[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Sådan vælger du sange til at forbedre dit engelsk

Sådan lærer du engelsk med musik 🎵

Read this article in English: How to learn English with music 🎵.

Hvordan man lærer engelsk med musik - den komplette metode med de bedste sange til at forbedre dit engelsk!

Folk, der har gode engelskkundskaber, er ofte dem, der har lyttet meget til musik med engelske tekster. I stedet for at overlade tingene til tilfældighederne kan du tage kontrol over din uddannelse og lære at bruge musik og sange på engelsk for at forbedre dine sprogfærdigheder, mens du har det sjovt takket være min metode.

Min personlige historie

🎵 Bryd igennem til den anden side...

Dette er uden tvivl den sangtekst, der hjalp mig med at begynde at "tale engelsk". En iørefaldende sang plus nysgerrigheden efter at vide, hvad teksten betyder, som jeg forsøgte at synge med på uden at forstå den, var den sjove og motiverende start på min engelsk-læringsrejse.

Ved et tilfælde viste det sig, at jeg havde alle tekster og sangtekster af Jim Morrison, forsangeren i The Doors, og at disse ressourcer var skrevet på både engelsk og fransk (mit modersmål). Foran hver originaltekst havde jeg også oversættelsen på fransk, som respekterede den engelske teksts sidelayout.

Hvis jeg ikke forstod nogle af sangens linjer, skulle jeg blot kigge i denne bog, og den hjalp mig med at forstå essensen af hele sætningen, selv om jeg ikke nødvendigvis kunne forstå alt ord for ord. Og det er allerede det at tale engelsk - at forstå idéen i det, man læser eller siger.

Og det var ikke de eneste fordele:

 • Udtale. Hver gang jeg var usikker på udtalen af et ord, kom Jim Morrison til undsætning og viste mig, hvordan jeg skulle udtale det.
 • Stavning. Jeg var der ikke for at lære det, jeg nød bare at synge og tog det mere eller mindre alvorligt, og sangene blev bare ved med at vokse på mig. Men da jeg hele tiden læste de samme tekster igen og igen, blev stavemåden hængende for mig.
 • Ordforråd. Jeg lærte det næsten ubevidst, med lethed og mens jeg havde det sjovt. Kan du forestille dig en mere naturlig måde at lære ordforråd udenad på end denne? Når man har en sang, man kan lide, som sidder fast i hovedet, som man nynner, og som altid er den perfekte lejlighed til at gentage den, selv om det kun er i tankerne, så minder man sig selv om tekstens betydning.

Kære engelsklærere, gør dig selv en tjeneste og spørg dine bedste elever, hvad de bruger til at opnå et højere niveau end det, de forventes at opnå, og oftest vil du opdage, at musik er deres hemmelige våben.

Af alle disse grunde er det efter min ydmyge mening den bedste måde at starte eller genoptage engelskundervisningen på, at lære engelsk med sange.

At lære engelsk med musik giver dig mulighed for at genfinde din motivation, have det sjovt og genoptræne regelmæssigt. Alle tre er dele af fundamentet for en vellykket uddannelse i engelsk.

Sange til at lære engelsk

Da jeg udgav min bestseller Comment devenir bilingue en anglais i 2007 (denne artikel er tilpasset fra den bog), var jeg begrænset af bogens format. I dag vil jeg gerne kompensere for det ved at nyde formatet på denne interaktive blog og på nettet generelt. Hvis du er interesseret i at opdage flere måder at øve engelsk på intuitivt, mens du har det sjovt, kan du læse min anden bog How to Learn English.

Jeg har udarbejdet en liste over kunstnere og populære engelske sange til dig, som kan hjælpe dig med at anvende metoden.

Hvis du er fan af en bestemt kunstner, og hvis du ønsker at forstå teksten til en af deres sange, så udforsk lidt efter lidt ALLE deres sange. Du vil gøre et væld af fremskridt. Pinky swear!

Her er nogle af mine forslag:

 • Lær engelsk med Queen
 • Lær engelsk med Michael Jackson
 • Lær engelsk med Eminem

(Jeg vil give dig flere detaljer om at finde teksterne senere i denne artikel).

Jeg var nødt til at shortliste de bedste kunstnere til at lære engelsk med, men jeg kunne også have medtaget The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, U2, Muse, Nirvana, David Bowie, ABBA eller Rage Against The Machine. Men hvad har disse kunstnere til fælles? De har alle en rig diskografi med kultsange. Dette er, hvad jeg vil anbefale for at komme i gang.

Musikalske komedier er en anden god måde at forbedre dit engelsk på. Da jeg var 16 år, kunne jeg alle sangene fra musicalen Hair udenad, og jeg havde lært en masse engelsk takket være det - mit engelsk var på vej til at blive perfekt!

Hvis der er en gruppe, som du er blevet fan af, og som har gjort det muligt for dig at gøre store fremskridt i engelsk, så skriv deres navn i kommentarerne. Måske vil andre læsere også blive glade for at opdage dem.

Hvor man kan finde sangtekster

Alt efter dit niveau vil du gerne lære engelsk med sangtekster, med eller uden oversættelser.

Med oversættelser

Hvor kan du finde sangtekster med oversættelser for dine engelsktalende yndlingskunstnere? Ideelt set vil du gerne finde en tosproget udgave, hvor sidelayoutet respekterer originalteksten, som i eksemplet med Jim.

Desværre er disse tosprogede udgaver ret sjældne, og når der ikke findes en tosproget udgave af din yndlingskunstner, er den bedste løsning at søge på nettet for at finde sangteksterne og oversættelserne på dit modersmål og derefter udskrive dem.

På papir eller digitalt? Fordelen ved en papirudgave er, at du kan have den med dig overalt. Du kan også lave kopier, tilføje noter og folde dem sammen i lommen. Du kan også have telefoner med dig rundt, men med distraktionerne på grund af notifikationer er det naturligvis sværere at kommentere sangteksterne på telefonen.

Det absolut bedste site til at finde sangtekster på engelsk med oversættelser er **det bedste site til at finde sangtekster på engelsk med oversættelser er Musicmatch. Den viser dig teksten på engelsk til venstre og, når den er tilgængelig, oversættelsen på forskellige sprog til højre, parallelt med den originale tekst og med en overskuelig grænseflade:

Learn English with music
Find sangtekster på engelsk med oversættelser

Det betyder ikke, at siden er perfekt (oversættelseskvaliteten varierer, siden indeholder en masse annoncer), men jeg har ikke set en bedre, når det gælder oversættelser.

Hvis du ikke kan finde den ønskede sang (nogle sange er ikke tilgængelige på grund af kunstnerens rettigheder), kan du lave en simpel Google-søgning med sangens navn + "oversættelse", og du vil uden tvivl støde på en af Musixmatchs konkurrenter.

Sørg for at bruge Adblock for at slippe af med pop-up-reklamerne på disse websteder.

På engelsk

Det er meget let at finde websteder på nettet, som kun tilbyder sangtekster på engelsk. Det er de sider, du skal henvende dig til, så snart dit niveau tillader det, for selv om det kan virke indlysende, er det vigtigt at huske på, at jo mere du er i stand til at håndtere indhold på engelsk uden hjælp fra dit modersmål, jo bedre.

For at hjælpe dig er her noget musikordforråd på engelsk, som du skal huske:

 • lyrics
 • For at finde teksten til en sang på engelsk kan du blot søge på sangens titel + ordet lyrics. For eksempel: who let the dogs out lyrics.
 • song
 • track
 • LP (Long Playing) en skive med 33 omgange og i forlængelse heraf et album.

Det er bedre at søge efter sangteksterne på engelsk, da de oftest er korrekte.

Genius er et fantastisk websted, som du kan bruge, fordi det også tilbyder forklaringer (på engelsk) til sangteksterne. Grænsefladen er god, behagelig, med sangens lyd og sangene er organiseret efter album. Sitet startede med forklaringer på tekster til rap-sange, men dækker nu alle musikstilarter.

Automatisk

Musixmatch, som vi så tidligere, tilbyder nogle fede apps. Du kan installere deres computerprogram (OS X eller Windows) eller deres telefonprogram (iOS, Android ) for automatisk at få vist lyrics, når du afspiller en sang på Spotify eller iTunes. Desværre tilbyder applikationen ikke oversættelser (som du stadig kan finde på deres hjemmeside) og er begrænset til kun Spotify og iTunes.

Hvis du kan lide at lytte til musik på YouTube, kan du bruge plugin ' et Lyrics Here til Firefox eller plugin'et Musixmatch Lyrics til Chrome. Disse udvidelser viser dig automatisk sangteksterne på engelsk, når du er på YouTube .

Learn English with music
Plugin'et Lyrics HereFirefox

Lyrics Here (Firefox) er knappen til at genåbne sangteksterne (hvis du nogensinde lukker vinduet) på adresselinjen (kun når du er på en YouTube-video). På ^Musixmatch Lyrics^(Chrome) vises sangteksterne på selve videoen.

En anden mulighed: Hvis du bruger Shazam (program til at identificere navnet på en sang), skal du klikke på sangens titel, og så kommer du til en side med flere oplysninger, herunder teksten.

Endelig, Genius (som vi nævnte tidligere) tilbyder en iPhone-applikation, som giver dig mulighed for at lytte til musik, mens du læser sangteksterne, endda med forklaringer!

Metoden

Vælg en sang, som du kan lide, af en kunstner, som du elsker, beundrer eller respekterer. Helst en kunstner, der har en rig diskografi med mange tekster. (Hvis du er fan af psy trance electro-neurofunk drum & bass instrumental acoustics, skal du lade din passion ligge til side!).

Hvis du ikke kan beslutte dig, kan du bare tage et af mine forslag fra ovenstående.

Har du fundet dit valg? Godt! Spil sangen og åbn teksten. Lad os se metoden, og hvordan man lærer engelsk med musik.

Hvor skal du starte

Essensen af denne metode til at lære engelsk med sange er at være nysgerrig!

Hvor vidt du vil lade din nysgerrighed komme til udtryk afhænger af dit nuværende niveau af engelsk. Metoden er i store træk den samme for alle:

METODE NUMMER ET

1. Lyt til sangen, uden teksten.

 • Engelsk stavning er en katastrofe, og du kan ikke regne med det. Så start med at lytte til engelsk.
 • Prøv at skelne det, du kan - enkelte ord, derefter segmenter af en sætning og derefter hele sætninger.

2. Lyt til sangen igen, men følg teksten denne gang.

 • Målet her er at korrigere sammenhængen mellem den måde, ordene er skrevet på, og den måde, de udtales på i virkeligheden.
 • Det vanskelige er, at vi har en tendens til at tro, at teksten er rigtig, og at lyden er forkert. Dette er en fejl. Engelsk bliver talt, som det bliver talt. Stavemåden skal repræsentere teksten, men i praksis gør den ikke et godt stykke arbejde.
 • Genlær at udtale tekster ved at bruge sangtekster. Stol på de tekster, som du lytter til.

3. Prøv at forstå teksternes betydning.

 • Prøv først at forstå uden oversættelsen, og spørg dig selv, hvad teksten kan betyde. Forestil dig, at du er en detektiv - du prøver at gætte, hvad sproget kunne betyde, og det er det, der gør det så vanedannende at lære sprog - det er som et spil!
 • Tjek bagefter oversættelsen for at se, om du har forstået det, du lærer nye ord og udtryk undervejs.

4. Gentag, gentag, gentag, gentag!

 • Anerkend og fejr de fremskridt, du gør med hvert nyt lyt.
 • Prøv at huske i det mindste de tekster, der gentages mest.
 • Syng, hvis du har lyst til det. Den nemmeste måde at huske noget på er at gøre det personligt.

Tag dig tid til at anvende denne metode til din første sang. Kom så!


💡 Tip

I stedet for altid at tjekke tekster til sange på engelsk på nettet, kan du oprette en samling på din computer.

På den måde kan du bedre organisere dig, slippe af med reklamer, redigere teksterne for at rette dem (layoutet, selve teksten, oversættelsen) og samle dem et enkelt sted. Det er ligegyldigt, om du gør det i tekstfiler eller Word-filer, bare gør det! Ved at være bedre organiseret spilder du mindre tid, og det bliver mere behageligt at lære engelsk.

Jeg skylder dette tip til en berømt guitarist, og det har ført til, at jeg har gjort store fremskridt med guitaren. At tilpasse det til sprog hjalp mig til at lære flere af dem.


Din mission

Din mission som lærende er at omprogrammere din hjerne til at se betydningen, når du hører eller læser noget på engelsk.

Disse er nogle vaner, som vil hjælpe dig:

 • Fokuser mere på den engelske tekst end på oversættelsen (brug mere tid på det).
 • Når du støder på et ukendt ord, efter at du har forsøgt at forstå betydningen ved hjælp af konteksten:
  • Brug en oversættelse for at forstå betydningen.
  • Se, hvordan du forestiller dig dette ord mentalt på dit modersmål (for et visuelt ord vil der f.eks. dukke et billede op).
  • Når du læser det engelske ord igen, skal du tænke på denne mentale repræsentation (ikke på ordet på dit modersmål).

At lære engelsk handler om at associere det engelske ord (udtalt eller læst) med dets repræsentation.

Et eksempel:

I hans sang, The Show Must Go Onsynger Freddy Mercury My soul is painted like the wings of butterflies. Når du læser disse tekster, skal du prøve at forestille dig en sjæl (ikke nødvendigvis let, jeg ved det) og frem for alt prøve at visualisere vingerne på en sommerfugl (lidt lettere). Undgå at begå den fejl at læse butterfly, butterfly, butterfly, hvad betyder butterfly? Forbind det med billedet af en sommerfugl. Det er naturligt at forbinde ordet med begrebet på dit modersmål (det er spontant), og det er nyttigt at kontrollere, om du har forstået det, men i det lange løb er dit mål at SE en sommerfugl direkte, mentalt, når du hører ordet butterfly på engelsk.

Learn English with music
Kan du se butterfly?

Jeg taler om at se og visuelt, fordi det ofte er den måde, vi repræsenterer et ord eller en idé for os selv, men det kan også være ved en fornemmelse, en lyd eller ved at bruge nogle af vores andre sanser. Formålet med spillet er at associere de engelske ord til begreber (ideer, minder, repræsentationer, visualiseringer, fornemmelser, lyde) snarere end til simple oversættelser. Det er vigtigere at tænke på fornemmelsen, ideen, end på oversættelsen, fordi det er det, der gør det muligt for dig at tænke direkte på engelsk.

At tænke på engelsk er trods alt blot at lave mentale film, mens du bruger engelske ord.

Det var det med essensen af metoden! Hvis der er noget uklart, så skriv det i kommentarerne.

I det lange løb

Hvis du har spillet spillet og anvendt metoden med en sang, er du allerede begyndt at opsamle noget ordforråd på en måde, der er meget sjovere end de klassiske kurser i engelsk.

Desværre er en enkelt "arbejds"-session ikke nok.

Regelmæssighed er nøglen, når det gælder om at lære engelsk!

 • Du skal bruge omkring 1.000 timer for at mestre engelsk, og det er kun muligt, hvis du laver ting, som du kan lide (eller hvis du er forpligtet til at gøre dem).
 • At lære engelsk udenad kræver revision. Som ordsproget siger: Repetition is the mother of skill.

Det er meget nemmere at lære engelsk og begynde at kunne lide det, hvis vi gør en lille smule regelmæssigt i stedet for at gøre et ton fra tid til anden.

Den store fordel ved at dykke ned i engelsk og starte med at bruge musik er, at du ikke behøver at have et højt niveau i engelsk for at nyde godt af denne metode. Et begynderniveau er nok, forudsat at du bruger den med musik på engelsk, som du kan lide (for at motivere dig selv).

At lære engelsk med musik er en god mulighed, men hvis det skal lykkes, skal du gøre det til en langvarig vane. For at gøre det:

METODE NUMMER TO

1. Fortsæt med at anvende metode nummer et med den sang, du så, for at gennemgå den og på lang sigt huske de nye ord og udtryk fra den.

 • Uden gentagelse er der ingen langtidshukommelse. Uden langtidshukommelse spilder du din tid.
 • Groft sagt, hvis du gennemgår nye oplysninger fem dage i træk, husker du det, du så, på lang sigt.

2. Fortsæt med at lytte til sange af din yndlingskunstner.

 • Undgå at blive træt af en sang og lytte til den hele tiden i for lang tid. Skift ting ud for at være glad for at vende tilbage til din første sang.
 • Fordelen er, at du altid kan bruge den samme kunstner, hvis accent og udtale du allerede er vant til. Desuden vil det gøre dem velkendte for dig (og på samme måde vil det gøre teksterne og engelsk mere velkendte, hvilket vil resultere i, at du ikke er bange for at tale engelsk).
 • Når du lytter til en sang, så prøv at repræsentere følelsen af teksten for dig selv, som vi så tidligere (ideer, minder, repræsentationer, billeder, fornemmelser, fornemmelser, lyde osv.) for at styrke din association mellem lydene (de udtalte ord) og betydningen (det kommunikerede budskab). Din fantasi er din allierede.

3. Brug metode nummer et regelmæssigt med nye sange fra kunstneren.

 • Vær nysgerrig efter at finde ud af, hvad meningen med teksten er.
 • Når det gælder kvantitet, vil dette variere afhængigt af din tilgængelighed. Ti sange om dagen, en sang om dagen, et par sange om ugen, en enkelt lang sang om ugen. Det er op til dig at bestemme og være ærlig omkring det arbejde, du mener, du kan klare. Spørg dig selv: Hvor meget ønsker du at lære engelsk?
 • Hvis det er muligt, så udvikl din nysgerrighed og dit ønske om altid at vide mere. Lyt f.eks. til interviews af kunstneren.

4. Udnyt din døde tid til at finde øjeblikke til at lære engelsk.

 • Når det gælder din døde tid - spil noget musik, mens du sidder i den offentlige transport, tjek teksten, når du venter i køen, syng under bruseren!
 • Under aktiviteter, der giver dig mulighed for at multitaske - sport, madlavning, rengøring osv.
 • Dit opmærksomhedsniveau vil ikke være det samme, som når du er 100 % koncentreret om engelsk, men det vil give dig mulighed for at gennemgå hele dagen og skabe en fordybelsesboble i engelsk. Det er stærkt.

Hvis du gør tingene godt, vil teksterne begynde at strejfe rundt i dit sind, og det er allerede begyndelsen til at tænke på engelsk.

Learn English with music
Du er det, du lytter til

Jeg anbefaler, at du arbejder i perioder med fokus på forskellige kunstnere. Måske vil du have din Queen-periode, derefter din Led Zeppelin- eller Michael Jackson-periode. Når du arbejder på denne måde, vil du nyde gentagelsen (først og fremmest af musikken), og du vil skabe nogle gode minder på engelsk.

Hvis du har negative minder om at lære engelsk tilbage fra skolen, kan det at lære engelsk med musik måske hjælpe dig med at få en ny start og ændre dit forhold til engelsk. Musik giver dig mulighed for at dyrke glæden og lægge det til side, som du ikke kan lide ved engelsk.

Hvis du arbejder på denne måde, i grupper eller perioder, vil det give dig mulighed for at være seriøs nok i dit arbejde. At kende alle tekster fra en kunstner er bestemt rart, men det er også hårdt arbejde, lad os være ærlige. Det smukke ved at lære engelsk takket være sange er at få dig til at forbedre dit engelsk uden at have indtryk af at arbejde.

Dette er selvfølgelig bare mine anbefalinger, men jeg har brugt dem til at lære engelsk, ungarsk og russisk med succes, samtidig med at jeg har bevaret et godt niveau i spansk. De sprog, jeg kender bedst, er også dem, jeg har brugt sange til at lære.

Hvis du har en anden personlighedstype, som har fået dig til at bruge sange på engelsk på en anden måde, og du stadig har haft succes, er du velkommen til at dele det i kommentarerne.

SPØRGSMÅL OG SVAR

Her er et udvalg af spørgsmål, som jeg ofte har modtaget om emnet at lære engelsk med sange siden 2007.

Hvad sker der, hvis jeg synger forkert?

Jeg sang forkert, da jeg var 16 år gammel. Jeg var ikke i stand til at stemme en guitar eller læse noder. Men ved du hvad? Det er øvelse, der gør mester, og man skal bare arbejde på engelsk for at blive flydende! Siden da har jeg med øvelse lært at spille guitar og synge på samme tid, og det er endda sådan, jeg mødte min kone! Du kan lære alt.

Og hvis du ikke har lyst til at synge, behøver du heller ikke at synge. Du vil stadig lære en masse ordforråd og vil forstå en masse ting fra talt engelsk ved at læse sangteksterne.

Behøver jeg at forstå alle sangteksterne fra en sang?

I det lange løb, ja, selvfølgelig. Husk på, at mens du stadig er ved at lære, skal du finde balancen mellem sværhedsgrad og motivation:

 • Hvis det er for svært, vil du give op (fejle).
 • Hvis det er for let, vil du ikke forbedre dig (spild af tid).
 • Og hvis du er for selvtilfreds (du lader en masse ord, du ikke forstår, glide afsted), vil du være i en illusion om at lære.

Med andre ord er der ikke noget universelt svar på dette spørgsmål. Det er dig selv, der skal måle din indsats for altid at forbedre dig uden at blive træt af det.

En god nyhed - når du arbejder regelmæssigt med dit engelsk, vil du støde på de samme ord, og så har vi enten mulighed for at gennemgå, hvad de betyder (synlige fremskridt) eller nysgerrighed til endelig at slå deres definition op. Det er som at løbe ind i en gammel ven, og det er der, hvor engelsk bliver en fornøjelse.

Hvordan kan jeg være sikker på at forbedre mig med denne metode?

Hvis du ønsker at forbedre dit engelsk med sange, er det ikke nok bare at lytte til musik!

Din succes med sange står i forhold til en simpel handling - hvor ofte slår du op i sangtekster?

Jo oftere du slår dem op, regelmæssigt, jo mere vil dit øre åbne sig, og din hjerne vil huske de nye oplysninger. Du ønsker virkelig at gøre dette til en vane - og ikke kun for sangtekster, men også for engelsk generelt.

Det er for svært! Jeg forstår ikke noget som helst!

Hvis du er på et avanceret niveau (for at have et avanceret niveau), vil du gerne forstå alting.

Men hvis du stadig er nybegynder, skal du reducere mængden for at opnå en god balance mellem sværhedsgrad og fornøjelse. Sigt f.eks. efter at forstå og synge alle korene.

Hvis du arbejder regelmæssigt, kan du overraske dig selv ved, at du forbedrer dig ugentligt, måske endda dagligt. At lære et sprog er organisk arbejde, og hvis du gør en indsats, vil din krop tilpasse sig (din hjerne vil forbedre sig og "åbne ørerne", dine muskler vil tilpasse sig den engelske udtale).

Jeg kan ikke lide sange.

Musik på engelsk er en fin måde at nå dit mål på, bl.a. Har du prøvet metoden seriøst? Prøv den og giv den tvivlen ret, før du giver op.

Hvis du virkelig har prøvet, og det bare ikke er noget for dig, så prøv at finde noget, der falder i din smag. At lære engelsk med musik er en interessant mulighed, men det er ikke en forpligtelse.

Vil jeg ikke lære dårligt engelsk ved at gøre dette?

Sange findes, ligesom litteratur, i forskellige genrer. Det går fra den romantiske stemning til vulgær, fra sofistikeret til rå og fra formel til afslappet. Så hvis du stiller dette spørgsmål (som er et godt spørgsmål til at begynde med - hvordan skelner du niveauet eller sprogregistret på engelsk), så spørg dig selv om det om alt det indhold, du bruger, ikke kun om sange.

Hvis du lytter til rap, vil der være flere slang- og vulgære ord end temasangen fra Teletubbies. At have sund fornuft burde være nok til at finde ud af det.

Tjek betydningen og sprogregistret i de tekster, du lytter til. Alle gode ordbøger angiver ordets register (vulgært, tabu osv., hvis der ikke står noget nævnt, er det et ord, der hører til det neutrale sprogregister).

Ellers risikerer du at ende sådan her:

Når man ikke forstår teksten til en sang på engelsk i radioen...

Mange sange indeholder slangord eller sammentrækninger, som folk udtaler, men som de ikke skriver. Det er godt at kende dem, fordi indfødte talere også bruger dem i talt engelsk. (For vulgære termer og udtryk er det anderledes. Det er generelt en god idé at forstå dem, men ikke at bruge dem).

Til sidst vil jeg sige, at sange på engelsk er lige så gode som andet indhold, men de er meget mere tilgængelige.

Jeg forstår ikke, hvad du mener med din idé om forholdet betydning-lyd.

I sidste ende er et ord blot en betegnelse, som får os til at forbinde en lyd (talt) eller bogstaver (skrevet) med et begreb. Indtil vi får telepati, er det det, hvad vi har opfundet for at kunne kommunikere bedre!

Hvis du hører din bedste vens navn, vil du f.eks. visualisere ham i dit hoved og føle dig godt tilpas. Hvis jeg siger ordet "lort", vil du f.eks. lave et væmmeligt ansigt (eller måske grine).

Eller, som Shakespeare sagde det, på en mere poetisk måde: A rose by any other name would smell as sweet.

Målet, når man lærer engelsk, er at skabe nye associationer mellem nye ord og begreber, som man allerede kender. Sådan er det.

Er det dårligt at oversætte?

Nej, ikke i sig selv. Oversættelse er et fremragende redskab, fordi *oversættelsegiver dig mulighed for at være mere præcis og sikre dig, at du har forstået tingene korrekt.

Det, der er dårligt, er altid at oversætte, når man vil tale, for det er for langsomt. I stedet for det vil man gerne tænke direkte på engelsk (svaret på det foregående spørgsmål hjælper på dette).

Det virker for godt til at være sandt. Kan man lære hele sproget takket være sange?

Her er begrænsningerne og ulemperne ved at lære engelsk med sange:

 • Prosodi (intonation + rytme) er naturlig. Stemmehøjden udvikler sig for at holde sig til musikken, hvilket betyder, at den normale tonehøjde, som folk bruger, når de taler engelsk, ikke kan findes (eller sjældent kan findes), når de lytter til en sang. Nogle ord udtales længere for at passe til rytmen.
 • Teksterne er ofte slørede, nogle gange usammenhængende. Sangskrivernes mål er, at teksten skal lyde godt, mere end at den har en reel mening (som i poesi).
 • Instrumenteringen står nogle gange i vejen for, at man kan høre tingene korrekt.
 • Kommunikationen er på en måde unik. Ingen dialog, ingen samtalepartner, ingen reel situation.

Sammenfattende kan man sige, at det engelsk, man finder i sange, er en smule ude af synkronisering i forhold til det rigtige engelsk. Når det er sagt, opvejer fordelene (det er let at komme i gang og holde fast i det, den øgede interesse og opmærksomhed fra de studerende sammenlignet med engelskkurser, at øve sig i talt engelsk og tage skridtet til endelig at tale) langt hen ad vejen ulemperne. At lære engelsk takket være sange er erfaringsmæssigt den bedste måde at begynde at nyde processen med at lære engelsk på.

Vi kan bruge det i årevis og stadig forbedre os.

Kære forældre, introducer denne teknik til jeres børn. Musikken vil lære dem udtale, ordforråd og de vil lære grammatikken i skolen (som de vil være nysgerrige på, så det kan hjælpe dem med at forstå det, de ikke kunne på egen hånd). Udstyret med ønsket om at lære engelsk med hundredvis eller endda tusindvis af timers øvelse bag sig vil de afslutte skolen med et højt niveau af engelsk.

Konklusion

Ved at følge denne metode til at lære engelsk med musik vil du sandsynligvis have nogle mere eller mindre store tvivlsspørgsmål, når det gælder udtalen af visse ord.

Ved at se det skrevet vil du tro, at et ord udtales på en bestemt måde, og når du så hører det i en sang, vil du indse, at de ikke har noget til fælles! Hvad værre er, kan du have svært ved at skelne snitfladerne mellem forskellige ord, der udtales i den samme sætning, selv om du har teksten foran dig. Vær beroliget; det hele er kun midlertidigt.

Løsningen, hvis du er i tvivl om udtalen af et ord eller en sætning, er at stole på den tekst, der bliver sunget.

På den ene side, hvis du er konsekvent med sangene, vil dit øre (teknisk set din hjerne) tilpasse sig de forskellige lyde på engelsk, og det vil genlære at læse og høre korrekt.

På den anden side vil du forbedre din udtale af skrevne tekster med resten af bloggen, især med de artikler, der er dedikeret til fonetik.

For at opsummere:

 • Få en sang af dit engelsktalende yndlingsband.
 • Få teksten med oversættelsen på dit modersmål, du er velkommen til at printe dem ud.
 • Afkod teksten ved at koncentrere dig om dens betydning - associer de engelske ord med det billede, du kommer til at tænke på, når du tænker på deres betydning.
 • Gentag. Lyt, syng eller gør begge dele på samme tid, men find en måde at nyde processen på!
 • Vær nysgerrig og prøv altid at forstå betydningen af flere og flere sangtekster.

Som min guitarlærer sagde:"Musik er en fornøjelse, som kan ledsage dig hele livet igennem. Uanset om det går godt eller skidt, er det altid en kilde til underholdning eller trøst. Musik hjælper os med at se vores liv i øjnene og beriger vores liv." Det samme gælder for sange på engelsk, uanset om du synger dem af fuld hals eller stille og roligt, vil du altid finde både en kilde til tilfredsstillelse og en måde at arbejde intelligent med dit engelsk på.

Se også

Her er et udvalg af links, hvor du kan finde ud af mere om at lære engelsk med musik:

 • Genius er et glimrende websted med forklaringer til sangene (på engelsk). Læs teksterne og find ud af, hvad den skjulte mening bag dem er eller deres oprindelse i sange, der er populære eller ej, i alle stilarter. Dette er en fantastisk ressource for mellemliggende og avancerede elever.
 • LyricsTraining en rigtig fin webapplikation, som får dig til at lave diktater med sange og har flere sværhedsgrader.
 • Du er måske også interesseret i oplev kurset Click & Speak. Min metode til at lære engelsk. Jeg lærte engelsk med musik, tv-serier og videospil. Det var virkelig sjovt, men det tager tid at finde indhold med oversættelser med ordforråd på dette niveau. På Click & Speak har jeg allerede gjort det hårde arbejde for dig ved at give dig fedt indhold til at øve dit engelsk, herunder lyd, fonetik og en intelligent progression i ordforråd og grammatik.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:46 pm