[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Ismerje meg, hogyan lehet megérteni az angol anyanyelvűeket

Hogyan lehet javítani a hallgatási megértést Angolul 👂

Segítségre van szüksége a hallgatási megértés készségek? Végül megtanuljuk, hogyan kell megérteni az angol anyanyelvűeket!

Bizonyára már évek óta tanulsz angolul, mégis, még mindig nem érti tisztán az angol nyelvet amikor beszél egy anyanyelvi beszélővel?

Ez frusztráló, de ez nem a te hibád! Ma, megosztom veletek a legjobb technikákat, hogy megoldja ezt a problémát, és megmutatom, hogyan lehet kezdeni a megértés beszélt angol egyértelműen.

Miért olyan nehéz megérteni az angol nyelvet?

Normális, ha nehezen értesz angolul, és nem a te hibád. Inkább ez valószínűleg a következő kérdések egyikének eredménye:

Nincs elég gyakorlat

A diákok hajlamosak beszélni csak egy óra alatt 10 év az iskolában. Más szóval, ez körülbelül 6 perc évente diákonként! Nem is beszélve arról, hogy csak a tanárokat hallgatják erős külföldi akcentus nem túl hasznos megérteni bennszülöttek.

A fő ok, amiért nem sikerül angolul tanulni, a a gyakorlat hiánya. Természetes, hogy ha nincs tapasztalata valamiben (normál sebességgel hallgatja az angol anyanyelvűeket), akkor nehezen fogja megtenni (megérteni őket).

Angol nem ejtik ugyanúgy van írva

Az angol nyelv Nem fonetikus nyelv, amikor a helyesírásról van szó, vagy azt is mondhatjuk, hogy nincs átlátszó ortográfiája. Más szavakkal, a szó írásának ismerete nem jelenti azt, hogy tudni fogja, hogyan kell helyesen kiejteni, és fordítva - ha tudod, hogyan kell kiejteni egy szót, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy helyesen írhatod.

Sok van különbségek az írott és beszélt angol nyelv között.

Íme néhány statisztika, hogy bemutassa:

 • Olaszul 33 hang és 25 mód van a helyesírásra.
 • Spanyolul több mint 35 hang van, és csak 38 módon lehet betűzni őket.
 • Franciául 32 hang van, és több mint 250 módon lehet betűzni őket.
 • Angolul vannak több mint 44 hang (a nyelvjárástól függően), több mint 1100 módon, hogy pontosan őket! Juj!

Forrás: Hogyan tanul az ELL agy, David A. Sousa

Röviden: Az angol helyesírás kaotikus, még rosszabb, mint azok a nyelvek, amelyek hírneve nehezen írható, mint például a francia. Mindaddig, amíg meg van elégedve csak elképzelni, hogy a szavak lehet legyen hangsúlyos, miközben olvassa, szemben azzal, hogy ténylegesen tudja, hogyan ejtik őket a valóságban, nem lesz képes megérteni beszélt angol. A tetején, hogy, nehéz lesz mások számára, hogy megértsék, ha te beszélj angolul!

Ha csak ragaszkodni a írott nyelv, akkor küzdenek, hogy megértsék a beszélt egy. Van értelme, igaz?

Az angol beszélők túl gyorsan beszélnek (?)

Az angol beszélők gyorsan beszélnek, bár? Valójában más, mint bármely más nyelv hangszórói?

Mindenesetre, ha úgy érzi, hogy az angol beszélők túl gyorsan beszélnek, ez a te problémád, nem az övék! Például a francia hangszórók gyorsan beszélnek, az angol hangszórók gyorsan beszélnek... mindenki azt hiszi, hogy a spanyol beszélők beszélnek őrült gyorsan! Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beszélsz, amikor az anyanyelvedet is beszéled! És a nagyvárosokban az emberek gyorsabban beszélnek, mint a vidéki emberek, ez természetes.

És nyilván minden szubjektív - ha még mindig tanulsz egy nyelvet, és hallod, hogy valaki normális sebességgel beszél, akkor azt fogod érezni, hogy sokkal gyorsabban beszél!

Gondolj a nagyobb városokra, ahol anyanyelvét beszélik-Madrid, Moszkva, Tokió stb. A nagyobb városokban az emberek kétségtelenül gyorsabban beszélnek, de mivel még mindig az anyanyelvüket beszélik, nem jelent problémát, hogy megértsd őket. Az egyetlen különbség az, hogy valaki New Yorkból vagy Londonból ért, az, hogy idegen nyelvet beszélnek az egész tetején!

A legfontosabb elvihető itt az, hogy ha folyamatosan gyakorolsz lassú anyagokkal, amelyek az Ön szintjéhez igazodnak, akkor csak akkor fogod megérteni az angol nyelvet, amikor beszélnek sloooow-ly. Ez sajnos probléma a legtöbb angol nyelvtanfolyamok és módszerek-tanítanak adaptált változata angol, ami lassú és mesterséges, és nem készít, hogy megértsék az igazi angol, beszélt bennszülöttek.

How to better understand spoken English
Az angol beszélők túl gyorsan beszélnek? Tanulj meg alkalmazkodni a sebességükhöz.

A szókincs hiánya

Nyilvánvalóan nehéz (de nem feltétlenül lehetetlen) megérteni a szókincset, amelyet nem tudsz. De ez van igaz, hogy minél gazdagabb a szókincsed, annál többet tudsz megérteni.

Ne felejtsük el azonban, hogy ahhoz, hogy valóban tudjunk egy szót, Meg kell tanulnunk az összes formáját.

Annak érdekében, hogy jól megértsük a beszélt angol nyelvet, tudnia kell, hogy minden szót kiejtenek, beleértve azt is, hogy melyik szótagot hangsúlyozzák. Amíg ezt meg nem tanulod, nem mondhatod, hogy elsajátítottad a szót, még akkor sem, ha ez egy alapvető szó, amelyet évek óta "ismersz".

By the way, ha azt szeretnénk, hogy teljesen független Angol, meg kell tanulni 5000 szó, amely kiterjed 96% - a napi szókincs. (Erről bővebben később!)

Technikák és tippek az angol hallgatási készségek fejlesztéséhez

Most, hogy azonosítottuk a problémát, meg kell oldanunk! Itt van, hogyan:

Tanulmány angol fonetika

Ne fuss el! Tudom, hogy a "fonetika" néha ijesztő - hangzik olyan bonyolult, technikai... Azonban, ha a helyes megközelítés, tanulás angol fonetika lesz szórakoztató, könnyű, hasznos.

A feladat lesz szórakoztató nagyon gyorsan, mert ahelyett, hogy unalmas szövegek minden alkalommal, akkor kap az angol nyelv hangjaival és zenéjével játszik. Számomra ugyanaz a különbség, mint a zeneelmélet tanulmányozása (hagyományos angol nyelvtanfolyamok), és valójában egy hangszer lejátszása (szórakozás a nyelv hangjaival).

De hogyan lehet megtanulni az angol fonetikát? Számos módja van, és azt tanácsolom, hogy tesztelje őket, hogy melyik működik a legjobban te.

Tanfolyam az angol fonetikáról

Először is megnézheti ezt az ingyenes videót:

https://www.youtube.com/watch?v=9E6F57s-V7U&ab_channel=Accent%27sWayEnglishwithHadar
Ingyenes tanfolyam az angol fonetikáról

Használjon fonetikus angol átírással rendelkező anyagokat

Egy jó Angol tanfolyam Mindenhol fonetikus átiratokkal kell rendelkeznie! Ez lehetővé teszi, hogy minden, amit hall, vizuálisan megjelenjen.

Ne feledje, hogy amíg nem mester beszélt angolul, akkor nem lesz képes bízni a füledben. Még akkor is, ha ugyanazt a dolgot 15-ször hallgatod, ez csak bizonyos mértékig segít. Segítségével fonetikus átiratok, akkor képes lesz arra, hogy megtanulják a helyes kiejtés mindent hall vizuális módon. Ez lehetővé teszi, hogy a vonat a fül és az elme, és megszokja a hangok az angol nyelv.

A legjobb megközelítés a fonetikus átiratok használata Nemzetközi fonetikai ábécé (IPA) mert ez a szokásos rendszer a szavak fonetikusan történő megfogalmazására. (ez azt jelenti, hogy pontosan a hangok a szó)

Végül, ha az összes hang van jön fonetikus átiratok, Ön képes lesz arra, hogy megszokja a különböző fonetikus szimbólumok. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megkülönböztesse a különböző hangokat Angolul. Egy idő után tudni fogja, hogyan kell helyesen kiejteni egy szót angolul, csak úgy, hogy elolvassa a fonetikus átírását egy szótárban, mint egy profi!

AudioContrast Használata

Audiokontraszt van egy ingyenes webes alkalmazás amit azért fejlesztettem ki, hogy segítsen hallani az angolra jellemző hangokat. Az alkalmazás azokra a hangokra összpontosít, amelyeket a külföldiek számára nehéz megkülönböztetni.

Ideális esetben a cél az lenne, hogy rendszeresen elérje a pontszám 10 vagy több minden hang.

How to better understand spoken English
AudioContrast segít a vonat a fül, hogy jobban hallja a tipikus angol hangok

Használjon fonetikus táblákat

Ez egy kicsit technikai, lehet, hogy elriasztja a kezdők, de fonetikus asztalok egy kiváló módja az angol fonetika áttekintésének, összehasonlítva őket a saját nyelvével.

Ha még mindig kezdő vagy, azt javaslom, hogy használja ezeket a táblákat a már említett források kiegészítéseként. Miután megszokta az angol fonetikát, biztosan megtalálja ezeket a táblákat a gyors felülvizsgálathoz.

Alapvető fonetikai táblák:

Itt van néhány fonetikus asztal más nyelvekhez:

(Ha egy másik nyelvhez fonetikus táblára van szüksége, akkor az oldalak végén, a IPA kulcsok szakasz)

Ezek a táblázatok áttekintést adnak a beszélt nyelv hangjairól és fontos jellemzőiről. Ez segít áttekinteni azt, amit már tudsz (az anyanyelvednek köszönhetően), valamint azt, hogy mit kell még dolgoznod (felfedezned) az új nyelveden.

Hang használata mindenhol

A nyelvet elsősorban beszélik - hangokat használunk az üzenet kommunikálásához.

Tehát, annak a ténynek köszönhetően, hogy a nap 24 órájában nem gyakorolhat anyanyelvi beszélővel, aki szintén türelmes és jó a tanításban, a legjobb megoldás az, ha audio anyagokkal veszi körül magát!

Ne félj időt tölteni szöveg nélkül, vagy hagyja abba a szövegekkel való munkát teljesen az audio anyagok - TV-műsorok, hangoskönyvek, podcastok stb. Ha/ amikor ezt, használja az online szótár és a funkció gyors visszatérés annak érdekében, hogy vizsgálja meg a szavakat, amit igazán akar megérteni, próbálja meg, hogy írja ki a szavakat, és megtalálni őket a szótárban, egy kicsit olyan, mint csinál egy diktálás.

Annak érdekében, hogy a gyakorlatban az angol audio anyagok:

 • Használjon angol nyelvű hangoskönyveket és podcastokat.
 • Használja a YouTube csatornákat angol nyelvtanuláshoz.
 • Használja a YouTube csatornákat az angol nyelv gyakorlásához.
 • Használd a Netflixet vagy valami hasonlót a filmek és tévéműsorok (Amerikai sitcomok, Brit sorozatok) nézéséhez...)

How to better understand spoken English
A beszélt angol nyelv megértéséhez mindenhol hangot kell használnia!

Tanulj meg ugyanazt a szöveget angolul olvasni és kiejteni

Tudom, hogy csak azt tanácsoltam, hogy összpontosítson audio anyagok, valamint figyelmen kívül hagyja a szöveget, azonban, írásbeli anyagok is segít megtanulni, mindaddig, amíg van a helyes megközelítés.

Pontosabban, azt szeretné, hogy győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell kiejteni az összes olvasott szót.

Annak érdekében, hogy ezt, minden alkalommal, amikor bizonytalan a szó kiejtésével kapcsolatban, keresse meg egy szótárban:

 • A számítógépen, menj Dictionary.com vagy Wikiszótár és nézz utána a szónak, amiben nem vagy biztos:
  • Kattintson a hangszóró ikonra a szó hangfelvételének meghallgatásához.
  • Ellenőrizze a fonetikus átírást. Győződjön meg arról, hogy a IPA gomb aktiválva van (nem a Spell egy)
 • Ha e-olvasót használ, erősen ajánlom, hogy válassza az Amazon-ot Kindle. Íme néhány előnye:
  • Kiemelhet egy szót, majd megjelenik az integrált szótár.
  • Az integrált szótár nemcsak meghatározást, hanem a szó kiejtését is biztosítja.
  • Ne feledje, hogy ez a szótár fonetikus átírási rendszere egy kicsit szokatlan, de mindaddig, amíg elolvassa a Kindle-t, és megnézi a szavakat rajta, gyorsan megszokja.

Ez egy rendkívül egyszerű, mégis erőteljes technika. Függetlenül attól, hogy a szint, akkor próbálja ki ezt a technikát mert mindig meg akarja győződni arról, hogy a használt szókincs helyes kiejtése van-e.

Pontosabban, eltekintve a kiejtés, akkor szeretnénk, hogy jegyezze meg, melyik szótagot hangsúlyozza. Amint rájössz, hogy nem tudod, melyik szótagot kell hangsúlyozni, nézd meg. Ez óriási hatással lesz az angol nyelv hallgatására, és javítja az akcentust.

How to better understand spoken English
Szeretné tudni, hogyan kell angolul és jobban megérteni? Mindig ellenőrizze a szavak kiejtését és stresszét egy szótárban.

Beszélj a bennszülöttekkel

Elég ironikus, hogy vannak, akik évekig tanulnak angolul, és sosem beszélnek anyanyelvi beszélővel. Ne essen ebbe a csapdába, ehelyett keressen egy levelezőpartnert vagy egy nyelvi cserepartnert, és szervezzen velük találkozókat!

Egyes oldalak, hogy akkor nézd meg:

Valami fontosat kell szem előtt tartani - mindenki másképp beszél. Vannak olyan ékezetek, amelyek természetesen országtól függően változhatnak, de vannak regionális ékezetek is, sőt ugyanabban a régióban vagy ugyanabban a családban is, az emberek kissé eltérő módon beszélhetnek.

Annak érdekében, hogy javítsa a megértés beszélt angol, még kiadások egy óra szemtől-szembe egy natív gyakran csodákat tesz. A fülednek megvan az ideje, hogy megszokja az egyedi beszédmódot, és tekintettel arra, hogy interaktív is, a beszélgetőpartnere segíthet.

Ez is segít figyeljük meg a különbséget, ahogy úgy gondolja, angol ejtik (az iskola miatt csak olvasás, csak különálló szavak ismerete) és a valóság (a bennszülöttek angolul beszélnek, az összehúzódásokat stb.- pont erre van szükséged!

Tanulmány összehúzódások

I dunno if ya see what I wanna do but no one really pronounces e'ry sound in a sentence. You've prolly noticed there's a lil difference between what people write and what people say. Amirite??

Nehezen értetted meg mindezt? Képzeld el, milyen a beszélt nyelv!

Nem mindenkinek van megfelelő artikulációja az angol királynőnek. Ez nem egyszerűen oktatás kérdése - a jól képzett emberek sem mondanak ki minden hangot. (Bár van igaz, hogy ugyanaz a személy inkább egy állásinterjú során fogalmaz meg többet,mint például egy barátokkal töltött éjszaka után).

Ezért, tanulmányozza a közös összehúzódásokat-bármely nyelv hangszórói, az angol hangszórók beszélgetés közben lenyelik a szótagokat.

Egyes angol nyelvű (de nem mindegyik) kifejezések az írott nyelvben is kifejeződnek:

 • Normál szöveg
  • "do not" válik "don't",
  • "cannot" válik "can't",
  • "I have got to go" válik "I've got to go",
  • "That is great news" válik "That's great news",
  • és nyilvánvalóan, "Let us go" válik "Let's go".
 • Köznyelvi nyelv:
  • "I have got to go" válik "I gotta go",
  • "I'm going to go" válik "I'm gonna go".

Ne feledje, hogy a fent említett példákban a bennszülöttek ritkán mondják ki az első verziókat. A bennszülöttek általában mindig inkább a második verziót részesítik előnyben. Ha észreveszi ezt, azonnal segít jobban megérteni a gyors angol anyanyelvűeket.

Azonban nem minden összehúzódás van írva! Sokukat csak a beszélt nyelven használják, és nem írják át írásban (kivéve talán az SMS nyelvet és a közösségi médiát).

Itt van néhány példák az amerikai angol nyelvű informális összehúzódásokra:

 • További összehúzódások:
  • "What do you think?" válik "Whaddaya think?",
  • "He's probably right" válik "He's prolly right",
  • "I suppose you're right" válik "I s'pose you're right".
  • "What are you doing?" néha válhat "Watcha doin?".

Következtetés

Van egy nagy különbség az angol kiejtés módja és a kiejtés módja között.

Fonetika, hanganyagok, annak ellenőrzése, hogy tudjuk-e kiejteni azt, amit olvasunk, beszélünk a bennszülöttekkel, és a közös összehúzódások tanulmányozása a legjobb technikák, amelyek segítenek jobban észre őket, majd töltse ki a hatalmas különbség az írott angol beszélt angol.

Ha dolgozik, hogy, ez segít javítani a hallgatási készségek angol. Ez segít abban is, hogy jobb kiejtéssel rendelkezzen, lágyítsa vagy akár törölje külföldi akcentusát! (ha ez valami, amit érdekel csinál)

Ügyeljen arra, hogy ezeket az információkat a gyakorlatba helyezze. Cselekedj! Ha javítani szeretne, akkor meg kell változtatnia azt, ahogyan eddig ezt tette. Ezek a tippek a végén, hogy értéktelen, ha nem teszi őket a gyakorlatba, és megváltoztatja az utat beszélj angolul.

Boldog gyakorlást!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: February 22, 2021, 5:14 pm