[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

De anti-cursus Engels - de beste manier om tweetalig te worden in het Engels is om te leren terwijl je plezier hebt door een heleboel activiteiten

Hoe vloeiend Engels te worden 🙋

Read this article in English: How to become fluent in English 🙋.

Hoe word je vloeiend in het Engels? Door spannende middelen, waarmee je tweetalig in het Engels kunt worden!

Stel je voor dat je tien jaar Engels studeert op school en dat je dan, als je eindelijk uit het onderwijssysteem komt, nog steeds niet echt Engels kunt spreken. Dan, op een dag, besluit je om het Engels weer op te pakken en wat doe je? Je begint traditionele Engelse lessen te volgen, alsof je terug naar school gaat. Gek, vind je niet?

Er is een beroemde uitdrukking die hier perfect past:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Engelse les is alleen nuttig tot een bepaald punt - ze kunnen je helpen vertrouwd te raken met grammatica, misschien wat basiswoordenschat, maar dat is het wel zo'n beetje. Mensen komen zelden aan het woord tijdens hun lessen vreemde talen, het is vaak zo dat bepaalde aspecten van het leren van Engels, zoals de gesproken taal of accenten, worden verwaarloosd. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het saai kan worden! We blijven vaak achter met het gevoel dat we werk doen, dat we het moeten doen, als een karwei - hoe zou je niet willen stoppen?

How to become fluent in English

Waarom traditionele Engelse lessen blijven volgen als ze niet werken voor jou?

Vandaag willen we graag dat je andere manieren van Engels leren verkent. Zie het als de anti-cursus Engels!

Hoe u beter kunt worden in gesproken Engels

Hier zijn de beste technieken om uw Engelse luistervaardigheid te verbeteren:

How to become fluent in English

Wat zijn enkele alternatieven voor Engelse lessen?

Engels leren door muziek

We luisteren allemaal graag naar muziek! Dus, hoe klinkt het gebruik ervan om uw Engels te verbeteren voor u? U kunt genieten van muziek om uw Engels te verbeteren, welk genre u ook verkiest. Als u luistert naar en meezingt met uw favoriete nummers, oefent u uw accent, leert u pijnloos woordenschat en grammatica, zonder dat u het doorheeft!

In het begin kunt u tweetalige versies van de songteksten gebruiken, zowel in het Engels als in uw moedertaal. Zo kun je wennen aan de verschillende structuren in de Engelse taal, analyseren hoe zinnen worden gevormd, hoe je je ideeën uitdrukt in het Engels, enz.

Als je je daar eenmaal mee op je gemak voelt, begin dan met het lezen van songteksten alleen in het Engels om jezelf volledig onder te dompelen in de taal.

Dit is een geweldige techniek, want er zal altijd nieuwe muziek te ontdekken zijn, dus je zult je nooit vervelen!

Engels leren met TV

Voel je je ooit een beetje schuldig als je de TV aanzet om je favoriete show te kijken om te ontspannen aan het einde van de dag? Er zijn zoveel productieve dingen die we met onze tijd zouden kunnen doen, toch? Het goede nieuws is dat u uw schuldige plezier kunt omzetten in Engelse praktijk.

Er zijn zoveel mogelijkheden:

Het grootste voordeel van televisie is het visuele aspect. Zelfs als je niet alle woorden begrijpt, kun je raden wat er gebeurt dankzij de gezichtsuitdrukkingen van de acteurs, de situatie, en zelfs de geluidseffecten.

Een voordeel dat veel tv-programma's hebben ten opzichte van films is een eenvoudig plot. Dit geldt vooral voor sitcoms. Ze volgen meestal het dagelijkse leven van één of meerdere personages, met dialogen die kort en gemakkelijk te volgen zijn.

Engels leren met YouTube

Televisie is goed, maar de taal die we daar horen heeft de neiging een beetje... overdreven te zijn. Je hebt vast wel gemerkt dat in films en tv-programma's in je moedertaal - ze zijn niet erg realistisch en het zou een beetje vreemd zijn om iemand op die manier te horen spreken in het echte leven.

Dus, om naar het volgende niveau te gaan, kunt u YouTube-video's bekijken! Het mooie daarvan is dat je echte mensen voor de camera ziet zitten, die spreken zoals ze tegen hun vrienden zouden praten. De taal is echt, met actuele straattaal en natuurlijke uitdrukkingen.

Ontdek de beste YouTube-kanalen om je Engels te oefenen!

How to become fluent in English

Je kunt zelfs Engelse lessen vinden op YouTube!

Engels leren met audioboeken

Heb je ooit het gevoel dat je niet genoeg tijd hebt om Engels te leren?

Luisteren naar audioboeken in het Engels is een geweldige manier om overal en op elk moment te oefenen. Doe gewoon uw oordopjes in en zie hoe uw dagelijkse taken veranderen in mogelijkheden om uw Engels te oefenen!

Engels leren met podcasts

Heeft u vaak het gevoel dat u uw tijd verdoet? Wandelen, winkelen, wachten op de bus, pendelen... Als u het uitrekent, kan dat oplopen tot meerdere uren dode tijd per dag!

Podcasts zijn een uitstekende manier om die tijd goed te gebruiken Je vindt podcasts over allerlei onderwerpen, van verschillende lengte, en ze zijn meestal gratis.

Een snelle lijst van goede podcasts om je Engels mee te oefenen:

Maar we komen in de toekomst nog terug op podcasts in een speciaal artikel!

Engels leren door stand-up comedians te kijken

De Verenigde Staten zijn de bakermat van stand-up, ook wel bekend als one-(wo)man-show. Er zijn tientallen shows in het Engels die op u wachten en u kunt er zeker van zijn dat het neusje van de zalm er zal zijn.

Ontdek enkele van de beste Engelstalige komieken van over de hele wereld en oefen je Engels op een leuke manier:

Engels leren tijdens het koken

Als uw geheugen visueel en haptisch is (u onthoudt door aanraking en manipulatie) en als u van koken houdt, waarom begint u dan niet met het bereiden van interessante gerechten in het Engels? Duik in de duizenden recepten in het Engels die op het doek beschikbaar zijn en laat uw smaak op een wereldreis gaan! Dat zou de perfecte gelegenheid zijn om alle woordenschat met betrekking tot cuisine en eten te leren en je zult nooit meer problemen hebben om in een restaurant in het Engels te bestellen!

Wist u dat we gemiddeld zo'n 2 uur per dag verspillen met dagelijkse taken, woon-werkverkeer, boodschappen doen, enz. Dat is allemaal tijd die we kunnen gebruiken om Engels te oefenen met behulp van de methoden die we zojuist hebben opgesomd!

How to become fluent in English

Luister overal naar Engels om vloeiend Engels te worden!

Hoe je geschreven Engels beter kunt begrijpen

Stripboekenlezen

Als je graag zou beginnen lezen in het Engels, maar romans lijken nog te uitdagend, dan zijn stripboeken een uitstekende start om in de wereld van geschreven Engels te duiken! De visuele ondersteuning helpt veel (als je een woord niet begrijpt, dan helpen de illustraties wel), de dialogen zijn kort, en de plota's zijn spannend!

Nieuws lezen in het Engels

De volgende stap is om jezelf te informeren in het Engels. Als je erover nadenkt, is het nieuws veel gemakkelijker te begrijpen dan fictie, omdat de taal duidelijk en specifiek is. Je zult ook vaak lezen over onderwerpen waar je al over gehoord hebt, dus je duikt niet in onbekende wateren.

Zoals je je kunt voorstellen, is er een grote hoeveelheid Engelstalige media, en je hebt altijd toegang tot het laatste nieuws als je het in het Engels opzoekt.

Lees Wikipedia in het Engels

De grootste encyclopedie ter wereld - alle informatie die je maar kunt wensen op het puntje van je vingers!

Lees over onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent op de Engelstalige versie van Wikipedia. De artikelen zijn vollediger en worden regelmatiger bijgewerkt dan die in andere talen.

Lees fictie in het Engels

Wat is er beter dan te genieten van uw favoriete werken in de oorspronkelijke taal? Door dit te doen, leert u niet alleen nieuwe woordenschat, maar ook nieuwe grammaticale constructies en uitdrukkingen!

Hier zijn een paar tips om het meeste uit uw lezen in het Engels te halen:

 • Wij raden u niet aan om elk onbekend woord in het woordenboek op te zoeken. Je riskeert snel je interesse in lezen te verliezen!
 • Maak geen woordenschatlijstjes! Ik betwijfel of u elk woord begreep toen u uw eerste roman in uw moedertaal las. U zocht de woorden niet op in het woordenboek en dat heeft het leren toch niet in de weg gestaan? Op dezelfde manier zult u ook in het Engels de belangrijke woorden onthouden.
 • Als u een woord niet onmiddellijk begrijpt, probeer dan de stam ervan te identificeren. Het kan net zo goed een onbekende vorm zijn van een woord dat u al kent.

Kill two birds with one stone! Lees hardop om uw uitspraak en uw accent te oefenen, terwijl u geniet van een spannend plot.

How to become fluent in English

E-books zijn een geweldige manier om gratis Engels te leren!

Hoe uw Engels schrijven te verbeteren

Als u schrijft, oefent u eigenlijk verschillende vaardigheden - uw ideeën uitdrukken, zinnen vormen die grammaticaal correct zijn, uw woordenschat verrijken en uw spelling verbeteren. Dit alles zal je uiteindelijk in staat stellen om ook beter te vertalen in het Engels!

Hier zijn een paar goede plaatsen waar je je geschreven Engels kunt oefenen:

Waar kun je je geschreven Engels oefenen met anderen?

 • Op forums - als u uw ideeën of gedachten over een bepaald onderwerp wilt delen, schrijf dan op forums! Een meer hedendaags equivalent van forums die je zeker kent zijn Facebook of Telegram groepen. U kunt gemakkelijk een Engelssprekende groep vinden met mensen die uw interesses en passies delen.

 • Op chatrooms - kunt u gemakkelijk een Engelssprekende penvriend vinden en e-mails met hen uitwisselen.

 • Op Twitter - dat is niet direct de eerste plaats die in je opkomt als je je geschreven Engels wilt oefenen, maar het posten van korte berichten op Twitter, ongeacht het onderwerp, kan een geweldige oefening zijn, die je uitdaagt om duidelijk en beknopt te zijn. Je kunt het hebben over een politieke kwestie of over wat je net besteld hebt in een restaurant. Houd in gedachten dat mensen veel samentrekkingen en sms-taal gebruiken op Twitter! Hier zijn een paar voorbeelden:

  • OMG = Oh my God
  • Ikr = I know, right?
  • Irl = In real life
  • LOL = Laugh out loud

  Sociale media zijn ook een van de eerste plaatsen waar je nieuwe slangtermen kunt ontdekken.

 • Op Lang-8 - Lang-8 is een website waarop u korte teksten kunt schrijven over een onderwerp naar keuze en moedertaalsprekers zullen deze voor u corrigeren. In ruil daarvoor krijg je de kans om teksten van leerders van je eigen taal te corrigeren.

Houd er rekening mee dat elk van deze sites zijn eigen taalregister heeft, waarvoor verschillende soorten begroetingen nodig zijn! Een zeer neutrale aanhef die je bij bijna iedereen kunt gebruiken is:

Best (regards),
[UW NAAM]

Hoe kunt u uw geschreven Engels alleen oefenen?

Als je je nog niet klaar voelt om met iemand anders in het Engels te communiceren, kun je beginnen met een paar oefeningen om vertrouwen te krijgen in je schrijfvaardigheid:

 • Doe dictees. Deze helpen u zich te concentreren op spelling en grammatica, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het zelf vormen van de zinnen. Dit is een goede manier om nieuwe manieren te leren om jezelf uit te drukken, wat van pas zal komen wanneer je de stap zet om te beginnen schrijven. Er zijn veel sites die aanbieden om dictees te doen. Het voordeel is dat je die oefening op elk niveau kunt doen en dat het niet veel tijd kost!

 • Schrijf je dagelijkse taken in het Engels. Organiseer je en oefen tegelijkertijd je Engels. Schrijf op wat je elke dag hebt. Deze oefening vereist geen gevorderd niveau en zal je helpen dagelijkse zinnen te onthouden. Het beantwoorden van de vraag What did you do today? zal een fluitje van een cent worden!

How to become fluent in English

Niet begrijpen wat je hebt opgeschreven is geen goede reden om de afwas niet te doen!

Het kan erg intimiderend zijn om in een vreemde taal te schrijven, dat weten we, daarom raden we je aan om een spellingscontrole te gebruiken!

How to become fluent in English

Schrijf om je Engels te verbeteren

Hoe je beter Engels kunt spreken

Alle technieken die we net genoemd hebben, helpen je ook beter Engels te spreken!

Hoe werk je aan je Engels accent?

Waar moet je mee beginnen als je je Engels accent wilt verbeteren?

Luister naar veel inhoud in het Engels en raak gewend aan de specifieke klanken. Het leren identificeren en onderscheiden van verschillende klanken is de eerste stap om ze te leren verwoorden. Laat u niet ontmoedigen, het is echt mogelijk voor elke niet-moedertaalspreker om zijn buitenlands accent te verliezen en Engels (of een andere taal) te leren spreken met een onberispelijk accent!

Als je moeite hebt met het uitspreken van een klank in het Engels, let dan op de manier waarop moedertaalsprekers het uitspreken - hoe ze hun lippen, hun mond en hun tong bewegen om te articuleren en probeer vast te stellen waar de klanken vandaan komen. Dit zijn een paar uitstekende manieren om je uitspraak te controleren.

Je moet ook een specifiek accent kiezen dat je wilt verwerven. Onze cursus, Click & Speak, gebruikt bijvoorbeeld Amerikaans Engels, maar het is aan jou om het accent te kiezen dat je het meest aanspreekt. Als u naar een Engels sprekend land verhuist, zou het het meest logisch zijn om het lokale accent te leren, maar als u Engels wilt leren voor een andere reden (voor reizen, voor werk of gewoon voor de lol), is het Amerikaanse accent een van de gemakkelijkste om te articuleren.

Wat maakt accenten verschillend? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen. Als je je eenmaal realiseert waarom verschillende accenten anders klinken, wordt het veel gemakkelijker om ze na te bootsen en te verwoorden.

Een paar belangrijke punten zijn:

 • Klinkers - het belangrijkste verschil tussen accenten ligt in de klinkers die worden gebruikt. Zij zijn degenen die de melodie van de taal dragen.
 • Woordaccent - dit kan soms verschillen van dialect tot dialect.
 • Slang en woordenschat in het algemeen.

Wanneer u een woord in het woordenboek opzoekt, vergeet dan niet om niet alleen naar de betekenis te kijken, maar ook naar de fonetische transcriptie, bij voorkeur in IPA! Zo kunt u de klanken bestuderen die in een woord worden gebruikt en waar u het accent moet leggen.

How to become fluent in English

Hoe kunt u vloeiend Engels leren spreken zonder uw land te verlaten

Ontmoetingen in het Engels

Een goed accent hebben in het Engels is geweldig, maar om vloeiend te worden in de taal, moet je spreken! Je kunt er niet omheen.

Als je bijvoorbeeld in een grote stad als Parijs, Berlijn, Tokio of Mexico-Stad woont, is het heel gemakkelijk om Engelstaligen te vinden om mee af te spreken. Als je iemand Engels hoort spreken, vraag hem dan waar hij vandaan komt, of hij het naar zijn zin heeft in de stad/regio, of hij hulp nodig heeft. We zijn allemaal mensen en we houden er allemaal van nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

En ja, natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die je zullen negeren of die onbeleefd zullen zijn, maar je zult ze nooit meer zien. Zoals de moeder van Jackson Brown zei (en niet Mark Twain zoals velen geloven):

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

How to become fluent in English

Je bent op zoek naar een cursus Engels in je stad? Waarom maak je daar niet gewoon wat vrienden!

Denk in het Engels

De meeste van onze gedachten vereisen niet echt een gevorderd niveau. Als u erover nadenkt, gaat het meestal om alledaagse dingen - wat we in de supermarkt moeten kopen, onze dagelijkse taken, wie we moeten bellen, enz. Probeer te bedenken wat je in het Engels moet doen of het in je hoofd in het Engels te vertalen. Het is een zeer effectieve oefening, omdat je dan de woorden kunt herkennen die je mist om over een bepaald onderwerp te spreken. Het is ook nuttig, want als je ergens over nadenkt, is de kans groot dat je er ook met anderen over wilt praten! Zie deze oefening als een manier om je voor te bereiden op je toekomstige gesprekken in het Engels in het echte leven!

How to become fluent in English

Je moet beginnen met eenvoudige gedachten!

Sorry, I don't understand you!

Kun je geen moedertaalsprekers van het Engels vinden in jouw regio? Als je je moedig voelt en je het niveau van andere mensen in het Engels wilt testen, probeer dan in een restaurant of koffiebar in het Engels te bestellen of misschien de weg te vragen in het Engels (zelfs als het je eigen stad is!).

Stel je gewoon voor dat je je moedertaal niet verstaat! Het is een weinig bekende techniek om je Engels te helpen verbeteren, maar het is handig als je geen moedertaalspreker "bij je" hebt.

Dompel jezelf onder in het Engels

Hier zijn een paar andere manieren om jezelf te omringen met Engels, om een kleine Engels sprekende zeepbel te creëren waar je ook bent!

Stel al uw apparaten in het Engels in

Gemiddeld kijken we elke 12 minuten op onze telefoon. Dit kan online tijdverspilling zijn of waardevolle oefening van het Engels - het is aan u!

Stel uw computer, uw telefoon, uw tablet, enz. in het Engels in. Je zou verbaasd zijn over het aantal woorden dat je zult onthouden!

Gebruik het internet om uw Engels te oefenen

We gebruiken het internet de hele tijd, dus als je het gebruikt in het Engels, dat is wat extra oefening! Hier is waarom en hoe het internet een platform kan worden waar u Engels kunt oefenen:

 • Het is gemakkelijk toegankelijk en te gebruiken. Als je dit artikel leest, dan heb je al toegang tot het internet, dus je kunt alle technieken gebruiken die we hebben behandeld.
 • Eindeloze informatie en mogelijkheden. De meeste technieken waarover we het hebben gehad zijn beschikbaar op het Internet.
 • Communicatie - de wereld is echt een kleine plaats geworden. We kunnen in real time praten met iemand die aan de andere kant van de wereld zit. Het zou zo jammer zijn als u daar geen gebruik van maakt!
 • Taalkeuze - U geniet vast al van al deze mogelijkheden die het Web te bieden heeft. Het enige wat u nog hoeft te doen, is de taal te veranderen!

How to become fluent in English

Veel plezier met online cursussen Engels!

Woordenboeken

U vraagt zich af welk Engels woordenboek u moet kiezen? Als uw niveau het toelaat, probeer dan eentalige woordenboeken te gebruiken wanneer u een woord opzoekt - dat zal u helpen om u nog meer met het Engels te omringen. Beetje bij beetje zul je niet langer alles in je hoofd hoeven te vertalen van de ene taal naar de andere en zul je echt in het Engels gaan denken!

Videospelletjes in het Engels

Wat je hobby ook mag zijn (dansen, koken, tekenen, etc.) je kunt er een simulatiespel van vinden in het Engels! Zo leert u specifieke woordenschat die met dat vakgebied te maken heeft, maakt u nieuwe vrienden die uw interesses delen, en kunt u ook genieten van het visuele aspect. Als je bijvoorbeeld Sims speelt, hebben alle voorwerpen labels in het Engels, wat je zal helpen om de woordenschat te onthouden. Bovendien is het zo leuk - je kunt er uren mee bezig zijn en dit keer zonder schuldgevoel!

How to become fluent in English

Videospelletjes - een alternatief voor Engelse lessen voor alle leeftijden!

De mogelijkheden om Engels te oefenen zijn echt overal om je heen! Je kunt bijna alles doen wat je wilt in het Engels, zonder zelfs in een Engels sprekend land te zijn. Engels leren hoeft niet iets saais te zijn. Integendeel, hoe meer je ervan geniet, hoe meer tijd je eraan zult besteden en dus hoe meer je zult verbeteren!

We hopen dat je enkele interessante technieken hebt gevonden die je zullen helpen om plezier en vooruitgang te combineren!

Zie ook

Als je onze anti-cursus Engels en onze technieken om vloeiend Engels te leren leuk vond, dan moet je zeker ook eens kijken naar:

 • De Klik & Spreek methode - ons eigen complete trainingsprogramma, dat je zal helpen om eindelijk echt Engels te begrijpen en te spreken met gemak. Je krijgt toegang tot 7.066 monologen en 365 dialogen, die levendig en spannend zijn en je in staat zullen stellen vloeiend Engels te spreken.
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 10, 2021, 10:54 am