[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Искате ли да научите английски? Ето откъде да започнем.

Седем неща, които трябва да спрете да правите, ако искате да научите английски 🤫

Искате ли да научите английски? Не винаги трябва да добавяте нещо ново към учебните си навици. Често трябва да премахнете някои от тях.

Или както казват англоговорящите:

Sometimes, less is more.

И така, какво правите, когато не работите за постигането на целите си? Какво сте съгласни да направите, което пречи на вашия успех в изучаването на английски език?

Ето списък от седем неща, които трябва да спрете да правите, за да започнете да правите истински напредък по английски езикезик . Някои от тези дейности са по-лесни за хвърляне от други, но си струва да опитате.

1. Спрете да гледате телевизия

Включването на телевизора е лесен избор. Превключването на каналите е пристрастяващо и ни прави пасивни, прости зрители на нашия собствен живот. Всяка минута пред екрана е загубена 60 секунди, които можете да използвате, за да постигнете целите си.

Иронията е, че гледането на телевизионни програми на английски език, които сте избрали сами и които не съдържат реклами, може лесно да превърне времето, което губите, в ценна и разумна практика на английски език. Това означава, че гледането на телевизия на родния Ви език е загуба на време, докато гледането на телевизия на английски език наистина може да повиши нивото ви на английски език!

Спрете да използвате Facebook

Facebook е нова тръба за Цици (телевизия). Той използва нашата нужда от човешки контакт, да не говорим за нашите лични данни.

С изключение на това, че ви дава свободна минута, за да се отпуснете в банята, рекламите не са това, което искате в живота си. За разлика от гледането на телевизия, когато знаете, че е време да спите, защото любимото ви шоу е свършило, непрекъснато сте изложени на синя светлина, която разрушава качеството на съня ви.

Ако можете да върнете цялото това мъртво време, можете да го използвате, за да практикувате повече английски език.

Можете да се срещнете с приятелите си в реалния живот. Що се отнася до запознаването с нови хора, можете да го направите на сайтове като Meetup.

3. Спрете да имате токсични взаимоотношения

Винаги е по-лесно да критикуваш, отколкото да действаш. Осмиването на чужденците, говорещи английски, е лесно, но говоренето по-добре от тях е трудно.

Хората, които непрекъснато ви казват, че няма да успеете да научите английски език (докато никога не се опитват нищо ново), не заслужават вашето приятелство.

Винаги е труден избор, но толерирането на ужасните им Коментари означава да им се отдаде дължимото, което не заслужават. Ако има хора около вас, които подкопават морала ви и изсмукват енергия от вас като пиявици, тогава просто трябва да ги пуснете. Това е енергия, която бихте могли да инвестирате другаде, така че се отдалечете от тях.

Това ще остави място за най-добри приятели и взаимоотношения, както на английски, така и на родния Ви език.

4. Спрете да работите на други езици

За да постигнете наистина напредък в английския език, фокусирайте се само върху английския език.

И ти ли искаш да се отдадеш на немски и испански? Че, научете се да говорите английски все още не е достатъчно трудно? Спрете да правите всичко малко по малко, защото в крайна сметка няма да постигнете нищо. Дайте всичко, което имате, на изучаването на английски език и постигнете колкото е възможно повече. Без повече извинения!

След изучаване на английски език все още ще има време за изучаване на нови езици. И като достигнете удобно ниво в първия си чужд език, добавянето на други ще бъде много по-лесно.

5. Спрете да губите парите си

Нямате нужда от това лате с шест долара, за да започнете деня си. Нашето его и рекламните стратегии не ни правят услуга и ни карат да харчим парите, за които сме работили толкова усилено.

Бъдете внимателни, преди да харчите пари. Минимизирайте отпадъците. Инвестирайте в себе си.

Спестените пари ще ви позволят да правите по-смислени неща, да практикувате английския си по-дълго и да усъвършенствате езиковите си умения още повече.

6. Спрете да четете, без да произнасяте

Английският език не се произнася по начина, по който е написан, нито се пише по начина, по който се произнася.

Четене на английски език е въображение произношението, а не познаването му. Това вероятно ще ви остави с неразбираем чужд акцент.

Направете си услуга и инвестирайте в подобряване на произношението. Научете основите на английската фонетика, проверете произношението на думите, които научавате, и научете с помощта на ушите си. Светът на говоримия английски език ще се отвори за вас.

7. Спрете да използвате родния си език

Вашият роден език ви пречи да реализирате пълния си потенциал в изучаването на чужди езици.

Спри да говориш на собствения си език. Пусни котвата. Практикувайте английски навсякъде и винаги, независимо от текущото ви ниво.

В чужбина, избягвайте хора от Вашата страна като чума. Когато сте във вашата страна, намалете максимално времето, което прекарвате в разговор на родния си език, като се движите от собствените си мисли и вътрешни монолози.

През тези периоди, които липсват в родния Ви език, все още ще имате нужда да се изразявате и да консумирате нова информация, но ще бъдете принудени да го направите, като използвате английски език.

За да се научите да казвате "да", трябва да знаете как да кажете "не".

Действайте!

Ако искате да подобрите английския си език и най-накрая да се чувствате спокойни, докато говорите, проверете нашия курс, наречен Click & Speak.

One last thing

Ако сте харесали тази статия и сте я намерили полезна, Моля, помислете дали да я споделите с хора, които познавате!


Признаване

Форматът на тази статия е вдъхновен от статия на английски език за Medium, наричам 13 Things You Should Give Up If You Want To Be Successful.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 17, 2021, 11:40 am