[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

The English anti-course - cele mai bune moduri de a deveni bilingv în limba engleză este de a învăța în timp ce te distrezi printr-o tona de activități

Cum să devii fluent în limba engleză 🙋

Read this article in English: How to become fluent in English 🙋.

Cum devii fluent în limba engleză? Prin resurse interesante, care vă vor permite să deveniți bilingvi în limba engleză!

Imaginează-ți petrecând zece ani studiind engleza la școală și apoi, când în cele din urmă ieși din sistemul de învățământ, încă nu poți vorbi cu adevărat engleza. Apoi, într-o zi, vă decideți pentru a alege limba engleză înapoi din nou și ce faci? Începi să iei cursuri tradiționale de engleză ca și cum te-ai întoarce la școală. Nebun, nu crezi?

Există o frază celebră care se potrivește perfect aici:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Veți găsi doar Cursuri de limba engleza utile până la un anumit punct - vă pot ajuta să vă familiarizați cu gramatica, poate cu un vocabular de bază, dar asta este destul de mult. Oamenii rareori ajung să vorbească în timpul cursurilor de limbi străine, este adesea cazul în care anumite aspecte ale învățării limbii engleze, cum ar fi limba vorbită sau accentele sunt lăsate neglijate. Ca să nu mai vorbim că poate deveni plictisitor! Suntem de multe ori a plecat cu sentimentul că facem munca, că noi trebuie să fă - o, ca o corvoadă - cum ai putea să nu vrei să te oprești?

How to become fluent in English

De ce să continuați să luați cursuri tradiționale de engleză dacă nu lucrează pentru dvs.?

Astăzi, am dori să explorați alte modalități de învățare a limbii engleze. Uită-te la ea ca Engleză anti-curs!

Cum să obțineți mai bine la limba engleză vorbită

Iată cele mai bune tehnici pentru a vă îmbunătăți Abilități de înțelegere a ascultării în limba engleză:

How to become fluent in English

Care sunt câteva alternative la cursurile de engleză?

Învață limba engleză prin muzică

Cu toții ne place să ascultăm muzică! Deci, cum o folosește pentru a-ți îmbunătăți engleza sunet ție? Vă puteți bucura de muzică pentru a vă îmbunătăți limba engleză, indiferent de genul pe care l-ați prefera. Când ascultați și cântați împreună cu melodiile preferate, tu îți exersezi accentul, tu sunt vocabularul de învățare și gramatica fără durere, fără să-și dea seama!

La început puteți utiliza versiuni bilingve ale versurilor, atât în limba engleză, cât și în limba maternă. Acest lucru vă va permite să vă obișnuiți cu diferitele structuri găsite în limba engleză, să analizați modul în care se formează propozițiile, cum să vă exprimați ideile în limba engleză etc.

Odată ce vă simțiți confortabil cu asta, începeți să citiți versuri numai în limba engleză pentru a lăsați-vă în limba.

Aceasta este o tehnică excelentă, pentru că va exista întotdeauna muzică nouă de descoperit, așa că nu te vei plictisi niciodată!

Învață limba engleză cu TV

Te simți vreodată un pic vinovat atunci când porniți televizorul pentru a viziona emisiunea preferată pentru a vă relaxa la sfârșitul zilei? Sunt atât de multe lucruri productive pe care le-am putea face cu timpul nostru, nu? Vestea bună este că vă puteți transforma plăcerea vinovată în practica engleză.

Există atât de multe oportunități:

Cel mai mare avantaj al televiziunii este aspect vizual. Chiar dacă nu înțelegeți toate cuvintele, puteți ghici ce se întâmplă datorită expresiilor faciale ale actorilor, situației și chiar efectelor sonore.

Un avantaj pe care multe emisiuni TV l-au comparat cu filmele este un complot simplu. Acest lucru este valabil mai ales pentru sitcom-uri. Ei tind să urmeze viața de zi cu zi a unui singur sau mai multor personaje, cu dialoguri scurte și ușor de urmărit.

Învață limba engleză cu YouTube

Televiziunea este bună, dar limbajul pe care îl auzim acolo tinde să fie un pic... exagerat. Cu siguranță ați observat că în filme și emisiuni TV în limba dvs. maternă - nu sunt foarte realiste și ar fi un pic ciudat să auziți pe cineva vorbind în acest fel în viața reală.

Deci, în scopul de a merge la nivelul următor, puteți urmăriți videoclipuri YouTube! Ce e grozav la asta, e că poți vedea oameni adevărați stând în fața camerei lor, care vorbesc așa cu prietenii lor. Limba este reală, cu argou actual și expresii naturale.

Descoperiți cele mai bune canale YouTube pentru a vă exersa limba engleză!

How to become fluent in English

Puteți găsi cursuri de engleză chiar și pe YouTube!

Învățați limba engleză cu cărți audio

Ai simțit vreodată că nu ai suficient timp să înveți engleza?

Ascultarea cărților audio în limba engleză este o modalitate excelentă de a practica oriunde și în orice moment. Doar puneți-vă căștile și vedeți cum sarcinile dvs. zilnice se transformă în oportunități de a vă exersa limba engleză!

Învață limba engleză cu podcast-uri

Ai adesea sentimentul că ești îți pierzi timpul? Mersul pe jos, cumpărături, de așteptare pentru autobuz, naveta... Dacă faci matematica, care ar putea adăuga până la câteva ore de timp mort pe zi!

Podcast - urile sunt o modalitate excelentă de a folosi bine acest timp, veți găsi podcast-uri pe tot felul de subiecte, lungimi diferite și sunt în mare parte gratuite.

O listă rapidă de podcast-uri excelente cu care să vă exersați limba engleză:

Dar vom reveni la podcast-uri într-un articol dedicat în viitor!

Învață limba engleză urmărind comedianți stand-up

Statele Unite sunt locul de nastere al stand-up, de asemenea, cunoscut sub numele de one-(wo)man-show. Există zeci de ani de spectacole în limba engleză care vă așteaptă și puteți fi siguri că crema culturii va fi acolo.

Exploreaza unele dintre cele mai bune comedianți vorbitori de limba engleză din întreaga lume și practica limba engleză într-un mod distractiv:

Aflați limba engleză în timp ce gătiți

Dacă memoria dvs. este vizuală și haptică (vă amintiți prin atingere și manipulare) și dacă vă place să gătiți, de ce să nu începeți să pregătiți câteva feluri de mâncare interesante în limba engleză? Scufundați-vă în miile de rețete în limba engleză disponibile pe pânză și lăsați-vă gustul într-un turneu mondial! Aceasta ar fi ocazia perfectă de a învăța tot vocabularul legat de bucătărie și mâncare și nu veți mai avea niciodată probleme să comandați la un restaurant în limba engleză!

Știați că, în medie, pierdem despre 2 ore pe zi efectuarea sarcinilor zilnice, naveta, cumpărături etc. Toate acestea sunt timp putem folosi pentru a practica limba engleză folosind metodele pe care tocmai le-am enumerat!

How to become fluent in English

Ascultați limba engleză peste tot pentru a deveni fluent în limba engleză!

Cum să înțelegeți mai bine engleza scrisă

Citește cărți de benzi desenate

Dacă doriți să începeți citirea în limba engleză, dar romanele par încă prea provocatoare, atunci cărți de benzi desenate sunt un început excelent pentru a se arunca cu capul în lumea scris limba engleză! Suportul vizual ajută foarte mult (dacă nu înțelegeți un cuvânt, atunci ilustrațiile vă vor ajuta), dialogurile sunt scurte, iar plota este interesantă!

Citiți știri în limba engleză

Următoarea etapă este de a informați-vă în limba engleză. Dacă te gândești la asta, știrile sunt mult mai ușor de înțeles decât ficțiunea, pentru că limba este clară și specifică. De asemenea, veți citi adesea despre subiecte despre care ați auzit deja, astfel încât să nu vă scufundați în ape necunoscute.

După cum vă puteți imagina, există o cantitate mare de medii de limbă engleză și puteți avea întotdeauna acces la cele mai recente știri dacă le căutați în limba engleză.

Citiți Wikipedia în engleză

Cea mai mare enciclopedie din lume - toate informațiile pe care le-ați putea cere la vârful degetelor!

Citiți despre subiectele care vă interesează pe Versiunea în limba engleză a Wikipedia. Articolele sunt mai complete și actualizate în mod regulat decât cele din alte limbi.

Citiți ficțiunea în engleză

Ce mai bine decât să vă bucurați de lucrările preferate în limba originală? Procedând astfel, nu veți învăța doar vocabular nou, ci și construcții și expresii gramaticale noi!

Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de lectura dvs. în limba engleză:

 • Nu vă sfătuim să căutați fiecare cuvânt necunoscut din dicționar. Riscați să vă pierdeți rapid interesul pentru lectură!
 • Nu face liste de vocabular! Mă îndoiesc că ai înțeles fiecare cuvânt când ai citit primul roman în limba ta maternă. Nu ați căutat cuvinte în dicționar și asta nu a venit în calea învățării, nu-i așa? În mod similar, vă veți aminti în mod natural cuvintele importante și în limba engleză.
 • Dacă nu înțelegeți imediat un cuvânt, încercați să identificați rădăcina. Ar putea fi la fel de bine o formă necunoscută a unui cuvânt pe care îl cunoașteți deja.

Kill two birds with one stone! Citiți cu voce tare la exersează-ți pronunția și accentul tău, în timp ce te bucuri de un complot interesant.

How to become fluent in English

E-carti sunt o modalitate foarte bună de a învăța limba engleză gratuit!

Cum să vă îmbunătățiți scrierea în limba engleză

Când scrieți, practicați de fapt mai multe abilități - exprimându-vă ideile, formând propoziții corecte din punct de vedere gramatical, îmbogățindu-vă vocabularul și îmbunătățind ortografia. Toate acestea vă vor permite în cele din urmă să traduceți mai bine și în engleză!

Iată câteva locuri bune unde vă puteți exersa engleza scrisă:

Unde vă puteți exersa engleza scrisă cu alții?

 • Pe forumuri - dacă doriți să vă împărtășiți ideile sau gândurile pe un anumit subiect, scrieți pe forumuri! Un echivalent mai contemporan al forumurilor pe care cu siguranță le cunoașteți sunt grupurile Facebook sau Telegram. Puteți găsi cu ușurință un grup de limbă engleză cu oameni care vă împărtășesc interesele și pasiunile.

 • Pe camere de chat - puteți cu ușurință găsi un vorbitor de limba engleză stilou pal și schimbați e-mailuri cu ei.

 • Pe Twitter - nu este chiar primul loc care îți vine în minte atunci când vrei să-ți exersezi engleza scrisă, dar postarea de mesaje scurte pe Twitter, indiferent de subiect, poate fi un exercițiu minunat, care te provoacă să fii clar și concis. Puteți vorbi despre o problemă politică sau despre ceea ce tocmai ați comandat la un restaurant. Rețineți că oamenii folosesc o mulțime de contracții și limbaj SMS pe Twitter! Iată câteva exemple:

  • OMG = Oh my God
  • Ikr = I know, right?
  • Irl = In real life
  • LOL = Laugh out loud

  Social media este, de asemenea, printre primele locuri unde puteți descoperi noi Termeni de argou.

 • Pe Lang-8 - Lang-8 este un site web care vă permite să scrie texte scurte pe un subiect de alegere și vorbitori nativi le va corecta pentru tine. În schimb, veți avea ocazia să corectați textele cursanților propriei limbi.

Rețineți că fiecare dintre aceste site-uri are propriul registru de limbă care necesită diferite tipuri de Salutări! O salutare foarte neutră pe care o puteți folosi cu aproape oricine este:

Best (regards),
[NUMELE TAU]

Cum poți să-ți exersezi singur engleza scrisă?

Dacă nu vă simțiți gata să comunicați cu altcineva în limba engleză, puteți începe cu câteva exerciții pentru a câștiga încredere în abilitățile dvs. de scriere:

 • Face dictări. Acestea vă vor ajuta să vă concentrați pe ortografie și gramatică, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la formarea propozițiilor. Aceasta este o modalitate bună de a învăța noi modalități de a vă exprima, ceea ce va fi util atunci când faceți pasul pentru a începe să scrieți. Există multe site-uri care oferă să facă dictări. Avantajul este că vă puteți bucura de acest exercițiu la orice nivel și nu necesită mult timp!

 • Scrieți sarcinile zilnice în limba engleză. Organizați-vă și exersați limba engleză în același timp. Scrie ce ai în fiecare zi. Acest exercițiu nu necesită un nivel avansat și vă va ajuta să vă amintiți frazele zilnice. Răspunsul la întrebare What did you do today? va deveni o bucată de tort!

How to become fluent in English

A nu înțelege ce ai scris nu este un motiv bun să nu speli vasele!

Acesta poate fi foarte intimidant pentru a scrie într-o limbă străină, știm că, de aceea ne-ar sfătui să utilizați un verificator ortografic!

How to become fluent in English

Scrieți pentru a vă îmbunătăți limba engleză

Cum să vorbești mai bine engleza

Toate tehnicile pe care tocmai le-am menționat vă vor ajuta vorbește Engleză mai bine, de asemenea!

Cum să lucrezi la accentul tău englezesc

De unde ar trebui să începeți dacă doriți îmbunătățește-ți accentul englezesc?

Ascultați o mulțime de conținut în limba engleză și obișnuiți-vă sunetele sale specifice. Învățarea identificării și distingerii diferitelor sunete este primul pas spre învățarea de a le articula. Nu vă descurajați, este cu adevărat posibil ca orice vorbitor non-nativ să-și piardă accentul străin și să învețe să vorbească engleza (sau orice altă limbă) cu un accent impecabil!

Dacă vă este greu să pronunțați un sunet în limba engleză, acordați atenție modului în care vorbitorii nativi îl pronunță - cum își mișcă buzele, gura, limba pentru a articula și încercați să identificați de unde sună. Acestea sunt câteva modalități excelente de a vă verifica pronunția.

De asemenea, ar trebui să alegeți un accent specific pe care doriți să îl achiziționați. De exemplu, cursul nostru, Faceți Clic Pe & Vorbește, folosește engleza americană, dar depinde de tine să alegi accentul care îți place cel mai mult. Dacă vă mutați într-o țară de limbă engleză, ar avea cel mai mult sens să învățați accentul local, dar dacă doriți să învățați limba engleză din orice alt motiv (pentru călătorii, pentru muncă sau doar pentru distracție), accentul American este unul dintre cele mai ușor de articulat.

Ce face accentele diferite? E o întrebare bună să te întrebi. Odată ce îți dai seama de ce diferite accente sună diferit, va fi mult mai ușor să le imiți și să le articulezi.

Câteva puncte cheie sunt:

 • Vocale - principala diferență între accente constă în vocalele folosite. Ei sunt cei care poartă melodia limbii.
 • Stresul cuvântului - uneori poate varia de la dialect la dialect.
 • Slang și vocabular în general.

Când căutați un cuvânt în dicționar, nu uitați să vă uitați nu numai la sensul său, ci și la transcrierea sa fonetică, de preferință în IPA! Acest lucru vă va permite să studiați sunetele care sunt folosite într-un cuvânt și unde să plasați accentul.

How to become fluent in English

Cum poți deveni fluent în limba engleză fără a părăsi țara

Meetups în limba engleză

A avea un accent bun în limba engleză este grozav, dar pentru a deveni fluent în limbă, trebuie să vorbește! Nu există nici o cale în jurul valorii de ea.

Dacă locuiți într-un oraș mare precum Paris, Berlin, Tokyo sau Mexico City, de exemplu, este extrem de ușor să găsiți vorbitori de engleză cu care să vă întâlniți. Când auzi pe cineva vorbind engleza, întreabă-l de unde provine, dacă se bucură de oraș/ regiune, dacă are nevoie de ajutor. Suntem cu toții oameni și ne place să întâlnim oameni noi și să ne facem prieteni noi.

Și da, desigur, vor exista întotdeauna oameni care te vor ignora sau care vor fi nepoliticoși, dar nu îi vei mai vedea niciodată. Așa cum a spus mama lui Jackson Brown (și nu Mark Twain așa cum mulți cred):

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

How to become fluent in English

Căutați un curs de engleză în orașul dvs.? De ce nu face doar niște prieteni acolo!

Gândiți-vă în engleză

Majoritatea gândurilor noastre nu necesită într-adevăr un nivel avansat. Dacă vă gândiți la asta, sunt în mare parte lucruri banale-ceea ce trebuie să cumpărăm de la supermarket, sarcinile noastre zilnice, pe care trebuie să le sunăm etc. Încercați să fie gândiți-vă la ceea ce trebuie să faceți în limba engleză sau la traduceți-l în engleză în capul tău. Este un exercițiu foarte eficient, pentru că veți putea identifica cuvintele care vă lipsesc pentru a vorbi despre un anumit subiect. De asemenea, este util, pentru că, dacă te gândești la ceva, sunt șanse să vrei să vorbești despre asta și cu alții! Priviți acest exercițiu ca o modalitate de a vă pregăti pentru conversațiile viitoare în limba engleză în viața reală!

How to become fluent in English

Trebuie să începeți cu gânduri simple!

Sorry, I don't understand you!

Nu puteți găsi vorbitori nativi de engleză în regiunea dvs.? Dacă vă simțiți curajoși și doriți să testați nivelul altor persoane în limba engleză, încercați să comandați la un restaurant sau o cafenea în limba engleză sau poate cereți indicații în limba engleză (chiar dacă este propriul dvs. oraș!).

Imaginați-vă că nu înțelegeți limba maternă! Este o tehnică puțin cunoscută pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți limba engleză, dar este utilă dacă nu aveți un vorbitor nativ "pe tine".

Lăsați-vă în limba engleză

Iată câteva alte modalități de a vă înconjura cu limba engleză, pentru a crea o mică bulă de limbă engleză oriunde ați fi!

Setați toate dispozitivele în limba engleză

În medie, ne uităm la telefoanele noastre la fiecare 12 minute. Acesta poate fi timpul pierdut online sau practica engleză valoroasă - depinde de tine!

Setați computerul, telefonul, tableta etc. în engleză. Ai fi surprins de număr de cuvinte îți vei aminti!

Utilizați Internetul pentru a vă exersa limba engleză

Folosim Internetul tot timpul, deci dacă utilizați-l în limba engleză, asta e o practică în plus! Iată de ce și cum Internetul poate deveni o platformă unde puteți practica limba engleză:

 • Este ușor de accesat și de utilizat. Dacă citiți acest articol, atunci aveți deja acces la Internet, astfel încât să puteți utiliza toate tehnicile pe care le-am acoperit.
 • Informații și posibilități nesfârșite. Majoritatea tehnicilor despre care am vorbit sunt disponibile pe Internet.
 • Comunicare - lumea a devenit într-adevăr un loc mic. Putem vorbi cu o persoană care se află în cealaltă parte a lumii în timp real. Ar fi păcat să nu profiți de asta!
 • Alegerea limbii - cu siguranță vă bucurați deja de toate aceste oportunități pe care le oferă Web-ul. Tot ce a mai rămas, este de a schimba pur și simplu limba!

How to become fluent in English

Bucurați-vă de cursuri de engleză online!

Dicționare

Vă întrebați ce dicționar Englez ar trebui să alegeți? Dacă nivelul dvs. o permite, încercați să utilizați dicționare monolingve atunci când căutați un cuvânt - care vă va ajuta să vă înconjurați și mai mult cu limba engleză. Încetul cu încetul, nu veți mai avea nevoie să traduceți totul dintr-o limbă în alta în cap și veți începe cu adevărat să gândiți în engleză!

Jocuri Video în limba engleză

Oricare ar fi hobby-ul dvs. (Dans, Gătit, desen etc.) puteți găsi un joc de simulare de ea în limba engleză! Acest lucru vă va ajuta să învățați vocabularul specific legat de acel domeniu, veți face noi prieteni care vă împărtășesc interesele și veți putea, de asemenea, să vă bucurați de aspectul vizual. De exemplu, dacă joci Sims, toate obiectele au etichete în limba engleză, care vă vor ajuta să memorați vocabularul. Mai mult, este atât de distractiv - puteți petrece ore întregi făcând-o și de data aceasta, fără să vă simțiți vinovați!

How to become fluent in English

Jocuri Video-o alternativă la cursurile de engleză pentru toate vârstele!

Oportunitățile de a practica limba engleză sunt într-adevăr în jurul tău! Puteți face aproape orice doriți în limba engleză, fără a fi chiar într-o țară vorbitoare de limba engleză. Învățarea limbii engleze nu trebuie să fie ceva plictisitor. Dimpotrivă, cu cât vă bucurați mai mult, cu atât veți petrece mai mult timp făcând-o și astfel, cu atât veți îmbunătăți mai mult!

Sperăm că ați găsit câteva tehnici interesante care vă vor ajuta să combinați plăcerea și progresul!

A se vedea, de asemenea

Dacă ți-a plăcut cursul nostru de engleză și tehnicile noastre de a deveni fluent în limba engleză, atunci ar trebui să verifici:

 • În Faceți Clic Pe & Vorbește metoda - propriul nostru program complet de formare, care vă va ajuta în cele din urmă să înțeleagă și să vorbească limba engleză reală cu ușurință. Veți avea acces la 7.066 de monologuri și 365 de dialoguri, care sunt pline de viață, incitante și vă vor permite să deveniți fluenți.
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 10, 2021, 10:54 am