[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Πώς να επιλέξετε τραγούδια για να βελτιώσετε τα αγγλικά σας

Πώς να μάθουν αγγλικά με μουσική 🎵

Read this article in English: How to learn English with music 🎵.

How to learn English with music-η πλήρης μέθοδος με τα καλύτερα τραγούδια για τη βελτίωση αγγλικά σας!

Οι άνθρωποι που έχουν καλές αγγλικές δεξιότητες είναι συχνά εκείνοι που έχουν επιδοθεί στην ακρόαση πολλών μουσικών με αγγλικούς στίχους. Αντί να αφήνετε τα πράγματα στην τύχη, αναλάβετε τον έλεγχο της εκπαίδευσής σας και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μουσική και τραγούδια στα αγγλικά για να βελτιώσετε τις γλωσσικές δεξιότητές σας ενώ διασκεδάζετε χάρη στη μέθοδο μου.

Η προσωπική μου ιστορία

🎵 Σπάστε στην άλλη πλευρά…

Αυτοί είναι χωρίς αμφιβολία Οι στίχοι που με βοήθησαν να ξεκινήσω "μιλώντας αγγλικά". Ένα πιασάρικο τραγούδι συν την περιέργεια να μάθω τι σημαίνουν οι στίχοι, στο οποίο προσπάθησα να τραγουδήσω χωρίς καν να τα καταλάβω, ήταν η διασκεδαστική και κινητήρια αρχή του ταξιδιού μου στην αγγλική μάθηση.

Κατά τύχη, αποδείχθηκε ότι είχα όλα τα κείμενα και τους στίχους του τραγουδιστή των The Doors, Jim Morrison, και ότι αυτοί οι πόροι γράφτηκαν τόσο στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά (η μητρική μου γλώσσα). Μπροστά από κάθε πρωτότυπο κείμενο, είχα επίσης τη μετάφραση στα γαλλικά, η οποία σεβόταν τη διάταξη σελίδας του αγγλικού κειμένου.

Αν δεν κατάλαβα κάποιες από τις γραμμές του τραγουδιού, απλά έπρεπε να κοιτάξω σε αυτό το βιβλίο και με βοήθησε να καταλάβω την ουσία ολόκληρης της φράσης, ακόμα κι αν δεν μπορούσα απαραίτητα να καταλάβω τα πάντα λέξη προς λέξη. Και αυτό είναι ήδη μιλώντας αγγλικά-κατανόηση της ιδέας του τι διαβάζετε ή λέτε.

Και αυτά δεν ήταν τα μόνα πλεονεκτήματα:

 • Προφορά. Κάθε φορά που δεν ήμουν σίγουρος για την προφορά μιας λέξης, ο Jim Morrison ήρθε στη διάσωση για να μου δείξει πώς να προφέρω.
 • Ορθογραφία. Δεν ήμουν εκεί για να το μάθω, απλώς απολάμβανα το τραγούδι, το πήρα λίγο πολύ σοβαρά και τα τραγούδια συνέχιζαν να μεγαλώνουν πάνω μου. Ωστόσο, δεδομένου ότι διάβαζα συνεχώς τους ίδιους στίχους ξανά και ξανά, η ορθογραφία κολλήθηκε μαζί μου.
 • Λεξιλόγιο. Το έμαθα σχεδόν υποσυνείδητα, με ευκολία και ενώ διασκεδάζω. Μπορείτε να σκεφτείτε έναν πιο φυσικό τρόπο απομνημόνευσης λεξιλογίου από αυτόν; Έχοντας ένα τραγούδι που σας αρέσει, το οποίο είναι κολλημένο στο κεφάλι σας, το οποίο βουίζετε, το οποίο είναι πάντα η τέλεια ευκαιρία να το επαναλάβετε, ακόμα κι αν είναι μόνο στο μυαλό σας, θυμίζετε τον εαυτό σας για το νόημα των στίχων.

Αγαπητοί καθηγητές Αγγλικών, κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και ρωτήστε τους καλύτερους μαθητές σας τι χρησιμοποιούν για να επιτύχουν ένα υψηλότερο επίπεδο από αυτό που αναμένεται και, πιο συχνά απ " ότι όχι, θα διαπιστώσετε ότι η μουσική είναι το μυστικό τους όπλο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η εκμάθηση αγγλικών με τραγούδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε ή να επανεκκινήσετε την εκμάθηση αγγλικών.

Η εκμάθηση αγγλικών με μουσική σας επιτρέπει να Ανακτήστε τα κίνητρά σας, διασκεδάστε και αναθεωρήστε τακτικά. Και τα τρία είναι μέρη της ίδρυσης μιας επιτυχημένης εκπαίδευσης στα αγγλικά.

Τραγούδια για να μάθουν αγγλικά

Όταν δημοσίευσα το best-seller μου Comment devenir bilingue en anglais το 2007 (αυτό το άρθρο προσαρμόζεται από αυτό το βιβλίο), περιορίστηκα από τη μορφή του βιβλίου. Σήμερα, θα ήθελα να αντισταθμίσω αυτό απολαμβάνοντας τη μορφή αυτού του διαδραστικού ιστολογίου και του ιστού γενικά. Εάν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε περισσότερους τρόπους για να εξασκηθείτε στα αγγλικά διαισθητικά ενώ διασκεδάζετε, δείτε το άλλο βιβλίο μου How to Learn English.

Έχω ετοιμάσει για εσάς μια λίστα καλλιτεχνών και δημοφιλή αγγλικά τραγούδια για να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τη μέθοδο.

Εάν είστε οπαδός ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη και αν θέλετε να καταλάβετε τους στίχους ενός από τα τραγούδια τους, τότε σιγά-σιγά, εξερευνήστε όλα τα τραγούδια τους. Θα κάνεις έναν τόνο προόδου. Pinky ορκίζομαι!

Ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις μου:

 • Μάθετε αγγλικά με τη Βασίλισσα
 • Μάθετε αγγλικά με τον Michael Jackson
 • Μάθετε αγγλικά με το Eminem

(Θα σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εύρεση των στίχων αργότερα σε αυτό το άρθρο.)

Έπρεπε να κάνω σύντομη λίστα με τους καλύτερους καλλιτέχνες για να μάθω αγγλικά, αλλά θα μπορούσα επίσης να συμπεριλάβω The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, U2, Muse, Nirvana, David Bowie, ABBA ή Rage Against The Machine. Αλλά τι κοινό έχουν αυτοί οι καλλιτέχνες; Όλοι έχουν πλούσιες δισκογραφίες, με λατρευτικά τραγούδια. Αυτό θα συνιστούσα για να κυλήσει η μπάλα.

Μουσικές κωμωδίες είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τα αγγλικά σας. Οταν ήμουν 16, ήξερα όλα τα τραγούδια από το μιούζικαλ Hair από την καρδιά και είχα μάθει έναν τόνο αγγλικών χάρη σε αυτό-τα αγγλικά μου ήταν στο δρόμο να γίνουν τέλεια!

Εάν υπάρχει μια ομάδα που έχετε γίνει οπαδός της, η οποία σας επέτρεψε να κάνετε κάποια μεγάλη πρόοδο στα αγγλικά, αφήστε το όνομά τους στα σχόλια. Ίσως και άλλοι αναγνώστες θα χαρούν να τους ανακαλύψουν.

Πού να βρείτε στίχους τραγουδιών

Σύμφωνα με το επίπεδό σας, θα θελήσετε να μάθετε αγγλικά με στίχους τραγουδιών, με ή χωρίς μεταφράσεις.

Με μεταφράσεις

Πού μπορείτε βρείτε στίχους τραγουδιών με μεταφράσεις για τους αγαπημένους σας αγγλόφωνους καλλιτέχνες; Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλατε να βρείτε μια δίγλωσση έκδοση, όπου η διάταξη της σελίδας θα σέβεται το αρχικό κείμενο, όπως το παράδειγμα με τον Jim.

Δυστυχώς, αυτές οι δίγλωσσες εκδόσεις είναι αρκετά σπάνιες και όταν δεν υπάρχει δίγλωσση έκδοση για τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, η καλύτερη λύση θα ήταν να στραφείτε στον ιστό για να βρείτε τους στίχους και τις μεταφράσεις στη μητρική σας γλώσσα και στη συνέχεια να τις εκτυπώσετε.

Σε χαρτί ή ψηφιακό; Το πλεονέκτημα μιας έντυπης έκδοσης είναι ότι μπορείτε να το μεταφέρετε οπουδήποτε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα, να προσθέσετε σημειώσεις και να τα διπλώσετε στην τσέπη σας. Μπορείτε να μεταφέρετε τηλέφωνα γύρω, πολύ, μα με τις περισπασμούς λόγω των ειδοποιήσεων, είναι προφανώς πιο δύσκολο να σχολιάσετε τους στίχους στο τηλέφωνό σας.

Μακράν, * * ο καλύτερος ιστότοπος για να αναζητήσετε στίχους τραγουδιών στα αγγλικά με μεταφράσεις είναι Musicmatch. Σας δείχνει τους στίχους στα αγγλικά στα αριστερά και, όποτε είναι διαθέσιμο, η μετάφραση σε διάφορες γλώσσες στα δεξιά, παράλληλα, ευθυγραμμισμένη με το αρχικό κείμενο, με σαφή διεπαφή:

Learn English with music
Βρείτε στίχους τραγουδιών στα αγγλικά με μεταφράσεις

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπος είναι τέλειος (η ποιότητα της μετάφρασης ποικίλλει, ο ιστότοπος περιέχει πολλές διαφημίσεις), αλλά δεν έχω δει καλύτερη όταν πρόκειται για τις μεταφράσεις.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το τραγούδι της επιλογής σας (ορισμένα τραγούδια δεν είναι διαθέσιμα λόγω των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών), μπορείτε να κάνετε μια απλή αναζήτηση Google με το όνομα του τραγουδιού + "μετάφραση" και αναμφισβήτητα θα συναντήσετε έναν από τους ανταγωνιστές του Musixmatch.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε Adblock για να απαλλαγείτε από τις αναδυόμενες διαφημίσεις σε αυτούς τους ιστότοπους.

Στα Αγγλικά

Είναι πολύ εύκολο να βρείτε ιστότοπους στον ιστό που προσφέρουν μόνο Στίχοι Τραγουδιών στα αγγλικά. Αυτοί είναι οι ιστότοποι στους οποίους θέλετε να απευθυνθείτε μόλις το επιτρέπει το επίπεδό σας, επειδή παρόλο που μπορεί να φαίνεται προφανές, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι όσο περισσότερο είστε σε θέση να διαχειριστείτε περιεχόμενο στα αγγλικά χωρίς τη βοήθεια της μητρικής σας γλώσσας, τόσο το καλύτερο.

Για να σας βοηθήσουμε, εδώ είναι μερικά λεξιλόγιο μουσικής στα αγγλικά Θυμηθείτε:

 • lyrics
 • Για να βρείτε τους στίχους ενός τραγουδιού στα αγγλικά, μπορείτε απλά να αναζητήσετε τον τίτλο του τραγουδιού + τη λέξη lyrics. Όπως, who let the dogs out lyrics.
 • song
 • track
 • LP (Long Playing) ένας δίσκος 33 στροφών και, κατ ' επέκταση, ένα άλμπουμ.

Είναι καλύτερα να ψάχνετε τους στίχους στα αγγλικά επειδή τείνουν να είναι σωστοί πιο συχνά.

Genius είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επειδή προσφέρει επίσης εξηγήσεις (στα αγγλικά) για τους στίχους. Η διεπαφή είναι καλή, ευχάριστη, με τον ήχο του τραγουδιού και τα τραγούδια οργανώνονται από άλμπουμ. Ο ιστότοπος ξεκίνησε με εξηγήσεις για στίχους τραγουδιών ραπ, αλλά τώρα καλύπτει όλα τα στυλ μουσικής.

Αυτόματος

Musixmatch, που είδαμε νωρίτερα, προσφέρει μερικές δροσερές εφαρμογές. Μπορείτε να εγκαταστήσετε η εφαρμογή του υπολογιστή τους (OS X ή Windows) ή τους εφαρμογή τηλεφώνου (iOS, Android) για να εμφανίζονται αυτόματα Στίχοι όταν αναπαράγετε ένα τραγούδι στο Spotify ή στο iTunes. Δυστυχώς, η εφαρμογή δεν προσφέρει μεταφράσεις (τις οποίες μπορείτε ακόμα να βρείτε στον ιστότοπό τους) και περιορίζεται μόνο στο Spotify και στο iTunes.

Αν σας αρέσει ακούγοντας μουσική στο YouTube, χρησιμοποιήστε το πρόσθετο Στίχοι Εδώ για τον Firefox ή το plugin Στίχοι Musixmatch για Chrome. Αυτές οι επεκτάσεις σας δείξει τους στίχους στα αγγλικά όταν είστε στο YouTube αυτόματα .

Learn English with music
Πρόσθετο Lyrics Here σε Firefox

Σε Lyrics Here (Firefox), το κουμπί για να ανοίξετε ξανά τους στίχους (αν κλείσετε ποτέ το παράθυρο) βρίσκεται στη γραμμή διευθύνσεων (μόνο όταν βρίσκεστε σε βίντεο YouTube). Σε ^Musixmatch Στίχοι^ (Chrome), οι στίχοι εμφανίζονται στο πραγματικό βίντεο.

Μια άλλη επιλογή: εάν χρησιμοποιείτε Shazam (εφαρμογή για να προσδιορίσετε το όνομα ενός τραγουδιού), κάντε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού και θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα με περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των στίχων.

Τέλος, Genius (που αναφέραμε νωρίτερα) προσφέρει ένα εφαρμογή iPhone που σας επιτρέπει να ακούτε μουσική κατά την ανάγνωση των στίχων, ακόμη και με εξηγήσεις!

Μέθοδος

Επιλέξτε ένα τραγούδι που σας αρέσει, από έναν καλλιτέχνη που αγαπάτε, θαυμάζετε ή σέβεστε. Κατά προτίμηση, ένας καλλιτέχνης που έχει μια πλούσια δισκογραφία με πολλούς στίχους. (Εάν είστε οπαδός του psy trance electro-neurofunk drum & bass instrumental acoustics, θα πρέπει να αφήσετε το πάθος σας στην άκρη!).

Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, απλώς πάρτε μία από τις προτάσεις μου από πάνω.

Βρήκες την επιλογή σου; Ωραία! Παίξτε το τραγούδι και ανοίξτε τους στίχους. Ας δούμε τη μέθοδο και πώς να μαθαίνουμε αγγλικά με μουσική.

Πού να ξεκινήσετε

Η ουσία αυτής της μεθόδου εκμάθησης Αγγλικών με τραγούδια είναι να είναι περίεργος!

Ο βαθμός στον οποίο θα αφήσετε την περιέργειά σας θα εξαρτηθεί από το τρέχον επίπεδο αγγλικών. Η μέθοδος, σε γενικές γραμμές, είναι η ίδια για όλους:

ΜΈΘΟΔΟΣ ΝΟΎΜΕΡΟ ΈΝΑ

1. Ακούστε το τραγούδι, χωρίς τους στίχους.

 • Η αγγλική ορθογραφία είναι καταστροφή και δεν μπορείτε να υπολογίζετε σε αυτήν. Έτσι, ξεκινήστε από ακρόαση Ελληνικά.
 • Δοκιμάστε να διακρίνετε τι μπορείτε - μεμονωμένες λέξεις, στη συνέχεια τμήματα μιας φράσης, στη συνέχεια ολόκληρες προτάσεις.

2. Ακούστε ξανά το τραγούδι, αλλά ακολουθήστε τους στίχους αυτή τη φορά.

 • Ο στόχος εδώ είναι να διορθώσουμε τη σχέση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο γράφονται οι λέξεις και του τρόπου με τον οποίο εκφωνούνται στην πραγματικότητα.
 • Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι τείνουμε να πιστεύουμε ότι οι στίχοι είναι σωστοί και ο ήχος είναι λάθος. Αυτό είναι λάθος. Τα αγγλικά ομιλούνται όπως είναι. Η ορθογραφία είναι υποθέσουμε για να αντιπροσωπεύσει το κείμενο, αλλά στην πράξη, δεν κάνει καλή δουλειά.
 • Μάθετε πώς να προφέρετε κείμενα, χρησιμοποιώντας στίχους. Εμπιστευθείτε τους στίχους που ακούτε.

3. Προσπαθήστε να καταλάβετε την έννοια των στίχων.

 • Προσπαθήστε να καταλάβετε πρώτα χωρίς τη μετάφραση, και αναρωτηθείτε τι θα μπορούσαν να σημαίνουν οι στίχοι. Φανταστείτε ότι είστε ντετέκτιβ - προσπαθείτε να μαντέψετε τι μπορεί να σημαίνει η γλώσσα και αυτό κάνει την εκμάθηση γλωσσών τόσο εθιστική - είναι σαν ένα παιχνίδι!
 • Στη συνέχεια, ελέγξτε τη μετάφραση για να δείτε αν έχετε καταλάβει, μαθαίνετε νέες λέξεις και εκφράσεις στην πορεία.

4. Επαναλάβετε, επαναλάβετε, επαναλάβετε!

 • Αναγνωρίστε και γιορτάστε την πρόοδο που κάνετε με κάθε νέα ακρόαση.
 • Προσπαθήστε να θυμηθείτε τουλάχιστον τους στίχους που επαναλαμβάνονται περισσότερο.
 • Τραγουδήστε αν θέλετε. Ο ευκολότερος τρόπος να θυμάστε κάτι είναι να το κάνετε προσωπικό.

Αφιερώστε χρόνο για να εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για το πρώτο σας τραγούδι. Έλα!


💡 Συμβουλή

Αντί να ελέγχετε πάντα τους στίχους για τραγούδια στα αγγλικά online, δημιουργήστε μια συλλογή στον υπολογιστή σας.

Αυτό θα σας επιτρέψει να οργανώσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις, να επεξεργαστείτε τους στίχους για να τις διορθώσετε (τη διάταξη, τους πραγματικούς στίχους, τη μετάφραση) και να τις συλλέξετε σε ένα μόνο μέρος. Δεν έχει σημασία αν το κάνετε αυτό σε αρχεία κειμένου ή αρχεία Word, απλά το κάνετε! Με την καλύτερη οργάνωση, χάνετε λιγότερο χρόνο και η εκμάθηση αγγλικών γίνεται πιο ευχάριστη.

Οφείλω αυτή τη συμβουλή σε έναν διάσημο κιθαρίστα και αυτό με οδήγησε να κάνω κάποια μεγάλη πρόοδο με την κιθάρα. Η προσαρμογή αυτού στις γλώσσες με βοήθησε να μάθω περισσότερα από αυτά.


Η αποστολή σας

Η αποστολή σας ως εκπαιδευόμενος είναι να επαναπρογραμματίστε τον εγκέφαλό σας για να δείτε το νόημα όταν ακούτε ή διαβάζετε κάτι στα αγγλικά.

Αυτές είναι μερικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν:

 • Εστίαση περισσότερο στο αγγλικό κείμενο αντί της μετάφρασης (Αφιερώστε περισσότερο χρόνο σε αυτό).
 • Όταν συναντήσετε μια άγνωστη λέξη, αφού προσπαθήσετε να κατανοήσετε το νόημα χρησιμοποιώντας το πλαίσιο:
  • Χρησιμοποιήστε μια μετάφραση για να κατανοήσετε το νόημα.
  • Δείτε πώς φαντάζεστε αυτή τη λέξη στη μητρική σας γλώσσα διανοητικά (για παράδειγμα, για μια οπτική λέξη, θα εμφανιστεί μια εικόνα).
  • Όταν διαβάζετε ξανά την αγγλική λέξη, σκεφτείτε αυτή τη διανοητική αναπαράσταση (όχι η λέξη στη μητρική σας γλώσσα).

Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας έχει να κάνει με τη συσχέτιση της αγγλικής λέξης (προφέρεται ή διαβάζεται) με την εκπροσώπησή της.

Παράδειγμα:

Στο τραγούδι του, The Show Must Go On, Ο Freddy Mercury τραγουδά My soul is painted like the wings of butterflies. Όταν διαβάζετε αυτούς τους στίχους, προσπαθήστε να φανταστείτε μια ψυχή (όχι απαραίτητα εύκολη, ξέρω) και, πάνω απ ' όλα, προσπαθήστε να απεικονίσετε τα φτερά μιας πεταλούδας (λίγο πιο εύκολη). Αποφύγετε να κάνετε το λάθος της ανάγνωσης butterfly, butterfly, butterfly, τι κάνει butterfly κακός; Συνδέστε το με την εικόνα μιας πεταλούδας. Είναι φυσικό να συνδέσετε τη λέξη με την έννοια στη μητρική σας γλώσσα (είναι αυθόρμητη) και είναι χρήσιμο να ελέγξετε αν έχετε καταλάβει, αλλά μακροπρόθεσμα, ο στόχος σας είναι να Δείτε άμεσα, διανοητικά, μια πεταλούδα όταν ακούτε τη λέξη butterfly στα αγγλικά.

Learn English with music
Βλέπετε το butterfly?

Μιλάω για να βλέπω και τα γραφικά γιατί συχνά είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιπροσωπεύουμε μια λέξη ή μια ιδέα για τον εαυτό μας, αλλά μπορεί επίσης να είναι από μια αίσθηση, ήχο ή χρησιμοποιώντας μερικές από τις άλλες αισθήσεις μας. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να συνδέσει τις αγγλικές λέξεις με έννοιες (ιδέες, αναμνήσεις, αναπαραστάσεις, οπτικά, αισθήσεις, ήχους) και όχι με απλές μεταφράσεις. Η σκέψη για την αίσθηση, την ιδέα, είναι πιο σημαντική από τη μετάφραση, διότι είναι αυτό που θα σας επιτρέψει να σκεφτείτε άμεσα στα αγγλικά.

Η σκέψη στα αγγλικά τελικά κάνει μόνο ψυχικές ταινίες ενώ χρησιμοποιείτε αγγλικές λέξεις.

Αυτό είναι για την ουσία της μεθόδου! Εάν υπάρχει κάτι ασαφές, αφήστε το στα σχόλια.

Μακροπρόθεσμα

Εάν έχετε παίξει το παιχνίδι και έχετε εφαρμόσει τη μέθοδο με ένα τραγούδι, έχετε ήδη αρχίσει να συσσωρεύετε κάποιο λεξιλόγιο, με τρόπο που είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από τα κλασικά μαθήματα στα αγγλικά.

Δυστυχώς, μια ενιαία συνεδρία "εργασίας" δεν αρκεί.

Η κανονικότητα είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την εκμάθηση αγγλικών!

 • Χρειάζεστε περίπου 1.000 ώρες για να μάθετε αγγλικά και αυτό είναι δυνατό μόνο αν κάνετε πράγματα που σας αρέσουν (ή αν είστε υποχρεωμένοι να τα κάνετε).
 • Η απομνημόνευση αγγλικών απαιτεί αναθεώρηση. Καθώς η παροιμία πηγαίνει, Repetition is the mother of skill.

Είναι πολύ πιο εύκολο να μάθετε αγγλικά και να αρχίσετε να το συμπαθείτε αν το κάνουμε λίγο τακτικά αντί να κάνει έναν τόνο από καιρό σε καιρό.

Το μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάδυση στα αγγλικά και την εκκίνηση με τη χρήση μουσικής είναι ότι δεν χρειάζεστε ένα υψηλό επίπεδο στα αγγλικά για να απολαύσετε αυτή τη μέθοδο. Ένα επίπεδο αρχαρίων είναι αρκετό υπό την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείτε με μουσική στα αγγλικά που σας αρέσει (για να παρακινήσετε τον εαυτό σας).

Η εκμάθηση αγγλικών με μουσική είναι μια καλή επιλογή αλλά, για να πετύχετε, θέλετε να το κάνετε μια μακροπρόθεσμη συνήθεια. Κάνουμε:

ΜΈΘΟΔΟΣ ΔΎΟ

1. Συνεχίστε να εφαρμόζετε τη μέθοδο νούμερο ένα με το τραγούδι που είδατε να το αναθεωρήσετε και να θυμηθείτε μακροπρόθεσμα τις νέες λέξεις και εκφράσεις από αυτό.

 • Χωρίς επανάληψη, δεν υπάρχει μακροχρόνια μνήμη. Χωρίς μακροχρόνια μνήμη, σπαταλάτε το χρόνο σας.
 • Σε γενικές γραμμές, εάν αναθεωρήσετε νέες πληροφορίες πέντε συνεχόμενες ημέρες, θυμάστε τι είδατε μακροπρόθεσμα.

2. Συνεχίστε να ακούτε τραγούδια από τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη.

 • Αποφύγετε να αρρωστήσετε ένα τραγούδι και να το ακούτε όλη την ώρα για πολύ καιρό. Αλλάξτε τα πράγματα για να είστε ευτυχείς να επιστρέψετε στο πρώτο σας τραγούδι.
 • Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο καλλιτέχνη του οποίου η προφορά και η προφορά είστε ήδη συνηθισμένοι. Επιπλέον, αυτό θα τους κάνει εξοικειωμένους με εσάς (και με τον ίδιο τρόπο, θα κάνει τους στίχους και τα αγγλικά πιο οικεία, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην φοβάσαι να μιλάς αγγλικά).
 • Όταν ακούτε ένα τραγούδι, προσπαθήστε να αναπαριστάτε την αίσθηση των στίχων στον εαυτό σας, όπως είδαμε νωρίτερα (ιδέες, αναμνήσεις, αναπαραστάσεις, οπτικά, αισθήσεις, ήχοι κλπ.) για να ενισχύσετε τη συσχέτισή σας μεταξύ των ήχων (των λέξεων που προφέρονται) και της έννοιας (το ανακοινωμένο μήνυμα). Η φαντασία σας είναι σύμμαχός σας.

3. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο νούμερο ένα τακτικά με νέα τραγούδια από τον καλλιτέχνη.

 • Να είστε περίεργοι να μάθετε ποια είναι η σημασία των στίχων.
 • Όταν πρόκειται για την ποσότητα, αυτό θα ποικίλει ανάλογα με τη διαθεσιμότητά σας. Δέκα τραγούδια την ημέρα, ένα τραγούδι την ημέρα, μερικά τραγούδια την εβδομάδα, ένα μόνο μακρύ τραγούδι την εβδομάδα. Αυτό εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε και να είστε ειλικρινείς για το έργο που νομίζετε ότι μπορείτε να χειριστείτε. Ρωτήστε τον εαυτό σας: πόσο άσχημα θέλετε να μάθετε αγγλικά;
 • Εάν είναι δυνατόν, αναπτύξτε την περιέργειά σας και την επιθυμία σας να γνωρίζετε πάντα περισσότερα. Για παράδειγμα, Ακούστε συνεντεύξεις από τον καλλιτέχνη.

4. Χρησιμοποιήστε τον νεκρό χρόνο σας για να βρείτε στιγμές για να μάθετε αγγλικά.

 • Όταν πρόκειται για σας νεκρός χρόνος - παίξτε κάποια μουσική ενώ βρίσκεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ελέγξτε τους στίχους όταν περιμένετε στη γραμμή, Τραγουδήστε κάτω από το ντους!
 • Κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που σας επιτρέπουν να πολλαπλές εργασίες - αθλητισμός, μαγείρεμα, καθαρισμός κ. λπ.
 • Το επίπεδο προσοχής σας δεν θα είναι το ίδιο όπως είναι όταν είστε 100% συγκεντρωμένοι στα αγγλικά, αλλά θα σας επιτρέψει να αναθεωρήσετε όλη την ημέρα και να δημιουργήσετε μια φούσκα βύθισης στα αγγλικά. Αυτό είναι ισχυρό.

Αν κάνεις τα πράγματα καλά, οι στίχοι θα αρχίσουν να περιφέρονται στο μυαλό σας και αυτό είναι ήδη η αρχή της σκέψης στα αγγλικά.

Learn English with music
Είστε αυτό που ακούτε

Σας συνιστώ εργασία σε περιόδους που εστιάζουν σε διαφορετικούς καλλιτέχνες. Ίσως θα έχετε την περίοδο της Βασίλισσας σας, τότε την περίοδο Led Zeppelin ή Michael Jackson. Όταν εργάζεστε με αυτόν τον τρόπο, θα απολαύσετε την επανάληψη (πρώτον της μουσικής) και θα δημιουργήσετε μερικές ωραίες αναμνήσεις στα αγγλικά.

Εάν έχετε αρνητικές αναμνήσεις από την εκμάθηση αγγλικών που απομένουν από το σχολείο, τότε η εκμάθηση αγγλικών με μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε μια νέα αρχή και να αλλάξετε τη σχέση σας με τα αγγλικά. Η μουσική σας επιτρέπει να καλλιεργήσετε την ευχαρίστηση και να αφήσετε στην άκρη αυτό που σας αρέσει στα αγγλικά.

Εάν εργάζεστε με αυτόν τον τρόπο, ανά ομάδα ή περίοδο, θα σας επιτρέψει να να είστε αρκετά σοβαροί στη δουλειά σας. Γνωρίζοντας όλους τους στίχους από έναν καλλιτέχνη είναι σίγουρα ωραίο, αλλά είναι επίσης σκληρή δουλειά, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ομορφιά της εκμάθησης Αγγλικών χάρη στα τραγούδια είναι να σας κάνει να βελτιώσετε τα αγγλικά σας χωρίς να έχετε την εντύπωση ότι εργάζεστε.

Αυτές είναι φυσικά μόνο οι συστάσεις μου, αλλά τις χρησιμοποίησα για να μάθω με επιτυχία Αγγλικά, Ουγγρικά και ρωσικά, διατηρώντας παράλληλα ένα καλό επίπεδο στα ισπανικά. Οι γλώσσες που γνωρίζω καλύτερα είναι επίσης αυτές που έχω χρησιμοποιήσει τραγούδια για να μάθω.

Εάν έχετε διαφορετικό τύπο προσωπικότητας που σας οδήγησε να χρησιμοποιήσετε τραγούδια στα αγγλικά διαφορετικά και εξακολουθείτε να έχετε επιτυχία, μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλια.

Ε & Α

Ακολουθεί μια επιλογή ερωτήσεων που λαμβάνω συχνά σχετικά με το θέμα της εκμάθησης Αγγλικών με τραγούδια από το 2007.

Τι θα συμβεί αν τραγουδήσω off-key;

Συνήθιζα να τραγουδάω off-key όταν ήμουν 16. Δεν ήμουν σε θέση να συντονίσετε μια κιθάρα ή να διαβάσετε μουσική. Αλλά ξέρεις κάτι; Είναι πρακτική που κάνει τέλεια, απλά πρέπει να εργαστείτε στα αγγλικά για να γίνετε άπταιστα! Από τότε, με την πρακτική, έμαθα να παίζω κιθάρα, να τραγουδάω ταυτόχρονα, και έτσι γνώρισα τη γυναίκα μου! Μπορείς να μάθεις τα πάντα.

Και αν δεν θέλετε να τραγουδήσετε, δεν χρειάζεται να το κάνετε. Θα μάθετε ακόμα έναν τόνο λεξιλογίου και θα καταλάβετε πολλά πράγματα από τα προφορικά αγγλικά διαβάζοντας τους στίχους.

Πρέπει να καταλάβω όλους τους στίχους από ένα τραγούδι;

Μακροπρόθεσμα, ναι, φυσικά. Λάβετε υπόψη ότι ενώ μαθαίνετε ακόμα, πρέπει βρείτε την ισορροπία μεταξύ του επιπέδου δυσκολίας και των κινήτρων:

 • Εάν είναι πολύ δύσκολο, θα εγκαταλείψετε (αποτύχετε).
 • Εάν είναι πολύ εύκολο, δεν θα βελτιώσετε (χάσιμο χρόνου).
 • Και αν είστε πολύ εφησυχασμένοι (αφήνετε πολλές λέξεις που δεν καταλαβαίνετε να γλιστρήσουν μακριά), θα είστε σε μια ψευδαίσθηση της μάθησης.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει καθολική απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Είστε εσείς που πρέπει να μετρήσετε τις προσπάθειές σας για να βελτιώσετε πάντα χωρίς να το αρρωστήσετε.

Μερικά καλά νέα - όταν εργάζεστε στα αγγλικά σας σε τακτική βάση, θα συναντήσετε τις ίδιες λέξεις και έπειτα είτε έχουμε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τι σημαίνουν (ορατή πρόοδος) είτε την περιέργεια να αναζητήσουμε τελικά τον ορισμό τους. Είναι σαν να συναντάς έναν παλιό φίλο και τότε τα αγγλικά γίνονται ευχαρίστηση.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για τη βελτίωση με αυτή τη μέθοδο;

Αν θέλετε να βελτιώσετε τα αγγλικά σας με τραγούδια, δεν αρκεί να ακούτε μουσική!

Η επιτυχία σας με τα τραγούδια είναι ανάλογη με μια απλή ενέργεια - ποια είναι η συχνότητα που αναζητάτε στίχους τραγουδιών;

Όσο πιο συχνά τα αναζητάτε, τακτικά, τόσο περισσότερο θα ανοίξει το αυτί σας και ο εγκέφαλός σας θα απομνημονεύσει τις νέες πληροφορίες. Θέλετε πραγματικά να το μετατρέψετε σε συνήθεια - και όχι μόνο για στίχους τραγουδιών αλλά και για Αγγλικά γενικά.

Είναι πολύ δύσκολο! Δεν καταλαβαίνω τίποτα!

Εάν είστε προχωρημένο επίπεδο (για να έχετε προηγμένο επίπεδο) θέλετε να καταλάβετε τα πάντα.

Αλλά αν είστε ακόμα αρχάριος, μειώστε την ποσότητα για να φτάσετε στην ωραία ισορροπία μεταξύ δυσκολίας και ευχαρίστησης. Για παράδειγμα, στοχεύστε στην κατανόηση και το τραγούδι όλων των χορωδιών.

Εάν εργάζεστε τακτικά, μπορείτε να εκπλήξετε τον εαυτό σας από το γεγονός ότι βελτιώνετε σε εβδομαδιαία βάση, ίσως ακόμη και σε καθημερινή βάση. Η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι οργανική εργασία και, αν καταβάλλετε προσπάθεια, το σώμα σας θα προσαρμοστεί (ο εγκέφαλός σας θα βελτιωθεί και θα "ανοίξει τα αυτιά σας", οι μύες σας θα προσαρμοστούν στην αγγλική προφορά).

Δεν μου αρέσουν τα τραγούδια.

Η μουσική στα αγγλικά είναι ένας καλός τρόπος για να φτάσετε στο στόχο σας, μεταξύ άλλων. Έχετε δοκιμάσει σοβαρά τη μέθοδο; Δοκιμάστε το και δώστε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας πριν εγκαταλείψετε.

Εάν έχετε δοκιμάσει πραγματικά και δεν είναι μόνο για σας, δοκιμάστε να βρείτε κάτι για το γούστο σας. Η εκμάθηση αγγλικών με μουσική είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά δεν είναι υποχρέωση.

Δεν θα μάθω κακά αγγλικά κάνοντας αυτό;

Τα τραγούδια, όπως και η λογοτεχνία, έρχονται σε διαφορετικά είδη. Πηγαίνει από τη ρομαντική ατμόσφαιρα σε χυδαίο, από εξελιγμένο σε ωμό, και από Επίσημο σε χαλαρό. Έτσι, εάν ρωτάτε αυτήν την ερώτηση (η οποία είναι μια καλή ερώτηση για να ξεκινήσετε-πώς διακρίνετε το επίπεδο ή το μητρώο γλωσσών στα αγγλικά), ρωτήστε τον εαυτό σας για ό το περιεχόμενο που χρησιμοποιείτε, όχι μόνο τραγούδια.

Αν ακούσετε ραπ, θα υπάρξουν περισσότερες αργκό και χυδαίες λέξεις από το θεματικό τραγούδι των Teletubbies. Έχοντας κοινή λογική θα πρέπει να είναι αρκετό για να το μάθετε.

Ελέγξτε το νόημα και το μητρώο γλωσσών των στίχων που ακούτε. Όλα τα καλά λεξικά υποδεικνύουν το μητρώο μιας λέξης (χυδαίο, ταμπού, κλπ., αν δεν αναφέρεται τίποτα, τότε είναι μια λέξη που ανήκει στο μητρώο ουδέτερης γλώσσας).

Διαφορετικά, κινδυνεύετε να καταλήξετε έτσι:

Όταν δεν καταλαβαίνετε τους στίχους ενός τραγουδιού στα αγγλικά στο ραδιόφωνο...

Πολλά τραγούδια περιέχουν λέξεις αργκό ή συσπάσεις που οι άνθρωποι προφέρουν αλλά δεν γράφουν. Είναι καλό να τα γνωρίζετε επειδή οι γηγενείς ομιλητές τα χρησιμοποιούν και στα προφορικά αγγλικά. (Για τους χυδαίους όρους και εκφράσεις, είναι διαφορετικό. Είναι γενικά καλή ιδέα να τα καταλάβετε αλλά να μην τα χρησιμοποιείτε).

Συμπερασματικά, τα τραγούδια στα αγγλικά είναι εξίσου καλά με άλλα περιεχόμενα, αλλά είναι πολύ πιο προσιτό.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με την ιδέα σας για τη σχέση που σημαίνει-ήχος.

Στο τέλος, μια λέξη είναι απλώς μια ετικέτα που μας κάνει να συσχετίζουμε έναν ήχο (προφορικό) ή γράμματα (γραπτά) σε μια έννοια. Μέχρι να έχουμε τηλεπάθεια, είναι αυτό που έχουμε εφεύρει για να επικοινωνήσουμε καλύτερα!

Αν ακούσετε το όνομα του καλύτερου φίλου σας, θα τα απεικονίσετε στο κεφάλι σας και θα αισθανθείτε καλά, για παράδειγμα. Αν λέω τη λέξη "poop", πρόκειται να κάνετε ένα αηδιασμένο πρόσωπο (ή ίσως να γελάσετε), για παράδειγμα.

Ή, όπως το είπε ο Σαίξπηρ, με πιο ποιητικό τρόπο: A rose by any other name would smell as sweet.

Ο στόχος κατά την εκμάθηση αγγλικών είναι να δημιουργήσετε νέες συσχετίσεις μεταξύ νέων λέξεων και εννοιών που γνωρίζετε ήδη. Αυτό είναι.

Είναι κακό να μεταφράζεις;

Όχι, όχι καθαυτό. Η μετάφραση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο γιατί *η μετάφραση σάς επιτρέπει να είστε πιο ακριβείς και να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει σωστά τα πράγματα.

Αυτό που είναι κακό είναι να μεταφράζετε πάντα όταν θέλετε να μιλήσετε, γιατί αυτό είναι πολύ αργό. Αντί αυτού, θέλετε να σκεφτείτε άμεσα στα αγγλικά (η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση βοηθά αυτό).

Φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Μπορείτε να μάθετε ολόκληρη τη γλώσσα χάρη στα τραγούδια;

Εδώ είναι τα όρια και τα μειονεκτήματα της εκμάθησης Αγγλικών με τραγούδια:

 • Η προσωδία (τόνος + ρυθμός) είναι φυσική. Το φωνητικό βήμα εξελίσσεται για να κολλήσει στη μουσική, πράγμα που σημαίνει ότι το κανονικό γήπεδο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν μιλούν αγγλικά δεν μπορεί να βρεθεί (ή, σπάνια μπορεί να βρεθεί) όταν ακούει ένα τραγούδι. Ορισμένες λέξεις προφέρονται περισσότερο για να ταιριάζουν στο ρυθμό.
 • Οι στίχοι είναι συχνά θολές, μερικές φορές ασυνάρτητοι. Ο στόχος των τραγουδοποιών είναι οι στίχοι να ακούγονται καλά, περισσότερο από το να έχουν πραγματικό νόημα (όπως στην ποίηση).
 • Τα όργανα μερικές φορές παρεμποδίζουν να ακούν τα πράγματα σωστά.
 • Η επικοινωνία είναι κατά κάποιο τρόπο μοναδική. Κανένας διάλογος, κανένας συνομιλητής, καμία πραγματική κατάσταση.

Συνοψίζοντας, τα αγγλικά που βρίσκετε στα τραγούδια είναι λίγο εκτός συγχρονισμού σε σύγκριση με τα πραγματικά αγγλικά. Τούτου λεχθέντος ,τα πλεονεκτήματα (η ευκολία να ξεκινήσετε και να επιμείνετε σε αυτό, το αυξημένο ενδιαφέρον και η προσοχή των μαθητών σε σύγκριση με τα μαθήματα αγγλικών, η εξάσκηση των προφορικών αγγλικών και η πραγματοποίηση του βήματος για να μιλήσετε τελικά) αντισταθμίζουν από ένα μακρύ τέντωμα τα μειονεκτήματα. Η εκμάθηση αγγλικών χάρη στα τραγούδια είναι, από την εμπειρία, ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε να απολαμβάνετε τη διαδικασία εκμάθησης Αγγλικών.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για χρόνια και να βελτιώσουμε ακόμα.

Αγαπητοί γονείς, εισαγάγετε αυτή την τεχνική στα παιδιά σας. Η μουσική θα τους διδάξει προφορά, λεξιλόγιο και θα μάθουν τη γραμματική στο σχολείο (για την οποία θα είναι περίεργοι, ώστε να τους βοηθήσουν να καταλάβουν τι δεν μπορούσαν μόνοι τους). Εξοπλισμένοι με την επιθυμία να μάθουν αγγλικά με εκατοντάδες ή και χιλιάδες ώρες πρακτικής πίσω τους, θα τελειώσουν το σχολείο με υψηλό επίπεδο αγγλικών.

Συμπέρασμα

Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο εκμάθησης Αγγλικών με μουσική, πιθανότατα θα έχετε κάποια περισσότερο ή λιγότερο μεγάλες αμφιβολίες όσον αφορά την προφορά ορισμένων λέξεων.

Βλέποντας το γραμμένο, θα σκεφτείτε ότι μια λέξη προφέρεται με κάποιο τρόπο και στη συνέχεια, όταν την ακούτε σε ένα τραγούδι, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχουν τίποτα κοινό! Τι είναι χειρότερο, μπορεί να δυσκολευτείτε να διακρίνετε τις περικοπές μεταξύ διαφορετικών λέξεων που προφέρονται στην ίδια πρόταση, ακόμα κι αν έχετε το κείμενο μπροστά σας. Μείνε ήσυχος; όλα αυτά είναι απλά προσωρινά.

Η λύση, αν έχετε αμφιβολία για την προφορά μιας λέξης ή μιας φράσης, εμπιστευθείτε τους στίχους που τραγουδιούνται.

Από τη μία πλευρά, εάν είστε συνεπείς με τα τραγούδια, το αυτί σας (Τεχνικά, ο εγκέφαλός σας) θα προσαρμοστεί στους διαφορετικούς ήχους στα αγγλικά και θα μάθει να διαβάζει και να ακούει σωστά.

Από την άλλη πλευρά, θα βελτιώσετε την προφορά γραπτών κειμένων με το υπόλοιπο blog, ειδικά με τα άρθρα που είναι αφιερωμένα στη φωνητική.

Συνοψιστούν:

 • Πάρτε ένα τραγούδι από το αγαπημένο σας αγγλόφωνο συγκρότημα.
 • Αποκτήστε τους στίχους με τη μετάφραση στη μητρική σας γλώσσα, μη διστάσετε να τις εκτυπώσετε.
 • Αποκωδικοποιήστε τους στίχους εστιάζοντας στο νόημά τους-συσχετίστε τις αγγλικές λέξεις με την εικόνα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε το νόημά τους.
 • Επαναλάβετε. Ακούστε, Τραγουδήστε ή κάντε και τα δύο ταυτόχρονα, αλλά βρείτε έναν τρόπο να απολαύσετε τη διαδικασία!
 • Να είστε περίεργοι και να προσπαθείτε πάντα να κατανοείτε την έννοια όλο και περισσότερων στίχων.

Όπως είπε ο δάσκαλος της κιθάρας μου: "η μουσική είναι μια ευχαρίστηση που μπορεί να σας συνοδεύσει καθ ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Είτε πηγαίνει καλά είτε άσχημα, είναι πάντα πηγή ψυχαγωγίας ή παρηγοριάς. Η μουσική μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε και να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας."Το ίδιο ισχύει και για τα τραγούδια στα αγγλικά, είτε τα τραγουδάτε στην κορυφή των πνευμόνων σας είτε ήσυχα, θα βρείτε πάντα τόσο πηγή ικανοποίησης όσο και έναν τρόπο να εργαστείτε έξυπνα στα αγγλικά σας.

Δείτε επίσης

Ακολουθεί μια επιλογή συνδέσμων για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εκμάθηση αγγλικών με μουσική:

 • Ιδιοφυΐα είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος με εξηγήσεις για τα τραγούδια (στα αγγλικά). Διαβάστε τους στίχους και μάθετε ποιο είναι το κρυφό νόημα πίσω από αυτά ή την προέλευσή τους σε τραγούδια που είναι δημοφιλή ή όχι, σε όλα τα στυλ. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός πόρος για ενδιάμεσους και προχωρημένους μαθητές.
 • LyricsTraining μια πολύ ωραία εφαρμογή ιστού που σας κάνει να κάνετε υπαγορεύσεις με τραγούδια και έχει πολλά επίπεδα δυσκολίας.
 • Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει Ανακαλύψτε το μάθημα Click & Speak. Η μέθοδος μου για να μάθω αγγλικά. Έμαθα αγγλικά με μουσική, τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεοπαιχνίδια. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό, αλλά χρειάζεται χρόνος για να βρείτε περιεχόμενο με μεταφράσεις με λεξιλόγιο σε αυτό το επίπεδο. Στο Click & Speak, έχω ήδη κάνει τη σκληρή δουλειά για σας, δίνοντάς σας δροσερό περιεχόμενο για να εξασκήσετε τα αγγλικά σας, συμπεριλαμβανομένου του ήχου, της φωνητικής και μιας έξυπνης εξέλιξης στο λεξιλόγιο και τη γραμματική.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 2, 2021, 1:15 pm