[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Wat zijn de beste Engelse audiobronnen en waar vind je ze?

Engels luisteren 🎧

Read this article in English: English listening resources 🎧.

Heeft u moeite met het verstaan van gesproken Engels? Hier zijn een aantal geweldige Engelse luistermiddelen die u zullen helpen verbeteren!

Luisteren naar het Engels is een essentieel onderdeel van het leren, net zo belangrijk als spreekoefeningen. Het vinden van goede Engelse audiobronnen is een van de sleutels tot het verwerven van een goede uitspraak in het Engels.

En we hechten veel waarde aan het belang van gesproken Engels! We vinden het belangrijk om de Engelse fonetiek te kennen, een goede uitspraak te hebben, en een goed begrip.

In die geest is hier een compilatie van de beste Engelse audiobronnen (vaak met ondersteunende tekst) waar je naar audiobestanden in het Engels kunt luisteren.

Sites voor uitspraak van het Engels

Hoewel elk goed woordenboek een hulpmiddel zou moeten bevatten om naar de uitspraak van woorden te luisteren, wil ik u graag wat we noemen Engelse uitspraakwoordenboeken voorstellen.

Deze stellen je in staat om naar meer voorbeelden te luisteren dan de voorbeelden in traditionele online woordenboeken. Ze stellen u in staat om de uitspraak van de woorden van uw keuze op te zoeken en te vinden. En dat zijn geluidsopnamen gemaakt door Engelse sprekers met verschillende accenten, van over de hele wereld. Jouw taak - imiteer ze en probeer zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke uitspraak te komen!

Wiktionary in het Engels

De Engelse editie van Wiktionary, beschikbaar op en.wiktionary.org is natuurlijk een van de beste online woordenboeken Engels, omdat het bevat:

 • Uitspraak, met één of meerdere audiobestanden om naar te luisteren;
 • een of meer fonetische transcripties, om u te helpen onderscheiden wat u hoort
 • notities over de verschillen van de ene regio naar de andere (Amerikaans Engels, Brits, of soms zelfs Australisch, Nieuw-Zeeland, enz;)
 • en, natuurlijk, de definitie van het woord.

Telkens als je twijfelt, zoek je het op in Wiktionary - je luistervaardigheid en uitspraak zullen na verloop van tijd ongetwijfeld verbeteren!

Forvo

Forvo is een rijk platform, dat beschikt over een geluidenbank, georganiseerd per categorie en taal.

Ondanks de opdringerige advertenties vind je er veel mogelijke accenten voor hetzelfde woord, geluidsvoorbeelden, eventueel een kleine definitie in het Engels (maar niet altijd).

English listening resources

Forvo (uitspraakwoordenboek)

Wat zo geweldig is aan Forvo is de gigantische database. Voor Engels kun je 278.190 uitspraken vinden voor 167.937 verschillende woorden. Sommige woorden hebben een enkele opname (wat al zoveel beter is dan er geen te hebben!), terwijl andere voorbeelden een ruime keuze aan opnames hebben. Hier is een voorbeeld met het woord awesome.

Kortom, als je de uitspraak van een woord wilt opzoeken, dan vind je het zeker op Forvo!

Als extraatje kun je de uitspraak vragen van een nieuw woord of een extra uitspraak voor een bestaand woord dat je nog niet overtuigend genoeg vindt. U hebt ook de kans om leerlingen van uw moedertaal te helpen door de voorgestelde woorden en zinnen op te nemen.

Het enige mogelijke nadeel - de kwaliteit van deze opnames is onvoorspelbaar.

Projet Shtooka

Projet Shtooka verzamelt opnames in 18 talen, waaronder Engels.

English listening resources

Project Shtooka (uitspraakwoordenboek)

De manier waarop dit platform werkt is vrij eenvoudig:

 • Kies een taal en zoek een woord op in de rechterbovenhoek van het scherm;
 • klik op Zoeken,
 • luister naar de uitspraak van het woord door op de spreker naast het woord te klikken.

Om ten slotte te controleren welk accent wordt gebruikt, klikt u op de blauwe punt rechts van de afspeelbalk om te bepalen waar de spreker vandaan komt.

Het is erg praktisch en gemakkelijk te gebruiken!

OK, dat is leuk, ga je me vertellen, maar het werken aan individuele woorden is traag en is niet genoeg. Kunnen we de uitspraak niet leren aan de hand van zinnen, veelvoorkomende voorbeelden, ontleend aan echte content, zoals YouTube of filmfragmenten bijvoorbeeld?! Well, I'm glad you asked!

Zoek teksten met audio in het Engels

Hier is een van de beste manieren om je op je gemak te voelen met gesproken Engels als je al kunt lezen - luister naar audiobronnen in het Engels met de bijbehorende tekst.

RhinoSpike

Ik adviseer je om een profiel aan te maken op Rhinospike.com waarmee je toegang krijgt tot nieuwe Engelse audiobronnen, maar ook tot vele andere talen.

English listening resources

RhinoSpike (Audioteksten voor Engelse leerders)

Klik daarna op de tab bovenaan bij Bladeren per taal en kies Engels en dan Transcripties.

En dan - ga je gang!

Er zijn over het algemeen twee soorten opmaak:

 • ofwel een YouTube video met het transcript eronder,
 • of een audiobestand van een tekst (vaak verzonnen of misschien een uittreksel uit een roman).

Het onderwerp is hier niet zo belangrijk. Hoewel het waar is dat door te leren over een onderwerp dat we leuk vinden, we over het algemeen de neiging hebben om het proces van het duiken in Engelse inhoud nog leuker te vinden, gewiegd door de stem van een Engels spreker. Het belangrijkste is om vertrouwd te raken met gesproken Engels.

Ik ben blij dat ik dit platform in het bijzonder aan u kan presenteren, omdat het mensen zoals u en ik van over de hele wereld met elkaar verbindt. Het laat ons een veertigtal talen leren, en we hebben toegang tot een ton audiobronnen in het Engels of in de meeste talen die je maar kan bedenken.

Zoals gewoonlijk heeft het Engels de grootste hoeveelheid inhoud, maar dat is zelfs beter voor ons! Dus, gebruik de site en haal er het maximum uit - klik, spreek en herhaal!

Klikken, luisteren, herhalen, en Engels leren als een weg naar vloeiendheid. Dat zijn de geheime ingrediënten voor het succes van de online training Engels Click & Speak die meer dan 17 uur dialogen bevat, de 5.000 meest gebruikte woorden waarmee u 96 % van het gesproken Engels onder de knie krijgt, gedetailleerd werk over fonetiek, en nog veel meer![Meer informatie...]

Youglish

De vorige bron, Rhinospike, biedt twee soorten opmaak, namelijk YouTube video's met transcripties eronder en een andere geweldige site die daar speciaal voor ontworpen is heet Youglish.

Youglish heeft het voordeel van de grootte - je kunt zoeken naar een woord in het Engels en het beluisteren in de context van een YouTube-video. Dit biedt u het voordeel van context en kwaliteit (accenten, verschillende stemmen). De perfecte combinatie om de uitspraak van een woord te controleren, terwijl je geniet van een paar minuten interessante inhoud (er verschijnen bijvoorbeeld vaak veel TEDTalks in de resultaten).

English listening resources

Youglish is een platform waarmee u Amerikaans-Engelse teksten met audio kunt analyseren!

Voor elk woord biedt het platform je een mooie lijst met videoresultaten om het woord in kwestie te beluisteren... daarna ben je vrij om de video voor de lol verder te bekijken en te genieten van rijk, natuurlijk Engels van hoge kwaliteit - precies zoals wij het graag horen!

YouTube

Nu we het toch over YouTube hebben, laat me een andere oplossing met je delen om Engelse luisterbronnen te vinden en aan je begrip en uitspraak te werken... en dat allemaal met eenvoudige MP3 audiobestanden in het Engels. Het is heel eenvoudig:

Als je een YouTube-video vindt die je leuk vindt, maak er dan een audiobron van om Engels te leren!

Hou je van YouTube? Hier is onze selectie van een aantal van de beste Engels sprekende YouTubers!

Gebruik een website om de YouTube-video's die je leuk vindt te downloaden, zoals https://www.y2mate.com/en68 waarmee je video- of audiobronnen kunt omzetten in MP3-bestanden. In ons geval, laten we audio kiezen.

Zo kun je een reserve aanleggen van audiobestanden om steeds opnieuw te gebruiken en, ook, om aan je accent te werken met onze techniek. Verderop in het artikel zullen we je uitleggen hoe je gemakkelijk aan je uitspraak en je accent in het Engels kunt werken met MP3-bestanden.

Wat dacht je er in de tussentijd van om een film te kijken? Laten we een filmisch tintje toevoegen aan onze zoektocht naar Engelse audiobronnen!

Zoek fragmenten uit films in het Engels

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuse - The Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off! - The Italian Job

Verrassing! Alvorens een volledig artikel te lezen over hoe Engels te leren met films (dat binnenkort verschijnt), geven we eerst een voorsmaakje met enkele filmfragmenten.

Nog een keer, het idee is om geconcentreerd te blijven op de echte Engelse uitspraak van woorden, wanneer ze een deel van een zin zijn.

De fragmenten die ik heb gekozen zijn meestal niet langer dan 10 seconden, zodat je je kunt concentreren op de kwaliteit van je werk, in plaats van op de kwantiteit :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net is mijn favoriete platform om filmfragmenten te vinden en te beluisteren.

Dit online platform biedt het beste evenwicht tussen kwaliteit en kwantiteit. Eigenlijk zijn er tientallen sites zoals deze, maar de kwaliteit van de opnames is vaak slecht en de selectie van fragmenten is vrij smal.

English listening resources

Engels leren met filmcitaten

Het beste deel is dat, zelfs als je de film niet kent (of misschien zelfs zonder de titel in het Engels te herkennen), je plezier beleeft aan het luisteren naar Engelse audio, het echte geluid van puur Engels, afkomstig van de lippen van een acteur in actie, in een citaat vol geestigheid. En, na twee of drie keer luisteren, kan het je echt zin geven om de hele film te kijken!

Ik zal het hier binnenkort nog eens over hebben in een uitgebreider artikel, maar tot die tijd:

 • kies een film, maakt niet uit wat het is,
 • dan heb je twee opties: of je luistert naar het fragment zonder het te downloaden, of je downloadt het. De tweede optie wordt aanbevolen en is efficiënter, ik zal je vertellen waarom in een tweede.
 • En daar heb je dan een fragment van slechts een paar seconden, waar je zoveel naar kunt luisteren als je wilt, totdat je in staat bent om te herhalen wat de acteur zegt in dezelfde snelheid als zij.

Wavelist

Wavelist is een site die veel gelijkenis vertoont met de vorige.

Hoewel het aantal opnames iets lager ligt, heeft ook dit platform een mooie selectie filmfragmenten. Het is een goed alternatief voor Moviesoundclip als u een bepaalde film niet kunt vinden of als u gewoon eens wat anders wilt.

En natuurlijk kunt u de citaten altijd downloaden in MP3-formaat om een verzameling citaten aan te leggen die u zult kennen en gemakkelijk zult kunnen uitspreken.

Nu wil ik u graag een techniek laten zien die u onmiddellijk kunt toepassen om met deze audiobestanden te werken en een authentiek accent te verwerven.

Een methode om uw uitspraak in het Engels te verbeteren

Dus...

 • Je hebt besloten om een audiobestand te downloaden van Rhinospike om je uitspraak te verbeteren?
 • Of misschien heb je een audiobestand van een geweldige YouTube video?
 • Of misschien heb je een selectie van filmfragmenten gedownload op je computer?

Geweldig!

Nu wil ik je graag een software presenteren die je zal helpen om het meeste uit de Engelse luistermiddelen vanje keuze te halen en zo een goed accent en een correcte uitspraak in het Engels te krijgen.

Audacity

Audacity is een eenvoudige gratis software die je hier kunt downloaden. Het stelt u in staat om u te concentreren op een deel van een klank in het Engels dat u hebt gekozen, om alleen dat deel te herhalen dat u interesseert.

Op deze manier bent u niet langer afhankelijk van het audiobestand wanneer u luistert en herhaalt: het geluidsbestand is afhankelijk van u, u bent degene die bepaalt waar te beginnen, waar te eindigen, wanneer af te spelen of te pauzeren, enz... Het is perfect (en zelfs essentieel) om dezelfde uitspraak te hebben als die in de MP3-bestanden.

Alle hulpmiddelen die we tot nu toe hebben gezien, hebben ons tot dit punt gebracht. Je hebt de hulpmiddelen, het is nu aan jou om ze te gebruiken om beter te worden! In dit artikel heb je een echt talenlab tot je beschikking!

Luister naar meer Engels om beter te worden

Ziezo, je hebt mijn hele arsenaal aan sites en platforms verkend, die je zullen helpen om Engelse audiobronnen te vinden en dus op een actievere manier van Engelse inhoud te genieten, ze te gebruiken, ze te controleren en aan je gesproken Engels te werken!

Podcasts en audioboeken

Er is nog een ander type audiobronnen, uitstekend om uw begrip van gesproken Engels (en uw woordenschat) te verbeteren, en dat zijn podcasts en audioboeken. Natuurlijk zijn ze meer geavanceerd (langer, bevatten meer woordenschat) als we rekening houden met de technieken die we hebben onderzocht, daarom zullen we het er later over hebben, in toekomstige artikelen.

Training Engels met uitspraak/audio

Wil je naar het Engels luisteren om je te verbeteren? Dat is goed... maar misschien wil je vermijden dat je je tijd verspilt door voortdurend heen en weer te gaan tussen verschillende bronnen, op zoek naar audio in het Engels, het te downloaden... de interessante delen kiezen die het waard zijn om te controleren, kijken of je het goed begrepen hebt, op zoek gaan naar de fonetiek van woorden, vertalingen, je zorgen maken over grammatica, enzovoort.

Als u tot hier hebt gelezen, kunt u uzelf een groot plezier doen door ons te raadplegen. Wij hebben een online cursus Engels gemaakt die alle goede dingen die ik net noemde belichaamt, en zelfs meer. Het brengt de eerder genoemde voordelen van Engelse audiobronnen, tijdsbesparing, de structuur en het praktische aspect daarbovenop. Je logt in en je oefent - dat is alles! Ik laat je de cursus zelf ontdekken: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 26, 2021, 10:54 am