[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Wilt u Engels leren? Hier is waar u moet beginnen.

Zeven dingen die je niet meer moet doen als je Engels wilt leren 🤫

Wil je Engels leren? Je moet niet altijd nieuwe dingen toevoegen aan je studiegewoonten. Vaak moet je er een paar schrappen.

Of, zoals Engels sprekenden zeggen:

Sometimes, less is more.

Dus, wat doe je als je niet bezig bent met het bereiken van je doelen? Wat spreek je af om te doen wat je succes in het leren van Engels in de weg staat?

Hier komt een lijst met zeven dingen waar je mee moet stoppen om echte vooruitgang te gaan boeken in het Engels. Sommige van deze activiteiten zijn makkelijker te stoppen dan andere, maar het is het proberen waard.

1. Stop met TV kijken

De TV aanzetten is een gemakkelijke keuze. Zenderhoppen werkt verslavend en maakt ons passief, slechts toeschouwers van ons eigen leven. Elke minuut voor het scherm is 60 seconden verloren, die je had kunnen gebruiken om je doelen te bereiken.

De ironie is dat het kijken naar Engelstalige programma's, die door u gekozen zijn en die geen reclame bevatten, uw verloren tijd gemakkelijk kan omzetten in kostbare en intelligente oefening van het Engels. Met andere woorden, TV kijken in uw eigen taal is tijdverspilling, terwijl het kijken naar Engelstalige TV uw Engels niveau echt kan opkrikken!

Stop met het gebruik van Facebook

Facebook is de nieuwe boob tube (televisie). Het maakt misbruik van onze behoefte aan menselijk contact en niet te vergeten onze persoonlijke gegevens.

Met uitzondering van een minuutje voor een toiletpauze, zijn reclames niet iets wat je in je leven wilt. In tegenstelling tot tv-kijken, waarbij je weet dat het tijd is om te gaan slapen omdat je favoriete show is afgelopen, word je constant blootgesteld aan het blauwe licht, dat de kwaliteit van je slaap verpest.

Als je al die dode tijd kunt terugnemen, kun je die gebruiken om meer Engels te oefenen.

Je kunt je vrienden in het echt ontmoeten. En nieuwe mensen ontmoeten, dat kan je doen op sites als Meetup.

3. Stop met het hebben van giftige relaties

Het is altijd makkelijker om kritiek te hebben dan om iets te doen. Grappen maken over buitenlanders die Engels spreken is makkelijk, maar beter spreken dan zij is moeilijk.

Mensen die je blijven vertellen dat het je niet zal lukken om Engels te leren (terwijl ze zelf nooit iets nieuws proberen) verdienen je vriendschap niet.

Het is altijd een moeilijke keuze om te maken, maar het tolereren van hun afschuwelijke opmerkingen is hen krediet geven die ze niet verdienen. Als er mensen om je heen zijn die je moraal ondermijnen en de energie uit je zuigen als bloedzuigers, dan moet je ze gewoon laten gaan. Dat is energie die je elders zou kunnen investeren, dus neem afstand van hen.

Dit zal plaats maken voor betere vrienden en relaties, zowel in het Engels als in je moedertaal.

4. Stop met werken aan andere talen

Om echt vooruitgang te boeken in het Engels, moet u zich alleen op het Engels concentreren.

Wil je ook nog wat Duits en Spaans oefenen? Wat, vloeiend Engels leren spreken is nog niet ingewikkeld genoeg? Stop met een beetje van alles te doen, want je zult uiteindelijk niets bereiken. Geef alles wat je hebt om Engels te leren en bereik zoveel als je kunt. Geen smoesjes meer!

Na het leren van Engels is er nog tijd voor nieuwe talen. En, nadat u een comfortabel niveau in uw eerste vreemde taal hebt bereikt, zal het veel gemakkelijker zijn om andere talen toe te voegen.

5. Stop met het verspillen van uw geld

U hebt die latte van zes dollar niet nodig om uw dag te beginnen. Ons ego en reclamestrategieën doen ons geen plezier en zorgen ervoor dat we het geld verspillen waar we zo hard voor gewerkt hebben.

Wees bedachtzaam voordat je iets uitgeeft. Minimaliseer verspilling. Investeer in jezelf.

Met het geld dat u bespaart, kunt u dingen doen die zinvoller zijn en uw Engels langer oefenen en uw taalvaardigheid verder verbeteren.

6. Stop met lezen zonder uit te spreken

Engels wordt niet uitgesproken zoals het geschreven wordt en wordt niet geschreven zoals het uitgesproken wordt.

Lezen in het Engels is je de uitspraak inbeelden in plaats van ze te kennen. Dit zal je hoogstwaarschijnlijk achterlaten met een onbegrijpelijk buitenlands accent.

Doe jezelf een plezier en investeer in het verbeteren van je uitspraak. Leer de grondbeginselen van de Engelse fonetiek, controleer de uitspraak van de woorden die je bestudeert en leer met je oren te luisteren. De wereld van het gesproken Engels zal zich voor je openen.

7. Stop met het gebruik van je moedertaal

Uw moedertaal staat in de weg van het bereiken van uw volledige potentieel in het leren van vreemde talen.

Stop met het gebruik van uw moedertaal. Laat het anker los. Oefen overal en altijd Engels, wat uw huidige niveau ook is.

Als je in het buitenland bent, vermijd dan mensen uit je eigen land als de pest. Wanneer u in uw eigen land bent, beperk dan de tijd die u besteedt aan het spreken van uw moedertaal zoveel mogelijk, uitgaande van uw eigen gedachten en innerlijke monologen.

In deze perioden zonder je moedertaal zul je nog steeds de behoefte hebben om je uit te drukken en nieuwe informatie tot je te nemen, maar je zult gedwongen worden om dat in het Engels te doen.

Om ja te leren zeggen, moet je ook weten hoe je nee moet zeggen.

Onderneem actie!

Als u uw Engels wilt verbeteren en u eindelijk op uw gemak wilt voelen als u spreekt, bekijk dan onze cursus genaamd Klik & Spreek.

One last thing

Als je dit artikel leuk en nuttig vond, overweeg dan om het te delen met mensen die je kent!


Erkenning

De opmaak van dit artikel is geïnspireerd op een artikel in het Engels op Medium, genaamd 13 Things You Should Give Up If You Want To Be Successful.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 17, 2021, 11:41 am