[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Găsiți răspunsul în ore.

Cât timp este nevoie pentru a învăța limba engleză? ⌚

Cât timp să înveți limba engleză? Aflați cât timp este nevoie pentru a vorbi limba engleză fluent cu statistici, în ore!

Cât timp este nevoie pentru a învăța limba engleză? Să lămurim un lucru de la început.–niciodată nu termini de învățat o limbă. Vor exista întotdeauna cuvinte și expresii noi de învățat.

Engleza nu face excepție. În primul rând, pentru că este imposibil să știi totul despre limbă și, în al doilea rând, chiar dacă știai totul, apar noi expresii în mod constant. (Dacă vă place să învățați limba engleză, Aceasta este o veste bună, veți avea o sursă nesfârșită de plăcere!).

Deci, să schimbăm puțin întrebarea:

Cât timp aveți nevoie pentru a învăța să vorbiți fluent limba engleză?

De exemplu, cât timp până când ajungeți la un nivel suficient de ridicat pentru a înțelege o conversație telefonică? Sau, cât timp până când ai putea uita-te la filme fără subtitrări și înțelege ei, precum și ați înțeles conținutul în limba maternă? De cât timp aveți nevoie pentru a ajunge la fiecare nivel European?

Numărați în ore și nu în ani

Sunt sigur că ați petrecut deja" ani " de învățare limba engleză, dar acest lucru nu este o estimare corectă a nivelului de limba engleză. Studierea limbii engleze timp de zece ani la școală fără a vorbi vreodată nu contează.

Iată o mică comparație pentru a ilustra de ce este cazul. Imaginează-ți că înveți să cânți la chitară–Dacă ți-ai cumpăra instrumentul acum cinci ani, dar a petrecut patru dintre ele în pod, nu ar fi corect să spui că ai învățat să cânți timp de cinci ani, nu-i așa?

O estimare mult mai exactă a progresului nostru în limba engleză ar fi numărați în ore.

Aceasta este o bucată de noroc, pentru că așa cercetătorii serioși se ocupă și de acest subiect. Înainte de a vorbi despre adulți, rețineți că un copil petrece între 12.000 și 15.000 de ore învățând limba maternă [sursa-Diane Larsen-Freeman (1991)]. Asta e ceva ce ar trebui să păstreze în minte atunci când vedeți că numerele de mai sus sunt un pic mai mare.

Estimări oficiale

Estimări Americane (FSI)

În Foreign Service Institute (FSI) este o ramură a Departamentului de Stat al SUA, cu o reputație pentru predarea limbilor străine. Dacă un diplomat trebuie să învețe o limbă din cauza unei schimbări a poziției sale, este FSI asta îi va învăța. Dacă James Bond ar fi fost American, probabil că s-ar fi educat acolo (sau, dacă nu, la Defense Language Institute echivalentul militar al FSI, unde probabil ar fi dat peste Jason Bourne !).

În FSI a fost fondată în 1946 și educă mai mult de 2.000 de oameni în fiecare an, în mai mult de 60 de limbi. Trainingurile durează între 8 și 44 de săptămâni, în funcție de nivelul elevului și de obiectivul pe care dorește să-l atingă. Cursurile se desfășoară sub forma unui curs colectiv într-un ritm intensiv (minimum patru ore pe zi), iar studentul este așteptat să lucreze la abilitățile lingvistice la fel de mult în timpul personal (minimum trei ore pe zi). Da, asta înseamnă șapte ore de practică pe zi! Scopul este ca elevul să dezvolte abilități practice, deoarece vor folosi limba dată pentru muncă.

Ce este, de asemenea, interesant despre FSI este că mulți dintre elevii lor cunosc mai multe limbi (în medie, știu două sau trei). Aceasta înseamnă că vorbim despre oameni cu experiență, ceea ce face ca statistici chiar mai fiabile.

Într-unul din rapoartele lor, FSI dați-ne următoarele estimări pentru a ajunge la un nivel suficient de ridicat pentru a lucra într-o limbă (un nivel S-3 pe FSI scară, care ar fi un C1 sau chiar doar un B2 în sistemul european CEFR):

How much time to learn English

Sursa: * Lessons learned from fifty years of theory and practice in government language teaching*, Frederick H. Jackson & Marsha A. Kaplan

Ceea ce înseamnă că dacă vorbiți deja una dintre limbile din categoria I (franceză, germană, italiană etc.), veți avea o perioadă mai ușoară de învățare a limbii engleze, având în vedere faptul că aceste limbi tind să nu aibă o ortografie fonetică și împărtășesc o mulțime de vocabular. Veți avea nevoie de aproximativ 600 de ore pentru a vorbi engleza suficient de bine pentru a putea lucra în ea.

Estimări europene (ALTE)

Dar să nu ne oprim aici. Probabil că ați auzit cu toții de ^Cadrul European Comun de referință pentru limbi (CECRL) ^.

Deci, cât timp este nevoie pentru a ajunge la fiecare nivel CECRL în limba engleză?

How much time to learn English

Sursa: * Asociația testerilor de Limbi Străine din Europa (ALTE) * citat în * ghid introductiv pentru CECRL pentru profesorii de limba engleză*, Cambridge University Press

Iată același tabel într-un format text, cât timp este nevoie pentru a învăța limba engleză:

Nivel engleza Ore investite
C2 De la 1.000 la 1.200 ore
C1 De la 700 la 800 de ore
B2 De la 500 la 600 de ore
B1 De la 350 la 400 de ore
A2 De la 180 la 200 de ore
A1 De la 90 la 100 de ore

Cât timp să înveți limba engleză? (în ore)

Valorile indicate în tabel sunt cumulative. Dacă sunteți deja la nivelul B2 în limba engleză, veți avea nevoie de între 100 și 300 de ore pentru a ajunge la nivelul C1. Guided Learning Hours înseamnă timpul petrecut în clasă sau de a face temele.

Dacă vă întrebați de câte ore de curs aveți nevoie pentru a învăța limba engleză, aveți în sfârșit un răspuns!

Cu alte cuvinte, conform acestor estimări, dacă începeți de la zero, veți avea nevoie între 1.000 și 1.200 de ore pentru a învăța limba engleză până la un nivel C2.

Estimări personale

What gets measured gets managed. (Peter Drucker)

Cred cu tărie că păstrarea unui jurnal de bord a activităților noastre ne permite să îmbunătățim. Ne permite să punem lucrurile în perspectivă. O modalitate bună de a începe este să măsurăm ceea ce am făcut. Am luat notițe despre ceea ce fac în rusă și în maghiară din 2013 și aș putea estima ce am făcut înainte de asta.

Iată estimările mele privind numărul de ore acumulate de când am început aceste limbi (la 1 ianuarie 2015):

Limba Nivelul estimat Ore investite FSI / estimare CECRL
Maghiară B1 (mergând spre B2) 646 ore 700-800 ore (B1)
Rusă A2 (în pauză) 356 ore 360-400 ore (A2)

Cât timp să înveți o limbă?

Dacă ne uităm la estimările date de FSI, putem vedea că ai nevoie de aproximativ de două ori mai mult timp pentru a învăța limba maghiară sau rusă decât pentru a învăța limba engleză sau franceză. Și dacă dublăm estimările pentru limba engleză de către CECR, înseamnă 700-800 de ore pentru a ajunge la B1 în maghiară sau 360-400 de ore pentru a ajunge la A2 în rusă. Asta ar însemna că sunt puțin sub numărul mediu de ore. Va trebui să faceți unul dintre testele oficiale pentru a confirma acest lucru. Dar, în general, experiența mea Confirmă FSI și ALTE estimări, Pot spune că sunt de încredere.

Vrei să testați-vă propriul nivel pe scara CEFT, pentru a ști cât timp aveți nevoie pentru a atinge acest nivel sau acel nivel? Puteți utiliza acest document: Autoevaluare-lista de verificare.pdf.

Menține nivelul

Toate aceste estimări ar putea părea descurajatoare, la urma urmei cine vrea să se angajeze la o provocare de 1.000 de ore? Cine este convins că vor putea să-și respecte obiectivul suficient de mult timp fără să se descurajeze prea mult? Într-o perioadă în care totul pare să meargă prea repede și capacitatea noastră de concentrare devine din ce în ce mai slabă, pare aproape imposibilă.

Vestea bună este că nu trebuie să stăpânești limba engleză pentru a începe să te bucuri de ea!

Am folosit pentru a practica scris limba engleză de ani de zile înainte de a putea comunica cu vorbitori nativi în viața reală. În acea perioadă, am putut învăța să creez site-uri web, să folosesc Photoshop, să editez jocuri video și chiar să citesc primele mele cărți în engleză. Pe scurt, m-aș putea bucura o mulțime de activități îmbogățite! Știam că engleza mea nu era perfectă, dar știam și că pot face lucruri utile cu ea. Mai mult, nu aș fi putut face toate acestea în franceză (informațiile de care aveam nevoie nu erau încă disponibile în limba mea maternă).

Dacă mă întorc la exemplul cu limba maghiară, cu un nivel A1-A2, Aș putea întâlni zeci de oameni și să experimentez niște aventuri de neuitat. Mi-a permis repede să fac totul în limba maghiară. Sigur ,a fost greu (uneori, chiar foarte greu), dar a fost o provocare într-un mod cu adevărat interesant. Ea m-a ajutat crea amintiri care îmi voi aminti toată viața mea și m-a condus să se mute la țară, din Ungaria, trei ani mai târziu— ceva nu am fost de planificare pe la timp și care ar fi nu s-a întâmplat m-am simțit prea rușine de nivelul meu de competențe lingvistice.

Una dintre concluziile FSI este că:

There is no substitute for simply spending time using the language.

În orice caz, va trebui să vă petreceți timpul practicând limba engleză dacă doriți să obțineți rezultate. Ai nevoie de 600 de ore de practică pentru a putea lucra în limba engleză? Ai nevoie de 1.000 de ore pentru a stăpâni limba engleză? Mai puțin? Mai mult? Întrebarea este, de fapt, nu atât de importantă.

Trebuie să petreceți timp folosind limba. și, pe această notă, oamenii cărora le place să facă asta fără să numere orele au un avantaj. Dacă vă place ceva, nu vă gândiți la preț.

Acceptați investiția în timp și ceea ce reprezintă. Te va ajuta să lucrezi într-un mod mai relaxat și să nu te mai simți vinovat. Încă nu ai învățat engleza După ce ai absolvit școala? Asta e destul de comun, aproape norma. Nu e vina ta. Nu e nimic în neregulă cu tine, este doar modul în care aceasta este. Lucrurile bune necesită timp.

Odată ce acceptați că trebuie să-și petreacă o mulțime de timp de lucru pe limba engleză, devine mai ușor să alegi cum pentru a investi timpul.

Vrei să:

...Oricare ar fi preferința dvs., aveți tot dreptul să vă răsfățați. Cu cât faceți mai mult ceva, cu atât îl întăriți mai mult și începeți să o faceți cu ușurință. În cea mai mare greșeală ai putea face atunci când doriți să învețe limba engleză este de a nu face nimic.

Cum să înveți mai repede?

Estimările pe care le-am văzut mai sus sunt un ghid bun. Ele provin de la organizații cu experiență. Numerele ar putea părea mari, dar este întotdeauna mai bine să se bazeze pe estimări conservatoare. Acest lucru vă ajută să evitați dezamăgirea și vă ajută să vă organizați.

Acestea fiind spuse, cum poți merge mai repede?

Riscul aici este să vă petreceți timpul căutând o formulă magică, lucrul, produsul, hack-ul care vă va permite să învățați cu o clipă de degete, în timp ce toți ceilalți se luptă. Ideea ar putea fi seducătoare, dar este înșelătoare. Știi ce? Am pierdut deja prea mult timp în căutarea unei soluții miraculoase și asta a fost o mare greșeală! Dacă un astfel de truc pentru a stăpâni limba engleză în cinci minute pe zi ar exista într-adevăr, ar fi fost suficient de popular încât toată lumea să știe despre asta și să vorbească despre asta de mult timp.

Pentru a rezuma: timpul petrecut în căutarea unei rețete magice este timpul pe care îl pierdeți prin faptul că nu practicați.

Acestea fiind spuse...

Există metode (care nu au nimic magic despre ele) care vă permit să învață limba engleză mai repede decât altele într-un mod mai inteligent și mai organizat?

De exemplu, pentru a atinge nivelul A1 în 90 de ore în loc de 100 (economisind 10% din timpul dvs.) sau nivelul C2 în 1.000 de ore, mai degrabă decât 1.200 (economisind 16% din timpul dvs.)? Veți avea nevoie de mai mult timp pentru a explora acest subiect, dar iată câteva idei care vă vor ajuta să vă organizați:

  • Aflați cum să învățați. Oameni care știți cum să învățați au un avantaj. Aflați cum să deconstruiți un subiect complicat în părți mai mici, care sunt mai simple și mai digerate. Aceasta se numește chunking în engleză. Aflați cum funcționează memoria pentru a memora mai bine.
  • Anumite tehnologii. Eficiența sistemelor de repetiție distanțate a fost dovedită cu mult timp în urmă și totuși, este încă subutilizată. Capacitatea de a ne aduce instrumentele și conținutul peste tot cu noi este, de asemenea, un mare plus, deoarece ne permite să practicăm mai mult, mai frecvent.
  • Fonetică, în special Alfabetul Fonetic Internațional. Engleza nu este o limbă care este scrisă așa cum este pronunțată; limba scrisă aproape invită greșeli verbale. Cum te poți aștepta să memorezi sunete pe care nu le poți distinge? Cunoașterea alfabetului fonetic englez și a elementelor de bază ale foneticii permite să înveți distingeți mai ușor lucrurile în limba vorbită și la vorbește mai clar.
  • Favoarea vorbită engleză. Engleza este o limbă vie. Învățarea numai prin text este contraproductivă. Lucrul la limba vorbită, petrecerea timpului fără text este o activitate prețioasă și nu există niciun motiv să aștepți un nivel C1/ C2 sau să începi Universitatea.

Deci, încă vă întrebați cât timp este nevoie pentru a vorbi fluent limba engleză? Depinde de tine să ne arăți! Ce mai aștepți–să trecem la treabă!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 20, 2021, 6:54 am