[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Намерете отговора след няколко часа.

Колко време отнема изучаването на английски език? ⌚

Колко време отнема да научите английски език? Разберете колко време отнема да се говори свободно английски, със статистика, в часовника!

Колко време отнема изучаването на английски език? Нека да изясним едно нещо от самото начало-никога няма да завършите изучаването на езика. Винаги ще има нови думи и изрази, които трябва да се научат.

Английският език не е изключение. Първо, защото е невъзможно да знаете всичко за езика и второ, дори и да знаете всичко, непрекъснато се появяват нови изрази. (Ако искате да научите английски, Това е добра новина, ще имате безкраен източник на забавление!).

Така че, нека да променим въпроса малко:

Колко време Ви е необходимо, за да се научите да говорите английски?

Например, колко време ще отнеме, докато стигнете до ниво, достатъчно, за да разберете телефонен разговор? Или колко дълго можете гледайте филми без субтитри и разбирам тяхната толкова добра, колкото разбирате съдържанието на собствения си език? Колко време Ви е необходимо, за да достигнете всяко от европейските нива?

Бройте в часове, а не в години

Сигурен съм, че вече сте прекарали "години" в изучаването на английски език, но това е неправилна оценка на нивото на владеене на английски език. Изучаването на английски език в продължение на десет години в училище без нито една дума не се брои.

Ето малко сравнение, за да илюстрирате защо това е така. Представете си, че се учите да свирите на китара-ако сте купили инструмента си преди пет години, но сте прекарали четири от тях на тавана, би било несправедливо да кажете, че сте се научили да свирите в продължение на пет години, нали?

Много по-точна оценка на нашия напредък в изучаването на английски език би била Брой часовници.

Това е голям късмет, защото това е начинът, по който сериозните изследователи се доближават до тази тема. Преди да говорите за възрастни, имайте предвид, че детето прекарва между 12 000 и 15 000 часа в изучаване на родния си език [източник - Даян Ларсен-Фрийман (1991)]. Това е нещо, което трябва да имате предвид, когато видите, че горните цифри са малко по-високи.

Официални оценки

Американски Оценки (FSI)

То Foreign Service Institute (FSI) е клон на Държавния департамент на САЩ с репутация на учител по чужди езици. Ако дипломат трябва да научи език във връзка с промяна на позицията си, това е FSI това ще ги научи. Ако Джеймс Бонд беше американец, той вероятно щеше да получи образование там (или, ако не, в Defense Language Institute военен еквивалент на FSI, където вероятно щеше да се изправи срещу Джейсън Борн !).

То FSI основана е през 1946 г.и обучава над 2000 души на повече от 60 езика годишно. Обучението трае от 8 до 44 седмици, в зависимост от нивото на студента и целта, която иска да постигне. Курсовете се провеждат под формата на колективен курс в интензивен ритъм (минимум четири часа на ден) и се очаква студентът да работи върху езиковите си умения толкова много в личното си време (минимум три часа на ден). Да, това наистина означава седем часа практика на ден! Целта е студентът да развие практически умения, тъй като ще използва даден език за работа.

Какво също е интересно в FSI е, че много от техните ученици знаят повече от един език (средно те знаят две или три). Това означава, че говорим за опитни хора, което прави статистика още по-достоверна.

В един от докладите си, FSI дайте ни следните оценки, за да достигне достатъчно високо ниво, за да работи на езика (ниво S-3 на FSI мащаб, който би бил C1 или дори само B2 в европейската система CEFR):

How much time to learn English

Източник: * уроци, извлечени от петдесет години теория и практика на преподаване на държавен език*, Фредерик х. Джаксън и Марша а. Каплан

Това означава, че ако вие вече говорите на един от езиците на категория I (френски, немски, италиански и т.н.), ще ви бъде по-лесно да учат на английски, като се има предвид факта, че тези езици обикновено не са фонетична писмена форма и те имат много общо лексика. Вие ще трябва около 600 часа, за да говорят английски достатъчно добре, за да могат да работят по него.

Европейски оценки (ALTE)

Но нека не спираме дотук. Вероятно всички сте чували за ^общоевропейската система за стандарти за езици (CEFR) ^.

И така, колко време отнема да достигне всяко от нивата на CEFR на английски език?

How much time to learn English

Източник: * асоциация на езиковите тестери в Европа (ALTE) * цитиран в * уводното ръководство на CEFR за преподаватели по английски език*, Издателска къща на Университета в Кеймбридж

Ето една и съща таблица в текстов формат, колко време е необходимо за изучаване на английски език:

Ниво на английски език Вложени часове
C2 От 1.000 до 1.200 часа
C1 700 до 800 часа
B2 500 до 600 часа
В1 350 до 400 часа
A2 180 до 200 часа
A1 90 до 100 часа

Колко време отнема да научите английски език? (часовник)

Стойностите, посочени в таблицата, са кумулативни. Ако вече сте достигнали ниво B2 на английски език, ще ви отнеме между 100 и 300 часа, за да достигнете ниво C1. Guided Learning Hours означава времето, прекарано в клас или задаване на домашна работа.

Ако се чудите колко учебни часа трябва да научите английски, най-накрая имате отговор!

С други думи, според тези оценки, ако започнете от нулата, ще ви отнеме между 1000 и 1.200 часа, за да научите английски до ниво C2.

Лични оценки

What gets measured gets managed. (Peter Drucker)

Аз твърдо вярвам, че воденето списание нашата дейност ни позволява да се подобри. Това ни позволява да погледнем нещата в перспектива. Един добър начин да започнете е да оцените това, което сме направили. Записвам какво правя на руски и унгарски от 2013 г.насам и мога да оценя какво съм направил преди това.

Ето моите оценки за броя на часовете, натрупани, откакто започнах да изучавам тези езици (1 януари 2015 г.).:

Език Очаквано ниво Вложени часове Резултат FSI / CEFR
Унгарски B1 (движи се към B2) 646 часа 700-800 часа (B1)
Руска A2 (пауза) 356 часа 360-400 часа (A2)

Колко време отнема изучаването на езика?

Ако погледнем оценките, данните FSI, виждаме, че ще ви отнеме около два пъти повече време, за да научите унгарски или руски, отколкото да научите английски или френски. И ако удвоим оценките на CEFR на английски език, това означава 700-800 часа за постигане на ниво B1 на унгарски или 360-400 часа за достигане на ниво A2 на руски език. Това би означавало, че съм малко под средния брой часове. Ще трябва да вземете един от официалните тестове, за да потвърдите това. Но като цяло, моят опит потвърждава FSI или ALTE десятка, мога да кажа, че те са автентични.

Искате ли тествайте свой собствен ниво по скалата на CEFT, за да разберете колко време Ви е необходимо, за да достигнете едно или друго ниво? Можете да използвате този документ: Самооценката е контролен списък.pdf.

Поддържайте нивото си

Всички тези оценки може да изглеждат обезкуражаващи, в края на краищата, кой иска да участва в тест от 1000 часа? Кой е убеден, че ще могат да се придържат към целта си достатъчно дълго, без да се обезсърчават? Във време, когато нещата изглежда се случват твърде бързо и способността ни да се концентрираме става все по-слаба и по-слаба, това изглежда почти невъзможно.

Добрата новина е, че не е нужно да владеете английски език, за да започнете да му се наслаждавате!

Практикувах писмен английски в продължение на години, преди да мога да общувам с местни хора в реалния живот. През това време успях да се науча да създавам уебсайтове, да използвам Photoshop, да редактирам видеоигри и дори да прочета първите си книги на английски език. Накратко, мога да се наслаждавам много полезни дейности! Знаех, че английският ми не е перфектен, но също така знаех, че мога да правя полезни неща с него. Нещо повече, не бих могъл да направя всичко това на френски език (информацията, от която се нуждая, все още не е на разположение на родния ми език).

Ако се върна например с унгарски език, с ниво А1-А2, мога да се срещна с десетки хора и да преживея незабравими приключения. Това бързо ми позволи да направя всичко на унгарски език. Разбира се, това беше трудно (понякога дори изключително трудно), но беше наистина вълнуващо. Това ми помогна да създам спомени, които ще се грижа през целия си живот, и това ме накара да се преместя в Унгария три години по— късно-нещо, което тогава не бях планирал и което никога нямаше да се случи, ако бях твърде засрамен от моето ниво на владеене на езика.

Едно от заключенията, направени FSI той:

There is no substitute for simply spending time using the language.

Така или иначе, ще трябва да отделите време за изучаване на английски език, ако искате Резултати. Имате ли нужда от 600 часа практика, за да можете да работите на английски език? Имате ли нужда от 1000 часа, за да овладеят английски език? По-малко? Още? Всъщност този въпрос не е толкова важен.

Трябва прекарайте време в използването на езика, и на тази бележка, хората, които обичат да правят това, без да броят часовете, имат предимство. Ако ви харесва нещо, не мислете за цената.

Приемете инвестиции във времето и какво означава това. Това ще ви помогне да работите по-спокойно и да спрете да се чувствате виновни. Все още ли не сте усвоили английски след дипломирането? Това е доста често срещано явление, почти норма. Вината не е твоя. Нищо ти няма, просто така е. Добрите неща отнемат време.

След като признаете, че сте трябва да прекарват много време в изучаване на английски езикезик, става по-лесно да изберете, колкото инвестирайте времето си.

Искате ли:

...Каквито и да са вашите предпочитания, имате пълното право да се отдадете на тях. Колкото повече правите нещо, толкова повече го укрепвате и започвате да го правите лесно. Най-много голяма грешка това, което можете да направите, когато искате да научите английски, е да не правите нищо.

Как да се научим по-бързо?

Оценките, които видяхме по-горе, са добро ръководство. Те идват от опитни организации. Цифрите може да изглеждат големи, но винаги е по-добре да разчитате на консервативни оценки. Това ще ви помогне да избегнете разочарованието и да ви помогне да съберете мислите си.

Все пак, как можете да се движите по-бързо?

Рискът тук е да прекарате времето си в търсене на магическа формула, нещо, продукт, хакерство, което ще ви позволи да научите с едно кликване на пръстите си, докато всички останали се борят. Идеята може да е съблазнителна, но е измамна. Знаеш ли какво? Вече прекарах твърде много време в търсене на чудесно решение и това беше голяма грешка! Ако такъв трик за овладяване на английски език за пет минути на ден наистина съществува, той ще бъде достатъчно популярен, за да може всички да го знаят и да говорят за него от дълго време.

Обобщя: времето, което прекарвате в търсене на магическа рецепта, е времето, което губите, без да практикувате.

Както и да е...

Има ли методи (в които няма нищо магическо), които ви позволяват Научете английски по-бързо от другите, по-разумен и организиран начин?

Например, достигнете ниво А1 за 90 часа вместо 100 (спестете 10% от времето си) или ниво С2 за 1000 часа вместо 1.200 (Спестете 16% от времето си)? Ще ви отнеме повече време, за да проучите тази тема, но ето няколко идеи, които да ви помогнат да се съберете:

  • Научете как да учите. Хора, които знаят как да учат, имат предимство. Научете как да разделите сложната тема на по-малки части, които са по-лесни и по-ясни. На английски това се нарича чанкинг. Научете как работи паметта ви, за да запомните по-добре.
  • Специфична технология. Ефективността на системите за раздалечено повторение е доказана отдавна и все още не се използва достатъчно. Да можем да носим инструментите си навсякъде и съдържанието ни също е голям плюс, защото ни позволява да практикуваме все по-често.
  • Фонетика, по-специално Международна фонетична азбука. Английският език не е език, който се пише по начина, по който се произнася; писменият език почти позволява словесни грешки. Как можете да очаквате да запомните звуци, които не можете да различите? Познаването на английската фонетична азбука и основите на фонетиката улеснява ученето разграничаване на елементи на разговорен език или говорете по-ясно.
  • Предпочитайте разговорен английски. Английският е жив език. Ученето само чрез текст е контрапродуктивно. Работейки върху говоримия си език, прекарването на време без текст е ценно занимание и няма причина да чакате ниво C1/ C2 или да започнете да учите в университет.

Така че все още се чудите колко време отнема да говорите английски? От вас зависи да ни покажете! Какво чакаш?–да се захващаме за работа.!

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 20, 2021, 6:53 am