[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Cum să vă îmbunătățiți limba engleză citind. Care ar trebui să fie prima mea carte în limba engleză?

Citirea în limba engleză 📚

Read this article in English: Reading in English 📚.

Un ghid complet pentru citirea în limba engleză pentru a îmbunătăți, cu sugestii pentru cele mai bune cărți de citit în limba engleză!

Există multe modalități prin care puteți învăța și îmbunătăți limba engleză. Desigur, puteți studia vocabularul și gramatica sau puteți vorbi cu nativii, dar citirea în limba engleză este un alt mod minunat de a îmbunătăți, că nu vorbim despre suficient! Vă permite să asociați pronunția pe care ați învățat-o deja cu versiunea scrisă a cuvântului. Celălalt mare avantaj este că o puteți face singur și puteți citi despre orice subiect doriți. Dacă sunteți interesat de evenimentele curente, de ce să nu citiți știrile în limba engleză? Dacă sunteți pasionat de gătit, de ce să nu găsiți rețete din Cheesecake-ul din New York în versiunea lor originală?

Este important să găsiți modalități de a practica limba engleză care vă place de fapt - vizionarea de filme, emisiuni TV, citirea cărților de benzi desenate sau pur și simplu vorbind cu nativii! De aceea, vom mări fiecare dintre aceste resurse, pentru a vă arăta cum să profitați la maxim și să învățați să vorbiți engleza ca un profesionist!

După cum ați aflat deja, astăzi este vorba despre lectură. Mai exact, vom vedea ce carte să citești în engleză în funcție de nivelul dvs., dar și Site-uri Internet și alte resurse pe care le puteți folosi pentru a începe.

Citirea în limba engleză: de ce? Cum?

Citind un articol din, spune, The New York Times s-ar putea părea descurajantă, dacă sunteți încă de învățare a limbii. Nu vă faceți griji, totuși, este perfect normal. Pentru a rămâne motivați și pentru a vă bucura de toate avantajele pe care le poate aduce lectura în limba engleză, este mai bine să luați lucrurile încet, cu un pas la un moment dat. De aceea ar trebui să încercați să potriviți-vă lectura cu nivelul dvs. de înțelegere.

Citirea în limba engleză pentru începători și experți

Bine, ești pregătit, te simți pregătit să deschizi prima ta carte în engleză, dar nu știi cu adevărat de unde să începi. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta îmbunătăți limba engleză într-un mod distractiv.

Citiți și ascultați în același timp

Reading in English

Audiobook-urile vă permit să auziți tot ce citiți și acesta este un gamechanger!

În primul rând, este util să combinați citirea și ascultarea, acest lucru vă va ajuta să vă îmbogățiți vocabularul englez și să vă îmbunătățiți pronunția în același timp!

Există un instrument excelent pentru a vă ajuta să faceți asta - cărți audio! Cea mai bună abordare ar fi să începeți cu o carte pe care ați citit-o deja în limba dvs. maternă sau o carte cu care sunteți deja familiarizați. Vei fi capabil să înțeleagă mai mult, pentru că puteți ghici sensul de cuvinte noi sau necunoscute. Fă-te confortabil, cu cartea și căștile și lasă-te transportat într-un alt univers! Iată câteva site-uri web pentru a găsi cărți audio în funcție de gustul dvs:

Dacă vă faceți griji că citirea unei cărți ar fi prea lungă sau prea grea, puteți începe, de asemenea, vizionând videoclipuri cu subtitrare în engleză.

Iată câteva videoclipuri dedicate învățării limbii engleze:

Rachel's English

Accent's Way English with Hadar

Sau, puteți consulta și aceste videoclipuri realizate de și pentru vorbitori nativi:

Jenna Marbles - divertisment

It's Okay To Be Smart - știință

Simple History - istorie

Nu vă faceți griji - există articole dedicate învățării limbii engleze cu videoclipuri YouTube în curând! 👀

Asigurați-vă că orice subtitrare a fost făcută de persoana care a postat videoclipul. Subtitrările generate automat sunt adesea inexacte.

Și dacă doriți să vă îmbunătățiți înțelegerea ascultării în limba engleză, consultați ghid pentru înțelegerea limbii engleze vorbite! 👂

Cărți pentru cursanții de engleză

Mulți editori au propriile colecții de cărți bilingve care sunt concepute special pentru cursanți. Iată câteva sugestii:

Și dacă vorbești franceză, puteți verifica afară nostru articol dedicat pe această temă!

Aceste prime sugestii oferă o selecție a clasicilor din literatura engleză, în timp ce următoarele sunt texte scrise special pentru cursanți:

 • În Cambridge English Readers colecția organizează cărțile din colecție în funcție de nivelul lor de dificultate. Textul este scris numai în limba originală, dar puteți descărca și o versiune audio pe site și puteți aplica tehnica noastră de citirea și ascultarea în același timp.

 • Dacă sunteți interesat să citiți povești în limba engleză pentru începători, TipTongue este o resursă excelentă pe care ar trebui să o verificați! Este o colecție de cărți în limba engleză pentru Adolescenți. Aceste povești se amestecă în mod natural în franceză cu engleza și permit cititorului să dobândească vocabularul puțin câte puțin. Ultimul capitol este scris în întregime în limba engleză și se uită înapoi la întreaga parte rămasă din poveste. Cărțile din această colecție sunt organizate în funcție de nivelul CECR. O versiune audio a acestor cărți este de asemenea disponibilă pentru descărcare pe site.

Reading in English

Colecții de cărți bilingve și monolingve pentru cursanți în limba engleză

Ebooks în limba engleză

... sau când tehnologia vrea doar ceea ce este mai bine pentru tine!

Oricare ar fi nivelul dvs. în limba engleză, vor exista întotdeauna cuvinte pe care nu le cunoașteți. Și, să fim sinceri, cine este destul de răbdător să deschidă dicționarul de fiecare dată când apare un cuvânt nou? Nu este nimic mai enervant decât oprirea sesiunii de lectură pentru a căuta un cuvânt în dicționar. Este de a face o listă de cuvinte pentru a căuta mai târziu, s-ar putea spune? Bine, dar sfârșim prin a uita contextul în care i-am văzut, așa că nu sfârșim prin a învăța multe din a face asta.

Asta în cazul în care cititoare de cărți electronice vino la salvare! Tot ce trebuie să faceți este să evidențiați cuvântul mister, iar cititorul dvs. de cărți electronice vă va oferi intrarea în dicționar relevantă. Depinde de dvs. dacă preferați să utilizați un dicționar bilingv, astfel încât să puteți vedea traducerea cuvântului sau preferați un dicționar monolingv, astfel încât să puteți citi definiția cuvântului în limba engleză. Cât timp va dura? Cincisprezece secunde. Câte cuvinte vei ajunge să înveți după aceea? Zeci! Dacă doriți să le scrieți, astfel încât să puteți reveni la ele mai târziu, tot ce trebuie să faceți este să le evidențiați cu vârful degetului, iar cuvântul va fi adăugat la notele dvs. - la fel ca magia! ✨

Nu contează dacă preferați Fnac sau Amazon, sau poate ar trebui să spun Kobo sau Kindle, veți găsi că cititorii de cărți electronice sunt extrem de practice și ușor de utilizat (nimic ca tabletele). Cititorii de cărți electronice sunt instrumente reale de învățare care pun tehnologia de partea ta!

Reading in English

Kindle sau Kobo, care dintre ele este cel mai bun E-reader englezesc în opinia dvs.?

Importanța pronunției

Întotdeauna trebuie să pronunțăm cuvinte, indiferent dacă le citim cu voce tare sau în capul nostru. Poate că este destul de simplu în limba ta maternă, dar poate deveni dificil atunci când trebuie să o faci într-o limbă pe care încă o înveți. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă concentrați asupra metodelor de învățare care pun accentul pe pronunție și limba vorbită. Făcând acest lucru, va deveni mai ușor să asociați cuvântul scris cu pronunția sa.

Un exemplu de astfel de metodă este Click & Speak, care vă permite să stăpâniți cele mai frecvent utilizate 5000 de cuvinte în limba engleză, folosind o metodă bazată pe ambele cuvinte vorbite și limba scrisă. Cu alte cuvinte, vă îmbogățiți vocabularul în limba engleză, îmbunătățind în același timp pronunția dvs.!

De aceea, toate articolele noastre de pe acest blog pun un accent puternic pe importanța pronunției.

Cum să utilizați Internetul pentru a citi în limba engleză

Citirea nu este doar despre cărți, există și Internetul! Și având în vedere faptul că jumătate din Internet este scris în limba engleză, nu ai putea spune că nu sunt suficiente materiale. Deci, dă-i drumul! Bloguri despre gătit, călătorii sau stil de viață, știri internaționale sau scandaluri despre oameni celebri, este alegerea ta. Ți-e frică să te pierzi în cantitatea mare de informații de pe Internet? Iată ghidul nostru, al nostru sfaturi pentru citirea în limba engleză pe World Wide Web!

Extensii pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine ceea ce citiți

Ce este o prelungire, de fapt? Este o mică aplicație care este integrată în browserul dvs. web pentru a-i oferi câteva funcții suplimentare. Acestea pot fi gratuite sau plătite, compatibile cu un singur browser sau cu toate acestea, dar ceea ce este sigur este că aceste mici instrumente pot fi foarte utile. Iată o mică selecție (dacă nu este specificată, extensiile prezentate sunt compatibile cu browserele principale).

Mate

Mate este un mare profesor de limbi străine-asistent. Acesta vă oferă traducere de orice cuvânt cu un singur clic, și vă permite să-l auzi, de asemenea. Acesta salvează toate cuvintele pe care le-ați căutat, împreună cu traducerile lor, astfel încât să puteți reveni la ele mai târziu și să le revizuiți.

De asemenea, oferă un instrument de traducere extrem de practic și ușor de utilizat. Puteți introduce un cuvânt sau o frază pe care doriți să o traduceți și veți primi o sugestie despre cum să o spuneți în limba engleză.

Reading in English

Mate adaugă un dicționar bilingv în browser

Reading in English

Puteți întreba Mate pentru a traduce un cuvânt în engleză

Readlang

(disponibil numai pentru Chrome)

Readlang este ca o versiune mai dezvoltată a Mate. Folosind-o, puteți obține o traducere a unui cuvânt selectat, dar și a grupurilor de cuvinte (până la 6 cuvinte pentru versiunea gratuită). Traducerile propuse sunt de o calitate relativ bună și pot fi foarte utile pentru a înțelege propoziții mai complicate.

Pe flipside, îl puteți folosi și în cealaltă direcție, când doriți să traduceți ceva dintr-o altă limbă în engleză. Spuneți, citiți ceva în limba maternă și vă întrebați Cum să spun asta în engleză?

La fel ca pe Mate, puteți să vă salvați istoricul (cuvinte căutate) și să vă întoarceți la ele mai târziu, sub forma unei liste de cuvinte sau a unor cartonașe pentru a vă antrena memoria.

Reading in English

Readlang traduce termenii pe care îi evidențiați într-un text

Readlang de asemenea, oferă texte organizate în funcție de nivel și subiect (literatură, evenimente curente, cultură, muzică, cinema etc.) pe care le puteți citi. Unele dintre ele oferă chiar și o versiune înregistrată, astfel încât să puteți citi și asculta același lucru dintr-o dată!

Reading in English

Readlang oferă o selecție de text în limba engleză în diferite niveluri

Grammarly

Grammarly a fost inițial un instrument online de verificare a ortografiei în limba engleză. Cu toate acestea, au dezvoltat această extensie și acum vă permite să obțineți definiția în limba engleză a unui cuvânt pe care faceți clic, precum și sinonime. Această ultimă funcție poate fi foarte utilă atunci când scrieți.

Având în vedere faptul că extensia este în întregime în limba engleză, este mai mult un instrument adaptat pentru persoanele care au deja un nivel intermediar ridicat. Cu toate acestea, acest lucru vă va ajuta să ajungeți la nivelul următor în studiile dvs. - nu mai încercați să traduceți totul și să integrați sensul Într-o altă limbă. Este o mare realizare odată ce treci acea etapă!

Reading in English

Grammarly integrează un dicționar monolingv în browser

Primele cărți de citit în engleză

Iată câteva idei pentru Cărți ușor de citit în limba engleză, de la marii clasici, "page turners" (cărțile pe care pur și simplu nu le poți pune jos până la sfârșit) și cărți care au fost recent adaptate filmelor.

Cărți cu adaptări pentru filme sau emisiuni TV

Reading in English

Vrei să înveți engleza cu Harry Potter? De ce nu citiți cărțile!

Marele avantaj de a citi cărți care au adaptări de film este că sunteți deja familiarizați cu povestea. Rețineți că adaptările sunt uneori departe de povestea originală, dar vă veți simți mai puțin pierdut în orice caz. Iată câteva sugestii:

 • Harry Potter, J. K. Rowling

 • Twilight, S. Meyer

 • 50 Shades of Grey, E L James

 • Pride & Prejudice, J. Austen

 • The Handmaid’s Tale, M. Atwood

 • Charlie and the chocolate factory, R. Dahl

 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, M. A. Shaffer și A. Barrows

Clasicii

Dacă sunteți dornici să descoperiți clasice în literatura engleză. iată câteva romane ușor de citit în versiunea lor originală:

 • The Old Man and the Sea, E. Hemmingway

 • Treasure Island, R. L. Stevenson

 • Dracula, B. Stoker

 • The Hound of the Baskervilles, A. Conan Doyle

 • Animal Farm, G. Orwell

 • The Picture of Dorian Gray, O. Wilde

Reading in English

Indiferent dacă vă plac poveștile de aventură sau ororile, clasicii nu vă vor dezamăgi!

Resurse Online

Căutați o carte în limba engleză online? Iată câteva sugestii:

Începeți să citiți în limba engleză

Puteți găsi site-uri întregi care sunt concepute pentru elevii de limba engleză pe Internet, cu texte adaptate la diferite niveluri. Aceste site-uri sunt o modalitate foarte bună de a face următorul pas în călătoria dvs. de lectură, în întregime în limba engleză.

 • News in levels - aici puteți găsi articole în limba engleză pentru începători despre evenimentele curente. Același subiect este abordat de trei articole diferite, fiecare concentrându-se pe un nivel diferit, împreună cu suport audio.

 • British Council Magazine oferă articole care acoperă subiecte culturale în profunzime. La sfârșitul fiecărui articol, veți primi întrebări care vă vor permite să testați înțelegerea generală a textului.

 • Learn in English, acest site oferă articole pe diferite teme (evenimente curente, istorie, cultură, etc.) organizate în funcție de nivelul lor de dificultate. Fiecare articol are disponibilă și o versiune audio, astfel încât să o puteți asculta în același timp cu citirea textului. Mai mult, veți primi videoclipuri suplimentare, unde sunt explicați unii dintre termeni. La sfârșitul articolului, veți primi explicații cu privire la termenii cei mai dificili (în limba engleză).

Pentru o citire mai avansată

Internetul este un loc extraordinar de schimb, unde toată lumea se poate exprima și își poate arăta talentele. Acest lucru este valabil și pentru Literatură! Un număr tot mai mare de site-uri oferă utilizatorilor lor să scrie și să publice lucrările lor pe net. Cititorii sunt apoi invitați să descopere povești de toate genurile și poate chiar să împărtășească ceea ce gândesc despre ele.

Iată câteva dintre cele mai populare:

- CreepyPasta - poveștile publicate sunt relativ scurte și noi, pe tema paranormalului și a groazei. Nu este recomandat pentru sufletele sensibile!

- FanFiction este un alt gen, deoarece oferă fanilor săi devotați o serie de cărți pentru a scrie și a împărtăși poveștile lor inspirate de super-eroii lor preferați. Puteți găsi continuări, prequeluri și spin-off-uri ale multor romane.

Și din moment ce Internetul este, de asemenea, locul final pentru împărtășirea Culturii cu un capital C, The Gutenburg project a preluat sarcina de a elimina cel mai mare număr de lucrări în domeniul public. Puteți găsi mai mult de 50.000 de cărți pe site-ul lor, scrise în toate limbile, ca cărți electronice, absolut gratuit. Mai mult, voluntarii au finalizat acest proiect fantastic prin înregistrarea versiunii audio a multor cărți. Există mai mult de 24.000 de fișiere audio de lecturi de cărți pentru The Gutenberg project (unele cărți au mai multe versiuni audio, depinde de tine să o alegi pe cea care îți place cel mai mult!).

Reading in English

Imaginați-vă cea mai mare bibliotecă la care ați putea visa, cu o serie de cărți gratuite în limba engleză - the Gutenberg project deschide porțile pentru tine!

Dacă sunteți în căutarea unor lucrări mai recente pentru a citi în limba engleză, vă puteți scufunda în universul Amazon și întreaga sa secțiune dedicată în întregime cărți în limba engleză. Acolo puteți găsi cărți de hârtie, Kindle versiuni și chiar mai multe cărți audio!

Concluzie

Tocmai am văzut cum puteți învăța limba engleză cu cărți și alte tipuri de texte. Indiferent de subiectul care vă interesează, citirea a tot ceea ce întâlniți vă va ajuta să vă îmbunătățiți limba engleză, fie că vă îmbunătățiți vocabularul, gramatica sau pur și simplu fluența.

Dar tu? Care e prima carte pe care ai citit-o în engleză? Ce site vei folosi în continuare? Ne-a lovit cu orice întrebări. Împărtășește-ți planurile cu noi și nu uita - lectura ar trebui să fie întotdeauna distractivă!

Vezi mai multe

Dacă doriți să citiți mai multe în limba engleză, puteți consulta aceste site-uri la găsiți cărți în limba engleză :

Profile picture for Karine Le Moigne

Karine Le Moigne

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: February 28, 2021, 11:13 am