Θέλετε να μάθετε αγγλικά; Εδώ είναι από πού να ξεκινήσετε.

Επτά πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αν θέλετε να μάθετε αγγλικά 🤫

Θέλεις να μάθεις Αγγλικά; Δεν πρέπει πάντα να προσθέτετε νέα πράγματα στις συνήθειες σπουδών σας. Συχνά πρέπει να αφαιρέσετε μερικά.

Ή, όπως λένε οι αγγλόφωνοι:

Sometimes, less is more.

Λοιπόν, τι κάνετε όταν δεν εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας; Τι συμφωνείτε να κάνετε που παρεμποδίζει την επιτυχία σας στην εκμάθηση αγγλικών;

Εδώ έρχεται μια λίστα με επτά πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να αρχίσετε να κάνετε πραγματική πρόοδο στα αγγλικά. Ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες είναι πιο εύκολο να σταματήσουν από άλλες, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε.

1. Σταματήστε να παρακολουθείτε τηλεόραση

Η ενεργοποίηση της τηλεόρασης είναι μια εύκολη επιλογή. Το Channel hopping είναι εθιστικό και μας κάνει παθητικούς, απλούς θεατές της δικής μας ζωής. Κάθε λεπτό μπροστά από την οθόνη χάνεται 60 δευτερόλεπτα, τα οποία θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Η ειρωνεία είναι ότι η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων στα αγγλικά, που επιλέγονται από εσάς και χωρίς διαφημίσεις, μπορεί εύκολα να μετατρέψει το χρόνο που χάνετε σε πολύτιμη και έξυπνη αγγλική πρακτική. Σημασία, Βλέποντας τηλεόραση στη δική σας γλώσσα είναι χάσιμο χρόνου, ενώ βλέποντας τηλεόραση αγγλικής γλώσσας μπορεί πραγματικά να ενισχύσει το αγγλικό επίπεδο σας!

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Facebook

Το Facebook είναι ο νέος σωλήνας boob (τηλεόραση). Εκμεταλλεύεται την ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή και για να μην αναφέρουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Με εξαίρεση την παροχή ενός εφεδρικού λεπτού για ένα διάλειμμα στο μπάνιο, οι διαφημίσεις δεν είναι κάτι που θέλετε στη ζωή σας. Σε αντίθεση με την παρακολούθηση της τηλεόρασης, όπου γνωρίζετε ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθείτε επειδή η αγαπημένη σας εκπομπή έχει τελειώσει, είστε συνεχώς εκτεθειμένοι στο μπλε φως, το οποίο καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου σας.

Εάν μπορείτε να πάρετε πίσω όλο αυτό το νεκρό χρόνο, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για να εξασκήσετε περισσότερα αγγλικά.

Μπορείτε να συναντήσετε τους φίλους σας στην πραγματική ζωή. Όσο για τη συνάντηση νέων ανθρώπων, μπορείτε να το κάνετε σε ιστότοπους όπως Meetup.

3. Σταματήστε να έχετε τοξικές σχέσεις

Είναι πάντα πιο εύκολο να επικρίνεις παρά να ενεργείς. Η διασκέδαση των αλλοδαπών που μιλούν αγγλικά είναι εύκολη, αλλά η καλύτερη ομιλία από αυτούς είναι δύσκολη.

Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να σας λένε ότι δεν θα πετύχετε να μάθετε αγγλικά (ενώ ποτέ δεν δοκιμάζουν κάτι νέο) δεν αξίζουν τη φιλία σας.

Είναι πάντα μια δύσκολη επιλογή, αλλά η ανοχή στα φρικτά σχόλιά τους τους δίνει πίστωση ότι δεν αξίζουν. Εάν υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας που υπονομεύουν το ηθικό σας και απορροφούν την ενέργεια από σας σαν βδέλλες, τότε θα πρέπει απλά να τους αφήσετε να φύγουν. Αυτή είναι η ενέργεια που θα μπορούσατε να επενδύσετε αλλού, οπότε αποστασιοποιηθείτε από αυτούς.

Αυτό θα αφήσει χώρο για καλύτερους φίλους και σχέσεις, στα αγγλικά και στη μητρική σας γλώσσα.

4. Σταματήστε να εργάζεστε σε άλλες γλώσσες

Για να προχωρήσετε πραγματικά στα αγγλικά, εστιάστε μόνο στα αγγλικά.

Θέλεις να ανακατευτείς και σε κάποια γερμανικά και κάποια ισπανικά; Ποια, μαθαίνοντας να μιλάτε άπταιστα αγγλικά δεν είναι ήδη αρκετά περίπλοκο; Σταματήστε να κάνετε λίγο από όλα, γιατί θα καταλήξετε να μην επιτύχετε τίποτα. Δώστε ό, τι έχετε στην εκμάθηση αγγλικών και επιτύχετε όσο μπορείτε. Όχι άλλες δικαιολογίες!

Θα υπάρχει ακόμα χρόνος για νέες γλώσσες μετά την εκμάθηση αγγλικών. Και, αφού φτάσετε σε ένα άνετο επίπεδο στην πρώτη σας ξένη γλώσσα, η προσθήκη άλλων θα είναι πολύ πιο εύκολη.

5. Σταματήστε να σπαταλάτε τα χρήματά σας

Δεν χρειάζεστε αυτό το latte έξι δολαρίων για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Οι στρατηγικές μας για το εγώ και τη διαφήμιση δεν μας κάνουν χάρη και μας κάνουν να σπαταλάμε τα χρήματα για τα οποία δουλέψαμε τόσο σκληρά.

Να είστε προσεκτικοί πριν περάσετε. Ελαχιστοποιήστε τα απόβλητα. Επενδύστε στον εαυτό σας.

Τα χρήματα που εξοικονομείτε θα σας επιτρέψουν να κάνετε πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία και να εξασκήσετε τα αγγλικά σας περισσότερο και να βελτιώσετε περαιτέρω τις γλωσσικές δεξιότητές σας.

6. Σταματήστε να διαβάζετε χωρίς να προφέρετε

Τα αγγλικά δεν προφέρονται με τον τρόπο που γράφονται και δεν γράφονται με τον τρόπο που προφέρονται.

Ανάγνωση στα αγγλικά είναι φανταστείτε η προφορά σε αντίθεση με τη γνώση της. Αυτό πιθανότατα θα σας αφήσει με μια ακατανόητη ξένη προφορά.

Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και επενδύστε σε βελτίωση της προφοράς σας. Μάθετε τα βασικά της αγγλικής φωνητικής, ελέγξτε την προφορά των λέξεων που μελετάτε και μάθετε χρησιμοποιώντας τα αυτιά σας. Ο κόσμος των ομιλούμενων αγγλικών θα σας ανοίξει.

7. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη μητρική σας γλώσσα

Η μητρική σας γλώσσα παρεμποδίζει την επίτευξη του πλήρους δυναμικού σας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη μητρική σας γλώσσα. Αφήστε την άγκυρα. Πρακτική αγγλικά παντού και όλη την ώρα, ανεξάρτητα από το τρέχον επίπεδο σας μπορεί να είναι.

Όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό, αποφύγετε τους ανθρώπους από τη χώρα σας σαν την πανούκλα. Όταν βρίσκεστε στη χώρα σας, ελαχιστοποιήστε το χρόνο που ξοδεύετε μιλώντας τη μητρική σας γλώσσα όσο το δυνατόν περισσότερο, ξεκινώντας από τις δικές σας σκέψεις και τους εσωτερικούς μονόλογους.

Σε αυτές τις περιόδους που απουσιάζουν από τη μητρική σας γλώσσα, θα έχετε ακόμα την ανάγκη να εκφραστείτε και να καταναλώσετε νέες πληροφορίες, αλλά θα αναγκαστείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας Αγγλικά.

Για να μάθετε να λέτε ναι, πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να πείτε όχι.

Αναλάβετε δράση!

Αν θέλετε να βελτιώσετε τα αγγλικά σας και τελικά να αισθανθείτε άνετα όταν μιλάτε, δείτε το μάθημά μας που ονομάζεται Κάντε Κλικ & Μιλήστε.

One last thing

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο, σκεφτείτε να το μοιραστείτε με άτομα που γνωρίζετε!


Επιβεβαίωση

Η μορφή αυτού του άρθρου εμπνεύστηκε από ένα άρθρο στα αγγλικά σχετικά με Medium, ονομάζεται 13 Things You Should Give Up If You Want To Be Successful.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 17, 2021, 11:41 am