[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Как да изберете песни, за да подобрите английския си

Как да научите английски чрез музика 🎵

Read this article in English: How to learn English with music 🎵.

Как да научите английски с музика-пълен метод с най-добрите песни за подобряване на вашия английски език!

Хората, които владеят добре английски, често са тези, които са си позволили да слушат много музика с английски текстове. Вместо да оставяте всичко на случайността, поемете контрол над образованието си и се научете да използвате музика и песни на английски език, за да подобрите езиковите си умения и да се забавлявате благодарение на моя метод.

Моята лична история

🎵 Пробийте от другата страна…

Това без съмнение са текстовете, които ми помогнаха да започна да "говоря английски". Завладяващата песен плюс любопитството да разбера какво означават думите, които се опитах да пея, без дори да ги разбирам, беше забавно и мотивиращо начало на моето пътуване по английски език.

Случайно се оказа, че имам всички текстове и текстове на песни на солиста на the Doors Джим Морисън, и че тези ресурси са написани както на английски, така и на френски (родния си език). Преди всеки оригинален текст имах и превод на френски, който съответства на разположението на страниците на английския текст.

Ако не разбирах някои линии на песента, просто трябваше да погледна в тази книга и това ми помогна да разбера същността на цялата фраза, дори ако не можех непременно да разбера цялата дума по дума. И това вече говори английски-разбиране на идеята за това, което четете или казвате.

И това не бяха единствените предимства:

 • Произношение. Всеки път, когато не бях сигурен в произношението на думата, Джим Морисън дойде на помощ, за да ми покаже как се произнася.
 • Правопис. Не бях там, за да науча това, просто се наслаждавах на пеенето, взех го повече или по-малко сериозно и песните просто продължиха да растат в мен. Въпреки това, тъй като непрекъснато препрочитах същите текстове отново и отново, правописът остана в главата ми.
 • Речник. Научих го почти подсъзнателно, лесно и забавно. Можете ли да измислите по-естествен начин за запаметяване на речника от този? Когато ви харесва песен, която е забита в главата ви, която тананикате, което винаги е идеалното извинение да я повторите, дори и да е само в главата ви, вие си напомняте за смисъла на текста.

Уважаеми учители по английски език, направете си услуга и попитайте най-добрите си ученици какво използват, за да постигнат по-високо ниво, отколкото се очаква от тях, и най-често ще откриете, че музиката е тяхното тайно оръжие.

Поради всички тези причини, по мое скромно мнение, изучаването на английски език с песни е най-добрият начин да започнете или да възобновите изучаването на английски език.

Изучаването на английски език с музика ви позволява възстановете мотивацията си, Забавлявайте се и редовно преглеждайте. И трите са част от основите на успешното обучение по английски език.

Песни за изучаване на английски език

Когато публикувах бестселъра си Comment devenir bilingue en anglais през 2007 г. (Тази статия е адаптирана от тази книга) бях ограничен до формата на книгата. Днес бих искал да компенсирам това, като се наслаждавам на формата на този интерактивен блог и на интернет като цяло. Ако се интересувате от повече начини за интуитивно практикуване на английски език, докато се забавлявате, разгледайте другата ми книга How to Learn English.

Имам списък с изпълнители за вас и популярни английски песни, които ще ви помогнат да приложите този метод.

Ако сте фен на определен изпълнител и искате да разберете текстовете на една от песните му, постепенно изучавайте всичките им песни. Ще постигнеш огромен напредък. Кълна се в кутрето си!

Ето някои от моите предложения:

 • Научете английски с кралицата
 • Научете английски с Майкъл Джексън
 • Научете английски с Еминем

(Ще ви дам повече подробности за търсенето на текстове на песни по-късно в тази статия.)

Трябваше да съставя кратък списък с най-добрите художници за изучаване на английски език, но бих могъл да включа и The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, U2, Muse, Nirvana, David Bowie, ABBA или Rage Against The Machine. Но какво общо имат тези художници? Всички те имат богати дискографии с култови песни. Това е, което бих препоръчал да стартирате процеса.

Музикални комедии- друг чудесен начин да подобрите английския си. Когато бях на 16, знаех всички песни от мюзикъла. Hair наизуст и благодарение на това научих тон английски - английският ми беше на път към съвършенството!

Ако има група, на която сте станали фен и която ви е позволила да постигнете голям успех в изучаването на английски език, оставете името им в коментарите. Може би и други читатели ще се радват да ги открият.

Къде да намерите текста на песента

В зависимост от вашето ниво, вие ще искате да научите английски с текстове на песни, с превод или без превод.

С преводи

Къде можете намерете текстове с преводи за любимите си англоезични изпълнители? В идеалния случай бихте искали да намерите двуезично издание, където оформлението на страницата ще съответства на оригиналния текст, както в примера на Джим.

За съжаление, тези двуезични версии са доста редки и когато няма двуезично издание за любимия ви изпълнител, най-доброто решение би било да се обърнете към интернет, за да намерите текстове и преводи на родния си език и след това да ги отпечатате.

На хартия или в цифров формат? Предимството на хартиената версия е, че можете да я носите навсякъде. Можете също така да правите копия, да добавяте бележки и да ги сгъвате в джоба си. Можете също да носите телефони с вас, но поради разсейването, дължащо се на известията, очевидно е по-трудно да анотирате текстовете на телефона си.

Със сигурност * * най-добрият сайт за търсене на текстове на английски език с преводи е Musicmatch. Той ви показва текстовете на английски отляво и, когато са налични, преводът на различни езици отдясно, успоредно, подравнен с оригиналния текст, с ясен интерфейс.:

Learn English with music
Намерете текстове на английски с преводи

Това не означава, че сайтът е идеален (качеството на превода варира, сайтът има много реклами), но не съм виждал най-доброто, когато става въпрос за преводи.

Ако не можете да намерите една песен по техен избор (някои песни, които не са на разположение-за правата на изпълнителите), можете да изпълнявате едно просто търсене в Google с името на песента + "превод", и със сигурност ще се сблъскате с един от конкурентите Musixmatch.

Не забравяйте да използвате Adblock за да се отървете от изскачащи реклами на тези сайтове.

на английски

В интернет е много лесно да намерите сайтове, които предлагат текстове само на английскиезик . Това са сайтовете, към които искате да се обърнете веднага щом нивото ви позволи, защото макар да изглежда очевидно, важно е да имате предвид, че колкото повече можете да управлявате съдържанието на английски език без помощта на родния си език, толкова по-добре.

За да ви помогнем, ето малко музикален речник на английски език, който трябва да запомните:

 • lyrics
 • За да намерите текста на песента на английски език, можете просто да намерите името на песента + думата lyrics. Например, who let the dogs out lyrics.
 • song
 • track
 • LP (Long Playing) диск в 33 оборота и вследствие на това албум.

Най-добре е да търсите текстове на английски език, защото те най-често се оказват правилни.

Genius това е чудесен сайт, който можете да използвате, защото той също така предлага обяснения (на английски език) за текстовете на песните. Интерфейсът е добър, приятен, със звука на песента, а песните са организирани в албуми. Сайтът започна с обяснения за текстове на рап песни, но сега обхваща всички стилове музика.

Автоматично

Musixmatch, който видяхме по-рано, предлага няколко интересни приложения. Можете да инсталирате тяхното компютърно приложение (OS X или Windows) или телефонно приложение (iOS, Android) за автоматично показване на текстове на песни, когато възпроизвеждате песен в Spotify или iTunes. За съжаление, приложението не предлага преводи (които все още можете да намерите на сайта им) и е ограничено само до Spotify и iTunes.

Ако ви харесва слушане на музика в YouTube, използувам текстът на приставката тук за Firefox или текст плъгин Musixmatch за Chrome. Тези разширения автоматично ви показват текстове на английски език, когато сте в YouTube .

Learn English with music
Приставка Lyrics Here на Firefox

На Lyrics Here (Firefox), бутонът за повторно отваряне на текста (ако някога затворите прозореца) е в адресната лента (само когато гледате видеоклип в YouTube). В ^текстове Musixmatch^ (Chrome)текстовете се показват в реално видео.

Друг вариант: ако използвате Shazam (приложение за определяне на името на песента), кликнете върху името на песента и тя ще ви отведе до страница с повече подробности, включително текстове на песни.

Накрая, Genius (което споменахме по-рано) предлага приложение за iPhone, която ви позволява да слушате музика, докато четете текстове на песни, дори и с обяснения!

Начин

Изберете песен, която ви харесва, изпълнител, когото обичате, когото се възхищавате или когото уважавате. за предпочитане изпълнител, който има богата дискография с много текстове. (Ако сте фен psy trance electro-neurofunk drum & bass instrumental acoustics, ще трябва да оставите страстта си настрана!).

Ако не можете да решите, просто приемете едно от моите предложения отгоре.

Намери ли своя избор? Добре! Възпроизведете песента и отворете текста. Нека да видим как и как да научим английски чрез музика.

Откъде да започнете

Същността на този метод за изучаване на английски език с песни е да бъде любопитен!

Степента, до която оставяте любопитството си, ще зависи от текущото ви ниво на владеене на английски език. Методът, в широк смисъл, е еднакъв за всички:

МЕТОД НОМЕР ЕДНО

1. Слушайте песента без текст.

 • Английският правопис е бедствие и не можете да разчитате на него. Така че, започнете с слушане английски език.
 • Опитайте се да разграничите това, което можете - отделни думи, след това фрагменти от фрази, след това цели изречения.

2. Слушайте отново песента, но този път следвайте текста.

 • Целта тук е да се коригира връзката между начина, по който се пишат думите и начина, по който се произнасят в действителност.
 • Трудността е, че ние сме склонни да мислим, че текстовете са правилни и звукът е грешен. Това е грешка. На английски се говори така, както е. Предполага се, че правописът отразява текста, но на практика не работи много добре.
 • Научете се отново да произнасяте текстове, като използвате текстове на песни. Доверете се на текстовете, които слушате.

3. Опитайте се да разберете смисъла на текстовете.

 • Опитайте първо да разберете без преводи се запитайте какво може да означава текстът на песента. Представете си, че сте детектив - опитвате се да отгатнете какво може да означава този език и това прави изучаването на езици толкова вълнуващо - това е като игра!
 • След това проверете превода, за да сте сигурни, че сте разбрали, по пътя ще научите нови думи и изрази.

4. Повтаряй, повтаряй, повтаряй!

 • Признайте и празнувайте напредъка, който постигате с всяко ново слушане.
 • Опитайте се да запомните поне тези текстове, които се повтарят най-често.
 • Пей, ако искаш. Най-лесният начин да запомните нещо е да го направите лично.

Отделете време, за да приложите този метод за първата си песен. Хайде!


💡 Съвет

Вместо винаги да проверявате текстове на английски език онлайн, създайте колекция на компютъра си.

Това ще ви позволи да се организирате по-добре, да се отървете от рекламите, да редактирате текстовете, за да ги коригирате (оформление, действителни текстове, превод) и да ги съберете на едно място. Няма значение дали го правите в текстови файлове или в текстови файлове, просто го направете! Като сте по-добре организирани, прекарвате по-малко време и ученето на английски става по-приятно.

Дължа този съвет на известен китарист и това ме доведе до значителен напредък в свиренето на китара. Адаптирането на това към езиците ми помогна да науча повече за тях.


Вашата мисия

Вашата мисия като студент е да препрограмирайте мозъка си, за да видите смисъла, когато чуете или прочетете нещо на английски език.

Ето някои навици, които да ви помогнат:

 • Фокусирайте се повече върху английския текст, а не върху превода (прекарайте повече време в него).
 • Когато се сблъскате с неизвестна дума, след като се опитате да разберете смисъла, използвайки контекста:
  • Използвайте превода, за да разберете смисъла.
  • Вижте как психически представяте тази дума на собствения си език (например, за визуална дума ще се появи изображение).
  • Когато прочетете отново английската дума, помислете за това умствено представяне (не за думата на родния си език).

Изучаването на английски език е свързано с свързването на английската дума (произнесена или прочетена) с нейното представяне.

Пример:

В песента си, The Show Must Go On, Фреди Меркюри пее My soul is painted like the wings of butterflies. Когато четете тези текстове, опитайте да си представите душата (не е непременно лесно, знам) и преди всичко опитайте да визуализирате пеперудите (малко по-лесно). Избягвайте грешка при четене butterfly, butterfly, butterfly, което прави butterfly какво имаш предвид? Свържете го с образа на пеперуда. Естествено е да свържете дума с концепция на родния си език (това е спонтанно) и е полезно да проверите дали сте разбрали , но в дългосрочен план целта ви-вижте директно, психически, пеперуда, когато чуете тази дума butterfly на английски.

Learn English with music
Виждате ли, че butterfly?

Говоря за зрението и визуалните ефекти, защото често това е начинът, по който си представяме дума или идея, но може да бъде и усещане, звук или използване на някои от другите ни сетива. Целта на играта е да се свържат английските думи с понятия (идеи, спомени, възприятия, визуални ефекти, усещания, звуци), а не с прости преводи. Мисленето за смисъла, идеята е по-важно от превода, защото това е нещо, което ще ви позволи да мислите директно на английски език.

В края на краищата, мисленето на английски е просто да заснемете умствени филми, докато използвате английски думи.

Това е същността на метода! Ако има нещо неясно, оставете го в коментарите.

В дългосрочен план

Ако сте играли играта и сте приложили метода с песен, вече сте започнали да натрупвате някакъв речник, което е много по-интересно от класическите курсове по английски език.

За съжаление, една" работна " сесия не е достатъчна.

Редовността е ключов фактор, когато става въпрос за изучаване на английски език!

 • Имате нужда от около 1000 часа, за да овладеете английски език и това е възможно само ако правите това, което ви харесва (или ако сте задължени да го направите).
 • Запаметяването на английски език изисква преразглеждане. Както казва поговорката, Repetition is the mother of skill.

Много по-лесно е да научите английски и да започнете да го обичате, ако го направим това е малко редовно, вместо да правите тон от време на време.

Голямото предимство на потапяне в английски език и започване с използването на музика е, че нямате нужда нива владеене на английски език, за да се насладите на този метод. Входното ниво е достатъчно, при условие че го използвате с музика на английски език, която ви харесва (за да се мотивирате).

Изучаването на английски език с музика е добър вариант, но за това, за да успеете, искате да го направите дългосрочен навик. За да направите това:

МЕТОД НОМЕР ДВЕ

1. Продължете да прилагате метода номер едно с песента, която сте видели, за да я прегледате и да запомните в дългосрочен план нови думи и изрази от нея.

 • Без повторение няма дългосрочна памет. Без дългосрочна памет губите времето си.
 • Най-общо казано, ако преглеждате нова информация пет последователни дни, ще запомните това, което сте видели в дългосрочен план.

2. Продължете да слушате песните на любимия си изпълнител.

 • Избягвайте да се разболявате от песента и да я слушате прекалено дълго. Променете ситуацията, за да бъдете щастливи, като се върнете към първата си песен.
 • Предимството е, че винаги можете да използвате един и същ изпълнител, чийто акцент и произношение вече сте свикнали. Нещо повече, това ще ги направи познати за вас (и по същия начин ще направи текстовете и английския по-познати, което ще ви накара да не се страхувате да говорите английски).
 • Когато слушате песен, опитайте се да си представи усещането от текст, както видяхме по-рано (идеи, спомени, изгледи, визуални ефекти, усещания, чувства, звуци и т.н.), за Да се укрепи вашата връзка между звуците (произносимыми думи) и стойност (передаваемым съобщение). Вашето въображение е вашият съюзник.

3. Редовно използвайте метода Номер едно с новите песни на изпълнителя.

 • Ще бъдете любопитни да разберете какъв е смисълът на текстовете.
 • Когато става въпрос за количество, то ще варира в зависимост от наличността ви. Десет песни на ден, една песен на ден, няколко песни на седмица, една дълга песен на седмица. От вас зависи да решите и да бъдете честни за работата, с която смятате, че можете да се справите. Запитайте се: колко силно искате да научите английски?
 • Ако е възможно, развийте любопитството и желанието си винаги да знаете повече. Например, слушайте интервюто на художника.

4. Използвайте свободното си време, за да намерите моменти за изучаване на английски език.

 • Когато става въпрос за вашия мъртво време - включете музика, докато сте в обществения транспорт, Проверете текстовете, когато стоите на опашка, пейте под душа!
 • По време на класове, които позволяват изпълнете няколко задачи - спорт, готвене, почистване и т. н.
 • Вашето ниво на внимание няма да бъде същото като когато сте 100% фокусирани върху английски език, но това ще ви позволи да сърфирате през целия ден и да създадете балон на потапяне на английски език. Това е много мощно.

Ако го направите добре, текстовете ще започнат да се скитат в главата ви, и това вече е началото на мисленето на английски език.

Learn English with music
Ти си това, което слушаш

Препоръчвам ви работете в периоди, посветени на различни художници. Може би ще имате период на кралица, последван от период на Led Zeppelin или Майкъл Джексън. Когато работите по този начин, ще се насладите на повторение (предимно музика) и ще създадете някои хубави спомени на английски език.

Ако имате отрицателни спомени за изучаване на английски след училище, след това изучаването на английски език с помощта на музика може да ви помогне да започнете отначало и да промените връзката си с английски език. Музиката ви позволява да култивирате забавлението и да изхвърлите това, което не ви харесва на английски език.

Ако работите по този начин, по групи или периоди, това ще ви позволи бъдете достатъчно сериозни в работата си. Познаването на всички текстове на песни на художника със сигурност е хубаво, но също така е упорита работа, нека бъдем честни. Красотата на изучаването на английски език чрез песните е да ви накара да подобрите английския си, без да създавате впечатление, че работите.

Това, разбира се, са само моите препоръки, но ги използвах, за да науча успешно английски, унгарски и руски, като същевременно поддържах добро ниво на владеене на испански език. Езиците, които знам най - добре, са и тези, за които съм използвал песни.

Ако имате различен тип личност, която ви е накарала да използвате песни на английски език по различен начин и все още сте успели, моля, не се колебайте да споделите в коментарите.

Често задавани въпроси

Ето селекция от въпроси, които често получавам по темата за изучаване на английски език с песни от 2007 г.насам.

Ами ако пея фалшиво?

Пеех фалшиво, когато бях на 16. Не можех да настройвам китара или да чета музика. Но знаеш ли какво? Това е практика, която ви прави перфектни, просто трябва да работите върху английския език, за да станете бегъл! Оттогава, с практиката, се научих да свиря на китара, да пея едновременно и така дори срещнах жена си! Можеш да научиш всичко.

И ако не искаш да пееш, не е нужно. Все още ще научите тон речник и ще разберете много от разговорния английски, като прочетете текстовете.

Трябва ли да разбирам всички текстове?

В дългосрочен план, да, разбира се. Имайте предвид, че докато все още се учите, трябва намерете баланса между нивото на трудност и мотивацията:

 • Ако това е твърде трудно, ще се откажете (не успеете).
 • Ако това е твърде просто, няма да се подобрите (загуба на време).
 • И ако сте прекалено самодоволни (позволявате много думи да се изплъзнат, които не разбирате), ще останете в илюзията за учене.

С други думи, няма универсален отговор на този въпрос. Това е, което трябва да се измери усилията си, за да се подобри винаги, без да се уморяват от него.

Някои добри новини - когато работите редовно върху английския си език, ще се сблъскате със същите думи, и тогава или ще имаме възможност да разгледаме какво означават те (видим напредък) или любопитство, за да намерим най-накрая тяхната дефиниция. Това е като среща със стар приятел и тогава английският става удоволствие.

Как мога да съм сигурен, че ще се подобря с този метод?

Ако искате да подобрите английския си с песни, не е достатъчно само да слушате музика!

Вашият успех в песните е пропорционален на просто действие - с каква честота преглеждате текстовете?

Колкото по-често ги преглеждате редовно, толкова повече ухото ви ще се отвори и мозъкът ви ще запомни нова информация. Наистина искате да превърнете това в навик - не само за текстовете на песните, но и за английския език като цяло.

Това е твърде сложно! Нищо не разбирам!

Ако сте напреднало ниво (за да имате напреднало ниво), искате да разберете всичко.

Но ако вие все още сте начинаещ, намалете сумата, за да постигнете приятен баланс между сложност и удоволствие. Например, Стремете се да разберете и да пеете всички припеви.

Ако работите редовно, може да се изненадате от факта, че се подобрявате ежеседмично и може би дори ежедневно. Изучаването на езика е органична работа и ако положите усилия, тялото ви се адаптира (мозъкът ви ще се подобри и ще "отвори ушите", мускулите ви ще се адаптират към английското произношение).

Не обичам песни.

Музиката на английски език е, наред с други неща, добър начин да постигнете целта си. Сериозно ли сте опитали този метод? Опитайте и му дайте възможност да се усъмни, преди да се откажете.

Ако наистина сте опитали и това просто не е за вас, опитайте се да намерите нещо по ваш вкус. Изучаването на английски език с музика е интересна опция, но това не е задължение.

Няма ли да науча лош английски, докато го правя?

Песните, както и литературата, идват в различни жанрове. Тя преминава от романтична атмосфера към вулгарна, от изтънчена към груба, от формална към непринудена. Така че, ако зададете този въпрос (което е добър въпрос, за да започнете - как да разграничите нивото или езиковия регистър на английски език), задайте си този въпрос за ваш Съдържанието, което използвате, не само за песните.

Ако слушате рап, ще има повече жаргонни и вулгарни думи, отколкото в тематичната песен на Teletubbies. Здравият разум трябва да е достатъчен, за да разберем.

Проверете стойността и езиковия регистър на текстовете, които слушате. всички добри речници показват регистър на думата (вулгарен, табуиран и т.н., ако там не се споменава нищо, тогава тази дума се отнася до регистъра на неутралния език.)

В противен случай рискувате да сте в това положение:

Когато не разбирате текста на песента на английски език по радиото...

Много песни съдържат жаргонни думи или съкращения, които хората произнасят, но не пишат. Добре е да ги знаете, защото местните хора ги използват и в разговорния английски. (За вулгарни термини и изрази всичко е различно. Като правило е добра идея да ги разберете, но не ги използвайте).

В заключение, трябва да се отбележи, че песните на английски са също толкова добри, колкото и другото съдържание, но те са много по-достъпни.

Не разбирам какво имате предвид, когато говорите за това, което връзката означава-звучи.

В края на краищата думата е просто етикет, който ни кара да свързваме звук (говорен) или букви (написани) с концепция. Докато нямаме телепатия, това е, което сме измислили, за да комуникираме по-добре!

Ако чуете името на най-добрия си приятел, например, ще го визуализирате в главата си и ще се почувствате добре. Ако кажа думата "ако", например ще направите гримаса на отвращение (или може би ще се засмеете).

Или, както казва Шекспир, по-поетично: A rose by any other name would smell as sweet.

Целта при изучаването на английски език е да се създадат нови асоциации между нови думи и понятия, които вече знаете.това е.

Лошо ли е да превеждаш?

Не, не като такъв. Преводът е чудесен инструмент, защото *преводът ви позволява да бъдете по-точни и да сте сигурни, че сте разбрали всичко правилно.

Лошото е, че винаги превеждаш, когато искаш да говориш, защото е твърде бавно. Вместо това искате да мислите директно на английски (отговорът на предишния въпрос помага за това).

Това изглежда твърде хубаво, за да е истина. Можете ли да научите целия език благодарение на песните?

Ето ограниченията и недостатъците на изучаването на английски език чрез песни:

 • Прозодията ( интонация + ритъм) е естествена. Височината на гласа се променя, за да съответства на музиката, което означава, че обичайният тон, който хората използват, когато говорят английски, не може да бъде намерен (или рядко се намира), когато слушате песен. Някои думи се произнасят по-дълго, за да съответстват на ритъма.
 • Текстовете често са неясни, понякога несвързани. Целта на авторите на песни е текстовете да звучат добре, вместо да имат реален смисъл (както в поезията).
 • Уредите понякога пречат на правилното изслушване на нещата.
 • Тази комуникация е по някакъв начин уникална. Няма диалог, няма събеседник, няма реална ситуация.

За да обобщим, може да се каже, че английският, който намирате в песните, е малко синхронизиран в сравнение с истинския английски език. Независимо от това, предимствата (лекотата да започнете и да се придържате към нея, повишеният интерес и внимание на учениците в сравнение с курсовете по английски език, практиката на говоримия английски език и желанието най-накрая да говорите) значително надвишават недостатъците. Изучаването на английски чрез песните е, от опит, най-добрият начин да започнете да се наслаждавате на процеса на изучаване на английски език.

Можем да го използваме с години и все пак да се усъвършенстваме.

Скъпи родители, Запознайте децата си с тази техника. Музиката ще ги научи на произношение, речник и те ще научат граматика в училище (което ще им бъде интересно, така че може да им помогне да разберат това, което не са успели сами). С желанието да научат английски език, със стотици или дори хиляди часове практика зад тях, те ще завършат училище с високо ниво на владеене на английски език.

Заключение

Следвайки този метод за изучаване на английски език с музика, вероятно ще имате повече или по-малко големи съмнения, когато става въпрос за произношение на определени думи.

Виждайки това написано, ще мислите, че думата се произнася по определен начин, а след това, като я чуете в песента, ще разберете, че нямат нищо общо! Още по-лошо, може да Ви е трудно да разграничите съкращенията между различните думи, изречени в едно изречение, Дори ако пред вас има текст. Бъдете сигурни, че всичко това е само временно.

Решение, ако имате съмнения относно произношението на дума или фраза, доверете се на текстовете, които се пеят.

От една страна, ако отговаряте на песните, ухото ви (технически, мозъкът ви) се адаптира към различни звуци на английски език и ще се научи да чете и чува правилно.

От друга страна, ще подобрите произношението на писмените текстове с останалата част от блога, особено с статии, посветени на фонетиката.

Обобщя:

 • Вземете песента на любимата си англоезична група.
 • Получете текстове с превод на родния си език, не се колебайте да ги отпечатате.
 • Дешифрирайте текстовете, като се съсредоточите върху тяхното значение - свържете английските думи с изображението, което идва на ум, когато мислите за тяхното значение.
 • Повтарям. Слушайте, пейте или правете и двете едновременно, но намерете начин да се насладите на процеса!
 • Бъдете любопитни и се опитайте винаги да разберете смисъла на все повече и повече текстове.

Както каза учителят ми по китара.: "Музиката е удоволствие, което може да ви съпътства през целия ви живот. Независимо дали е добро или лошо, то винаги е източник на забавление или утеха. Музиката ни помага да погледнем в лицето и да обогатим живота си."Същото важи и за песните на английски език, независимо дали ги пеете в гърлото си или тихо, винаги ще намерите както източник на удовлетворение, така и начин да работите интелигентно върху английския си език.

Вижте също

Ето селекция от връзки, за да научите повече за изучаването на английски език чрез музика:

 • Genius- отличен сайт с обяснения за песни (на английски език). Прочетете текстовете и разберете какъв скрит смисъл се крие зад тях или техния произход в песни, които са популярни или не, във всички стилове. Това е чудесен ресурс за ученици от средно и напреднало ниво.
 • LyricsTraining- наистина добро уеб приложение, което ви кара да диктувате песни и има няколко нива на трудност.
 • Вие също може да се чудите прегледайте курса Click & Speak. Моят метод за изучаване на английски език. Научих английски чрез музика, телевизионни предавания и видео игри. Това беше наистина забавно, но отнема време, за да намерите съдържание с преводи с речник на това ниво. В Click & Speak вече направих упорита работа за вас, като ви предоставих готино съдържание, за да практикувате английския си език, включително аудио, фонетика и интелектуално развитие на речника и граматиката.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 2, 2021, 1:15 pm