[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hogyan lehet javítani az angol olvasás. Mi legyen az első könyvem Angolul?

Olvasás angolul 📚

Read this article in English: Reading in English 📚.

A teljes útmutató az olvasás angol javítása érdekében, javaslatokat a legjobb könyveket olvasni angolul!

Számos módon lehet tanulni, javítani az angol. Természetesen tanulhatsz szókincset és nyelvtant, vagy beszélhetsz a bennszülöttekkel, de olvasás angolul egy másik nagyszerű módja annak, hogy javítsa, hogy nem beszélünk elég! Ez lehetővé teszi, hogy összekapcsolja a kiejtést, amelyet már megtanultál a szó írott változatával. A másik nagy előny, hogy egyedül is meg tudod csinálni, és bármilyen témáról olvashatsz. Ha érdekli a jelenlegi események, miért nem olvassa el a híreket angolul? Ha szenvedélyesen főzöl, miért nem talál recepteket a New York-i sajttorta eredeti verziójában?

Fontos, hogy keresse meg az angol nyelv gyakorlásának módjait, amelyeket valóban élvez - filmek, TV-műsorok nézése, képregények olvasása vagy egyszerűen a bennszülöttekkel való beszélgetés! Ezért fogjuk nagyítani az egyes források, annak érdekében, hogy mutassa meg, hogyan lehet a legtöbbet hozza ki belőle, és megtanulják, hogy angolul, mint egy profi!

Mint már rájöttél, a mai nap az olvasásról szól. Pontosabban, látni fogjuk Milyen könyvet olvasni angolul az Ön szintje szerint, de Internetes oldalak és egyéb források amit használhatsz az induláshoz.

Olvasás angolul: miért? Hogyan?

Egy cikk olvasása, mond, The New York Times ijesztőnek tűnhet, ha még mindig tanulod a nyelvet. Ne aggódj, ez teljesen normális. Annak érdekében, hogy motivált maradjon, és élvezze az angol nyelvű olvasás minden előnyét, jobb, ha lassan, egy lépéssel egyszerre veszi a dolgokat. Ezért kell megpróbálnod egyeztesse olvasását a megértési szinttel.

Angol nyelvű olvasás kezdőknek és szakértőknek

Oké, minden készen áll, készen áll az első könyv angol nyelvű megnyitására, de nem igazán tudja, hol kezdje. Íme néhány tipp, trükkök, hogy segítsen javítani kell az angol szórakoztató módon.

Egyszerre olvasni és hallgatni

Reading in English

Hangoskönyvek lehetővé teszi, hogy hallani mindent, amit olvas, és ez egy gamechanger!

Először is hasznos kombinálni olvasás és hallgatás, ez segít gazdagítani az angol szókincs, valamint javítja a kiejtés egyidejűleg!

Van egy nagyszerű eszköz, amely segít ebben - hangoskönyvek! A legjobb megközelítés az lenne, ha elindulna egy olyan könyvvel, amelyet már elolvasott az anyanyelvén, vagy egy olyan könyvvel, amelyet már ismer. Ön képes lesz arra, hogy jobban megértsük, mert kitalálhatja az új vagy ismeretlen szavak jelentését. Helyezd magad kényelembe a könyveddel és a fülhallgatóddal, és engedd, hogy egy másik univerzumba szállítsd magad! Íme néhány weboldal, ahol az Ön ízlése szerint hangoskönyveket találhat:

Ha attól tart, hogy egy könyv olvasása túl hosszú vagy túl nehéz lenne, akkor elkezdheti az angol feliratú videók megtekintését is.

Íme néhány videó, amely elkötelezett az angol nyelvtanulás iránt:

Rachel's English

Accent's Way English with Hadar

Vagy, akkor is nézd meg ezeket a videókat által vagy anyanyelvűek:

Jenna Marbles - szórakozás

It's Okay To Be Smart - tudomány

Simple History - történelem

Ne aggódjon - vannak olyan cikkek, amelyek az angol nyelvtanulásról szólnak a YouTube-videókkal hamarosan! 👀

Győződjön meg róla, hogy a feliratokat a videót közzétevő személy készítette. Az automatikusan generált feliratok gyakran pontatlanok.

Ha angol nyelven szeretné javítani a hallgatás megértését, nézze meg a útmutató a beszélt angol nyelv megértéséhez! 👂

Könyvek angol tanulók számára

Sok kiadónak saját gyűjteménye van kétnyelvű könyvek amelyeket kifejezetten a tanulók számára terveztek. Íme néhány javaslat:

És ha beszél franciául, akkor nézd meg a mi dedikált cikk a témáról!

Ezek az első javaslatok válogatott klasszikusokat kínálnak az angol irodalomban, míg a következőek kifejezetten tanulók számára írt szövegek:

 • Az Cambridge English Readers gyűjtemény szervezi a könyveket a gyűjtemény szerint a nehézségi szintet. A szöveg csak az eredeti nyelven íródott, de audio verziót is letölthet az oldalon, valamint alkalmazhatja a olvasás és hallgatás egyszerre.

 • Ha érdekli az angol nyelvű történetek olvasása kezdőknek, TipTongue egy nagy erőforrás, amit érdemes megnézni! Angol nyelvű könyvek gyűjteménye a tizenévesek számára. Ezek a történetek természetesen keverednek franciául az angol nyelvvel, és lehetővé teszik az olvasó számára, hogy apránként megszerezze a szókincset. Az utolsó fejezet teljes egészében angol nyelven íródott, visszatekintve a történet teljes fennmaradó részére. A gyűjtemény könyveit az CEFR. Egy audio változata ezeket a könyveket is letölthető az oldalon.

Reading in English

Kétnyelvű és egynyelvű könyvek gyűjteménye angol nyelvtanulóknak

Angol nyelvű könyvek

... vagy ha a technológia csak azt akarja, ami a legjobb az Ön számára!

Bármi legyen is a szinted angolul, mindig lesznek olyan szavak, amelyeket nem tudsz. És, legyünk őszinték, ki elég türelmes ahhoz, hogy minden alkalommal, amikor egy új szó jön ki a szótárból? Semmi sem idegesítőbb, mint az olvasási munkamenet leállítása annak érdekében, hogy egy szót keressenek a szótárban. Ez, hogy egy listát a szavakat, hogy vizsgálja meg később, mondhatni? Oké, de végül elfelejtjük a kontextust, amelyben láttuk őket, tehát nem sokat tanulunk ebből.

Ez az, ahol e-könyv olvasók gyere a mentésre! Mindössze annyit kell tennie, hogy kiemelje a titokzatos szót, az e-könyv olvasója pedig megadja a megfelelő szótárbejegyzést. Ez rajtad múlik, ha inkább a kétnyelvű szótár, így láthatjuk a szó fordítása, vagy inkább egynyelvű szótár, így elolvashatja a szó definíciója Angolul. Mennyi időbe telik? Tizenöt másodperc. Hány szót fogsz tanulni utána? Több tucat! Ha le szeretné írni őket, hogy később visszatérhessen hozzájuk, csak annyit kell tennie, hogy az ujj hegyével kiemeli őket, és a szó hozzáadódik a jegyzetekhez - csakúgy, mint a varázslat! ✨

Nem számít, ha úgy tetszik Fnac vagy Amazon, vagy talán azt kellene mondanom Kobo vagy Kindle, azt találjuk, hogy az e-könyv olvasók rendkívül praktikus, könnyen használható (semmi, mint a tabletta). Az E-könyv olvasók valódi tanulási eszközök, amelyek technológiát helyeznek az Ön oldalára!

Reading in English

Kindle vagy Kobo, melyik az Ön véleménye szerint a legjobb Angol e-olvasó?

A kiejtés fontossága

Mindig szavakat kell kiejtenünk, függetlenül attól, hogy hangosan vagy a fejünkben olvassuk őket. Lehet, hogy ez nagyon egyszerű az anyanyelvén, de trükkös lehet, ha olyan nyelven kell tennie, amelyet még mindig tanul. Ez az oka annak, hogy olyan tanulási módszerekre kell összpontosítania, amelyek hangsúlyozzák a kiejtést és a beszélt nyelvet. Ezzel könnyebb lesz társítani az írott szót a kiejtésével.

Egy példa erre a módszerre Click & Speak, amely lehetővé teszi az 5000 leggyakrabban használt szavak elsajátítását az angol nyelven, mind a beszélt és az írott nyelv. Más szóval, gazdagítja a szókincset angolul, miközben javítja a kiejtést is!

Ezért minden cikkünk ebben a blogban nagy hangsúlyt fektet a kiejtés fontosságára.

Hogyan kell használni az internetet angolul olvasni

Az olvasás nem csak a könyvekről szól, hanem az internetről is! Tekintettel arra, hogy az Internet fele angolul van írva, nem lehet azt mondani, hogy nincs elég anyag. Szóval, rajta! Blogok Főzés, Utazás vagy életmód, nemzetközi hírek vagy botrányok híres emberek, ez a választás. Félsz, hogy eltéved a puszta mennyiségű információt az Interneten? Itt van az útmutató, a tippek az angol nyelvű olvasáshoz a világhálón!

Kiterjesztések, amelyek segítenek jobban megérteni, mit olvas

Mi van egy hosszabbítás? Ez egy kis alkalmazás, amely be van építve a webböngészőbe annak érdekében, hogy ez néhány további funkciók. Lehetnek ingyenesek vagy fizetettek, kompatibilisek csak egy böngészővel, vagy mindegyikkel, de az biztos, hogy ezek a kis eszközök nagyon hasznosak lehetnek. Itt van egy kis választék (ha nincs megadva, a bemutatott kiterjesztések kompatibilisek a fő böngészőkkel).

Mate

Mate nagyszerű nyelvtanár-asszisztens. Ez adja a fordítás minden szó egyetlen kattintással, és lehetővé teszi, hogy hallja azt is. Megmenti az összes keresett szót, a fordításokkal együtt, így később visszatérhet hozzájuk, és áttekintheti őket.

Emellett rendkívül praktikus és felhasználóbarát fordítóeszközt is kínál. Beírhat egy olyan szót vagy kifejezést, amelyet lefordítani szeretne, és javaslatot fog kapni arra, hogyan kell angolul mondani.

Reading in English

Mate kétnyelvű szótár hozzáadása a böngészőhöz

Reading in English

Lehet kérni Mate lefordítani egy szót angolra

Readlang

(csak a Chrome)

Readlang olyan, mint egy fejlettebb változata Mate. Segítségével megkaphatja a kiválasztott szó fordítását, de a szavak csoportjait is (legfeljebb 6 szó az ingyenes verzióhoz). A javasolt fordítások viszonylag jó minőségűek, és nagyon hasznosak lehetnek a bonyolultabb mondatok megértésében.

A flipside-on a másik irányba is használhatja, ha valamit más nyelvről angolra szeretne fordítani. Mond, olvasol valamit az anyanyelveden, és azon tűnődsz, Hogy mondjam ezt angolul?

Csakúgy, mint a Mate, mentheti a történelem (keresett szavak), majd kap vissza őket később, formájában egy wordlist, vagy kártyákat annak érdekében, hogy a vonat a memória.

Reading in English

Readlang fordítja kifejezések, amelyek kiemelik a szövegben

Readlang is kínál szint és téma szerint szervezett szövegek (irodalom, aktuális események, kultúra, zene, mozi stb.) olvasható. Némelyikük még egy rögzített verziót is kínál, így egyszerre elolvashatja és hallgathatja ugyanazt a dolgot!

Reading in English

Readlang válogatott angol nyelvű szöveget kínál különböző szinteken

Grammarly

Grammarly eredetileg egy online angol helyesírás - ellenőrző eszköz volt. Ők azonban kifejlesztették ezt a kiterjesztést, és most lehetővé teszi, hogy az angol meghatározása egy szót rákattint, valamint szinonimák. Ez az utolsó funkció nagyon hasznos lehet írás közben.

Tekintettel arra, hogy a kiterjesztés teljes egészében angol nyelven készült, inkább olyan eszköz, amely olyan emberek számára készült, akiknek már van Magas köztes szint. Ez azonban segít elérni a következő szintre a tanulmányok-ne próbálja lefordítani mindent, és integrálni a jelentését egy másik nyelven. Ez egy nagy eredmény, ha át, hogy a színpadon!

Reading in English

Grammarly egynyelvű szótárt integrál a böngészőjébe

Az első angol nyelvű könyvek

Íme néhány ötlet könnyen olvasható könyvek angolul, a nagy klasszikusoktól kezdve a "page turners" (a könyvek, amelyeket csak a végéig nem lehet letenni), valamint a könyvekhez, amelyeket a közelmúltban adaptáltak a filmekhez.

Könyvek film-vagy TV-műsor adaptációkkal

Reading in English

Szeretne angolul tanulni Harry Potterrel? Miért nem olvassa el a könyveket!

A film adaptációkkal rendelkező könyvek olvasásának nagy előnye, hogy már ismeri a történetet. Ne feledje, hogy az adaptációk néha messze vannak az eredeti történettől, de minden esetben kevésbé elveszettnek érzi magát. Íme néhány javaslat:

 • Harry Potter, J. K. Rowling

 • Twilight, S. Meyer

 • 50 Shades of Grey, E. L. James

 • Pride & Prejudice, J. Austen

 • The Handmaid’s Tale, M. Atwood

 • Charlie and the chocolate factory, R. Dahl

 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, M. A. Shaffer és A. Barrows

A Klasszikusok

Ha alig várja, hogy felfedezzék a klasszikusok az angol irodalomban, itt van néhány egyszerű regény, amelyet eredeti verziójukban el lehet olvasni:

 • The Old Man and the Sea, E. Hemmingway

 • Treasure Island, R. L. Stevenson

 • Dracula, B. Stoker

 • The Hound of the Baskervilles, A. Conan Doyle

 • Animal Farm, G. Orwell

 • The Picture of Dorian Gray, O. Wilde

Reading in English

Akár tetszik kaland történetek vagy borzalmak, a klasszikusok nem fog csalódást okozni!

Online források

Keresek egy könyvet angolul online? Íme néhány javaslat:

Kezdje el olvasni angolul

Megtalálható teljes weboldalak, amelyek célja az angol tanulók az interneten, a különböző szintekhez igazított szövegek. Ezek az oldalak egy nagyszerű módja annak, hogy a következő lépés az Olvasás Utazás, teljesen angolul.

 • News in levels - itt talál angol nyelvű cikkeket kezdőknek Az aktuális eseményekről. Ugyanezt a témát három különböző cikk közelíti meg, amelyek mindegyike más szintre összpontosít, az audio támogatással együtt.

 • British Council Magazine olyan cikkeket kínál, amelyek mélyebben foglalkoznak a kulturális témákkal. Minden cikk végén olyan kérdéseket kap, amelyek lehetővé teszik a szöveg általános megértésének tesztelését.

 • Learn in English, ez a weboldal cikkeket kínál különböző témákról (aktuális események, történelem, kultúra stb.) nehézségi szintjük szerint szervezték. Minden cikknek van egy audio verziója is, így a szöveg olvasásával egyidejűleg hallgathatja. Mi több, további videókat kapsz, ahol a kifejezések egy részét elmagyarázzák. A cikk végén magyarázatot kap a legnehezebb kifejezésekről (Angolul).

A fejlettebb olvasáshoz

Az Internet a csere rendkívüli helye, ahol mindenki kifejezheti magát, megmutathatja tehetségét. Ez igaz az irodalomra is! Egyre több webhely kínálja felhasználóinak, hogy írjanak és tegyék közzé munkájukat a neten. Az olvasókat ezután felkérik, hogy fedezzék fel az összes műfaj történetét, sőt talán még megosztják, mit gondolnak róluk.

Íme néhány a népszerűbbek közül:

- CreepyPasta - a közzétett történetek viszonylag rövidek és újak, a paranormális és horror témájában. Nem ajánlott érzékeny lelkeknek!

- FanFiction egy teljesen más műfaj, mivel odaadó rajongóinak egy sor könyvet kínál, hogy kedvenc szuperhőseik ihlette történeteiket írhassák és megosszák. Számos regény folytatásai, előzményei és spin-offjai találhatók.

Mivel az Internet is a végső hely a kultúra megosztására a fővárossal., The Gutenburg project átvette a feladatát, hogy a legnagyobb számú működik a nyilvánosság. Megtalálható több mint 50.000 könyvet a helyszínen, írt minden nyelven, mint e-könyvek, teljesen ingyenes. Mi több, az önkéntesek befejezték ezt a fantasztikus projektet sok könyv audio verziójának rögzítésével. Több van, mint 24 000 hangfájl a könyvek olvasása The Gutenberg project (néhány könyvnek több audio verziója van, az Ön feladata, hogy kiválassza azt, amelyik a legjobban tetszik!).

Reading in English

Képzelje el a legnagyobb könyvtárat, amelyről álmodhat, számos ingyenes angol nyelvű könyvvel - the Gutenberg project megnyitja kapuit az Ön számára!

Ha keres újabb művek olvasni angolul, akkor belevetik magukat a világegyetem Amazon az egész szekció teljes egészében a angol nyelvű könyvek. Itt talál papír könyveket, Kindle változatok, és még több hangoskönyv!

Következtetés

Most láttuk, hogyan lehet angolul tanulni könyvekkel és más típusú szövegekkel. Nem számít, milyen téma érdekli, mindent elolvasva, amivel találkozol, segít javítani az angol nyelvet, legyen az a szókincs javítása, nyelvtan, vagy egyszerűen a folyékonyság.

És mi van önökkel? Mi az első könyv, amit angolul olvastál? Melyik oldalon fogsz használni a következő? Kérdezzen meg minket. Ossza meg velünk terveit, ne felejtse el - az olvasásnak mindig szórakoztatónak kell lennie!

Lásd még

Ha többet szeretne olvasni angolul, akkor nézd meg ezeket a webhelyeket könyvek keresése Angolul :

Profile picture for Karine Le Moigne

Karine Le Moigne

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: February 28, 2021, 11:12 am