[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hogyan válasszuk ki a dalokat, hogy javítsa az angol

Hogyan lehet angolul tanulni a zenével 🎵

Read this article in English: How to learn English with music 🎵.

Hogyan lehet angolul tanulni a zenével - a teljes módszer a legjobb dalokkal az angol nyelv javítása érdekében!

Azok az emberek, akik jó angol nyelvtudással rendelkeznek, gyakran azok, akik sok zenét hallgattak angol dalszövegekkel. Ahelyett, hogy a dolgokat a véletlenre hagyná, vegye át az irányítást az oktatás felett, és megtanulja, hogyan kell angolul használni a zenét és a dalokat annak érdekében, hogy javítsa nyelvi készségeit, miközben szórakozik a módszeremnek köszönhetően.

A személyes történetem

🎵 Áttörés a másik oldalra…

Ezek kétségtelenül azok a dalszövegek, amelyek segítettek nekem az "angolul beszélni". A fülbemászó dal plusz a kíváncsiság, hogy mit jelent a dalszöveg, amit próbáltam énekelni anélkül, hogy megértettem volna őket, volt a szórakoztató és motiváló kezdete az angol nyelvtanulás utazás.

Véletlenül kiderült, hogy a The Doors énekesének, Jim Morrisonnak minden szövege és szövege megvan, és ezeket az erőforrásokat mind angolul, mind franciául (anyanyelvem) írták. Minden eredeti szöveg előtt francia nyelvű fordítás is volt, amely tiszteletben tartotta az angol szöveg oldalelrendezését.

Ha nem értettem a dal néhány sorát, csak bele kellett néznem ebbe a könyvbe, és ez segített megérteni az egész mondat lényegét, még akkor is, ha nem tudtam feltétlenül mindent szó szerint megérteni. És ez már így is van. beszél angolul-megértése az ötlet, hogy mit olvas vagy mond.

És nem ez volt az egyetlen előnye:

 • Kiejtés. Minden alkalommal, amikor nem voltam biztos egy szó kiejtésében, Jim Morrison ment a mentésre, hogy megmutassa, hogyan kell kiejteni.
 • Helyesírás. Nem azért voltam ott, hogy megtanuljam, csak élveztem az éneklést, többé - kevésbé komolyan vettem, és a dalok egyre csak növekedtek rajtam. Mivel azonban folyamatosan ugyanazokat a dalszövegeket olvastam újra és újra, a helyesírás megragadt velem.
 • Szókincs. Szinte tudat alatt tanultam meg, könnyedén, miközben szórakoztam. Tudsz egy természetesebb módszert a szókincs memorizálására, mint ez? Miután egy dal tetszik, ami ragadt a fejedben, amit zümmög, ami mindig a tökéletes alkalom, hogy ismételje meg, akkor is, ha ez csak a fejedben, emlékezteti magát a jelentését a dalszövegek.

Kedves angol tanárok, tegyél meg magadnak egy szívességet kérni, a legjobb tanulókat, hogy mit használnak ahhoz, hogy magasabb szinten van, mint mi várható, illetve, gyakrabban, mint nem, rájössz, hogy a zene a titkos fegyver.

Mindezen okok miatt, szerény véleményem szerint, az angol nyelvtanulás dalokkal a legjobb módja az angol nyelvtanulás megkezdésének vagy újraindításának.

Az angol nyelvtanulás a zenével lehetővé teszi, hogy visszanyerje a motiváció, érezd át rendszeresen. Mindhárom része az alapja a sikeres angol nyelvű oktatás.

Dalok angolul tanulni

Amikor megjelent a bestseller Comment devenir bilingue en anglais 2007-ben (ezt a cikket a könyvből adaptálták) a könyv formátuma korlátozta. Ma ezt szeretném pótolni azzal, hogy élvezem ennek az interaktív blognak és általában az internetnek a formátumát. Ha érdekli, hogy felfedezzen több módot az angol intuitív gyakorlására, miközben szórakozik, nézd meg a másik könyvemet How to Learn English.

Készítettem neked egy listát a művészekről és népszerű angol dalok hogy segítsen alkalmazni a módszert.

Ha egy adott művész rajongója vagy, és meg akarod érteni az egyik daluk dalszövegeit, akkor apránként fedezze fel az összes dalukat. Sokat fogsz fejlődni. Pinky eskü!

Íme néhány javaslatom:

 • Tanuljon angolul a Queen segítségével
 • Tanuljon angolul Michael Jacksonnal
 • Tanuljon angolul az Eminem segítségével

(További részleteket fogok adni a dalszövegek későbbi megtalálásáról ebben a cikkben.)

Meg kellett, hogy rövid listára a legjobb művészek angolul tanulni, de tudtam volna is tartalmazza The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, U2, Muse, Nirvana, David Bowie, ABBA vagy Rage Against The Machine. De mi a közös ezekben a művészekben? Mindegyiknek gazdag diszkográfiája van, kultikus dalokkal. Ez az, amit azt javasoljuk, hogy a labda gördülő.

Zenei vígjátékok egy másik nagyszerű módja annak, hogy javítsa az angol. Amikor 16 éves voltam, tudtam, hogy az összes dalt a zenei Hair szívből tanultam egy csomó angol köszönhetően, hogy-az angol úton volt, hogy tökéletes legyen!

Ha van olyan csoport, amelynek rajongójává vált, ami lehetővé tette, hogy nagy előrelépést tegyen Angolul, hagyja a nevét a megjegyzésekben. Talán más olvasók is örömmel fedezik fel őket.

Hol található dalszöveg

Az Ön szintje szerint angolul szeretne tanulni dalszövegekkel, fordításokkal vagy anélkül.

Fordításokkal

Hol lehet keressen dalszövegeket fordításokkal a kedvenc angol nyelvű művészek? Ideális esetben kétnyelvű kiadást szeretne találni, ahol az oldal elrendezése tiszteletben tartja az eredeti szöveget, például a Jim példáját.

Sajnos, ezek a kétnyelvű verziók meglehetősen ritkák, és ha nincs kétnyelvű kiadás kedvenc előadója számára, a legjobb megoldás az lenne, ha az internetre fordulna, hogy megtalálja a dalszövegeket és a fordításokat az anyanyelvén, majd kinyomtatja őket.

Papíron vagy digitálisan? A papír verzió előnye, hogy bárhol hordozhatja. Másolatokat is készíthet, jegyzeteket adhat hozzá, majd a zsebébe hajthatja őket. Telefonokat is lehet vinni, de az értesítések miatt a zavaró tényezők miatt nyilvánvalóan nehezebb kommentálni a dalszövegeket a telefonján.

Messze, * * a legjobb hely, hogy néz ki dalszöveg angol fordítások Musicmatch. Ez megmutatja a dalszövegeket angolul a bal oldalon, és amikor rendelkezésre áll, a fordítás különböző nyelveken A jobb oldalon, párhuzamosan, igazítva az eredeti szöveget, világos felülettel:

Learn English with music
Keressen angol nyelvű dalszövegeket fordításokkal

Ez nem jelenti azt, hogy a webhely tökéletes (a fordítás minősége változik, a webhely sok hirdetést tartalmaz), de nem láttam jobbat, amikor a fordításokról van szó.

Ha nem találja a választott dalt (néhány dal nem érhető el a művészek jogai miatt), egyszerű Google-keresést végezhet a dal + "fordítás" nevével, és kétségtelenül találkozik a Musixmatch egyik versenytársával.

Győződjön meg róla, hogy használja Adblock annak érdekében, hogy megszabaduljon a felbukkanó hirdetésektől ezeken a webhelyeken.

Angolul

Nagyon könnyű megtalálni azokat a webhelyeket az Interneten, amelyek csak kínálnak dalszöveg angol nyelven. Ezek azok a webhelyek, amelyekhez fordulni szeretne, amint a szinted lehetővé teszi, mert bár nyilvánvalónak tűnhet, fontos szem előtt tartani, hogy minél többet képes kezelni az angol nyelvű tartalmat az anyanyelved segítsége nélkül, annál jobb.

Annak érdekében, hogy segítsen, itt van néhány zenei szókincs angolul emlékezni:

 • lyrics
 • Annak érdekében, hogy megtalálja a dalszövegeket egy dal angolul, egyszerűen keresheti a dal címét + a szót lyrics. Például, who let the dogs out lyrics.
 • song
 • track
 • LP (Long Playing) 33 fordulatos lemez és hosszabbítás alapján egy album.

Jobb, ha angolul keressük a dalszövegeket,mert gyakrabban helyesek.

Genius egy nagyszerű webhely, amelyet használhat, mert magyarázatot is kínál (angolul) a dalszövegekhez. A felület jó, kellemes, a dal hangjait és dalait albumok szervezik. A webhely a rap dalszövegek magyarázatával kezdődött, de most lefedi az összes zenei stílust.

Automatikusan

Musixmatch, amit korábban láttunk, kínál néhány jó alkalmazást. Telepíthető a számítógépes alkalmazás (OS X vagy Windows) vagy azok telefon alkalmazás (iOS, Android) annak érdekében, hogy automatikusan megjelenítse a dalszövegeket, amikor dalt játszik a Spotify-on vagy az iTunes-on. Sajnos az alkalmazás nem kínál fordításokat (amelyek még mindig megtalálhatók a webhelyükön), csak a Spotify-ra és az iTunes-ra korlátozódik.

Ha úgy tetszik zenehallgatás a YouTube-on, használja a bővítmény Dalszöveg Itt Firefox esetén vagy a plugin Musixmatch Dalszöveg a Chrome. Ezek a Kiterjesztések mutassa meg a dalszövegeket angolul, amikor automatikusan a YouTube-on van .

Learn English with music
A bővítmény Lyrics Here be Firefox

Be Lyrics Here (Firefox), a dalszövegek újbóli megnyitásához szükséges gomb (Ha valaha bezárja az ablakot) a címsávon található (csak akkor, ha YouTube-videóban van). Be ^Musixmatch Dalszöveg A szöveg a tényleges videón látható.

Egy másik lehetőség: ha használja Shazam (alkalmazás, hogy azonosítsa a nevét egy dal), kattintson a dal címe, és elviszi egy oldal több részletet, beleértve a dalszövegeket.

Végül, Genius (amit korábban említettük) kínál iPhone alkalmazás amely lehetővé teszi, hogy zenét hallgasson a dalszövegek olvasása közben, még magyarázatokkal is!

A módszer

Válasszon egy dalt, amit szeret, egy művész, akit szeret, csodál vagy Tisztel. Előnyösen olyan művész, aki gazdag diszkográfiával rendelkezik, sok dalszöveggel. (Ha egy rajongó psy trance electro-neurofunk drum & bass instrumental acoustics, félre kell hagynia a szenvedélyét!).

Ha nem tudja eldönteni, csak vegye fel az egyik javaslatomat felülről.

Megtaláltad a választásod? Jó! Játssza le a dalt, és nyissa meg a dalszövegeket. Lássuk a módszert, hogyan lehet angolul tanulni a zenével.

Hol kezdjem

Ennek a módszernek a lényege az angol nyelvtanulás dalokkal kíváncsi!

Az, hogy milyen mértékben hagyja, hogy kíváncsisága az angol nyelv jelenlegi szintjétől függ. A módszer, nagyjából, mindenki számára azonos:

ELSŐ MÓDSZER

1. Hallgassa meg a dalt, dalszöveg nélkül.

 • Az angol helyesírás katasztrófa, és nem számíthat rá. Szóval, kezdje hallgatás angolra.
 • Próbáld meg megkülönböztetni, amit tudsz-egyetlen szó, majd egy kifejezés szegmensei, majd egész mondatok.

2. Hallgassa meg újra a dalt, de ezúttal kövesse a dalszövegeket.

 • A cél itt az, hogy kijavítsuk a kapcsolatot a szavak írásának módja és a valóságban való kiejtésük között.
 • A trükkös rész az, hogy hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a dalszövegek helyesek, a hang pedig rossz. Ez tévedés. Az angol nyelvet úgy beszélik, ahogy van. Helyesírás feltételezett a szöveg ábrázolása, de a gyakorlatban nem jó munkát végez.
 • Tanulja meg újra, hogyan kell kiejteni a szövegeket a dalszövegek használatával. Bízz a dalszövegekben, amelyeket hallgatsz.

3. Próbáld megérteni a dalszövegek jelentését.

 • Próbáld megérteni először fordítás nélkül és kérdezd meg magadtól, mit jelenthet a dalszöveg. Képzeld el, hogy egy nyomozó - megpróbálod kitalálni, hogy mit jelenthet a nyelv, és ez teszi a nyelvtanulást annyira addiktívvá - olyan, mint egy játék!
 • Ezután ellenőrizze a fordítást, hogy megértette-e, új szavakat és kifejezéseket tanul az út mentén.

4. Ismétlem, ismétlem, ismétlem!

 • Ismerd el és ünnepeld a haladást minden új hallgatással.
 • Próbálj meg emlékezni legalább a dalszövegekre, amelyek a legjobban megismétlődnek.
 • Énekelj, ha akarsz. A legegyszerűbb módja annak, hogy emlékezzen valamire, hogy személyes legyen.

Szánjon időt arra, hogy ezt a módszert alkalmazza az első dalra. Ugyan menj már!


💡 Tipp

Ahelyett, hogy mindig ellenőrizné a dalszövegeket angol nyelven Online, hozzon létre egy gyűjteményt a számítógépen.

Ez lehetővé teszi, hogy jobban megszervezze magát, megszabaduljon a hirdetésektől, szerkesztse a dalszövegeket annak érdekében, hogy kijavítsa őket (az elrendezés, a tényleges dalszövegek, a fordítás), és egyetlen helyen Gyűjtse össze őket. Nem számít, ha ezt szöveges fájlokban vagy Word fájlokban teszi, csak csináld! Azáltal, hogy jobban szervezett, kevesebb időt pazarol, és az angol nyelv tanulása kellemesebbé válik.

Ezt a tippet egy híres gitárosnak köszönhetem, és ez ahhoz vezetett, hogy nagy előrelépést értem el a gitárral. A nyelvekhez való alkalmazkodás segített többet megtudni róluk.


Az Ön küldetése

Az Ön feladata, mint a tanuló, hogy programozza át az agyát, hogy megnézze a jelentést ha hall vagy olvas valamit angolul.

Ezek néhány szokás, amely segít:

 • Fókuszáljon inkább az angol szövegre ahelyett, hogy a fordítás (több időt töltenek, hogy).
 • Amikor találkozik egy ismeretlen szóval, miután megpróbálta megérteni a jelentést a kontextus használatával:
  • Használjon fordítást a jelentés megértéséhez.
  • Nézze meg, hogyan képzeli el ezt a szót az anyanyelvén szellemileg (például egy vizuális szó esetében megjelenik egy kép).
  • Amikor újra elolvassa az angol szót, gondoljon erre a mentális ábrázolásra (nem a szó az anyanyelvén).

Az angol nyelvtanulás arról szól, hogy az angol szót (kiejtve vagy olvasva) hozzárendeljük a képviseletéhez.

Példa:

Dalában, The Show Must Go On, Freddy Mercury énekel My soul is painted like the wings of butterflies. Amikor elolvassa ezeket a dalszövegeket, próbáljon elképzelni egy lelket (nem feltétlenül könnyű, tudom), és legfőképpen próbálja meg elképzelni a pillangó szárnyait (egy kicsit könnyebb). Kerülje el az olvasás hibáját butterfly, butterfly, butterfly, mit jelent butterfly gonosz? Csatlakoztassa a pillangó képéhez. Ez természetes, hogy csatlakoztassa a szót a koncepció az anyanyelvén (ez spontán), és hasznos, hogy ellenőrizze, ha már megértette, de hosszú távon, a cél az, hogy Lásd közvetlenül, szellemileg, egy pillangó, amikor meghallja a szót butterfly Angolul.

Learn English with music
Látod a butterfly?

A látásról és a látványról beszélek, mert gyakran így képviseljük magunkat egy szóval vagy egy ötlettel, de lehet érzés, hang vagy más érzékeink használata is. A játék célja, hogy az angol szavakat fogalmakhoz (ötletek, emlékek, ábrázolások, látványok, érzések, hangok) társítsa, nem pedig egyszerű fordításokhoz. Az értelemre, az ötletre való gondolkodás fontosabb, mint a fordítás, mert ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül Angolul gondolkodjon.

Az angol nyelvű gondolkodás végül is csak mentális filmeket készít, miközben angol szavakat használ.

Ez a módszer lényege! Ha valami nem világos, hagyja a megjegyzésekben.

Hosszú távon

Ha már játszott a játék, és alkalmazza a módszert egy dalt, akkor már elkezdett felhalmozódó néhány szókincs, oly módon, hogy sokkal szórakoztatóbb, mint a klasszikus angol nyelvtanfolyamok.

Sajnos egyetlen "munka" munkamenet nem elegendő.

A szabályosság kulcsfontosságú az angol nyelvtanuláshoz!

 • Szüksége van 1.000 óra annak érdekében, hogy elsajátítsák az angol, és ez csak akkor lehetséges, ha a dolgok, hogy tetszik (vagy ha köteles megtenni őket).
 • Az angol memorizálás felülvizsgálatot igényel. Ahogy a közmondás megy, Repetition is the mother of skill.

Sokkal könnyebb angolul tanulni, és ha így teszünk, akkor kedvelni is kezdhetjük. egy kicsit rendszeresen ahelyett, hogy egy tonna időről időre.

A nagy előnye a búvárkodás angol, kezdve a zene, hogy nem kell magas szintű angol nyelv annak érdekében, hogy élvezze ezt a módszert. A kezdő szint elegendő, feltéve, hogy az Ön által kedvelt angol nyelvű zenével használja (motiválni magát).

Az angol nyelvtanulás a zenével jó lehetőség, de, annak érdekében, hogy sikerül, azt szeretné, hogy ez egy hosszú távú szokás. Ehhez:

MÁSODIK MÓDSZER

1. Folytassa az első módszer alkalmazását a látott dallal hogy áttekintsük, és hosszú távon emlékezzünk az új szavakra és kifejezésekre.

 • Ismétlés nélkül nincs hosszú távú memória. Hosszú távú memória nélkül az idejét vesztegeti.
 • Általánosságban elmondható, hogy ha öt egymást követő napon felülvizsgálja az új információkat, emlékszik arra, amit hosszú távon látott.

2. Folytassa a kedvenc előadó dalainak hallgatását.

 • Kerülje a beteg egy dalt, és hallgatni, hogy minden alkalommal túl sokáig. Változtasd meg a dolgokat annak érdekében, hogy boldog legyen visszatérni az első dalodhoz.
 • Ennek az az előnye, hogy mindig ugyanazt a művészt használhatja, akinek az akcentusát és kiejtését már megszokta. Mi több, ez teszi őket ismerős az Ön számára (és ugyanígy, ez teszi a dalszöveg és az angol több ismerős, ami azt eredményezi,hogy nem fél az angol).
 • Amikor hallgatsz egy dalt, próbáld meg képviselni a dalszövegek érzését magadnak, mint korábban láttuk (ötletek, emlékek, reprezentációk, látványok, érzések, hangok stb.) a hangok (a kiejtett szavak) és a jelentés (a közölt üzenet) közötti kapcsolat megerősítése érdekében. A képzeleted a szövetségesed.

3. Rendszeresen használja az első módszert az előadó új dalaival.

 • Legyen kíváncsi, hogy megtudja, mi a dalszöveg jelentése.
 • Amikor a mennyiségről van szó, ez a rendelkezésre állásától függően változik. Tíz dal naponta, egy dal naponta, néhány dal hetente, egy hosszú dal hetente. Ez rajtad múlik, hogy eldöntsd és őszinte legyél a munkáddal kapcsolatban, amit úgy gondolsz, hogy képes vagy kezelni. Kérdezd meg magadtól: mennyire akarsz angolul tanulni?
 • Ha lehetséges, fejlessze kíváncsiságát és kívánságát, hogy mindig többet tudjon meg. Például hallgassa meg a művész interjúit.

4. Használja ki a halott idejét, hogy pillanatokat találjon az angol nyelvtanuláshoz.

 • Mikor jön a halott idő - Játssz egy kis zenét, miközben a tömegközlekedésben vagy, ellenőrizze a dalszövegeket, amikor sorban vársz, Énekelj a zuhany alatt!
 • Tevékenységek során, amelyek lehetővé teszik, hogy multitask - sport, főzés, tisztítás stb.
 • A figyelem szintje nem lesz ugyanaz, mint amikor 100% - ban az angolra koncentrál, de lehetővé teszi, hogy egész nap áttekintse, és angol nyelvű merülő buborékot hozzon létre. Ez hatalmas.

Ha jól csinálod a dolgokat, a dalszövegek elkezdenek barangolni az elmédben és ez már a gondolkodás kezdete Angolul.

Learn English with music
Te vagy az, amit hallgatsz

Azt javaslom, hogy munka a különböző művészekre összpontosító időszakokban. Lehet, hogy lesz a királynő időszak, akkor a Led Zeppelin vagy Michael Jackson időszak. Ha így dolgozik, élvezni fogja az ismétlést (először a zenét), és néhány szép emléket hoz létre Angolul.

Ha negatív emlékei vannak az iskolából maradt angol nyelvtanulásról, akkor a tanulás angol zene segíthet, hogy egy új kezdet, és változtassa meg a kapcsolatot az angol. A zene lehetővé teszi, hogy ápolja az örömöt, és félretegye azt, amit nem szeret Angolul.

Ha így dolgozik, csoport vagy időszak szerint, ez lehetővé teszi, hogy legyen elég komoly a munkájában. Ismerve az összes dalszöveg egy művész minden bizonnyal szép, de ez is kemény munka, legyünk őszinték. A daloknak köszönhetően az angol nyelvtanulás szépsége az, hogy javítsa az angol nyelvet anélkül, hogy a munka benyomása lenne.

Ezek természetesen csak az ajánlásaim, de arra használtam őket, hogy sikeresen tanuljak angolul, magyarul és oroszul, miközben jó szinten tartom a spanyol nyelvet. A legjobban ismert nyelvek azok is, amelyeket a dalok megtanulására használtam.

Ha van egy másik személyiségtípus, amely arra késztette Önt, hogy másképp használja a dalokat angolul, és még mindig sikeres volt, Kérjük, ossza meg a megjegyzéseket.

Q & A

Íme néhány olyan kérdés, amelyet gyakran kapok az angol nyelvtanulás témájában a dalokkal 2007 óta.

Mi van, ha énekelek?

16 éves koromban énekeltem az off-key-t. Nem tudtam gitárt hangolni vagy zenét olvasni. De tudod mit? Ez a gyakorlat teszi a mestert,csak Angolul kell dolgoznia, hogy folyékonyan váljon! Azóta a gyakorlással megtanultam gitározni, egyszerre énekelni, és így találkoztam a feleségemmel is! Bármit megtanulhatsz.

És ha nem akarsz énekelni, akkor nem kell. Akkor is tanulni egy csomó szókincs és meg fogja érteni egy csomó dolgot beszélt angol elolvasásával a dalszövegeket.

Meg kell értenem egy dal összes dalszövegét?

Hosszú távon, igen, természetesen. Ne feledje, hogy amíg még tanulsz, meg kell keresse meg az egyensúlyt a nehézségi szint és a motiváció között:

 • Ha túl nehéz, feladod (nem sikerül).
 • Ha túl könnyű, akkor nem javul (időpocsékolás).
 • És ha túl önelégült vagy (hagyod, hogy egy csomó szó, amit nem értesz, elcsússzon), akkor a tanulás illúziójában leszel.

Más szóval, erre a kérdésre nincs egyetemes válasz. Te vagy az, akinek meg kell mérnie erőfeszítéseit annak érdekében, hogy mindig javuljon anélkül, hogy megbetegedne.

Néhány jó hír - ha dolgozik az angol rendszeresen, akkor találkoznak ugyanazokat a szavakat aztán vagy lehetőségünk van arra, hogy áttekintsük, mit jelentenek (látható haladás), vagy a kíváncsiság, hogy végre megnézzük a definíciójukat. Olyan, mintha egy régi barátba futnánk, és akkor válik az angol öröm.

Hogyan lehet biztosan javítani ezzel a módszerrel?

Ha azt szeretnénk, hogy javítsa az angol dalok, nem elég csak zenét hallgatni!

A dalok sikere arányos egy egyszerű művelettel - milyen gyakorisággal keresed fel a dalszövegeket?

Minél gyakrabban nézed fel őket, rendszeresen, annál jobban megnyílik a füled, az agyad pedig megjegyzi az új információkat. Ezt tényleg szokássá akarod változtatni-nem csak a dalszövegekre, hanem általában az angolra is.

Túl nehéz! Nem értek semmit!

Ha egy fejlett szinten (hogy egy fejlett szinten) meg szeretné érteni mindent.

De ha még mindig kezdő vagy, csökkentsd a mennyiséget, hogy elérd a szép egyensúlyt a nehézség és az öröm között. Például az összes kórus megértését és éneklését célozza.

Ha rendszeresen dolgozik, meglepheti magát azzal a ténnyel, hogy heti rendszerességgel javul, talán napi rendszerességgel is. A nyelv tanulása szerves munka, és ha erőfeszítést teszel, a tested alkalmazkodni fog (az agyad javul ,és "kinyitja a füledet", az izmaid alkalmazkodnak az angol kiejtéshez).

Nem szeretem a dalokat.

Az angol zene egy szép módja annak, hogy elérje a célját, többek között. Komolyan próbáltad a módszert? Próbálja ki, és adja meg a javára a kétség, mielőtt feladja.

Ha tényleg megpróbálta, de ez csak nem az Ön számára, próbálja megtalálni valamit az ízlése. Az angol nyelvtanulás a zenével érdekes lehetőség, de ez nem kötelezettség.

Nem tanulok rosszul angolul ezzel?

A dalok, akárcsak az irodalom, különböző műfajokban érkeznek. A romantikus hangulattól a vulgárisig, a kifinomulttól a nyersig, a formálistól a nyugodtig terjed. Tehát, ha felteszi ezt a kérdést (ami egy jó kérdés, hogy kezdődik-hogyan lehet megkülönböztetni a szint vagy nyelvi nyilvántartás angol), kérdezd meg magadtól, hogy körülbelül minden az Ön által használt tartalom, nem csak dalok.

Ha rap-ot hallgatsz, több Szleng és vulgáris szó lesz, mint a Teletubbies főcímdala. A józan észnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy ezt megtudja.

Ellenőrizze a meghallgatott dalszövegek jelentését és nyelvi nyilvántartását. Minden jó szótár jelzi a szó nyilvántartását (vulgáris, tabu stb., ha nincs semmi említve, akkor ez egy szó, amely a semleges nyelvi regiszterhez tartozik).

Ellenkező esetben kockáztathatja, hogy így végződik:

Ha nem érti a dalszövegeket egy dal angolul a rádióban...

Sok dal tartalmaz szleng szavakat vagy összehúzódásokat, amelyeket az emberek kiejtenek, de nem írnak. Jó tudni őket, mert az anyanyelvűek beszélt angolul is használják őket. (A vulgáris kifejezések és kifejezések esetében ez más. Ez általában egy jó ötlet, hogy megértsék őket, de nem használja őket).

Összefoglalva, az angol nyelvű dalok ugyanolyan jók, mint más tartalmak, de sokkal hozzáférhetőbb.

Nem értem, hogy érted, hogy a gondolat, hogy a kapcsolat jelentése-hang.

Végül egy szó csak egy címke, amely hangot (beszélt) vagy betűket (írott) társít egy koncepcióhoz. Amíg nincs telepátia, ez az, amit kitaláltunk, hogy jobban kommunikáljunk!

Ha meghallod a legjobb barátod nevét, akkor a fejedben fogod elképzelni őket, és jól érzed magad. Ha azt mondom, a "kaki", fogsz, hogy egy undorodott arc (vagy talán nevetni), például.

Vagy, ahogy Shakespeare mondta, költői módon: A rose by any other name would smell as sweet.

Az angol nyelvtanulás során az a cél, hogy új asszociációkat hozzunk létre a már ismert új szavak és fogalmak között. Ez az.

Rossz lefordítani?

Nem, önmagában nem. A fordítás Kiváló eszköz, mert *fordítás lehetővé teszi, hogy pontosabb, és győződjön meg róla, hogy megértette a dolgokat helyesen.

A rossz az, ha mindig lefordítod, amikor beszélni akarsz, mert ez túl lassú. Ehelyett közvetlenül angolul szeretne gondolkodni (az előző kérdésre adott válasz segít).

Túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. Meg tudja tanulni az egész nyelvet a daloknak köszönhetően?

Itt vannak a korlátai, hátrányai az angol nyelvtanulás dalokkal:

 • A prozódia (intonáció + ritmus) természetes. A hangmagasság fejlődik annak érdekében, hogy ragaszkodjon a zenéhez, ami azt jelenti, hogy a normál hangmagasság, amelyet az emberek angolul beszélnek, nem található (vagy ritkán található), amikor egy dalt hallgatnak. Néhány szó hosszabb ideig szól, hogy illeszkedjen a ritmushoz.
 • A dalszövegek gyakran homályosak, néha összefüggéstelenek. A dalszerzők célja, hogy a dalszövegek jól hangzanak, több, mint valódi jelentése (mint a költészetben).
 • A műszerek néha akadályozzák a dolgok helyes hallását.
 • A kommunikáció oly módon egyedi. Nincs párbeszéd, nincs beszélgetőpartner, nincs valós helyzet.

Összefoglalva, a dalokban található Angol nyelv kissé szinkronban van a valódi angolhoz képest. Hogy azt mondta, az előnyök (a könnyű elindulni, és ragaszkodni hozzá, a megnövekedett érdeklődés és a figyelmet a diákok, mint az angol nyelvtanfolyamok, gyakorló beszélt angol, és így a lépés, hogy végre beszélni) felülmúlják a hosszú szakaszon a hátrányokat. Az angol nyelvtanulás a daloknak köszönhetően a tapasztalatból a legjobb módja annak, hogy elkezdjük élvezni az angol nyelvtanulás folyamatát.

Évekig használhatjuk, és még fejlődhetünk is.

Kedves szülők, mutassa be ezt a technikát gyermekeinek. A zene megtanítja nekik a kiejtést, a szókincset, és az iskolában megtanulják a nyelvtant (amire kíváncsiak lesznek, hogy segítsen nekik megérteni, amit nem tudtak egyedül). Felszerelt a vágy, hogy angolul tanulni több száz vagy akár több ezer órányi gyakorlattal mögöttük, akkor befejezi az iskolát a magas szintű angol.

Következtetés

Követve ezt a módszert az angol nyelvtanulás zenével, akkor valószínűleg van néhány többé-kevésbé nagy kétségek, amikor bizonyos szavak kiejtéséről van szó.

Látva, hogy meg van írva, azt fogod gondolni, hogy egy szót bizonyos módon kiejtenek, majd amikor egy dalban hallod, rájössz, hogy nincs semmi közös! Ami még rosszabb, nehéz lehet megkülönböztetni a vágásokat az ugyanabban a mondatban kiejtett különböző szavak között, még akkor is, ha a szöveg előtted van. Biztos lehet benne; ez mind csak ideiglenes.

A megoldás, ha kétségei vannak egy szó vagy kifejezés kiejtésével kapcsolatban, bízzon az énekelt dalszövegekben.

Egyrészt, ha összhangban vagy a dalokkal, a füled (technikailag az agyad) alkalmazkodni fog a különböző hangokhoz angolul, és újra megtanul olvasni és hallani.

Másrészt javítani fogja az írott szövegek kiejtését a blog többi részével, különösen a fonetikával foglalkozó cikkekkel.

Összefoglalva:

 • Kap egy dalt a kedvenc angol nyelvű zenekar.
 • Szerezd meg a dalszövegeket a fordítással az anyanyelveden, nyugodtan nyomtassa ki őket.
 • Dekódolja a dalszövegeket úgy, hogy a jelentésükre koncentrál - társítsa az angol szavakat a képhez, amely eszébe jut, amikor a jelentésükre gondol.
 • Ismétlem. Figyelj, Énekelj vagy csinálj mindkettőt egyszerre, de találd meg a módját, hogy élvezd a folyamatot!
 • Legyen kíváncsi, és próbálja meg mindig megérteni a jelentését egyre több dalszöveg.

Ahogy a gitár tanárom mondta: "a zene olyan öröm, amely egész életében elkísérheti Önt. Függetlenül attól, hogy jól vagy rosszul megy, mindig szórakoztató vagy vigaszforrás. A zene segít szembenézni és gazdagítani az életünket."Ugyanez vonatkozik az angol nyelvű dalokra is, függetlenül attól, hogy a tüdő tetején vagy csendben énekli őket, mindig megtalálja mind az elégedettség forrását, mind az angol intelligens munka módját.

Lásd még

Itt van egy válogatás a linkek ha többet szeretne megtudni az angol nyelvtanulásról a zenével:

 • Zseni kiváló webhely a dalok magyarázatával (Angolul). Olvassa el a dalszövegeket, és megtudja, mi a rejtett jelentése mögöttük, vagy azok eredete dalok, amelyek népszerűek, vagy nem, minden stílusban. Ez egy nagyszerű forrás a közép-és haladó tanulók számára.
 • LyricsTraining egy igazán szép webes alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy diktál a dalok, és több nehézségi fokú.
 • Lehet, hogy érdekli is fedezze fel a kurzust Click & Speak. Az én módszerem angolul tanulni. Zenével, tévéműsorokkal és videojátékokkal tanultam angolul. Nagyon szórakoztató volt, de időbe telik, hogy ezen a szinten megtalálja a szókincsű fordításokat. A Click & Beszélni, már kész a munka, azáltal, hogy a jó tartalom, hogy a gyakorlatban az angol, beleértve a hang, fonetika, valamint egy intelligens progresszió, a szókincs, a nyelvtan.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 2, 2021, 1:16 pm