[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hoe verbeter je je Engels door te lezen. Wat moet mijn eerste boek in het Engels zijn?

Lezen in het Engels 📚

Read this article in English: Reading in English 📚.

Een complete gids voor het lezen in het Engels om beter te worden, met suggesties voor de beste boeken om in het Engels te lezen!

Er zijn veel manieren waarop je je Engels kunt leren en verbeteren. Natuurlijk kun je woordenschat en grammatica bestuderen of met autochtonen praten, maar lezen in het Engels is een andere geweldige manier om je Engels te verbeteren, waar we het niet genoeg over hebben! Het stelt je in staat om de uitspraak die je al geleerd hebt te associëren met de geschreven versie van het woord. Het andere grote voordeel is dat je het in je eentje kunt doen, en je kunt lezen over elk onderwerp dat je maar wilt. Als u geïnteresseerd bent in de actualiteit, waarom leest u het nieuws dan niet in het Engels? Als je gepassioneerd bent over koken, waarom zoek je dan geen recepten van de New York Cheesecake in hun originele versie?

Het is belangrijk om manieren te vinden om Engels te oefenen die u echt leuk vindt - films kijken, tv-programma's, stripboeken lezen of gewoon praten met autochtonen! Daarom zoomen we in op elk van deze bronnen, om je te laten zien hoe je er het beste uit kunt halen en Engels leert spreken als een pro!

Zoals je al hebt ontdekt, gaat het vandaag allemaal over lezen. Meer specifiek gaan we kijken welk boek je moet lezen in het Engels, afhankelijk van je niveau, maar ook internetsites en andere bronnen die je kunt gebruiken om aan de slag te gaan.

Lezen in het Engels: Waarom, hoe?

Een artikel lezen van bijvoorbeeld The New York Times lijkt misschien ontmoedigend als je de taal nog aan het leren bent. Maar maak u geen zorgen, dat is heel normaal. Om gemotiveerd te blijven en te genieten van alle voordelen die het lezen in het Engels met zich meebrengt, is het beter om het langzaam aan te doen, stap voor stap. Daarom moet u proberen uw leesvaardigheid af te stemmen op uw begripsniveau.

Lezen in het Engels voor beginners en gevorderden

Oké, je bent er helemaal klaar voor om je eerste boek in het Engels open te slaan, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Hier zijn een paar tips en trucs om je te helpen je Engels op een leuke manier te verbeteren.

Lees en luister tegelijkertijd

Reading in English

Met luisterboeken kunt u alles horen wat u leest, en dat is een gamechanger!

Ten eerste is het handig om lezen en luisteren te combineren, dit zal je helpen je Engelse woordenschat te verrijken en je uitspraak te verbeteren op hetzelfde moment!

Er is een geweldig hulpmiddel om je daarbij te helpen - luisterboeken! De beste aanpak is om te beginnen met een boek dat je al in je moedertaal hebt gelezen, of een boek waarmee je al vertrouwd bent. U zult meer kunnen begrijpen, omdat u de betekenis van nieuwe of onbekende woorden kunt raden. Maak het u gemakkelijk, met uw boek en oordopjes, en laat u meevoeren naar een ander universum! Hier zijn een paar websites om luisterboeken te vinden naar jouw smaak:

Als je bang bent dat het lezen van een boek te lang of te moeilijk zou zijn, kun je ook beginnen met het bekijken van video's met ondertiteling in het Engels.

Hier zijn enkele video's die zijn gewijd aan het leren van Engels:

Rachel's English

Accent's Way English with Hadar

Of, je zou ook kunnen kijken naar deze video's gemaakt door en voor native speakers:

Jenna Marbles - entertainment

It's Okay To Be Smart - wetenschap

Simple History - geschiedenis

Maak je geen zorgen - er zijn artikelen gewijd aan het leren van Engels met YouTube-video's binnenkort! 👀

Zorg ervoor dat de ondertitels zijn gemaakt door de persoon die de video heeft gepost. Automatisch gegenereerde ondertitels zijn vaak onnauwkeurig.

En als u uw luistervaardigheid in het Engels wilt verbeteren, bekijk dan onze gids voor het begrijpen van gesproken Engels! 👂

Boeken voor Engelse leerders

Veel uitgevers hebben hun eigen collectie tweetalige boeken die speciaal zijn ontworpen voor leerders. Hier zijn een paar suggesties:

En als je Frans spreekt, kun je ons speciale artikel over dit onderwerp lezen!

Deze eerste suggesties bieden een selectie van de klassiekers uit de Engelse literatuur, terwijl de volgende teksten zijn die specifiek voor leerlingen zijn geschreven:

 • De Cambridge English Readers collectie ordent de boeken uit de collectie op basis van hun moeilijkheidsgraad. De tekst is alleen in de originele taal geschreven, maar u kunt ook een audioversie downloaden op de site, en onze techniek van lezen en luisteren tegelijk toepassen.

 • Als je geïnteresseerd bent in het lezen van verhalen in het Engels voor beginners, TipTongue is een geweldige bron die je moet bekijken! Het is een verzameling van boeken in het Engels voor tieners. Deze verhalen gaan op een natuurlijke manier over in het Frans en het Engels en stellen de lezer in staat om beetje bij beetje woordenschat te verwerven. Het laatste hoofdstuk is volledig in het Engels geschreven en blikt terug op het hele resterende deel van het verhaal. De boeken in deze collectie zijn gerangschikt naar niveau van de CEFR. Een audio-versie van deze boeken is ook beschikbaar om te downloaden op de site.

Reading in English

Verzamelingen van tweetalige en eentalige boeken voor leerders in het Engels

E-boeken in het Engels

... of wanneer technologie alleen wil wat het beste voor u is!

Wat uw niveau in het Engels ook is, er zullen altijd woorden zijn die u niet kent. En, laten we eerlijk zijn, wie heeft het geduld om het woordenboek te openen telkens er een nieuw woord opduikt? Er is niets vervelender dan je leessessie te onderbreken om een woord in het woordenboek op te zoeken. Het is om een lijst te maken van woorden om later op te zoeken, zou je zeggen? Oké, maar uiteindelijk vergeten we de context waarin we ze gezien hebben, dus leren we er niet veel van.

Dat is waar e-book readers te hulp schieten! Het enige wat je hoeft te doen is het mysterieuze woord te markeren, en je e-boek lezer zal je de relevante woordenboekingang geven. Het is aan jou of je liever een tweetalig woordenboek gebruikt, zodat je de vertaling van het woord kunt zien, of dat je liever een eentalig woordenboek gebruikt, zodat je de definitie van het woord in het Engels kunt lezen. Hoeveel tijd zal het duren? Vijftien seconden. Hoeveel woorden zul je daarna leren? Tientallen! Als je ze wilt opschrijven om er later op terug te komen, hoef je ze alleen maar met je vinger te markeren en het woord wordt aan je notities toegevoegd - als bij toverslag! ✨

Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan Fnac of Amazon, of misschien moet ik zeggen Kobo of Kindle, u zult merken dat e-boeklezers uiterst praktisch en gemakkelijk in het gebruik zijn (niets te vergelijken met tablets). E-boeklezers zijn echte leermiddelen die de technologie aan uw kant zetten!

Reading in English

Kindle of Kobo, welke is volgens u de beste Engelse e-reader?

Het belang van uitspraak

We moeten woorden altijd uitspreken, of we ze nu hardop lezen of in ons hoofd. Misschien is dat in je moedertaal vrij eenvoudig, maar het kan lastig worden als je het moet doen in een taal die je nog aan het leren bent. Dat is de reden waarom je je moet richten op leermethodes die de nadruk leggen op de uitspraak en de gesproken taal. Door dit te doen, zal het gemakkelijker worden om het geschreven woord te associëren met de uitspraak.

Een voorbeeld van zo'n methode is Click & Speakwaarmee je de 5000 meest gebruikte woorden in de Engelse taal onder de knie krijgt, met behulp van een methode die zowel op de gesproken als op de geschreven taal is gebaseerd. Met andere woorden, je verrijkt je woordenschat in het Engels, terwijl je ook je uitspraak verbetert!

Daarom leggen al onze artikelen op deze blog een sterke nadruk op het belang van uitspraak.

Hoe gebruik je het internet om in het Engels te lezen

Lezen is niet alleen een kwestie van boeken, er is ook het internet! En gezien het feit dat de helft van het internet in het Engels is geschreven, kun je onmogelijk zeggen dat er niet genoeg materiaal is. Dus, ga je gang! Blogs over koken, reizen of lifestyle, internationaal nieuws of schandalen over beroemde mensen, aan jou de keuze. Bang om te verdwalen in de enorme hoeveelheid informatie op het internet? Hier is onze gids, onze tips voor het lezen in het Engels op het World Wide Web!

Extensies om beter te begrijpen wat u leest

Wat is een extensie eigenlijk? Het is een kleine toepassing die in uw webbrowser wordt geïntegreerd om hem extra functies te geven. Ze kunnen gratis of betaald zijn, compatibel met slechts één browser, of allemaal, maar wat zeker is, is dat deze kleine hulpmiddelen zeer nuttig kunnen zijn. Hier is een kleine selectie (indien niet gespecificeerd, zijn de gepresenteerde extensies compatibel met de belangrijkste browsers).

Mate

Mate is een geweldige taal leraar-assistent. Het geeft je de vertaling van elk woord met een enkele klik, en laat het je ook horen. Het bewaart alle woorden die je hebt opgezocht, samen met hun vertaling, zodat je er later naar terug kunt gaan om ze te bekijken.

Het biedt ook een zeer praktische en gebruiksvriendelijke vertaaltool. U kunt een woord of een zin intypen die u wilt vertalen, en u krijgt een suggestie voor hoe u het in het Engels moet zeggen.

Reading in English

Mate voegt een tweetalig woordenboek toe aan uw browser

Reading in English

U kunt Mate vragen een woord in het Engels te vertalen

Readlang

(alleen beschikbaar voor Chrome)

Readlang is als een meer ontwikkelde versie van Mate. Door het te gebruiken, kunt u een vertaling krijgen van een geselecteerd woord, maar ook van groepen woorden (tot 6 woorden voor de gratis versie). De voorgestelde vertalingen zijn van relatief goede kwaliteit en kunnen zeer nuttig zijn om meer ingewikkelde zinnen te begrijpen.

Aan de andere kant kunt u het ook in de andere richting gebruiken, wanneer u iets uit een andere taal in het Engels wilt vertalen. Stel, u leest iets in uw moedertaal en vraagt zich af Hoe zeg ik dat in het Engels?

Net als op Mate kunt u uw geschiedenis (gezochte woorden) opslaan en er later naar terugkeren, in de vorm van een woordenlijst, of flashcards om uw geheugen te trainen.

Reading in English

Readlang vertaalt termen die u in een tekst markeert

Readlang biedt ook teksten aan gerangschikt volgens niveau en onderwerp (literatuur, actualiteit, cultuur, muziek, film, enz.) die u kunt lezen. Sommige bieden zelfs een opgenomen versie, zodat u kunt lezen en luisteren naar hetzelfde ding in een keer!

Reading in English

Readlang biedt een selectie van teksten in het Engels in verschillende niveaus

Grammarly

Grammarly was oorspronkelijk een online Engelse spelling-controle tool. Ze hebben echter deze extensie ontwikkeld en nu kunt u de Engelse definitie krijgen van een woord dat u aanklikt, evenals synoniemen. Die laatste functie kan zeer nuttig zijn bij het schrijven.

Gezien het feit dat de extensie volledig in het Engels is, is het meer een hulpmiddel dat is aangepast voor mensen die al een hoog gemiddeld niveau hebben. Dit zal u echter helpen om het volgende niveau in uw studie te bereiken - ophouden met te proberen alles te vertalen en de betekenis in een andere taal te integreren. Het is een grote prestatie als je dat stadium eenmaal gepasseerd bent!

Reading in English

Grammarly integreert een eentalig woordenboek in je browser

Eerste boeken om in het Engels te lezen

Hier zijn een paar ideeën voor makkelijke boeken om in het Engels te lezen, van de grote klassiekers, de "page turners" (de boeken die je gewoon niet kunt neerleggen tot het einde), en boeken die onlangs tot films zijn verfilmd.

Boeken met film of TV show adaptaties

Reading in English

Wilt u Engels leren met Harry Potter? Waarom dan niet de boeken lezen!

Het grote voordeel van het lezen van boeken met filmadaptaties is dat je al bekend bent met de verhaallijn. Hou er wel rekening mee dat de verfilmingen soms ver van het originele verhaal afliggen, maar je zal je in ieder geval minder verloren voelen. Hier zijn een paar suggesties:

 • Harry Potter, J.K. Rowling

 • TwilightS. Meyer

 • 50 Shades of Grey, E L James

 • Pride & Prejudice, J. Austen

 • The Handmaid’s Tale, M. Atwood

 • Charlie and the chocolate factory, R. Dahl

 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie SocietyM.A. Shaffer en A. Barrows

De Klassiekers

Als je graag de klassiekers uit de Engelse literatuur wilt ontdekken, zijn hier een paar makkelijke romans om in hun oorspronkelijke versie te lezen:

 • The Old Man and the Sea, E. Hemmingway

 • Treasure Island, R.L. Stevenson

 • Dracula, B. Stoker

 • The Hound of the Baskervilles, A. Conan Doyle

 • Animal Farm, G. Orwell

 • The Picture of Dorian Gray, O. Wilde

Reading in English

Of je nu van avonturenverhalen houdt of van griezels, de klassiekers zullen je niet teleurstellen!

Online bronnen

Op zoek naar een boek in het Engels online? Hier zijn een paar suggesties:

Begin te lezen in het Engels

Op het internet zijn hele websites te vinden die zijn ontworpen voor Engelse leerders, met teksten die zijn aangepast aan verschillende niveaus. Deze sites zijn een geweldige manier om de volgende stap in je leesreis te zetten, volledig in het Engels.

 • News in levels - hier vindt u artikelen in het Engels voor beginners over actuele gebeurtenissen. Hetzelfde onderwerp wordt benaderd door drie verschillende artikelen, elk gericht op een ander niveau, samen met audio-ondersteuning.

 • British Council Magazine biedt artikelen die culturele onderwerpen diepgaand behandelen. Aan het eind van elk artikel krijgt u vragen waarmee u uw algemene begrip van de tekst kunt testen.

 • Learn in EnglishDeze website biedt artikelen over verschillende onderwerpen (actualiteit, geschiedenis, cultuur, enz.), gerangschikt volgens hun moeilijkheidsgraad. Van elk artikel is ook een audio-versie beschikbaar, zodat je het kunt beluisteren terwijl je de tekst leest. Bovendien krijgt u extra video's, waarin sommige termen worden uitgelegd. Aan het eind van het artikel krijg je uitleg over de moeilijkste termen (in het Engels).

Voor meer gevorderd lezen

Het internet is een buitengewone plaats van uitwisseling, waar iedereen zich kan uitdrukken en zijn talenten kan tonen. Dit geldt ook voor literatuur! Steeds meer sites bieden hun gebruikers de mogelijkheid om te schrijven en hun werk op het net te publiceren. Lezers worden dan uitgenodigd om verhalen van alle genres te ontdekken, en misschien zelfs te delen wat ze ervan vinden.

Hier zijn enkele van de meest populaire:

- CreepyPasta - de gepubliceerde verhalen zijn relatief kort en nieuw, over het onderwerp van het paranormale en horror. NIET aanbevolen voor gevoelige zielen!

- FanFiction is een heel ander genre, want het biedt zijn toegewijde fans een serie boeken om hun verhalen, geïnspireerd door hun favoriete superhelden, te schrijven en te delen. Je vindt vervolgverhalen, prequels en spin-offs van vele romans.

En aangezien het internet ook de ultieme plaats is voor het delen van cultuur met een hoofdletter C, The Gutenburg project heeft de site de taak op zich genomen om het grootste aantal werken in het publieke domein te ontsluiten. Je kunt op hun site meer dan 50.000 boeken vinden, geschreven in alle talen, als e-boek, helemaal gratis. Bovendien hebben vrijwilligers dit fantastische project aangevuld door audioversies van veel van de boeken op te nemen. Er zijn meer dan 24.000 audiobestanden van lezingen van boeken voor The Gutenberg project (van sommige boeken bestaan meerdere audioversies, aan u om te kiezen welke u het leukst vindt!)

Reading in English

Stel je de grootste bibliotheek voor waar je van kunt dromen, met een aantal gratis boeken in het Engels - the Gutenberg project opent zijn deuren voor jou!

Als u op zoek bent naar meer recente werken om in het Engels te lezen, kunt u een duik nemen in het universum van Amazon en zijn hele sectie die volledig gewijd is aan boeken in het Engels. Daar kunt u papieren boeken vinden, Kindle versies, en zelfs meer audio boeken!

Conclusie

We hebben net gezien hoe je Engels kunt leren met boeken en andere soorten teksten. Het maakt niet uit in welk onderwerp je geïnteresseerd bent, alles lezen wat je tegenkomt zal je helpen je Engels te verbeteren, of het nu gaat om het verbeteren van je woordenschat, grammatica, of gewoon je spreekvaardigheid.

Hoe zit het met jou? Wat is het eerste boek dat je ooit in het Engels hebt gelezen? Welke site ga je als volgende gebruiken? Stuur ons een bericht als je vragen hebt. Deel je plannen met ons, en vergeet niet - lezen moet altijd leuk zijn!

Zie meer

Als je meer in het Engels wilt lezen, kun je op deze sites kijken om boeken in het Engels te vinden:

Profile picture for Karine Le Moigne

Karine Le Moigne

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: February 28, 2021, 11:13 am