Etsi vastaus tunteina.
Kuinka paljon aikaa kuluu englannin oppimiseen? ⌚
Kuinka paljon aikaa englannin oppimiseen kuluu? Selvitä tilastojen avulla, kuinka kauan kestää puhua sujuvasti englantia tunteina!
Kuinka paljon aikaa englannin oppimiseen kuluu? Selvitetään yksi asia heti alkuun:kielen oppiminen ei lopu koskaan. Aina tulee uusia sanoja ja ilmaisuja opeteltavaksi.
Englanti ei ole poikkeus. Ensinnäkin, koska on mahdotonta tietää kaikkea kielestä, ja toiseksi, vaikka tietäisitkin kaiken, uusia ilmaisuja ilmaantuu jatkuvasti. (Jos pidät englannin oppimisesta, se on hyvä uutinen, sillä siitä on loputtomasti iloa!).
Muutetaan siis kysymystä hieman:
Kuinka paljon aikaa tarvitset oppiaksesi puhumaan sujuvasti englantia?
Esimerkiksi kuinka paljon aikaa siihen, että saavutat tason, joka on riittävän korkea ymmärtämään puhelinkeskustelun? Tai kauanko kestää, kunnes voit katsoa elokuvia ilman tekstitystä ja ymmärtää niitä yhtä hyvin kuin äidinkielelläsi? Kuinka paljon aikaa tarvitset saavuttaaksesi kunkin eurooppalaisen tason?
Laske tunneissa eikä vuosissa
Olet varmasti jo käyttänyt "vuosia" englannin kielen opiskeluun, mutta tämä ei ole oikea arvio englannin tasostasi. Kymmenen vuoden englannin opiskelua koulussa puhumatta koskaan englantia, ei lasketa.
Tässä on pieni vertailu, joka havainnollistaa, miksi näin on. Kuvittele, että opettelet soittamaan kitaraa - jos ostit soittimesi viisi vuotta sitten, mutta se vietti neljä vuotta ullakolla, ei olisi reilua sanoa, että olisit opetellut soittamaan viisi vuotta, vai mitä?
Paljon tarkempi arvio edistymisestämme englannin kielessä olisi laskea tunteina.
Se on onnenpekka, sillä niinhän vakavasti otettavat tutkijatkin menettelevät aiheen parissa. Ennen kuin puhutaan aikuisista, kannattaa muistaa, että lapsi käyttää 12 000-15 000 tuntia äidinkielensä oppimiseen [lähde - Diane Larsen-Freeman (1991)]. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun huomaat, että yllä olevat luvut ovat hieman korkeampia.
Viralliset arviot
Amerikkalaiset arviot (FSI)
Foreign Service Institute (FSI) on Yhdysvaltain ulkoministeriön haara, jolla on maine vieraiden kielten opetuksessa. Jos diplomaatin on opeteltava kieli asemansa vaihtumisen vuoksi, se on FSI, joka opettaa hänet. Jos James Bond olisi amerikkalainen, hän olisi luultavasti kouluttanut itsensä siellä (tai jos ei, niin Defense Language Institute, joka on FSI:n sotilaallinen vastine, jossa hän olisi luultavasti törmännyt Jason Bourneen !).
FSI perustettiin vuonna 1946, ja se kouluttaa vuosittain yli 2 000 ihmistä yli 60 kielellä. Koulutukset kestävät 8-44 viikkoa riippuen opiskelijan tasosta ja tavoitteesta, jonka hän haluaa saavuttaa. Kurssit järjestetään kollektiivisena kurssina intensiivisessä rytmissä (vähintään neljä tuntia päivässä), ja opiskelijan odotetaan työskentelevän kielitaitonsa parissa yhtä paljon omalla ajallaan (vähintään kolme tuntia päivässä). Kyllä, se tarkoittaa seitsemän tuntia harjoittelua päivässä! Tavoitteena on, että oppilas kehittää käytännön taitojaan, koska hän käyttää kyseistä kieltä työssään.
Kiinnostavaa FSI -sivustolla on myös se, että monet heidän opiskelijoistaan osaavat useampaa kuin yhtä kieltä (keskimäärin he osaavat kahta tai kolmea kieltä). Tämä tarkoittaa, että kyseessä ovat kokeneet ihmiset, mikä tekee tilastoista entistäkin luotettavampia.
Eräässä raportissaan FSI antaa seuraavat arviot, joiden mukaan kielitaidon saavuttaminen on riittävän korkealla tasolla, jotta voi työskennellä jossakin kielessä (S-3-taso asteikolla FSI, joka olisi C1 tai jopa vain B2 eurooppalaisen järjestelmän CEFR:n mukaan):
Lähde : *Lessons learned from fifty years of theory and practice in government language teaching*, Frederick H. Jackson & Marsha A. Kaplan.
Tämä tarkoittaa sitä, että jos puhut jo jotakin kategorian I kielistä (ranskaa, saksaa, italiaa jne.), sinun on helpompi oppia englantia, koska näillä kielillä ei yleensä ole foneettista kirjoitusasua ja niillä on paljon yhteistä sanastoa. Tarvitset noin 600 tuntia puhuaksesi englantia niin hyvin, että voit työskennellä sillä.
Eurooppalaiset arviot (ALTE)
Mutta ei pysähdytä tähän. Olette varmasti kaikki kuulleet ^Yleisestä eurooppalaisesta viitekehyksestä (CEFR) ^.
Kuinka paljon aikaa kuluu kunkin CEFR-tason saavuttamiseen englannin kielessä?
Lähde : *Association of Language Testers in Europe(ALTE)* lainattu teoksessa *Introductory Guide to the CEFR for English Language Teachers*, Cambridge University Press.
Tässä on sama taulukko tekstimuodossa, kuinka paljon aikaa englannin oppimiseen kuluu:
Englannin taso | Sijoitetut tunnit |
---|---|
C2 | 1 000-1 200 tuntia |
C1 | 700-800 tuntia |
B2 | 500-600 tuntia |
B1 | 350-400 tuntia |
A2 | 180-200 tuntia |
A1 | 90-100 tuntia |
Kuinka paljon aikaa englannin oppimiseen kuluu? (tunteina)
Taulukossa ilmoitetut arvot ovat kumulatiivisia. Jos olet jo B2-tasolla englannissa, tarvitset 100-300 tuntia C1-tason saavuttamiseen. Guided Learning Hours tarkoittaa tunnilla tai kotitehtävien tekemiseen käytettyä aikaa.
Jos olet miettinyt, kuinka monta oppituntia tarvitset englannin oppimiseen, saat vihdoin vastauksen!
Toisin sanoen, jos aloitat alusta, tarvitsetnäiden arvioiden mukaan 1 000-1 200 tuntia oppiaksesi englantia C2-tasolleasti.
Henkilökohtaiset arviot
What gets measured gets managed. (Peter Drucker)
Uskon vahvasti, että pitämällä päiväkirjaa toiminnastamme voimme kehittyä. Sen avulla voimme asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Hyvä tapa aloittaa on mitata, mitä olemme tehneet. Olen tehnyt muistiinpanoja siitä, mitä teen venäjäksi ja unkariksi vuodesta 2013 lähtien, ja pystyn arvioimaan, mitä olin tehnyt ennen sitä.
Tässä ovat arvioni kertyneistä tuntimääristä sen jälkeen, kun aloitin näiden kielten opiskelun (1. tammikuuta 2015):
Kieli | Arvioitu taso | Sijoitetut tunnit | FSI/CEFR-arvio |
---|---|---|---|
Unkari | B1 (menossa kohti B2-astetta) | 646 tuntia | 700-800 tuntia (B1) |
Venäjä | A2 (tauolla) | 356 tuntia | 360-400 tuntia (A2) |
Kuinka paljon aikaa kielen oppimiseen kuluu?
Jos tarkastelemme osoitteessa FSI esitettyjä arvioita, huomaamme, että unkarin tai venäjän kielen oppimiseen tarvitaan noin kaksi kertaa enemmän aikaa kuin englannin tai ranskan kielen oppimiseen. Ja jos kaksinkertaistamme CEFR:n arviot englannin osalta, se tarkoittaa 700-800 tuntia unkarin B1-oppimäärän saavuttamiseen ja 360-400 tuntia venäjän A2-oppimäärän saavuttamiseen. Se tarkoittaisi, että olen vain hieman alle keskimääräisen tuntimäärän. Sinun pitäisi tehdä jokin virallisista testeistä varmistaaksesi sen. Mutta kaiken kaikkiaan kokemukseni vahvistaa FSI ja ALTE arviot, voin sanoa, että ne ovat luotettavia.
Haluatko testata oman tasosi CEFT-asteikolla, jotta tiedät, kuinka paljon aikaa tarvitset saavuttaaksesi tämän tai tuon tason? Voit käyttää tätä asiakirjaa: Itsearvioinnin tarkistuslista.pdf.
Säilytä tasosi
Kaikki nämä arviot saattavat tuntua lannistavilta, sillä kuka haluaa sitoutua 1 000 tunnin mittaiseen haasteeseen? Kuka on vakuuttunut siitä, että pystyy pitämään tavoitteestaan kiinni tarpeeksi kauan lannistumatta liikaa? Aikana, jolloin kaikki tuntuu menevän liian nopeasti ja keskittymiskykymme heikkenee koko ajan, se tuntuu lähes mahdottomalta.
Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse hallita englantia, jotta voit alkaa nauttia siitä!
Harjoittelin kirjallista englantia vuosia ennen kuin pystyin kommunikoimaan äidinkielisten puhujien kanssa tosielämässä. Sinä aikana opin luomaan verkkosivustoja, käyttämään Photoshopia, muokkaamaan videopelejä ja jopa lukemaan ensimmäiset kirjani englanniksi. Lyhyesti sanottuna sain nauttia monista rikastuttavista aktiviteeteista! Tiesin, että englantini ei ollut täydellistä, mutta tiesin myös, että voisin tehdä sillä hyödyllisiä asioita. Kaiken lisäksi en olisi pystynyt tekemään kaikkea tätä ranskaksi (tarvitsemaani tietoa ei ollut vielä saatavilla äidinkielelläni).
Jos palaisin esimerkin mukaan unkariin, A1-A2-tasolla, voisin tavata kymmeniä ihmisiä ja kokea unohtumattomia seikkailuja. Se mahdollisti minulle nopeasti kaiken unkariksi. Toki se oli vaikeaa (joskus jopa hyvin vaikeaa), mutta se oli haastavaa todella jännittävällä tavalla. Se auttoi minua luomaan muistoja, joita tulen vaalimaan koko elämäni ajan, ja se johti siihen, että kolme vuotta myöhemmin muutin Unkariin - jotain, mitä en tuolloin suunnitellut ja mitä ei olisi koskaan tapahtunut, jos olisin häpeillyt liikaa kielitaitotasoani.
Yksi FSI tekemistä johtopäätöksistä on, että:
There is no substitute for simply spending time using the language.
Joka tapauksessa sinun on käytettävä aikaa englannin kielen harjoitteluun, jos haluat saada tuloksia. Tarvitsetko 600 tuntia harjoittelua voidaksesi työskennellä englanniksi? Tarvitsetko 1.000 tuntia hallitaksesi englannin kielen? Vähemmän? Enemmän? Kysymys ei itse asiassa ole niin tärkeä.
Sinun on käytettävä aikaa kielen käyttämiseen, ja tässä mielessä ihmiset, jotka haluavat tehdä sitä laskematta tunteja, ovat etulyöntiasemassa. Jos rakastat jotain, älä mieti hintaa.
Hyväksy aikasijoitus ja se, mitä se merkitsee. Se auttaa sinua työskentelemään rennommin ja lopettamaan syyllisyyden tunteen. Etkö vieläkään hallitse englantia koulun päättymisen jälkeen? Se on melko yleistä, melkeinpä normi. Se ei ole sinun vikasi. Sinussa ei ole mitään vikaa, niin se vain on. Hyvät asiat vievät aikaa.
Kun hyväksyt sen, että sinun on käytettävä paljon aikaa englannin kielen parissa työskentelyyn, on helpompi valita , miten sijoitat aikasi.
Haluatko:
- viettää aikasi luokkahuoneessa?
- Vietätkö aikasi lukemiseen?
- Vietätkö aikasi puhumalla äidinkielisten kanssa?
- Vietätkö aikasi katsomalla TV-ohjelmia?
...Olipa mieltymyksesi mikä tahansa, sinulla on täysi oikeus käyttää sitä. Mitä enemmän teet jotain, sitä enemmän vahvistat sitä ja alat tehdä sitä helposti. suurin virhe jonka voit tehdä, kun haluat oppia englantia, on olla tekemättä mitään.
Miten oppia nopeammin?
Edellä esitetyt arviot ovat hyvä opas. Ne ovat peräisin kokeneilta organisaatioilta. Luvut saattavat vaikuttaa suurilta, mutta on aina parempi luottaa varovaisiin arvioihin. Näin vältyt pettymyksiltä ja pääset paremmin järjestykseen.
Tästä huolimatta, miten voit edetä nopeammin?
Tässä on vaarana se, että käytät aikasi etsimällä taikakaavaa, asiaa, tuotetta, hakkeria, jonka avulla voit oppia sormia napsauttamalla, kun kaikki muut kamppailevat. Ajatus saattaa olla houkutteleva, mutta se on petollinen. Tiedätkö mitä? Olen jo tuhlannut liikaa aikaa ihmeellisen ratkaisun etsimiseen, ja se oli suuri virhe! Jos sellainen temppu, jolla hallitset englannin kielen viidessä minuutissa päivässä, olisi todella ollut olemassa, se olisi ollut niin suosittu, että kaikki olisivat tienneet siitä ja puhuneet siitä pitkään.
Yhteenvetona: aika, jonka käytät taikareseptin etsimiseen, on aikaa, jonka tuhlaat harjoittelematta jättämiseen.
Tästä huolimatta...
Onko olemassa menetelmiä (joissa ei ole mitään maagista), joiden avulla voi oppia englantia muita nopeammin, älykkäämmin ja organisoidummin?
Esimerkiksi A1-tason saavuttaminen 90 tunnissa 100 tunnin sijasta (10 %:n säästö ajasta) tai C2-tason saavuttaminen 1 000 tunnissa 1 200 tunnin sijasta (16 %:n säästö ajasta)? Tarvitset enemmän aikaa tämän aiheen tutkimiseen, mutta tässä on muutamia ideoita, jotka auttavat sinua järjestäytymään:
- Opi, miten oppia. Ihmiset, jotka osaavat oppia, ovat etulyöntiasemassa. Opi purkamaan monimutkainen aihe pienempiin osiin, jotka ovat yksinkertaisempia ja helpommin sulavia. Tätä kutsutaan englanniksi chunkingiksi. Opettele, miten muistisi toimii, jotta muistaisit paremmin.
- Tietty teknologia. Vaihtelevien toistojärjestelmien tehokkuus on todistettu jo kauan sitten, ja silti niitä käytetään edelleen liian vähän. Kyky ottaa työkalut ja sisältö mukaan kaikkialle on myös suuri etu, koska sen ansiosta voimme harjoitella enemmän ja useammin.
- Fonetiikka, erityisesti kansainväliset foneettiset aakkoset. Englanti ei ole kieli, joka kirjoitetaan niin kuin se lausutaan; kirjoitettu kieli suorastaan kutsuu sanalliset virheet. Miten voit odottaa painavasi mieleesi äänteitä, joita et pysty erottamaan? Kun tunnet englannin foneettiset aakkoset ja fonetiikan perusteet, voit oppia erottamaan asiat puhutussa kielessä helpommin ja puhua selkeämmin.
- Suosi puhuttua englantia. Englanti on elävä kieli. Pelkän tekstin avulla oppiminen on haitallista. Puhutun kielen työstäminen ja ajan viettäminen ilman tekstiä on arvokasta toimintaa, eikä ole mitään syytä odottaa C1/ C2-tasoa tai yliopiston alkamista.
Mietitkö siis yhä, kuinka paljon aikaa sujuvan englannin puhumiseen kuluu? On sinusta kiinni näyttää meille! Mitä sinä odotat -ryhdytään töihin!
Fabien Snauwaert
Author
Machine Translation
Translated from the English