[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Se želite naučiti angleščine? Tukaj lahko začnete.

Sedem stvari, ki jih morate prenehati početi, če se želite naučiti angleško 🤫

Se želite naučiti angleščine? V svoje učne navade ne smete vedno dodajati novih stvari. Pogosto morate nekatere odstraniti.

Ali, kot pravijo angleško govoreči:

Sometimes, less is more.

Kaj torej počnete, ko si ne prizadevate za dosego svojih ciljev? Kaj se strinjate, da počnete, kar vas ovira pri vašem uspehu pri učenju angleščine?

Tukaj je seznam sedmih stvari, ki jih morate nehati početi, da bi začeli resnično napredovati pri učenju angleščine. Nekatere od teh dejavnosti je lažje opustiti kot druge, vendar je vredno poskusiti.

1. Prenehajte gledati televizijo

Prižgati televizor je preprosta izbira. Preskakovanje kanalov povzroča zasvojenost in nas naredi pasivne, zgolj gledalce lastnega življenja. Vsaka minuta pred zaslonom je 60 izgubljenih sekund, ki bi jih lahko izkoristili za doseganje svojih ciljev.

Ironija je, da lahko z gledanjem televizijskih programov v angleščini, ki jih izberete sami in so brez oglasov, čas, ki ga zapravite, zlahka spremenite v dragoceno in pametno vadbo angleščine. Kar pomeni, da je gledanje televizije v vašem jeziku izguba časa, medtem ko lahko gledanje televizije v angleškem jeziku resnično izboljša vašo raven angleščine!

Prenehajte uporabljati Facebook

Facebook je nova televizija. Izkorišča našo potrebo po človeških stikih, da ne omenjam naših osebnih podatkov.

Z izjemo tega, da vam zagotovi prosto minuto za odmor za stranišče, reklame niso nekaj, kar bi si želeli v svojem življenju. V nasprotju z gledanjem televizije, pri katerem veste, da je čas za spanje, ker se je vaša najljubša oddaja končala, ste nenehno izpostavljeni modri svetlobi, ki uničuje kakovost vašega spanca.

Če si lahko vzamete nazaj ves ta mrtvi čas, bi ga lahko izkoristili za več vadbe angleščine.

Svoje prijatelje lahko spoznate v resničnem življenju. Kar zadeva spoznavanje novih ljudi, lahko to počnete na spletnih mestih, kot so Meetup.

3. Prenehajte imeti strupene odnose

Vedno je lažje kritizirati kot pa ukrepati. Norčevanje iz tujcev, ki govorijo angleško, je enostavno, govoriti bolje od njih pa je težko.

Ljudje, ki vam ves čas govorijo, da vam pri učenju angleščine ne bo uspelo (medtem ko sami nikoli ne poskusijo ničesar novega), si ne zaslužijo vašega prijateljstva.

Vedno se je težko odločiti, vendar jim s toleriranjem njihovih grozljivih komentarjev dajete priznanje, ki si ga ne zaslužijo. Če so okoli vas ljudje, ki spodkopavajo vašo moralo in iz vas kot pijavke izsesavajo energijo, potem jih preprosto pustite iti. To je energija, ki bi jo lahko vložili drugam, zato se od njih oddaljite.

Tako boste dobili prostor za boljše prijatelje in odnose, tako v angleščini kot v maternem jeziku.

4. Prenehajte se ukvarjati z drugimi jeziki

Če želite zares napredovati v angleščini, se osredotočite samo na angleščino.

Želite obvladati tudi nekaj nemščine in španščine? Kaj, učenje tekočega angleškega je zika še ni dovolj zapleteno? Nehajte delati od vsega po malo, saj na koncu ne boste dosegli ničesar. Dajte vse od sebe v učenje angleščine in dosezite čim več. Nič več izgovorov!

Po učenju angleščine bo še vedno dovolj časa za nove jezike. In ko boste dosegli zadovoljivo raven znanja prvega tujega jezika, bo dodajanje drugih veliko lažje.

5. Prenehajte zapravljati denar

Ne potrebujete tistega latteja za šest dolarjev, da bi začeli svoj dan. Naš ego in oglaševalske strategije nam ne delajo usluge in zaradi njih zapravljamo denar, za katerega smo se tako trudili.

Bodite premišljeni, preden začnete trošiti. Zmanjšajte zapravljanje. Vlagajte vase.

Privarčevani denar vam bo omogočil, da počnete stvari, ki so bolj smiselne, in da dlje vadite angleščino ter še bolj izboljšate svoje jezikovno znanje.

6. Prenehajte brati brez izgovarjanja

Angleščina se ne izgovarja tako, kot se piše, in se ne piše tako, kot se izgovarja.

Branje v angleščini pomeni predstavljati si izgovorjavo v nasprotju z njenim poznavanjem. Zaradi tega boste najverjetneje ostali z nerazumljivim tujim naglasom.

Naredite si uslugo in vlagajte v izboljšanje izgovarjave. Naučite se osnov angleške fonetike, preverite izgovorjavo besed, ki se jih učite, in se učite s pomočjo ušes. Svet govorjene angleščine se vam bo odprl.

7. Prenehajte uporabljati svoj materni jezik

Vaš materni jezik vas ovira pri doseganju polnega potenciala pri učenju tujih jezikov.

Prenehajte uporabljati svoj materni jezik. Spustite sidro. Angleščino vadite povsod in ves čas, ne glede na to, kakšna je vaša trenutna raven.

V tujini se izogibajte ljudi iz svoje države. Ko ste v svoji državi, čim bolj zmanjšajte čas, ki ga porabite za govorjenje v svojem maternem jeziku, pri čemer izhajate iz svojih misli in notranjih monologov.

V teh obdobjih odsotnosti maternega jezika boste še vedno imeli potrebo po izražanju in sprejemanju novih informacij, vendar boste to prisiljeni početi v angleščini.

Da bi se naučili reči da, morate znati reči tudi ne.

Ukrepajte!

Če želite izboljšati svojo angleščino in se pri govorjenju končno počutiti sproščeno, si oglejte naš tečaj z naslovom Klikni in govori.

One last thing

Če vam je bil ta članek všeč in se vam je zdel koristen, razmislite o tem, da bi ga delili z ljudmi, ki jih poznate!


Zahvala

Obliko tega članka je navdihnil članek v angleščini na spletnem mestu Medium, ki se imenuje 13 Things You Should Give Up If You Want To Be Successful.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 7:34 pm