[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hvad er de bedste lydressourcer på engelsk, og hvor kan du finde dem?

Ressourcer til at lytte til engelsk 🎧

Read this article in English: English listening resources 🎧.

Har du problemer med at forstå talt engelsk? Her er nogle gode ressourcer til at lytte til engelsk, som vil hjælpe dig med at forbedre dig!

Atlytte til engelsk er en vigtig del af indlæringen, lige så vigtig som at øve sig i at tale. At finde gode engelske lydressourcer er en af nøglerne til at opnå en god udtale på engelsk.

Og vi værdsætter vigtigheden af talt engelsk meget højt! Vi lægger vægt på at kende den engelske fonetik, have en god udtale og en god forståelse.

I den ånd er der her en samling af de bedste engelske lydressourcer (ofte med understøttende tekst), hvor du kan lytte til lydfiler på engelsk.

Sider med engelsk udtale

Selv om enhver god ordbog bør indeholde et værktøj til at lytte til ords udtale, vil jeg gerne præsentere dig for det, vi kalder engelske udtaleordbøger.

Disse giver dig mulighed for at lytte til flere eksempler end dem, der findes i traditionelle onlineordbøger. De giver dig mulighed for at slå op og finde udtalen af de ord, du ønsker. Og det er lydoptagelser, der er lavet af engelsktalende med forskellige accenter fra hele verden. Din opgave - efterlign dem og prøv at komme så tæt som muligt på den originale udtale!

Wiktionary på engelsk

Den engelske udgave af Wiktionary, der findes på en.wiktionary.org, er naturligvis blandt de bedste engelske onlineordbøger på engelsk, fordi den indeholder:

 • udtale, med en eller flere lydfiler til at lytte til;
 • en eller flere fonetiske transskriptioner for at hjælpe dig med at skelne mellem det, du hører;
 • noter om forskellene fra en region til en anden (amerikansk engelsk, britisk engelsk, eller nogle gange endda australsk, newzealandsk osv.);
 • og naturligvis en definition af ordet.

Hver gang du er i tvivl, kan du slå det op i Wiktionary - din lytteforståelse og udtale vil uden tvivl blive bedre med tiden!

Forvo

Forvo er en rig platform, som har en lydbank, der er organiseret efter kategori og sprog.

På trods af de invasive reklamer kan du finde mange mulige accenter for det samme ord, lydeksempler og potentielt en lille definition på engelsk (men ikke altid).

English listening resources

Forvo (ordbog med udtale)

Det fantastiske ved Forvo er den enorme database. For engelsk kan du finde 278.190 udtaler for 167.937 forskellige ord. Nogle ord har en enkelt optagelse (hvilket allerede er så meget bedre end ikke at have nogen!), mens andre eksempler har et bredt udvalg af optagelser. Her er et eksempel med ordet awesome.

Kort sagt, hvis du vil slå et ords udtale op, så er det helt sikkert på Forvo!

Som en lille bonus kan du bede om udtale af et nyt ord eller en ekstra udtale for et eksisterende ord, som du endnu ikke synes overbevisende nok. Du har også mulighed for at hjælpe dem, der lærer dit modersmål, ved at optage de foreslåede ord og sætninger.

Den eneste potentielle ulempe - kvaliteten af disse optagelser er uforudsigelig.

Projet Shtooka

Projet Shtooka samler optagelser på 18 sprog, herunder engelsk.

English listening resources

Project Shtooka (ordbog med udtale)

Den måde, som denne platform fungerer på, er ret enkel:

 • Vælg et sprog, og slå et ord op i øverste højre hjørne af skærmen;
 • klik på Søg,
 • lyt til udtalen af ordet ved at klikke på højttaleren ved siden af ordet.

Endelig kan du kontrollere, hvilken accent der bruges, ved at klikke på det blå punkt til højre i afspilningslinjen for at finde ud af, hvor taleren kommer fra.

Det er meget praktisk og nemt at bruge!

OK, det er fint, vil du sige, men det er langsomt at arbejde med de enkelte ord, og det er ikke nok. Kan vi ikke lære udtale gennem sætninger, almindelige eksempler, der er taget fra virkeligt indhold, som f.eks. YouTube eller filmuddrag! Well, I'm glad you asked!

Find tekster med lyd på engelsk

Her er en af de bedste måder at blive fortrolig med talt engelsk på, hvis du allerede kan læse - lyt til lydressourcer på engelsk med den tilsvarende tekst.

RhinoSpike

Jeg råder dig til at få en profil på Rhinospike.com som vil give dig adgang til nye engelske lydressourcer samt til mange andre sprog.

English listening resources

RhinoSpike (lydtekster for elever, der lærer engelsk)

Derefter skal du klikke på fanen øverst på Browse by language (Gennemse efter sprog ) og vælge engelsk og derefter Transcriptions (Transskriptioner).

Og så - gå løs!

Der er generelt to typer af format:

 • enten en YouTube-video med transskriptionen herunder,
 • eller en lydfil af en tekst (ofte opdigtet eller måske et uddrag af en roman).

Emnet er ikke så vigtigt her. Selv om det er rigtigt, at vi ved at lære om et emne, som vi kan lide, har vi generelt en tendens til at nyde processen med at dykke ned i engelsk indhold endnu mere, vugget af en engelsktalendes stemme. Det vigtigste er at blive fortrolig med talt engelsk.

Jeg er glad for at kunne præsentere denne platform for netop dig, fordi den forbinder folk som dig og mig fra hele verden. Den giver os mulighed for at lære omkring fyrre sprog, og vi har adgang til et væld af lydressourcer på engelsk eller de fleste sprog, du kan tænke på.

Som sædvanlig har engelsk den største mængde indhold, men det er endnu bedre for os! Så brug siden og få mest muligt ud af den - klik, tal og gentag!

Klik, lyt, lyt, gentag og lær engelsk som en vej til flydende sprogfærdighed. Det er de hemmelige ingredienser til succes med engelskundervisning online Click & Speak som har mere end 17 timers dialoger, de 5.000 mest anvendte ord, som vil give dig mulighed for at beherske 96 % af det talte engelsk, detaljeret arbejde med fonetik og meget mere![Mere information... ]

Youglish

Den tidligere ressource, Rhinospike, tilbyder to typer af format, nemlig YouTube-videoer med transskriptioner nedenfor, og et andet fantastisk websted, som er specielt designet til at gøre det, hedder Youglish.

Youglish har størrelsesfordelen - du kan søge efter et ord på engelsk og lytte til det i forbindelse med en YouTube-video. Dette giver dig fordelen af kontekst og kvalitet (accenter, forskellige stemmer). Den perfekte kombination til at kontrollere udtalen af et ord, mens du nyder et par minutters interessant indhold (f.eks. vises mange TEDTalks ofte i resultaterne).

English listening resources

Youglish er en platform, som giver dig mulighed for at analysere amerikanske engelske tekster med lyd!

For hvert ord tilbyder platformen dig en fin liste med videoresultater, så du kan lytte til det pågældende ord... derefter kan du frit fortsætte med at se videoen for sjov og nyde et rigt, naturligt engelsk af høj kvalitet - præcis som vi kan lide det!

YouTube

Når vi nu taler om YouTube, vil jeg gerne dele en anden løsning til at finde lytteressourcer på engelsk og arbejde på din forståelse og udtale... og alt dette med simple MP3-lydfiler på engelsk. Det er ganske enkelt:

Hvis du finder en YouTube-video, som du er vild med, kan du lave den om til en lydressource til at lære engelsk!

Kan du lide YouTube? Her er vores udvalg af nogle af de bedste engelsktalende YouTubers!

Brug et websted til at downloade de YouTube-videoer, du er glad for, som f.eks. https://www. y2mate.com/en68, der giver dig mulighed for at konvertere video- eller lydressourcer til MP3-filer. I vores tilfælde vælger vi lyd.

Det giver dig mulighed for at oprette en reserve af lydfiler, som du kan bruge igen og igen og også for at arbejde på din accent med vores teknik. Lidt længere nede i artiklen vil vi forklare dig, hvordan du nemt kan arbejde på din udtale og din accent på engelsk med MP3-filer.

I mellemtiden, hvad med at se en film? Lad os tilføje et filmisk touch til vores søgning efter engelske lydressourcer!

Find uddrag fra film på engelsk

You amuse me, Mr Bond! - A View to a Kill

I'm gonna make him an offer he can't refuse - The Godfather

You're only supposed to blow the bloody doors off! - The Italian Job

Overraskelse! Inden vi kigger på en komplet artikel om, hvordan du lærer engelsk med film (som kommer snart), får vi en lille forsmag med nogle filmuddrag.

Endnu en gang er ideen at forblive koncentreret om den rigtige engelske udtale af ord, når de er en del af en sætning.

De uddrag, jeg har valgt, er for det meste ikke længere end 10 sekunder, så det vil give jer mulighed for at fokusere på kvaliteten af jeres arbejde, snarere end kvantiteten :)

Moviesoundclip

Moviesoundclip.net er min yndlingsplatform til at finde filmuddrag og lytte til dem.

Denne onlineplatform giver den bedste balance mellem kvalitet og kvantitet. Der findes faktisk snesevis af websteder som dette, men kvaliteten af optagelserne er ofte dårlig, og udvalget af uddrag er ret snævert.

English listening resources

Lær engelsk med filmcitater

Det bedste er, at selv om du ikke kender filmen (eller måske uden at genkende titlen på engelsk), vil du have det sjovt bare ved at lytte til engelsk lyd, den ægte lyd af rent engelsk, der kommer fra en skuespillers læber i aktion, i et citat fuld af vid. Og efter to eller tre lytninger kan det virkelig give dig lyst til at se hele filmen!

Jeg vil tale om dette igen i en mere komplet artikel snart, men indtil da:

 • Vælg en film, uanset hvad det er,
 • har du to muligheder: enten kan du lytte til uddraget uden at downloade det, eller du kan downloade det. Den anden mulighed anbefales og er mere effektiv, jeg fortæller dig hvorfor om et øjeblik.
 • Og så har du et uddrag, som kun er få sekunder langt, og som du kan lytte til så meget du vil, indtil du er i stand til at gentage det, skuespilleren siger, i samme hastighed som ham.

Wavelist

Wavelist er en side, som minder meget om den foregående.

Selv om antallet af optagelser er lidt lavere, har denne platform også et fint udvalg af filmuddrag. Det er et godt alternativ til Moviesoundclip hvis du ikke kan finde en bestemt film, eller hvis du bare ønsker at ændre lidt på tingene.

Og du kan selvfølgelig altid downloade citaterne i MP3-format for at skabe en samling citater, som du kender og nemt kan udtale.

Nu vil jeg gerne vise dig en teknik, som du straks kan anvende for at arbejde med disse lydfiler og få en autentisk accent.

En metode til at forbedre din udtale på engelsk

Så...

 • Du har besluttet at downloade en lydfil fra Rhinospike for at forbedre din udtale?
 • Eller måske har du en lydfil fra en god YouTube-video?
 • Eller måske et udvalg af filmuddrag, der er downloadet på din computer?

Fint!

Nu vil jeg gerne præsentere dig for en software, som vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af de engelske lytteressourcer, som du har valgt, og dermed opnå en god accent og korrekt udtale på engelsk.

Audacity

Audacity er en simpel gratis software, som du kan downloade her. Det giver dig mulighed for at fokusere på en del af en lyd på engelsk, som du har valgt, for kun at gentage den del, som interesserer dig.

Ved at gøre dette er du ikke længere afhængig af lydfilen, når du lytter og gentager : lydfilen afhænger af dig, det er dig, der styrer, hvor den skal starte, hvor den skal slutte, hvornår den skal afspilles eller sættes på pause osv... Det er perfekt (og endda vigtigt) for at få den samme udtale som den, der er i MP3-filerne.

Alle de ressourcer, vi har set indtil nu, har ført os til dette punkt. Du har ressourcerne, det er nu op til dig at bruge dem for at forbedre dig! I denne artikel har du et rigtigt sproglaboratorium til din rådighed!

Lyt til mere engelsk for at forbedre dig

Sådan, du har udforsket hele mit arsenal af websteder og platforme, som vil hjælpe dig med at finde engelske lydressourcer og dermed nyde engelsk indhold på engelsk på en mere aktiv måde, bruge dem, kontrollere dem og arbejde på dit talte engelsk!

Podcasts og lydbøger

Der er en anden type lydressourcer, der er fremragende til at forbedre din forståelse af talt engelsk (og dit ordforråd), og det er podcasts og lydbøger. De er selvfølgelig mere avancerede (længere, indeholder mere ordforråd), når vi tager hensyn til de teknikker, som vi har udforsket, og derfor vil vi tale om dem senere, i fremtidige artikler.

Engelsk træning med udtale/lyd

Ønsker du at lytte til engelsk for at forbedre dig? Det er godt ... men måske vil du gerne undgå at spilde din tid ved konstant at gå frem og tilbage mellem flere ressourcer, lede efter lyd på engelsk, downloade den ... vælge de interessante dele, der er værd at tjekke, se om du har forstået godt, kigge efter fonetik af ord, oversættelser, bekymre dig om grammatik osv.

Hvis du har læst så langt, kan du virkelig gøre dig selv en tjeneste ved at tjekke os ud. Vi har nemlig lavet et engelskuddannelseskursus online, som indeholder alle de gode ting, som jeg lige har nævnt, og endnu mere. Det bringer de ovennævnte fordele ved engelske lydressourcer, tidsbesparelse, strukturen og det praktiske aspekt oven i købet med sig. Du logger ind og øver dig - det er det hele! Jeg vil lade dig selv opdage kurset: Click & Speak.

Audio resources in English

Profile picture for Sébastien Milhomme

Sébastien Milhomme

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:45 pm