[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Βρείτε την απάντηση σε ώρες.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε αγγλικά; ⌚

Πόσο χρόνο για να μάθουν αγγλικά; Μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να μιλήσετε άπταιστα αγγλικά με στατιστικά στοιχεία, σε ώρες!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε αγγλικά; Ας πάρουμε ένα πράγμα σαφές από το get-go–ποτέ δεν τελειώνετε να μαθαίνετε μια γλώσσα. Θα υπάρχουν πάντα νέες λέξεις και εκφράσεις για μάθηση.

Τα αγγλικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Πρώτον, επειδή είναι αδύνατο να γνωρίζετε τα πάντα για τη γλώσσα και, δεύτερον, ακόμα κι αν γνωρίζατε τα πάντα, εμφανίζονται συνεχώς νέες εκφράσεις. (Αν σας αρέσει να μαθαίνετε αγγλικά, αυτό είναι καλά νέα, θα έχετε μια ατελείωτη πηγή ευχαρίστησης!).

Έτσι, ας αλλάξουμε λίγο την ερώτηση:

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να μάθετε να μιλάτε άπταιστα αγγλικά;

Για παράδειγμα, πόσο χρόνο μέχρι να φτάσετε σε ένα επίπεδο που είναι αρκετά υψηλό για να καταλάβετε μια τηλεφωνική συνομιλία; Ή, πόσο καιρό μέχρι να μπορούσατε Παρακολουθήστε ταινίες χωρίς υπότιτλους και κατανόηση καθώς καταλαβαίνετε το περιεχόμενο στη μητρική σας γλώσσα; Πόσος χρόνος χρειάζεστε για να φτάσετε σε κάθε ευρωπαϊκό επίπεδο;

Μετρήστε σε ώρες και όχι σε χρόνια

Είμαι βέβαιος ότι έχετε ήδη περάσει "χρόνια" μαθαίνοντας αγγλικά, αλλά αυτό δεν είναι μια σωστή εκτίμηση του αγγλικού σας επιπέδου. Η μελέτη αγγλικών για δέκα χρόνια στο σχολείο χωρίς ποτέ να μιλάει δεν μετράει.

Εδώ είναι μια μικρή σύγκριση για να δείξει γιατί συμβαίνει αυτό. Φανταστείτε ότι μαθαίνετε να παίζετε την κιθάρα-αν αγοράσατε το όργανο σας πριν από πέντε χρόνια, αλλά πέρασε τέσσερις από αυτούς στη σοφίτα, δεν θα ήταν δίκαιο να πείτε ότι μαθαίνετε να παίζετε για πέντε χρόνια, έτσι;

Μια πολύ ακριβέστερη εκτίμηση της προόδου μας στα αγγλικά θα ήταν να μετρήστε σε ώρες.

Αυτό είναι ένα κομμάτι της τύχης, γιατί αυτό είναι το πόσο σοβαροί ερευνητές πηγαίνουν για το θέμα, επίσης. Πριν μιλήσετε για ενήλικες, να έχετε κατά νου ότι ένα παιδί ξοδεύει μεταξύ 12.000 και 15.000 ωρών μαθαίνοντας τη μητρική του γλώσσα [πηγή-Diane Larsen-Freeman (1991)]. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου όταν βλέπετε ότι οι παραπάνω αριθμοί είναι λίγο υψηλότεροι.

Επίσημες εκτιμήσεις

Αμερικανικές Εκτιμήσεις (FSI)

Το Foreign Service Institute (FSI) είναι υποκατάστημα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με φήμη για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Εάν ένας διπλωμάτης πρέπει να μάθει μια γλώσσα λόγω αλλαγής της θέσης του, είναι το FSI αυτό θα τους διδάξει. Αν ο James Bond ήταν Αμερικανός, θα είχε πιθανώς εκπαιδεύσει τον εαυτό του εκεί (ή, αν όχι, στο Defense Language Institute το στρατιωτικό ισοδύναμο με το FSI, όπου πιθανότατα θα συναντούσε τον Jason Bourne !).

Το FSI ιδρύθηκε το 1946 και εκπαιδεύει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 60 γλώσσες. Οι προπονήσεις διαρκούν μεταξύ 8 και 44 εβδομάδων, ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή και τον στόχο που θέλουν να φτάσουν. Τα μαθήματα γίνονται με τη μορφή ενός συλλογικού μαθήματος με εντατικό ρυθμό (τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα) και ο φοιτητής αναμένεται να εργαστεί για τις γλωσσικές δεξιότητές του εξίσου στον προσωπικό του χρόνο (τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα). Ναι, αυτό σημαίνει επτά ώρες πρακτικής την ημέρα! Ο στόχος είναι ο σπουδαστής να αναπτύξει πρακτικές δεξιότητες, αφού θα χρησιμοποιήσει τη δεδομένη γλώσσα για εργασία.

Τι είναι επίσης ενδιαφέρον για το FSI είναι ότι πολλοί από τους μαθητές τους γνωρίζουν περισσότερες από μία γλώσσες (κατά μέσο όρο, γνωρίζουν δύο ή τρεις). Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για έμπειρους ανθρώπους, γεγονός που καθιστά το στατιστική ακόμα πιο αξιόπιστη.

Σε μία από τις εκθέσεις τους, η FSI δώστε μας τις ακόλουθες εκτιμήσεις για να φτάσετε σε αρκετά υψηλό επίπεδο για να εργαστείτε σε μια γλώσσα (ένα επίπεδο S-3 στο FSI κλίμακα, η οποία θα ήταν ένα C1 ή ακόμα και μόνο ένα B2 στο ευρωπαϊκό σύστημα CEFR):

How much time to learn English

Πηγή: * διδάγματα από πενήντα χρόνια θεωρίας και πρακτικής στην κυβερνητική διδασκαλία γλωσσών*, Frederick h. Jackson & Marsha a. Kaplan

Αυτό σημαίνει ότι εάν μιλάτε ήδη μία από τις γλώσσες της κατηγορίας Ι (γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά κ. λπ.), θα έχετε έναν ευκολότερο χρόνο να μάθετε αγγλικά, δεδομένου ότι αυτές οι γλώσσες τείνουν να μην έχουν φωνητική ορθογραφία και μοιράζονται πολλά λεξιλόγια. Θα χρειαστείτε περίπου 600 ώρες για να μιλούν αγγλικά αρκετά καλά για να είναι σε θέση να εργαστούν σε αυτό.

Ευρωπαϊκές εκτιμήσεις (ALTE)

Αλλά ας μην σταματήσουμε εκεί. Όλοι έχετε πιθανώς ακούσει για το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες (CEFR) ^.

Έτσι, πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσετε σε κάθε ένα από τα επίπεδα CEFR στα αγγλικά;

How much time to learn English

Πηγή: * Ένωση δοκιμαστών γλωσσών στην Ευρώπη (ΆΛΤΕ) * quoted in * Introductory Guide to the CEFR for English Language Teachers*, Cambridge University Press

Εδώ είναι ο ίδιος πίνακας σε μορφή κειμένου, πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε αγγλικά:

Αγγλικό επίπεδο Επενδυμένες ώρες
Γ2 Από 1.000 έως 1.200 ώρες
Γ1 Από 700 έως 800 ώρες
Β2 Από 500 έως 600 ώρες
Β1 Από 350 έως 400 ώρες
Α2 Από 180 έως 200 ώρες
Α1 Από 90 έως 100 ώρες

Πόσο χρόνο για να μάθουν αγγλικά; (σε ώρες)

Οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα είναι σωρευτικές. Εάν είστε ήδη σε επίπεδο B2 στα αγγλικά, θα χρειαστείτε μεταξύ 100 και 300 ωρών για να φτάσετε στο επίπεδο C1. Guided Learning Hours σημαίνει χρόνο που αφιερώνεται στην τάξη ή κάνει την εργασία.

Αν αναρωτιέστε πόσες ώρες διδασκαλίας χρειάζεστε για να μάθετε αγγλικά, έχετε τελικά μια απάντηση!

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, εάν ξεκινήσετε από το μηδέν, θα χρειαστείτε μεταξύ 1.000 και 1.200 ωρών για να μάθετε αγγλικά μέχρι ένα επίπεδο C2.

Προσωπικές εκτιμήσεις

What gets measured gets managed. (Peter Drucker)

Πιστεύω ακράδαντα ότι η διατήρηση ενός ημερολόγιο των δραστηριοτήτων μας μας επιτρέπει να βελτιώσουμε. Μας επιτρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε προοπτική. Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να μετρήσετε τι έχουμε κάνει. Κρατάω σημειώσεις για το τι κάνω στα ρωσικά και στα Ουγγρικά από το 2013 και θα μπορούσα να εκτιμήσω τι είχα κάνει πριν από αυτό.

Ακολουθούν οι εκτιμήσεις μου για τον αριθμό των ωρών που συσσωρεύτηκαν από τότε που ξεκίνησα αυτές τις γλώσσες (την 1η Ιανουαρίου 2015):

Γλώσσα Εκτιμώμενο επίπεδο Επενδυμένες ώρες Εκτίμηση FSI / CEFR
Ουγγρική B1 (πηγαίνοντας προς το B2) 646 ώρες 700-800 ώρες (B1)
Ρωσική A2 (σε παύση) 356 ώρες 360-400 ώρες (A2)

Πόσο χρόνο για να μάθετε μια γλώσσα;

Αν κοιτάξουμε τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από το FSI, μπορούμε να δούμε ότι θα χρειαστείτε περίπου διπλάσιο χρόνο για να μάθετε ουγγρικά ή ρωσικά παρά για να μάθετε αγγλικά ή γαλλικά. Και αν διπλασιάσουμε τις εκτιμήσεις για τα αγγλικά από το CEFR, σημαίνει 700-800 ώρες για να φτάσουμε στο B1 στα ουγγρικά ή 360-400 ώρες για να φτάσουμε στο A2 στα ρωσικά. Αυτό θα σήμαινε ότι είμαι λίγο κάτω από τον μέσο αριθμό ωρών. Θα χρειαστεί να κάνετε μία από τις επίσημες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσετε. Αλλά, συνολικά, η εμπειρία μου επιβεβαιώνει το FSI και ALTE εκτίμηση, Μπορώ να πω ότι είναι αξιόπιστα.

Θέλεις να δοκιμάστε το δικό σας επίπεδο στην κλίμακα CEFT, για να μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεστε για να φτάσετε σε αυτό ή εκείνο το επίπεδο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το έγγραφο: Αυτοαξιολόγηση-λίστα ελέγχου.pdf.

Διατηρήστε το επίπεδό σας

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις μπορεί να φαίνονται αποθαρρυντικές, παρά όλα αυτά Ποιος θέλει να δεσμευτεί για μια πρόκληση διάρκειας 1.000 ωρών; Ποιος είναι πεπεισμένος ότι θα είναι σε θέση να τηρήσουν το στόχο τους αρκετό καιρό χωρίς να αποθαρρυνθούν πάρα πολύ; Σε μια εποχή όπου όλα φαίνονται να πηγαίνουν πολύ γρήγορα και η ικανότητά μας να συγκεντρωθούμε γίνεται πιο αδύναμη και πιο αδύναμη, φαίνεται σχεδόν αδύνατη.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να μάθετε αγγλικά για να αρχίσετε να το απολαμβάνετε!

Συνήθιζα να ασκώ γραπτά αγγλικά για χρόνια πριν μπορέσω να επικοινωνήσω με γηγενείς ομιλητές στην πραγματική ζωή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα μπορούσα να μάθω να δημιουργώ ιστότοπους, να χρησιμοποιώ το Photoshop, να επεξεργάζομαι βιντεοπαιχνίδια και ακόμη και να διαβάζω τα πρώτα μου βιβλία στα αγγλικά. Εν ολίγοις, θα μπορούσα να απολαύσω πολλές δραστηριότητες εμπλουτισμού! Ήξερα ότι τα αγγλικά μου δεν ήταν τέλεια, αλλά ήξερα επίσης ότι θα μπορούσα να κάνω χρήσιμα πράγματα με αυτό. Επιπλέον, δεν θα ήμουν σε θέση να κάνω όλα αυτά στα γαλλικά (Οι πληροφορίες που χρειαζόμουν δεν ήταν διαθέσιμες στη μητρική μου γλώσσα ακόμα).

Αν επιστρέψω στο παράδειγμα με την ουγγρική, με επίπεδο A1-A2, Θα μπορούσα να συναντήσω δεκάδες ανθρώπους και να βιώσω μερικές αξέχαστες περιπέτειες. Μου επέτρεψε γρήγορα να κάνω τα πάντα στα Ουγγρικά. Σίγουρα, ήταν δύσκολο (μερικές φορές, ακόμη και πολύ σκληρό), αλλά ήταν δύσκολο με έναν πραγματικά συναρπαστικό τρόπο. Με βοήθησε να δημιουργήσω αναμνήσεις που θα λατρέψω καθ " όλη τη διάρκεια της ζωής μου και με οδήγησε να μετακομίσω στη χώρα της Ουγγαρίας τρία χρόνια αργότερα— κάτι που δεν σχεδίαζα τότε και που δεν θα συνέβαινε ποτέ αν ένιωθα πολύ ντροπή για το επίπεδο γλωσσικών δεξιοτήτων μου.

Ένα από τα συμπεράσματα του FSI είναι αυτό:

There is no substitute for simply spending time using the language.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρόνο για να εξασκηθείτε στα αγγλικά Εάν θέλετε να έχετε αποτελέσματα. Χρειάζεστε 600 ώρες πρακτικής για να μπορέσετε να εργαστείτε στα αγγλικά; Χρειάζεστε 1.000 ώρες για να μάθετε αγγλικά; Λιγότερο; Κι άλλο; Το ερώτημα είναι στην πραγματικότητα, όχι τόσο σημαντικό.

Πρέπει να περάστε χρόνο χρησιμοποιώντας τη γλώσσα, και, σε αυτό το σημείωμα, οι άνθρωποι που τους αρέσει να το κάνουν χωρίς να υπολογίζουν τις ώρες έχουν ένα πλεονέκτημα. Αν αγαπάτε κάτι, μην σκεφτείτε την τιμή.

Αποδεχτείτε την επένδυση εγκαίρως και τι αντιπροσωπεύει. Θα σας βοηθήσει να εργαστείτε με τρόπο πιο χαλαρό και να σταματήσετε να αισθάνεστε ένοχοι. Ακόμα δεν έχεις μάθει αγγλικά μετά την αποφοίτησή σου; Αυτό είναι αρκετά κοινό, σχεδόν ο κανόνας. Δεν φταις εσύ. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με σας, είναι ακριβώς ο τρόπος που είναι. Τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο.

Μόλις αποδεχτείτε ότι εσείς πρέπει να ξοδέψετε πολύ χρόνο για να εργαστείτε στα αγγλικά σας, γίνεται ευκολότερο να επιλέξει πώς για να επενδύσετε το χρόνο σας.

Θέλεις να:

...Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, έχετε κάθε δικαίωμα να το απολαύσετε. Όσο περισσότερο κάνετε κάτι, τόσο περισσότερο το ενισχύετε και αρχίζετε να το κάνετε εύκολα. Το μεγαλύτερο λάθος θα μπορούσατε να κάνετε όταν θέλετε να μάθετε αγγλικά είναι να μην κάνετε τίποτα.

Πώς να μάθετε πιο γρήγορα;

Οι εκτιμήσεις που είδαμε παραπάνω είναι ένας καλός οδηγός. Προέρχονται από έμπειρους οργανισμούς. Οι αριθμοί μπορεί να φαίνονται μεγάλοι, αλλά είναι πάντα καλύτερο να βασίζεστε στο συντηρητικές εκτιμήσεις. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε την απογοήτευση και σας βοηθά να οργανωθείτε.

Τούτου λεχθέντος, πώς μπορείτε να πάτε πιο γρήγορα?

Ο κίνδυνος εδώ είναι να περάσετε το χρόνο σας αναζητώντας μια μαγική φόρμουλα, το πράγμα, το προϊόν, το hack που θα σας επιτρέψει να μάθετε με ένα χτύπημα των δακτύλων σας, ενώ όλοι οι άλλοι αγωνίζονται. Η ιδέα μπορεί να είναι σαγηνευτική, αλλά είναι παραπλανητική. Ξέρεις κάτι; Έχω ήδη χάσει πάρα πολύ χρόνο ψάχνοντας για μια θαυματουργή λύση και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος! Εάν ένα τέτοιο τέχνασμα για να κυριαρχήσει αγγλικά σε πέντε λεπτά την ημέρα πραγματικά υπήρχε, θα ήταν αρκετά δημοφιλές ότι όλοι το γνώριζαν και μιλούσαν για αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνοψίσω: ο χρόνος που ξοδεύετε αναζητώντας μια μαγική συνταγή είναι ο χρόνος που σπαταλάτε μη ασκώντας.

Τούτου λεχθέντος...

Υπάρχουν μέθοδοι (οι οποίες δεν έχουν τίποτα μαγικό γι ' αυτούς) που σας επιτρέπουν να μάθετε αγγλικά πιο γρήγορα από άλλα με πιο έξυπνο και οργανωμένο τρόπο;

Για παράδειγμα, για να φτάσετε στο επίπεδο A1 σε 90 ώρες αντί για 100 (εξοικονομώντας 10% του χρόνου σας) ή το επίπεδο C2 σε 1.000 ώρες και όχι 1.200 (εξοικονομώντας 16% του χρόνου σας); Θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε αυτό το θέμα, αλλά εδώ είναι μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε:

  • Μάθετε πώς να μαθαίνετε. Άτομα που μάθετε πώς να μαθαίνετε έχετε ένα πλεονέκτημα. Μάθετε πώς να αποδομήσετε ένα περίπλοκο θέμα σε μικρότερα μέρη που είναι απλούστερα και πιο χωνευτικά. Αυτό ονομάζεται chunking στα αγγλικά. Μάθετε πώς λειτουργεί η μνήμη σας για να απομνημονεύσετε καλύτερα.
  • Ορισμένη τεχνολογία. Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων επανάληψης σε απόσταση έχει αποδειχθεί εδώ και πολύ καιρό και εξακολουθεί να μην χρησιμοποιείται. Η ικανότητα να φέρουμε τα εργαλεία και το περιεχόμενό μας παντού μαζί μας είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα, διότι μας επιτρέπει να ασκούμε περισσότερο, πιο συχνά.
  • Η φωνητική, ιδιαίτερα η Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο. Αγγλικά σε όχι μια γλώσσα που γράφεται με τον τρόπο που προφέρεται.η γραπτή γλώσσα σχεδόν προσκαλεί λεκτικά λάθη. Πώς μπορείτε να περιμένετε να απομνημονεύσετε ήχους που δεν μπορείτε να διακρίνετε; Γνωρίζοντας το αγγλικό φωνητικό αλφάβητο και τα βασικά της φωνητικής επιτρέπει να μάθουν να διαχωρίστε τα πράγματα στην ομιλούμενη γλώσσα πιο εύκολα και να μιλήστε πιο καθαρά.
  • Favor μιλήσει αγγλικά. Τα αγγλικά είναι μια ζωντανή γλώσσα. Η μάθηση μόνο μέσω κειμένου είναι αντιπαραγωγική. Εργάζοντας στην ομιλούμενη γλώσσα σας, ο χρόνος χωρίς κείμενο είναι μια πολύτιμη δραστηριότητα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένετε ένα επίπεδο C1/ C2 ή για να ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο.

Έτσι, εξακολουθείτε να αναρωτιέστε πόσο χρόνο χρειάζεται για να μιλήσετε άπταιστα αγγλικά; Είναι στο χέρι σας να μας δείξετε! Τι περιμένεις–ας πάμε στη δουλειά!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 20, 2021, 6:54 am