[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Ποιοι είναι οι καλύτεροι αγγλικοί πόροι ήχου και πού μπορείτε να τους βρείτε;

Αγγλικοί πόροι ακρόασης 🎧

Read this article in English: English listening resources 🎧.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κατανόηση της προφορικής αγγλικής γλώσσας; Εδώ είναι μερικές μεγάλες αγγλικές πηγές ακρόασης που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε!

Ακούγοντας αγγλικά είναι ουσιαστικό μέρος της μάθησης, εξίσου σημαντική με την πρακτική ομιλίας. Η εύρεση καλών αγγλικών πόρων ήχου είναι ένα από τα κλειδιά για αποκτώντας μια μεγάλη Προφορά στα αγγλικά.

Και εκτιμούμε πολύ τη σημασία των ομιλούμενων αγγλικών! Μας νοιάζει να γνωρίζουμε Αγγλική φωνητική, έχοντας μια καλή προφορά, και Α καλή κατανόηση.

Σε αυτό το πνεύμα, εδώ είναι μια συλλογή από οι καλύτεροι αγγλικοί πόροι ήχου (συχνά με κείμενο υποστήριξης) όπου μπορείτε να ακούσετε αρχεία ήχου στα αγγλικά.

Αγγλικές τοποθεσίες προφοράς

Ακόμα κι αν κάθε καλό λεξικό θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα εργαλείο για να ακούστε την προφορά των λέξεων, Θα ήθελα να σας παρουσιάσω αυτό που ονομάζουμε Αγγλικά λεξικά προφοράς.

Αυτά σας επιτρέπουν να ακούσετε περισσότερα παραδείγματα από αυτά στα παραδοσιακά ηλεκτρονικά λεξικά. Θα σας επιτρέψουν να αναζητήσετε και να βρείτε την προφορά των λέξεων της επιλογής σας. Και αυτές είναι ηχογραφήσεις που γίνονται από αγγλόφωνους με διαφορετικούς τόνους, από όλο τον κόσμο. Ο στόχος σας-να τους μιμηθούν και να προσπαθήσει να πάρει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική προφορά!

Wiktionary στα αγγλικά

Η αγγλική έκδοση του Βικιλεξικό, Διαθέσιμο σε en.wiktionary.org είναι φυσικά ένα από τα καλύτερα σε απευθείας σύνδεση Αγγλικά λεξικά, επειδή περιλαμβάνει:

 • προφορά, με ένα ή περισσότερα αρχεία ήχου για να ακούσετε;
 • μία ή περισσότερες φωνητικές μεταγραφές για να σας βοηθήσουν να διακρίνετε τι ακούτε;
 • σημειώσεις σχετικά με τις διαφορές από τη μια περιοχή στην άλλη (αμερικανικά αγγλικά, βρετανικά, ή μερικές φορές ακόμη και αυστραλιανά, Νέα Ζηλανδία κλπ.);
 • και, φυσικά, ο ορισμός της λέξης.

Κάθε φορά που έχετε μια αμφιβολία, αναζητήστε το στο Βικιλεξικό - σας κατανόηση ακρόασης και προφορά θα βελτιωθεί αναμφισβήτητα με την πάροδο του χρόνου!

Forvo

Forvo είναι μια πλούσια πλατφόρμα, η οποία έχει μια υγιή τράπεζα, οργανωμένη ανά κατηγορία και γλώσσα.

Παρά τις επεμβατικές διαφημίσεις, μπορείτε να βρείτε πολλές πιθανές προεκτάσεις για την ίδια λέξη, παραδείγματα ήχου, ενδεχομένως λίγο ορισμό στα αγγλικά (αλλά όχι πάντα).

English listening resources

Forvo (λεξικό προφοράς)

Τι είναι υπέροχο για Forvo είναι του γιγαντιαία βάση δεδομένων. Για τα αγγλικά, μπορείτε να βρείτε 278,190 προφορές για 167,937 διαφορετικές λέξεις. Μερικές λέξεις έχουν μια ενιαία εγγραφή (η οποία είναι ήδη πολύ καλύτερη από ό, τι δεν έχει καμία!), ενώ άλλα παραδείγματα έχουν μεγάλη ποικιλία εγγραφών. Ακολουθεί ένα παράδειγμα με τη λέξη awesome.

Εν ολίγοις, αν θέλετε να αναζητήσετε την προφορά μιας λέξης, είναι σίγουρα Forvo!

Ως μικρό μπόνους, μπορείτε να ζητήσετε την προφορά μιας νέας λέξης ή μιας πρόσθετης για μια υπάρχουσα λέξη που δεν σας φαίνεται αρκετά πειστική ακόμα. Έχετε επίσης την ευκαιρία να βοηθήσετε τους μαθητές του το μητρική γλώσσα καταγράφοντας τις προτεινόμενες λέξεις και φράσεις.

Το μόνο πιθανό μειονέκτημα - η ποιότητα αυτών των ηχογραφήσεων είναι απρόβλεπτη.

Projet Shtooka

Projet Shtooka συλλέγει ηχογραφήσεις σε 18 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών.

English listening resources

Project Shtooka (λεξικό προφοράς)

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα είναι αρκετά απλός:

 • Επιλέξτε μια γλώσσα και αναζητήστε μια λέξη από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης;
 • κάντε κλικ στο Αναζήτηση,
 • ακούστε την προφορά της λέξης κάνοντας κλικ στο ηχείο δίπλα στη λέξη.

Τέλος, για να ελέγξετε ποια έμφαση χρησιμοποιείται, κάντε κλικ στο μπλε σημείο στη δεξιά πλευρά της γραμμής αναπαραγωγής για να εντοπίσετε από πού προέρχεται το ηχείο.

Είναι πολύ πρακτικό και εύκολο στη χρήση!

Εντάξει, αυτό είναι ωραίο, θα μου πείτε, αλλά η εργασία σε μεμονωμένες λέξεις είναι αργή και δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να μάθουμε προφορά μέσω προτάσεων, κοινά παραδείγματα, που λαμβάνονται από πραγματικό περιεχόμενο, όπως το YouTube ή αποσπάσματα ταινιών, για παράδειγμα;! Well, I'm glad you asked!

Βρείτε κείμενα με ήχο στα αγγλικά

Εδώ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει άνετα με προφορικά αγγλικά, αν μπορείτε ήδη Διαβάστε - ακούστε τους πόρους ήχου στα αγγλικά με το αντίστοιχο κείμενο.

RhinoSpike

Σας συμβουλεύω να πάρετε ένα προφίλ στο Rhinospike.com το οποίο θα σας δώσει πρόσβαση σε νέους αγγλικούς πόρους ήχου, καθώς και σε πολλές άλλες γλώσσες.

English listening resources

RhinoSpike (Ηχητικά κείμενα για μαθητές Αγγλικών)

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα στην κορυφή του Περιήγηση ανά γλώσσα και επιλέξτε Αγγλική και μετά Μεταγραφή.

Και στη συνέχεια-πηγαίνετε άγρια!

Υπάρχουν γενικά δύο τύποι μορφής:

 • είτε Α Βίντεο YouTube με την απομαγνητοφώνηση παρακάτω,
 • ή ένα αρχείο ήχου ενός κειμένου (συχνά κατασκευασμένο ή ίσως ένα απόσπασμα από ένα μυθιστόρημα).

Το θέμα δεν είναι τόσο σημαντικό εδώ. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι μαθαίνοντας για ένα θέμα που μας αρέσει, γενικά τείνουμε να απολαμβάνουμε τη διαδικασία κατάδυση στο Αγγλικό περιεχόμενο ακόμη περισσότερο, συγκλονισμένος από τη φωνή ενός αγγλικού ομιλητή. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε με τα ομιλούμενα αγγλικά.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω αυτήν την πλατφόρμα σε εσάς ειδικότερα, επειδή συνδέει ανθρώπους σαν εσάς και εμένα από όλο τον κόσμο. Μας επιτρέπει να μάθουμε περίπου σαράντα περίπου γλώσσες και έχουμε πρόσβαση σε έναν τόνο ηχητικών πόρων στα αγγλικά ή στις περισσότερες γλώσσες που μπορείτε να σκεφτείτε.

Ως συνήθως, τα αγγλικά έχουν το μεγαλύτερο περιεχόμενο, αλλά αυτό είναι ακόμα καλύτερο για εμάς! Έτσι, χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο και αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό - κάντε κλικ, μιλήστε και επαναλάβετε!

Κάνοντας κλικ, ακούγοντας, επαναλαμβάνοντας και μαθαίνοντας αγγλικά ως έναν τρόπο για την ευχέρεια. Αυτά είναι τα μυστικά συστατικά για την επιτυχία της αγγλικής κατάρτισης σε απευθείας σύνδεση Click & Speak η οποία έχει περισσότερες από 17 ώρες διαλόγων, το 5.000 πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις που θα σας επιτρέψει να κυριαρχήσετε το 96 % των ομιλούμενων αγγλικών, λεπτομερείς εργασίες σχετικά με φωνητική, και πολλά άλλα! [Περισσότερες πληροφορίες...]

Youglish

Ο προηγούμενος πόρος, Rhinospike, προσφέρει δύο τύπους μορφής, και συγκεκριμένα Βίντεο YouTube με μεταγραφές παρακάτω και μια άλλη φοβερή τοποθεσία που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να το κάνει αυτό ονομάζεται Youglish.

Youglish έχει το πλεονέκτημα του μεγέθους-μπορείτε αναζητήστε μια λέξη στα αγγλικά και ακούστε την στο πλαίσιο ενός βίντεο στο YouTube. Αυτό σας προσφέρει το πλεονέκτημα πλαίσιο και ποιότητα (τόνους, διαφορετικές φωνές). Ο τέλειος συνδυασμός για να ελέγξετε την προφορά μιας λέξης, απολαμβάνοντας μερικά λεπτά ενδιαφέροντος περιεχομένου (για παράδειγμα, πολλά TEDTalks συχνά εμφανίζονται στα αποτελέσματα).

English listening resources

Youglish είναι μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να αναλύσετε αμερικανικά αγγλικά κείμενα με ήχο!

Για κάθε λέξη, η πλατφόρμα σας προσφέρει μια ωραία λίστα αποτελεσμάτων βίντεο για να ακούστε τη λέξη υπό αμφισβήτηση... στη συνέχεια, είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το βίντεο για διασκέδαση και να απολαύσετε κάποια πλούσια, φυσικά, υψηλής ποιότητας αγγλικά - ακριβώς όπως μας αρέσει!

YouTube

Δεδομένου ότι μιλάμε για YouTube, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας μια άλλη λύση για την εξεύρεση αγγλικών πόρων ακρόασης και την εργασία σας κατανόηση και προφορά... και όλα αυτά με απλά MP3 αρχεία ήχου στα αγγλικά. Είναι πολύ απλό:

Αν βρείτε ένα βίντεο YouTube που αγαπάτε, μετατρέψτε το σε ένα πηγή ήχου για να μάθουν αγγλικά!

Σας αρέσει το YouTube; Εδώ είναι μας επιλογή μερικών από τους καλύτερους αγγλόφωνους YouTubers!

Χρησιμοποιήστε έναν ιστότοπο για να κατεβάστε τα βίντεο YouTube που απολαμβάνετε, όπως https://www.y2mate.com/en68 που σας επιτρέπει να μετατρέψετε βίντεο ή ήχου πόρους σε αρχεία MP3. Στην περίπτωσή μας, ας επιλέξουμε ήχο.

Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα απόθεμα αρχείων ήχου για να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά και, επίσης, να εργαστείτε για την προφορά σας με την τεχνική μας. Λίγο πιο κάτω στο άρθρο, θα σας εξηγήσουμε πώς να εύκολα εργαστείτε για την προφορά σας και την προφορά σας στα αγγλικά με αρχεία MP3.

Εν τω μεταξύ, τι θα λέγατε να παρακολουθήσετε μια ταινία; Ας προσθέσουμε μια κινηματογραφική πινελιά στην αναζήτησή μας για αγγλικούς πόρους ήχου!

Βρείτε αποσπάσματα από ταινίες στα αγγλικά

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuseThe Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off!The Italian Job

Έκπληξη! Πριν εξετάσετε ένα πλήρες άρθρο σχετικά με πώς να μάθουν αγγλικά με ταινίες (που έρχεται σύντομα), θα έχουμε μια μικρή προεπισκόπηση με κάποια αποσπάσματα ταινιών.

Για άλλη μια φορά, η ιδέα είναι να μείνετε συγκεντρωμένοι στην πραγματική αγγλική προφορά των λέξεων, όταν είναι μέρος μιας πρότασης.

Τα αποσπάσματα που έχω επιλέξει είναι ως επί το πλείστον όχι περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να σας επιτρέψει να επικεντρωθεί στην ποιότητα της εργασίας σας, παρά την ποσότητα. :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net είναι η αγαπημένη μου πλατφόρμα για να βρω αποσπάσματα ταινιών και να τα ακούσω.

Αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα προσφέρει το καλύτερο ισορροπία μεταξύ ποιότητας και ποσότητας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δεκάδες τοποθεσίες όπως αυτή, αλλά η ποιότητα των ηχογραφήσεων είναι συχνά φτωχή και η επιλογή των αποσπασμάτων είναι αρκετά στενή.

English listening resources

Μάθετε αγγλικά με αποσπάσματα ταινιών

Το καλύτερο μέρος είναι ότι, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε την ταινία (ή ίσως χωρίς καν να αναγνωρίσετε τον τίτλο στα αγγλικά), θα διασκεδάσετε απλά ακούγοντας αγγλικό ήχο, ο πραγματικός ήχος της καθαρής αγγλικής γλώσσας, που προέρχεται από τα χείλη ενός ηθοποιού σε δράση, σε ένα απόσπασμα γεμάτο πνεύμα. Και, μετά από δύο ή τρεις ακροάσεις, θα μπορούσε πραγματικά να σας κάνει να θέλετε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία!

Θα μιλήσω για αυτό ξανά σε ένα πιο ολοκληρωμένο άρθρο σύντομα, αλλά μέχρι τότε:

 • επιλέξτε μια ταινία, ανεξάρτητα από το τι είναι,
 • έχετε δύο επιλογές: είτε να ακούσετε το απόσπασμα χωρίς να το κατεβάσετε, είτε μπορείτε να το κατεβάσετε. Η δεύτερη επιλογή συνιστάται και είναι πιο αποτελεσματική Θα σου πω γιατί σε λίγο.
 • Και εκεί πηγαίνετε, έχετε ένα απόσπασμα που είναι μόνο μερικά δευτερόλεπτα, το οποίο μπορείτε να ακούσετε όσο θέλετε, μέχρι να είστε σε θέση να επαναλάβετε τι λέει ο ηθοποιός με την ίδια ταχύτητα με αυτούς.

Wavelist

Wavelist είναι ένας ιστότοπος που είναι αρκετά παρόμοιος με τον προηγούμενο.

Παρόλο που ο αριθμός των ηχογραφήσεων είναι λίγο χαμηλότερος, αυτή η πλατφόρμα έχει επίσης μια ωραία επιλογή από αποσπάσματα ταινιών. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για Moviesoundclip εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια συγκεκριμένη ταινία ή αν απλά θέλετε να αλλάξετε τα πράγματα λίγο.

Και, φυσικά, μπορείτε πάντα να κατεβάσετε τα αποσπάσματα σε μορφή MP3 για να δημιουργήσετε μια συλλογή από εισαγωγικά που θα γνωρίζετε και θα είστε σε θέση να προφέρει εύκολα.

Τώρα θα ήθελα να σας δείξω μια τεχνική που πρέπει να εφαρμόσετε αμέσως για να εργαστείτε με αυτά τα αρχεία ήχου και να αποκτήσετε μια αυθεντική προφορά.

Μια μέθοδος για τη βελτίωση της προφοράς σας στα αγγλικά

Λοιπόν...

 • Έχετε αποφασίσει να κατεβάσετε ένα αρχείο ήχου από Rhinospike για να βελτιώσετε την προφορά σας;
 • Ή ίσως έχετε ένα αρχείο ήχου από μια μεγάλη Βίντεο YouTube?
 • Ή ίσως μια επιλογή από αποσπάσματα ταινιών λήψη στον υπολογιστή σας;

Τέλεια!

Τώρα, θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα λογισμικό που θα σας βοηθήσει να απολαύστε τα μέγιστα από τους αγγλικούς πόρους ακρόασηςτης επιλογής σας και, ως εκ τούτου, να αποκτήσουν μια καλή προφορά και σωστή προφορά στα αγγλικά.

Audacity

Audacity είναι ένα απλό ελεύθερο λογισμικό που μπορείτε να κατεβάστε από εδώ. Σας επιτρέπει να εστιάσετε σε ένα μέρος ενός ήχου στα αγγλικά που έχετε επιλέξει, προκειμένου να επαναλάβετε μόνο το τμήμα που σας ενδιαφέρει.

Με τον τρόπο αυτό, είστε πλέον εξαρτάται από το αρχείο ήχου όταν ακούτε και επαναλάβετε : το αρχείο ήχου εξαρτάται από εσάς, είστε αυτός που ελέγχει από πού να αρχίσω, πού να τελειώσω, πότε να παίξει ή παύση, κλπ... Είναι τέλειο (και ακόμη και απαραίτητο) για να έχουν την ίδια προφορά με αυτή στα αρχεία MP3.

Όλοι οι πόροι που έχουμε δει μέχρι τώρα μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο. Έχετε τους πόρους, τώρα εξαρτάται από εσάς να τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε! Σε αυτό το άρθρο έχετε ένα πραγματικό εργαστήριο γλώσσας στη διάθεσή σας!

Ακούστε περισσότερα αγγλικά για να βελτιώσετε

Εκεί πηγαίνετε, έχετε εξερευνήσει ολόκληρο το οπλοστάσιό μου από τοποθεσίες και πλατφόρμες, που θα σας βοηθήσουν βρείτε αγγλικούς πόρους ήχου και, έτσι, απολαύστε το αγγλικό περιεχόμενο στα αγγλικά με πιο ενεργό τρόπο, χρησιμοποιήστε τα, Ελέγξτε τα και εργαστείτε στα ομιλούμενα αγγλικά σας!

Podcasts και audiobooks

Υπάρχει ένας άλλος τύπος πόρων ήχου, εξαιρετικός για να βελτιώσετε το κατανόηση ομιλούμενων αγγλικών (και το λεξιλόγιό σας), και αυτά είναι podcasts και audiobooks. Φυσικά, είναι πιο προηγμένες (μακρύτερες, περιέχουν περισσότερο λεξιλόγιο) όταν λαμβάνουμε υπόψη τις τεχνικές που έχουμε διερευνήσει, γι ' αυτό θα μιλήσουμε για αυτές αργότερα, σε μελλοντικά άρθρα.

Αγγλική εκπαίδευση με προφορά / ήχο

Θέλετε να Ακούστε αγγλικά για να βελτιώσετε? Αυτό είναι καλό... αλλά ίσως θέλετε να αποφύγετε να σπαταλάτε το χρόνο σας πηγαίνοντας συνεχώς μεταξύ πολλών πόρων, αναζητώντας ήχο στα αγγλικά, κατεβάζοντάς το... επιλέγοντας τα ενδιαφέροντα μέρη που αξίζει τον έλεγχο, βλέποντας αν έχετε καταλάβει καλά, αναζητώντας τη φωνητική των λέξεων, τις μεταφράσεις, ανησυχώντας για τη γραμματική και ούτω καθεξής.

Αν έχετε διαβάσει αυτό το μέτρο, μπορείτε πραγματικά να κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη από τον έλεγχο μας έξω. Έχουμε δημιουργήσει ένα αγγλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε απευθείας σύνδεση που ενσωματώνει όλα τα καλά πράγματα που μόλις ανέφερα και ακόμα περισσότερα. Φέρνει τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα των Αγγλικών πόρων ήχου, εξοικονομώντας χρόνο, τη δομή και την πρακτική πτυχή πάνω από αυτό. Συνδέεστε και ασκείτε-αυτό είναι όλο! Θα σας αφήσω να ανακαλύψετε την πορεία για τον εαυτό σας: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 26, 2021, 10:53 am