[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Kuinka parantaa englantia lukemalla. Mikä olisi ensimmäinen englanninkielinen kirjani?

Lukeminen englanniksi 📚

Read this article in English: Reading in English 📚.

Täydellinen opas englanninkielisen lukemisen parantamiseen, jossa on ehdotuksia parhaista englanninkielisistä kirjoista!

Voit oppia ja parantaa englantia monin tavoin. Voit tietysti opiskella sanastoa ja kielioppia tai puhua alkuasukkaiden kanssa, mutta englannin lukeminen on toinen loistava tapa parantaa, josta emme puhu tarpeeksi! Sen avulla voit yhdistää jo oppimasi ääntämisen sanan kirjoitettuun versioon. Toinen suuri etu on se, että voit tehdä sen itse, ja voit lukea mistä tahansa aiheesta, josta haluat. Jos olet kiinnostunut ajankohtaisista tapahtumista, miksi et lukisi uutisia englanniksi? Jos olet innostunut ruoanlaitosta, miksi et löytäisi New Yorkin juustokakun reseptejä niiden alkuperäisessä versiossa?

On tärkeää löytää sellaisia tapoja harjoitella englantia, joista oikeasti nautit - katsomalla elokuvia, tv-ohjelmia, lukemalla sarjakuvia tai yksinkertaisesti keskustelemalla alkuasukkaiden kanssa! Siksi paneudumme tarkemmin kuhunkin näistä resursseista, jotta voimme näyttää, miten saat niistä kaiken irti ja opit puhumaan englantia kuin ammattilainen!

Kuten jo huomasit, tänään on kyse lukemisesta. Tarkemmin sanottuna katsomme , mitä kirjaa kannattaa lukea englanniksi tasosi mukaan, mutta myös internetsivustoja ja muita resursseja, joita voit käyttää alkuun.

Lukeminen englanniksi: Miksi? Miten?

Artikkelin lukeminen esimerkiksi osoitteesta The New York Times saattaa tuntua pelottavalta, jos opettelet kieltä vasta. Älä kuitenkaan huoli, se on täysin normaalia. Jotta pysyisit motivoituneena ja nauttisit kaikista niistä eduista, joita englanninkielinen lukeminen voi tuoda, on parempi edetä hitaasti, askel kerrallaan. Siksi sinun pitäisi yrittää sovittaa lukeminen ymmärtämistasoosi.

Lukeminen englanniksi aloittelijoille ja asiantuntijoille

Okei, kaikki on valmista, tunnet olevasi valmis avaamaan ensimmäisen englanninkielisen kirjasi, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaa. Tässä on muutamia vinkkejä ja temppuja, joiden avulla voit parantaa englannin kielen taitojasi hauskalla tavalla.

Lue ja kuuntele samaan aikaan

Reading in English

Äänikirjojen avulla voit kuulla kaiken lukemasi, ja se muuttaa pelin!

Ensinnäkin on hyödyllistä yhdistää lukeminen ja kuunteleminen, sillä näin rikastutat englannin sanavarastoasi ja parannat samalla ääntämistäsi!

Tähän on olemassa loistava apuväline - äänikirjat! Parasta olisi aloittaa kirjasta, jonka olet jo lukenut äidinkielelläsi, tai kirjasta, joka on sinulle jo tuttu. Silloin ymmärrät enemmän, koska voit arvata uusien tai tuntemattomien sanojen merkityksen. Tee olosi mukavaksi kirjan ja kuulokkeiden kanssa ja anna itsesi siirtyä toiseen universumiin! Tässä on muutama verkkosivusto, joista löydät makusi mukaisia äänikirjoja:

Jos olet huolissasi siitä, että kirjan lukeminen olisi liian pitkää tai vaikeaa, voit aloittaa myös katsomalla videoita, joissa on englanninkielinen tekstitys.

Tässä on muutamia videoita, jotka on omistettu englannin oppimiseen:

Rachel's English

Accent's Way English with Hadar

Tai voit myös katsoa näitä videoita, jotka ovat äidinkielisten tekemiä ja äidinkielisille suunnattuja:

Jenna Marbles - viihde

It's Okay To Be Smart - tiede

Simple History - historia

Älä huoli - pian on tulossa artikkeleita, jotka on omistettu englannin oppimiselle YouTube-videoiden kanssa! 👀

Varmista, että mahdolliset tekstitykset on tehnyt videon julkaissut henkilö. Automaattisesti luodut tekstitykset ovat usein epätarkkoja.

Ja jos haluat parantaa kuullun ymmärtämistä englanniksi, tutustu oppaaseemme puhutun englannin ymmärtämiseen! 👂

Kirjoja englannin oppijoille

Monilla kustantajilla on omat kokoelmansa kaksikielisiä kirjoja, jotka on suunniteltu erityisesti oppijoille. Tässä muutama ehdotus:

Ja jos puhut ranskaa, voit tutustua aiheelle omistettuun artikkeliin!

Nämä ensimmäiset ehdotukset tarjoavat valikoiman englanninkielisen kirjallisuuden klassikoita, kun taas seuraavat ovat tekstejä, jotka on kirjoitettu erityisesti oppijoille:

 • Cambridge English Readers kokoelma järjestää kokoelman kirjat niiden vaikeusasteen mukaan. Teksti on kirjoitettu vain alkuperäiskielellä, mutta voit ladata sivustolta myös ääniversion ja soveltaa tekniikkaamme lukemalla ja kuuntelemalla samanaikaisesti.

 • Jos olet kiinnostunut lukemaan tarinoita englanniksi aloittelijoille, TipTongue on loistava resurssi, johon sinun kannattaa tutustua! Se on kokoelma englanninkielisiä kirjoja teini-ikäisille. Nämä tarinat sekoittuvat luontevasti ranskan ja englannin kielellä, ja lukija voi hankkia sanastoa pikkuhiljaa. Viimeinen luku on kokonaan englanniksi kirjoitettu ja siinä muistellaan koko tarinan loppuosaa. Tämän kokoelman kirjat on järjestetty tason mukaan. CEFR. Näistä kirjoista on ladattavissa myös ääniversio sivustolta.

Reading in English

Kokoelmat kaksikielisistä ja yksikielisistä kirjoista oppijoille englanniksi.

Englanninkieliset e-kirjat

... tai kun teknologia haluaa vain sitä, mikä on sinulle parasta!

Olipa englannin tasosi mikä tahansa, on aina sanoja, joita et osaa. Ja, olkaamme rehellisiä, kuka on tarpeeksi kärsivällinen avaamaan sanakirjan joka kerta, kun uusi sana tulee vastaan? Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin keskeyttää lukusessio hakiaksesi sanaa sanakirjasta. Sanoisitko, että sen tarkoituksena on laatia luettelo sanoista, joita voi etsiä myöhemmin? Hyvä on, mutta lopulta unohdamme, missä yhteydessä näimme sanat, joten emme lopulta opi siitä paljon.

Tässä kohtaa e-kirjojen lukulaitteet tulevat apuun! Sinun tarvitsee vain korostaa salaperäinen sana, ja e-kirjojen lukulaite antaa sinulle asiaa koskevan sanakirjamerkinnän. Voit itse päättää, käytätkö mieluummin kaksikielistä sanakirjaa, jolloin näet sanan käännöksen, vai yksikielistä sanakirjaa, jolloin voit lukea sanan määritelmän englanniksi. Kuinka paljon aikaa siihen kuluu? Viisitoista sekuntia. Kuinka monta sanaa opit sen jälkeen? Kymmeniä! Jos haluat kirjoittaa ne muistiin, jotta voit palata niihin myöhemmin, sinun tarvitsee vain korostaa ne sormenpäälläsi, ja sana lisätään muistiinpanoihisi - aivan kuin taikaiskusta! ✨

Ei ole väliä, pidätkö enemmän Fnac vai Amazon, tai ehkä pitäisi sanoa Kobo vai Kindle, huomaat, että e-kirjojen lukulaitteet ovat erittäin käytännöllisiä ja helppokäyttöisiä (ei mitään tablettien kaltaista). E-kirjojen lukijat ovat todellisia oppimisvälineitä, jotka asettavat teknologian puolellesi!

Reading in English

Kindle tai Kobo, kumpi on mielestäsi paras englanninkielinen e-lukulaite?

Ääntämisen merkitys

Meidän on aina äännettävä sanat, riippumatta siitä, luemmeko niitä ääneen vai mielessämme. Äidinkielessäsi se on ehkä melko helppoa, mutta se voi olla hankalaa, kun sinun on tehtävä se kielellä, jota vasta opettelet. Siksi sinun kannattaa keskittyä oppimismenetelmiin, joissa korostetaan ääntämistä ja puhuttua kieltä. Tällä tavoin kirjoitetun sanan ja sen ääntämisen yhdistäminen helpottuu.

Esimerkki tällaisesta menetelmästä on Click & Speak, jonka avulla voit hallita englannin kielen 5000 yleisimmin käytettyä sanaa käyttämällä menetelmää, joka perustuu sekä puhuttuun että kirjoitettuun kieleen. Toisin sanoen rikastutat sanavarastoasi englanniksi ja parannat samalla myös ääntämistäsi!

Siksi kaikissa tämän blogin artikkeleissamme korostetaan voimakkaasti ääntämisen merkitystä.

Kuinka käyttää internetiä lukemiseen englanniksi

Lukeminen ei ole vain kirjoja, vaan myös internet on olemassa! Ja kun otetaan huomioon, että puolet internetistä on kirjoitettu englanniksi, ei voi sanoa, ettei materiaalia olisi tarpeeksi. Joten, anna mennä vaan! Blogeja ruoanlaitosta, matkustamisesta tai elämäntyylistä, kansainvälisiä uutisia tai skandaaleja kuuluisista ihmisistä, voit valita itse. Pelkäätkö eksyä Internetin valtavaan tietomäärään? Tässä on oppaamme, vinkkimme englanninkieliseen lukemiseen maailmanverkossa!

Laajennukset, jotka auttavat sinua ymmärtämään lukemasi paremmin

Mikä oikeastaan on laajennus? Se on pieni sovellus, joka integroidaan selaimeesi antamaan sille lisätoimintoja. Ne voivat olla ilmaisia tai maksullisia, yhteensopivia vain yhden selaimen tai kaikkien selainten kanssa, mutta varmaa on, että nämä pienet työkalut voivat olla erittäin hyödyllisiä. Tässä on pieni valikoima (jos sitä ei ole määritelty, esitellyt laajennukset ovat yhteensopivia tärkeimpien selainten kanssa).

Mate

Mate on loistava kieltenopettajan apuri. Se antaa sinulle minkä tahansa sanan käännöksen yhdellä napsautuksella, ja voit myös kuulla sen. Se tallentaa kaikki etsimäsi sanat ja niiden käännökset, jotta voit palata niihin myöhemmin ja tarkastella niitä uudelleen.

Se tarjoaa myös erittäin käytännöllisen ja käyttäjäystävällisen käännöstyökalun. Voit kirjoittaa sanan tai lauseen, jonka haluat kääntää, ja saat ehdotuksen siitä, miten se pitäisi sanoa englanniksi.

Reading in English

Mate lisää selaimeesi kaksikielisen sanakirjan.

Reading in English

Voit pyytää Mate kääntämään sanan englanniksi.

Readlang

(käytettävissä vain osoitteessa Chrome)

Readlang on kuin kehittyneempi versio Mateista. Sitä käyttämällä saat käännöksen valitusta sanasta, mutta myös sanaryhmistä (enintään 6 sanaa ilmaisessa versiossa). Ehdotetut käännökset ovat suhteellisen hyvälaatuisia, ja niistä voi olla paljon hyötyä monimutkaisempien lauseiden ymmärtämisessä.

Toisaalta voit käyttää sitä myös toiseen suuntaan, kun haluat kääntää jotain toisesta kielestä englanniksi. Olet esimerkiksi lukemassa jotakin äidinkielelläsi ja mietit, miten sanon tämän englanniksi.

Aivan kuten osoitteessa Mate, voit tallentaa historiasi (etsimäsi sanat) ja palata niihin myöhemmin sanaluettelon tai muistilistan muodossa, jotta voit harjoittaa muistiasi.

Reading in English

Readlang kääntää termit, jotka korostat tekstissä.

Readlang tarjoaa myös tason ja aiheen (kirjallisuus, ajankohtaiset tapahtumat, kulttuuri, musiikki, elokuva jne.) mukaan järjestettyjä tekstejä, joita voit lukea. Jotkut niistä tarjoavat jopa nauhoitetun version, joten voit lukea ja kuunnella saman asian kerralla!

Reading in English

Readlang tarjoaa valikoiman englanninkielisiä tekstejä eri tasoilla.

Grammarly

Grammarly oli alun perin englannin kielen oikeinkirjoituksen tarkistustyökalu verkossa. He ovat kuitenkin kehittäneet tätä laajennusta, ja nyt sen avulla saat klikkaamasi sanan englanninkielisen määritelmän sekä synonyymit. Jälkimmäinen toiminto voi olla erittäin hyödyllinen kirjoittaessa.

Koska laajennus on täysin englanninkielinen, se on enemmänkin työkalu, joka on tarkoitettu ihmisille, joilla on jo korkea keskitaso. Tämä auttaa sinua kuitenkin pääsemään opinnoissasi seuraavalle tasolle - lopeta kaiken kääntäminen ja yhdistä merkitys toiseen kieleen. On hieno saavutus, kun olet läpäissyt tämän vaiheen!

Reading in English

Grammarly integroi selaimeesi yksikielisen sanakirjan.

Ensimmäiset englanninkieliset kirjat

Seuraavassa on muutamia ideoita helpoista kirjoista, joita on helppo lukea englanniksi. Mukana on suuria klassikoita, "page turnereita" (kirjoja, joita ei voi laskea pois loppuun asti) ja kirjoja, joista on hiljattain tehty elokuvasovituksia.

Kirjat, joista on tehty elokuva- tai tv-sovituksia

Reading in English

Haluatko oppia englantia Harry Potterin avulla? Mikset lukisi kirjoja?

Elokuvasovituksia sisältävien kirjojen lukemisen suuri etu on se, että tunnet juonen jo ennestään. Muista, että sovitukset ovat joskus kaukana alkuperäisestä tarinasta, mutta tunnet joka tapauksessa olevasi vähemmän eksyksissä. Tässä muutamia ehdotuksia:

 • Harry Potter, J.K. Rowling

 • Twilight, S. Meyer

 • 50 Shades of Grey, E. L. James

 • Pride & Prejudice, J. Austen

 • The Handmaid’s Tale, M. Atwood

 • Charlie and the chocolate factory, R. Dahl

 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, M.A. Shaffer ja A. Barrows.

Klassikot

Jos olet innokas tutustumaan englantilaisen kirjallisuuden klassikoihin, tässä on muutamia helppoja romaaneja, jotka kannattaa lukea alkuperäisversiona:

 • The Old Man and the Sea, E. Hemmingway

 • Treasure Island, R.L. Stevenson

 • Dracula, B. Stoker

 • The Hound of the Baskervilles, A. Conan Doyle

 • Animal Farm, G. Orwell

 • The Picture of Dorian Gray, O. Wilde

Reading in English

Piditpä sitten seikkailutarinoista tai kauhukertomuksista, klassikot eivät tuota sinulle pettymystä!

Verkkolähteet

Etsitkö englanninkielistä kirjaa verkossa? Tässä on muutamia ehdotuksia:

Aloita lukeminen englanniksi

Internetistä löytyy kokonaisia englanninoppijoille suunnattuja sivustoja, joiden tekstit on sovitettu eri tasoille. Nämä sivustot ovat loistava tapa ottaa seuraava askel lukemismatkallasi kokonaan englanniksi.

 • News in levels - täältä löydät englanninkielisiä artikkeleita aloittelijoille ajankohtaisista tapahtumista. Samaa aihetta lähestytään kolmessa eri artikkelissa, joista kukin keskittyy eri tasolle, sekä äänituki.

 • British Council Magazine tarjoaa artikkeleita, jotka käsittelevät syvällisesti kulttuuriaiheita. Jokaisen artikkelin lopussa on kysymyksiä, joiden avulla voit testata tekstin yleistä ymmärtämistäsi.

 • Learn in English, tämä sivusto tarjoaa artikkeleita eri aiheista (ajankohtaiset tapahtumat, historia, kulttuuri jne.), jotka on järjestetty niiden vaikeustason mukaan. Jokaisesta artikkelista on saatavilla myös ääniversio, joten voit kuunnella sitä samaan aikaan, kun luet tekstiä. Lisäksi saat lisävideoita, joissa joitakin termejä selitetään. Artikkelin lopussa on vaikeimpien termien selitykset (englanniksi).

Edistyneempää lukemista varten

Internet on poikkeuksellinen vaihtopaikka, jossa jokainen voi ilmaista itseään ja esitellä kykyjään. Tämä pätee myös kirjallisuuteen! Yhä useammat sivustot tarjoavat käyttäjilleen mahdollisuuden kirjoittaa ja julkaista teoksiaan verkossa. Lukijat voivat sitten tutustua kaikenlaisiin tarinoihin ja ehkä jopa kertoa, mitä mieltä he ovat niistä.

Tässä on joitakin suosituimpia:

- CreepyPasta - julkaistut tarinat ovat suhteellisen lyhyitä ja uusia, paranormaalin ja kauhun aihepiiristä. EI suositella herkille sieluille!

- FanFiction on aivan toinen genre, sillä se tarjoaa vannoutuneille faneilleen kirjasarjan, jossa he voivat kirjoittaa ja jakaa suosikkisupersankareidensa innoittamia tarinoita. Monista romaaneista löytyy jatko-osia, esiosia ja spin-offeja.

Ja koska internet on myös äärimmäinen paikka jakaa kulttuuria isolla C:llä, The Gutenburg project on ottanut tehtäväkseen hävittää suurimman määrän julkisia teoksia. Sivustolta löytyy yli 50 000 kaikilla kielillä kirjoitettua kirjaa e-kirjoina, täysin ilmaiseksi. Lisäksi vapaaehtoiset ovat täydentäneet tätä upeaa hanketta äänittämällä ääniversiot monista kirjoista. Tarjolla on yli 24 000 äänitiedostoa kirjojen lukemista varten . The Gutenberg project (joistakin kirjoista on useita ääniversioita, voit valita niistä itsellesi mieluisimman!).

Reading in English

Kuvittele suurin kirjasto, josta voisit unelmoida ja jossa on lukuisia ilmaisia englanninkielisiä kirjoja - the Gutenberg project avaa sinulle ovensa!

Jos etsit uudempia englanninkielisiä teoksia luettavaksi, voit sukeltaa osoitteessa Amazon sijaitsevaan universumiin ja sen kokonaiseen osioon, joka on kokonaan omistettu englanninkielisille kirjoille. Sieltä löydät paperiset kirjat, Kindle -versiot ja vielä enemmän äänikirjoja!

Johtopäätös

Näimme juuri, miten voit oppia englantia kirjojen ja muunlaisten tekstien avulla. Olipa aihepiiri mikä tahansa, lukemalla kaikkea, mihin törmäät, voit parantaa englannin kielen taitojasi, olipa kyse sitten sanaston, kieliopin tai yksinkertaisesti sujuvuuden parantamisesta.

Entä sinä? Mikä oli ensimmäinen kirja, jonka luit englanniksi? Mitä sivustoa aiot käyttää seuraavaksi? Kerro meille kaikki kysymykset. Jaa suunnitelmasi kanssamme, äläkä unohda - lukemisen pitäisi aina olla hauskaa!

Katso lisää

Jos haluat lukea lisää englanniksi, voit tutustua näihin sivustoihin, joista löydät englanninkielisiä kirjoja:

Profile picture for Karine Le Moigne

Karine Le Moigne

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:38 pm