[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Care sunt cele mai bune resurse audio în limba engleză și unde le puteți găsi?

Resurse de ascultare în limba engleză 🎧

Read this article in English: English listening resources 🎧.

Aveți probleme în a înțelege limba engleză vorbită? Iată câteva resurse excelente de ascultare în limba engleză care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți!

Ascultarea limbii engleze este o parte esențială a învățării, la fel de important ca practica de vorbire. Găsirea unor resurse audio bune în limba engleză este una dintre cheile Dobândirea o pronunție mare în limba engleză.

Și apreciem foarte mult importanța limbii engleze vorbite! Ne pasă să știm Fonetică engleză, având o pronunție bună, și a bună înțelegere.

În acest spirit, iată o compilație de cele mai bune resurse audio în limba engleză (de multe ori cu text de sprijin) în cazul în care puteți asculta fișiere audio în limba engleză.

Site-uri de pronunții în engleză

Chiar dacă orice dicționar bun ar trebui să includă un instrument pentru Ascultați pronunția cuvintelor, Aș dori să vă prezint ceea ce numim Dicționare de pronunție în engleză.

Acestea vă permit să ascultați mai multe exemple decât cele din dicționarele tradiționale online. Acestea vă vor permite să căutați și să găsiți pronunția cuvintelor alese de dvs. Iar acestea sunt înregistrări audio realizate de vorbitori de engleză cu accente diferite, din întreaga lume. Sarcina ta-să le imite și să încerce să obțină cât mai aproape posibil de pronunția originală!

Wiktionary în limba engleză

Ediția în limba engleză a Wikționar, disponibil la en.wiktionary.org este în mod natural printre cele mai bune dicționare online în limba engleză, deoarece include:

 • pronunție, cu unul sau mai multe fișiere audio pentru a asculta;
 • una sau mai multe transcrieri fonetice pentru a vă ajuta să distingeți ceea ce auziți;
 • note despre diferențele de la o regiune la alta (engleză americană, britanică sau uneori chiar australiană, Noua Zeelandă etc.);
 • și, desigur, definiția cuvântului.

De fiecare dată când aveți o îndoială, căutați-o pe Wikționar-dvs. înțelegerea ascultării și pronunție se va îmbunătăți, fără îndoială, în timp!

Forvo

Forvo este o platformă bogată, care are o bancă solidă, organizată pe categorii și Limbă.

În ciuda anunțurilor invazive, puteți găsi multe accente posibile pentru același cuvânt, exemple audio, potențial o mică definiție în limba engleză (dar nu întotdeauna).

English listening resources

Forvo (dicționar de pronunții)

Ce este minunat despre Forvo este baza de date gigant. Pentru engleză, Puteți găsi 278,190 pronunții pentru 167,937 cuvinte diferite. Unele cuvinte au o singură înregistrare (care este deja mult mai bine decât să nu aibă nici o!), în timp ce alte exemple au o selecție largă de înregistrări. Iată un exemplu cu cuvântul awesome.

Pe scurt, dacă doriți să căutați pronunția unui cuvânt, este cu siguranță pe Forvo!

Ca un mic bonus, puteți cere pronunțarea unui cuvânt nou sau unul suplimentar pentru un cuvânt existent, care nu pare suficient de convingător pentru tine încă. De asemenea, aveți șansa de a ajuta cursanții dumneavoastră limba maternă prin înregistrarea cuvintelor și expresiilor sugerate.

Singurul dezavantaj potențial - calitatea acestor înregistrări este imprevizibilă.

Projet Shtooka

Projet Shtooka colectează înregistrări în 18 limbi, inclusiv în engleză.

English listening resources

Project Shtooka (dicționar de pronunții)

Modul în care funcționează această platformă este destul de simplu:

 • Alegeți o limbă și căutați un cuvânt din colțul din dreapta sus al ecranului;
 • faceți clic pe Caută,
 • Ascultați pronunția cuvântului făcând clic pe difuzorul de lângă cuvânt.

În cele din urmă, pentru a verifica ce accent este utilizat, Faceți clic pe punctul albastru din partea dreaptă a barei de redare pentru a localiza de unde provine difuzorul.

Este foarte practic și ușor de utilizat!

OK, asta e frumos, ai de gând să-mi spui, dar de lucru pe cuvinte individuale este lent și nu este suficient. Nu putem învăța pronunție prin propoziții, exemple comune, luate din conținut real, cum ar fi YouTube sau extrase de filme, de exemplu?! Well, I'm glad you asked!

Găsiți texte cu audio în engleză

Iată una dintre cele mai bune modalități de a deveni în largul tău cu engleza vorbită dacă poți deja citește - ascultați Resursele audio în limba engleză cu textul corespunzător.

RhinoSpike

Vă sfătuiesc să obțineți un profil pe Rhinospike.com ceea ce vă va oferi acces la noi resurse audio în limba engleză, precum și la multe alte limbi.

English listening resources

RhinoSpike (Texte Audio pentru cursanții de limba engleză)

După aceea, faceți clic pe fila din partea de sus a Răsfoiți după limbă și alegeți Română și apoi Transcrieri.

Și apoi-du-te sălbatic!

În general, există două tipuri de format:

 • fie a Video YouTube cu transcrierea de mai jos,
 • sau un fișier audio al unui text (adesea alcătuit sau poate un extras dintr-un roman).

Subiectul nu este atât de important aici. Chiar dacă este adevărat că învățând despre un subiect care ne place, în general tindem să ne bucurăm de procesul de scufundări în conținut în limba engleză chiar mai mult, zguduit de vocea unui vorbitor de limba engleză. Cel mai important lucru de făcut este să vă familiarizați cu limba engleză vorbită.

Sunt fericit să vă prezint această platformă în special, pentru că conectează oameni ca tine și ca mine din întreaga lume. Ne permite să învățăm aproximativ patruzeci de limbi și avem acces la o mulțime de resurse audio în limba engleză sau în majoritatea limbilor la care vă puteți gândi.

Ca de obicei, engleza are cea mai mare cantitate de conținut, dar asta este și mai bine pentru noi! Deci, utilizați site - ul și profitați la maximum de el-faceți clic, vorbiți și repetați!

Făcând clic, ascultând, repetând și învățând limba engleză ca o modalitate de fluență. Acestea sunt ingredientele secrete pentru succesul instruirii online în limba engleză Click & Speak care are mai mult de 17 ore de dialoguri, 5.000 de cuvinte cele mai frecvent utilizate ceea ce vă va permite să stăpâniți 96% din limba engleză vorbită, lucrări detaliate despre fonetică, și multe altele! [Mai multe informații...]

Youglish

Resursa anterioară, Rhinospike, oferă două tipuri de format, și anume Videoclipuri YouTube cu transcrieri mai jos și un alt site minunat, care este special conceput pentru a face acest lucru se numește Youglish.

Youglish are avantajul dimensiunii-puteți căutați un cuvânt în limba engleză și ascultați-l în contextul unui videoclip YouTube. Acest lucru vă oferă avantajul context și calitate (accente, voci diferite). Combinația perfectă pentru a verifica pronunția unui cuvânt, în timp ce vă bucurați de câteva minute de conținut interesant (de exemplu, multe TEDTalks adesea apar în rezultate).

English listening resources

Youglish este o platformă care vă permite să analizați textele în limba engleză americană cu audio!

Pentru fiecare cuvânt, platforma vă oferă o listă frumoasă de rezultate video pentru a ascultați cuvântul în cauză... apoi, sunteți liber să continuați să vizionați videoclipul pentru distracție și să vă bucurați de o engleză bogată, naturală, de înaltă calitate - așa cum ne place!

YouTube

Din moment ce vorbim despre YouTube, permiteți-mi să vă împărtășesc o altă soluție pentru a găsi resurse de ascultare în limba engleză și pentru a lucra la înțelegere și pronunție... și toate astea cu simplu Fișiere audio MP3 în limba engleză. Este destul de simplu:

Dacă găsiți un videoclip YouTube care vă place, transformați-l într-un resursă audio pentru a învăța limba engleză!

Îți place YouTube? Iată-ne selectarea unora dintre cei mai buni Youtuberi de limbă engleză!

Utilizați un site web pentru a descărcați videoclipurile YouTube care vă plac, cum ar fi https://www.y2mate.com/en68 care vă permite să convertiți resurse video sau audio în fișiere MP3. În cazul nostru, să alegem audio.

Acest lucru vă permite să creați o rezervă de fișiere audio pe care să le utilizați din nou și din nou și, de asemenea, să lucrați la accentul dvs. cu tehnica noastră. Un pic mai jos în articol, vă vom explica cum să faceți cu ușurință lucrează la pronunția și accentul tău în limba engleză cu fișiere MP3.

Între timp, ce zici de vizionarea unui film? Să adăugăm o notă cinematografică căutării noastre de resurse audio în limba engleză!

Găsiți extrase din filme în engleză

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuseThe Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off!The Italian Job

Surpriză! Înainte de a privi un articol complet despre cum să înveți limba engleză cu filme ( care vine în curând), vom avea o mică previzualizare cu câteva extrase de filme.

Încă o dată, ideea este să rămâi concentrat pe pronunția reală în limba engleză a cuvintelor când fac parte dintr-o propoziție.

Extrasele pe care le-am ales sunt în mare parte nu mai mult de 10 secunde, astfel încât vă va permite să se concentreze pe calitatea muncii tale, mai degrabă decât cantitatea. :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net este platforma mea preferată pentru a găsi extrase de filme și a le asculta.

Această platformă online oferă cele mai bune echilibru între calitate și cantitate. De fapt, există zeci de site-uri ca acesta, dar calitatea înregistrărilor este adesea slabă, iar selecția extraselor este destul de îngustă.

English listening resources

Aflați limba engleză cu citate de film

Cea mai bună parte este că, chiar dacă nu știți filmul (sau poate chiar fără a recunoaște titlul în limba engleză), te vei distra doar ascultând audio în limba engleză, sunetul real al limbii engleze pure, venind de pe buzele unui actor în acțiune, într-un citat plin de spirit. Și, după două sau trei ascultări, te-ar putea face să vrei să vizionezi întregul film!

Voi vorbi despre asta din nou într-un articol mai complet în curând, dar până atunci:

 • alegeți un film, indiferent de ce este,
 • aveți două opțiuni: fie ascultați extrasul fără a-l descărca, fie îl puteți descărca. A doua opțiune este recomandată și este mai eficientă Îți spun de ce într-o secundă.
 • Și acolo te duci, aveți un extras care este doar câteva secunde lungi, pe care le puteți asculta la fel de mult cum doriți, până când sunteți în măsură să repetați ceea ce spune actorul cu aceeași viteză ca și ei.

Wavelist

Wavelist este un site care este destul de similar cu cel precedent.

Chiar dacă numărul de înregistrări este puțin mai mic, această platformă are și o selecție frumoasă de extrase de filme. Este o alternativă bună la Moviesoundclip dacă nu puteți găsi un anumit film sau dacă doriți doar să schimbați puțin lucrurile.

Și, desigur, puteți descărca întotdeauna citate într-un format MP3 pentru a crea o colecție de citate pe care le va ști și va fi capabil să pronunță ușor.

Acum aș vrea să vă arăt o tehnică de aplicat imediat pentru a lucra cu aceste fișiere audio și pentru a dobândi un accent autentic.

O metodă de îmbunătățire a pronunției în limba engleză

Deci...

 • Ați decis să descărcați un fișier audio de la Rhinospike pentru a vă îmbunătăți pronunția?
 • Sau poate aveți un fișier audio de la un mare Video YouTube?
 • Sau poate o selecție de extrase de film descărcat pe computer?

Grozav!

Acum, aș dori să vă prezint un software care vă va ajuta să bucurați-vă la maximum de resursele de ascultare în limba englezăși, astfel, să dobândească un accent bun și pronunția corectă în limba engleză.

Audacity

Audacity este un software gratuit simplu pe care îl puteți Descarcă de aici. Acesta vă permite să se concentreze pe o parte a unui sunet în limba engleză pe care le-ați ales, pentru a repetați numai partea care vă interesează.

Procedând astfel, nu mai depindeți de fișierul audio atunci când ascultați și repetați : fișierul de sunet depinde de dvs., sunteți cel care controlează de unde să începeți, unde să terminați, când să redați sau să întrerupeți etc... Este perfect (și chiar esențial) pentru a au aceeași pronunție ca cea din fișierele MP3.

Toate resursele pe care le-am văzut până acum ne-au dus în acest punct. Aveți resursele, acum depinde de dvs. să le utilizați pentru a vă îmbunătăți! În acest articol aveți la dispoziție un adevărat laborator de limbă!

Ascultați mai multă engleză pentru a vă îmbunătăți

Acolo te duci, le-ați explorat întregul meu arsenal de site-uri și platforme, care vă va ajuta găsiți resurse audio în limba engleză și, astfel, bucurați-vă de conținutul în limba engleză în limba engleză într-un mod mai activ, folosiți-le, controlați-le și lucrați la limba engleză vorbită!

Podcast-uri și cărți audio

Există un alt tip de resurse audio, excelent pentru a vă îmbunătăți înțelegerea limbii engleze vorbite (și vocabularul dvs.), iar acestea sunt podcast-uri și cărți audio. Desigur, sunt mai avansate (mai lungi, conțin mai mult vocabular) atunci când luăm în considerare tehnicile pe care le-am explorat, de aceea vom vorbi despre ele mai târziu, în articolele viitoare.

Formare de limba engleză cu pronunție / audio

Vrei să ascultați limba engleză pentru a vă îmbunătăți? Asta e bine... dar poate doriți să evitați să vă pierdeți timpul, mergând constant înainte și înapoi între mai multe resurse, căutând audio în engleză, descărcându-l... alegerea părților interesante care merită verificate, a vedea dacă ați înțeles bine, căutați fonetica cuvintelor, traducerile, îngrijorarea cu privire la gramatică și așa mai departe.

Dacă ai citit atât de departe, poți să-ți faci o favoare verificându-ne. Am creat online un curs de engleză care întruchipează toate lucrurile bune pe care tocmai le-am menționat și chiar mai mult. Aduce avantajele menționate mai sus ale resurselor audio engleze, economisind timp, structura și aspectul practic în plus. Vă conectați și practicați-asta e tot! Te las să descoperi singur cursul: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 26, 2021, 10:54 am