[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Akarsz angolul tanulni? Itt van, hol kezdjem.

Hét dolog, amit abba kell hagynia, ha angolul akar tanulni 🤫

Akarsz angolul tanulni? Nem szabad mindig új dolgokat hozzáadnia a tanulási szokásaihoz. Gyakran el kell távolítania néhányat.

Vagy, ahogy az angol hangszórók mondják:

Sometimes, less is more.

Szóval, mit csinálsz, ha nem a céljaid elérésén dolgozol? Mit értesz egyet abban, hogy azt teszed, ami az angol nyelvtanulás sikerének útjában áll?

Itt jön egy lista hét dolog, amit abba kell hagynia, hogy valódi előrelépést kezdjen Angolul. Néhány ilyen tevékenység könnyebb kilépni, mint mások, de érdemes megpróbálni.

1. Hagyja abba a tévénézést

A TV bekapcsolása egyszerű választás. A csatornaugrás függőséget okoz, és passzív, puszta nézővé tesz minket a saját életünkből. Minden perc előtt a képernyő 60 másodperc Elveszett, amit lehetett volna használni, hogy elérje a céljait.

Az irónia az, hogy az angol nyelvű tévéműsorok nézése, amelyeket Ön választ, és amelyek reklámok nélkül vannak, könnyen átalakíthatja az időt, amelyet pazarol, értékes és intelligens angol gyakorlatgá. Jelentés, tévénézés a saját nyelvén egy időpocsékolás, miközben nézi az angol nyelvű TV valóban növeli az angol szintet!

Hagyja abba a Facebook használatát

A Facebook az új mellcső (televízió). Kihasználja az emberi kapcsolat iránti igényünket, nem is beszélve a személyes adatainkról.

Kivéve, hogy egy tartalék percet biztosít a fürdőszobai szünetre, a reklámok nem olyan, amit az életedben akarsz. Ellentétben a tévénézéssel, ahol tudod, hogy itt az ideje aludni, mert a kedvenc műsorod véget ért, folyamatosan ki van téve a kék fénynek, ami tönkreteszi az alvás minőségét.

Ha vissza tudod venni az összes halott időt, használhatnád, hogy többet gyakorolj Angolul.

Találkozhatsz a barátaiddal a való életben. Ami az új emberekkel való találkozást illeti, ezt megteheti olyan webhelyeken, mint például Meetup.

3. Hagyja abba a mérgező kapcsolatokat

Mindig könnyebb kritizálni, mint cselekedni. Az angolul beszélő külföldiek szórakoztatása egyszerű, de a jobb beszéd, mint ők, nehéz.

Azok az emberek, akik folyamatosan azt mondják neked, hogy nem sikerül angolul tanulni (miközben soha nem próbálnak semmi újat), nem érdemlik meg a barátságát.

Mindig nehéz döntést hozni, de a szörnyű megjegyzéseik elviselése olyan hitelt ad nekik, amelyet nem érdemelnek meg. Ha vannak körülötted olyan emberek, akik aláássák a morálodat, és kiszívják belőled az energiát, mint a piócák, akkor csak engedd el őket. Ez az energia lehet befektetni máshol, így a távolság magad tőlük.

Ez helyet hagy a jobb barátok és kapcsolatok számára, angolul és anyanyelvén egyaránt.

4. Ne dolgozzon más nyelveken

Annak érdekében, hogy valóban fejlődjön angolul, csak az angolra összpontosítson.

Akarsz egy kis németet és egy kis spanyolt is? Mi, tanulás folyékonyan beszélni angolul nem elég bonyolult? Ne csinálj egy kicsit mindent, mert végül semmit sem fogsz elérni. Adj mindent, amit tudsz, hogy megtanulj angolul, és elérj annyit, amennyit csak tudsz. Nincs több kifogás!

Az angol nyelvtanulás után még mindig lesz idő új nyelvekre. Miután elérte a kényelmes szintet az első idegen nyelvén, mások hozzáadása sokkal könnyebb lesz.

5. Ne pazarolja a pénzét

Nem kell, hogy a hat dolláros latte kezdeni a napot. Az egónk és a reklámstratégiánk nem tesz nekünk szívességet, és arra kényszerít minket, hogy pazaroljuk a pénzt, amiért olyan keményen dolgoztunk.

Legyen átgondolt a kiadások előtt. Minimalizálja a hulladékot. Fektessen be magadba.

A megtakarított pénz lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen, amelyek értelmesebbek, és hosszabb ideig gyakorolják az angol nyelvet, és tovább javítják a nyelvi készségeket.

6. Hagyja abba az olvasást kiejtés nélkül

Az angol nyelvet nem úgy ejtik ki, ahogy írták, és nem úgy írják, ahogy kiejtik.

Olvasás angolul van képzelődés a kiejtés, szemben a tudással. Ez valószínűleg érthetetlen idegen akcentussal hagyja el önt.

Tegyen meg magának egy szívességet, és fektessen be a kiejtés javítása. Ismerje meg az angol fonetika alapjait, ellenőrizze a tanult szavak kiejtését, majd tanuljon a fülével. A beszélt angol világ megnyílik neked.

7. Hagyja abba az anyanyelv használatát

Az anyanyelved akadályozza az idegen nyelvek tanulásában rejlő teljes potenciál elérését.

Ne használja az anyanyelvét. Engedje el a horgonyt. Gyakorold az angol nyelvet mindenhol és mindig, bármi legyen is a jelenlegi szinted.

Amikor külföldön, kerülje el az országából származó embereket, mint a pestis. Ha a saját hazájában tartózkodik, minimalizálja azt az időt, amelyet anyanyelvén beszél, amennyire csak lehetséges, saját gondolataiból és belső monológjaiból kiindulva.

Ezekben az időszakokban az anyanyelvén kívül még mindig szükség lesz arra, hogy kifejezze magát, új információkat fogyasztjon, de erre angol nyelven kényszerül.

Annak érdekében, hogy megtanuljon igent mondani, tudnia kell, hogyan kell nemet mondani.

Cselekedj!

Ha azt szeretnénk, hogy javítsa az angol, végül úgy érzi, nyugodt, amikor beszél, nézd meg a tanfolyam neve Kattints & Beszélj.

One last thing

Ha tetszett ez a cikk, és hasznosnak találta, kérjük, fontolja meg, hogy ossza meg az emberek tudod!


Elismerés

Ennek a cikknek a formátumát egy angol nyelvű cikk ihlette Medium, hívott 13 Things You Should Give Up If You Want To Be Successful.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 17, 2021, 11:41 am