[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Kateri so najboljši angleški zvočni viri in kje jih lahko najdete?

Viri za poslušanje angleščine 🎧

Read this article in English: English listening resources 🎧.

Imate težave z razumevanjem govorjene angleščine? Tukaj je nekaj odličnih virov za poslušanje angleščine, ki vam bodo pomagali izboljšati znanje!

Poslušanje angleščine je bistveni del učenja, prav tako pomemben kot govorna vaja. Iskanje dobrih angleških zvočnih virov je eden od ključev za pridobitev odlične izgovarjave v angleščini.

In mi zelo cenimo pomen govorjene angleščine! Skrbimo za poznavanje angleške fonetike, dobro izgovarjavo in razumevanje.

V tem duhu je tu zbirka najboljših angleških zvočnih virov (pogosto s spremnim besedilom), kjer lahko poslušate zvočne datoteke v angleščini.

Spletna mesta z angleško izgovarjavo

Čeprav mora vsak dober slovar vsebovati orodje za poslušanje izgovarjave besed, vam želim predstaviti tako imenovane slovarje angleške izgovarjave.

Ti omogočajo poslušanje več primerov kot tisti v običajnih spletnih slovarjih. Z njimi boste lahko poiskali in našli izgovorjavo besed po svoji izbiri. In to so zvočni posnetki, ki so jih posneli angleški govorci z različnimi naglasi z vsega sveta. Vaša naloga - posnemajte jih in se poskušajte čim bolj približati izvirni izgovorjavi!

Wiktionary v angleščini

Angleška izdaja slovarja Wiktionary, ki je na voljo na spletnem naslovu en.wiktionary.org, je seveda med najboljšimi spletnimi angleškimi slovarji, saj vključuje

 • izgovorjavo z eno ali več zvočnimi datotekami za poslušanje;
 • eno ali več fonetičnih transkripcij, ki vam bodo pomagale razlikovati slišano;
 • opombe o razlikah med posameznimi regijami (ameriška angleščina, britanska, včasih tudi avstralska, novozelandska itd.);
 • in seveda opredelitev besede.

Vsakič, ko boste v dvomih, poiščite besedo v Wikislovarju - vaše slušno razumevanje in izgovorjava se bosta sčasoma nedvomno izboljšala!

Forvo

Forvo je bogata platforma, ki ima zvočno banko, urejeno po kategorijah in jezikih.

Kljub vsiljivim oglasom lahko najdete veliko možnih naglasov za isto besedo, zvočne primere, morda tudi malo definicije v angleščini (vendar ne vedno).

English listening resources

Forvo (slovar izgovorjave)

Odlična stran Forvo je njena ogromna zbirka podatkov. Za angleščino lahko najdete 278 190 izgovorov za 167 937 različnih besed. Pri nekaterih besedah je na voljo en sam posnetek (kar je že tako veliko bolje, kot da ne bi bilo nobenega!), pri drugih zgledih pa je na voljo širok izbor posnetkov. Tukaj je primer z besedo awesome.

Skratka, če želite poiskati izgovorjavo neke besede, jo zagotovo najdete na Forvo!

Kot majhen bonus lahko zaprosite za izgovorjavo nove besede ali za dodatno izgovorjavo obstoječe besede, ki se vam še ne zdi dovolj prepričljiva. S snemanjem predlaganih besed in besednih zvez lahko pomagate tudi učencem svojega maternega jezika.

Edina morebitna pomanjkljivost - kakovost teh posnetkov je nepredvidljiva.

Projet Shtooka

Projet Shtooka zbira posnetke v 18 jezikih, vključno z angleščino.

English listening resources

Project Shtooka (slovar izgovorjave)

Način delovanja te platforme je precej preprost:

 • Izberite jezik in poiščite besedo v zgornjem desnem kotu zaslona;
 • kliknite na Iskanje,
 • s klikom na zvočnik poleg besede poslušajte njeno izgovorjavo.

Če želite preveriti, kakšen naglas je uporabljen, kliknite na modro točko na desni strani vrstice za predvajanje, da ugotovite, od kod prihaja govorec.

To je zelo praktično in enostavno za uporabo!

Dobro, to je lepo, mi boste rekli, vendar je delo s posameznimi besedami počasno in ne zadostuje. Ali se ne moremo izgovarjave učiti s pomočjo stavkov, splošnih primerov, vzetih iz resničnih vsebin, kot so na primer odlomki z YouTuba ali iz filmov?! Well, I'm glad you asked!

Poiščite besedila z zvočnimi posnetki v angleščini

Tukaj je eden najboljših načinov, da se spoprimete z govorjeno angleščino, če že znate brati - poslušajte zvočne vire v angleščini z ustreznim besedilom.

RhinoSpike

Svetujem vam, da si ustvarite profil na Rhinospike.com ki vam bo omogočil dostop do novih angleških zvočnih virov, pa tudi do številnih drugih jezikov.

English listening resources

RhinoSpike (zvočna besedila za učence angleščine)

Nato kliknite na zgornji zavihek Browse by language in izberite angleščino ter nato Transcriptions.

In potem - divjajte!

Na splošno obstajata dve vrsti formata:

 • bodisi videoposnetek na YouTubu s spodnjim prepisom,
 • ali zvočna datoteka besedila (pogosto izmišljenega ali morda odlomka iz romana).

Tema pri tem ni tako pomembna. Čeprav je res, da z učenjem o temi, ki nam je všeč, običajno še bolj uživamo v procesu poglabljanja v angleške vsebine, ki jih razburka glas angleškega govorca. Najpomembnejše je, da se seznanimo z govorjeno angleščino.

Veseli me, da lahko to platformo predstavim predvsem vam, saj povezuje ljudi, kot ste vi in jaz, z vsega sveta. Omogoča nam učenje približno štiridesetih jezikov in dostop do množice zvočnih virov v angleščini ali večini jezikov, ki si jih lahko zamislite.

Kot običajno je največ vsebin v angleščini, vendar je to za nas še toliko bolje! Zato uporabljajte spletno stran in jo izkoristite v največji možni meri - kliknite, govorite in ponavljajte!

Klikanje, poslušanje, ponavljanje in učenje angleščine kot pot do tekočnosti. To so skrivne sestavine za uspeh spletnega usposabljanja iz angleščine. Click & Speak ki vsebuje več kot 17 ur dialogov, 5.000 najpogosteje uporabljenih besed, s katerimi boste obvladali 96 % govorjene angleščine, podrobno delo na področju fonetike in še veliko več![Več informacij... ]

Youglish

Prejšnji vir, Rhinospike, ponuja dve vrsti oblike, in sicer videoposnetke na YouTubu s transkripcijami v nadaljevanju, še ena super spletna stran, ki je posebej namenjena temu, pa se imenuje Youglish.

Prednost spletne straniYouglish je njena velikost - besedo lahko poiščete v angleščini in jo poslušate v kontekstu videoposnetka na YouTubu. To vam ponuja prednost konteksta in kakovosti (naglasi, različni glasovi). Odlična kombinacija za preverjanje izgovarjave besede, hkrati pa uživate v nekaj minutah zanimive vsebine (v rezultatih se na primer pogosto pojavijo številne TEDTalks ).

English listening resources

Youglish je platforma, ki vam omogoča analizo ameriških angleških besedil z zvokom!

Za vsako besedo vam platforma ponudi lep seznam rezultatov videoposnetkov, da bi lahko poslušali zadevno besedo... nato lahko nadaljujete z ogledom videoposnetka za zabavo in uživate v bogati, naravni in kakovostni angleščini - tako kot jo imamo radi!

YouTube

Ker govorimo o YouTubu, naj z vami delim še eno rešitev za iskanje virov za poslušanje angleščine ter delo na razumevanju in izgovarjavi... in to s preprostimi zvočnimi datotekami MP3 v angleščini. To je zelo preprosto:

Če na YouTubu najdete videoposnetek, ki vam je všeč, ga spremenite v zvočni vir za učenje angleščine!

Ali imate radi YouTube? Tukaj je naš izbor najboljših angleško govorečih YouTuberjev!

Uporabite spletno mesto za prenos videoposnetkov iz YouTuba, ki so vam všeč, na primer https://www.y2mate.com/en68, ki vam omogoča pretvorbo videoposnetkov ali zvočnih virov v datoteke MP3. V našem primeru se odločimo za zvočne datoteke.

Tako si lahko ustvarite zalogo zvočnih datotek, ki jih boste lahko vedno znova uporabljali, poleg tega pa boste z našo tehniko delali na svojem naglasu. V nadaljevanju članka vam bomo razložili, kako lahko z datotekami MP3 enostavno delate na svoji izgovorjavi in naglasu v angleščini.

Kaj pa, če si medtem ogledate kakšen film? Dodajmo filmski pridih našemu iskanju angleških zvočnih virov!

Poiščite odlomke iz filmov v angleščini

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuse - The Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off! - The Italian Job

Presenečenje! Preden si ogledamo celoten članek o tem, kako se učiti angleščine s filmi (ki bo kmalu na voljo), si bomo privoščili majhen predogled z nekaj filmskimi odlomki.

Še enkrat poudarjamo, da je ideja, da ostanemo osredotočeni na pravo angleško izgovarjavo besed, kadar so del stavka.

Odlomki, ki sem jih izbral, večinoma niso daljši od 10 sekund, tako da se boste lahko osredotočili na kakovost svojega dela in ne na količino :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net je moja najljubša platforma za iskanje odlomkov iz filmov in njihovo poslušanje.

Ta spletna platforma ponuja najboljše ravnovesje med kakovostjo in količino. Pravzaprav obstaja na desetine podobnih spletnih mest, vendar je kakovost posnetkov pogosto slaba, izbor odlomkov pa precej ozek.

English listening resources

Učenje angleščine s citati iz filmov

Najboljše je, da se boste, tudi če ne poznate filma (ali morda celo ne prepoznate naslova v angleščini), zabavali že samo ob poslušanju angleškega zvoka, pravega zvoka čiste angleščine, ki prihaja iz ust igralca v akciji, v citatu, polnem duhovitosti. In po dveh ali treh poslušanjih se vam lahko zgodi, da si boste zares želeli ogledati celoten film!

O tem bom kmalu spet spregovoril v obsežnejšem članku, do takrat pa:

 • Izberite film, ne glede na to, za kaj gre,
 • imate dve možnosti: lahko poslušate odlomek, ne da bi ga prenesli, ali pa ga prenesete. Druga možnost je priporočljiva in je učinkovitejša, zakaj, vam bom povedal v naslednjem trenutku.
 • In tako imate odlomek, ki je dolg le nekaj sekund in ki ga lahko poslušate, kolikor želite, dokler niste sposobni ponavljati, kar igralec govori, z enako hitrostjo kot on.

Wavelist

Wavelist je spletna stran, ki je precej podobna prejšnji.

Čeprav je število posnetkov nekoliko manjše, ima tudi ta platforma lepo izbiro filmskih odlomkov. To je dobra alternativa Moviesoundclip če ne morete najti določenega filma ali če želite le nekoliko spremeniti stvari.

In seveda lahko vedno prenesete citate v formatu MP3 ter si tako ustvarite zbirko citatov, ki jih boste poznali in jih boste zlahka izgovarjali.

Zdaj bi vam rad pokazal tehniko, ki jo lahko takoj uporabite za delo s temi zvočnimi datotekami in pridobitev pristnega naglasa.

Metoda za izboljšanje izgovarjave v angleščini

Torej...

 • Ste se odločili, da boste s spletne strani Rhinospike prenesli zvočno datoteko, da bi izboljšali svojo izgovorjavo?
 • Ali pa imate morda zvočno datoteko z odličnega videoposnetka na YouTubu?
 • Ali pa imate morda na računalniku prenesen izbor odlomkov iz filmov?

Odlično!

Zdaj vam želim predstaviti programsko opremo, ki vam bo pomagala kar najbolje izkoristiti izbrane vire za poslušanje angleščineter tako pridobiti dober naglas in pravilno izgovarjavo v angleščini.

Audacity

Audacity je preprosta brezplačna programska oprema, ki jo lahko prenesete od tu. Omogoča vam, da se osredotočite na izbrani del zvoka v angleščini in ponovite le tisti del, ki vas zanima.

S tem pri poslušanju in ponavljanju niste več odvisni od zvočne datoteke: zvočna datoteka je odvisna od vas, vi ste tisti, ki nadzorujete, kje se začne, kje se konča, kdaj se predvaja ali ustavi itd. To je odlično (in celo nujno), če želite imeti enako izgovorjavo, kot je v datotekah MP3.

Vsi viri, ki smo jih do zdaj videli, so nas pripeljali do te točke. Vire imate, zdaj je na vas, da jih uporabite za izboljšanje! V tem članku imate na voljo pravi jezikovni laboratorij!

Poslušajte več angleščine, da bi se izboljšali

Tako, raziskali ste cel moj arzenal spletnih strani in platform, ki vam bodo pomagale najti angleške zvočne vire in tako aktivneje uživati v angleških vsebinah v angleščini, jih uporabljati, nadzorovati in delati na svoji govorjeni angleščini!

Podkasti in avdio knjige

Obstaja še ena vrsta zvočnih virov, ki so odlični za izboljšanje razumevanja govorjene angleščine (in vašega besednega zaklada), in to so podcasti in zvočne knjige. Seveda so naprednejši (daljši, vsebujejo več besedišča), če upoštevamo tehnike, ki smo jih raziskali, zato bomo o njih govorili pozneje, v prihodnjih člankih.

Usposabljanje angleščine z izgovarjavo/zvočnimi posnetki

Želite poslušati angleščino, da bi se izboljšali? To je dobro ... toda morda se želite izogniti zapravljanju časa z nenehnim brskanjem sem in tja med več viri, iskanjem zvočnih posnetkov v angleščini, njihovim prenašanjem ... izbiranjem zanimivih delov, vrednih preverjanja, preverjanjem, ali ste dobro razumeli, iskanjem fonetike besed, prevodov, skrbjo za slovnico in tako naprej.

Če ste prebrali vse do sem, si lahko naredite uslugo, če nas preverite. Ustvarili smo spletni tečaj angleščine, ki vsebuje vse dobre stvari, ki sem jih pravkar omenil, in še več. Prinaša zgoraj omenjene prednosti angleških zvočnih virov, prihranek časa, strukturo in praktični vidik za povrh. Prijavite se in vadite - to je vse! Pustil vam bom, da tečaj odkrijete sami: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 7:33 pm