[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Vil du lære engelsk? Her er, hvor du kan begynde.

Syv ting, du skal holde op med at gøre, hvis du vil lære engelsk 🤫

Vil du lære engelsk? Du bør ikke altid tilføje nye ting til dine studievaner. Du skal ofte fjerne nogle.

Eller, som engelsktalende siger:

Sometimes, less is more.

Hvad gør du så, når du ikke arbejder på at nå dine mål? Hvad er du enig i at gøre, som kommer i vejen for din succes med at lære engelsk?

Her kommer en liste over syv ting, som du bør holde op med at gøre for at begynde at gøre reelle fremskridt på engelsk. Nogle af disse aktiviteter er lettere at stoppe end andre, men det er værd at prøve.

1. Stop med at se tv

At tænde for tv'et er et nemt valg. Kanalhopping er vanedannende og gør os passive, blot tilskuere til vores eget liv. Hvert minut foran skærmen er 60 tabte sekunder, som du kunne have brugt til at nå dine mål.

Det ironiske er, at det at se tv-programmer på engelsk, som du selv har valgt, og som er uden reklamer, nemt kan forvandle den tid, du spilder, til værdifuld og intelligent engelskøvelse. Det vil sige, at det er spild af tid at se tv på dit eget sprog, mens det at se tv på engelsk virkelig kan øge dit engelskniveau!

Stop med at bruge Facebook

Facebook er det nye boob tube (fjernsyn). Det udnytter vores behov for menneskelig kontakt og ikke at forglemme vores personlige data.

Med undtagelse af at give dig et ekstra minut til en toiletpause, er reklamer ikke noget, du ønsker i dit liv. I modsætning til at se tv, hvor du ved, at det er tid til at gå i seng, fordi dit yndlingsprogram er slut, er du konstant udsat for det blå lys, som ødelægger kvaliteten af din søvn.

Hvis du kan tage al den døde tid tilbage, kan du bruge den til at øve dig mere på engelsk.

Du kan møde dine venner i det virkelige liv. Hvad angår at møde nye mennesker, kan du gøre det på websteder som f.eks. Meetup.

3. Hold op med at have giftige forhold

Det er altid nemmere at kritisere end at handle. At gøre grin med udlændinge, der taler engelsk, er let, men at tale bedre end dem er svært.

Folk, der bliver ved med at fortælle dig, at du ikke vil få succes med at lære engelsk (mens de aldrig prøver noget nyt), fortjener ikke dit venskab.

Det er altid et svært valg at træffe, men at tolerere deres grusomme kommentarer er at give dem kredit, som de ikke fortjener. Hvis der er mennesker omkring dig, der underminerer din moral og suger energien ud af dig som igler, så bør du bare lade dem gå. Det er energi, som du kan investere andre steder, så tag afstand fra dem.

Det vil give plads til bedre venner og relationer, både på engelsk og på dit modersmål.

4. Stop med at arbejde på andre sprog

For virkelig at gøre fremskridt på engelsk skal du kun fokusere på engelsk.

Vil du også prøve kræfter med noget tysk og noget spansk? Hvad, er det ikke allerede kompliceret nok at lære at tale flydende engelsk? Hold op med at gøre lidt af hvert, for du vil ende med at opnå ingenting. Giv alt, hvad du har, til at lære engelsk og opnå så meget som muligt. Ikke flere undskyldninger!

Der vil stadig være tid til nye sprog, når du har lært engelsk. Og når du har nået et behageligt niveau i dit første fremmedsprog, vil det være meget lettere at tilføje andre sprog.

5. Hold op med at spilde dine penge

Du har ikke brug for den latte til seks dollars for at starte din dag. Vores ego og reklamestrategier gør os ikke en tjeneste og får os til at spilde de penge, vi har arbejdet så hårdt for.

Vær eftertænksom, før du bruger pengene. Minimer spild. Invester i dig selv.

De penge, du sparer, vil give dig mulighed for at gøre ting, der er mere meningsfulde, og for at øve dit engelsk længere og forbedre dine sprogfærdigheder yderligere.

6. Hold op med at læse uden at udtale

Engelsk udtales ikke, som det skrives, og skrives ikke, som det udtales.

Atlæse på engelsk er at forestille sig udtalen i modsætning til at kende den. Dette vil højst sandsynligt efterlade dig med en uforståelig udenlandsk accent.

Gør dig selv en tjeneste og invester i at forbedre din udtale. Lær det grundlæggende i engelsk fonetik, tjek udtalen af de ord, du studerer, og lær ved hjælp af dine ører. Verden af talt engelsk vil åbne sig for dig.

7. Hold op med at bruge dit modersmål

Dit modersmål står i vejen for, at du kan opnå dit fulde potentiale i at lære fremmedsprog.

Hold op med at bruge dit modersmål. Giv slip på ankeret. Øv dig på engelsk overalt og hele tiden, uanset hvilket niveau du har på nuværende tidspunkt.

Når duer i udlandet, skal du undgå folk fra dit land som pesten. Når du er i dit eget land, skal du minimere den tid, du bruger på at tale dit modersmål, så meget som muligt og tage udgangspunkt i dine egne tanker og indre monologer.

I disse perioder uden dit modersmål vil du stadig have behov for at udtrykke dig og indtage nye oplysninger, men du vil være tvunget til at gøre det på engelsk.

For at lære at sige ja, skal du også vide, hvordan du siger nej.

Gør noget!

Hvis du ønsker at forbedre dit engelsk og endelig føle dig tryg ved at tale, kan du tjekke vores kursus kaldet Klik og tal.

One last thing

Hvis du kunne lide denne artikel og fandt den nyttig, så overvej venligst at dele den med folk, du kender!


Anerkendelse

Formatet i denne artikel er inspireret af en artikel på engelsk på Medium, der hedder 13 Things You Should Give Up If You Want To Be Successful.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:46 pm