[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Zoek het antwoord in uren.

Hoeveel tijd kost het om Engels te leren? ⌚

Hoeveel tijd kost het om Engels te leren? Zoek uit hoeveel tijd het kost om vloeiend Engels te spreken met statistieken, in uren!

Hoeveel tijd kost het om Engels te leren? Laten we één ding meteen duidelijk maken: jebent nooit klaar met het leren van een taal. Er zullen altijd nieuwe woorden en uitdrukkingen zijn om te leren.

Engels is geen uitzondering. Ten eerste omdat het onmogelijk is om alles van de taal te weten en ten tweede, zelfs als je alles zou weten, verschijnen er voortdurend nieuwe uitdrukkingen. (Als u graag Engels leert, is dat goed nieuws, u zult een eindeloze bron van plezier hebben).

Dus, laten we de vraag een beetje veranderen:

Hoeveel tijd heb je nodig om vloeiend Engels te leren spreken?

Bijvoorbeeld, hoeveel tijd tot je een niveau hebt bereikt dat hoog genoeg is om een telefoongesprek te begrijpen? Of, hoeveel tijd heb je nodig om films zonder ondertitels te kunnen bekijken en ze even goed te begrijpen als inhoud in je moedertaal? Hoeveel tijd heb je nodig om elk van de Europese niveaus te bereiken?

Tel in uren in plaats van jaren

U hebt vast al "jaren" Engels geleerd, maar dit is geen correcte schatting van uw Engels niveau. Tien jaar Engels studeren op school zonder het ooit te spreken, telt niet.

Hier is een kleine vergelijking om te illustreren waarom dat het geval is. Stel je voor dat je gitaar leert spelen - als je je instrument vijf jaar geleden hebt gekocht, maar vier daarvan op zolder hebt doorgebracht, zou het niet eerlijk zijn om te zeggen dat je vijf jaar hebt geleerd te spelen, toch?

Een veel nauwkeurigere schatting van onze vooruitgang in het Engels zou zijn om in uren te tellen.

Dat is een gelukje, want dat is ook de manier waarop serieuze onderzoekers met dit onderwerp omgaan. Voordat we het over volwassenen hebben, moeten we bedenken dat een kind tussen de 12.000 en 15.000 uur besteedt aan het leren van zijn moedertaal [bron - Diane Larsen-Freeman (1991)]. Dat is iets wat je in gedachten moet houden als je ziet dat de cijfers hierboven iets hoger liggen.

Officiële schattingen

Amerikaanse schattingen (FSI)

De Foreign Service Institute (FSI) is een tak van het State Department van de VS die een reputatie heeft in het onderwijzen van vreemde talen. Als een diplomaat een taal moet leren vanwege een verandering van zijn functie, is het de FSI die hem les geeft. Als James Bond een Amerikaan was, zou hij daar waarschijnlijk zijn opgeleid (of anders aan de Defense Language Institute, het militaire equivalent van het FSI, waar hij waarschijnlijk Jason Bourne zou zijn tegengekomen !)

De FSI is opgericht in 1946 en leidt elk jaar meer dan 2.000 mensen op in meer dan 60 talen. De opleidingen duren tussen 8 en 44 weken, afhankelijk van het niveau van de cursist en het doel dat hij wil bereiken. De cursussen vinden plaats in de vorm van een collectieve cursus in een intensief ritme (minimaal vier uur per dag) en van de student wordt verwacht dat hij in zijn persoonlijke tijd evenveel aan zijn taalvaardigheid werkt (minimaal drie uur per dag). Ja, dat betekent zeven uur oefenen per dag! Het doel is dat de student praktische vaardigheden ontwikkelt, aangezien hij de gegeven taal voor zijn werk zal gebruiken.

Wat ook interessant is aan de FSI is dat veel van hun studenten meer dan één taal kennen (gemiddeld kennen ze er twee of drie). Dit betekent dat we het over ervaren mensen hebben, wat de statistieken nog betrouwbaarder maakt.

In een van hun verslagen geven de FSI ons de volgende schattingen om een niveau te bereiken dat hoog genoeg is om in een taal te werken (een S-3 niveau op de FSI schaal, wat een C1 zou zijn of zelfs maar een B2 in het Europese systeem CEFR):

How much time to learn English

Bron : *Lessen uit vijftig jaar theorie en praktijk van het taalonderwijs door de overheid*, Frederick H. Jackson & Marsha A. Kaplan

Dit betekent dat als u al een van de talen in categorie I spreekt (Frans, Duits, Italiaans, enz.), u het gemakkelijker zult hebben om Engels te leren, aangezien deze talen over het algemeen geen fonetische spelling hebben en ze veel woordenschat gemeen hebben. U hebt ongeveer 600 uurnodig om goed genoeg Engels te spreken om er in te kunnen werken.

Europese schattingen (ALTE)

Maar laten we het daar niet bij laten. U hebt waarschijnlijk allemaal al gehoord van het ^gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen (CEFR) ^.

Dus, hoeveel tijd kost het om elk van de CEFR-niveaus in het Engels te bereiken?

How much time to learn English

Bron : *Association of Language Testers in Europe(ALTE)* geciteerd in *Introductory Guide to the CEFR for English Language Teachers*, Cambridge University Press

Hier is dezelfde tabel in tekstformaat, hoeveel tijd kost het om Engels te leren:

Engels niveau Geïnvesteerde uren
C2 Van 1.000 tot 1.200 uur
C1 Van 700 tot 800 uur
B2 Van 500 tot 600 uur
B1 Van 350 tot 400 uur
A2 Van 180 tot 200 uur
A1 Van 90 tot 100 uur

Hoeveel tijd om Engels te leren? (in uren)

De waarden in de tabel zijn cumulatief. Als u al een B2 niveau in Engels heeft, heeft u tussen de 100 en 300 uur nodig om het C1 niveau te bereiken. Guided Learning Hours betekent tijd besteed in de klas of aan huiswerk.

Als u zich afvroeg hoeveel lesuren u nodig heeft om Engels te leren, dan heeft u nu eindelijk een antwoord!

Met andere woorden, volgens deze schattingen, als je vanaf nul begint, heb je tussen de 1.000 en 1.200 uur nodig om Engels te leren tot een C2 niveau.

Persoonlijke schattingen

What gets measured gets managed. (Peter Drucker)

Ik ben ervan overtuigd dat het bijhouden van een logboek van onze activiteiten ons in staat stelt ons te verbeteren. Het stelt ons in staat om dingen in perspectief te plaatsen. Een goede manier om te beginnen is te meten wat we hebben gedaan. Ik maak sinds 2013 aantekeningen van wat ik doe in het Russisch en in het Hongaars en ik kon schatten wat ik daarvoor had gedaan.

Hier zijn mijn schattingen van het aantal geaccumuleerde uren sinds ik met deze talen ben begonnen (op 1 januari 2015):

Taal Geschat niveau Geïnvesteerde uren FSI/CEFR Schatting
Hongaars B1 (op weg naar B2) 646 uur 700-800 uur (B1)
Russisch A2 (op pauze) 356 uren 360-400 uur (A2)

Hoeveel tijd kost het om een taal te leren?

Als we kijken naar de schattingen van de FSI, dan zien we dat je ongeveer twee keer zoveel tijd nodig hebt om Hongaars of Russisch te leren dan om Engels of Frans te leren. En als we de schattingen voor Engels verdubbelen volgens het ERK, betekent dat 700-800 uur om B1 te halen in het Hongaars of 360-400 uur om A2 te halen in het Russisch. Dat zou betekenen dat ik net iets onder het gemiddelde aantal uren zit. U zou een van de officiële tests moeten afleggen om dat te bevestigen. Maar over het algemeen bevestigt mijn ervaring de schattingen van FSI en ALTE , ik kan zeggen dat ze betrouwbaar zijn.

Wilt u uw eigen niveau op de CEFT-schaal testen, om te weten hoeveel tijd u nodig hebt om dit of dat niveau te bereiken? U kunt dit document gebruiken: Zelf-evaluatie-checklist.pdf.

Je niveau op peil houden

Al deze schattingen kunnen ontmoedigend lijken, wie wil zich immers verbinden aan een uitdaging van 1.000 uur? Wie is ervan overtuigd dat hij zich lang genoeg aan zijn doel zal kunnen houden zonder al te ontmoedigd te raken? In een tijd waarin alles te snel lijkt te gaan en ons concentratievermogen zwakker en zwakker wordt, lijkt het bijna onmogelijk.

Het goede nieuws is dat je het Engels niet onder de knie hoeft te hebben om er plezier in te krijgen!

Ik heb jarenlang schriftelijk Engels geoefend voordat ik in het echte leven kon communiceren met native speakers. In die tijd kon ik leren om websites te maken, Photoshop te gebruiken, videospelletjes te bewerken, en zelfs mijn eerste boeken in het Engels te lezen. Kortom, ik kon genieten van een heleboel verrijkende activiteiten! Ik wist dat mijn Engels niet perfect was, maar ik wist ook dat ik er nuttige dingen mee kon doen. Bovendien zou ik dat allemaal niet hebben kunnen doen in het Frans (de informatie die ik nodig had was nog niet beschikbaar in mijn moedertaal).

Als ik terugga naar het voorbeeld met Hongaars, met een A1-A2 niveau, kon ik tientallen mensen ontmoeten en een aantal onvergetelijke avonturen beleven. Ik kon al snel alles in het Hongaars doen. Zeker, het was moeilijk (soms zelfs heel moeilijk), maar het was een uitdaging op een echt opwindende manier. Het heeft me geholpen herinneringen te creëren die ik mijn hele leven zal koesteren en het heeft ertoe geleid dat ik drie jaar later naar Hongarije ben verhuisd - iets wat ik op dat moment niet van plan was en wat nooit gebeurd zou zijn als ik me te veel had geschaamd voor mijn niveau van taalvaardigheid.

Een van de conclusies van de FSI is dat:

There is no substitute for simply spending time using the language.

Hoe dan ook, je zult tijd moeten besteden aan het oefenen van het Engels als je resultaten wilt boeken. Heb je 600 uur oefening nodig om in het Engels te kunnen werken? Heb je 1.000 uur nodig om het Engels onder de knie te krijgen? Minder? Meer? De vraag is in feite niet zo belangrijk.

Je moet tijd besteden aan het gebruiken van de taal, en wat dat betreft zijn de mensen die dat graag doen zonder de uren te tellen, in het voordeel. Als je van iets houdt, denk dan niet aan de prijs.

Accepteer de investering in tijd en wat dat betekent. Het zal je helpen op een meer ontspannen manier te werken en je niet langer schuldig te voelen. Je hebt het Engels nog steeds niet onder de knie na je schooltijd? Dat is vrij normaal, bijna de norm. Het is niet jouw schuld. Er is niets mis met je, het is gewoon zoals het is. Goede dingen kosten tijd.

Als je eenmaal accepteert dat je veel tijd aan je Engels moet besteden, wordt het makkelijker om te kiezen hoe je je tijd investeert.

Wil je:

...Wat je voorkeur ook is, je hebt het volste recht om je eraan over te geven. Hoe vaker je iets doet, hoe meer je het versterkt en je begint het makkelijk te doen. De grootste fout die je zou kunnen maken als je Engels wilt leren is om niets te doen.

Hoe kunt u sneller leren?

De schattingen die we hierboven zagen zijn een goede leidraad. Ze komen van ervaren organisaties. De getallen lijken misschien groot, maar het is altijd beter om te vertrouwen op de conservatieve schattingen. Dit helpt u teleurstellingen te voorkomen en helpt u zich te organiseren.

Dat gezegd zijnde, hoe kunt u sneller gaan?

Het risico hier is dat u uw tijd besteedt aan het zoeken naar een magische formule, het ding, het product, de hack die u zal toestaan om te leren met een knip van uw vingers, terwijl iedereen worstelt. Het idee kan verleidelijk zijn, maar het is bedrieglijk. Weet je wat? Ik heb al te veel tijd verspild aan het zoeken naar een miraculeuze oplossing en dat was een grote vergissing! Als zo'n truc om Engels onder de knie te krijgen in vijf minuten per dag echt bestond, zou hij populair genoeg zijn geweest zodat iedereen hem kende en er al lang over sprak.

Kortom: de tijd die je besteedt aan het zoeken naar een magisch recept is tijd die je verspilt door niet te oefenen.

Dat gezegd hebbende...

Zijn er methoden (waar niets magisch aan is) waarmee je sneller dan anderen Engels kunt leren op een intelligentere en beter georganiseerde manier?

Bijvoorbeeld, om het A1-niveau te bereiken in 90 uur in plaats van 100 (wat 10% van je tijd bespaart) of het C2-niveau in 1.000 uur in plaats van 1.200 (wat 16% van je tijd bespaart)? U zult meer tijd nodig hebben om dat onderwerp te verkennen, maar hier zijn enkele ideeën om u te helpen organiseren:

  • Leer hoe je moet leren. Mensen die weten hoe ze moeten leren, zijn in het voordeel. Leer hoe je een ingewikkeld onderwerp deconstrueert in kleinere delen die eenvoudiger zijn en beter te verteren. Dit wordt in het Engels chunking genoemd. Leer hoe je geheugen werkt om beter te kunnen onthouden.
  • Bepaalde technologie. De efficiëntie van spaced repetition systemen is al lang geleden bewezen en wordt toch nog te weinig gebruikt. De mogelijkheid om onze hulpmiddelen en onze inhoud overal met ons mee te nemen is ook een groot pluspunt, omdat het ons in staat stelt meer en vaker te oefenen.
  • Fonetiek, met name het Internationaal Fonetisch Alfabet. Engels is geen taal die wordt geschreven zoals ze wordt uitgesproken; de geschreven taal nodigt bijna uit tot verbale fouten. Hoe kun je klanken onthouden die je niet kunt onderscheiden? Kennis van het Engelse fonetische alfabet en de grondbeginselen van de fonetiek maken het mogelijk om in de gesproken taal dingen gemakkelijker te leren onderscheiden en duidelijker te spreken.
  • Favoriet gesproken Engels. Engels is een levende taal. Leren via tekst alleen is contraproductief. Werken aan je gesproken taal, tijd doorbrengen zonder tekst is een kostbare bezigheid en er is geen reden om te wachten tot C1/ C2 niveau of tot de universiteit begint.

Dus, vraag je je nog steeds af hoeveel tijd het kost om vloeiend Engels te spreken? Het is aan u om het ons te laten zien! Waar wacht je nog op - latenwe aan de slag gaan!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 20, 2021, 6:54 am