[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Englannin anti-kurssi - paras tapa oppia kaksikieliseksi englanniksi on oppia hauskanpidon ohessa lukemattomien aktiviteettien avulla.

Kuinka tulla sujuvaksi englanniksi 🙋

Read this article in English: How to become fluent in English 🙋.

Miten englantia puhutaan sujuvasti? Jännittävien resurssien avulla, joiden avulla sinusta tulee kaksikielinen englanniksi!

Kuvittele, että opiskelet kymmenen vuotta englantia koulussa ja sitten, kun vihdoin pääset pois koulutusjärjestelmästä, et vieläkään osaa englantia. Sitten eräänä päivänä päätät aloittaa englannin opiskelun uudelleen, ja mitä teet? Alat käydä perinteisiä englannin kursseja aivan kuin palaisit takaisin kouluun. Hullua, eikö olekin?

Eräs kuuluisa lause sopii tähän täydellisesti:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Ne voivat auttaa sinua tutustumaan kielioppiin ja ehkä jonkin verran perussanastoon, mutta siinä kaikki . Ihmiset pääsevät harvoin puhumaan vieraiden kielten tunneilla, ja usein tietyt englannin oppimisen osa-alueet, kuten puhuttu kieli tai aksentti, jäävät huomiotta. Puhumattakaan siitä, että se voi käydä tylsäksi! Meille jää usein tunne, että teemme työtä, että meidän on tehtävä sitä, kuin askaretta - miten voisit olla haluamatta lopettaa?

How to become fluent in English

Miksi jatkaa perinteisten englannin kurssien käymistä, jos ne eivät toimi sinulle?

Tänään haluaisimme, että tutustuisit muihin tapoihin oppia englantia. Ajattele sitä englannin anti-kurssina!

Kuinka parantaa puhuttua englantia

Tässä ovat parhaat tekniikat, joilla voit parantaa englannin kielen kuullunymmärtämistaitojasi:

How to become fluent in English

Mitkä ovat vaihtoehtoja englanninkielisille kursseille?

Opi englantia musiikin avulla

Me kaikki rakastamme musiikin kuuntelua! Miltä sen käyttäminen englannin kielen parantamiseen kuulostaa sinusta? Voit nauttia musiikista englannin kielen parantamiseksi, olipa genre mikä tahansa. Kun kuuntelet ja laulat lempikappaleitasi mukana, harjoittelet aksenttiasi, opettelet sanastoa ja kielioppia kivuttomasti ja huomaamatta!

Aluksi voit käyttää sanoitusten kaksikielisiä versioita, sekä englanniksi että äidinkielelläsi. Näin voit tottua englannin kielessä esiintyviin erilaisiin rakenteisiin, analysoida, miten lauseet muodostetaan, miten ilmaiset ajatuksiasi englanniksi jne.

Kun olet tottunut tähän, aloita sanoitusten lukeminen vain englanniksi, jotta voit uppoutua kieleen täysin.

Tämä on loistava tekniikka, koska aina on uutta musiikkia löydettävänä, joten et koskaan kyllästy!

Opi englantia television avulla

Tunnetko koskaan hieman syyllisyyttä, kun laitat television päälle katsomaan suosikkiohjelmaasi rentoutuaksesi päivän päätteeksi? On niin paljon tuottavia asioita, joita voisimme tehdä ajallamme, eikö niin? Hyvä uutinen on se, että voit muuttaa syyllisen mielihyväsi englannin harjoitteluksi.

Mahdollisuuksia on niin paljon:

Television suurin etu on visuaalinen puoli. Vaikka et ymmärtäisi kaikkia sanoja, voit arvata, mitä tapahtuu näyttelijöiden ilmeiden, tilanteen ja jopa äänitehosteiden ansiosta.

Yksi etu, joka monilla tv-sarjoilla on elokuviin verrattuna, on yksinkertainen juoni. Tämä pätee erityisesti komediasarjoihin. Niissä seurataan yleensä yhden tai useamman hahmon arkea, ja dialogit ovat lyhyitä ja helposti seurattavia.

Opi englantia YouTuben avulla

Televisio on hyvä asia, mutta siellä kuultu kieli on yleensä hieman... liioiteltua. Olet varmasti huomannut sen äidinkielesi elokuvissa ja tv-ohjelmissa - ne eivät ole kovin realistisia, ja olisi hieman outoa kuulla jonkun puhuvan noin tosielämässä.

Jos haluat siis mennä seuraavalle tasolle, voit katsoa YouTube-videoita! Siinä on hienoa se, että näet kameran edessä istuvia oikeita ihmisiä, jotka puhuvat niin kuin he puhuisivat ystävilleen. Kieli on aitoa, nykyistä slangia ja luonnollisia ilmaisuja.

Tutustu parhaisiin YouTube-kanaviin, joilla voit harjoitella englantia!

How to become fluent in English

Englanninkielisiä kursseja löytyy jopa YouTubesta!

Opi englantia äänikirjojen avulla

Tuntuuko sinusta joskus siltä, ettei sinulla ole tarpeeksi aikaa englannin oppimiseen?

Englanninkielisten äänikirjojen kuunteleminen on loistava tapa harjoitella missä ja milloin tahansa. Laita vain korvakuulokkeet korvillesi ja huomaa, miten päivittäiset tehtävät muuttuvat mahdollisuuksiksi harjoitella englantia!

Opi englantia podcastien avulla

Tuntuuko sinusta usein siltä, että tuhlaat aikaasi? Kävely, ostoksilla käynti, bussia odottaminen, työmatkat... Jos lasket, se voi olla useita tunteja päivässä!

Podcastit ovat erinomainen tapa hyödyntää tämä aika. Podcasteja löytyy kaikenlaisista aiheista, eri pituisina ja useimmiten ilmaiseksi.

Nopea lista loistavista podcasteista, joiden avulla voit harjoitella englantia:

Mutta palaamme podcasteihin erillisessä artikkelissa tulevaisuudessa!

Opi englantia katsomalla stand up -koomikoita

Yhdysvallat on stand-upin synnyinmaa, joka tunnetaan myös nimellä one-(wo)man-show. Englanninkielisiä esityksiä on tarjolla vuosikymmeniä, ja voit olla varma, että siellä nähdään kerman kärkeä.

Tutustu parhaisiin englanninkielisiin koomikoihin eri puolilta maailmaa ja harjoittele englantia hauskalla tavalla:

Opi englantia kokkaamalla

Jos muistisi on visuaalinen ja haptinen (muistat kosketuksen ja manipuloinnin kautta) ja jos pidät ruoanlaitosta, mikset alkaisi valmistaa mielenkiintoisia ruokia englanniksi? Sukella kankaalla oleviin tuhansiin englanninkielisiin resepteihin ja päästä makusi maailmankiertueelle! Se olisi täydellinen tilaisuus oppia kaikki keittiöön ja ruokaan liittyvä sanasto, eikä sinulla ole enää koskaan vaikeuksia tilata ravintolassa englanniksi!

Tiesitkö, että tuhlaamme keskimäärin noin 2 tuntia päivässä päivittäisiin tehtäviin, työmatkoihin, ostoksille menoon jne. Kaiken tuon ajan voimme käyttää englannin kielen harjoitteluun äsken lueteltujen menetelmien avulla!

How to become fluent in English

Kuuntele englantia kaikkialla, jotta puhut sujuvasti englantia!

Miten ymmärtää paremmin kirjoitettua englantia

Lue sarjakuvia

Jos haluaisit aloittaa lukemisen englanniksi, mutta romaanit tuntuvat vielä liian haastavilta, sarjakuvat ovat erinomainen alku sukeltaa kirjoitetun englannin maailmaan! Visuaalinen tuki auttaa paljon (jos et ymmärrä jotain sanaa, kuvitus auttaa), dialogit ovat lyhyitä ja juonet ovat jännittäviä!

Lue uutisia englanniksi

Seuraava vaihe on tiedottaminen englanniksi. Jos ajattelet asiaa, uutisia on paljon helpompi ymmärtää kuin fiktiota, koska kieli on selkeää ja täsmällistä. Lisäksi luet usein aiheista, joista olet jo kuullut, joten et sukeltaisi tuntemattomiin vesiin.

Kuten voit kuvitella, englanninkielistä mediaa on paljon, ja saat aina uusimmat uutiset käsiisi, jos etsit niitä englanniksi.

Lue Wikipediaa englanniksi

Maailman suurin tietosanakirja - kaikki tieto, jota voit pyytää, sormenpäilläsi!

Lue sinua kiinnostavista aiheista Wikipedian englanninkielisestä versiosta. Artikkelit ovat kattavampia ja säännöllisemmin päivitettyjä kuin muilla kielillä.

Lue kaunokirjallisuutta englanniksi

Mikäs sen parempaa kuin nauttia suosikkiteoksistasi alkuperäiskielellä? Näin oppii paitsi uutta sanastoa myös uusia kieliopillisia rakenteita ja ilmaisuja!

Seuraavassa on muutama vinkki, joiden avulla saat kaiken irti englanninkielisestä lukemisesta:

 • Emme suosittele etsimään jokaista tuntematonta sanaa sanakirjasta. Vaarana on, että menetät nopeasti mielenkiintosi lukemiseen!
 • Älä tee sanastoluetteloita! Tuskin ymmärsit jokaista sanaa, kun luit ensimmäistä romaaniasi äidinkielelläsi. Et etsinyt sanoja sanakirjasta, eikä se tainnut olla oppimisen tiellä? Vastaavasti muistat luonnollisesti tärkeät sanat myös englanniksi.
 • Jos et heti ymmärrä jotain sanaa, yritä tunnistaa sen juuri. Se voi yhtä hyvin olla tuntemattoman sanan tuntematon muoto jo tuntemastasi sanasta.

Kill two birds with one stone! Lue ääneen harjoitellaksesi ääntämistäsi ja aksenttiasi ja nauti samalla jännittävästä juonesta.

How to become fluent in English

E-kirjat ovat loistava tapa oppia englantia ilmaiseksi!

Kuinka parantaa englanninkielistä kirjoittamista

Kun kirjoitat, harjoittelet itse asiassa useita taitoja: ilmaiset ajatuksiasi, muodostat kieliopillisesti oikeita lauseita, rikastutat sanavarastoasi ja parannat oikeinkirjoitusta. Kaiken tämän ansiosta voit lopulta myös kääntää paremmin englanniksi!

Tässä on muutamia hyviä paikkoja, joissa voit harjoitella kirjallista englantia:

Missä voit harjoitella kirjallista englantia muiden kanssa?

 • Foorumeilla - jos haluat jakaa ideoitasi tai ajatuksiasi tietystä aiheesta, kirjoita foorumeille! Nykyaikaisempi vastine foorumeille, jotka varmasti tunnet, ovat Facebook- tai Telegram-ryhmät. Löydät helposti englanninkielisen ryhmän, jossa on ihmisiä, jotka jakavat kiinnostuksesi ja intohimosi.

 • Keskustelupalstoilla - voit helposti löytää englantia puhuvan kirjekaverin ja vaihtaa sähköpostia hänen kanssaan.

 • Twitterissä - se ei ole aivan ensimmäinen paikka, joka tulee mieleen, kun haluat harjoitella kirjallista englantia, mutta lyhyiden viestien lähettäminen Twitterissä, oli aihe mikä tahansa, voi olla loistava harjoitus, joka haastaa sinut olemaan selkeä ja ytimekäs. Voit puhua poliittisesta asiasta tai siitä, mitä juuri tilasit ravintolassa. Muista, että Twitterissä käytetään paljon supistuksia ja tekstiviestikieltä! Tässä on muutamia esimerkkejä:

  • OMG = Oh my God
  • Ikr = I know, right?
  • Irl = In real life
  • LOL = Laugh out loud

  Sosiaalinen media on myös ensimmäisiä paikkoja, joissa voit löytää uusia slangisanoja.

 • Lang-8:lla - Lang-8 on verkkosivusto, jolla voit kirjoittaa lyhyitä tekstejä valitsemastasi aiheesta, ja äidinkieliset puhujat korjaavat ne puolestasi. Vastineeksi sinulla on mahdollisuus korjata oman kielesi oppijoiden tekstejä.

Muista, että kullakin näistä sivustoista on oma kielirekisterinsä, joka vaatii erilaisia tervehdyksiä! Erittäin neutraali tervehdys, jota voit käyttää lähes kenen tahansa kanssa, on:

Best (regards),
[SINUN NIMESI]

Miten voit harjoitella kirjallista englantia yksin?

Jos et vielä tunne olevasi valmis kommunikoimaan jonkun muun kanssa englanniksi, voit aloittaa muutamalla harjoituksella saadaksesi varmuutta kirjoitustaitoihisi:

 • Tee saneluja. Niiden avulla voit keskittyä oikeinkirjoitukseen ja kielioppiin ilman, että sinun tarvitsee huolehtia lauseiden muodostamisesta itse. Tämä on hyvä tapa oppia uusia tapoja ilmaista itseäsi, mistä on hyötyä, kun otat askeleen kirjoittamisen aloittamiseen. Monet sivustot tarjoavat sanelujen tekemistä. Etuna on, että voit nauttia tästä harjoituksesta millä tahansa tasolla, eikä se vaadi paljon aikaa!

 • Kirjoita päivittäiset tehtävät englanniksi. Järjestä itsesi ja harjoittele samalla englantia. Kirjoita, mitä sinulla on joka päivä. Tämä harjoitus ei vaadi edistynyttä tasoa ja auttaa sinua muistamaan päivittäiset fraasit. Kysymykseen What did you do today? vastaaminen tulee olemaan lastenleikkiä!

How to become fluent in English

Se, että et ymmärrä kirjoittamaasi, ei ole hyvä syy olla tiskaamatta!

Vieraalla kielellä kirjoittaminen voi olla hyvin pelottavaa, tiedämme sen, siksi suosittelemme käyttämään oikeinkirjoituksen tarkistusohjelmaa!

How to become fluent in English

Kirjoita parantaaksesi englantia

Kuinka puhua paremmin englantia

Kaikki äsken mainitsemamme tekniikat auttavat sinua myös puhumaan englantia paremmin!

Miten työstää englannin aksenttia

Mistä sinun pitäisi aloittaa, jos haluat parantaa englannin aksenttiasi?

Kuuntele paljon englanninkielistä sisältöä ja totuttele sen erityisiin äänteisiin. Eri äänteiden tunnistamisen ja erottamisen oppiminen on ensimmäinen askel siihen, että opit artikuloimaan niitä. Älä lannistu, on todella mahdollista, että kuka tahansa ei-äidinkielinen puhuja voi kadottaa vieraan aksenttinsa ja oppia puhumaan englantia (tai mitä tahansa muuta kieltä) moitteettomalla aksentilla!

Jos sinulla on vaikeuksia ääntää jokin äänne englanniksi, kiinnitä huomiota siihen, miten äidinkieliset puhujat ääntävät sen - miten he liikuttavat huuliaan, suutaan ja kieltään artikuloidakseen ja yritä tunnistaa, mistä äänteet tulevat. Nämä ovat muutamia erinomaisia tapoja tarkistaa ääntämisesi.

Sinun kannattaa myös valita tietty aksentti, jonka haluat omaksua. Esimerkiksi kurssillamme Click & Speak käytetään amerikanenglantia, mutta voit itse valita aksentin, josta pidät eniten. Jos olet muuttamassa englanninkieliseen maahan, olisi järkevintä opetella paikallista aksenttia, mutta jos haluat oppia englantia jostain muusta syystä (matkustamista, työtä tai vain huvin vuoksi), amerikkalainen aksentti on yksi helpoimmin artikuloitavista.

Mikä tekee aksenteista erilaisia? Se on hyvä kysymys, joka kannattaa kysyä itseltään. Kun ymmärrät, miksi eri aksentit kuulostavat erilaisilta, niitä on paljon helpompi matkia ja artikuloida.

Muutamia keskeisiä seikkoja ovat:

 • Vokaalit - suurin ero aksenttien välillä on käytetyissä vokaaleissa. Ne ovat ne, jotka kantavat kielen melodiaa.
 • Sanan painotus - se voi joskus vaihdella murteittain.
 • Slangi ja sanasto yleensä.

Kun etsit sanaa sanakirjasta, älä unohda katsoa sanan merkityksen lisäksi myös sen foneettista transkriptiota, mieluiten IPA:na! Näin voit tutkia, mitä äänteitä sanassa käytetään ja mihin kohtaan aksentti kannattaa sijoittaa.

How to become fluent in English

Miten voit oppia sujuvasti englantia lähtemättä maastasi?

Englanninkieliset tapaamiset

Hyvä aksentti englannissa on hienoa, mutta jotta kielestä tulisi sujuva, sinun on puhuttava! Sitä ei voi mitenkään välttää.

Jos asut suurkaupungissa, kuten Pariisissa, Berliinissä, Tokiossa tai Mexico Cityssä, on erittäin helppoa löytää englantia puhuvia, joiden kanssa tavata. Kun kuulet jonkun puhuvan englantia, kysy, mistä hän on kotoisin, viihtyykö hän kaupungissa/seudulla ja tarvitseeko hän apua. Olemme kaikki ihmisiä, ja me kaikki rakastamme uusien ihmisten tapaamista ja uusien ystävien saamista.

Ja kyllä, tietysti aina tulee olemaan ihmisiä, jotka jättävät sinut huomiotta tai ovat töykeitä, mutta et näe heitä enää koskaan. Kuten Jackson Brownin äiti sanoi (eikä Mark Twain, kuten monet uskovat):

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

How to become fluent in English

Etsitkö englannin kurssia kaupungistasi? Mikset vain hankkisi ystäviä siellä!

Ajattele englanniksi

Suurin osa ajatuksistamme ei oikeastaan vaadi edistynyttä tasoa. Jos ajattelet asiaa, kyse on useimmiten arkipäiväisistä asioista - siitä, mitä meidän on ostettava supermarketista, päivittäisistä tehtävistämme, kenelle meidän on soitettava jne. Yritä joko miettiä, mitä sinun pitää tehdä englanniksi, tai kääntää se englanniksi mielessäsi. Se on erittäin tehokas harjoitus, koska pystyt tunnistamaan sanat, jotka puuttuvat, jotta voit puhua tietystä aiheesta. Se on myös hyödyllistä, sillä jos ajattelet jotakin asiaa, on todennäköistä, että haluat puhua siitä myös muiden kanssa! Ajattele tätä harjoitusta tapana valmistautua tuleviin englanninkielisiin keskusteluihin tosielämässä!

How to become fluent in English

Sinun on aloitettava yksinkertaisista ajatuksista!

Sorry, I don't understand you!

Etkö löydä alueeltasi äidinkielenään englantia puhuvia? Jos tunnet olosi rohkeaksi ja haluat testata muiden ihmisten englannin kielen tasoa, kokeile tilata ravintolassa tai kahvilassa englanniksi tai ehkä kysyä tietä englanniksi (vaikka kyseessä olisi oma kaupunkisi!).

Kuvittele, että et ymmärrä äidinkieltäsi! Se on vähän tunnettu tekniikka, joka auttaa sinua parantamaan englantia, mutta se on hyödyllinen, jos sinulla ei ole äidinkielistä puhujaa "mukanasi".

Uppoudu englannin kieleen

Tässä on muutamia muita tapoja, joilla voit ympäröidä itsesi englannilla ja luoda pienen englanninkielisen kuplan missä tahansa oletkin!

Aseta kaikki laitteesi englanninkielisiksi

Katsomme puhelimiamme keskimäärin 12 minuutin välein. Tämä voi olla hukkaan heitettyä aikaa verkossa tai arvokasta englannin harjoittelua - se riippuu sinusta!

Aseta tietokone, puhelin, tabletti jne. englanniksi. Yllättyisit siitä, kuinka monta sanaa muistat!

Käytä internetiä englannin harjoitteluun

Käytämme internetiä koko ajan, joten jos käytät sitä englanniksi, se on ylimääräistä harjoittelua! Tässä kerrotaan, miksi ja miten internetistä voi tulla alusta, jolla voit harjoitella englantia:

 • Sitä on helppo käyttää. Jos luet tätä artikkelia, sinulla on jo pääsy Internetiin, joten voit käyttää kaikkia käsittelemiämme tekniikoita.
 • Loputtomasti tietoa ja mahdollisuuksia. Suurin osa tekniikoista, joista olemme puhuneet, on saatavilla Internetissä.
 • Viestintä - maailmasta on todella tullut pieni paikka. Voimme puhua reaaliajassa ihmisen kanssa, joka on toisella puolella maailmaa. Olisi sääli, jos et käyttäisi sitä hyväkseen!
 • Kielivalinta - nautit varmasti jo kaikista näistä mahdollisuuksista, joita verkko tarjoaa. Jäljellä on enää vain kielen vaihtaminen!

How to become fluent in English

Nauti englannin kursseista verkossa!

Sanakirjat

Mietitkö, minkä englannin sanakirjan valitsisit? Jos tasosi sallii sen, kokeile käyttää yksikielisiä sanakirjoja, kun etsit sanaa - se auttaa sinua ympäröimään itseäsi englannilla entistä enemmän. Vähitellen sinun ei enää tarvitse kääntää kaikkea kielestä toiseen päässäsi, ja alat todella ajatella englanniksi!

Videopelit englanniksi

Olipa harrastuksesi mikä tahansa (tanssiminen, ruoanlaitto, piirtäminen jne.), voit löytää siitä simulaatiopelin englanniksi! Se auttaa sinua oppimaan kyseiseen alaan liittyvää erikoissanastoa, saat uusia ystäviä, jotka jakavat kiinnostuksesi, ja voit myös nauttia visuaalisesta näkökulmasta. Jos pelaat esimerkiksi Sims, kaikilla esineillä on englanninkieliset merkinnät, mikä auttaa sinua muistamaan sanastoa. Lisäksi se on niin hauskaa - voit viettää tuntikausia sen parissa, ja tällä kertaa ilman syyllisyydentunnetta!

How to become fluent in English

Videopelit - vaihtoehto englannin kursseille kaikenikäisille!

Mahdollisuuksia englannin harjoitteluun on todella kaikkialla ympärilläsi! Voit tehdä melkein mitä tahansa englanniksi ilman, että olet edes englanninkielisessä maassa. Englannin oppimisen ei tarvitse olla mitään tylsää. Päinvastoin, mitä enemmän nautit siitä, sitä enemmän aikaa käytät siihen ja sitä enemmän parannut!

Toivomme, että löysit joitakin mielenkiintoisia tekniikoita, jotka auttavat sinua yhdistämään ilon ja edistymisen!

Katso myös

Jos pidit englannin anti-kurssistamme ja tekniikoistamme sujuvaan englannin kielen oppimiseen, kannattaa tutustua myös seuraaviin:

 • Click & Speak menetelmä - oma kattava koulutusohjelmamme, jonka avulla ymmärrät ja puhut vihdoin todellista englantia helposti. Käytössäsi on 7066 monologia ja 365 dialogia, jotka ovat eläviä ja jännittäviä ja joiden avulla voit oppia sujuvasti.
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:41 pm