[ Close ]
ūüĎā
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Mitkä ovat parhaita englanninkielisiä äänitteitä ja mistä niitä löytyy?

Englanninkieliset kuunteluresurssit ūüéß

Read this article in English: English listening resources ūüéß.

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää puhuttua englantia? Tässä on muutamia loistavia englannin kuunteluun liittyviä resursseja, jotka auttavat sinua parantamaan ymmärrystäsi!

Englannin kuunteleminen on olennainen osa oppimista, yhtä tärkeää kuin puhumisen harjoittelu. Hyvien englanninkielisten ääniresurssien löytäminen on yksi avaintekijä hyvän ääntämisen hankkimiseen englanniksi.

Ja me arvostamme puhutun englannin merkitystä paljon! Pidämme huolta siitä, että osaamme englannin ääntämisen, hyvän ääntämisen ja hyvän ymmärtämisen.

Tässä on tässä hengessä kooste parhaista englanninkielisistä ääniresursseista (usein tukitekstin kera), joissa voit kuunnella englanninkielisiä äänitiedostoja.

Englannin ääntämissivustot

Vaikka mihin tahansa hyvään sanakirjaan pitäisi sisältyä työkalu, jolla voi kuunnella sanojen ääntämistä, haluaisin esitellä teille niin sanottuja englannin ääntämissivustoja.

Niiden avulla voit kuunnella enemmän esimerkkejä kuin perinteisissä online-sanakirjoissa. Niiden avulla voit etsiä ja löytää haluamiesi sanojen ääntämisen. Ja ne ovat äänitteitä, jotka ovat eri aksentilla puhuvien englannin puhujien tekemiä, eri puolilta maailmaa. Tehtäväsi on matkia heitä ja yrittää päästä mahdollisimman lähelle alkuperäistä ääntämistä!

Wiktionary englanniksi

Wiktionaryn englanninkielinen painos , joka on saatavilla osoitteessa en.wiktionary.org, kuuluu luonnollisesti parhaiden englanninkielisten online-sanakirjojen joukkoon, sillä se sisältää mm:

 • √§√§nt√§minen, jossa on yksi tai useampi √§√§nitiedosto kuunneltavaksi;
 • yhden tai useamman √§√§nt√§myksen transkriptiot, jotka auttavat sinua erottamaan kuulemasi;
 • huomautuksia alueellisista eroista (amerikanenglanti, brittil√§inen englanti tai joskus jopa australialainen, uusiseelantilainen jne.);
 • ja tietenkin sanan m√§√§ritelm√§.

Aina kun epäilet, katso sanaa Wiktionarystä - kuullunymmärtämisesi ja ääntämisesi epäilemättä paranevat ajan myötä!

Forvo

Forvo on rikas alusta, jossa on äänipankki, joka on järjestetty kategorioiden ja kielten mukaan.

Invasiivisista mainoksista huolimatta löydät monia mahdollisia aksentteja samalle sanalle, ääniesimerkkejä, mahdollisesti pienen määritelmän englanniksi (mutta ei aina).

English listening resources

Forvo (ääntämyssanakirja)

Hienoa osoitteessa Forvo on sen valtava tietokanta. Englannin kielestä löydät 278 190 ääntämystä 167 937 eri sanalle. Joistakin sanoista on vain yksi äänne (mikä on jo paljon parempi kuin se, ettei niitä olisi lainkaan!), kun taas toisissa esimerkeissä on laaja valikoima äänitteitä. Tässä on esimerkki sanasta awesome.

Lyhyesti sanottuna, jos haluat etsiä jonkin sanan ääntämistä, se löytyy ehdottomasti osoitteesta Forvo!

Pienenä bonuksena voit kysyä uuden sanan ääntämistä tai lisähuomautusta jo olemassa olevalle sanalle, joka ei tunnu vielä tarpeeksi vakuuttavalta. Sinulla on myös mahdollisuus auttaa äidinkielesi oppijoita tallentamalla ehdotetut sanat ja fraasit.

Ainoa mahdollinen haittapuoli - näiden äänitteiden laatu on arvaamaton.

Projet Shtooka

Projet Shtooka kerää äänitteitä 18 kielellä, mukaan lukien englanti.

English listening resources

Project Shtooka (ääntämissanakirja)

Tämän alustan toimintatapa on melko yksinkertainen:

 • Valitse kieli ja etsi sana n√§yt√∂n oikeasta yl√§kulmasta;
 • klikkaa Etsi,
 • kuuntele sanan √§√§nt√§minen klikkaamalla sanan vieress√§ olevaa kaiutinta.

Lopuksi voit tarkistaa, mitä aksenttia käytetään, klikkaamalla sinistä pistettä toistopalkin oikealla puolella, jotta voit paikantaa, mistä puhuja on kotoisin.

Se on erittäin käytännöllinen ja helppokäyttöinen!

Okei, se on hienoa, aiot kertoa minulle, mutta yksittäisten sanojen työstäminen on hidasta eikä riitä. Emmekö voi oppia ääntämistä lauseiden, yleisten esimerkkien avulla, jotka on otettu todellisesta sisällöstä, kuten esimerkiksi YouTubesta tai elokuvaotoksista?!!! Well, I'm glad you asked!

Etsi tekstejä, joissa on ääntä englanniksi

Tässä on yksi parhaista tavoista tulla toimeen puhutun englannin kanssa, jos osaat jo lukea - kuuntele englanninkielisiä äänitteitä, joissa on vastaava teksti.

RhinoSpike

Suosittelen, että hankit profiilin osoitteessa Rhinospike.com joka antaa sinulle pääsyn uusiin englanninkielisiin ääniresursseihin sekä moniin muihin kieliin.

English listening resources

RhinoSpike (Audiotekstit englannin oppijoille)

Napsauta sen jälkeen yläreunan välilehteä Selaa kielen mukaan ja valitse Englanti ja sitten Transcriptions.

Ja sitten - anna palaa!

Muotoiluja on yleensä kahdenlaisia:

 • joko YouTube-video, jonka alla on transkriptio,
 • tai √§√§nitiedosto tekstist√§ (usein keksitty tai ehk√§ ote romaanista).

Aihe ei ole tässä niin tärkeä. Vaikka on totta, että oppimalla aiheesta, josta pidämme, meillä on yleensä taipumus nauttia englanninkieliseen sisältöön sukeltamisesta vielä enemmän englanninkielisen puhujan äänen keinuttamana. Tärkeintä on tutustua puhuttuun englantiin.

Olen iloinen voidessani esitellä tämän alustan erityisesti sinulle, koska se yhdistää kaltaisiamme ihmisiä koko maailmasta. Sen avulla voimme oppia noin neljääkymmentä kieltä, ja meillä on pääsy valtavaan määrään englanninkielisiä tai useimpia mahdollisia kieliä sisältäviä ääniresursseja.

Kuten tavallista, englanniksi on eniten sisältöä, mutta se on meille vielä parempi! Käytä siis sivustoa ja ota siitä kaikki irti - klikkaa, puhu ja toista!

Klikkaamalla, kuuntelemalla, toistamalla ja oppimalla englantia sujuvaksi. Ne ovat salaisia ainesosia englannin harjoittelun menestykseen verkossa. Click & Speak jossa on yli 17 tuntia dialogeja, 5 000 yleisimmin käytettyä sanaa, joiden avulla hallitset 96 % puhutusta englannista, yksityiskohtaista työtä fonetiikan parissa ja paljon muuta![Lisätietoja... ]

Youglish

Edellinen resurssi, Rhinospike, tarjoaa kahdenlaista formaattia, nimittäin YouTube-videoita, joiden alla on transkriptiot, ja toinen mahtava sivusto, joka on suunniteltu nimenomaan tähän tarkoitukseen, on nimeltään Youglish.

Youglish etuna on koko - voit etsiä sanan englanniksi ja kuunnella sen YouTube-videon yhteydessä. Tämä tarjoaa sinulle kontekstin ja laadun (aksentit, eri äänet) edut. Täydellinen yhdistelmä, jolla voit tarkistaa sanan ääntämisen ja nauttia samalla muutaman minuutin ajan mielenkiintoisesta sisällöstä (esimerkiksi monet TEDTalks näkyvät usein tuloksissa).

English listening resources

Youglish on alusta, jonka avulla voit analysoida amerikanenglantilaisia tekstejä äänen avulla!

Jokaisen sanan kohdalla alusta tarjoaa sinulle mukavan luettelon videotuloksista, jotta voit kuunnella kyseisen sanan... sitten voit jatkaa videon katsomista huvin vuoksi ja nauttia rikkaasta, luonnollisesta ja laadukkaasta englannista - juuri niin kuin me pidämme siitä!

YouTube

Koska puhumme YouTubesta, haluan jakaa kanssasi toisen ratkaisun englanninkielisten kuunteluresurssien löytämiseen ja ymmärtämisen ja ääntämisen parantamiseen... ja kaikki tämä yksinkertaisten englanninkielisten MP3-äänitiedostojen avulla. Se on melko yksinkertaista:

Jos löydät YouTuben videon, josta pidät, tee siitä audioresurssi englannin oppimista varten!

Pidätkö YouTubesta? Tässä on valikoima parhaita englantia puhuvia YouTubettajia!

Käytä sivustoa, josta voit ladata mieleisiäsi YouTube-videoita, kuten https://www.y2mate.com/en68, jonka avulla voit muuntaa video- tai ääniresursseja MP3-tiedostoiksi. Meidän tapauksessamme valitaan audio.

Näin voit luoda varannon äänitiedostoja, joita voit käyttää yhä uudelleen ja uudelleen ja myös työstää aksenttiasi tekniikkamme avulla. Hieman alempana artikkelissa selitämme sinulle, miten voit helposti työstää ääntämistäsi ja aksenttiasi englanniksi MP3-tiedostojen avulla.

Entäpä sillä välin, miten olisi elokuvan katsominen? Lisäämme englannin ääniresurssien etsintään elokuvamaisen vivahteen!

Etsi otteita englanninkielisistä elokuvista

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuse - The Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off! - The Italian Job

Yllätys! Ennen kuin tarkastelemme täydellistä artikkelia siitä, miten oppia englantia elokuvien avulla (joka on tulossa pian), teemme pienen ennakkokatselun joidenkin elokuvaotteiden avulla.

Vielä kerran, ideana on keskittyä sanojen todelliseen englanninkieliseen ääntämiseen, kun ne ovat osa lausetta.

Valitsemani otteet ovat enimmäkseen enintään 10 sekunnin pituisia, joten voitte keskittyä työnne laatuun eikä niinkään määrään. :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net on suosikkialustani, josta voi löytää elokuvaotteita ja kuunnella niitä.

Tämä verkkoalusta tarjoaa parhaan tasapainon laadun ja määrän välillä. Itse asiassa tämän kaltaisia sivustoja on kymmeniä, mutta tallenteiden laatu on usein heikko ja otteiden valikoima on melko suppea.

English listening resources

Opi englantia elokuvasitaattien avulla

Parasta on se, että vaikka et tuntisikaan elokuvaa (tai ehkä tunnistamatta edes sen englanninkielistä nimeä), sinulla on hauskaa vain kuunnella englanninkielistä ääntä, todellista puhtaan englannin ääntä, joka tulee toiminnassa olevan näyttelijän huulilta sitaatissa, joka on täynnä nokkeluutta. Ja kahden tai kolmen kuuntelukerran jälkeen se voi todella saada sinut katsomaan koko elokuvan!

Puhun tästä pian uudestaan laajemmassa artikkelissa, mutta siihen asti:

 • Valitse elokuva, olipa se mik√§ tahansa,
 • sinulla on kaksi vaihtoehtoa: joko kuuntelet otteen lataamatta sit√§, tai voit ladata sen. Toista vaihtoehtoa suositellaan ja se on tehokkaampi, kerron kohta miksi.
 • Ja siin√§ sinulla on vain muutaman sekunnin pituinen ote, jota voit kuunnella niin paljon kuin haluat, kunnes pystyt toistamaan n√§yttelij√§n sanat samalla nopeudella kuin n√§yttelij√§.

Wavelist

Wavelist on sivusto, joka on melko samanlainen kuin edellinen.

Vaikka tallenteiden määrä on hieman pienempi, tälläkin alustalla on mukava valikoima elokuvaotteita. Se on hyvä vaihtoehto Moviesoundclip jos et löydä tiettyä elokuvaa tai jos haluat vain hieman vaihtelua.

Voit tietenkin aina ladata lainaukset MP3-muodossa ja luoda kokoelman lainauksia, jotka tunnet ja jotka voit lausua helposti.

Nyt haluaisin näyttää sinulle tekniikan, jota voit heti soveltaa työskennelläksesi näiden äänitiedostojen kanssa ja hankkiaksesi aidon aksentin.

Menetelmä, jolla voit parantaa ääntämistäsi englanniksi

No niin...

 • Olet p√§√§tt√§nyt ladata √§√§nitiedoston osoitteesta Rhinospike parantaaksesi √§√§nt√§mist√§si?
 • Tai ehk√§ sinulla on √§√§nitiedosto jostain hienosta YouTube-videosta?
 • Tai ehk√§p√§ tietokoneellesi on ladattu valikoima elokuvaotteita?

Hienoa!

Nyt haluaisin esitellä sinulle ohjelmiston, joka auttaa sinua nauttimaan mahdollisimman paljonvalitsemistasi englanninkielisistä kuunteluresursseistaja siten hankkimaan hyvän aksentin ja oikean ääntämisen englanniksi.

Audacity

Audacity on yksinkertainen ilmainen ohjelmisto, jonka voit ladata täältä. Sen avulla voit keskittyä valitsemaasi englanninkielisen äänen osaan, jotta voit toistaa vain sinua kiinnostavan osan.

Näin et ole enää riippuvainen äänitiedostosta kuunnellessasi ja toistaessasi: äänitiedosto riippuu sinusta, sinä itse määrittelet, mistä aloittaa, mihin lopettaa, milloin toistaa tai pysäyttää jne... Se on täydellinen (ja jopa välttämätön), jotta ääntäminen olisi sama kuin MP3-tiedostoissa.

Kaikki tähän mennessä näkemämme resurssit ovat vieneet meidät tähän pisteeseen. Sinulla on resurssit, nyt on sinun tehtäväsi käyttää niitä parantaaksesi ääntämistäsi! Tässä artikkelissa sinulla on käytössäsi todellinen kielilaboratorio!

Kuuntele lisää englantia kehittyäksesi

Siinäpä se, olet tutustunut koko arsenaaliini sivustoja ja alustoja, jotka auttavat sinua löytämään englanninkielisiä ääniresursseja ja siten nauttimaan englanninkielisestä sisällöstä aktiivisemmin, käyttämään niitä, hallitsemaan niitä ja työskentelemään puhutun englannin kielen parissa!

Podcastit ja äänikirjat

On olemassa toisenlaisia ääniresursseja, jotka ovat erinomaisia parantamaan puhutun englannin ymmärtämistäsi (ja sanavarastoasi), ja ne ovat podcastit ja äänikirjat. Ne ovat tietenkin edistyneempiä (pidempiä, sisältävät enemmän sanastoa), kun otetaan huomioon tekniikat, joita olemme tutkineet, ja siksi puhumme niistä myöhemmin, tulevissa artikkeleissa.

Englannin kielen harjoittelu ääntämisen/äänen avulla

Haluatko kuunnella englantia kehittyäksesi? Se on hyvä... mutta ehkä haluat välttää ajan tuhlaamista menemällä jatkuvasti edestakaisin useiden resurssien välillä, etsimällä englanninkielistä äänitettä, lataamalla sen... valitsemalla kiinnostavat kohdat, jotka kannattaa tarkistaa, katsomalla, oletko ymmärtänyt hyvin, etsimällä sanojen fonetiikkaa, käännöksiä, huolehtimalla kieliopista ja niin edelleen.

Jos olet lukenut näin pitkälle, voit todella tehdä itsellesi palveluksen tutustumalla meihin. Olemme luoneet englannin verkkokurssin, joka sisältää kaikki äsken mainitsemani hyvät asiat ja vielä enemmänkin. Se tuo mukanaan edellä mainitut englanninkielisten ääniresurssien edut, ajan säästämisen, rakenteen ja käytännön näkökulman päälle. Kirjaudut sisään ja harjoittelet - siinä kaikki! Annan sinun tutustua kurssiin itse: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:40 pm