[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Find svaret i timer.

Hvor lang tid tager det at lære engelsk? ⌚

Hvor lang tid skal du bruge på at lære engelsk? Find ud af, hvor lang tid det tager at tale flydende engelsk med statistikker, i timer!

Hvor lang tid tager det at lære engelsk? Lad os få en ting på plads fra starten - dubliver aldrig færdig med at lære et sprog. Der vil altid være nye ord og udtryk at lære.

Engelsk er ingen undtagelse. For det første fordi det er umuligt at vide alt om sproget, og for det andet fordi der hele tiden dukker nye udtryk op, selv hvis du vidste alt, og selv om du vidste alt. (Hvis du kan lide at lære engelsk, er det godt nyt, for du vil have en uendelig kilde til fornøjelse!).

Så lad os ændre spørgsmålet en smule:

Hvor meget tid har du brug for for at lære at tale flydende engelsk?

Hvor lang tid skal du f.eks. bruge, før du når et niveau, der er højt nok til at forstå en telefonsamtale? Eller hvor lang tid, før du kan se film uden undertekster og forstå dem lige så godt, som du forstår indhold på dit modersmål? Hvor lang tid skal du bruge for at nå hvert af de europæiske niveauer?

Tæl i timer i stedet for år

Du har sikkert allerede brugt "år" på at lære engelsk, men det er ikke et korrekt skøn over dit engelskniveau. At studere engelsk i ti år i skolen uden nogensinde at tale tæller ikke med.

Her er en lille sammenligning for at illustrere, hvorfor det er tilfældet. Forestil dig, at du er ved at lære at spille guitar - hvis du købte dit instrument for fem år siden, men det har tilbragt fire af dem på loftet, ville det ikke være retfærdigt at sige, at du har lært at spille i fem år, ville det ikke være retfærdigt?

Et langt mere præcist skøn over vores fremskridt i engelsk ville være at tælle i timer.

Det er et held, for det er også sådan, seriøse forskere går til værks. Inden vi taler om voksne, skal du huske på, at et barn bruger mellem 12.000 og 15.000 timer på at lære sit modersmål [kilde - Diane Larsen-Freeman (1991)]. Det er noget, du bør huske på, når du ser, at tallene ovenfor er lidt højere.

Officielle skøn

Amerikanske estimater (FSI)

Foreign Service Institute (FSI) er en afdeling af USA's udenrigsministerium med et ry for at undervise i fremmedsprog. Hvis en diplomat skal lære et sprog på grund af en ændring af sin stilling, er det FSI, der underviser ham/hende. Hvis James Bond var amerikaner, ville han sandsynligvis have uddannet sig der (eller, hvis ikke, på Defense Language Institute, den militære pendant til FSI, hvor han sandsynligvis ville have stødt på Jason Bourne !).

FSI blev grundlagt i 1946 og uddanner hvert år mere end 2 000 personer i mere end 60 sprog. Uddannelserne varer mellem 8 og 44 uger, afhængigt af elevens niveau og det mål, de ønsker at nå. Kurserne foregår i form af et kollektivt kursus i et intensivt tempo (mindst fire timer om dagen), og det forventes, at kursisten arbejder lige så meget på sine sprogfærdigheder i sin fritid (mindst tre timer om dagen). Ja, det vil sige syv timers øvelse om dagen! Målet er, at den studerende skal udvikle praktiske færdigheder, da han/hun skal bruge det givne sprog i sit arbejde.

Det interessante ved FSI er også, at mange af deres elever kan mere end ét sprog (i gennemsnit kan de to eller tre sprog). Det betyder, at der er tale om erfarne personer, hvilket gør statistikkerne endnu mere pålidelige.

I en af deres rapporter giver FSI os følgende skøn for at nå et højt nok niveau til at arbejde på et sprog (et S-3-niveau på FSI -skalaen, hvilket ville være et C1-niveau eller endda blot et B2-niveau i det europæiske system CEFR):

How much time to learn English

Kilde : *Lessons learned from fifty years of theory and practice in government language teaching*, Frederick H. Jackson & Marsha A. Kaplan

Det betyder, at hvis du allerede taler et af sprogene i kategori I (fransk, tysk, italiensk osv.), vil du have lettere ved at lære engelsk, da disse sprog normalt ikke har en fonetisk stavemåde, og de har et stort fælles ordforråd. Du skal bruge ca. 600 timer for at tale engelsk godt nok til at kunne arbejde på det.

Europæiske skøn (ALTE)

Men lad os ikke stoppe her. I har sikkert alle hørt om ^den fælles europæiske referenceramme for sprog (CEFR) ^.

Hvor lang tid tager det at nå hvert enkelt CEFR-niveau i engelsk?

How much time to learn English

Kilde : *Association of Language Testers in Europe(ALTE)* citeret i *Introductory Guide to the CEFR for English Language Teachers*, Cambridge University Press

Her er den samme tabel i tekstformat, hvor lang tid det tager at lære engelsk:

Engelsk niveau Investerede timer
C2 Fra 1.000 til 1.200 timer
C1 Fra 700 til 800 timer
B2 Fra 500 til 600 timer
B1 Fra 350 til 400 timer
A2 Fra 180 til 200 timer
A1 Fra 90 til 100 timer

Hvor meget tid skal du bruge på at lære engelsk? (i timer)

De værdier, der er angivet i tabellen, er kumulative. Hvis du allerede har et B2-niveau i engelsk, skal du bruge mellem 100 og 300 timer for at nå C1-niveauet. Guided Learning Hours betyder tid brugt i klasse eller på lektier.

Hvis du undrede dig over, hvor mange undervisningstimer du skal bruge for at lære engelsk, har du endelig et svar!

Med andre ord skal duifølge disse skøn, hvis du starter helt fra bunden, bruge mellem 1.000 og 1.200 timer for at lære engelsk op til C2-niveau.

Personlige skøn

What gets measured gets managed. (Peter Drucker)

Jeg tror fuldt og fast på, at det at føre logbog over vores aktiviteter gør det muligt for os at forbedre os. Det giver os mulighed for at sætte tingene i perspektiv. En god måde at starte på er at måle, hvad vi har gjort. Jeg har taget notater om, hvad jeg laver på russisk og ungarsk siden 2013, og jeg kunne estimere, hvad jeg havde gjort før det.

Her er mine skøn over det antal timer, jeg har akkumuleret, siden jeg begyndte på disse sprog (den 1. januar 2015):

Sprog Anslået niveau Investerede timer FSI/CEFR Skøn
Ungarsk B1 (på vej mod B2) 646 timer 700-800 timer (B1)
Russisk A2 (på pause) 356 timer 360-400 timer (A2)

Hvor meget tid skal man bruge på at lære et sprog?

Hvis vi ser på de skøn, som FSI giver, kan vi se, at du skal bruge ca. dobbelt så meget tid på at lære ungarsk eller russisk som på at lære engelsk eller fransk. Og hvis vi fordobler estimaterne for engelsk i henhold til CEFR, betyder det 700-800 timer for at nå B1 i ungarsk eller 360-400 timer for at nå A2 i russisk. Det ville betyde, at jeg ligger lige lidt under det gennemsnitlige antal timer. Du skal tage en af de officielle prøver for at få det bekræftet. Men generelt bekræfter min erfaring FSI og ALTE estimaterne, og jeg kan sige, at de er pålidelige.

Ønsker du at teste dit eget niveau på CEFT-skalaen for at vide, hvor meget tid du skal bruge for at nå dette eller hint niveau? Du kan bruge dette dokument: Tjekliste til selvevaluering.pdf.

Oprethold dit niveau

Alle disse skøn kan virke afskrækkende, for hvem ønsker trods alt at binde sig til en udfordring på 1.000 timer? Hvem er overbevist om, at de vil være i stand til at holde fast i deres mål længe nok uden at blive for modløs? I en tid, hvor alting synes at gå for hurtigt, og hvor vores koncentrationsevne bliver svagere og svagere, virker det næsten umuligt.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at beherske engelsk for at begynde at nyde det!

Jeg plejede at øve mig på skriftligt engelsk i årevis, før jeg kunne kommunikere med indfødte talere i det virkelige liv. I den tid kunne jeg lære at oprette websteder, bruge Photoshop, redigere videospil og endda læse mine første bøger på engelsk. Kort sagt, jeg kunne nyde en masse berigende aktiviteter! Jeg vidste, at mit engelsk ikke var perfekt, men jeg vidste også, at jeg kunne gøre nyttige ting med det. Desuden ville jeg ikke have kunnet gøre alt dette på fransk (de oplysninger, jeg havde brug for, var endnu ikke tilgængelige på mit modersmål).

Hvis jeg går tilbage til eksemplet med ungarsk med et A1-A2-niveau, kunne jeg møde snesevis af mennesker og opleve nogle uforglemmelige eventyr. Det gjorde det hurtigt muligt for mig at gøre alt på ungarsk. Selvfølgelig var det svært (nogle gange endda meget svært), men det var udfordrende på en virkelig spændende måde. Det hjalp mig med at skabe minder, som jeg vil værdsætte hele mit liv, og det førte til, at jeg tre år senere flyttede til Ungarn - noget, jeg ikke havde planlagt på det tidspunkt, og som aldrig ville være sket, hvis jeg havde følt mig for flov over mit sproglige niveau.

En af konklusionerne fra FSI er, at:

There is no substitute for simply spending time using the language.

Under alle omstændigheder skal du bruge tid på at øve dig i engelsk, hvis du vil opnå resultater. Har du brug for 600 timers øvelse for at kunne arbejde på engelsk? Har du brug for 1.000 timer for at mestre engelsk? Mindre? Mere? Spørgsmålet er i virkeligheden ikke så vigtigt.

Du skal bruge tid på at bruge sproget, og i den forbindelse har de mennesker, der kan lide at gøre det uden at tælle timer, en fordel. Hvis du elsker noget, skal du ikke tænke på prisen.

Accepter investeringen i tid, og hvad den repræsenterer. Det vil hjælpe dig til at arbejde på en mere afslappet måde og til at holde op med at føle skyld. Har du stadig ikke behersket engelsk efter endt skolegang? Det er ret almindeligt, næsten normen. Det er ikke din skyld. Der er ikke noget galt med dig, det er bare sådan, det er. Gode ting tager tid.

Når du først har accepteret, at du skal bruge en masse tid på at arbejde med dit engelsk, bliver det lettere at vælge, hvordan du vil investere din tid.

Har du lyst til at:

...Uanset hvad du foretrækker, har du al mulig ret til at nyde det. Jo mere du gør noget, jo mere styrker du det, og du begynder at gøre det nemt. største fejl du kan gøre, når du vil lære engelsk, er at lade være med at gøre noget som helst.

Hvordan lærer man hurtigere?

De skøn, vi så ovenfor, er en god vejledning. De kommer fra erfarne organisationer. Tallene kan virke store, men det er altid bedre at stole på de konservative skøn. Det hjælper dig med at undgå skuffelser og hjælper dig med at organisere dig.

Når det er sagt, hvordan kan du så gå hurtigere?

Risikoen her er at bruge din tid på at lede efter en magisk formel, den ting, det produkt, det hack, der vil gøre det muligt for dig at lære med et fingerknips, mens alle andre kæmper. Ideen er måske forførende, men den er vildledende. Ved du hvad? Jeg har allerede spildt for meget tid på at lede efter en mirakuløs løsning, og det var en stor fejltagelse! Hvis et sådant trick til at mestre engelsk på fem minutter om dagen virkelig eksisterede, ville det have været populært nok til, at alle kendte det og talte om det i lang tid.

For at opsummere: Den tid, du bruger på at lede efter en magisk opskrift, er tid, du spilder ved ikke at øve dig.

Når det er sagt...

Er der metoder (som ikke har noget magisk over sig), som gør det muligt at lære engelsk hurtigere end andre på en mere intelligent og organiseret måde?

For eksempel at nå A1-niveauet på 90 timer i stedet for 100 (hvilket sparer 10 % af din tid) eller C2-niveauet på 1.000 timer i stedet for 1.200 (hvilket sparer 16 % af din tid)? Du har brug for mere tid til at udforske dette emne, men her er nogle idéer til at hjælpe dig med at organisere dig:

  • Lær at lære at lære. Folk, der ved, hvordan de skal lære, har en fordel. Lær at dekonstruere et kompliceret emne i mindre dele, som er enklere og mere fordøjelige. Dette kaldes chunking på engelsk. Lær, hvordan din hukommelse fungerer, så du kan huske bedre.
  • Visse teknologier. Effektiviteten af spaced repetitionssystemer er blevet bevist for længe siden, og alligevel er de stadig underudnyttede. Evnen til at tage vores værktøjer og vores indhold med os overalt er også et stort plus, fordi det giver os mulighed for at øve mere og oftere.
  • Fonetik, især det internationale fonetiske alfabet. Engelsk er ikke et sprog, der skrives på samme måde som det udtales; det skrevne sprog indbyder næsten til verbale fejltagelser. Hvordan kan man forvente at kunne huske lyde, som man ikke kan skelne? Ved at kende det engelske fonetiske alfabet og det grundlæggende i fonetik kan man lære at skelne ting i det talte sprog lettere og tale mere klart.
  • Favoriser talt engelsk. Engelsk er et levende sprog. At lære gennem tekst alene er kontraproduktivt. At arbejde med dit talte sprog, at bruge tid uden tekst er en værdifuld aktivitet, og der er ingen grund til at vente på et C1/C2-niveau eller til universitetet for at begynde.

Så undrer du dig stadig over, hvor lang tid det tager at tale flydende engelsk? Det er op til dig at vise os det! Hvad venter du på - lados komme i gang!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:46 pm