[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Anti-English Course-Най-добрият начин да станете двуезичен на английски език е да се научите, докато се забавлявате с много дейности

Как да владея английски език 🙋

Read this article in English: How to become fluent in English 🙋.

Как владеете английски език? Чрез вълнуващи ресурси, които ще ви позволят да станете двуезични на английски език!

Представя, че сте прекарали десет години в изучаване на английски език в училище, а след това, когато най-накрая сте излезли от образователната система, все още не можете наистина да говорите английски. След това един ден решавате отново да се занимавате с английски език и какво правите? Започвате да посещавате традиционни уроци по английски, сякаш се връщате в училище. Лудост, не мислиш ли?

Има известна фраза, която се вписва перфектно тук:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Ще намерите уроци по английски език полезни само до известна степен - те могат да ви помогнат да се запознаете с граматиката, може би с някакъв основен речник, но това е почти всичко. Хората рядко говорят по време на курсове по чужд език, често се случва, че някои аспекти на изучаването на английски език, като например разговорен език или акценти, остават без внимание. Да не говорим, че може да е скучно! Ние често остава чувството, че вършим работата, че ние правилен направете го като рутинна работа-как може да не искате да спрете?

How to become fluent in English

Защо да продължите да посещавате традиционните класове по английски език, ако те не са подходящи за вас?

Днес бихме искали да научите други начини за изучаване на английски език. Погледнете го като английски анти-курс!

Как най-добре да овладеете говоримия английски език

Ето най-добрите методи за подобряване на Вашите умения за слушане на английски език:

How to become fluent in English

Какви са някои алтернативи на уроците по английски език?

Научете английски с музика

Всички обичаме да слушаме музика! Така че, как да го използвате, за да подобрите английския си звуча за вас? Можете да се насладите на музика, за да подобрите английския си, независимо от жанра, който предпочитате. Когато слушате и пеете заедно с любимите си песни, Вие практикувайте акцента си, Вие безболезнено изучавате лексиката и граматика, без дори да го осъзнават!

Първо можете да използвате двуезични версии на текстове на песни, както на английски, така и на родния си език. Това ще ви позволи да свикнете с различните структури, които се срещат на английски език, да анализирате как се формират изреченията, как да изразявате идеите си на английски език и т. н.

След като свикнете с това, започнете да четете текстове само на английски език, за да сте напълно Потопете се в езика.

Това е страхотна техника, защото винаги ще има нова музика, която да откриете, така че никога няма да се отегчите!

Научете английски с телевизора

Чувствали ли сте се някога малко виновен, когато включите телевизора, за да гледате любимото си шоу, за да се отпуснете в края на деня? Има толкова много продуктивни неща, които можем да направим с нашето време, нали? Добрата новина е, че можете да превърнете виновното си удоволствие в английска практика.

Има толкова много възможности:

Най-голямото предимство на телевизията е визуален аспект. Дори и да не разбирате всички думи, можете да познаете какво се случва чрез изражението на лицето на актьорите, ситуацията и дори звуковите ефекти.

Едно от предимствата, които много телевизионни предавания имат в сравнение с филмите , е проста история. Това е особено вярно за ситкомите. Те са склонни да следват ежедневието на един или повече герои, с кратки и лесни диалози.

Научете английски с YouTube

Телевизията е нещо добро, но езикът, който чуваме там, има тенденция да бъде малко... преувеличавам. Със сигурност сте забелязали, че във филмите и телевизионните предавания на родния Ви език - те не са много реалистични и би било малко странно да чуете някой да говори по този начин в реалния живот.

Така че, за да преминете към следващото ниво, можете да гледайте видеоклипове в YouTube! Това, което е чудесно за това, е, че можете да видите истински хора, които седят пред камерата си, които говорят по начина, по който биха говорили с приятелите си. Езикът е истински, с модерен жаргон и естествени изрази.

Отворя за себе си най-добрите канали в YouTube, за да практикуват английскиезик !

How to become fluent in English

Можете да намерите уроци по английски език дори в YouTube!

Научете английски с аудиокниги

Чувствали ли сте някога, че нямате достатъчно време да научите английски?

Слушането на аудиокниги на английски език е чудесен начин да практикувате навсякъде и по всяко време. Просто поставете слушалките си и вижте как ежедневните ви задачи се превръщат в възможности за практикуване на английски език!

Научете английски с подкасти

Често ли имате чувството, че сте напразно губете времето си? Разходки, пазаруване, чакане на автобус, пътуване до работа... Ако направите математика, това може да доведе до няколко часа мъртво време на ден!

Подкастите са чудесен начин да се възползвате добре от това време, ще намерите подкасти за голямо разнообразие от теми, с различна дължина и те са предимно безплатни.

Кратък списък с отлични подкасти за практикуване на английски език:

Но ще се върнем към подкастите в специална статия в бъдеще!

Научете английски, докато гледате стендъп комици

Съединените щати са родното място на стендъп, известен също като one-(wo)man-show. Има десетилетия на английски предавания, които ви очакват и можете да сте сигурни, че кремът на реколтата ще бъде там.

Запознайте се с някои от най-добрите англоговорящи комици от цял свят и практикувайте английския си по забавен начин:

Научете английски, докато готвите

Ако паметта ви е визуална и тактилна (запомняте с докосване и манипулация) и ако обичате да готвите, защо да не започнете да готвите някои интересни ястия на английски език? Потопете се в хилядите рецепти на английски език, налични на платното, и позволете на вашия вкус да отиде на световно турне! Това би било чудесна възможност да научите целия речник, свързан с кухнята и храната, и никога повече няма да имате проблеми с поръчването на ресторант на английски език!

Знаете ли, че средно прекарваме около 2 часа на ден за извършване на ежедневни задачи, пътуване до работа, пазаруване и т. н. всичко това времето, което можем да използваме, за да практикуваме английски език, използвайки методите, които току-що изброихме!

How to become fluent in English

Слушайте английски навсякъде, за да владеете английски език!

Как да разберем по-добре писмения английски

Чета комикс

Ако искате да започнете прочетете на английскиезик, но романите все още изглеждат твърде сложни, тогава комикс- чудесно начало за потапяне в света на писмения английски език! Визуалната подкрепа помага много (ако не разбирате нито дума, илюстрациите ще помогнат), диалозите са кратки и сюжетът е вълнуващ!

Прочетете новините на английски език

Следващ етап - това е информиране на себе си на английски езикезик . Ако се замислите, новините са много по-лесни за разбиране от фантастиката, защото че езикът е ясен и конкретен. Също така често ще четете за теми, за които вече сте чували, за да не се гмуркате в непознати води.

Както можете да си представите, има голям брой англоезични МЕДИИ, и винаги можете да получите достъп до последните новини, ако ще да ги търси на английски език.

Прочетете Уикипедия на английски език

Най - голямата енциклопедия в света-цялата информация, която бихте могли да поискате, е на една ръка разстояние!

Прочетете за темите, които ви интересуват в английската версия на Уикипедия. Статиите са по-пълни и се актуализират редовно, отколкото на други езици.

Прочетете Художествена литература на английски език

Какво може да бъде по-добре, отколкото да се наслаждавате на любимите си произведения на оригиналния език? По този начин не само ще научите нов речник, но и нови граматически конструкции и изрази!

Ето някои съвети, за да се възползвате максимално от четенето на английски език:

 • Ние не ви съветваме да търсите всяка неизвестна дума в речника. Рискувате бързо да загубите интерес към четенето!
 • Не съставяйте лексикални списъци! Съмнявам се, че сте разбирали всяка дума, когато сте прочели първия си роман на родния си език. Не сте търсили думи в речника и това не ви е попречило да научите, нали? По същия начин естествено ще запомните важни думи и на английски език.
 • Ако не сте разбрали думата веднага, Опитайте се да определите корена му. Със същия успех може да е неизвестна форма на дума, която вече знаете.

Kill two birds with one stone! Прочетете на глас, за да практикувайте произношението и акцент, наслаждавайки се на вълнуващ сюжет.

How to become fluent in English

Електронните книги са чудесен начин да научите английски безплатно!

Как да подобрите писането си на английски език

Когато пишете, всъщност практикувате няколко умения-изразявате идеите си, формирате изречения, които са граматически правилни, обогатявате речника си и подобрявате правописа. Всичко това в крайна сметка ще ви позволи да превеждате по-добре и на английски език!

Ето някои добри места, където можете да практикувате писмен английски:

Къде можете да практикувате писмения си английски с други хора?

 • Във форумите - ако искате да споделите вашите идеи или мисли по определена тема, пишете във форумите! По-модерният еквивалент на форумите, които със сигурност знаете, са групите Facebook или Telegram. Можете лесно да намерите англоговоряща група с хора, които споделят вашите интереси и хобита.

 • Чат стаи - можете лесно намерете англоговорящ приятел чрез кореспонденция и да разменим имейли с него.

 • В Twitter - това не е първото място, което идва на ум, когато искате да практикуват своя писмен английски, но публикуване на кратки съобщения в Twitter, независимо от темата, може да бъде чудесно упражнение, което да ви кара да бъдат ясни и кратки. Можете да говорите за политически въпрос или за това, което току-що сте поръчали в ресторант. Имайте предвид, че хората използват много акроними и SMS език в Twitter! Ето няколко примера:

  • OMG = Oh my God
  • Ikr = I know, right?
  • Irl = In real life
  • LOL = Laugh out loud

  Социалните медии също са едно от първите места, където можете да откриете нови жаргонни термини.

 • На Lang-8 - Lang-8-това е уебсайт, който ви позволява да пишете кратки текстове на избраната от вас тема, а носителите на езика ще ги коригират за вас. В замяна ще имате възможност да коригирате текстовете, изучаващи родния Ви език.

Имайте предвид, че всеки от тези сайтове има свой собствен езиков регистър, който изисква различни видове поздрави! Много неутрален поздрав, който можете да използвате с почти всеки, е:

Best (regards),
[ВАШЕТО ИМЕ]

Как можете да практикувате писмено английски сам?

Ако все още не се чувствате готови да общувате с някой друг на английски език, можете да започнете с няколко упражнения, за да придобиете увереност в уменията си за писане:

 • Направете диктовки. Те ще ви помогнат да се съсредоточите върху правописа и граматиката, без да се притеснявате да правите изречения сами. Това е добър начин да научите нови начини за самоизразяване, което ще бъде полезно, когато направите стъпка, за да започнете да пишете. Има много сайтове, които предлагат да се направи диктовка. Предимството е, че можете да се насладите на това упражнение на всяко ниво и това не отнема много време!

 • Напишете ежедневните си задачи на английскиезик . Организирайте и практикувайте английския си едновременно. Напишете това, което имате всеки ден. Това упражнение не изисква напреднало ниво и ще ви помогне да запомните ежедневните фрази. Отговор What did you do today? ще стане парче торта!

How to become fluent in English

Неразбирането на това, което сте написали, не е основателна причина да не миете съдовете!

Писането на чужд език може да бъде много страшно, ние го знаем, така че бихме ви посъветвали да използвате правопис!

How to become fluent in English

Пишете, за да подобрите английския си

Как да говорим по-добре английски

Всички методи, които току-що споменахме, ще ви помогнат по-добре говори на английски!

Как да работите върху английския си акцент

Къде да започнете, ако искате подобрете английския си акцент?

Слушайте много съдържание на английски език и свикнете с неговите специфични звуци. Обучението за разпознаване и разграничаване на различните звуци е първата стъпка към преподаването на тяхната артикулация. Не се разстройвайте, наистина, всеки Не-Роден език може да загуби чуждия си акцент и да се научи да говори английски (или друг език) с безупречен акцент!

Ако ви е трудно да произнесете звук на английски език, обърнете внимание на начина, по който го произнасят майчините езици - как те движат устните, устата, езика, за да артикулират и се опитайте да определите откъде идват звуците. Ето някои чудесни начини да проверите произношението си.

Също така трябва да изберете конкретния акцент, който искате да закупите. Например, Нашият курс Click & Speakизползва американски английски, но вие избирате акцента, който ви харесва най-много. Ако се преместите в англоязычную страна, би било най-разумно да научат местния акцент, но ако искате да научите английски език по някаква друга причина (за пътуване, работа или просто за забавление), американски акцент-един от най-лесните за произнасяне.

Какво отличава акцентите? Това е добър въпрос, за да си го зададете. След като разберете защо различните акценти звучат различно, ще ви бъде много по-лесно да ги имитирате и артикулирате.

Няколко ключови точки::

 • Гласен - основната разлика между акцентите е в използваните гласни. Те носят мелодията на езика.
 • Подчертаване на думата - понякога може да варира от диалект до диалект.
 • Жаргон и речник като цяло.

Когато търсите дума в речника, не забравяйте да погледнете не само нейното значение, но и неговата фонетична транскрипция, за предпочитане на IPA! Това ще ви позволи да научите звуците, които се използват в думата и къде да поставите акцент.

How to become fluent in English

Как можете да владеете английски, без да напускате страната си

Срещи на английски език

Да имаш добър акцент на английски е страхотно, но за да владееш езика, трябва да казвам! Няма начин да заобиколим това.

Ако живеете в голям град като Париж, Берлин, Токио или Мексико Сити, например, е много лесно да намерите англоговорящи, с които да се срещнете. Когато чуете някой да говори английски, попитайте го откъде идва, дали харесва града / региона, дали се нуждае от помощ. Ние всички сме хора и всички обичаме да се срещаме с нови хора и да правим нови приятели.

И да, разбира се, винаги ще има хора, които ще ви игнорират или ще бъдат груби, но никога повече няма да ги видите. Както каза майката на Джаксън Браун (а не Марк Твен, както мнозина смятат):

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

How to become fluent in English

Търсите ли курс по английски език във вашия град? Защо просто не се сприятелим там?

Мислете английски

Повечето от нашите мисли всъщност не изискват напреднало ниво. Ако мислите за това, това са предимно светски неща - какво трябва да купим в супермаркета, ежедневните ни задачи, на кого трябва да се обадим и т. н. Опитайте или помислете за това, което трябва да направите на английски език език, или преведете го на английски в главата си. Това е много ефективно упражнение, защото ще можете да идентифицирате думите, които ви липсват, за да говорите по определена тема. Това също е полезно, защото ако мислите за нещо, шансовете са, че ще искате да говорите за това и с другите! Погледнете това упражнение като начин да се подготвите за бъдещи разговори на английски език в реалния живот!

How to become fluent in English

Трябва да започнете с прости мисли!

Sorry, I don't understand you!

Не можете да намерите англоговорящи във вашия район? Ако се чувствате смели и искат да проверят нивото на владеене на английски език и други хора, опитайте се да направите резервация в ресторант или кафене на английски език или може би, за да питат на английски език (дори ако това е вашият собствен град!).

Само си представете, че не разбирате родния си език! Това е малко известен метод, който ще ви помогне да подобрите английския си език, но е полезен, ако нямате майчин език"на вас".

Потопете се в изучаването на английски език

Ето още няколко начина да се заобиколите с английски език, да създадете малък англоезичен балон, където и да сте!

Инсталирайте всичките си устройства на английски език

Средно гледаме телефоните си на всеки 12 минути. Това може да е загубено време онлайн или ценна английска практика - всичко зависи от вас!

Инсталирайте компютъра, телефона, таблета и т.н. на английски език. Ще бъдете изненадани брой думи, които ще запомните!

Използвайте Интернет, за да практикувате английския си

Ние използваме интернет през цялото време, така че ако използвайте го на английскиезик, това е допълнителна практика! Ето защо и как Интернет може да се превърне в платформа, където можете да практикувате английски език:

 • Той е лесен за достъп и използване. Ако четете тази статия, това означава, че вече имате достъп до Интернет, за да можете да използвате всички методи, които сме разгледали.
 • Безкрайна информация и възможности. Повечето от техниките, за които говорихме, са достъпни онлайн.
 • Комуникация - светът наистина се превърна в малко място. Можем да говорим с човек, който е на другия край на света, в реално време. Би било толкова жалко, ако не се възползвате от това!
 • Избор на език - със сигурност вече се наслаждавате на всички тези възможности, които Интернет може да предложи. Всичко, което остава, е просто да смените езика!

How to become fluent in English

Насладете се на курсове по английски език онлайн!

Речник

Чудите ли се кой речник на английския език трябва да изберете? Ако нивото ви позволява, опитайте да използвате едноезични речници, когато търсите дума - това ще ви помогне да се заобиколите още повече с английски език. Малко по малко вече няма да се налага да превеждате всичко от един език на друг в главата си и наистина ще започнете да мислите на английски!

Видео игри на английски език

Каквото и да е вашето хоби (танци, готвене, рисуване и т. н.), можете да намерите игра симулатор на английски език! Това ще ви помогне да научите определен речник, свързан с тази област, ще създадете нови приятели, които споделят вашите интереси, както и да се насладите на визуалния аспект. Например, ако играете Sims, всички обекти имат етикети на английски език, които ще ви помогнат да запомните речника. Нещо повече, това е толкова забавно - можете да прекарвате часове в това и този път, без да се чувствате виновни!

How to become fluent in English

Видеоигрите са алтернатива на курсовете по английски език за всички възрасти!

Възможностите за практикуване на английски език наистина са там навсякъде около вас! Можете да правите почти всичко, което искате, на английски език, без дори да сте в англоезична страна. Изучаването на английски език не трябва да бъде нещо скучно. Напротив, колкото повече ви харесва, толкова повече време ще прекарате в него и следователно толкова повече ще се подобрите!

Надяваме се, че сте намерили някои интересни техники, които да ви помогнат да комбинирате забавлението и напредъка!

Вижте също

Ако сте харесали нашия анти-курс по английски език и нашите техники за владеене на английски език, тогава вие също трябва да се провери:

 • Метод Click & Speak - нашата собствена пълна програма за обучение, която ще ви помогне най-накрая да разберете и да говорите истински английски с лекота. Ще имате достъп до 7066 монолози и 365 диалога, които са живи, вълнуващи и ще ви позволят да говорите свободно.
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 10, 2021, 10:53 am