[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hur man förbättrar din engelska genom att läsa. Vad ska min första bok på Engelska vara?

Läsning på engelska

Read this article in English: Reading in English 📚.

En komplett guide till läsning på engelska för att förbättra, med förslag på de bästa böckerna att läsa på engelska!

Det finns många sätt du kan lära dig och förbättra din engelska. Naturligtvis kan du studera ordförråd och grammatik eller prata med infödda, men läsa på engelska är ett annat bra sätt att förbättra, att vi inte talar om tillräckligt! Det låter dig associera uttalet som du redan har lärt dig med den skriftliga versionen av ordet. Den andra stora fördelen är att du kan göra det själv, och du kan läsa om något ämne du gillar. Om du är intresserad av aktuella händelser, varför inte läsa nyheterna på engelska? Om du brinner för matlagning, varför inte hitta recept från New York Cheesecake i sin ursprungliga version?

Det är viktigt att hitta sätt att öva engelska som du faktiskt njuta av - titta på filmer, tv-program, läsa serietidningar eller helt enkelt prata med infödingar! Därför zoomar vi in på var och en av dessa resurser, för att visa dig hur du gör det mesta av det och lär dig att prata engelska som ett proffs!

Som du redan fick reda på handlar det idag om att läsa. Mer specifikt kommer vi att se vilken bok att läsa på engelska enligt din nivå, men också Webbplats och övriga medel som du kan använda för att komma igång.

Läsa på engelska: varför? Hur?

Läsa en artikel från, säg, The New York Times det kan verka skrämmande om du fortfarande lär dig språket. Oroa dig inte, men det är helt normalt. För att vara motiverad och njuta av alla fördelar som läsning på engelska kan medföra, är det bättre att ta saker långsamt, ett steg i taget. Det är därför du borde försöka matcha din läsning med din förståelse nivå.

Läsa på engelska för nybörjare och experter

Okej, du är redo, du känner dig redo att öppna din första bok på engelska, men du vet inte riktigt var du ska börja. Här är några tips och tricks som hjälper dig förbättra din engelska på ett roligt sätt.

Läs och lyssna samtidigt

Reading in English

Ljudböcker låter dig höra allt du läser, och det är en gamechanger!

Först och främst är det användbart att kombinera läsa och lyssna, detta hjälper dig att berika ditt engelska ordförråd och förbättra ditt uttal samtidigt!

Det finns ett bra verktyg för att hjälpa dig att göra det - ljudböcker! Det bästa sättet skulle vara att börja med en bok som du redan har läst på ditt modersmål, eller en bok som du redan känner till. Du kommer att kunna förstå mer, för att du kan gissa betydelsen av nya eller okända ord. Gör dig bekväm, med din bok och hörlurar, och låt dig transporteras till ett annat universum! Här är några webbplatser för att hitta ljudböcker enligt din smak:

Om du är orolig att läsa en bok skulle vara för lång eller för svårt, kan du också börja med att titta på videor med undertexter på engelska.

Här är några videoklipp som är dedikerade till att lära sig engelska:

Rachel's English

Accent's Way English with Hadar

Eller, du kan också kolla in dessa filmer som gjorts av och för infödda talare:

Jenna Marbles - underhållning

It's Okay To Be Smart - vetenskap

Simple History - historia

Oroa dig inte - det finns artiklar tillägnad lära sig engelska med YouTube-videor kommer snart! 👀

Se till att alla undertexter gjordes av den person som lade upp videon. Automatiskt genererade undertexter är ofta felaktiga.

Och om du vill förbättra din lyssnande förståelse på engelska, kolla in vår guide till att förstå talat engelska! 👂

Böcker för engelska elever

Många utgivare har sina egna samlingar av tvåspråkiga böcker som är speciellt utformade för elever. Här är några förslag:

Och om du talar franska, kan du kolla in vår dedikerad artikel om ämnet!

Dessa första förslag erbjuder ett urval av klassikerna i den engelska litteraturen, medan de nästa är texter som är speciellt skrivna för elever:

 • Den Cambridge English Readers samling organiserar böckerna från samlingen enligt deras svårighetsgrad. Texten är endast skriven på originalspråket, men du kan också ladda ner en ljudversion på webbplatsen och tillämpa vår teknik för läsa och lyssna samtidigt.

 • Om du är intresserad av att läsa berättelser på engelska för nybörjare, TipTongue är en stor resurs du bör kolla in! Det är samling av böcker på engelska för tonåringar. Dessa berättelser smälter naturligt på franska med engelska och tillåter läsaren att förvärva Ordförråd Lite efter en liten stund. Det sista kapitlet är helt skrivet på engelska och ser tillbaka på hela den återstående delen av historien. Böckerna i denna samling organiseras av nivån på CEFR. En ljudversion av dessa böcker finns också att ladda ner på webbplatsen.

Reading in English

Samlingar av tvåspråkiga och enspråkiga böcker för elever på engelska

Böcker på engelska

... eller när tekniken bara vill vad som är bäst för dig!

Oavsett din nivå på engelska kan vara, det kommer alltid att finnas ord som du inte vet. Och, låt oss vara ärliga, vem är tålmodig nog att öppna ordlistan varje gång ett nytt ord kommer upp? Det finns inget mer irriterande än att stoppa din lässession för att slå upp ett ord i ordlistan. Det är att göra en lista med ord för att leta upp senare, kan du säga? Okej, men vi glömmer det sammanhang vi såg dem i, så vi lär oss inte mycket av att göra det.

Det är där e-bokläsare kom till undsättning! Allt du behöver göra är att markera mystery word, och din e-bok läsare kommer att ge dig relevant ordlista post. Det är upp till dig om du föredrar att använda en tvåspråkig ordbok, så att du kan se ordets översättning, eller du föredrar en enspråkig ordbok, så att du kan läsa ordets definition på engelska. Hur lång tid tar det? Femton sekunder. Hur många ord kommer du sluta lära efter det? Dussintals! Om du vill skriva ner dem, så att du kan komma tillbaka till dem senare, allt du behöver göra är att markera dem med fingertopparna, och ordet kommer att läggas till dina anteckningar - precis som magi! ✨

Det spelar ingen roll om du föredrar Fnac eller Amazon, eller kanske jag borde säga Kobo eller Kindle, hittar du att e-bok läsare är extremt praktiskt och lätt att använda (inget som tabletter). E-bok läsare är verkliga inlärningsverktyg som sätter teknik på din sida!

Reading in English

Kindle eller Kobo, vilken är den bästa engelska e-läsaren enligt din åsikt?

Betydelsen av uttal

Vi måste alltid uttala ord, oavsett om vi läser dem högt eller i vårt huvud. Kanske är det ganska enkelt på ditt modersmål, men det kan bli knepigt när du måste göra det på ett språk du fortfarande lär dig. Det är anledningen till att du bör fokusera på inlärningsmetoder som betonar uttal och det talade språket. Genom att göra detta blir det lättare att associera det skrivna ordet med sitt uttal.

Ett exempel på en sådan metod är Click & Speak, som låter dig behärska de 5000 vanligaste orden på engelska, genom att använda en metod baserad på både det talade och det skrivna språket. Med andra ord berikar du ditt ordförråd på engelska, samtidigt som du förbättrar ditt uttal också!

Därför lägger alla våra artiklar på den här bloggen stor vikt vid vikten av uttal.

Hur man använder Internet för att läsa på engelska

Läsning handlar inte bara om böcker, Det finns också Internet! Och med tanke på att hälften av Internet är skrivet på engelska, kan du inte säga att det inte finns tillräckligt med material. Så, fortsätt! Bloggar om matlagning, resor eller livsstil, internationella nyheter eller skandaler om kända personer, det är ditt val. Rädd för att gå vilse i den stora mängden information på Internet? Här är vår guide, vår tips för att läsa på engelska på World Wide Web!

Tillägg som hjälper dig att bättre förstå vad du läser

Vad är en förlängning, faktiskt? Det är en liten applikation som är integrerad i din webbläsare för att ge det några ytterligare funktioner. De kan vara gratis eller betald, kompatibel med endast en webbläsare, eller alla av dem, men vad är säker, är att dessa små verktyg kan vara mycket användbara. Här är ett litet urval (om det inte anges är de presenterade tilläggen kompatibla med huvudwebbläsarna).

Mate

Mate är en stor språklärare-assistent. Det ger dig översättning av något ord med ett enda klick, och låter dig höra det också. Det sparar alla ord du har sökt, tillsammans med deras översättningar, så att du kan komma tillbaka till dem senare och granska dem.

Det erbjuder också ett extremt praktiskt och användarvänligt översättningsverktyg. Du kan skriva in ett ord eller en fras som du vill översätta, och du får ett förslag på hur man säger det på engelska.

Reading in English

Mate lägger till en tvåspråkig ordbok i din webbläsare

Reading in English

Du kan fråga Mate att översätta ett ord till engelska

Readlang

(endast tillgänglig för Chrome)

Readlang är som en mer utvecklad version av Mate. Genom att använda det kan du få en översättning av ett valt ord, men också av grupper av ord (upp till 6 ord för den fria versionen). De föreslagna översättningarna är av relativt god kvalitet och kan vara mycket användbara för att förstå mer komplicerade meningar.

På flipsidan kan du också använda den i andra riktningen när du vill översätta något från ett annat språk till engelska. Säg, du läser något på ditt modersmål och undrar Hur säger jag det på engelska?

Precis som på Mate kan du spara din historia (sökta ord) och komma tillbaka till dem senare, i form av en ordlista eller flashcards för att träna ditt minne.

Reading in English

Readlang översätter termer som du markerar i en text

Readlang erbjuder också texter organiserade enligt nivå och ämne (litteratur, aktuella händelser, kultur, musik, bio etc. som du kan läsa. Några av dem erbjuder även en inspelad version så att du kan läsa och lyssna på samma sak på en gång!

Reading in English

Readlang erbjuder ett urval av text på engelska på olika nivåer

Grammarly

Grammarly var ursprungligen en online engelska stavningskontroll verktyg. De har dock utvecklat denna förlängning och nu kan du få den engelska definitionen av ett ord du klickar på, samt synonymer. Den sista funktionen kan vara mycket användbar när du skriver.

Med tanke på att förlängningen är helt på engelska är det mer av ett verktyg anpassat för personer som redan har en hög mellannivå. Detta kommer dock att hjälpa dig att nå nästa nivå i dina studier-sluta försöka översätta allt och att integrera innebörden i ett annat språk. Det är en stor prestation när du passerar den scenen!

Reading in English

Grammarly integrerar en enspråkig ordbok i din webbläsare

Första böcker att läsa på engelska

Här är några idéer för enkla böcker att läsa på engelska, från de stora klassikerna, "page turners" (böckerna du bara inte kan lägga ner förrän i slutet), och böcker som nyligen har anpassats till filmer.

Böcker med filmanpassningar eller TV-program

Reading in English

Vill du lära dig engelska med Harry Potter? Varför inte läsa böckerna!

Den stora fördelen med att läsa böcker som har filmanpassningar är att du redan är bekant med storylinen. Tänk på att anpassningarna ibland är långt ifrån den ursprungliga historien, men du kommer att känna dig mindre förlorad i alla fall. Här är några förslag:

 • Harry Potter J. K. Rowling

 • Twilight, S. Meyer

 • 50 Shades of Grey E L James

 • Pride & Prejudice J. Austen

 • The Handmaid’s Tale M. Atwood

 • Charlie and the chocolate factory R. Dahl

 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society M. A. Shaffer och A. Barrows

klassisk

Om du är ivrig att upptäcka klassiker i engelsk litteratur, här är några enkla romaner att läsa i sin ursprungliga version:

 • The Old Man and the Sea E. Hemingway

 • Treasure Island R. L. Stevenson

 • Dracula B. Stoker

 • The Hound of the Baskervilles A. Conan Doyle

 • Animal Farm G. Orwell

 • The Picture of Dorian Gray, O. Wilde

Reading in English

Oavsett om du gillar äventyrshistorier eller fasor, kommer klassikerna inte att göra dig besviken!

Webbresurs

Letar du efter en bok på engelska online? Här är några förslag:

Börja läsa på engelska

Du kan hitta hela webbplatser som är utformade för engelska elever på Internet, med texter anpassade till olika nivåer. Dessa platser är ett bra sätt att göra nästa steg i din Läsning Resa, helt på engelska.

 • News in levels - här hittar du artiklar på engelska för nybörjare på aktuella händelser. Samma ämne behandlas av tre olika artiklar, var och en fokuserar på en annan nivå, tillsammans med ljudstöd.

 • British Council Magazine erbjuder artiklar som täcker kulturella ämnen på djupet. I slutet av varje artikel får du frågor som gör att du kan testa din övergripande förståelse av texten.

 • Learn in English, denna webbplats erbjuder artiklar om olika ämnen (aktuella händelser, historia, kultur, etc.) organiserad enligt deras svårighetsgrad. Varje artikel har också en ljudversion tillgänglig, så att du kan lyssna på den samtidigt som du läser texten. Dessutom får du ytterligare videor, där några av villkoren förklaras. I slutet av artikeln får du förklaringar på de svåraste termerna (på engelska).

För mer avancerad läsning

Internet är en extraordinär plats för utbyte, där alla kan uttrycka sig och visa upp sina talanger. Detta gäller också för litteraturen! Ett ökande antal webbplatser erbjuder sina användare att skriva och publicera sitt arbete på nätet. Läsarna uppmanas sedan att upptäcka berättelser om alla genrer, och kanske till och med Dela vad de tycker om dem.

Här är några av de mer populära:

- CreepyPasta - de publicerade berättelserna är relativt korta och nya, om ämnet paranormal och skräck. Rekommenderas inte för känsliga själar!

- FanFiction är en helt annan genre, eftersom den erbjuder sina hängivna fans en serie böcker att skriva och dela sina berättelser inspirerade av sina favorit superhjältar. Du kan hitta uppföljare, prequels och spin-offs av många romaner.

Och eftersom Internet också är den ultimata platsen för att dela kultur med ett kapital C, The Gutenburg project har tagit på sig uppgiften att avyttra det största antalet fungerar i det offentliga rummet. Du kan hitta mer än 50 000 böcker på deras webbplats, skrivna på alla språk, som e-böcker, helt gratis. Dessutom har volontärer slutfört detta fantastiska projekt genom att spela in ljudversion av många av böckerna. Det finns mer än 24,000 ljudfiler avläsningar av böcker för The Gutenberg project (vissa böcker har flera ljudversioner, det är upp till dig att välja den du gillar mest!).

Reading in English

Föreställ dig det största biblioteket som du kan drömma om, med ett antal gratis böcker på engelska - the Gutenberg project öppnar sina dörrar för dig!

Om du letar efter nyare verk att läsa på engelska, kan du dyka in i universum av Amazon och hela dess avsnitt helt tillägnad böcker på engelska. Där hittar du pappersböcker, Kindle versioner, och ännu fler ljudböcker!

Slutsats

Vi såg bara hur du kan lära dig engelska med böcker och andra typer av texter. Oavsett vilket ämne du är intresserad av, läsa allt som du stöter på hjälper dig att förbättra din engelska, vare sig det förbättrar ditt ordförråd, grammatik eller helt enkelt din flyt.

Du då? Vad är den första boken du någonsin läst på engelska? Vilken webbplats ska du använda nästa? Ge oss några frågor. Dela dina planer med oss, och glöm inte - läsning ska alltid vara kul!

Se mer

Om du vill läsa mer på engelska kan du kolla in dessa webbplatser för att hitta böcker på engelska :

Profile picture for Karine Le Moigne

Karine Le Moigne

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: February 28, 2021, 11:13 am