[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Aflați cum să înțelegeți vorbitorii nativi de engleză

Cum de a îmbunătăți înțelegerea dvs. de ascultare în limba engleză 👂

Aveți nevoie de ajutor cu abilitățile dvs. de înțelegere a ascultării? Să învățăm în sfârșit cum să înțelegem vorbitorii nativi de engleză!

Cu siguranță ați învățat limba engleză de ani de zile și totuși, încă nu puteți înțelege clar limba engleză când vorbești cu un vorbitor nativ?

E frustrant, dar nu e vina ta! Astăzi, voi împărtăși cu dvs. cele mai bune tehnici pentru a rezolva această problemă și vă voi arăta cum puteți începe să înțelegeți clar limba engleză vorbită.

De ce este engleza atât de greu de înțeles?

Este normal dacă aveți probleme în înțelegerea limbii engleze vorbite și nu este vina ta. Mai degrabă, acesta este probabil rezultatul uneia dintre următoarele probleme:

Nu este suficientă practică

Elevii tind să vorbească doar o oră pe parcursul a 10 ani la școală. Cu alte cuvinte, este vorba despre 6 minute pe an pe student! Să nu mai vorbim de faptul că numai ascultarea profesorilor cu un accent străin puternic nu este foarte util pentru a înțelege nativii.

Principalul motiv pentru care nu reușiți să învățați limba engleză este lipsa de practică. Este firesc ca, dacă nu aveți experiență în a face ceva (ascultând vorbitorii nativi de engleză la o viteză normală), veți avea probleme în a face acest lucru (înțelegându-i).

Engleza nu se pronunță la fel cum este scrisă

Engleza nu este o limbă fonetică atunci când vine vorba de ortografie sau am putea spune, de asemenea, că nu are ortografie transparentă. Cu alte cuvinte, a ști să scrii un cuvânt nu înseamnă că vei ști să - l pronunți corect și invers-dacă știi să pronunți un cuvânt, asta nu înseamnă neapărat că îl poți scrie corect.

Există multe diferențe între limba engleză scrisă și cea vorbită.

Iată câteva statistici pentru a ilustra:

 • În italiană, există 33 de sunete și 25 de moduri de a le scrie.
 • În spaniolă, există mai mult de 35 de sunete și doar 38 de moduri de a le scrie.
 • În franceză, există 32 de sunete și mai mult de 250 de moduri de a le scrie.
 • În limba engleză, există mai mult de 44 de sunete (în funcție de dialect) și mai mult de 1.100 de moduri de a le scrie! Yikes!

Sursă: Cum învață creierul ELL, David A. Sousa

Pe scurt, ortografia engleză este haotică, chiar mai rea decât limbile care au reputația de a fi dificil de ortografiat, cum ar fi franceza, de exemplu. Atâta timp cât sunteți mulțumit doar imaginându-vă cum cuvintele s-ar putea se pronunță în timp ce citiți, spre deosebire de a ști de fapt cum sunt pronunțate în realitate, nu veți putea înțelege limba engleză vorbită. În plus, va fi greu pentru alții să vă înțeleagă când tu vorbește engleza!

Dacă rămânem doar la scris limba, va lupta pentru a înțelege vorbit unu. Are sens, nu?

Vorbitorii de engleză vorbesc prea repede (?)

Vorbitorii de engleză vorbesc repede, totuși? Este de fapt diferit de vorbitorii oricărei alte limbi?

În orice caz, dacă simțiți că vorbitorii de engleză vorbesc prea repede, aceasta este problema dvs., nu a lor! De exemplu, vorbitorii de franceză vorbesc repede, vorbitorii de engleză vorbesc repede... și toată lumea crede că vorbitorii de spaniolă vorbesc nebun repede! Sunt sigur că vorbești repede când vorbești și limba ta maternă! Și oamenii din orașele mari vorbesc mai repede decât oamenii din mediul rural, este firesc.

Și, evident, totul este subiectiv - dacă încă înveți o limbă și auzi pe cineva vorbind cu o viteză normală, vei simți că vorbește mult mai repede!

Gândiți - vă la orașele mai mari în care se vorbește limba maternă-Madrid, Moscova, Tokyo etc. Oamenii din orașele mari vorbesc mai repede, fără îndoială, dar pentru că încă vorbesc limba ta maternă, nu este o problemă pentru tine să le înțelegi. Singura diferență între asta și înțelegerea cuiva din New York sau Londra, de exemplu, este că ei vorbesc o limbă străină pe deasupra tuturor!

Cheia takeaway aici este că dacă practicați în mod constant cu materiale lente, care s-au adaptat la nivelul dvs., veți ajunge să înțelegeți limba engleză doar atunci când este vorbită sloooow-ly. Aceasta este, din păcate, o problemă cu majoritatea cursurilor și metodelor de engleză-ei predau o versiune adaptată a limbii engleze, care este lentă și artificială și nu vă pregătesc să înțelegeți engleza reală, vorbită de nativi.

How to better understand spoken English
Vorbitorii de engleză vorbesc prea repede? Învață să se adapteze la viteza lor.

Lipsa vocabularului

Este evident greu (dar nu neapărat imposibil) să înțelegi vocabularul pe care nu îl cunoști. Dar este adevărat că mai bogat vocabularul este, cu atât mai mult veți fi capabil să înțeleagă.

Totuși, nu uitați că pentru a cunoaște cu adevărat un cuvânt, trebuie să învățați toate formele sale.

Pentru a înțelege bine limba engleză vorbită, va trebui să știți cum se pronunță fiecare cuvânt, inclusiv care silabă este subliniată. Până nu înveți asta, nu poți spune că ai stăpânit cuvântul, chiar dacă este un cuvânt de bază pe care l-ai "cunoscut" de ani de zile.

Apropo, dacă vrei să fii complet independent în limba engleză, trebuie să înveți 5.000 de cuvinte care vor acoperi 96% din vocabularul zilnic. (Mai multe despre asta mai târziu!)

Tehnici și sfaturi pentru îmbunătățirea abilităților de ascultare a limbii engleze

Acum că am identificat problema, trebuie să o rezolvăm! Iată cum:

Studiați fonetica engleză

Nu fugi! Știu că cuvântul "fonetică" poate fi uneori înfricoșător - sună atât de complicat și tehnic... Cu toate acestea, dacă aveți abordarea corectă, învățarea foneticii engleze va deveni distractivă, ușoară și utilă.

Sarcina devine distractiv foarte repede, pentru că în loc de a folosi texte plictisitoare tot timpul, veți ajunge la joaca-te cu sunetele și muzica de limba engleză. Pentru mine, este aceeași diferență cu studierea teoriei muzicii (cursuri tradiționale de engleză) și de fapt să ajung să cânt la un instrument muzical (să mă distrez cu sunetele limbii).

Dar cum înveți fonetica engleză? Există mai multe moduri și v-aș sfătui să le testați pe toate și să vedeți care dintre ele funcționează cel mai bine tu.

Un curs de fonetică engleză

Pentru început, puteți viziona acest videoclip gratuit:

https://www.youtube.com/watch?v=9E6F57s-V7U&ab_channel=Accent%27sWayEnglishwithHadar
Curs gratuit de fonetică engleză

Utilizați materiale cu transcrieri fonetice în limba engleză

Un bun Curs de limba engleza Trebuie să aibă transcrieri fonetice peste tot! Acest lucru vă va permite să vedeți pronunția a tot ceea ce auziți reprezentat vizual.

Rețineți că până când nu stăpânești engleza vorbită, nu vei putea avea încredere în urechea ta. Chiar dacă ascultați același lucru de 15 ori, asta vă va ajuta doar într-o anumită măsură. Prin utilizarea transcrieri fonetice, va fi capabil să învețe pronunția corectă a tot ceea ce auzi într-un mod vizual. Acest lucru vă va permite să vă antrenați urechea și mintea și să vă obișnuiți cu sunetele limbii engleze.

Cea mai bună abordare este utilizarea transcrierilor fonetice scrise în Alfabetul Fonetic Internațional (IPA) pentru că acesta este sistemul standard pentru a preciza cuvintele fonetic. (asta înseamnă, pentru a scrie sunetele cuvântului)

În cele din urmă, dacă toate audio aveți vine cu transcrieri fonetice, vei fi capabil să se obișnuiască cu diferite simboluri fonetice. Acest lucru vă va permite să distingeți mai bine diferite sunete în limba engleză. După ceva timp, veți ști cum să pronunți corect un cuvânt în limba engleză doar citind transcrierea sa fonetică într-un dicționar, ca un profesionist!

Utilizați AudioContrast

AudioContrast este un aplicație Web gratuită pe care am dezvoltat-o pentru a vă ajută să auziți sunetele care sunt tipice pentru limba engleză. Aplicația se concentrează pe sunetele care tind să fie greu pentru străini să distingă.

În mod ideal, obiectivul dvs. ar fi să atingeți în mod regulat un scor de 10 sau mai mult pe fiecare sunet.

How to better understand spoken English
AudioContrast vă va ajuta să vă antrenați urechea pentru a auzi mai bine sunetele tipice englezești

Utilizați tabele fonetice

Acest lucru este un pic mai tehnic și poate fi descurajator pentru începători, dar tabelele fonetice sunt un o modalitate excelentă de a revizui fonetica engleză comparându-le cu cele din propria limbă.

Dacă sunteți încă începător, vă recomand să utilizați aceste tabele ca o completare a resurselor pe care le-am menționat deja. Odată ce vă obișnuiți cu fonetica engleză, veți găsi cu siguranță aceste tabele utile pentru revizuiri rapide.

Tabele fonetice esențiale:

Iată câteva tabele fonetice pentru alte limbi:

(Și dacă aveți nevoie de un tabel fonetic pentru o altă limbă, puteți găsi unul la sfârșitul acestor pagini, în Chei IPA secțiune)

Aceste tabele oferă o imagine de ansamblu a sunetelor și a caracteristicilor importante ale unei limbi vorbite. Acest lucru vă va ajuta să revizuiți ceea ce știți deja (datorită limbii materne) și ceea ce mai trebuie să lucrați (descoperiți) în noua dvs. limbă.

Utilizați audio peste tot

O limbă este în primul rând vorbită - folosim sunete pentru a comunica un mesaj.

Deci, datorită faptului că nu ați putea practica 24 de ore pe zi cu un vorbitor nativ, care este, de asemenea, răbdător și bun la predare, cea mai bună lovitură este să vă înconjurați cu materiale audio!

Nu vă speriați să petreceți timp fără text, sau încetați să lucrați cu texte complet în favoarea materialelor audio - emisiuni TV, cărți audio, podcast-uri etc. Dacă / când faceți acest lucru, utilizați un dicționar online și funcția întoarcere rapidă pentru a căuta cuvintele pe care doriți cu adevărat să le înțelegeți, încercați să scrieți cuvintele și să le găsiți în dicționar, cam ca să faceți o dictare.

Pentru a practica limba engleză cu materiale audio:

 • Utilizați cărți audio și podcast-uri în limba engleză.
 • Utilizați canalele YouTube pentru a învăța limba engleză.
 • Utilizați canalele YouTube pentru a practica limba engleză.
 • Utilizați Netflix sau ceva similar pentru a viziona filme și emisiuni TV (sitcom-uri americane, seriale Britanice...)

How to better understand spoken English
Pentru a înțelege limba engleză vorbită, trebuie să utilizați audio peste tot!

Învață să citești și să pronunți același text în engleză

Știu că tocmai v - am sfătuit să vă concentrați pe materialele audio și să neglijați textul, materialele scrise vă pot ajuta, de asemenea, să învățați, atâta timp cât aveți abordarea corectă.

Mai exact, doriți să asigurați-vă că știți cum să pronunți toate cuvintele pe care le citiți.

Pentru a face acest lucru, de fiecare dată când nu sunteți sigur cu privire la pronunția unui cuvânt, căutați-l într-un dicționar:

 • Pe computer, accesați Dictionary.com sau Wikționar și căutați cuvântul de care nu sunteți sigur:
  • Faceți clic pe pictograma difuzorului pentru a auzi o înregistrare audio a cuvântului.
  • Verificați transcrierea fonetică. Asigurați-vă că IPA butonul este activat (nu Spell unu)
 • Dacă utilizați un e-reader, vă recomand să alegeți Amazon Kindle. Iată câteva dintre avantajele sale:
  • Puteți evidenția un cuvânt și va apărea dicționarul integrat.
  • Dicționarul integrat nu numai că vă va oferi o definiție, ci și pronunția cuvântului.
  • Rețineți că sistemul de transcriere fonetică a acestui dicționar este puțin neobișnuit, dar atâta timp cât citiți pe un Kindle și căutați cuvinte pe el, vă veți obișnui repede.

Aceasta este o tehnică extrem de simplă, dar puternică. Indiferent de nivelul dvs., ar trebui să încercați această tehnică pentru că întotdeauna doriți să vă asigurați că aveți o pronunție corectă a vocabularului pe care îl utilizați.

Mai exact, în afară de pronunție, veți dori să memorați ce silabă este subliniată. De îndată ce vă dați seama că nu știți ce silabă să subliniați, căutați-o. Acest lucru va avea un impact enorm asupra înțelegerii dvs. de ascultare a limbii engleze și vă va îmbunătăți accentul.

How to better understand spoken English
Vrei să știi cum să vorbești engleza și să o înțelegi mai bine? Verificați întotdeauna pronunția și stresul cuvintelor într-un dicționar.

Vorbește cu nativii

Este destul de ironic faptul că unii oameni petrec ani de învățare limba engleză și nu vorbesc de fapt cu un vorbitor nativ. Nu cădeți în această capcană, în schimb, găsiți un prieten sau un partener de schimb de limbi și organizați întâlniri cu ei!

Unele site-uri pe care le puteți verifica:

Ceva important de reținut - toată lumea vorbește diferit. Există accente care pot varia în funcție de țară, desigur, dar există și accente regionale și chiar în aceeași regiune sau în aceeași familie, oamenii ar putea avea un mod ușor diferit de a vorbi.

Pentru a vă îmbunătăți înțelegerea limbii engleze vorbite, chiar petrece o oră față-în-față cu un nativ de multe ori face minuni. Urechea ta are timp să se obișnuiască cu modul lor unic de a vorbi, și având în vedere faptul că este, de asemenea, interactiv, partenerul de conversație vă poate ajuta.

Acest lucru vă ajută, de asemenea observați diferența dintre modul în care credeți că limba engleză este pronunțată (din cauza școlii, doar citind, știind doar cuvinte separate) și realitate (nativii care vorbesc limba engleză, contracțiile pe care le fac, etc.- de asta ai nevoie!

Contracții de studiu

I dunno if ya see what I wanna do but no one really pronounces e'ry sound in a sentence. You've prolly noticed there's a lil difference between what people write and what people say. Amirite??

Ți-a fost cam greu să înțelegi toate astea? Imaginați-vă cum este în limba vorbită!

Nu toată lumea are articularea corectă Regina Angliei are. Aceasta nu este pur și simplu o chestiune de educație - oamenii bine educați nu pronunță fiecare sunet. (Deși este adevărat că aceeași persoană tinde să articuleze mai mult în timpul unui interviu de muncă decât după o noapte cu prietenii, de exemplu).

Din acest motiv, studiați contracțiile comune-vorbitori de orice limbă, vorbitori de engleză înghiți silabe în timp ce vorbesc.

Anumite contracții în limba engleză (dar nu toate) sunt exprimate și în limba scrisă:

 • Text Normal
  • "do not" devine "don't",
  • "cannot" devine "can't",
  • "I have got to go" devine "I've got to go",
  • "That is great news" devine "That's great news",
  • și, evident, "Let us go" devine "Let's go".
 • Limba colocvială:
  • "I have got to go" devine "I gotta go",
  • "I'm going to go" devine "I'm gonna go".

Rețineți că în exemplele menționate mai sus, nativii vor pronunța rar primele versiuni. Nativii tind să prefere întotdeauna a doua versiune. Observând acest lucru vă va ajuta instantaneu să înțelegeți mai bine vorbitorii nativi de engleză.

Cu toate acestea, nu toate contracțiile sunt scrise! Multe dintre ele sunt utilizate numai în limba vorbită și nu sunt transcrise în scris (în afară de poate limbajul SMS și social media).

Iată câteva Exemple de contracții informale în engleza americană:

 • Contracții suplimentare:
  • "What do you think?" devine "Whaddaya think?",
  • "He's probably right" devine "He's prolly right",
  • "I suppose you're right" devine "I s'pose you're right".
  • "What are you doing?" poate deveni uneori "Watcha doin?".

Concluzie

Există o mare diferență între modul în care credem că limba engleză ar trebui să fie pronunțată și modul în care este de fapt pronunțat.

Fonetica, materialele audio, verificarea dacă știm să pronunțăm ceea ce citim, să vorbim cu nativii și să studiem contracțiile comune sunt unele dintre cele mai bune tehnici pentru a vă ajuta mai bine observați-le și completați diferența uriașă dintre engleza scrisă și engleza vorbită.

Dacă lucrați la asta, vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de ascultare în limba engleză. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să aveți o pronunție mai bună și să vă înmuiați sau chiar să vă ștergeți accentul străin! (dacă este ceva ce vă interesează să faceți)

Asigurați-vă că pentru a pune toate aceste informații în practică. Ia măsuri! Dacă doriți să vă îmbunătățiți, atunci trebuie să schimbați modul în care ați făcut acest lucru până acum. Toate aceste sfaturi vor ajunge să fie lipsite de valoare, dacă nu le puneți în practică și schimbați modul în care vorbește engleza.

Practica fericit!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: February 22, 2021, 5:14 pm