[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Vill du lära dig engelska? Här är var du ska börja.

Sju saker du bör sluta göra om du vill lära dig engelska

Vill du lära dig engelska? Du bör inte alltid lägga till nya saker till dina studievanor. Du behöver ofta ta bort några.

Eller, som engelska talare säger:

Sometimes, less is more.

Så, vad gör du när du inte arbetar för att uppnå dina mål? Vad håller du med om att göra som kommer i vägen för din framgång i att lära sig engelska?

Här kommer en lista över sju saker du bör sluta göra för att börja göra verkliga framsteg på engelska. Några av dessa aktiviteter är lättare att sluta än andra, men det är värt att försöka.

1. Sluta titta på TV

Att slå på TV: n är ett enkelt val. Kanal hopping är beroendeframkallande och gör oss passiva, bara åskådare av vårt eget liv. Varje minut framför skärmen är 60 sekunder förlorade, som du kunde ha använt för att nå dina mål.

Ironin är att titta på TV-program på engelska, som väljs av dig och som är utan reklam, kan enkelt omvandla tid du slösa till dyrbar och intelligent engelsk praxis. Att titta på TV på ditt eget språk är ett slöseri med tid, medan du tittar på engelskspråkig TV kan verkligen öka din engelska nivå!

Sluta använda Facebook

Facebook är den nya boob tube (tv). Det utnyttjar vårt behov av mänsklig kontakt och för att inte tala om våra personuppgifter.

Med undantag för att ge dig en extra minut för en badrum paus, reklamfilmer är inte något du vill ha i ditt liv. I motsats till att titta på TV, där du vet att det är dags att gå och lägga dig eftersom din favoritprogram är över, är du ständigt utsatt för det blå ljuset, vilket förstör kvaliteten på din sömn.

Om du kan ta tillbaka all den dödtiden, kan du använda den för att öva mer engelska.

Du kan träffa dina vänner i verkliga livet. När det gäller att träffa nya människor kan du göra det på webbplatser som Meetup.

3. Sluta ha giftiga relationer

Det är alltid lättare att kritisera än att agera. Att göra narr av utlänningar som talar engelska är lätt, men att tala bättre än dem är svårt.

Människor som fortsätter att berätta att du inte kommer att lyckas lära sig engelska (medan de aldrig försöker något nytt) förtjänar inte din vänskap.

Det är alltid ett svårt val att göra, men att tolerera deras avskyvärda kommentarer ger dem kredit att de inte förtjänar. Om det finns människor runt dig som undergräver din moral och suger energin ur dig som leeches, bör du bara låta dem gå. Det är energi du kan investera någon annanstans, så avstånd dig från dem.

Detta kommer att lämna plats för bättre vänner och relationer, både på engelska och på ditt modersmål.

4. Sluta arbeta på andra språk

För att verkligen utvecklas på engelska, fokusera bara på engelska.

Vill du plaska på tyska och spanska också? Vad, lära sig att tala flytande engelska är det inte redan komplicerat nog? Sluta göra lite av allt, för att du inte kommer att uppnå någonting. Ge allt du har att lära sig engelska och uppnå så mycket du kan. Inga fler ursäkter!

Det kommer fortfarande att finnas tid för nya språk efter att ha läst engelska. Och efter att ha nått en bekväm nivå på ditt första främmande språk blir det mycket lättare att lägga till andra.

5. Sluta slösa bort dina pengar

Du behöver inte att sex dollar latte att börja din dag. Våra ego-och reklamstrategier gör oss inte en tjänst och får oss att slösa bort de pengar vi arbetade så hårt för.

Var omtänksam innan du spenderar. Minimera avfall. Investera i dig själv.

De pengar du sparar gör att du kan göra saker som är mer meningsfulla och att öva din engelska längre och ytterligare förbättra dina språkkunskaper.

6. Sluta läsa utan att uttala

Engelska uttalas inte som det är skrivet och skrivs inte som det uttalas.

Läsa på engelska är föreställa uttalet i motsats till att veta det. Detta kommer sannolikt att lämna dig med en oförståelig utländsk accent.

Gör dig själv en tjänst och investera i förbättra ditt uttal. Lär dig grunderna i engelska fonetik, kontrollera uttalet av de ord du studerar och lär dig använda dina öron. Världen av talat engelska kommer att öppna sig för dig.

7. Sluta använda ditt modersmål

Ditt modersmål kommer i vägen för att uppnå din fulla potential att lära sig främmande språk.

Sluta använda ditt modersmål. Släpp ankaret. Öva engelska överallt och hela tiden, oavsett din nuvarande nivå kan vara.

När utomlands, undvik människor från ditt land som pesten. När du är i ditt eget land, minimera den tid du spenderar talar ditt modersmål så mycket som möjligt, från dina egna tankar och inre monologer.

Under dessa perioder frånvarande från ditt modersmål kommer du fortfarande att behöva uttrycka dig själv och konsumera ny information, men du kommer att bli tvungen att göra det med engelska.

För att lära sig att säga ja måste du också veta hur man säger nej.

Tagning!

Om du vill förbättra din engelska och äntligen känna dig lugn när du talar, kolla in vår kurs som heter Klicka & Tala.

One last thing

Om du gillade den här artikeln och fann det användbart, överväg att dela den med människor du känner!


Bekräftelse

Formatet på denna artikel inspirerades av en artikel på engelska på Medium, kallad 13 Things You Should Give Up If You Want To Be Successful.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 17, 2021, 11:41 am