Den engelska Anti-course - de bästa sätten att bli tvåspråkig på engelska är att lära sig samtidigt ha kul genom massor av aktiviteter

Hur man blir flytande i engelska

Read this article in English: How to become fluent in English 🙋.

Hur du blir flytande engelska? Genom spännande resurser, vilket gör att du kan bli tvåspråkig på engelska!

Föreställa att spendera tio år på att studera engelska i skolan och sedan, när du äntligen kommer ut ur utbildningssystemet, kan du fortfarande inte riktigt prata engelska. Sedan, en dag, du väljer att plocka engelska tillbaka upp igen och vad gör du? Du börjar ta traditionella engelska klasser som om du ska tillbaka till skolan. Galet, eller hur?

Det finns en berömd fras som passar perfekt här:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Du hittar bara Engelska klasser användbar upp till en viss punkt-de kan hjälpa dig att bli bekant med grammatik, kanske några grundläggande ordförråd, men det är ganska mycket det. Människor får sällan tala under sina främmande språkklasser, det är ofta så att vissa aspekter av att lära sig engelska, till exempel talspråk eller accenter lämnas försummade. För att inte nämna det kan bli tråkigt! Vi är ofta kvar känner att vi gör arbete att vi måste gör det, som en chore-hur kunde du inte vilja sluta?

How to become fluent in English

Varför fortsätta ta traditionella engelska klasser om de inte fungerar för dig?

Idag vill vi att du utforskar andra sätt att lära dig engelska. Titta på det som Engelska Anti-kurs!

Hur man blir bättre på talat engelska

Här är de bästa teknikerna för att förbättra din Engelska hörförståelsen:

How to become fluent in English

Vad är några alternativ till engelska klasser?

Lär dig engelska genom musik

Vi älskar alla att lyssna på musik! Så, hur använder det för att förbättra din engelska ljud till dig? Du kan njuta av musik för att förbättra din engelska oavsett genre du kanske föredrar. När du lyssnar på och sjunger tillsammans med dina favoritlåtar, du tränar din accent, du lär ordförråd och grammatik smärtfritt,utan att ens inse!

Först kan du använda tvåspråkiga versioner av texterna, både på engelska och på ditt modersmål. Detta gör att du kan vänja dig vid de olika strukturerna som finns på engelska, analysera hur meningar bildas, hur man uttrycker dina idéer på engelska etc.

När du får bekväm med det, börja läsa texter endast på engelska för att fullt ut fördjupa dig i språket.

Detta är en bra teknik, eftersom det alltid kommer att finnas ny musik att upptäcka, så att du aldrig kommer att bli uttråkad!

Lär dig engelska med TV

Känner du dig någonsin lite skyldig när du slår på TV: n för att titta på din favoritprogram för att koppla av i slutet av dagen? Det finns så många produktiva saker vi kan göra med vår tid, eller hur? Den goda nyheten är att du kan göra ditt skyldiga nöje till engelsk praxis.

Det finns så många möjligheter:

Den största fördelen med TV är visuell aspekt. Även om du inte förstår alla ord kan du gissa vad som händer tack vare aktörernas ansiktsuttryck, situationen och till och med ljudeffekterna.

En fördel som många tv-program har jämfört med filmer är en enkel tomt. Detta gäller särskilt för sitcoms. De tenderar att följa det dagliga livet för en enda eller flera tecken, med dialoger som är korta och lätta att följa.

Lär dig engelska med YouTube

TV är bra, men språket vi hör det tenderar att vara lite... överdriva. Du har säkert märkt att i filmer och TV - program på ditt modersmål-de är inte särskilt realistiska och det skulle vara lite konstigt att höra någon tala så i verkliga livet.

Så, för att gå till nästa nivå kan du titta YouTube videor! Vad som är bra med det, är att du kan se riktiga människor som sitter framför sin kamera, som talar som de skulle till sina vänner. Språket är verkligt, med nuvarande slang och naturliga uttryck.

Upptäck bästa YouTube-kanaler för att öva din engelska!

How to become fluent in English

Du kan hitta engelska klasser även på YouTube!

Lär dig engelska med ljudböcker

Känner du någonsin att du inte har tillräckligt med tid att lära sig engelska?

Lyssna på ljudböcker på engelska är ett bra sätt att träna var som helst och när som helst. Bara sätta i dina öronsnäckor och se hur dina dagliga uppgifter förvandlas till möjligheter att öva din engelska!

Lär dig engelska med podcasts

Har du ofta känslan du är slösa din tid? Promenader, shopping, väntar på bussen, pendling... Om du gör matten, kan det lägga till upp till flera timmars dödtid per dag!

Podcasts är ett utmärkt sätt att dra nytta av den här gången hittar du podcasts på alla typer av ämnen, olika längder, och de är mestadels gratis.

En snabb lista över stora podcasts att öva din engelska med:

Men vi kommer tillbaka till podcasts i en dedikerad artikel i framtiden!

Lär dig engelska genom att titta på stand-up komiker

USA är födelseplatsen för stand-up, även känd som one-(wo)man-show. Det finns årtionden av Shower på engelska som väntar på dig och du kan vara säker på att grödans grädde kommer att vara där.

Utforska några av de bästa engelsktalande komiker från hela världen och öva din engelska på ett roligt sätt:

Lär dig engelska medan du lagar mat

Om ditt minne är visuellt och haptiskt (du kommer ihåg genom beröring och manipulation) och om du gillar matlagning, varför inte börja förbereda några intressanta rätter på engelska? Dyk in tusentals recept på engelska finns på duken och låt din smak på en världsturné! Det skulle vara ett perfekt tillfälle att lära sig allt ordförråd i samband med mat och mat och du kommer aldrig ha problem med att beställa på en restaurang på engelska igen!

Visste du att vi i genomsnitt slösar bort 2 timmar per dag gör dagliga uppgifter, pendling, shopping etc. Allt detta är tid vi kan använda för att öva engelska genom att använda de metoder vi just listat!

How to become fluent in English

Lyssna på engelska överallt för att bli flytande på engelska!

Hur man bättre förstår skriven engelska

Läsa serietidning

Om du vill börja läsa på engelska, men romaner verkar fortfarande för utmanande, då serietidning är en utmärkt start att dyka in i en värld av skriven engelska! Det visuella stödet hjälper mycket (om du inte förstår ett ord, så hjälper illustrationerna), dialogerna är korta och plota är spännande!

Läs nyheter på engelska

Nästa steg är att informera dig på engelska. Om du tänker på det är nyheterna mycket lättare att förstå än fiktion, för språket är tydligt och specifikt. Du kommer också ofta läsa om ämnen du redan har hört talas om, så att du inte skulle dyka i okända vatten.

Som ni kan föreställa er, det finns en stor mängd engelsktalande media, och du kan alltid ha tillgång till de senaste nyheterna om du letar efter dem på engelska.

Läs Wikipedia på engelska

Den största encyklopedin i världen - all information du kan begära på fingertopparna!

Läs om ämnen du är intresserad av på Engelska versionen av Wikipedia. Artiklarna är mer kompletta och uppdateras regelbundet än de på andra språk.

Läs fiktion på engelska

Vad bättre än att njuta av dina favoritverk på originalspråket? Genom att göra det kommer du inte bara att lära dig nytt ordförråd, men nya grammatiska konstruktioner och uttryck!

Här är några tips för att göra det mesta av din läsning på engelska:

 • Vi råder dig inte att slå upp alla okända ord i ordlistan. Du riskerar att snabbt förlora ditt intresse för att läsa!
 • Gör inte ordförråd listor! Jag tvivlar på att du förstod varenda ord när du läste din första roman på ditt modersmål. Du sökte inte efter ord i ordlistan och det kom inte i vägen för lärande, eller hur? På samma sätt kommer du naturligtvis att komma ihåg de viktiga orden på engelska också.
 • Om du inte omedelbart förstår ett ord, försök identifiera dess rot. Det kan lika gärna vara en okänd form av ett ord du redan vet.

Kill two birds with one stone! Läs högt för att öva ditt uttal och din accent, medan du njuter av en spännande tomt.

How to become fluent in English

E-böcker är ett bra sätt att lära sig engelska gratis!

Hur man förbättrar ditt engelska skrivande

När du skriver övar du faktiskt flera färdigheter-uttrycker dina idéer, bildar meningar som är grammatiskt korrekta, berikar ditt ordförråd och förbättrar din stavning. Allt detta kommer så småningom att låta dig bättre översätta på engelska också!

Här är några bra ställen där du kan öva din skrivna engelska:

Var kan du öva din skriftliga engelska med andra?

 • På forum - om du vill dela dina idéer eller tankar om ett visst ämne, skriv på forum! En mer samtida motsvarighet till forum som du säkert vet är Facebook eller Telegram grupper. Du kan enkelt hitta en engelsktalande grupp med människor som delar dina intressen och passioner.

 • På chattrum - du kan enkelt hitta en engelsktalande Brevvän och utbyta e-post med dem.

 • På Twitter - det är inte precis det första som kommer att tänka på när du vill öva din skrivna engelska, men att skicka korta meddelanden på Twitter, oavsett ämne, kan vara en bra övning, som utmanar dig att vara tydlig och koncis. Du kan prata om en politisk fråga eller om vad du just beställt på en restaurang. Tänk på att människor använder mycket sammandragningar och SMS-språk på Twitter! Här är några exempel:

  • OMG = Oh my God
  • Ikr = I know, right?
  • Irl = In real life
  • LOL = Laugh out loud

  Sociala medier är också bland de första platserna där du kan upptäcka nya slang termer.

 • På Lang-8 - Lang-8 är en webbplats som låter dig skriva korta texter om ett ämne som du väljer och infödda talare kommer att rätta till dem för dig. I utbyte får du möjlighet att korrigera texter av elever på ditt eget språk.

Tänk på att var och en av dessa platser har sitt eget språkregister som kräver olika typer av salutationer! En mycket neutral hälsning du kan använda med nästan vem som helst är:

Best (regards),
[DITT NAMN]

Hur kan du öva din skrivna engelska ensam?

Om du inte känner dig redo att kommunicera med någon annan på Engelska ännu, kan du börja med några övningar för att få förtroende för ditt skrivande färdigheter:

 • Gör diktat. De hjälper dig att fokusera på stavning och grammatik, utan att behöva oroa dig för att bilda meningarna själv. Det här är ett bra sätt att lära sig nya sätt att uttrycka dig själv, vilket kommer att vara användbart när du gör steget för att börja skriva. Det finns många webbplatser som erbjuder att göra diktering. Fördelen är att du kan njuta av denna övning på alla nivåer och det kräver inte mycket tid!

 • Skriv dina dagliga uppgifter på engelska. Bli organiserad och träna din engelska samtidigt. Skriv vad du har varje dag. Denna övning kräver inte en avancerad nivå och hjälper dig att komma ihåg dagliga fraser. Svara på frågan What did you do today? kommer att bli en bit av kakan!

How to become fluent in English

Att inte förstå vad du har skrivit är ingen bra anledning att inte göra disken!

Det kan vara mycket skrämmande att skriva på ett främmande språk, vi vet att, det är därför vi skulle råda dig att använda en stavningskontroll!

How to become fluent in English

Skriv för att förbättra din engelska

Hur man bättre talar engelska

Alla tekniker som vi just nämnde hjälper dig tala Engelska bättre också!

Hur man arbetar på din engelska accent

Var ska du börja med om du vill förbättra din engelska accent?

Lyssna på mycket innehåll på engelska och vänja sig vid dess specifika ljud. Att lära sig att identifiera och skilja olika ljud är det första steget att lära sig att formulera dem. Bli inte avskräckt, det är verkligen möjligt för någon icke-infödd talare att förlora sin utländska accent och att lära sig att tala engelska (eller något annat språk) med en oklanderlig accent!

Om du har svårt att uttala ett ljud på engelska, var uppmärksam på hur infödda talare uttalar det - hur de flyttar sina läppar, munnen, tungan för att artikulera och försöka identifiera var ljuden kommer ifrån. Dessa är några utmärkta sätt att kontrollera ditt uttal.

Du bör också välja en specifik accent du vill förvärva. Till exempel Vår kurs, Klicka & Tala, använder amerikansk engelska, men det är upp till dig att välja den accent du gillar mest. Om du flyttar till ett engelsktalande land skulle det vara mest meningsfullt att lära dig den lokala accenten, men om du vill lära dig engelska av någon annan anledning (för att resa, för arbete eller bara för skojs skull) är den amerikanska accenten en av de enklaste att formulera.

Vad gör accenter annorlunda? Det är en bra fråga att fråga dig själv. När du inser varför olika accenter låter annorlunda blir det mycket lättare att imitera och artikulera dem.

Några viktiga punkter är:

 • Vokal - den största skillnaden mellan accenter ligger i vokalerna som används. Det är de som bär språkets melodi.
 • Ord stress - det kan ibland variera från dialekt till dialekt.
 • Slang och ordförråd i allmänhet.

När du tittar upp ett ord i ordlistan, glöm inte att inte bara titta på dess mening, men också dess fonetiska transkription, helst i IPA! Det gör att du kan studera de ljud som används i ett ord och var du ska placera accentet.

How to become fluent in English

Hur kan du bli flytande engelska utan att lämna ditt land

Möten på engelska

Att ha en bra accent på engelska är bra, men för att bli flytande i språket måste du tala! Det finns ingen väg runt det.

Om du bor i en storstad som Paris, Berlin, Tokyo eller Mexico City, till exempel, är det extremt lätt att hitta engelsktalande att möta upp med. När du hör någon tala Engelska, fråga dem var de kommer ifrån, om de njuter av staden / regionen, om de behöver någon hjälp. Vi är alla människor och vi älskar att träffa nya människor och få nya vänner.

Och ja, naturligtvis, det kommer alltid att finnas människor som kommer att ignorera dig eller som kommer att vara oförskämd, men du kommer inte att se dem någonsin igen. Som mor till Jackson Brown sa (och inte Mark Twain som många tror):

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

How to become fluent in English

Letar du efter en engelsk kurs i din stad? Varför inte bara få några vänner där!

Tänk på engelska

De flesta av våra tankar kräver egentligen inte en avancerad nivå. Om du tänker på det är det mest vardagliga saker-vad vi behöver köpa från snabbköpet, våra dagliga uppgifter, som vi behöver ringa etc. Försök att antingen tänk på vad du måste göra på engelska eller till översätt det till engelska i ditt huvud. Det är en mycket effektiv övning, eftersom du kommer att kunna identifiera de ord du saknar för att tala om ett visst ämne. Det är också användbart, för om du tänker på något, är chansen att du kommer att vilja prata om det med andra också! Titta på denna övning som ett sätt att förbereda dig för dina framtida samtal på engelska i verkliga livet!

How to become fluent in English

Du måste börja med enkla tankar!

Sorry, I don't understand you!

Kan du inte hitta infödda engelska talare i din region? Om du känner dig modig och du vill testa andras nivå på engelska, prova att beställa på en restaurang eller kafé på engelska eller kanske be om anvisningar på engelska (även om det är din egen stad!).

Tänk dig att du inte förstår ditt modersmål! Det är en lite känd teknik som hjälper dig att förbättra din engelska, men det är användbart om du inte har en infödd talare "på dig".

Fördjupa dig på engelska

Här är några andra sätt att omge dig med engelska, för att skapa en liten engelsktalande bubbla var du än är!

Ställ alla dina enheter på engelska

I genomsnitt tittar vi på våra telefoner var 12: e minut. Detta kan vara tid slösas bort på nätet eller värdefull engelsk praxis - det är upp till dig!

Ställ in din dator, din telefon, din surfplatta etc. på engelska. Du skulle bli förvånad över antal ord du kommer att minnas!

Använd Internet för att öva din engelska

Vi använder Internet hela tiden, så om du använd den på engelska som lite extra träning! Här är varför och hur Internet kan bli en plattform där du kan träna engelska:

 • Det är lätt att komma åt och använda. Om du läser den här artikeln har du redan tillgång till Internet, så du kan använda alla tekniker vi har täckt.
 • Oändlig information och möjligheter. De flesta av de tekniker vi har talat om finns tillgängliga på Internet.
 • Kommunikation - världen har verkligen blivit en liten plats. Vi kan prata med en person som är på andra sidan världen i realtid. Det vore så synd om du inte utnyttjar det!
 • Val av språk - du säkert redan njuta av alla dessa möjligheter som webben har att erbjuda. Allt som finns kvar är att helt enkelt ändra språket!

How to become fluent in English

Njut av engelska kurser på nätet!

Ordböcker

Du undrar vilken engelsk ordbok du ska välja? Om din nivå tillåter det, försök använda enspråkiga ordböcker när du tittar upp ett ord-som hjälper dig att omge dig med engelska ännu mer. Lite i taget behöver du inte längre översätta allt från ett språk till ett annat i ditt huvud och du kommer verkligen att börja tänka på engelska!

Videospel på engelska

Oavsett din hobby kan vara (dans, matlagning, ritning, etc.) du kan hitta en simulering spel av det på engelska! Det hjälper dig att lära dig specifika ordförråd relaterade till det fältet, du kommer att få nya vänner som delar dina intressen, och du kommer också att kunna njuta av den visuella aspekten. Till exempel, om du spelar Sims, alla objekt har etiketter på engelska, vilket hjälper dig att memorera ordförrådet. Vad mer är det så kul - du kan spendera timmar att göra det och den här gången utan att känna sig skyldig!

How to become fluent in English

Videospel-ett alternativ till engelska kurser för alla åldrar!

Möjligheterna att öva engelska är verkligen runt omkring dig! Du kan göra nästan vad du vill på engelska, utan att ens vara i ett engelsktalande land. Att lära sig engelska behöver inte vara något tråkigt. Tvärtom, ju mer du njuta av det, desto mer tid du kommer att spendera gör det och därmed, ju mer du kommer att förbättra!

Vi hoppas att du har hittat några intressanta tekniker som hjälper dig att kombinera nöje och framsteg!

Se även

Om du gillade vår engelska Anti-kurs och våra tekniker för att bli flytande på engelska, bör du också kolla in:

 • Den Klicka & Tala metod - vårt eget kompletta träningsprogram, som hjälper dig att äntligen förstå och tala riktigt engelska med lätthet. Du har tillgång till 7,066 monologer och 365 dialoger, som är livliga, spännande, och gör att du kan bli flytande.
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 10, 2021, 10:55 am