[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hitta svaret i timmar.

Hur mycket tid tar det att lära sig engelska? ⌚

Hur mycket tid att lära sig engelska? Ta reda på hur mycket tid det tar att tala engelska flytande med statistik, i timmar!

Hur mycket tid tar det att lära sig engelska? Låt oss få en sak klar från get-go–du slutar aldrig lära dig ett språk. Det kommer alltid att finnas nya ord och uttryck att lära sig.

Engelska är inget undantag. För det första, för att det är omöjligt att veta allt om språket och för det andra, även om du visste allt, visas nya uttryck ständigt. (Om du gillar att lära sig engelska, det är goda nyheter, kommer du att ha en oändlig källa till nöje!).

Så, låt oss ändra frågan lite:

Hur mycket tid behöver du för att lära dig att tala engelska flytande?

Till exempel, hur mycket tid tills du når en nivå som är tillräckligt hög för att förstå ett telefonsamtal? Eller hur länge tills du kunde titta på filmer gratis utan undertexter och förstå dem samt du förstår innehåll på ditt modersmål? Hur mycket tid behöver du för att nå var och en av de europeiska nivåerna?

Räkna i timmar i stället för år

Jag är säker på att du redan har spenderat "år" att lära sig engelska, men det här är inte en korrekt uppskattning av din engelska nivå. Att studera engelska i tio år i skolan utan att någonsin tala räknas inte.

Här är en liten jämförelse för att illustrera varför så är fallet. Tänk dig att du lär dig spela gitarr–om du köpte ditt instrument för fem år sedan, men det tillbringade fyra av dem på vinden, skulle det inte vara rättvist att säga att du har lärt dig att spela i fem år, skulle det?

En mycket mer exakt uppskattning av våra framsteg på engelska skulle vara att räkna i timmar.

Det är en lycka, för det är så seriösa forskare går om ämnet också. Innan du pratar om vuxna, kom ihåg att ett barn spenderar mellan 12,000 och 15,000 timmar att lära sig sitt modersmål [källa - Diane Larsen-Freeman (1991)]. Det är något du bör komma ihåg när du ser att siffrorna ovan är lite högre.

Officiella uppskattningar

Amerikanska Uppskattningar (FSI)

Den Foreign Service Institute (FSI) är en gren av USA: s utrikesdepartement med ett rykte för att undervisa främmande språk. Om en diplomat måste lära sig ett språk på grund av en förändring av sin position, är det FSI det lär dem. Om James Bond var amerikansk skulle han förmodligen ha utbildat sig där (eller, om inte, på Defense Language Institute militären motsvarar FSI, där han förmodligen skulle ha stött på Jason Bourne !).

Den FSI grundades 1946 och utbildar mer än 2.000 personer varje år, på mer än 60 språk. Utbildningarna varar mellan 8 och 44 veckor, beroende på studentens nivå och det mål de vill nå. Kurserna sker i form av en kollektiv kurs i en intensiv rytm (minst fyra timmar per dag) och studenten förväntas arbeta på sina språkkunskaper lika mycket i sin personliga tid (minst tre timmar per dag). Ja, det betyder sju timmars träning per dag! Målet är att studenten ska utveckla praktiska färdigheter, eftersom de kommer att använda det givna språket för arbete.

Vad är också intressant om FSI är det många av sina elever vet mer än ett språk (i genomsnitt, de vet två eller tre). Det betyder att vi pratar om erfarna människor, vilket gör att statistik ännu mer tillförlitlig.

I en av deras rapporter FSI ge oss följande uppskattningar att nå en tillräckligt hög nivå för att arbeta på ett språk (en S-3-nivå på FSI skala, vilket skulle vara en C1 eller bara en B2 i det Europeiska systemet CEFR):

How much time to learn English

Källa: * lärdomar från femtio års teori och praktik i regeringens språkundervisning*, Frederick H. Jackson & Marsha A. Kaplan

Vilket innebär att om du redan talar ett av språken i kategori I (franska, tyska, italienska etc.), du kommer att ha en lättare tid att lära sig engelska, med tanke på att dessa språk tenderar att inte ha en fonetisk stavning och de delar massor av ordförråd. Du behöver om 600 timmar att tala Engelska tillräckligt bra för att kunna arbeta i den.

Europeiska uppskattningar (ALTE)

Men låt oss inte stanna där. Ni har alla förmodligen hört talas om den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR) ^.

Så, hur mycket tid tar det för att nå var och en av CEFR-nivåerna på engelska?

How much time to learn English

Källa: * sammanslutning av Språktestare i Europa (ALTE) * citerad i * introduktionsguide till CEFR för engelskspråkiga lärare*, Cambridge University Press

Här är samma tabell i ett textformat, hur mycket tid tar det att lära sig engelska:

Engelska nivå Investerade timmar
C2 Från 1.000 till 1.200 timmar
C1 Från 700 till 800 timmar
B2 Från 500 till 600 timmar
B1 Från 350 till 400 timmar
A2 Från 180 till 200 timmar
A1 Från 90 till 100 timmar

Hur mycket tid att lära sig engelska? (i timmar)

De värden som anges i tabellen är kumulativa. Om du redan är på B2 - nivå på engelska behöver du mellan 100 och 300 timmar för att nå C1-nivån. Guided Learning Hours betyder tid i klassen eller gör läxor.

Om du undrar hur många klasstimmar du behöver för att lära dig engelska, har du äntligen ett svar!

Med andra ord, enligt dessa uppskattningar, om du börjar från början behöver du mellan 1.000 och 1.200 timmar för att lära dig engelska upp till en C2-nivå.

Personliga uppskattningar

What gets measured gets managed. (Peter Drucker)

Jag är övertygad om att loggbok av våra aktiviteter tillåter oss att förbättra. Det tillåter oss att sätta saker i perspektiv. Ett bra sätt att börja är att mäta vad vi har gjort. Jag har noterat vad jag gör på ryska och ungerska sedan 2013 och jag kunde uppskatta vad jag hade gjort innan det.

Här är mina uppskattningar av antalet timmar som ackumulerats sedan jag började dessa språk (den 1 januari 2015):

Språk Beräknad nivå Investerade timmar FSI/CEFR Uppskattning
Ungersk B1 (mot B2) 646 timmar 700-800 timmar (B1)
Rysk A2 (på paus) 356 timmar 360-400 timmar (A2)

Hur mycket tid att lära sig ett språk?

Om vi tittar på de uppskattningar som ges av FSI, vi kan se att du skulle behöva ungefär dubbelt så mycket tid att lära sig ungerska eller ryska än att lära sig engelska eller franska. Och om vi fördubblar uppskattningarna för engelska av CEFR betyder det 700-800 timmar att nå B1 på ungerska eller 360-400 timmar för att nå A2 på ryska. Det skulle innebära att jag bara är lite under det genomsnittliga antalet timmar. Du skulle behöva ta en av de officiella testerna för att bekräfta det. Men totalt sett, min erfarenhet bekräftar FSI och ALTE uppskattningar Jag kan säga att de är tillförlitliga.

Vill du testa din egen nivå på ceft-skalan, för att veta hur mycket tid du behöver för att nå den här eller den nivån? Du kan använda det här dokumentet: Självbedömning-checklista.pdf.

Behåll din nivå

Alla dessa uppskattningar kan tyckas avskräckande, trots allt vem vill åta sig en 1,000 timmars utmaning? Vem är övertygad om att de kommer att kunna hålla sig till sitt mål tillräckligt länge utan att bli för avskräckt? I en tid där allt verkar gå för fort och vår koncentrationsförmåga blir svagare och svagare verkar det nästan omöjligt.

Den goda nyheten är att du behöver inte behärska engelska för att börja njuta av det!

Jag brukade träna skriven engelska i flera år innan jag kunde kommunicera med infödda talare i verkligheten. Under den tiden kunde jag lära mig att skapa webbplatser, använda Photoshop, redigera videospel och till och med läsa mina första böcker på engelska. Kort sagt, jag kunde njuta av många berikande aktiviteter! Jag visste att min engelska inte var perfekt men jag visste också att jag kunde göra användbara saker med det. Dessutom skulle jag inte ha kunnat göra allt detta på Franska (den information jag behövde var inte tillgänglig på mitt modersmål än).

Om jag går tillbaka till exemplet med ungerska, med en A1-A2-nivå, Jag kunde träffa dussintals människor och uppleva några oförglömliga äventyr. Det gjorde det snabbt möjligt för mig att göra allt på ungerska. Visst, det var svårt (ibland, även mycket svårt), men det var utmanande på ett riktigt spännande sätt. Det hjälpte mig att skapa minnen som jag kommer att vårda under hela mitt liv och det ledde mig att flytta till Ungerns Land tre år senare-något som jag inte planerade på den tiden och som aldrig skulle ha hänt om jag kände mig för skämd över min språkkunskaper.

En av slutsatserna från FSI är det:

There is no substitute for simply spending time using the language.

I vilket fall som helst måste du spendera tid på att öva engelska om du vill få resultat. Behöver du 600 timmars träning för att kunna arbeta på engelska? Behöver du 1.000 timmar att behärska engelska? Mindre? Mer? Frågan är faktiskt inte så viktig.

Du måste spendera tid med språket, och på den punkten har de människor som gillar att göra det utan att räkna timmarna en fördel. Om du älskar något, tänk inte på priset.

Acceptera investeringen i tid och vad det representerar. Det hjälper dig att arbeta på ett sätt som är mer avslappnat och att sluta känna sig skyldig. Har du fortfarande inte behärskat engelska efter examen? Det är ganska vanligt, nästan normen. Det är inte ditt fel. Det är inget fel på dig, det är bara som det är. Bra saker tar tid.

När du accepterar att du måste spendera mycket tid på att arbeta på din engelska blir det lättare att välja hur att investera din tid.

Vill du:

...Oavsett vad du föredrar kan du ha all rätt att njuta av det. Ju mer du gör något, desto mer förstärker du det och du börjar göra det enkelt. Den största misstag du kan göra när du vill lära dig engelska är att inte göra någonting.

Hur lär man sig snabbare?

Uppskattningarna vi såg ovan är en bra guide. De kommer från erfarna organisationer. Siffrorna kan verka stora, men det är alltid bättre att lita på konservativa uppskattningar. Detta hjälper dig att undvika besvikelse och hjälper dig att bli organiserad.

Som sagt, hur kan du gå snabbare?

Risken här är att spendera din tid på att leta efter en magisk formel, saken, produkten, hacka som gör att du kan lära dig med en kick av fingrarna, medan alla andra kämpar. Tanken kan vara förförisk, men den är bedräglig. Vet du vad? Jag har redan slösat bort för mycket tid på att leta efter en mirakulös lösning och det var ett stort misstag! Om ett sådant trick att behärska engelska på fem minuter per dag verkligen existerade, skulle det ha varit populärt nog att alla visste om det och pratade om det länge.

Sammanfatta: den tid du spenderar letar efter ett magiskt recept är tid du slösar genom att inte öva.

Som sagt...

Finns det metoder (som inte har något magiskt om dem) som gör att du kan lär dig engelska snabbare än andra på ett mer intelligent och organiserat sätt?

Till exempel, för att nå A1-nivån på 90 timmar istället för 100 (spara 10% av din tid) eller C2-nivån på 1.000 timmar istället för 1.200 (Spara 16% av din tid)? Du behöver mer tid att utforska det ämnet, men här är några idéer som hjälper dig att bli organiserad:

  • Lär dig att lära dig. Människor som vet hur man lär sig ha en fördel. Lär dig att dekonstruera ett komplicerat ämne i mindre delar som är enklare och mer smälta. Detta kallas chunking på engelska. Lär dig hur ditt minne fungerar för att memorera bättre.
  • Viss teknik. Effektiviteten hos olika repetitionssystem har bevisats för länge sedan och ändå är fortfarande underutnyttjad. Kapaciteten att föra våra verktyg och vårt innehåll överallt med oss är också ett stort plus, eftersom det tillåter oss att öva mer, oftare.
  • Fonetik, särskilt Internationellt Fonetiskt Alfabet. Engelska på inte ett språk som skrivs som det uttalas; det skrivna språket inbjuder nästan verbala misstag. Hur kan du förvänta dig att memorera ljud som du inte kan skilja? Att veta det engelska fonetiska alfabetet och grunderna för fonetik gör det möjligt att lära sig att skilj saker på det talade språket lättare och till tala tydligare.
  • Favor talat engelska. Engelska är ett levande språk. Att lära sig enbart genom text är kontraproduktivt. Att arbeta på Ditt talade språk, spendera tid utan text är en värdefull aktivitet och det finns ingen anledning att vänta på en C1/ C2-nivå eller för att universitetet ska börja.

Så, undrar du fortfarande hur mycket tid det tar att tala engelska flytande? Det är upp till dig att visa oss! Vad väntar du på–nu sätter vi igång.!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 20, 2021, 6:55 am