[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Keresse meg a választ órákban.

Mennyi időt vesz igénybe az angol nyelvtanulás? ⌚

Mennyi idő tanulni angolul? Tudja meg, mennyi időt vesz igénybe, hogy angolul folyékonyan beszéljen a statisztikákkal, órákban!

Mennyi időt vesz igénybe az angol nyelvtanulás? Tisztázzunk egy dolgot az indulásból.–soha nem fejezted be a nyelvtanulást. Mindig lesznek új szavak és kifejezések, amelyeket meg kell tanulni.

Az angol nem kivétel. Először is, mert lehetetlen mindent tudni a nyelvről, másrészt, még akkor is, ha mindent tudsz, új kifejezések jelennek meg folyamatosan. (Ha szeretsz angolul tanulni, ez jó hír, végtelen örömforrás lesz!).

Tehát változtassuk meg egy kicsit a kérdést:

Mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy folyékonyan beszéljen angolul?

Például, mennyi idő, amíg el nem éri azt a szintet, amely elég magas ahhoz, hogy megértse a telefonbeszélgetést? Vagy, mennyi ideig, amíg lehetett filmeket nézni feliratok nélkül és értsd meg őket, valamint érti tartalom az anyanyelvén? Mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy elérje az egyes európai szinteket?

Számoljon órák helyett évek

Biztos vagyok benne, hogy már töltött" év " angol nyelvtanulás, de ez nem egy helyes becslést az angol szinten. Az angol nyelv tanulása tíz évig az iskolában anélkül, hogy valaha is beszélne, nem számít.

Itt van egy kis összehasonlítás, hogy bemutassa, miért ez a helyzet. Képzelje el, hogy megtanul gitározni–ha öt évvel ezelőtt megvette a hangszerét, de négyet a padláson töltött, nem lenne igazságos azt mondani, hogy öt éve tanulsz játszani, ugye?

Egy sokkal pontosabb becslést a Haladás angol lenne, hogy számlálás órákban.

Ez egy darab szerencse, mert így komoly kutatók megy a témában is. Mielőtt felnőttekről beszélne, ne feledje, hogy egy gyerek 12 000 és 15 000 óra között tanulja az anyanyelvét [forrás-Diane Larsen-Freeman (1991)]. Ezt kell szem előtt tartani, amikor látja, hogy a fenti számok egy kicsit magasabbak.

Hivatalos becslések

Amerikai Becslések (FSI)

Az Foreign Service Institute (FSI) az Egyesült Államok Külügyminisztériumának egyik ága, amelynek hírneve az idegen nyelvek oktatása. Ha egy diplomatának meg kell tanulnia egy nyelvet a pozíciójuk megváltozása miatt, akkor az FSI ez majd megtanítja őket. Ha James Bond Amerikai lenne, valószínűleg ott tanult volna (vagy ha nem, a Defense Language Institute a hadsereg egyenértékű az FSI-vel, ahol valószínűleg Jason Bourne-nal találkozott volna !).

Az FSI 1946-ban alapították, évente több mint 2.000 embert nevel, több mint 60 nyelven. A tréningek 8-44 hétig tartanak, attól függően, hogy milyen szinten és milyen célt szeretnének elérni. A tanfolyamok sor formájában kollektív tanfolyam intenzív ritmus (legalább négy óra / nap), illetve a tanuló várható, hogy a munka a nyelvi készségek csak annyi a személyes idő (minimum három óra / nap). Igen, ez napi hét órás gyakorlatot jelent! A cél az, hogy a hallgató gyakorlati készségeket fejlesszen ki, mivel az adott nyelvet a munkához használják.

Mi is érdekes az FSI az, hogy sok diákjuk egynél több nyelvet ismer (átlagosan kettőt vagy hármat ismer). Ez azt jelenti, hogy tapasztalt emberekről beszélünk, ami a statisztika még megbízhatóbb.

Az egyik jelentésében a FSI adja meg a következő becsléseket ahhoz, hogy elég magas szintet érjen el egy nyelven való munkavégzéshez (S-3 szint a FSI skála, ami egy C1 vagy akár csak egy B2 Az Európai rendszerben CEFR):

How much time to learn English

Forrás: * Lessons learned from fifty years of theory and practice in government language teaching*, Frederick H. Jackson & Marsha A. Kaplan

Ez azt jelenti, hogy ha már beszél az I. kategória egyik nyelvén (francia, német, olasz stb.), könnyebb lesz angolul tanulni, tekintettel arra, hogy ezek a nyelvek általában nem rendelkeznek fonetikus helyesírással, és sok szókincsük van. Szüksége lesz 600 óra, hogy elég jól beszéljen angolul, hogy képes legyen benne dolgozni.

Európai becslések (ALTE)

De ne álljunk meg itt. Valószínűleg mindannyian hallottak a ^Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) ^ - ról.

Szóval, mennyi időbe telik, hogy az egyes CEFR szinteket Angolul elérjük?

How much time to learn English

Forrás: * nyelvi tesztelők Szövetsége Európában (ALTE) * idézett * bevezető útmutató a CEFR-hez angol nyelvtanárok számára*, Cambridge University Press

Itt van ugyanaz a táblázat szöveges formátumban, mennyi időt vesz igénybe az angol nyelvtanulás:

Angol szint Befektetett órák
C2 1.000-től 1.200 óráig
C1 700-800 óra
B2 500-600 óra
B1 350-400 óra
A2 180-200 óra
A1 90-100 óra

Mennyi idő tanulni angolul? (óra)

A táblázatban feltüntetett értékek kumulatívak. Ha már B2 szinten vagy angolul, akkor 100-300 óra szükséges a C1 szint eléréséhez. Guided Learning Hours az osztályban töltött időt vagy házi feladatot jelent.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy hány órányi órára van szüksége az angol nyelvtanuláshoz, végül válaszod van!

Más szóval, ezen becslések szerint, ha a nulláról indulsz, 1.000 és 1.200 óra között kell tanulnod Angolul C2 szintig.

Személyes becslések

What gets measured gets managed. (Peter Drucker)

Erősen hiszem, hogy a Hajónapló tevékenységünk lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a dolgokat perspektívába helyezzük. Jó módja annak, hogy elkezdjük mérni, mit tettünk. 2013 óta jegyzetelek oroszul és magyarul, és meg tudtam becsülni, mit csináltam korábban.

Itt vannak a becslések az órák számát felhalmozott, mivel elkezdtem ezeket a nyelveket (január 1st 2015):

Nyelv Becsült szint Befektetett órák FSI / CEFR becslés
Magyar B1 (A B2 felé haladva) 646 óra 700-800 óra (B1)
Orosz A2 (szünet) 356 óra 360-400 óra (A2)

Mennyi idő, hogy megtanulják a nyelvet?

Ha megnézzük a becslések által adott FSI láthatjuk, hogy körülbelül kétszer annyi időre van szüksége ahhoz, hogy magyarul vagy oroszul tanuljon, mint angolul vagy franciául. Ha pedig megkétszerezzük az angolra vonatkozó becsléseket a CEFR által, akkor 700-800 órát jelent a B1 elérése magyarul, vagy 360-400 órát az A2 eléréséhez oroszul. Ez azt jelentené, hogy csak egy kicsit az átlagos óraszám alatt vagyok. Meg kell tennie az egyik hivatalos tesztet, hogy megerősítse ezt. De összességében, tapasztalataim megerősítik a FSI és ALTE becslések, Azt mondhatom, hogy megbízhatóak.

Szeretné, hogy tesztelje saját szintjét a ceft skálán, annak érdekében, hogy megtudja, mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a szintet? Használhatja ezt a dokumentumot: Önértékelés-ellenőrző lista.pdf.

A szint fenntartása

Mindezek a becslések tűnhet elriasztja, elvégre ki akar elkötelezni magát egy 1.000 órás kihívás mellett? Ki van győződve arról, hogy elég hosszú ideig képesek lesznek ragaszkodni a céljukhoz anélkül, hogy túlságosan elriasztanák őket? Egy olyan időszakban, amikor úgy tűnik, hogy minden túl gyorsan megy, és a koncentrációs képességünk egyre gyengébbé válik, szinte lehetetlennek tűnik.

A jó hír az, hogy nem kell elsajátítania az angol nyelvet annak érdekében, hogy élvezhesse!

Évekig gyakoroltam az írott angol nyelvet, mielőtt kommunikálhattam volna az anyanyelvi beszélőkkel a való életben. Ez idő alatt megtanultam weboldalakat létrehozni, használni a Photoshopot, szerkeszteni a videojátékokat, sőt az első könyveimet angolul is elolvastam. Röviden, tudtam élvezni sok gazdagító tevékenység! Tudtam, hogy az angolom nem tökéletes, de azt is tudtam, hogy hasznos dolgokat tehetek vele. Mi több, nem tudtam volna mindezt franciául megtenni (a szükséges információ még nem volt elérhető az anyanyelvemen).

Ha visszamegyek a magyar példához, A1-A2 szinttel, Több tucat emberrel találkozhattam, és felejthetetlen kalandokat élhettem át. Gyorsan lehetővé tette, hogy mindent magyarul csináljak. Persze, nehéz volt (néha még nagyon kemény), de valóban izgalmas módon kihívást jelentett. Segített olyan emlékeket létrehozni, amelyeket egész életemben ápolni fogok, és ez arra késztetett, hogy három évvel később Magyarországra költözzek— amire akkor nem terveztem, és ami soha nem történt volna meg, ha túlságosan Szégyellem a nyelvtudásomat.

Az egyik következtetés az FSI ez az:

There is no substitute for simply spending time using the language.

Mindenesetre időt kell töltenie az angol nyelv gyakorlására, ha eredményeket szeretne kapni. Szüksége van 600 órányi gyakorlatra, hogy angolul dolgozhasson? Szüksége van 1.000 órára az angol nyelv elsajátításához? Kevesebbet? Még? A kérdés valójában nem olyan fontos.

Meg kell töltsön időt a nyelv használatával és, ha már itt tartunk, azoknak, akik szeretik ezt csinálni anélkül, hogy számolgatnák az órákat, előnyük van. Ha szeretsz valamit, ne gondolj az árra.

Fogadja el a beruházást időben, és hogy ez mit jelent. Ez segít a munka oly módon, hogy sokkal nyugodtabb, hogy hagyja abba a bűntudat. Még mindig nem tanultál angolul az iskola befejezése után? Ez elég gyakori, szinte a norma. Nem a te hibád. Nincs semmi baj veled, csak így van. A jó dolgok időbe telik.

Ha elfogadja, hogy kell tölteni egy csomó időt dolgozik az angol, könnyebb választani hogyan befektetni az idejét.

Szeretné, hogy:

...Bármi legyen is a preferencia lehet, akkor minden joga, hogy megengedhet magának azt. Minél többet csinálsz valamit, annál jobban megerősíted, és könnyen elkezded csinálni. Az legnagyobb hiba lehet, hogy ha azt szeretné, hogy angolul tanulni, hogy nem csinál semmit.

Hogyan lehet gyorsabban tanulni?

A fenti becslések jó útmutatók. Tapasztalt szervezetekből származnak. A számok nagynak tűnhetnek, de mindig jobb, ha a konzervatív becslések. Ez segít elkerülni a csalódást, és segít megszervezni.

Hogy azt mondta, hogyan lehet gyorsabban menni?

A kockázat itt az, hogy időt töltsön egy mágikus formula, a dolog, a termék, a hack keresésére, amely lehetővé teszi, hogy ujjaival egy pillanat alatt megtanuljon, miközben mindenki más küzd. Az ötlet csábító lehet, de megtévesztő. Tudod mit? Már így is túl sok időt pazaroltam egy csodálatos megoldás keresésére, és ez nagy hiba volt! Ha egy ilyen trükk, hogy napi öt perc alatt elsajátítsák az angol nyelvet, valóban létezett volna, elég népszerű lett volna, hogy mindenki tudjon róla, és hosszú ideig beszélt róla.

Összefoglalva: a mágikus recept keresésével töltött idő az idő, amelyet pazarol, ha nem gyakorol.

Ezt mondták...

Vannak olyan módszerek (amelyek nem rendelkeznek semmi mágiával), amelyek lehetővé teszik, hogy Tanuljon angolul gyorsabban, mint mások intelligensebb és szervezettebb módon?

Például, hogy elérje az A1 szintet 90 óra helyett 100 (megtakarítás 10% - át az idő), vagy a C2 szint 1.000 óra helyett 1.200 (megtakarítás 16% - át az idő)? Több időre lesz szüksége a téma felfedezéséhez, de itt van néhány ötlet, amely segít megszervezni:

  • Ismerje meg, hogyan kell tanulni. Emberek, akik tudja, hogyan kell tanulni van egy előnye. Ismerje meg, hogyan lehet egy bonyolult témát kisebb részekre bontani, amelyek egyszerűbbek és emészthetőbbek. Ezt hívják chunking Angolul. Ismerje meg, hogyan működik a memória a jobb memorizálás érdekében.
  • Bizonyos technológia. A távtartó ismétlési rendszerek hatékonysága már régóta bizonyított, de még mindig nem használják. Nagy plusz az is, hogy eszközeinket és tartalmainkat mindenhol magunkkal vihetjük, mert ez lehetővé teszi számunkra, hogy gyakrabban, gyakrabban gyakoroljunk.
  • Fonetika, különösen a Nemzetközi Fonetikai Ábécé. Az angol nyelv Nem olyan nyelven íródott, ahogyan kiejtik; az írott nyelv szinte szóbeli hibákat hív fel. Hogyan számíthat arra, hogy olyan hangokat memorizál, amelyeket nem tud megkülönböztetni? Ismerve az angol fonetikus ábécé, valamint az alapokat a fonetika lehetővé teszi, hogy megtanulják, hogy könnyebb megkülönböztetni a dolgokat a beszélt nyelven és beszéljen világosabban.
  • Favor beszélt angol. Az angol egy élő nyelv. A szövegen keresztül történő tanulás önmagában kontraproduktív. A beszélt nyelv használata, a szöveg nélküli időtöltés értékes tevékenység, nincs ok arra, hogy megvárjuk a C1 / C2 szintet, vagy hogy az egyetem elinduljon.

Így, még mindig kíváncsi, hogy mennyi időt vesz igénybe, hogy folyékonyan beszél angolul? Rajtad múlik, hogy megmutassa nekünk! Mire vársz?–munkára fel!!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 20, 2021, 6:54 am