[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Какви са най-добрите аудио ресурси на английски език и къде можете да ги намерите?

Ресурси за слушане на английски 🎧

Read this article in English: English listening resources 🎧.

Имате ли проблеми с разбирането на говоримия английски език? Ето някои чудесни ресурси за слушане на английски език,които да ви помогнат да подобрите!

Слушането на английски език е неразделна част от ученето, също толкова важно, колкото практиката на устната реч. Намирането на добри английски аудио ресурси е един от ключовете за придобиване на отлично произношение на английски езикезик .

И ние наистина оценяваме значението на говоримия английски език! Ние се грижим за знанието английски фонетика, добро произношениеили добро разбиране.

В този дух, тук е селекция най-добрите английски аудио ресурси (често с помощен текст), където можете да слушате аудио файлове на английски език.

Сайтове с английско произношение

Въпреки че всеки добър речник трябва да включва инструмент за слушане на произношението на думите, бих искал да ви запозная с това, което наричаме английски речници произношение.

Те ви позволяват да слушате повече примери, отколкото в традиционните онлайн речници. Те ще ви позволи да погледнете нагоре и да намерят произношението на думите по ваш избор. И това са аудиозаписи, направени от местни англоговорящи с различни акценти от цял свят. Вашата задача е да ги имитирате и да се опитате да се доближите максимално до оригиналното произношение!

Wiktionary на английски

Английско издание Уикиречник, достъпен на адрес en.wiktionary.org естествено, това е един от най-добрите онлайн речници на английски език, защото включва:

 • произношение, с един или повече аудио файлове за слушане;
 • една или повече фонетични транскрипции, за да ви помогне да различите това, което чувате;
 • бележки за разликите между регионите (американски английски, британски и понякога дори австралийски, Новозеландски и др.);
 • и, разбира се, определението на тази дума.

Всеки път, когато имате съмнения, потърсете ги в Уикиречник-ваш разбиране на слуха и произношение, със сигурност ще се подобри с течение на времето!

Forvo

Forvo-това е богата платформа, която има звукова банка, организирана по категории и език.

Въпреки агресивната реклама, можете да намерите много възможни акценти за една и съща дума, аудио-примери, потенциално малко определяне на английски език (но не винаги).

English listening resources

Forvo (речник на произношението)

Какво му е хубавото на това? Forvo това е негово. гигантска базадам . За английски език можете да намерите 278 190 произношения за 167 937 различни думи. Някои думи имат един запис (което вече е много по-добре от отсъствието им!), Докато други примери имат богат избор от записи. Ето един пример с думата awesome.

Накратко, ако искате да гледате произношението на думата, то определено е включено Forvo!

Като малък бонус можете да поискате да произнесете нова дума или допълнителна за съществуваща дума, която все още не ви изглежда достатъчно убедителна. Също така имате възможност да помогнете на учащите ваш роден език, като напишете предложените думи и фрази.

Единственият потенциален недостатък е, че качеството на тези записи е непредсказуемо.

Projet Shtooka

Projet Shtooka събира записи на 18 езика, включително английски.

English listening resources

Project Shtooka (речник на произношението)

Начинът на работа на тази платформа е доста прост:

 • Изберете език и намерете думата в горния десен ъгъл на екрана;
 • кликнете върху бутон Търсене,
 • слушайте произношението на думата, като кликнете върху говорителя до думата.

И накрая, за да проверите кой акцент се използва, кликнете върху синята точка в дясната част на лентата за възпроизвеждане, за да определите откъде идва високоговорителят.

Това е много практично и лесно за използване!

Добре, това е добре, ще ми кажете, но работата по отделни думи е бавна и недостатъчна. Не можем ли да се научим произношение чрез изречения, общи примери, взети от истинско съдържание, като YouTube или откъси от филми?! Well, I'm glad you asked!

Търсене на текстове със звук на английски език

Ето един от най-добрите начини да се приспособите към говоримия английски език, ако вече сте умели чета - Слушайте аудио записи на английски език със съответния текст.

RhinoSpike

Съветвам ви да получите профил в Rhinospike.com което ще ви даде достъп до нови английски аудио курсове, както и до много други езици.

English listening resources

RhinoSpike (Аудиокниги за изучаващи английски език)

След това кликнете върху раздела в горната част "Преглед на езика"и изберете "Английски", и тогава "Транскрипция".

И след това полудей!

Обикновено има два вида формат:

 • или видео в YouTube с препис по-долу,
 • или аудиофайл на текст (често измислен или може би откъс от Роман).

Темата не е толкова важна. Въпреки че е вярно, че чрез изучаване на тема, която ни харесва, ние сме склонни да се наслаждаваме на процеса потапяне в английското съдържание още повече, шокирани от гласа на англоговорящия. Най - важното нещо, което трябва да направите, е да се запознаете с говоримия английски език.

Радвам се да ви представя тази платформа по-специално, защото тя обединява хора като вас и мен от цял свят. Това ни позволява да научим около четиридесет езика и имаме достъп до тон аудио записи на английски или повечето езици, които можете да си представите.

Както обикновено, има най-много съдържание на английски език, но това е още по-добре за нас! Така че, използвайте сайта и извлечете максимума от него-кликнете, говорете и повторете!

Кликването, слушането, повтарянето и изучаването на английски език като начин за владеене на езика. Това са тайните съставки на успеха на онлайн обучението по английски език Click & Speak в който има повече от 17 часа диалози, 5000 най-често използваните думи, които ще ви позволят да овладеете 96% от говоримия английски език, подробна работа по фонетики много повече! [Информация...]

Youglish

Предишен ресурс, Rhinospike, предлага два вида формат, а именно видеоклипове в YouTube с транскрипции по-долу и друг невероятен сайт, който е специално проектиран за това, се нарича Youglish.

Youglish има предимството на размера - можете търсене на думата на английски език и да го слушате в контекста на видео в YouTube. Това ви дава предимство контекст и качество (акценти, различни гласове). Перфектната комбинация, за да проверите произношението на думата, докато се наслаждавате на няколко минути интересно съдържание (като много TEDTalks често се появяват в резултатите).

English listening resources

Youglish това е платформа, която ви позволява да анализирате текстове на американски английски език със звук!

За всяка дума платформата ви предлага добър списък с видео резултати, за да слушайте въпросната дума... след това можете да продължите да гледате видеоклипове за забавление и да се насладите на богат, естествен, висококачествен английски - точно както ни харесва!

YouTube

Тъй като говорим за YouTube, позволете ми да споделя с вас още едно решение за намиране на ресурси за слушане на английски език и работа по вашия разбиране или произношение... и всичко това с прости MP3 аудио файлове на английскиезик . Това е доста просто:

Ако намерите видеоклип в YouTube, който ви харесва, превърнете го в аудио ресурси за изучаване на английски езикезик !

Харесва ли ви YouTube? Това е нашата селекция от най-добрите англоезични ютуберов!

Използвайте уебсайта за изтегляне на Видеоклипове от YouTube, които ви харесват, например https://www.y2mate.com/en68 което ви позволява да конвертирате видео или аудио ресурси в MP3 файлове. В нашия случай да изберем аудио.

Това ви позволява да създадете резерв от аудио файлове, които да използвате отново и отново, както и да работите върху акцента си с нашата техника. Малко по-долу в тази статия ще ви обясним колко лесно е работете с вашето произношение и акцент на английски език с помощта на MP3 файлове.

Междувременно, какво ще кажеш да гледаме филм? Нека добавим кинематографично докосване до нашето търсене на английски аудио ресурси!

Намерете откъси от филми на английски език

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuseThe Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off!The Italian Job

Изненада! Преди да видите пълната статия за как да научите английски чрез филми (която скоро ще се появи), ще направим малък преглед с някои откъси от филмите.

Още веднъж идеята е фокусирайте се върху истинското английско произношение на думите, когато те са част от предложението.

Извадките, които избрах, са най-вече не повече от 10 секунди, така че това ще ви позволи да се съсредоточите върху качеството на вашата работа, а не върху количеството. :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net това е любимата ми платформа за намиране на откъси от филми и слушане.

Тази онлайн платформа предлага най-доброто баланс между качество и количество. Всъщност има десетки сайтове като този, но качеството на записите често оставя много да се желае, а изборът на пасажи е доста тесен.

English listening resources

Научете английски с цитати от филми

Най-хубавото е, че дори и да не знаете филма (или може би дори не знаете името на английски език), ще се забавлявате просто да слушате английски звук, истинският звук на чист английски, идващ от устата на актьора в действие, в цитат, пълен с остроумие. И след две или три прослушвания, това наистина може да ви накара да искате да гледате целия филм!

Ще говоря за това отново в по-пълна статия скоро, но дотогава:

 • изберете филм, без значение кой е той,
 • имате две възможности: или да слушате пасажа, без да го изтегляте, или можете да го изтеглите. Вторият вариант се препоръчва и е по-ефективен, ще ви кажа защо след секунда.
 • И тук имате само няколко секунди дълъг пасаж, който можете да слушате толкова дълго, колкото искате, докато не можете повторете това, което актьорът казва със същата скорост като тях.

Wavelist

Wavelist това е сайт, който е много подобен на предишния.

Въпреки че броят на записите е малко по-малък, тази платформа също има добър избор от откъси от филми. Това е добра алтернатива Moviesoundclip ако не можете да намерите конкретен филм или просто искате да направите малко разлика.

И, разбира се, винаги можете да изтеглите Цитати във формат MP3, за да създадете колекция от цитати, които ще знаете и ще можете лесно произнасям.

Сега бих искал да ви покажа техника, която трябва да се приложи незабавно, за да работи с тези аудио файлове и да придобие автентичен акцент.

Начин да подобрите произношението си на английски език

Толкова...

 • Вие сте избрали да изтеглите аудио файл с Rhinospike за да подобрите произношението си?
 • Или може би имате аудио от отлично видео в YouTube?
 • Или може би селекция откъси от филми, качени на вашия компютър?

Добре!

Сега бих искал да ви представя софтуер, който да ви помогне да извлечете максимума от ресурсите за слушане на английскиезик по ваш избор и по този начин да придобият добър акцент и правилното произношение на английски език.

Audacity

Audacity това е прост безплатен софтуер, който можете Изтеглете тук. Тя ви позволява да се съсредоточи върху част от звука на английски език, който сте избрали да повторете само частта, която ви интересува.

По този начин вече не зависите от аудиофайла, когато слушате и повтаряте : аудио файлът зависи от вас, Вие контролирате откъде да започнете, къде да завършите, кога да играете ИЛИ да спрете и т. н... Това е идеално (и дори необходимо), за да имате същото произношение като MP3 файлове.

Всички ресурси, които сме виждали досега, са ни довели до този момент. Имате ресурси, сега зависи от вас да ги използвате, за да ги подобрите! Тази статия е на Ваше разположение истинска лаборатория за лингафон!

Слушайте повече английски език, за да подобрите

Така че сте проучили целия ми арсенал от сайтове и платформи, които да ви помогнат намерете английски аудио ресурси и по този начин по-активно да се наслаждавате на английското съдържание на английски език, да ги използвате, да ги контролирате и да работите върху говоримия си английски език!

Подкасти и аудиокниги

Има и друг вид аудио ресурси, които са чудесни за подобряване на Вашите разбиране на разговорен английски език (и речника си), и това е подкасти и аудиокниги. Разбира се, те са по-напреднали (по-дълги, съдържат повече речник), когато вземем предвид техниките, които сме изследвали, така че ще говорим за тях по-късно, в бъдещи статии.

Преподаване на английски език с произношение / аудио

Искате ли Слушайте английски език, за да се подобри? Това е добре... но може би искате да избегнете загуба на време, като непрекъснато превключвате между няколко ресурси, търсейки аудио на английски, докато го изтегляте... избирайки интересни части, които си струва да проверите, да проверите дали сте разбрали добре, да търсите фонетика на думи, преводи, да се притеснявате за граматиката и т.н.

Ако сте прочели това досега, наистина можете да си направите услуга, като ни проверите. Създадохме онлайн курс по английски език, който въплъщава всички добри неща, които току-що споменах, и дори повече. Това носи гореспоменатите предимства на английските аудио ресурси, спестявайки време, структура и практически аспект в допълнение към това. Влизате и практикувате-това е всичко! Ще ви оставя да откриете курса за себе си: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 26, 2021, 10:53 am