[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Parhaat 67 elokuvaa englannin oppimiseen - kulttielokuvat, komediat, draamat...

Opi englantia elokuvien avulla 🎞️

Read this article in English: Learn English with movies 🎞️.

Haluatko oppia englantia elokuvien avulla? Tässä on 67 parasta elokuvaa, joiden avulla voit oppia sujuvasti englantia!

Hei rakkaat ystävät! Onko teillä paljon vapaa-aikaa viikonloppuna? Oletko jo katsonut kaikki englanninkieliset komediasarjat ja tv-ohjelmat, joita suosittelimme sinulle? Haluatko siirtyä seuraavalle tasolle? No, olen innoissani voidessani tarjota sinulle uuden viihdykkeen, jonka avulla voit oppia englantia vapaa-ajallasi ilman suuria ponnisteluja. Tässä on lista 67 elokuvasta, jotka auttavat parantamaan englantia!

Tekstityksen kanssa tai ilman, aloittelijoille, keskitason tai edistyneille oppijoille, löydät varmasti etsimäsi.

Miksi katsoa elokuvia alkuperäiskielellä?

Jos haluat pystyä puhumaan englantia vaivattomasti, lukeminen ei yksinään riitä, vaan tarvitset paljon oppia. kuuntelu panosta. Englanninkielisten elokuvien katsominen auttaa sinua edistymään valtavasti ja hauskalla tavalla:

 • Löydät mieleisesi elokuvat uudesta näkökulmasta, näyttelijöiden oikeilla äänillä, oikeilla repliikeillä, oikeilla idiomaattisilla ilmauksilla...
 • Unohdat syyllisyydentunteen television katsomisesta, koska parannat englannin kielen taitojasi! Jos joku kysyy, mitä teet, voit jopa sanoa, että parannat kielitaitoasi, ja se olisi todella totta!
 • Kun kuuntelet paljon englanninkielisiä elokuvia, voit harjoittaa puhuttua kieltäsi. Tämä on välttämätöntä hyvän aksentin kehittämiseksi! Pikkuhiljaa huomaat, että ymmärrät dialogit yhä paremmin ja paremmin, ja se on niin jännittävää - olet matkalla kohti sujuvaa englannin kielen taitoa!
 • Kun opiskelet englantia elokuvien avulla, opit uutta sanastoa, uusia sanontoja, erilaisia intonaatioita asiayhteydestä riippuen, parempaa kielioppia, eri aikamuotojen käyttöä jne.

Yhteenvetona voidaan todeta, että elokuvan katsominen alkuperäiskielellä on ratkaisu, jonka avulla voit sukeltaa kieleen nauttimalla viihdyttävästä sisällöstä , joka saa sinut unohtamaan, että opiskelet englantia.

Ja mikä olisikaan parempaa kuin luettelo legendaarisista englanninkielisistä elokuvista aluksi?

Mistä aloittaa...

Aiotko siis katsoa elokuvia alkuperäiskielellä? Onneksi olkoon!

Tämä on tärkeä askel englannin oppimismatkallasi. Se voi olla pelottavaa, koska usein pelkäämme, ettemme ymmärrä kaikkea. Älä kuitenkaan ole huolissasi, jos et ymmärrä koko elokuvaa ensimmäisellä kerralla!

Tavoitteena ei ole ymmärtää kaikkea, vaan altistaa itsesi englannille! Harjoittele puhuttua kieltä, harjoittele jo osaamaasi sanastoa (sen vahvistamiseksi)... Tietenkin tulee sanoja, joita et ymmärrä, ja haluat pitää taukoja, toistaa, etsiä sanoja sanakirjasta... mutta yritä löytää oikea tasapaino. Jos katsot liikaa sanoja, lannistut, jos annat liian monen asian mennä ohi, et parane.

Huomaa, että jos pysyt tavoitteessasi, se mikä alussa tuntui vaikealta, näyttää jo muutaman viikon kuluttua niin helpolta. Olen valinnut elokuvia, joissa on kulttimaineita, joita voit katsoa yhä uudelleen ja uudelleen, joten nauti!

Muutaman kuukauden intensiivisen uppoutumisen jälkeen edistyksesi on niin suurta, että sinusta tuntuu kuin katsoisit elokuvaa äidinkielelläsi... vaikka se on itse asiassa englanniksi! Älä siis anna periksi, ponnistuksesi saavat uuden sanan! Laita tämä artikkeli suosikkeihisi, niin voit helposti palata siihen ja valita uuden elokuvan.

Auttaakseni sinua, olen luokitellut listan vaikeusjärjestykseen. Tämä auttaa sinua säilyttämään motivaatiosi ja keskittymisesi.

Parhaat elokuvat englannin oppimiseen (vaikeusasteen mukaan)

Parhaita elokuvia englannin oppimiseen ovat kulttielokuvat, joissa on rikkaat ja mielenkiintoiset dialogit. Tällaisia elokuvia voit katsoa tuntikausia kyllästymättä niihin!

Tässä hengessä kutsun sinut tutustumaan luetteloon 67 parhaasta elokuvasta, joiden avulla voi oppia englantia. Nämä elokuvat tekevät illoistasi hauskoja, rikastuttavat tietojasi englantilaisesta elokuvasta ja auttavat sinua puhumaan sujuvasti englantia jo lähitulevaisuudessa.

Hyvää katselua!

Elokuvat englanniksi aloittelijoille

Tässä on valikoima parhaita elokuvia englannin oppimiseen aloittelijoille - hahmot eivät puhu "liian" nopeasti, ääntäminen on melko selkeää ja kieli ei ole liian teknistä, lähinnä tavallista (ei liian rentoa, ei liian muodollista).

Back to the Future (Trilogy - 1985-1989-1990)

Ote elokuvasta Back to the Future

Doc, I'm from the future, I came here in a time machine that you invented!

Jos tässä listassa on yksi saaga, jota ei oikeastaan tarvitse esitellä, se on tämä! Myönnä pois, DeLorean, tulevaisuudenkuva tuntuu meistä nyt aivan hullulta, ja Doc vaikuttaa vähän hullulta... Se saa varmasti haluamaan katsoa sen uudelleen, mutta tällä kertaa englanniksi!

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Ote The Secret Life of Walter Mitty

Hey, Todd. I can't really talk right now. I'm on my way to a volcano.

Epäsosiaalisesta uskomattomaan. Tämä on äärimmäisen inspiroiva tarina miehestä, joka lähtee työnsä puolesta seikkailuun. Mutta tämän matkan lisäksi se on lähinnä tarina ujosta miehestä, joka riskeeraa elämänsä sen muuttamisen toivossa. Mistä tämä todellinen muutos koostuu? Jätän sen sinun selvitettäväksi!

The Simpsons Movie (2007)

Opi englantia The Simpsons

If you ask me, everybody in this theater is a giant sucker, especially YOU!

Jep, se on vähän teennäistä... Kyllä, se on hieman irvokasta huumoria... mutta he vitsailevat, heillä on hauskaa, ja koska puhumme aiheesta The Simpsons, meille ei jää edes kymmentä sekuntia ilman hullua repliikkiä (juuri oikeassa paikassa!) englanniksi.

From Paris With Love (2010)

Checkmate, Motherfucker!

Hieno vakoojaelokuva, jossa diplomaatti tapaa vakoojan, joka on ketterä ja hyvä työssään, mutta joka on myös ylimielinen, töykeä ja bluffaa. Toki he saattavat pilata Pariisin viehätyksen, mutta olemme jatkuvasti alttiina toiminnalle, näyttelijät tekevät usein vitsejä, jotka ovat suurimmaksi osaksi varsin selkeitä.

The Seven Year Itch (1955)

Ote The Seven Year Itch

I'm in serious trouble. I'm married. I've been married for seven years.

50-luvulla vauras mies joutuu kahdeksi viikoksi ilman vaimoaan ja lastaan. Sitten hän tapaa ihastuttavan naisen, joka on itse asiassa hänen uusi naapurinsa(upea Marilyn Monroe!). Mutta mies tuntee syyllisyyttä, koska hän haluaa olla läheisemmässä suhteessa naapurinsa kanssa. Pitäisikö hänen siis pettää vai ei?

New York I Love You (2008)

Ote elokuvasta New York I love You

I'm single now, so... dinner?

Elokuva, joka erottuu selvästi edukseen - useita pieniä tarinoita peräkkäin, joiden avulla voimme tutustua yhden maailman suurimman kaupungin asukkaiden epätavalliseen persoonallisuuteen. Heitä pääsee kuuntelemaan, katsomaan ja yrittämään ymmärtää heitä... Elokuva, joka on runollinen ja kiehtova!

When Harry Met Sally (1989)

Ote When Harry Met Sally

No man can be friends with a woman he finds attractive, he always wants to have sex with her.

Oletko sattumoisin nähnyt elokuvaotteen, jossa nuori nainen simuloi orgasmia täysin liioitellulla tavalla täpötäydessä ravintolassa? Jep, se on tämä elokuva!

Iso ystävyys, joka yrittää muuttua joksikin muuksi, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kymmenen vuoden ajan roikkuu vain yksi kysymys - ovatko he luodut toisilleen vai eivät?

Friends with Benefits (2011)

Ote elokuvasta Friends with Benefits

No emotions, just sex.

Vaihdetaanpa vähän komediaa! Kaksi ihmistä päättää, ettei heitä ole luotu romanttiseen suhteeseen, ja he päättävät olla ystäviä... hieman mausteilla höystettynä! Mutta kun kaksi ystävää asuu yhdessä, jakaa elämänsä ja salaisuutensa... Puhutaanko vielä ystävyydestä?

The Italian Job (1969/2003)

Ote osoitteesta The Italian Job (2003)

^(1969) Teidän pitäisi vain räjäyttää ne hiton ovet irti!
(2003) Haluan nähdä sen miehen ilmeen, kun hänen kultansa on poissa. Hän vei minulta isäni, minä otan tämän. ^^

Molemmat versiot tarjoavat paljon viihdettä ja jännitystä. Rikollisessa elämässä ei saa helposti anteeksi. Petetyksi tultuaan Michael Caine, tai uudemmassa versiossa Mark Wahberg, hakee kostoa. Kyse ei ole enää tappamisesta, vaan ryöstämisestä...

The Great Gatsby (2013)

Ote elokuvasta The Great Gatsby

But Mr. Gatsby doesn't exist. [...] I cannot find anyone who knows anything real about Mr. Gatsby.

Peluri, yltiöpäisiä iltoja, kiehtova naapuri, kaikki se, mikä muodostaa rikkaan miehen salaisen elämän. Tämän miehen rikkauden alkuperä on kuitenkin tuntematon. Mitä siis on tämä Grand Gatsbyn 1920-luvulla harjoittama ylenpalttinen elämäntyyli, jota näemme koko elokuvan ajan?

Bourne (5 elokuvaa)

Ote elokuvasta The Bourne Identity (2002)

Erinomainen saaga, jossa jokainen elokuva vie meidät Jason Bourneen (jota loistava Matt Damon ruumiillistaa), erittäin lahjakkaaseen vakoojaan, joka osaa paeta riskistä riippumatta, taistella armotta ja joka ei koskaan anna itsensä jäädä ansaan. Onnettomuuden jälkeen hän tuntee kuitenkin olevansa täysin hukassa - hän unohtaa henkilöllisyytensä ja joutuu CIA:n seuraamaksi.

Elokuvia keskitason englanninoppijoille

Ennen kuin pelaat jonkin näistä upeista elokuvista englannin oppimiseen, kerro, mitä voit odottaa tästä kategoriasta - hahmoja, jotka puhuvat nopeammin ja artikuloivat (hieman) vähemmän, ääntäminen muuttuu epäselvemmäksi ja jopa joitakin mauttomia ilmaisuja. Tämä on kuitenkin ihmisten luonnollinen tapa puhua, joten on hienoa altistaa itsensä sille ja pystyä ymmärtämään sitä!

Viva Las Vegas (1964)

Ote lähteestä Viva Las Vegas

^Voitko lainata minulle autoa, kunnes saat omani taas käyntiin?
- Kyllä me pärjäämme paremmin. Voin mielelläni viedä sinut minne ikinä haluatkin mennä.^^

Upeat maisemat, sensaatiomaiset näyttelijät(mm. Elvis Presley!), tarttuva musiikki, tämä on yksi mukaansatempaava tarina. Tässä on hyvä cocktail, joka on tiivistetty vanhanaikaiseen elokuvaan, joka jättää sinut vain hymyilemään!

Rebel Without a Cause (1955)

Ote Rebel Without a Cause

I got the bullets!

Vegasista Los Angelesiin, Presleystä Deaniin, James Deaniin. Nuori mies keskellä teinikriisiä, joka etsii syytä elää. Toiset pitävät siitä, että hän on hyvännäköinen, toiset arvostavat hänen karkeaa luonnettaan.

Bond, James Bond (24 elokuvaa)

Ote elokuvasta James Bond

Vodka Martini, shaken, not stirred.

Kaikkein mukaansatempaavin saaga. Sanomme katsovamme jokaisen elokuvan vain kerran, mutta muutaman päivän (tai viikon) kuluttua huomaat haluavasi kuollaksesi katsoa ne uudelleen, kaikki 24 elokuvaa (ja lisää). Ja miksipä ei haluaisi - kyseessä on tyylikäs hahmo, jolla on kaunis brittiaksentti!

Löydät kaikki saagan elokuvat täältä.

In Time (2011)

Ote elokuvasta In Time

Time is now the currency. We earn it and spend it. The rich can live forever. And the rest of us?

Sukellus tulevaisuuteen, tulevaisuuteen, jossa ihmiset eivät vanhene, vaan heidän päivänsä lasketaan (kirjaimellisesti), ja sinä maksat ajastasi. Miten voit selvitä hengissä?

Terminator 2: Judgement Day (1991)

Ote elokuvasta Terminator 2: Judgement Day

Come with me if you want to live.

Klassinen jatko-osa vanhempien scifi-elokuvien joukossa. Se sijoittuu nykymaailmaan, jossa ihmisen luoma tekoäly (AI) palaa aikamatkustuksen kautta apokalyptisesta tulevaisuudesta tuhoamaan ne nuoret ihmiset, jotka pyrkivät estämään koneiden tulevan nousun. Ajatuksia herättävä, väkivaltainen, mutta koskettava!

The Thomas Crown Affair (1968-1999)

Ote osoitteesta The Thomas Crown Affair (1999)

^(1999) Katumus on yleensä ajanhukkaa. Oletko jo keksinyt, mitä aiot sanoa johtokunnallesi, kun he saavat tietää, että maksoit minulle 30 miljoonaa enemmän kuin muut tarjosivat?
(1968) Se on hauska likainen pikku työ. ^

Ryöstö ja mysteeri. Kaksi taikasanaa, jotka jättävät miettimään, että et kyllästy Steve McQueenin (joka näytteli aiemmassa versiossa) tai Pierce Bronsmanin kanssa pääroolissa.

Indiana Jones (Quadrilogia)

Extract from ^Indiana Jones and the Last Crusade

^Minä lähden sen rekan perään.
- Miten?
- En tiedä. Keksin tämän mennessäni.^^

Matkoja, suuria löytöjä, hauskoja hetkiä, mutta enimmäkseen hyvä annos toimintaa koko elokuvan ajan. Eräänlainen vakoojaelokuva arkeologisten tutkimusmatkojen muodossa.

Kaikki Indiana Jones -saagan elokuvat löydät täältä.

Clerks (1994)

Otteita elokuvasta Clerks

You'd feel a lot better if you'd just rip into the occasional customer. - Why? I don't bother them, and they don't bother me.

Nuori kauppias joutuu kohtaamaan useita haasteita sekä yksityis- että työelämässään. Voit nauttia lukuisista filosofisista vuoropuheluista, jotka tulevat juuri parikymppisyytensä ohittaneiden nuorten huulilta. Riippumattoman amerikkalaisen elokuvan helmi, joka kertoo tarinaa nuorista, jotka etsivät tietään elämässä. Puhumattakaan hyvästä annoksesta puhekieltä ja slangia!

Fight Club (1999)

Ote elokuvasta Fight Club

You’re not your job, you’re not the car you drive, you’re not the content of your wallet…

Psykologinen läpsyttely, jota pidettiin heti 20 vuoden takaisesta ilmestymisestään lähtien suurena klassikkona. Elokuvassa taistellaan (kirjaimellisessa mielessä) kulutusyhteiskunnan turhamaisuuden kukistamiseksi ja kokoonnutaan johtamaan maailmanlaajuista muutosta. Onko tämä todella haitallinen yhteiskunta kansalaisille?

Goodfellas (1990)

Ote elokuvasta Goodfellas

As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster.

Uskollisuus ja perhehenki, se on ainoa asia, joka on varmaa. Goodfellas, yksi suurimmista gangsterielokuvista, on klassikko, jota ihmiset arvostivat ja ihailivat! Tietyt kohtaukset ovat melko verisiä, mutta tämä perheyritys ja sen pohdinnat suuresta omaisuudesta antavat meille katsojille mahdollisuuden matkustaa rinnakkaisessa maailmassa, joka on melko häiritsevä, mutta joka kuitenkin oli olemassa.

Tässä elokuvassa ei ole minuuttiakaan, jossa et kuuleisi joitakin puhekielisiä ilmaisuja tai slangia, joita on ripoteltu runsaasti raakojen repliikkien sekaan!

Elokuvia edistyneille englanninoppijoille

Täältä saatat löytää vaimeaa kieltä, dialogin kulkua, joka on 10 kertaa nopeampaa verrattuna edellisiin elokuviin, sanastoa, joka voi olla rentoa, tieteellistä tai jopa juridista. Tämä osio ei ole tarkoitettu kenelle tahansa, kun otetaan huomioon näiden englanninkielisten elokuvien kielellinen teknisyys, mutta muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen on vihdoin aika tehdä suuri hyppy!

Ja jätä minulle pieni kommentti tämän artikkelin alle kertomaan, miltä se tuntui!

Pulp Fiction (1994)

Ote osoitteesta Pulp Fiction

^And you know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
- They don't call it a Quarter Pounder with Cheese?
- Nah, man, they got the metric system. Eivät ne tietäisi, mikä varttipuntari on.
- Miksi ne sitä kutsuvat?
- Ne kutsuvat sitä Royaliksi juustolla.Toinen gangsterielokuva, joka on yhtä suosittu, olipa kyse sitten hienostuneista dialogeista tai kulttikohtauksista, joissa huumori sekoittuu toisinaan goreen. Useiden hahmojen hyperaktiivinen elämä tässä elokuvassa ei koskaan jätä meitä kyllästymään.

The Social Network (2010)

Extract from ^The Social Network

He developed the site in one night and he did it while he was drunk.

Tositarina Facebookin luomisen takana. Mark Zuckerbergin ja hänen kumppaninsa Eduardon neronleimaus - ulkopuoliset vaikutteet, keskiluokkaisten Harvardin opiskelijoiden arki ja ennen kaikkea yrittäjähenkinen viehätysvoima, jonka näemme koko elokuvan ajan osoittaaksemme tämän tuotteen voiman, jota koko maailma käyttää nykyään. Miksi kaikki alkoi kuitenkin vakavasta skandaalista?

Ocean's (1960 + trilogia 2001-2004-2007)

Ote osoitteesta Ocean's 11 (2001)

Odotatteko meidän vain kävelevän ulos kasinolta miljoonat dollarit mukanamme?
- Joo.^^

Jokaisella on oma erikoisalansa ryöstöalalla! Unenomaisten puitteiden (kaikki alkaa Las Vegasista!) ja jatkuvan nokkeluuden ansiosta et koskaan kyllästy katsomaan ja katsomaan uudelleen näitä kolmea elokuvaa. Miten he aikovat ryöstää maailman parhaiten turvatut kasinot ja palatsit?

Inception (2010)

Harjoittele englantia elokuvien avulla - Inception

Well, dreams, they feel real while we're in them, right? It's only when we wake up that we realize something was actually strange.

Sinun on katsottava tämä elokuva vähintään kolme kertaa, jotta pystyt seuraamaan sitä alusta loppuun. Se on 2h30 kuvia ja dialogeja, jotka hämmentävät katsojaa (stimuloivalla ja mielenkiintoisella tavalla), jossa todellisuus on vanhentunut ja unelmiemme voima hallitsee vaikutusta useiden ihmisten kohtaloon. Mutta keitä he ovat?

Some Like It Hot (1959)

Ote elokuvasta Some Like It Hot

^Kaksi miestä puhuu :
Minulla on teille kerrottavaa! Mitä tapahtui?
- Olen kihloissa.
- Onneksi olkoon!
- Kuka on onnekas tyttö?
- Minä olen!^^
Kaksi epätoivoista taiteilijaa päättää naamioitua naisiksi päästäkseen soittamaan Miamissa toimivassa, pelkästään naisista koostuvassa musiikkiryhmässä. Kaiken tämän tarkoituksena on päästä eroon gangsteriryhmästä. Tuloksena on absurdeja dialogeja, kekseliäisyyttä ja melkoisesti huumoria näiden kahden miehen houkutuksista, jotka todella yrittävät piilottaa todellisen identiteettinsä. Ja bonuksena Marilyn Monroen loputon charmi.

Glengarry Glen Ross (1992)

Ote elokuvasta Glengarry Glen Ross

You stupid fucking cunt. You, Williamson, I'm talking to you, shithead. You just cost me $6,000. Six thousand dollars, and one Cadillac.

Moraaliselta kannalta hieman raa'an oloisessa formaatissa tässä elokuvassa on paljon puhekielisiä ilmaisuja ja syvällisiä keskusteluja. Talouskriisi, liiallinen hierarkia, intohimoiset myyjät, jotka tekisivät jopa rikoksia saadakseen haluamansa... kuka on syyllinen?

The A Team (2010)

Ote elokuvasta The A Team

Give me a minute, I'm good. Give me an hour, I'm great. Give me six months, I'm unbeatable.

Kvartetti, jolla on epäkypsä ulkonäkö, mutta todelliset aikomukset voittaa roistot mitä epätodennäköisimmin keinoin, räjähtävimmin ja kekseliäimmin! Parhaat erikoisyksiköt, jotka kuitenkin päätyvät vankilaan... Mitä tapahtui?

Good Will Hunting (1997)

Ote Good Will Hunting

One day, I'm gonna wake up and I'm gonna be 50. And I'll still be doing this shit.

Koskettava tarina lähiön pojasta, kapinallisesta, joka on äärimmäisen lahjakas, mutta asuu köyhällä alueella. Eräänä päivänä tunnettu matematiikan professori huomaa hänen potentiaalinsa. Erään ystävänsä ansiosta hän yrittää saada tämän nuoren teinin takaisin oikeille raiteille, jotta tämä voisi hyödyntää poikkeuksellista potentiaaliaan, mutta joutuu toteamaan, että nuorukainen ei anna itseään niin helposti tyrkyttää.

Scarface (1983)

Ote Scarface

Who put this thing together? Me, that’s who! Who do I trust? Me!

Tässä on esimerkki rags to riches tarinasta. Toki tämä ei ole kaikkein moraalisin elokuva aiheesta, mutta voit seurata koko seikkailua kuubalaisesta siirtolaisesta, joka aloittaa alhaalta ja kiipeää huimalla tavalla ylöspäin, kunnes päätyy yhden suurimman amerikkalaisen huumekartellin johtoon, joka pitää vain luottamuksesta kiinni. Mutta mitä tapahtuisi, jos tuo luottamus murtuisi.

Mistä löydät englanninkielisiä elokuvia

Jos haluat nauttia jättimäisestä valikoimasta elokuvia, joiden avulla voit oppia englantia ja olla varma, että olet löytänyt jokaisen tämän luettelon nimikkeen, voit löytää seuraavat sivustot (verkkoalustat), joiden avulla voit suoratoistaa tai ladata elokuvia.

Tärkeimmät alustat elokuvien katsomiseen ovat :

Näillä sivustoilla on tiettyjä etuja, joita et voi jättää huomiotta - ne ovat laillisia, tekstitettyjä, Full HD -elokuvia ja usein ne tarjoavat mahdollisuuden ladata elokuvan ja katsoa sitä rajattomasti.

Elokuvien jakaminen alkuperäiskielellä sosiaalisessa mediassa, kuten peer2peer- tai piraattisuoratoistosivustoilla, on myös ollut vilkasta. Fanit nauhoittavat kaikenlaisia elokuvia ja tarjoavat niitä myöhemmin ladattavaksi... Tämä ei kuitenkaan ole laillista ja sillä voi olla oikeudellisia seurauksia.

Joten vähemmän suosituille tai vanhemmille elokuville, joita ei löydy klassisilta alustoilta, ainoa vaihtoehto on etsiä VHS- tai DVD-levy!

Elokuvia tai TV-ohjelmia?

Mikä tahansa elokuva käy, jos olet innostunut siitä, mutta toivon, että tämä huolellinen valinta tuo sinulle tuntikausia viihdettä ja englannin kielen harjoittelua.

Muistutuksena vielä, että ihanteellinen järjestys englanninkielisen sisällön katseluun on seuraava:

 1. Aloita englanninkielisistä komediasarjoista - ne ovat lyhyitä, visuaalisia ja hauskoja.
 2. Käänny sitten Englanninkieliset tv-ohjelmat - samat näyttelijät ja juoni läpi jaksojen, sinulla on aikaa tottua niihin.
 3. Ja lopuksi elokuvia englanniksi - niissä on erilaisia näyttelijöitä, aiheita ja aksentteja.

Tekstityksen kanssa vai ilman?

Kuulen usein ihmisten ihailevan niitä, jotka ymmärtävät elokuvia alkuperäiskielellä ja joiden ei tarvitse lukea tekstityksiä. Lyön vetoa, että olet jo yrittänyt katsoa elokuvaa englanniksi ja välttää tekstityksen lukemista, ja olet luultavasti tullut siihen tulokseen, että se oli sinulle tällä hetkellä liian vaikeaa tai väsyttävää.

Ilmeisesti paras tapa harjoitella englantia elokuvien avulla olisi katsoa ne alkuperäiskielellä ilman tekstitystä.

Jos kuitenkin tarvitset edelleen tekstitukea seurataksesi elokuvaa englanniksi, kokeile laittaa tekstitys englanniksi, EI äidinkielelläsi! Useimmiten, jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää englantia katsellessasi jotakin, se ei välttämättä johdu uudesta sanasta, vaan useimmiten siitä, että näyttelijät eivät artikuloi tarpeeksi, heidän puheensa on liian nopeaa tai taustahälystä! Joten lukemalla englanninkielisen tekstityksen, sinulla on hyvä apu seurata elokuvan kohtauksia, koska pystyt lukemaan, mitä he sanovat ilman kääntämistä. Tämä on erittäin tehokas tapa, sillä se parantaa kuuloasi, minkä ansiosta voit unohtaa tekstityksen!

Kannustan sinua katsomaan elokuvia alkuperäiskielellä ilman tekstityksiä, jotta voit parantaa tiettyä alaa - aksenttien ymmärtämistä. Kun olet oppinut tunnistamaan ne, yhdistät jokaisen aksentin alueeseen, maahan tai yhteiskuntaluokkaan, rikastutat yleistietämystäsi, etkä näe elokuvia enää samalla tavalla kuin ennen. Nauti niistä, jotta voit vaihtaa asioita hieman, tutustu useisiin eri elokuvagenreihin, jotta voit moninkertaistaa universumit ja asiayhteydet. Tulet huomaamaan, että elokuvat antavat todellisemman vaikutelman kuin tv-ohjelmat, mikä on itse asiassa luonteeltaan hyvä valmistautuminen puhuttuun englantiin.

Hyvää katselua!

Entä sinä...

Entä sinä - mikä on suosikkielokuvasi englanniksi? Millainen oli ensimmäinen kerta, kun katsoit elokuvan alkuperäiskielellä? Mitä mieltä olet tekstityksestä elokuvaa katsellessasi? Lukisin mielelläni mielipiteesi aiheesta kommenteissa!

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:41 pm