut menetelmää tosissasi? Kokeile sitä ja anna sille mahdollisuus ennen kuin luovutat.

Jos olet tosiaan kokeillut ja se ei vain sovi sinulle, yritä löytää jotain omaan makuusi sopivaa. Englannin oppiminen musiikin avulla on mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta se ei ole pakko.

Enkö oppisi huonoa englantia tekemällä näin?

Lauluja, aivan kuten kirjallisuuttakin, on eri tyylilajeja. Se vaihtelee romanttisesta tunnelmasta vulgaariin, hienostuneesta raakileeseen ja muodollisesta rentoon. Jos siis kysyt tämän kysymyksen (joka on hyvä kysymys aluksi - miten erotat tason tai kielirekisterin englannin kielessä), kysy sitä itseltäsi kaikesta käyttämästäsi sisällöstä, ei vain kappaleista.

Jos kuuntelet räppiä, siinä on enemmän slangia ja mauttomia sanoja kuin Teletubbiesin teemalaulussa. Maalaisjärjen pitäisi riittää sen selvittämiseen.

Tarkista kuuntelemiesi sanoitusten merkitys ja kielirekisteri. Kaikissa hyvissä sanakirjoissa ilmoitetaan sanan kielirekisteri (mauton, tabu jne., jos mitään ei mainita, kyseessä on sana, joka kuuluu neutraaliin kielirekisteriin).

Muuten on vaarana, että päädyt näin:

Kun et ymmärrä radiosta kuuluvan englanninkielisen laulun sanoja...

Monet kappaleet sisältävät slangisanoja tai supistuksia, joita ihmiset lausuvat mutta eivät kirjoita. Ne on hyvä tuntea, koska äidinkieliset puhujat käyttävät niitä myös puhutussa englannissa. (Vulgääristen termien ja ilmaisujen kohdalla tilanne on toinen. Ne on yleensä hyvä ymmärtää, mutta niitä ei kannata käyttää).

Lopuksi totean, että englanninkieliset kappaleet ovat yhtä hyviä kuin muu sisältö, mutta ne ovat paljon helpommin lähestyttäviä.

En ymmärrä, mitä tarkoitat ajatuksellasi merkitys-ääni-suhteesta.

Loppujen lopuksi sana on vain nimitys, jonka avulla yhdistämme käsitteeseen äänen (puhuttu) tai kirjaimet (kirjoitettu). Kunnes meillä on telepatiaa, olemme keksineet sen kommunikoidaksemme paremmin!

Jos kuulet parhaan ystäväsi nimen, visualisoit hänet päähäsi ja sinulle tulee esimerkiksi hyvä mieli. Jos sanon sanan "kakka", teet esimerkiksi ällöttyneen ilmeen (tai ehkä naurat).

Tai kuten Shakespeare sanoi, runollisemmin: A rose by any other name would smell as sweet.

Englannin kielen oppimisen tavoitteena on luoda uusia assosiaatioita uusien sanojen ja jo tuntemiesi käsitteiden välille. Siinä se on.

Onko kääntäminen pahasta?

Ei, ei sinänsä. Kääntäminen on erinomainen väline, koska *kääntämisenavulla voit olla tarkempi ja varmistaa, että olet ymmärtänyt asiat oikein.

Huonoa on kääntää aina silloin, kun haluaa puhua, koska se on liian hidasta. Sen sijaan kannattaa ajatella suoraan englanniksi (vastaus edelliseen kysymykseen auttaa tässä).

Se tuntuu liian hyvältä ollakseen totta. Voiko koko kielen oppia laulujen ansiosta?

Tässä ovat englannin kielen oppimisen rajoitukset ja haitat laulujen avulla:

 • Prosodia (intonaatio + rytmi) on luonnollista. Äänenkorkeus kehittyy pysyäkseen musiikin tahdissa, mikä tarkoittaa, että normaalia äänenkorkeutta, jota ihmiset käyttävät englantia puhuessaan, ei löydy (tai löytyy harvoin) laulua kuunneltaessa. Jotkut sanat lausutaan pidempään, jotta ne sopisivat rytmiin.
 • Sanoitukset ovat usein epäselviä, joskus epäjohdonmukaisia. Lauluntekijöiden tavoitteena on, että sanoitus kuulostaa hyvältä, eikä sillä ole todellista merkitystä (kuten runoudessa).
 • Soittimet ovat joskus tiellä, kun asioita ei kuule oikein.
 • Viestintä on tavallaan ainutlaatuista. Ei dialogia, ei keskustelukumppania, ei todellista tilannetta.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että lauluissa esiintyvä englanti on hieman epäsynkronista oikeaan englantiin verrattuna. Tästä huolimatta edut (helppo aloittaa ja pysyä mukana, oppilaiden lisääntynyt kiinnostus ja huomio verrattuna englannin kursseihin, puhutun englannin harjoittelu ja askel kohti lopullista puhumista) ovat pitkälti suuremmat kuin haitat. Englannin oppiminen laulujen avulla on kokemuksen mukaan paras tapa aloittaa englannin oppimisesta nauttiminen.

Voimme käyttää sitä vuosia ja silti kehittyä.

Hyvät vanhemmat, ottakaa tämä tekniikka käyttöön lapsillenne. Musiikki opettaa heille ääntämistä, sanastoa ja he oppivat kielioppia koulussa (josta he ovat uteliaita, joten se voi auttaa heitä ymmärtämään sitä, mitä he eivät voisi omin päin). Kun heillä on halu oppia englantia satojen tai jopa tuhansien tuntien harjoittelun jälkeen, he päättävät koulun korkealla englannin kielen tasolla.

Johtopäätös

Seuraamalla tätä menetelmää englannin oppimiseksi musiikin avulla sinulla on todennäköisesti enemmän tai vähemmän suuria epäilyksiä tiettyjen sanojen ääntämisessä.

Nähdessäsi sen kirjoitettuna ajattelet, että sana lausutaan tietyllä tavalla, ja sitten kun kuulet sen laulussa, huomaat, ettei niillä ole mitään yhteistä! Mikä pahempaa, sinun saattaa olla vaikea erottaa leikkauksia samassa lauseessa lausuttujen eri sanojen välillä, vaikka sinulla olisi teksti edessäsi. Voit olla varma; tämä kaikki on vain väliaikaista.

Ratkaisu, jos olet epävarma sanan tai lauseen ääntämisestä, luota sanoituksiin, jotka lauletaan.

Toisaalta, jos olet johdonmukainen laulujen kanssa, korvasi (teknisesti sanottuna aivosi) sopeutuu englannin kielen erilaisiin äänteisiin ja oppii uudelleen lukemaan ja kuulemaan oikein.

Toisaalta parannat kirjoitettujen tekstien ääntämistäsi blogin muiden osien, erityisesti fonetiikkaan liittyvien artikkeleiden avulla.

Yhteenvetona:

 • Hanki englanninkielisen suosikkibändisi kappale.
 • Hanki sanoitukset ja niiden käännös äidinkielelläsi, voit vapaasti tulostaa ne.
 • Dekoodaa sanoitukset keskittymällä niiden merkitykseen - yhdistä englanninkieliset sanat siihen kuvaan, joka tulee mieleesi, kun ajattelet niiden merkitystä.
 • Toista. Kuuntele, laula tai tee molempia samaan aikaan, mutta keksi tapa nauttia prosessista!
 • Ole utelias ja yritä aina ymmärtää yhä useamman sanoituksen merkitys.

Kuten kitaraopettajani sanoi:"Musiikki on nautinto, joka voi seurata sinua koko elämäsi ajan. Meni se sitten hyvin tai huonosti, se on aina viihdettä tai lohdutusta. Musiikki auttaa meitä kohtaamaan ja rikastuttaa elämäämme." Sama pätee myös englanninkielisiin lauluihin, lauloitpa niitä sitten kovaan ääneen tai hiljaa, löydät niistä aina sekä mielihyvän lähteen että keinon työstää englantia älykkäästi.

Katso myös

Tässä on valikoima linkkejä , joista löydät lisää tietoa englannin oppimisesta musiikin avulla:

 • Genius on erinomainen sivusto, jossa on kappaleiden selitykset (englanniksi). Lue sanoitukset ja selvitä, mikä on niiden takana oleva piilomerkitys tai niiden alkuperä lauluissa, jotka ovat suosittuja tai ei, kaikissa tyyleissä. Tämä on loistava resurssi keskitason ja edistyneille oppijoille.
 • LyricsTraining todella mukava verkkosovellus, jonka avulla voit tehdä saneluja kappaleiden kanssa ja jossa on useita vaikeustasoja.
 • Saatat myös olla kiinnostunut tutustu kurssiin Click & Speak. Menetelmäni englannin oppimiseen. Opin englantia musiikin, tv-ohjelmien ja videopelien avulla. Se oli todella hauskaa, mutta vie aikaa löytää sisältöä, jossa on käännöksiä, joissa on tämän tason sanastoa. Click & Speak -palvelussa olen jo tehnyt kovan työn puolestasi antamalla sinulle siistiä sisältöä englannin harjoitteluun, mukaan lukien ääntä, ääntämistä ja älykästä etenemistä sanastossa ja kieliopissa.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:42 pm