[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Най - добрите 67 филма за изучаване на английски език-култови филми, комедии, драми...

Научете английски с филми 🎞️

Read this article in English: Learn English with movies 🎞️.

Искате ли да научите английски с филми? Ето нашата селекция от 67-те най-добри филма, които можете да използвате, за да станете беглец!

Здравейте, скъпи приятели! Имате ли много свободно време през уикенда? Вече сте гледали всички ситкоми и предаване на английски език, които ви препоръчахме? Искате ли да преминете към следващото ниво? Е, Радвам се да ви предложа нов. източник на забавление за изучаване на английски език в свободното си време, без много усилия. Ето. списък на 67 филма, които ще ви помогнат да подобрите английския си!

Със или без субтитри, за начинаещи, средни или напреднали ученици, със сигурност ще намерите това, което търсите.

Защо да гледате филми на оригиналния език?

Ако искате да говорите английски лесно, едно четене няма да е достатъчно, имате нужда от много чуя. Гледането на филми на английски език ще ви помогне да постигнете огромен напредък по забавен начин:

 • Ще откриете филми, които харесвате, от нова гледна точка, с реални гласове на актьорите, реални линии, реални идиоматични изрази...
 • Ще забравите за чувството за вина, че гледате телевизия, защото ще подобрите английския си език! Ако някой попита какво правите, можете дори да кажете, че работите върху езиковите си умения и това наистина ще бъде вярно!
 • Слушането на голям брой филми на английски език ще ви позволи да работите върху говоримия си език. Това е необходимо, за да развийте добър акцент! Малко по малко ще забележите, че разбирате диалозите все по-добре и по-добре и това е толкова вълнуващо-вие сте на път да говорите свободно английски!
 • Когато учите английски с филми, ще научите нов речник, нови фрази, различни интонации в зависимост от контекста, по-добра граматика, как да използвате различни времена и т. н.

За да обобщим, може да се каже, че гледането на филм на оригиналния език е решение, което ви позволява Потопете се в езика, наслаждавайки се на развлекателно съдържание, което ви кара да забравите, че учите английскиезик .

И какво би могло да бъде по-добре от списък с легендарни филми на английски език, за да започнете?

Откъде да започна?..

Така че ще гледате филми на оригиналния език? Поздравя!

Това е важна стъпка в пътуването ви за изучаване на английски език. Това може да бъде страшен, защото често се страхуваме, че не всички ще разберем. Не се притеснявайте обаче, ако не разбирате целия филм от първия път!

Целта не е да се разбере всичко, а да се Запознайте се с английскис език ! Практикувайте говоримия език, практикувайте речника, който вече знаете (за да го укрепите)... Разбира се, че ще бъдат. текст, които няма да разберете и ще искате да направите пауза, повторете, търсене на думи в речника... но опитайте намерете правилния баланс. Ако търсите твърде много думи, ще се обезсърчите, ако оставите твърде много неща да изчезнат, няма да се подобрите.

Имайте предвид, че придържайки се към целта си, това, което изглеждаше трудно в началото, ще изглежда толкова лесно само след няколко седмици. Избрах филми с култови линии, които можете да гледате отново и отново, така че какво се наслаждавайте!

След няколко месеца интензивно гмурканевашият напредък ще бъде толкова голям, че ще се почувствате така, сякаш гледате филм на собствения си език... въпреки че всъщност е на английски език! Така че не се отказвайте, усилията ви ще бъдат преформулирани! Поставете тази статия в Любими, за да можете лесно да се върнете към нея и да изберете новия си филм.

За да ви помогна, категоризирах списъка по ред на трудност. Това ще ви помогне да запазите мотивацията и концентрацията си.

Най-добрите филми за изучаване на английски език (според нивото на трудност)

Най-добрите филми за изучаване на английски език са култови филми с техните богати и интересни диалози. Това са филми, които можете да гледате с часове, без да се уморявате от тях!

В този дух ви каня да се запознаете със списък от 67 най-добри филми за изучаване на английски езикезик . Тези филми ще направят вечерите ви забавни, ще обогатят знанията ви за английското кино и ще ви помогнат да владеете английски език в най-близко бъдеще.

Приятно гледане на питието!

Филми на английски език за начинаещи

Ето селекция от най-добрите филми за изучаване на английски език език за начинаещи - героите не казват" твърде " бързо, произношението е доста ясно и езикът не е твърде технически, най-вече обикновен (не твърде случаен, не твърде формален).

Back to the Future (Trilogy - 1985-1989-1990)

Извлечение от Back to the Future

Doc, I'm from the future, I came here in a time machine that you invented!

Ако в този списък има една сага, която всъщност не трябва да бъде представена, това е тази! Призная, ДеЛориан, сега визията за бъдещето ни изглежда абсолютно луда и Док е малко луд... Това, разбира се, ви кара да искате да го гледате отново, но този път на английски език!

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Извлечение от The Secret Life of Walter Mitty

Hey, Todd. I can't really talk right now. I'm on my way to a volcano.

От нечовешко до невероятно. Това е изключително вдъхновяваща история за човек, който отива на приключение в името на работата. Но отвъд това пътуване, това е основно историята на срамежлив човек, който рискува живота си с надеждата да го промени. Каква е истинската промяна? Ще го оставя на вас!

The Simpsons Movie (2007)

Научете английски с The Simpsons

If you ask me, everybody in this theater is a giant sucker, especially YOU!

Да, Малко е фалшиво... Да, това е някакъв гротескен хумор... но те се шегуват, имат добро време и защото говорим за The Simpsons, нямаме дори десет секунди без луд низ (точно на правилното място!) На английски език.

From Paris With Love (2010)

Checkmate, Motherfucker!

Страхотен шпионски филм, в който дипломатът среща шпионин, който е пъргав, добър в работата си, но също така арогантен, груб и блъфиращ. Разбира се, те могат да разрушат очарованието на Париж, но ние непрекъснато сме изложени на действието, актьорите често се шегуват, което в по-голямата си част е напълно разбираемо.

The Seven Year Itch (1955)

Извлечение от The Seven Year Itch

I'm in serious trouble. I'm married. I've been married for seven years.

През 50-те години процъфтяващият мъж се оказва без жена и дете в продължение на две седмици. След това се среща с красива дама, която всъщност е новата му съседка (прекрасната Мерилин Монро!). Но този човек се чувства виновен за желанието си да има по-близки отношения със своя съсед. Трябва ли да мами или не?

New York I Love You (2008)

Извлечение от New York I love You

I'm single now, so... dinner?

Филм, който ясно се откроява-няколко малки истории една след друга, които ни позволяват да разкрием необичайната идентичност на жителите на един от най-големите градове в света. Трябва да ги слушате, да ги наблюдавате и да се опитате да ги разберете... Филм, който е поетичен и завладяващ!

When Harry Met Sally (1989)

Извлечение от When Harry Met Sally

No man can be friends with a woman he finds attractive, he always wants to have sex with her.

Виждали ли сте случайно откъс от филм, в който млада жена напълно преувеличено имитира оргазъм в претъпкан ресторант? Да, това е филмът!

Голямо приятелство, което се опитва да стане нещо голямо, но неуспешно.

В продължение на 10 години има само един висящ въпрос - дали те са създадени един за друг или не?

Friends with Benefits (2011)

Извлечение от Friends with Benefits

No emotions, just sex.

Нека променим това с малко комедия! Двама души решават, че не са създадени за романтична връзка и решават да станат приятели... с малко подправки! Но когато двама приятели живеят заедно, те имат общ живот и тайни... Още ли говорим за приятелство?

The Italian Job (1969/2003)

Извлечение от The Italian Job (2003)

Само трябва да взривиш проклетите врати!
(2003) искам да видя изражението на лицето на този човек, когато златото му изчезне. Той ми отне баща ми, аз ще взема това.^

И двете версии предлагат много забавления и съспенс. В престъпния живот не е лесно да ти се прости. След като беше предаден , Майкъл Кейн, или Марк Уахберг в по-нова версия, се стреми да отмъсти. Въпросът е, че вече не става въпрос за убийство, а за грабеж...

The Great Gatsby (2013)

Извлечение от The Great Gatsby

But Mr. Gatsby doesn't exist. [...] I cannot find anyone who knows anything real about Mr. Gatsby.

Играч, няколко екстравагантни вечери, интригуващ съсед-всичко, което съставлява тайния живот на богат човек. Произходът на богатството на този човек обаче е неизвестен. И така, какъв е този прекомерен начин на живот през 20-те години на миналия век, воден от Великия Гетсби, който виждаме през целия филм?

Bourne (5 филма)

Извлечение от The Bourne Identity (2002)

Страхотна сага, където всеки филм ни отвежда до Джейсън Борн (въплътена от брилянтен Мат Деймън), много талантлив шпионин, който знае как да избегне всякакъв риск, как да се бори без милост и който никога не си позволява да попадне в капан. След инцидента обаче той се чувства напълно изгубен-забравя самоличността си и открива, че е наблюдаван от ЦРУ.

Филми за изучаване на английски език на средно ниво

Преди да играе в един от тези фантастични филми, за да се научи английски, ето какво можете да очаквате от тази категория - символи, които говорят по-бързо и артикулируют (малко) по-малко, произношение, което става все по-ясно, и дори някои вулгарни изрази. Това обаче е естественият начин, по който хората говорят, така че е страхотно да се изложите на това и да можете да го разберете!

Viva Las Vegas (1964)

Извлечение от Viva Las Vegas

Може ли да ми заемете колата, докато не заработя отново?
- Ще се справим по-добре. Ще се радвам да те заведа, където поискаш.^

С великолепни декори, сензационни актьори ( включително Елвис Пресли!), запомняща се музика, това е една вълнуваща история. Ето какво наричате страхотен коктейл, концентриран в старомоден филм, който просто ви кара да се усмихвате!

Rebel Without a Cause (1955)

Извлечение от Rebel Without a Cause

I got the bullets!

Отиваме от Вегас до Лос Анджелис. Пресли. към Дина, Джеймс Дийн. Млад мъж в средата на тийнейджърска криза, търсейки причина да живее. Някои ще харесат факта, че той е красив човек, докато други ще оценят грубия му характер.

Bond, James Bond (24 филма)

Извлечение от James Bond

Vodka Martini, shaken, not stirred.

Най-вълнуващата сага. Казваме, че ще гледаме всеки филм само веднъж, но след няколко дни (или седмици) ще откриете, че умирате да ги гледате отново, всичките 24 филма (и броенето). И защо не-това е страхотен герой с красив британски акцент!

Можете да намерите всички филми от сагата налице.

In Time (2011)

Извлечение от In Time

Time is now the currency. We earn it and spend it. The rich can live forever. And the rest of us?

Потопете се в бъдещето, в бъдещето, където хората не остаряват, но дните им са преброени (буквално) и плащате за времето си. Как може да оцелее?

Terminator 2: Judgement Day (1991)

Извлечение от Terminator 2: Judgement Day

Come with me if you want to live.

Класическо продължение сред старите научно-фантастични филми. Това се случва в съвременния свят, където изкуствен интелект (AI), създадени от човека, се връща чрез пътуване във времето от апокалиптични бъдеще, за да унищожи тези млади хора, които се стремят да попречи на този бъдещ подем машини. Внушителен, жесток, но трогателен!

The Thomas Crown Affair (1968-1999)

Извлечение от The Thomas Crown Affair (1999)

^(1999) съжалението обикновено е загуба на време. Имате ли идея какво ще кажете на борда, когато разберат, че сте ми платили с 30 милиона повече, отколкото предлагахте?
(1968) това е забавна мръсна работа.^

Обир и мистерия. Две магически думи, които ви карат да мислите, че няма да се отегчите с Стив Маккуин (който се играе в по-ранна версия) или Пиърс Бронсман в главната роля.

Indiana Jones (Четириъгълник)

Extract from ^Indiana Jones and the Last Crusade

Тръгвам след камиона.
- Как?
- Не знам. Измислям го в движение.^

Пътувания, големи находки, забавни моменти, но най-вече добра доза действие през целия филм. Нещо като шпионски филм под формата на археологически експедиции.

Можете да намерите всички филми от Indiana Jones сага налице.

Clerks (1994)

Извадки от Clerks

You'd feel a lot better if you'd just rip into the occasional customer. - Why? I don't bother them, and they don't bother me.

Младият бакалин е изправен пред редица предизвикателства както в личния, така и в професионалния живот. Можете да се насладите на многобройните философски диалози, идващи от устата на младите хора, които току-що са навършили 20 години. Перлата на независимото американско кино, разказваща историята на младите хора, които искат да намерят пътя си в живота. Да не говорим за добра доза разговорен език и жаргон!

Fight Club (1999)

Извлечение от Fight Club

You’re not your job, you’re not the car you drive, you’re not the content of your wallet…

Психологически шамар, който веднага се превърна в голяма класика от излизането си преди 20 години. Във филма те се борят (буквално) да победят суетата на консуматорското общество и те са на път да поведат глобалната промяна. Това наистина ли е вредно общество за гражданите?

Goodfellas (1990)

Извлечение от Goodfellas

As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster.

Лоялността и семейният дух са единственото нещо, в което можеш да си сигурен. Goodfellas, един от най-големите гангстерски филми, е класика, която хората ценят и обожават! Някои сцени са доста кървави, но този семеен бизнес и неговите размисли за голямото състояние ни позволяват като зрители да пътуваме в паралелен свят, който е доста тревожен, но всичкия имам.

В този филм няма нито една минута, в която да не чуете някои разговорни изрази или жаргон, щедро разпръснати по всички насилствени линии!

Филми за напреднали изучаващи английски език

Тук можете да намерите заглушен език, поток от диалог, който е 10 пъти по-бърз в сравнение с предишните филми, речник, който може да бъде случаен, научен или дори правен. Този раздел не е за всеки, като се има предвид лингвистична специфика на тези английски филми, но след месеци на практика най-накрая ще дойде време да се направи голям скок!

И ми оставете малък коментар под тази статия, за да ми кажете как е било!

Pulp Fiction (1994)

Извлечение от Pulp Fiction

Знаеш ли как в Париж наричат сандвич със сирене?
Не го ли наричат четвърт килограм сирене?
- Не, пич, имат метрична система. Те не биха знаели какво е четвърт килограм.
Как го наричат?
Наричат го "Кралско сирене".^

Друг гангстерски филм, също толкова популярен, независимо дали се дължи на изящните си диалози или култови сцени, които понякога смесват хумора с кръвта. Хиперактивният живот на няколко герои от този филм никога не ни кара да се отегчаваме.

The Social Network (2010)

Extract from ^The Social Network

He developed the site in one night and he did it while he was drunk.

Истинската история на създаването Facebook. Гениалната демонстрация на Марк Зукерберг и неговия партньор Едуардо са външните влияния, ежедневието на студентите от Харвард от средната класа и преди всичко предприемаческото очарование, което виждаме по време на филма, за да покажем силата на този продукт, който целият свят използва днес. Защо обаче всичко започна със сериозен скандал?

Ocean's (1960 + Трилогия 2001-2004-2007)

Извлечение от Ocean's 11 (2001)

Очаквате просто да излезем от казиното с милиони долари в ръцете си?
- А.^

Всеки със своя специалност в областта на грабежа! С мечтана обстановка (всичко започва в Лас Вегас!) и с постоянен ум никога няма да се уморите да гледате и преглеждате тези три филма. Как ще ограбят най-охраняваните казина и дворци в света?

Inception (2010)

Практикувайте английски с филми - Inception

Well, dreams, they feel real while we're in them, right? It's only when we wake up that we realize something was actually strange.

Ще трябва да гледате този филм поне три пъти, за да можете да го следвате от началото до края. Това са 2 часа и 30 минути изображения и диалози, които объркват зрителя (стимулиращ и забавен начин), където реалността е остаряла и силата на нашите мечти доминира влиянието върху съдбата на няколко души. Но кои са те?

Some Like It Hot (1959)

Извлечение от Some Like It Hot

Двама мъже говорят. :
Имам да ти казвам нещо! Какво стана?
Сгодена съм.
Поздравления!
Коя е късметлийката?
- Така е!^

Двама отчаяни артисти решават да се обличат като жени, за да играят в музикална група, съставена изцяло от жени в Маями. Всичко това се прави, за да се измъкне от група гангстери. Резултатът е няколко абсурдни диалога, находчивост и доста хумор за изкушенията на тези двама мъже, които наистина се опитват да скрият истинската си самоличност. И като бонус, безкраен чар Мерилин Монро.

Glengarry Glen Ross (1992)

Извлечение от Glengarry Glen Ross

You stupid fucking cunt. You, Williamson, I'm talking to you, shithead. You just cost me $6,000. Six thousand dollars, and one Cadillac.

Във формат, който е малко жесток от морална гледна точка, откриваме в този филм голям брой разговорни изрази и дълбоки разговори. Икономическа криза, прекомерна йерархия, страстни продавачи, които дори извършват престъпления, за да получат това, което искат... кой е виновен?

The A Team (2010)

Извлечение от The A Team

Give me a minute, I'm good. Give me an hour, I'm great. Give me six months, I'm unbeatable.

Квартет с незрял външен вид, но с реални намерения да победи бандитите с най-невероятни средства, най-експлозивни и най-изобретателни! Най-доброто от специалните асоциации, които обаче ще се окажат в затвора... Какво стана?

Good Will Hunting (1997)

Извлечение от Good Will Hunting

One day, I'm gonna wake up and I'm gonna be 50. And I'll still be doing this shit.

Трогателна история за дете от предградията, бунтар, който е изключително надарен, но живее в нефункциониращ квартал. Един ден известен професор по математика забелязва потенциала си. Благодарение на един от приятелите си, той ще се опита да върне този млад тийнейджър на правилния път, за да може да използва изключителния си потенциал, само за да открие, че тийнейджърът няма да позволи толкова лесно да се движи.

Scarface (1983)

Извлечение от Scarface

Who put this thing together? Me, that’s who! Who do I trust? Me!

Пример rags to riches история. Разбира се, това не е най-моралното филм на тази тема, но може да се проследи цялото приключение на кубинския мигранта, който започва в самото подножие на скалата и се издига ослепителна този начин, докато не бъде начело на един от най-големите американски наркокартелите, който се държи само на доверие. Но какво ще стане, ако това доверие бъде нарушено?

Къде да намерите филми на английски език

Ако искате да се насладите на огромен избор от филми за изучаване на английски език и със сигурност ще намерите всяко име в този списък, можете да намерите на следните сайтове (онлайн-платформа), които можете да използвате за стрийминг или изтегляне на филми.

Основните платформи за гледане на филми са :

Тези сайтове предлагат някои предимства , които не можете да пренебрегнете - те са законен, с превод и субтитри:, full HD и доста често те предлагат възможността да изтеглите филм и да го гледате неограничен брой пъти.

Имаше и голяма активност за споделяне на филми на оригиналния език в социалните медии като peer2peer или пиратски стрийминг сайтове. Феновете записват всички видове филми и след това ги предлагат за изтегляне... Това обаче не е законно и може да има правни последици.

Така че, за по - малко популярни филми или по-стари, които не можете да намерите на класически платформи, единствената ви алтернатива е да намерите VHS или DVD!

Филми или телевизионни предавания?

Всеки филм ще свърши работата, ако сте страстен за него, но се надявам, че този внимателен подбор ще ви донесе часове забавление и практика на английски език.

Само напомням, че идеалният ред за гледане на съдържание на английски език:

 1. Започнете с ситком на английски език - те са кратки, визуални и забавни.
 2. След това се обърнете към Телевизионно шоу на английски език-едни и същи актьори и парцел през всички епизоди, имате време да свикне с тях.
 3. И накрая, Играйте няколко филми на английски език-с различни актьори, теми и акценти.

Със или без субтитри?

Често чувам хора, които се възхищават на онези, които разбират филмите на оригиналния език, които не трябва да четат субтитри. Обзалагам се, че вече сте се опитали да гледате филм на английски език и да избягвате да четете субтитри и вероятно сте стигнали до заключението, че това е твърде трудно или уморително за вас в момента.

Очевидно най-добрият начин да практикувате английски с филми е да ги гледате на оригиналния език без субтитри.

Ако обаче все още се нуждаете от поддръжка на текст, за да следвате филма на английски език, опитайте поставете субтитрите на английски, а не на родния си език! Най-често, ако имате проблеми с разбирането на английски езикът, докато гледате нещо, не е задължително поради новата дума, но най-вече поради факта, че актьорите не формулират достатъчно ясно, потокът им е твърде бърз или поради фоновия шум! По този начин, четене субтитри на английски език, ще имате добра помощ, за да следват сцените на филма, защото ще можете да прочетете това, което те казват, без превод. Това е изключително ефективен начин, наистина ще подобрите слуха си, че след това ще ви позволи да забравите за субтитрите!

Насърчавам ви да гледате филми на оригиналния език, без субтитри, за да подобрите определена област - разбиране на акцентите. След като се научите да ги разпознавате, ще свържете всеки от тях с региона, страната, социалната класа, ще обогатите общите си знания и няма да гледате тези филми по същия начин, както преди. Насладете се на тях, за да направите малко разлика, да изследвате няколко различни жанрове на филми, за да можете да умножите вселени и контексти. Ще откриете, че филмите правят впечатление, че са по-реални от телевизионните предавания, което всъщност е по своята същност добра подготовка за говорене на английски език.

Честит гледане!

Ами ти?..

Ами ти? - кой е любимият ви филм на английски език? Как за първи път гледахте филм на оригиналния език? Какво мислите за субтитрите, когато гледате филм? Бих се радвал да прочета за вашето мнение по тази тема в коментарите!

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: May 20, 2021, 11:04 am