[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

De bästa 67 filmerna att lära sig engelska med-kultfilmer, Komedier, Drama...

Lär dig engelska med filmer

Read this article in English: Learn English with movies 🎞️.

Vill du lära dig engelska med filmer? Här är vårt urval av de bästa 67 filmer du kan använda för att bli flytande!

Hej kära vänner! Har du mycket ledig tid under helgen? Du har redan sett alla sitcoms och TV-program på engelska som vi rekommenderade till dig? Vill du gå till nästa nivå? Jag är glad att kunna erbjuda dig en ny källa till underhållning för att lära sig engelska under din fritid utan mycket ansträngning. Här är en lista över 67 filmer för att förbättra din engelska!

Med eller utan undertexter, för nybörjare, mellanliggande eller avancerade elever, hittar du definitivt vad du letar efter.

Varför titta på filmer på originalspråket?

Om du vill kunna tala engelska utan ansträngning, läsning på egen hand kommer inte att räcka, du behöver mycket lyssna ingång. Titta på filmer på engelska hjälper dig att göra enorma framsteg, på ett roligt sätt:

 • Du kommer att upptäcka filmer du gillar från ett nytt perspektiv, med skådespelarens riktiga röster, de verkliga linjerna, de verkliga idiomatiska uttrycken...
 • Du kommer att glömma att känna sig skyldig om att titta på TV eftersom du kommer att förbättra din engelska! Om någon frågar vad du gör kan du till och med säga att du arbetar med dina språkkunskaper, och det skulle verkligen vara sant!
 • Att lyssna på ett stort antal filmer på engelska gör att du kan arbeta på Ditt talade språk. Detta är nödvändigt för att utveckla en bra accent! Lite i taget kommer du att märka att du förstår dialogerna bättre och bättre och det är så spännande - du är på väg att bli flytande engelska!
 • När du studerar engelska med filmer kommer du att lära dig nytt ordförråd, nya fraseringar, olika intonationer beroende på sammanhanget, bättre grammatik, hur man använder de olika tempus etc.

För att sammanfatta, titta på en film på originalspråket är en lösning som låter dig Dyk in i språket genom att njuta av underhållande innehåll, vilket får dig att glömma att du lär dig engelska.

Och vad bättre än en lista över legendariska filmer på engelska att börja med?

Var ska man börja...

Ska du titta på filmer på originalspråket? Grattis!

Detta är ett viktigt steg i din engelska lärande resa. Det kan vara skrämmande, eftersom vi är ofta rädda för att vi kommer inte att förstå allt. Men oroa dig inte om du inte förstår hela filmen från första gången!

Målet är inte att förstå allt, men att utsätt dig för engelska! Öva det talade språket, träna ordförrådet du redan vet (för att förstärka det)... Naturligtvis kommer det att finnas ord som du inte förstår, och du vill pausa, upprepa, leta efter orden i ordlistan... men försök att hitta rätt balans. Om du tittar upp för många ord kommer du att bli avskräckt, om du låter för många saker komma undan, kommer du inte att förbättra.

Observera att, genom att hålla fast vid ditt mål, det som verkade svårt i början kommer att se så lätt bara några veckor senare. Jag har valt filmer med kultlinjer, som du kan titta på om och om igen, så njuta!

Efter några månader av intensiv nedsänkning, dina framsteg kommer att vara så stor att du kommer att känna att du tittar på en film på ditt modersmål... även om det är faktiskt på engelska! Så, ge inte upp, dina ansträngningar kommer att omformuleras! Sätt den här artikeln i dina favoriter, så att du enkelt kan komma tillbaka till den och välja din nya film.

För att hjälpa dig har jag kategoriserat listan i svårighetsgrad. Detta hjälper dig att behålla din motivation och koncentration.

De bästa filmerna att lära sig engelska med (av svårighetsgrad)

De bästa filmerna att lära sig engelska med är kulten, med sina rika och intressanta dialoger. Det är den typ av filmer du kan titta på i timmar utan att tröttna på dem!

I den andan inbjuder jag dig att upptäcka lista över 67 bästa filmer att lära sig engelska med. Dessa filmer kommer att göra dina kvällar roliga, kommer att berika din kunskap om den engelska biografen och hjälper dig att bli flytande på engelska inom en snar framtid.

Glad binge-watching!

Filmer på engelska för nybörjare

Här är ett urval av de bästa filmerna för att lära sig engelska för nybörjare - tecknen talar inte " för " snabbt, uttalet är ganska tydligt och språket är inte för tekniskt, mestadels vanligt (inte för tillfälligt, inte för formellt).

Back to the Future (Trilogy - 1985-1989-1990)

Extrakt av Back to the Future

Doc, I'm from the future, I came here in a time machine that you invented!

Om det finns en saga i den här listan som egentligen inte behöver presenteras, är det den här! Erkänna, DeLorean, den framtida visionen verkar helt galen för oss nu, och Doc verkar lite galen... Det gör verkligen du vill titta på det igen, men den här gången på engelska!

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Extrakt av The Secret Life of Walter Mitty

Hey, Todd. I can't really talk right now. I'm on my way to a volcano.

Från unsociable till otroligt. Detta är den extremt inspirerande historien om en man som går på ett äventyr för arbete. Men bortom denna resa är det mest en historia om en blyg man, som riskerar sitt liv i hopp om att förändra det. Vad består denna sanna förändring av? Jag lämnar det åt dig att upptäcka!

The Simpsons Movie (2007)

Lär dig engelska med The Simpsons

If you ask me, everybody in this theater is a giant sucker, especially YOU!

Ja, det är lite falskt... Ja, vilken grotesk humor... men de skämtar, har en bra tid, och eftersom vi pratar om The Simpsons, vi är inte kvar med ens tio sekunder utan en galen linje (just på rätt plats!) på engelska.

From Paris With Love (2010)

Checkmate, Motherfucker!

En stor spionfilm där en diplomat möter en spion, som är smidig, som är bra på sitt jobb, men som också är arrogant, oförskämd och bluffar. Visst, de kan förstöra charmen i Paris, men vi är ständigt utsatta för handling, skådespelarna gör ofta skämt, som För det mesta är ganska tydliga.

The Seven Year Itch (1955)

Utdrag ur The Seven Year Itch

I'm in serious trouble. I'm married. I've been married for seven years.

På 50-talet befinner sig en välmående man utan sin fru och sitt barn i två veckor. Sedan möter han en härlig dam som faktiskt är hans nya granne (den underbara Marilyn Monroe!). Men den här mannen känner sig skyldig på grund av sin önskan att ha ett närmare förhållande med sin granne. Så ska han fuska eller inte?

New York I Love You (2008)

Utdrag ur New York I love You

I'm single now, so... dinner?

En film som tydligt sticker ut-flera små historier en efter en som tillåter oss att upptäcka den ovanliga personligheten hos medborgarna i en av de största städerna i världen. Du får lyssna på dem, titta på dem och försöka förstå dem... En film som är poetisk och fascinerande!

When Harry Met Sally (1989)

Utdrag ur When Harry Met Sally

No man can be friends with a woman he finds attractive, he always wants to have sex with her.

Råkar du ha sett en film extrakt där en ung kvinna simulerar en orgasm på ett helt överdrivet sätt i en fullsatt restaurang? Ja, det är den här filmen!

En stor vänskap, som försöker bli något mer, men utan framgång.

I 10 år finns det bara en dinglande fråga - är de gjorda för varandra eller inte?

Friends with Benefits (2011)

Utdrag ur Friends with Benefits

No emotions, just sex.

Låt oss ändra det med lite komedi! Två personer bestämmer att de inte är gjorda för att vara i ett romantiskt förhållande och bestämmer sig för att vara vänner... med lite krydda! Men när två vänner bor tillsammans, dela ett liv och deras hemligheter... Pratar vi fortfarande om vänskap?

The Italian Job (1969/2003)

Utdrag ur The Italian Job (2003)

^(1969)du ska bara blåsa av de blodiga dörrarna!
(2003) Jag vill se utseendet på den mannens ansikte när hans guld är borta. Han tog min far ifrån mig, jag tar det här.^

Båda versionerna erbjuder mycket underhållning och spänning. I ett liv av brott, du är inte förlåten lätt. Efter att ha blivit förrådd, Michael Caine, eller Markera Wahberg i den senaste versionen söker hämnd. Det handlar inte om att döda längre, utan om att råna...

The Great Gatsby (2013)

Utdrag ur The Great Gatsby

But Mr. Gatsby doesn't exist. [...] I cannot find anyone who knows anything real about Mr. Gatsby.

En spelare, några extravaganta kvällar, en spännande granne, allt som utgör en rik mans hemliga liv. Ursprunget till denna mans rikedom är dock okänt. Så, vad är denna överdrivna livsstil på 1920-talet, ledd av Grand Gatsby, som vi ser under hela filmen?

Bourne (5 filmer)

Utdrag ur The Bourne Identity (2002)

En utmärkt saga där varje film tar oss till Jason Bourne (förkroppsligad av lysande Matt Damon), en mycket begåvad spion, som vet hur man fly oavsett risken, hur man slåss utan barmhärtighet, och som aldrig låter sig fastna. Men efter en olycka känner han sig helt förlorad - han glömmer sin identitet och finner sig följt av CIA.

Filmer för mellanliggande engelska elever

Innan du spelar en av dessa fantastiska filmer för att lära sig engelska, här är vad du kan förvänta dig av denna kategori-tecken som talar snabbare och formulera (lite) mindre, uttal som blir mindre tydlig, och även några vulgära uttryck. Detta är dock det naturliga sättet människor talar, så det är bra att utsätta dig för det och kunna förstå det!

Viva Las Vegas (1964)

Utdrag ur Viva Las Vegas

^Kan du låna mig en bil tills du har min igång igen?
- Vi klarar oss bättre. Jag kör dig gärna vart du vill.^

Med underbara landskap, sensationella aktörer (Elvis Presley bland annat!), catchy musik, det här är en övertygande historia. Här är vad du kallar en stor cocktail, koncentrerad till en gammaldags film,som bara lämnar dig leende!

Rebel Without a Cause (1955)

Utdrag ur Rebel Without a Cause

I got the bullets!

Vi går från Vegas till Los Angeles, från Presley att Dekanus, James Dean. En ung man mitt i en tonårskris, letar efter en anledning att leva. Vissa kommer att älska det faktum att han är en snygg kille, medan andra kommer att uppskatta sin råa karaktär.

Bond, James Bond (24 filmer)

Utdrag ur James Bond

Vodka Martini, shaken, not stirred.

Den mest gripande Sagan. Vi säger att vi kommer att titta på varje film bara en gång, men efter några dagar (eller veckor), du befinner dig döende att titta på dem igen, alla 24 filmer (och räkna). Och varför skulle inte du - det är en elegant karaktär med en vacker brittisk accent!

Du kan hitta alla filmer från Sagan här.

In Time (2011)

Utdrag ur In Time

Time is now the currency. We earn it and spend it. The rich can live forever. And the rest of us?

Ett dyk in i framtiden, en framtid där människor inte blir gamla, men deras dagar räknas (bokstavligen), och du betalar för din tid. Hur kan du överleva?

Terminator 2: Judgement Day (1991)

Utdrag ur Terminator 2: Judgement Day

Come with me if you want to live.

En klassisk uppföljare bland äldre science fiction-filmer. Det äger rum i en dagens värld där konstgjorda artificiell intelligens (AI) återvänder via tidsresor från en apokalyptisk framtid för att förstöra de unga människor som försöker förhindra att framtida uppkomst av maskinerna någonsin händer. Tankeväckande, våldsam, men rörande!

The Thomas Crown Affair (1968-1999)

Utdrag ur The Thomas Crown Affair (1999)

^(1999) ånger är vanligtvis ett slöseri med tid. Har du listat ut vad du ska säga till din styrelse när de fick veta att du betalade mig 30 miljoner mer än andra erbjöd?
(1968) det är ett roligt smutsigt litet jobb.^

Rån och mystik. Två magiska ord som lämnar du tänker att du inte kommer att bli uttråkad med Steve McQueen (som spelade i den tidigare versionen) eller Pierce Bronsman i huvudrollen.

Indiana Jones (Quadrilogy)

Extract from ^Indiana Jones and the Last Crusade

^Jag går efter lastbilen.
- Hur?
- Jag vet inte. Jag hittar på när jag går.^

Resor, stora fynd, roliga stunder, men mestadels en bra dos av åtgärder under hela filmen. En slags spionfilm i form av arkeologiska expeditioner.

Du kan hitta alla filmer från Indiana Jones saga här.

Clerks (1994)

Extrakt från Clerks

You'd feel a lot better if you'd just rip into the occasional customer. - Why? I don't bother them, and they don't bother me.

En ung grocer står inför en rad utmaningar både i sitt privata och professionella liv. Du kan njuta av de många filosofiska dialoger, som kommer från läpparna av ungdomar som just har passerat sin 20-talet. en pärla i den oberoende amerikanska bio som berättar historien om ungdomar som vill hitta sin väg i livet. För att inte tala om en bra dos av samtalsspråk och slang!

Fight Club (1999)

Utdrag ur Fight Club

You’re not your job, you’re not the car you drive, you’re not the content of your wallet…

En psykologisk smäll som omedelbart ansågs vara en stor klassiker från dess release 20 år sedan. I filmen kämpar de (i bokstavlig mening) för att besegra konsumtionssamhällets fåfänga och de samlas för att leda en global förändring. Är detta verkligen ett skadligt samhälle för medborgarna?

Goodfellas (1990)

Utdrag ur Goodfellas

As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster.

Lojalitet och familjeanda, det är det enda som är säkert. Goodfellas, en av de största gangster filmer, är en klassiker som människor uppskattade och älskade! Vissa scener är ganska blodiga, men det här familjeföretaget och dess reflektioner om big fortune tillåter oss som tittare att resa i en parallell värld, vilket är ganska störande, men ändå göra finns.

Det finns inte en enda minut i den här filmen där du inte kommer att höra några samtal eller slang, generöst sprinklade genom de brutala linjerna!

Filmer för avancerade engelska elever

Här kan du hitta dämpat språk, ett flöde av dialog som är 10 gånger snabbare jämfört med tidigare filmer, ordförråd som kan vara avslappnad, vetenskaplig eller till och med juridisk. Detta avsnitt är inte för någon som får språklig teknikalitet av dessa engelska filmer, men efter några månaders övning kommer det äntligen att vara dags att göra det stora hoppet!

Och lämna mig en liten kommentar under den här artikeln för att berätta för mig hur det kändes!

Pulp Fiction (1994)

Utdrag ur Pulp Fiction

^Och du vet vad de kallar en kvarts pundare med ost i Paris?
- De kallar det inte en kvarts pundare med ost?
- Nej, de har det metriska systemet. De skulle inte veta vad fan en fjärdedel Pounder är.
- Vad kallas det?
- De kallar det "kunglig med ost.^

En annan gangsterfilm, lika populär, vare sig den är för sina raffinerade dialoger eller dess kultscener, som ibland blandar humor med gore. Det hyperaktiva livet för flera tecken i den här filmen lämnar oss aldrig uttråkad.

The Social Network (2010)

Extract from ^The Social Network

He developed the site in one night and he did it while he was drunk.

Den sanna historien bakom skapandet av Facebook. Geni demonstration av Mark Zuckerberg och hans partner Eduardo - yttre påverkan, det dagliga livet för medelklassen Harvard studenter och framför allt, entreprenör fascination som vi ser i hela filmen för att visa kraften i denna produkt som hela världen använder idag. Men varför började allt med en allvarlig skandal?

Ocean's (1960 + trilogin 2001-2004-2007)

Utdrag ur Ocean's 11 (2001)

^Du förväntar oss att bara gå ut kasinot med miljontals dollar på oss?
- Ja.^

Alla med sin egen specialitet inom rån! Med en drömmande inställning (allt börjar i Las Vegas!) och konstant smarthet, du kommer aldrig tröttna på att titta på och åter titta på dessa tre filmer. Hur ska de gå om att råna de mest säkrade kasinon och palats i världen?

Inception (2010)

Öva engelska med filmer - Inception

Well, dreams, they feel real while we're in them, right? It's only when we wake up that we realize something was actually strange.

Du måste se den här filmen minst tre gånger för att kunna följa den från början till slutet. Det är 2h30 bilder och dialoger som förvirrar betraktaren (på ett stimulerande och intressant sätt) där verkligheten är föråldrad och kraften i våra drömmar dominerar påverkan på flera människors öde. Men vilka är de?

Some Like It Hot (1959)

Utdrag ur Some Like It Hot

^Två män talar :
Har jag saker att berätta! Vad var det som hände?
- Jag är förlovad.
- Grattis!
- Vem är den lyckliga tjejen?
- Det är jag!^

Två desperata artister bestämmer sig för att dölja sig som kvinnor för att spela i en musikgrupp, som helt och hållet består av kvinnor i Miami. Allt detta är att komma bort från en grupp gangsters. Resultatet är några absurda dialoger, resursförmåga och ganska lite humor på frestelserna hos dessa två män som verkligen försöker dölja sin sanna identitet. Och som en bonus, Den oändliga charmen av Marilyn Monroe.

Glengarry Glen Ross (1992)

Utdrag ur Glengarry Glen Ross

You stupid fucking cunt. You, Williamson, I'm talking to you, shithead. You just cost me $6,000. Six thousand dollars, and one Cadillac.

I ett format som är lite brutalt ur moralisk synvinkel hittar vi i den här filmen ett stort antal samtalsuttryck och djupa konversationer. Ekonomisk kris, en överdriven hierarki, passionerade säljare, som till och med skulle begå brott för att få vad de vill ha... vem är den skyldige?

The A Team (2010)

Utdrag ur The A Team

Give me a minute, I'm good. Give me an hour, I'm great. Give me six months, I'm unbeatable.

En kvartett med ett omogent utseende, men med faktiska avsikter att övervinna ligisterna genom det mest osannolika sättet, den mest explosiva en den mest resursfulla! Det bästa av de särskilda unities, som dock kommer att hamna i fängelse... Vad var det som hände?

Good Will Hunting (1997)

Utdrag ur Good Will Hunting

One day, I'm gonna wake up and I'm gonna be 50. And I'll still be doing this shit.

En rörande berättelse om ett barn från förorterna, en rebell som är extremt begåvad, men bor i ett berövat grannskap. En dag ser en välkänd Matteprofessor sin potential. Tack vare en av hans vänner, kommer han att försöka få denna unga tonåring tillbaka på rätt spår så att han kan använda sin exceptionella potential, bara för att finna att ungdomar inte kommer att låta sig skjutas runt så lätt.

Scarface (1983)

Utdrag ur Scarface

Who put this thing together? Me, that’s who! Who do I trust? Me!

Här är ett exempel på en rags to riches berättelse. Visst, det här är inte den mest moraliska filmen om ämnet, men du kan följa hela äventyret hos en kubansk migrant som börjar längst ner i skalan och klättrar upp på ett bländande sätt tills han slutar vara ansvarig för en av de största amerikanska drogkartellerna, som bara håller upp på förtroende. Men vad skulle hända om det förtroendet bryts.

Var hittar man filmer på engelska

Om du vill njuta av ett stort urval av filmer att lära sig engelska med och se till att ha hittat varje titel på denna lista, kan du upptäcka följande webbplatser (online-plattformar), som du kan använda för att strömma eller ladda ner filmer.

De viktigaste plattformarna för att titta på filmer är :

Dessa webbplatser erbjuder vissa fördelar som du inte kan ignorera - de är rättslig, med rubrik, full HD och ganska ofta erbjuder de möjligheten att ladda ner filmen och titta på det ett obegränsat antal gånger.

Det har också varit en stor aktivitet på att dela filmer på originalspråket på sociala medier, som på peer2peer eller pirat streaming webbplatser. Fans spela in alla typer av filmer och senare erbjuda dem för nedladdning... Detta är dock inte lagligt och kan få rättsliga konsekvenser.

Så, för mindre populära filmer eller de som är äldre, som du inte hittar på de klassiska plattformarna, är ditt enda alternativ att hitta VHS eller DVD!

Filmer eller TV-program?

Alla filmer kommer att göra jobbet om du brinner för det, men jag hoppas att detta noggranna urval kommer att ge dig timmar av underhållning och engelsk praxis.

Bara en påminnelse, den perfekta ordern för att titta på innehåll på engelska är:

 1. Börja med sitcoms på engelska - de är korta, visuella och roliga.
 2. Vänd sedan till TV-program på engelska - samma aktörer och tomt under hela episoderna, har du tid att vänja sig vid dem.
 3. Och slutligen, spela lite filmer på engelska - med en mängd olika aktörer, ämnen och accenter.

Med eller utan undertexter?

Jag hör ofta människor som beundrar dem som förstår filmer på originalspråket som inte behöver läsa undertexterna. Jag slår vad om att du redan har försökt att titta på en film på engelska och undvika att läsa undertexter och du har förmodligen kommit fram till att det var för svårt eller tröttsamt för dig just nu.

Självklart skulle det bästa sättet att träna engelska med filmer vara att titta på dem på originalspråket utan undertexter.

Men om du fortfarande behöver textstöd för att följa en film på engelska, försök sätta undertexter på engelska, inte på ditt modersmål! Oftare än inte, om du har problem med att förstå engelska medan du tittar på något är det inte nödvändigtvis på grund av ett nytt ord, men mestadels det faktum att skådespelare inte artikulerar tillräckligt, deras flöde är för snabbt eller på grund av bakgrundsljud! Så, genom att läsa undertexterna på engelska, har du ett bra hjälpmedel för att följa filmscenerna, för att du kommer att kunna läsa vad de säger utan att översätta. Detta är ett extremt effektivt sätt, du kommer verkligen att förbättra ditt öra, vilket senare, låter dig glömma allt om undertexter!

Jag uppmuntrar dig att titta på filmer på originalspråket, utan undertexter för att förbättra ett visst område - förståelsen av accenter. När du har lärt dig att känna igen dem, associerar du var och en till en region, ett land, en social klass, du kommer att berika din allmänna kunskap och du kommer inte att se dessa filmer på samma sätt som tidigare. Njut av dem att ändra saker lite, utforska flera olika filmgenrer, så att du kan multiplicera universum och sammanhang. Du kommer att upptäcka att Filmer ger intryck av att vara mer verklig än TV-program, som i själva verket, av naturen, är en bra förberedelse till talat engelska.

Glad att se!

Du då?..

Du då? - vad är din favoritfilm på engelska? Vad var första gången du såg en film på originalspråket som? Vad tycker du om undertexter när du tittar på en film? Jag skulle vara glad att läsa om din åsikt om ämnet i kommentarerna!

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: May 20, 2021, 11:06 am