[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Sådan forbedrer du dit engelsk ved at læse. Hvad skal min første bog på engelsk være?

Læsning på engelsk 📚

Read this article in English: Reading in English 📚.

En komplet guide til at læse på engelsk for at forbedre sig, med forslag til de bedste bøger at læse på engelsk!

Der er mange måder, hvorpå du kan lære og forbedre dit engelsk. Du kan selvfølgelig studere ordforråd og grammatik eller tale med indfødte, men at læse på engelsk er en anden god måde at forbedre sig på, som vi ikke taler nok om! Det giver dig mulighed for at associere den udtale, som du allerede har lært, med den skriftlige version af ordet. Den anden store fordel er, at du kan gøre det selv, og du kan læse om et hvilket som helst emne, du har lyst til. Hvis du er interesseret i aktuelle begivenheder, hvorfor så ikke læse nyhederne på engelsk? Hvis du brænder for madlavning, hvorfor så ikke finde opskrifter fra New York Cheesecake i deres originale version?

Det er vigtigt at finde måder at øve engelsk på, som du rent faktisk nyder - se film, tv-serier, læse tegneserier eller bare tale med indfødte! Derfor vil vi zoome ind på hver af disse ressourcer for at vise dig, hvordan du får mest muligt ud af dem og lærer at tale engelsk som en professionel!

Som du allerede har fundet ud af, handler det i dag om læsning. Mere specifikt vil vi se, hvilken bog du skal læse på engelsk alt efter dit niveau, men også internetsider og andre ressourcer, som du kan bruge til at komme i gang.

Læsning på engelsk: Hvorfor? Hvordan?

At læse en artikel fra f.eks. The New York Times kan virke skræmmende, hvis du stadig er ved at lære sproget. Men bare rolig, det er helt normalt. For at forblive motiveret og nyde alle de fordele, som læsning på engelsk kan give, er det bedre at tage tingene langsomt, et skridt ad gangen. Derfor bør du forsøge at tilpasse din læsning til dit forståelsesniveau.

Læsning på engelsk for begyndere og eksperter

Okay, du er helt klar, du føler dig klar til at åbne din første bog på engelsk, men du ved ikke rigtig, hvor du skal begynde. Her er et par tips og tricks, der kan hjælpe dig med at forbedre dit engelsk på en sjov måde.

Læs og lyt på samme tid

Reading in English

Lydbøger giver dig mulighed for at høre alt det, du læser, og det er en gamechanger!

Først og fremmest er det nyttigt at kombinere læsning og lytning, det vil hjælpe dig med at berige dit engelske ordforråd og forbedre din udtale på samme tid!

Der er et fantastisk værktøj til at hjælpe dig med det - lydbøger! Den bedste fremgangsmåde ville være at starte med en bog, som du allerede har læst på dit modersmål, eller en bog, som du allerede er bekendt med. Du vil være i stand til at forstå mere, fordi du kan gætte betydningen af nye eller ukendte ord. Sæt dig godt til rette med din bog og dine høretelefoner, og lad dig transportere ind i et andet univers! Her er et par websteder, hvor du kan finde lydbøger efter din smag:

 • Gratis lydbøger på engelsk:
 • Gratis lydbøger på engelsk: Gratis lydbøger på engelsk: Gratis lydbøger på engelsk: Gratis lydbøger på engelsk

Hvis du er bange for, at det er for lang tid eller for svært at læse en bog, kan du også starte med at se videoer med undertekster på engelsk.

Her er nogle videoer, der er dedikeret til at lære engelsk:

Rachel's English

Accent's Way English with Hadar

Du kan også se disse videoer, der er lavet af og for indfødte:

Jenna Marbles - underholdning

It's Okay To Be Smart - videnskab

Simple History - historie

Bare rolig - der er artikler dedikeret til at lære engelsk med YouTube-videoer, der kommer snart! 👀

Sørg for, at eventuelle undertekster er lavet af den person, der har lagt videoen op. Autogenerede undertekster er ofte unøjagtige.

Og hvis du ønsker at forbedre din lytteforståelse på engelsk, så tjek vores guide til at forstå talt engelsk! 👂

Bøger til engelsksprogede elever

Mange forlag har deres egne samlinger af tosprogede bøger, som er specielt designet til elever. Her er et par forslag:

Og hvis du taler fransk, kan du tjekke vores dedikerede artikel om emnet!

De første forslag er et udvalg af klassikere i den engelske litteratur, mens de næste er tekster, der er skrevet specielt til eleverne:

 • Cambridge English Readers samlingen organiserer bøgerne fra samlingen efter deres sværhedsgrad. Teksten er kun skrevet på originalsproget, men du kan også downloade en lydversion på webstedet og anvende vores teknik med at læse og lytte på samme tid.

 • Hvis du er interesseret i at læse historier på engelsk for begyndere, TipTongue er en fantastisk ressource, du bør tjekke ud! Det er en samling af bøger på engelsk for teenagere. Disse historier blander naturligt fransk med engelsk og giver læseren mulighed for at tilegne sig ordforråd lidt efter lidt. Det sidste kapitel er udelukkende skrevet på engelsk og ser tilbage på hele den resterende del af historien. Bøgerne i denne samling er organiseret efter niveau af den CEFR. Der kan også downloades en lydversion af disse bøger på webstedet.

Reading in English

Samlinger af tosprogede og etsprogede bøger for elever på engelsk

E-bøger på engelsk

... eller når teknologien kun ønsker det bedste for dig!

Uanset dit niveau i engelsk vil der altid være ord, du ikke kender, uanset hvilket niveau du befinder dig på. Og lad os være ærlige, hvem er tålmodig nok til at åbne ordbogen, hver gang et nyt ord dukker op? Der er ikke noget mere irriterende end at stoppe din læsning for at slå et ord op i ordbogen. Det er for at lave en liste over ord, som man kan slå op senere, siger du måske? Okay, men vi ender med at glemme den sammenhæng, vi så dem i, så vi ender ikke med at lære meget af at gøre det.

Det er her, at e-bogslæsere kommer til undsætning! Det eneste, du skal gøre, er at fremhæve det mystiske ord, og din e-bogslæser vil give dig det relevante ordbogsetiket. Det er op til dig, om du foretrækker at bruge en tosproget ordbog, så du kan se ordets oversættelse, eller om du foretrækker en ensproget ordbog, så du kan læse ordets definition på engelsk. Hvor lang tid vil det tage? Femten sekunder. Hvor mange ord vil du ende med at lære efter det? Snesevis! Hvis du gerne vil skrive dem ned, så du kan vende tilbage til dem senere, skal du blot fremhæve dem med fingerspidsen, og ordet vil blive tilføjet til dine noter - ligesom ved magi! ✨

Det er ligegyldigt, om du foretrækker Fnac eller Amazon, eller måske skulle jeg sige Kobo eller Kindle, du vil opdage, at e-bogslæsere er ekstremt praktiske og nemme at bruge (ikke som tablets). E-bogslæsere er rigtige læringsredskaber, der sætter teknologien på din side!

Reading in English

Kindle eller Kobo, hvilken er den bedste engelske e-læser efter din mening?

Vigtigheden af udtale

Vi er altid nødt til at udtale ord, uanset om vi læser dem højt eller i vores hoved. Måske er det ret enkelt på dit modersmål, men det kan blive svært, når du skal gøre det på et sprog, du stadig er ved at lære. Derfor bør du fokusere på læringsmetoder, der lægger vægt på udtale og det talte sprog. På den måde bliver det lettere at forbinde det skrevne ord med dets udtale.

Et eksempel på en sådan metode er Click & Speak, som giver dig mulighed for at beherske de 5000 mest anvendte ord på engelsk ved hjælp af en metode, der er baseret på både det talte og det skrevne sprog. Med andre ord beriger du dit ordforråd på engelsk, samtidig med at du forbedrer din udtale!

Derfor lægger vi i alle vores artikler på denne blog stor vægt på vigtigheden af udtale.

Sådan bruger du internettet til at læse på engelsk

Læsning handler ikke kun om bøger, der er også internettet! Og i betragtning af at halvdelen af internettet er skrevet på engelsk, kan du umuligt sige, at der ikke er nok materialer. Så værsgo! Blogs om madlavning, rejser eller livsstil, internationale nyheder eller skandaler om kendte personer, det er dit valg. Er du bange for at fare vild i den enorme mængde af oplysninger på internettet? Her er vores guide, vores tips til at læse på engelsk på World Wide Web!

Udvidelser til at hjælpe dig med at forstå det, du læser, bedre

Hvad er en udvidelse egentlig? Det er et lille program, som integreres i din webbrowser for at give den nogle ekstra funktioner. De kan være gratis eller betalte, kompatible med kun én browser eller med alle, men hvad der er sikkert er, er, at disse små værktøjer kan være meget nyttige. Her er et lille udvalg (hvis det ikke er angivet, er de præsenterede udvidelser kompatible med de vigtigste browsere).

Mate

Mate er en fantastisk sprogundervisningsassistent. Den giver dig oversættelsen af et hvilket som helst ord med et enkelt klik og lader dig også høre det. Den gemmer alle de ord, du har søgt efter, sammen med deres oversættelser, så du kan vende tilbage til dem senere og gennemgå dem.

Den tilbyder også et yderst praktisk og brugervenligt oversættelsesværktøj. Du kan indtaste et ord eller en sætning, som du vil oversætte, og du får et forslag til, hvordan du kan sige det på engelsk.

Reading in English

Mate tilføjer en tosproget ordbog i din browser

Reading in English

Du kan bede Mate om at oversætte et ord til engelsk

Readlang

(kun tilgængelig for Chrome)

Readlang er som en mere udviklet version af Mate. Ved at bruge den kan du få en oversættelse af et udvalgt ord, men også af grupper af ord (op til 6 ord i den gratis version). De foreslåede oversættelser er af relativt god kvalitet og kan være meget nyttige til at forstå mere komplicerede sætninger.

På den anden side kan du også bruge den i den anden retning, når du vil oversætte noget fra et andet sprog til engelsk. Lad os sige, at du læser noget på dit modersmål og tænker: Hvordan siger jeg det på engelsk?

Ligesom på Mate kan du gemme din historik (søgte ord) og vende tilbage til dem senere, i form af en ordliste eller flashcards for at træne din hukommelse.

Reading in English

Readlang oversætter udtryk, som du fremhæver i en tekst

Readlang tilbyder også tekster, der er organiseret efter niveau og emne (litteratur, aktuelle begivenheder, kultur, musik, film osv.), som du kan læse. Nogle af dem tilbyder endda en indspillet version, så du kan læse og lytte til det samme på én gang!

Reading in English

Readlang tilbyder et udvalg af tekster på engelsk på forskellige niveauer

Grammarly

Grammarly var oprindeligt et online værktøj til stavekontrol af engelsksprogede tekster. De har imidlertid udviklet denne udvidelse, og nu giver den dig mulighed for at få den engelske definition af et ord, du klikker på, samt synonymer. Den sidste funktion kan være meget nyttig, når man skriver.

I betragtning af at udvidelsen er helt på engelsk, er det mere et værktøj, der er tilpasset folk, der allerede har et højt mellemniveau. Det vil dog hjælpe dig med at nå det næste niveau i dine studier - stop med at forsøge at oversætte alting og integrere betydningen på et andet sprog. Det er en stor bedrift, når man først har passeret dette stadie!

Reading in English

Grammarly integrerer en ensproget ordbog i din browser

De første bøger at læse på engelsk

Her er et par ideer til nemme bøger at læse på engelsk, lige fra de store klassikere, "page turners" (de bøger, du bare ikke kan lægge fra dig, før de er færdige) og bøger, der for nylig er blevet filmatiseret.

Bøger med film- eller tv-filmatiseringer

Reading in English

Vil du lære engelsk med Harry Potter? Hvorfor ikke læse bøgerne!

Den store fordel ved at læse bøger, der har filmatiseringer, er, at du allerede er bekendt med handlingen. Husk på, at filmatiseringerne nogle gange er langt fra den oprindelige historie, men du vil under alle omstændigheder føle dig mindre fortabt. Her er et par forslag:

 • Harry Potter, J.K. Rowling

 • Twilight, S. Meyer

 • 50 Shades of Grey, E L James

 • Pride & Prejudice, J. Austen

 • The Handmaid’s Tale, M. Atwood

 • Charlie and the chocolate factory, R. Dahl

 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, M.A. Shaffer og A. Barrows

Klassikere

Hvis du er ivrig efter at opdage klassikerne inden for engelsk litteratur, er her nogle romaner, der er lette at læse i deres originale version:

 • The Old Man and the Sea, E. Hemmingway

 • Treasure Island, R.L. Stevenson

 • Dracula, B. Stoker

 • The Hound of the Baskervilles, A. Conan Doyle

 • Animal Farm, G. Orwell

 • The Picture of Dorian Gray, O. Wilde

Reading in English

Uanset om du kan lide eventyrhistorier eller gysere, vil klassikerne ikke skuffe dig!

Online ressourcer

Leder du efter en bog på engelsk online? Her er et par forslag:

Begynd at læse på engelsk

På internettet kan du finde hele websteder, der er beregnet til elever, der lærer engelsk, med tekster, der er tilpasset forskellige niveauer. Disse websteder er en god måde at tage det næste skridt på din læserejse, helt på engelsk.

 • News in levels - her kan du finde artikler på engelsk for begyndere om aktuelle begivenheder. Det samme emne behandles i tre forskellige artikler, der hver især fokuserer på et andet niveau, sammen med lydstøtte.

 • British Council Magazine tilbyder artikler, der dækker kulturelle emner i dybden. I slutningen af hver artikel får du spørgsmål, som giver dig mulighed for at teste din samlede forståelse af teksten.

 • Learn in English, dette websted tilbyder artikler om forskellige emner (aktuelle begivenheder, historie, kultur osv.), der er organiseret efter sværhedsgrad. Hver artikel har også en lydversion, så du kan lytte til den samtidig med, at du læser teksten. Desuden får du yderligere videoer, hvor nogle af begreberne forklares. I slutningen af artiklen får du forklaringer på de sværeste termer (på engelsk).

For mere avanceret læsning

Internettet er et ekstraordinært sted for udveksling, hvor alle kan udtrykke sig og vise deres talenter frem. Det gælder også for litteraturen! Et stigende antal websteder tilbyder deres brugere at skrive og offentliggøre deres værker på nettet. Læserne opfordres derefter til at opdage historier af alle genrer og måske endda dele deres mening om dem.

Her er nogle af de mest populære:

- CreepyPasta - de offentliggjorte historier er relativt korte og nye, om emnet paranormalt og horror. Anbefales IKKE for følsomme sjæle!

- FanFiction er en helt anden genre, da den tilbyder sine hengivne fans en serie bøger, hvor de kan skrive og dele deres historier inspireret af deres yndlingssuperhelte. Du kan finde fortsættelser, prequels og spin-offs af mange romaner.

Og da internettet også er det ultimative sted for deling af kultur med stort C, The Gutenburg project har internettet påtaget sig opgaven med at disponere over det største antal værker i det offentlige domæne. Du kan finde mere end 50.000 bøger på deres websted, skrevet på alle sprog, som e-bøger, helt gratis. Desuden har frivillige suppleret dette fantastiske projekt ved at optage lydversioner af mange af bøgerne. Der er mere end 24 000 lydfiler med oplæsninger af bøger til The Gutenberg project (nogle bøger har flere lydversioner, det er op til dig at vælge den, du bedst kan lide!).

Reading in English

Forestil dig det største bibliotek, du kunne drømme om, med en række gratis bøger på engelsk - the Gutenberg project åbner sine døre for dig!

Hvis du er på udkig efter nyere værker på engelsk, kan du dykke ned i Amazon 's univers og dens hele sektion, der udelukkende er dedikeret til bøger på engelsk. Her kan du finde papirbøger, Kindle -versioner og endnu flere lydbøger!

Konklusion

Vi har lige set, hvordan du kan lære engelsk med bøger og andre typer tekster. Uanset hvilket emne du er interesseret i, vil læsning af alt, hvad du støder på, hjælpe dig med at forbedre dit engelsk, hvad enten det drejer sig om at forbedre dit ordforråd, din grammatik eller blot din flydende sprogfærdighed.

Hvad med dig? Hvad er den første bog, du nogensinde har læst på engelsk? Hvilket websted vil du bruge næste gang? Skriv til os hvis du har spørgsmål. Del dine planer med os, og glem ikke - det skal altid være sjovt at læse!

Se mere

Hvis du vil læse mere på engelsk, kan du tjekke disse websteder ud for at finde bøger på engelsk:

Profile picture for Karine Le Moigne

Karine Le Moigne

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:43 pm