[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Vilka är de bästa engelska ljudresurserna och var hittar du dem?

Engelska lyssnande resurser

Read this article in English: English listening resources 🎧.

Har du svårt att förstå talat engelska? Här är några bra engelska lyssningsresurser som hjälper dig att förbättra!

Att lyssna på engelska är en viktig del av lärandet, lika viktigt som att tala praktiken. Att hitta bra engelska ljudresurser är en av nycklarna till acquiring a great uttal på engelska.

Och vi värdesätter vikten av talat engelska mycket! Vi bryr oss om att veta Engelska fonetik, att ha ett bra uttal och en god förståelse.

I den andan, här är en sammanställning av de bästa engelska ljudresurserna (ofta med stöd för text) där du kan lyssna på ljudfiler på engelska.

Engelska uttal platser

Även om någon bra ordbok bör innehålla ett verktyg för att lyssna på uttal av ord, Jag skulle vilja presentera vad vi kallar Engelska uttal ordböcker.

Dessa låter dig lyssna på fler exempel än de i traditionella online-ordböcker. De låter dig leta upp och hitta uttalet av ord du väljer. Och det är ljudinspelningar gjorda av engelska högtalare med olika accenter, från hela världen. Din uppgift-imitera dem och försöka komma så nära som möjligt till den ursprungliga uttalet!

Wiktionary på engelska

Den engelska utgåvan av Wiktionary, tillgänglig på en.wiktionary.org är naturligtvis bland de bästa online engelska ordböcker, eftersom det innehåller:

 • uttal med en eller flera ljudfiler att lyssna på;
 • en eller flera fonetiska transkriptioner för att hjälpa dig att skilja vad du hör;
 • anteckningar om skillnaderna från en region till en annan (amerikansk engelska, brittisk eller ibland även australiensisk, Nya Zeeland, etc.);
 • och, naturligtvis, ordet definition.

Varje gång du har en tvekan, slå upp det på Wiktionary-din hörförståelse och uttal kommer utan tvekan att förbättras över tiden!

Forvo

Forvo är en rik plattform, som har en ljudbank, organiserad efter kategori och språk.

Trots de invasiva annonserna kan du hitta många möjliga accenter för samma ord, ljudexempel, potentiellt lite definition på engelska (men inte alltid).

English listening resources

Forvo (uttal ordbok)

Vad är bra om Forvo är dess jätte databas. För engelska kan du hitta 278,190 uttal för 167,937 olika ord. Vissa ord har en enda inspelning (som redan är så mycket bättre än att inte ha någon!), medan andra exempel har ett brett urval av inspelningar. Här är ett exempel med ordet awesome.

Kort sagt, om du vill slå upp ett ords uttal, är det definitivt på Forvo!

Som en liten bonus, kan du be om uttalet av ett nytt ord eller ytterligare en för ett befintligt ord som inte verkar övertygande nog för dig ännu. Du har också chansen att hjälpa elever i din modersmål genom att spela in de föreslagna orden och fraserna.

Den enda potentiella nackdelen - kvaliteten på dessa inspelningar är oförutsägbar.

Projet Shtooka

Projet Shtooka samlar inspelningar på 18 språk, inklusive engelska.

English listening resources

Project Shtooka (uttal ordbok)

Hur denna plattform fungerar är ganska enkel:

 • Välj ett språk och slå upp ett ord från det övre högra hörnet av skärmen;
 • klicka på Söka,
 • lyssna på uttalet av ordet genom att klicka på högtalaren bredvid ordet.

Slutligen, för att kontrollera vilken accent som används, klicka på den blå punkten på höger sida av uppspelningsfältet för att hitta var högtalaren kommer ifrån.

Det är mycket praktiskt och lätt att använda!

Okej, det är trevligt, du kommer att berätta för mig, men att arbeta med enskilda ord är långsamt och räcker inte. Kan vi inte lära oss uttal genom meningar, vanliga exempel, tas från verkligt innehåll, som YouTube eller film extrakt, till exempel?! Well, I'm glad you asked!

Hitta texter med ljud på engelska

Här är ett av de bästa sätten att bli tillfreds med talat engelska om du redan kan läsa - lyssna på ljudresurser på engelska med motsvarande text.

RhinoSpike

Jag råder dig att få en profil på Rhinospike.com vilket ger dig tillgång till nya engelska ljudresurser, liksom till många andra språk.

English listening resources

RhinoSpike (Ljudtexter för engelska elever)

Därefter klickar du på fliken ovanpå Bläddra efter språk och välj Engelsk och sedan Avskrift.

Och då - gå vild!

Det finns i allmänhet två typer av format:

 • antingen en YouTube video med utskriften nedan,
 • eller en ljudfil av en text (ofta gjord eller kanske ett utdrag ur en roman).

Ämnet är inte så viktigt här. Även om det är sant att genom att lära sig om ett ämne som vi gillar, tenderar vi i allmänhet att njuta av processen med dykning i engelska innehåll ännu mer, rockad av en engelsk talares röst. Det viktigaste att göra är att bli bekant med talat engelska.

Jag är glad att presentera denna plattform för dig i synnerhet, eftersom det förbinder människor som du och jag från hela världen. Det låter oss lära oss om fyrtio eller så språk, och vi har tillgång till massor av ljudresurser på engelska eller de flesta språk du kan tänka dig.

Som vanligt har engelska den största mängden innehåll, men det är ännu bättre för oss! Så använd webbplatsen och ta ut det mesta av det - klicka, tala och upprepa!

Klicka, lyssna, upprepa och lära sig engelska som ett sätt att flyt. De är de hemliga ingredienserna till framgången för den engelska träningen online Click & Speak som har mer än 17 timmars dialog, 5,000 mest använda ord vilket gör att du kan behärska 96% av talat engelska, detaljerat arbete på fonetik och mycket mer! [Mer information...]

Youglish

Föregående resurs, Rhinospike erbjuder två typer av format, nämligen YouTube-videor med transkriptioner nedan och en annan fantastisk webbplats som är speciellt utformad för att göra det kallas Youglish.

Youglish har fördelen av storlek-du kan Sök efter ett ord på engelska och lyssna på det i samband med en YouTube-video. Detta ger dig fördelen med sammanhang och kvalitet (accenter, olika röster). Den perfekta kombinationen för att kontrollera uttalet av ett ord, medan du njuter av några minuter av intressant innehåll (till exempel många TEDTalks visas ofta i resultaten).

English listening resources

Youglish är en plattform som låter dig analysera amerikanska engelska texter med ljud!

För varje ord erbjuder plattformen dig en fin lista över videoresultat för att lyssna på ordet ifrågasätta... då är du fri att fortsätta titta på videon för skojs skull och njuta av några rika, naturliga, hög kvalitet engelska - precis som vi gillar det!

YouTube

Eftersom vi pratar om YouTube, låt mig dela med dig en annan lösning för att hitta engelska lyssningsresurser och arbeta på din förståelse och uttal... och allt det med enkla MP3 ljudfiler på engelska. Det är ganska enkelt:

Om du hittar en YouTube-video som du älskar, förvandla det till en ljud resurs för att lära sig engelska!

Gillar Du YouTube? Här är vår urval av några av de bästa engelsktalande YouTubers!

Använd en webbplats för att ladda ner YouTube-videor du gillar, vilja https://www.y2mate.com/en68 vilket gör att du kan konvertera video-eller ljudresurser till MP3-filer. I vårt fall, låt oss välja ljud.

Detta gör att du kan skapa en reserv av ljudfiler att använda om och om igen och också att arbeta med din accent med vår teknik. Lite längre ner i artikeln kommer vi att förklara för dig hur du enkelt kan arbeta på ditt uttal och din accent på engelska med MP3-filer.

Under tiden, vad sägs om att titta på en film? Låt oss lägga till en filmisk touch till vår sökning efter engelska ljudresurser!

Hitta extrakt från filmer på engelska

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuseThe Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off!The Italian Job

Överraskning! Innan du tittar på en komplett artikel om hur man lär sig engelska med filmer (som kommer snart), vi kommer att ha en liten förhandsvisning med några Film extrakt.

En gång till, tanken är att håll dig koncentrerad på det verkliga engelska uttalet av ord, när de är en del av en mening.

De extrakt jag har valt är mestadels inte mer än 10 sekunder långa, så det gör att du kan fokusera på kvaliteten på ditt arbete, snarare än kvantiteten. :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net är min favorit plattform för att hitta film extrakt och lyssna på dem.

Denna online-plattform erbjuder det bästa balans mellan kvalitet och kvantitet. Egentligen finns det dussintals platser som denna men kvaliteten på inspelningarna är ofta dålig och valet av extrakt är ganska smal.

English listening resources

Lär dig engelska med film citat

Det bästa är att även om du inte känner till filmen (eller kanske utan att ens känna igen titeln på engelska), du kommer ha kul bara lyssna på engelska ljud, det verkliga ljudet av ren engelska, som kommer från en skådespelers läppar i handling, i ett citat fullt av vitt. Och, efter två eller tre lyssnar, det kan verkligen få dig att vilja titta på hela filmen!

Jag ska prata om detta igen i en mer komplett artikel snart, men tills dess:

 • välj en film, oavsett vad det är,
 • du har två alternativ: antingen lyssna på extraktet utan att ladda ner det, eller du kan ladda ner det. Det andra alternativet rekommenderas och är effektivare, Jag ska berätta varför i en sekund.
 • Och där går du, du har ett extrakt som är bara några sekunder lång, som du kan lyssna på så mycket du vill, tills du kan upprepa vad skådespelaren säger i samma hastighet som dem.

Wavelist

Wavelist är en webbplats som är ganska lik den föregående.

Även om antalet inspelningar är lite lägre, har denna plattform också ett trevligt urval av filmextrakt. Det är ett bra alternativ till Moviesoundclip om du inte kan hitta en viss film eller om du bara vill ändra saker lite.

Och självklart kan du alltid ladda ner citaten i ett MP3-format för att skapa en samling citat som du kommer att veta och kommer att kunna uttala lätt.

Nu vill jag visa dig en teknik för att omedelbart gälla för att arbeta med dessa ljudfiler och förvärva en autentisk accent.

A method to improve your uttal på engelska

Så...

 • Du har bestämt dig för att ladda ner en ljudfil från Rhinospike förbättra ditt uttal?
 • Eller kanske har du en ljudfil från en stor YouTube video?
 • Eller kanske ett urval av film extrakt hämtat på din dator?

Toppen!

Nu vill jag presentera en programvara som hjälper dig att njut av det mesta av de Engelska lyssningsresursernaoch därmed få en bra accent och korrekt uttal på engelska.

Audacity

Audacity är en enkel fri programvara som du kan ladda ner härifrån. Det låter dig fokusera på en del av ett ljud på engelska som du har valt, för att upprepa bara den del som intresserar dig.

Genom att göra detta är du inte längre beroende av ljudfilen när du lyssnar och upprepar: ljudfilen beror på dig, du är den som styr var du ska börja, var du ska sluta, när du ska spela eller pausa etc... Det är perfekt (och även viktigt) för att har samma uttal som den i MP3-filer.

Alla resurser vi har sett hittills har tagit oss till denna punkt. Du har resurser, det är nu upp till dig att använda dem för att förbättra! I den här artikeln har du ett riktigt språklabb till ditt förfogande!

Lyssna på mer engelska för att förbättra

Där går du, du har utforskat hela min arsenal av webbplatser och plattformar, som hjälper dig hitta engelska ljudresurser och därmed njuta av engelska innehåll på engelska på ett mer aktivt sätt, använda dem, kontrollera dem, och arbeta på din talade engelska!

Podcaster och ljudböcker

Det finns en annan typ av ljudresurser, utmärkt för att förbättra din förståelse av talat engelska (och ditt ordförråd), och de är podcaster och ljudböcker. Naturligtvis är de mer avancerade (längre, innehåller mer ordförråd) när vi tar hänsyn till de tekniker som vi har utforskat, det är därför vi pratar om dem senare, i framtida artiklar.

Engelska utbildning med uttal / ljud

Vill du lyssna på engelska för att förbättra? Det är bra... men kanske vill du undvika att slösa bort din tid genom att ständigt gå fram och tillbaka mellan flera resurser, leta efter ljud på engelska, ladda ner det... välja intressanta delar värt att kontrollera, se om du har förstått bra, letar efter fonetik ord, översättningar, oroa grammatik, och så vidare.

Om du har läst så här långt, kan du verkligen göra dig själv en tjänst genom att kolla in oss. Vi har skapat en engelsk kurs på nätet som förkroppsligar alla de bra saker jag just nämnde, och ännu mer. Det ger de ovan nämnda fördelarna med engelska ljudresurser, vilket sparar tid, strukturen och den praktiska aspekten ovanpå det. Du loggar in och du tränar - det är allt! Jag låter dig upptäcka kursen själv: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 26, 2021, 10:54 am