[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Det engelske anti-kursus - den bedste måde at blive tosproget på er at lære, mens man har det sjovt gennem et væld af aktiviteter

Sådan bliver du flydende på engelsk 🙋

Read this article in English: How to become fluent in English 🙋.

Hvordan bliver man flydende i engelsk? Gennem spændende ressourcer, som gør det muligt for dig at blive tosproget på engelsk!

Forestil dig, at du bruger ti år på at studere engelsk i skolen, og når du endelig kommer ud af uddannelsessystemet, kan du stadig ikke rigtig tale engelsk. Så en dag beslutter du dig for at genoptage engelsk igen, og hvad gør du så? Du begynder at tage traditionelle engelsktimer, som om du skulle tilbage til skolen. Skørt, synes du ikke?

Der er en berømt sætning, som passer perfekt her:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

De kan hjælpe dig med at blive fortrolig med grammatik og måske med et grundlæggende ordforråd, men det er stort set det hele. Folk får sjældent mulighed for at tale i deres fremmedsprogsundervisning, og det er ofte sådan, at visse aspekter af at lære engelsk, f.eks. det talte sprog eller accenter, bliver forsømt. For ikke at nævne, at det kan blive kedeligt! Vi sidder ofte tilbage med følelsen af at lave et arbejde, at vi er nødt til at gøre det, som en pligt - hvordan kan man ikke have lyst til at stoppe?

How to become fluent in English

Hvorfor fortsætte med at tage traditionelle engelsktimer, hvis de ikke virker for dig?

I dag vil vi gerne have dig til at udforske andre måder at lære engelsk på. Se det som det engelske anti-kursus!

Sådan bliver du bedre til talt engelsk

Her er de bedste teknikker til at forbedre dine engelsk lytteforståelsefærdigheder:

How to become fluent in English

Hvad er nogle alternativer til engelskundervisning?

Lær engelsk gennem musik

Vi elsker alle at lytte til musik! Så hvordan lyder det for dig at bruge det til at forbedre dit engelsk? Du kan nyde musik for at forbedre dit engelsk, uanset hvilken genre du foretrækker. Når du lytter til og synger med på dine yndlingssange, øver du din accent, du lærer ordforråd og grammatik smertefrit, uden at du overhovedet er klar over det!

I første omgang kan du bruge tosprogede versioner af sangteksterne, både på engelsk og på dit modersmål. På den måde kan du vænne dig til de forskellige strukturer, der findes i det engelske sprog, analysere, hvordan sætninger er dannet, hvordan du udtrykker dine idéer på engelsk osv.

Når du bliver fortrolig med det, kan du begynde at læse sangtekster udelukkende på engelsk for at fordybe dig helt i sproget.

Dette er en fantastisk teknik, fordi der altid vil være ny musik at opdage, så du vil aldrig kede dig!

Lær engelsk med tv

Føler du dig nogensinde lidt skyldig, når du tænder for tv'et for at se dit yndlingsprogram for at slappe af sidst på dagen? Der er så mange produktive ting, vi kunne gøre med vores tid, ikke sandt? Den gode nyhed er, at du kan gøre din guilty pleasure til engelsk træning.

Der er så mange muligheder:

Den største fordel ved tv er det visuelle aspekt. Selv hvis du ikke forstår alle ordene, kan du gætte, hvad der sker takket være skuespillernes ansigtsudtryk, situationen og endda lydeffekterne.

En fordel, som mange tv-serier har i forhold til film, er et simpelt plot. Dette gælder især for sitcoms. De har en tendens til at følge en enkelt eller flere personers dagligdag med korte og lette dialoger.

Lær engelsk med YouTube

Fjernsyn er godt, men det sprog, vi hører der, har en tendens til at være lidt ... overdrevet. Det har du sikkert bemærket i film og tv-serier på dit modersmål - de er ikke særlig realistiske, og det ville være lidt mærkeligt at høre nogen tale på den måde i virkeligheden.

Så for at gå til det næste niveau kan du se YouTube-videoer! Det gode ved det er, at du kan se rigtige mennesker sidde foran kameraet, som taler på samme måde, som de ville tale til deres venner. Sproget er ægte, med aktuelt slang og naturlige udtryk.

Opdag de bedste YouTube-kanaler til at øve dit engelsk!

How to become fluent in English

Du kan finde engelskundervisning selv på YouTube!

Lær engelsk med lydbøger

Føler du nogensinde, at du ikke har tid nok til at lære engelsk?

At lytte til lydbøger på engelsk er en fantastisk måde at øve sig hvor som helst og når som helst. Du skal bare sætte dine høretelefoner i og se, hvordan dine daglige opgaver bliver til muligheder for at øve dig i engelsk!

Lær engelsk med podcasts

Har du ofte følelsen af, at du spilder din tid? Når du går, handler, venter på bussen, pendler... Hvis du regner det ud, kan det løbe op i flere timers død tid om dagen!

Podcasts er en glimrende måde at udnytte denne tid på Du kan finde podcasts om alle mulige emner, forskellige længder, og de er for det meste gratis.

En hurtig liste over gode podcasts til at øve dit engelsk med:

Men vi vender tilbage til podcasts i en dedikeret artikel i fremtiden!

Lær engelsk ved at se stand-up komikere

USA er fødestedet for stand-up, også kendt som one-(wo)man-show. Der er årtier af shows på engelsk, som venter på dig, og du kan være sikker på, at cremen af de bedste er der.

Udforsk nogle af de bedste engelsktalende komikere fra hele verden, og øv dit engelsk på en sjov måde:

Lær engelsk, mens du laver mad

Hvis din hukommelse er visuel og haptisk (du husker gennem berøring og manipulation), og hvis du kan lide at lave mad, hvorfor så ikke begynde at tilberede nogle interessante retter på engelsk? Dyk ned i de tusindvis af opskrifter på engelsk, der er tilgængelige på lærredet, og lad din smag komme på en verdensomrejse! Det ville være den perfekte mulighed for at lære alt ordforråd i forbindelse med køkken og mad, og du vil aldrig mere have problemer med at bestille på en restaurant på engelsk!

Vidste du, at vi i gennemsnit spilder ca. 2 timer om dagen på at udføre daglige opgaver, pendle, handle osv. Alt det er tid, som vi kan bruge til at øve os i engelsk ved at bruge de metoder, vi lige har nævnt!

How to become fluent in English

Lyt til engelsk overalt for at blive flydende på engelsk!

Sådan forstår du bedre skriftligt engelsk

Læs tegneserier

Hvis du gerne vil begynde at læse på engelsk, men romaner stadig virker for udfordrende, så er tegneserier en glimrende start til at dykke ned i den skrevne engelske verden! Den visuelle støtte hjælper meget (hvis du ikke forstår et ord, så hjælper illustrationerne), dialogerne er korte, og plota er spændende!

Læs nyheder på engelsk

Næste skridt er at informere dig selv på engelsk. Hvis du tænker over det, er nyheder meget nemmere at forstå end fiktion, fordi sproget er klart og specifikt. Du vil også ofte læse om emner, du allerede har hørt om, så du ville ikke dykke ned i ukendt farvand.

Som du kan forestille dig, er der en stor mængde engelsktalende medier, og du kan altid få adgang til de seneste nyheder, hvis du leder efter dem på engelsk.

Læs Wikipedia på engelsk

Verdens største encyklopædi - alle de oplysninger, du kan bede om, ligger lige ved fingerspidsen af dine fingre!

Læs om emner, du er interesseret i, på den engelske version af Wikipedia. Artiklerne er mere komplette og opdateres mere regelmæssigt end dem på andre sprog.

Læs fiktion på engelsk

Hvad er bedre end at nyde dine yndlingsværker på originalsproget? Ved at gøre det lærer du ikke kun nyt ordforråd, men også nye grammatiske konstruktioner og udtryk!

Her er et par tips til at få mest muligt ud af din læsning på engelsk:

 • Vi anbefaler ikke, at du slår alle ukendte ord op i ordbogen. Du risikerer hurtigt at miste interessen for at læse!
 • Lad være med at lave ordforrådslister! Jeg tvivler på, at du forstod hvert eneste ord, da du læste din første roman på dit modersmål. Du søgte ikke efter ord i ordbogen, og det kom ikke i vejen for din læring, vel? På samme måde vil du naturligvis også huske de vigtige ord på engelsk.
 • Hvis du ikke umiddelbart forstår et ord, kan du prøve at identificere dets rod. Det kan lige så godt være en ukendt form af et ord, som du allerede kender.

Kill two birds with one stone! Læs højt for at øve din udtale og din accent, mens du nyder et spændende plot.

How to become fluent in English

E-bøger er en fantastisk måde at lære engelsk på gratis!

Sådan forbedrer du din skriftlighed på engelsk

Når du skriver, træner du faktisk flere færdigheder - at udtrykke dine idéer, danne sætninger, der er grammatisk korrekte, berige dit ordforråd og forbedre din stavning. Alt dette vil i sidste ende også gøre dig i stand til at oversætte bedre på engelsk!

Her er et par gode steder, hvor du kan øve dig i at skrive på engelsk:

Hvor kan du øve dit skriftlige engelsk med andre?

 • På fora - hvis du ønsker at dele dine idéer eller tanker om et bestemt emne, så skriv på fora! En mere moderne pendant til fora, som du sikkert kender, er Facebook- eller Telegram-grupper. Du kan nemt finde en engelsktalende gruppe med folk, der deler dine interesser og lidenskaber.

 • På chatrum - du kan nemt finde en engelsktalende penneven og udveksle e-mails med dem.

 • På Twitter - det er ikke ligefrem det første sted, der falder dig ind, når du vil øve dit skriftlige engelsk, men at skrive korte beskeder på Twitter, uanset emne, kan være en god øvelse, som udfordrer dig til at være klar og præcis. Du kan tale om et politisk emne eller om, hvad du lige har bestilt på en restaurant. Husk på, at folk bruger mange sammentrækninger og SMS-sprog på Twitter! Her er et par eksempler:

  • OMG = Oh my God
  • Ikr = I know, right?
  • Irl = In real life
  • LOL = Laugh out loud

  De sociale medier er også et af de første steder, hvor du kan opdage nye slangudtryk.

 • På Lang-8 - Lang-8 er et websted, hvor du kan skrive korte tekster om et emne efter eget valg, og modersmålstalere retter dem for dig. Til gengæld får du mulighed for at rette tekster af elever, der lærer dit eget sprog.

Husk på, at hvert af disse websteder har sit eget sprogregister, som kræver forskellige former for hilsner! En meget neutral hilsen, som du kan bruge over for næsten alle, er:

Best (regards),
[DIT NAVN]

Hvordan kan du øve dit skriftlige engelsk alene?

Hvis du ikke føler dig klar til at kommunikere med andre på engelsk endnu, kan du starte med nogle få øvelser for at få tillid til dine skrivefærdigheder:

 • Lav diktater. De vil hjælpe dig med at fokusere på stavning og grammatik, uden at du behøver at bekymre dig om at danne sætningerne selv. Det er en god måde at lære nye måder at udtrykke dig på, hvilket vil være nyttigt, når du tager skridtet til at begynde at skrive. Der er mange websteder, som tilbyder at lave diktater. Fordelen er, at du kan nyde denne øvelse på ethvert niveau, og det kræver ikke meget tid!

 • Skriv dine daglige opgaver på engelsk. Bliv organiseret og øv dit engelsk på samme tid. Skriv, hvad du har hver dag. Denne øvelse kræver ikke et avanceret niveau og vil hjælpe dig med at huske daglige sætninger. At besvare spørgsmålet What did you do today? vil blive et stykke kage!

How to become fluent in English

At du ikke forstår det, du har skrevet, er ingen god grund til ikke at vaske op!

Det kan være meget skræmmende at skrive på et fremmedsprog, det ved vi godt, og derfor vil vi råde dig til at bruge en stavekontrol!

How to become fluent in English

Skriv for at forbedre dit engelsk

Sådan bliver du bedre til at tale engelsk

Alle de teknikker, som vi lige har nævnt, vil også hjælpe dig med at tale bedre engelsk!

Sådan arbejder du på din engelske accent

Hvor skal du starte med, hvis du vil forbedre din engelske accent?

Lyt til en masse indhold på engelsk og væn dig til de specifikke lyde. At lære at identificere og skelne mellem forskellige lyde er det første skridt til at lære at artikulere dem. Bliv ikke afskrækket, det er virkelig muligt for enhver, der ikke er indfødt, at miste sin udenlandske accent og lære at tale engelsk (eller et andet sprog) med en upåklagelig accent!

Hvis du har svært ved at udtale en lyd på engelsk, kan du være opmærksom på den måde, som indfødte talere udtaler den på - hvordan de bevæger læberne, munden og tungen for at artikulere og forsøge at identificere, hvor lydene kommer fra. Dette er nogle få glimrende måder at kontrollere din udtale på.

Du bør også vælge en bestemt accent, som du ønsker at tilegne dig. Vores kursus, Click & Speak, bruger f.eks. amerikansk engelsk, men det er op til dig at vælge den accent, du bedst kan lide. Hvis du flytter til et engelsktalende land, vil det give mest mening at lære den lokale accent, men hvis du vil lære engelsk af andre grunde (for at rejse, arbejde eller bare for sjov), er den amerikanske accent en af de letteste at udtrykke.

Hvad gør accenter forskellige? Det er et godt spørgsmål at stille sig selv. Når du først er klar over, hvorfor forskellige accenter lyder forskelligt, bliver det meget nemmere at efterligne og artikulere dem.

Et par vigtige punkter er:

 • Vokaler - den største forskel mellem accenter ligger i de vokaler, der bruges. Det er dem, der bærer sprogets melodi.
 • Ordbetoning - den kan nogle gange variere fra dialekt til dialekt.
 • Slang og ordforråd i almindelighed.

Når du slår et ord op i ordbogen, må du ikke glemme at se ikke kun på ordets betydning, men også på dets fonetiske transskription, helst i IPA! Det giver dig mulighed for at studere de lyde, der bruges i et ord, og hvor du skal lægge accenten.

How to become fluent in English

Hvordan kan du blive flydende i engelsk uden at forlade dit land

Mødesteder på engelsk

Det er dejligt at have en god accent på engelsk, men for at blive flydende i sproget skal du tale! Der er ingen vej uden om det.

Hvis du bor i en storby som f.eks. Paris, Berlin, Tokyo eller Mexico City, er det ekstremt nemt at finde engelsktalende personer at mødes med. Når du hører nogen tale engelsk, så spørg dem, hvor de kommer fra, om de nyder byen/regionen, om de har brug for hjælp. Vi er alle mennesker, og vi elsker alle at møde nye mennesker og få nye venner.

Og ja, selvfølgelig vil der altid være folk, der vil ignorere dig eller være uhøflige, men du vil aldrig se dem igen. Som moderen til Jackson Brown sagde (og ikke Mark Twain, som mange tror):

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.

How to become fluent in English

Leder du efter et engelskkursus i din by? Hvorfor ikke bare få nogle venner der!

Tænk på engelsk

De fleste af vores tanker kræver egentlig ikke et avanceret niveau. Hvis du tænker over det, er det for det meste banale ting - hvad vi skal købe i supermarkedet, vores daglige opgaver, hvem vi skal ringe til osv. Prøv enten at tænke på det, du skal gøre, på engelsk eller at oversætte det til engelsk i dit hoved. Det er en meget effektiv øvelse, fordi du vil være i stand til at identificere de ord, du mangler for at kunne tale om et bestemt emne. Det er også nyttigt, for hvis du tænker på noget, er der stor sandsynlighed for, at du også vil tale om det med andre! Se denne øvelse som en måde at forberede dig på dine fremtidige samtaler på engelsk i det virkelige liv!

How to become fluent in English

Du skal starte med enkle tanker!

Sorry, I don't understand you!

Kan du ikke finde engelsktalende personer med engelsk som modersmål i din region? Hvis du føler dig modig og vil teste andre menneskers niveau i engelsk, kan du prøve at bestille på en restaurant eller café på engelsk eller måske spørge om vej på engelsk (selv om det er din egen by!).

Forestil dig bare, at du ikke forstår dit modersmål! Det er en lidt ukendt teknik, der kan hjælpe dig med at forbedre dit engelsk, men den er nyttig, hvis du ikke har en modersmålstalende person "på dig".

Fordyb dig i engelsk

Her er et par andre måder at omgive dig med engelsk på, så du kan skabe en lille engelsktalende boble, uanset hvor du befinder dig!

Indstil alle dine enheder på engelsk

I gennemsnit kigger vi på vores telefoner hvert 12. minut. Det kan være spildt tid på nettet eller værdifuld engelskøvelse - det er op til dig!

Indstil din computer, din telefon, din tablet osv. på engelsk. Du vil blive overrasket over det antal ord, du vil huske!

Brug internettet til at øve dit engelsk

Vi bruger internettet hele tiden, så hvis du bruger det på engelsk, er det en ekstra øvelse! Her er hvorfor og hvordan internettet kan blive en platform, hvor du kan øve dig i engelsk:

 • Det er nemt at få adgang til og bruge. Hvis du læser denne artikel, så har du allerede adgang til internettet, så du kan bruge alle de teknikker, vi har gennemgået.
 • Uendelige oplysninger og muligheder. De fleste af de teknikker, vi har talt om, er tilgængelige på internettet.
 • Kommunikation - verden er virkelig blevet et lille sted. Vi kan tale med en person, der befinder sig på den anden side af jorden, i realtid. Det ville være en skam, hvis man ikke udnytter det!
 • Valg af sprog - du nyder sikkert allerede alle disse muligheder, som internettet har at byde på. Det eneste, der er tilbage, er blot at skifte sprog!

How to become fluent in English

God fornøjelse med engelskkurser online!

Ordbøger

Du spekulerer på, hvilken engelsk ordbog du skal vælge? Hvis dit niveau tillader det, så prøv at bruge ensprogede ordbøger, når du slår et ord op - det vil hjælpe dig til at omgive dig endnu mere med engelsk. Lidt efter lidt behøver du ikke længere at oversætte alting fra et sprog til et andet i dit hoved, og du vil virkelig begynde at tænke på engelsk!

Videospil på engelsk

Uanset hvad din hobby måtte være (dans, madlavning, tegning osv.) kan du finde et simulationsspil af den på engelsk! Det vil hjælpe dig med at lære specifikt ordforråd relateret til det pågældende område, du vil få nye venner, der deler dine interesser, og du vil også kunne nyde det visuelle aspekt. Hvis du f.eks. spiller Sims, har alle genstande etiketter på engelsk, hvilket vil hjælpe dig med at lære ordforrådet udenad. Desuden er det så sjovt - du kan bruge timer på det, og denne gang uden at have dårlig samvittighed!

How to become fluent in English

Videospil - et alternativ til engelskkurser for alle aldre!

Mulighederne for at øve engelsk findes virkelig overalt omkring dig! Du kan gøre næsten alt, hvad du vil, på engelsk, uden at du overhovedet befinder dig i et engelsktalende land. At lære engelsk behøver ikke at være noget kedeligt. Tværtimod, jo mere du nyder det, jo mere tid vil du bruge på det, og dermed vil du blive bedre!

Vi håber, at du har fundet nogle interessante teknikker, som vil hjælpe dig med at kombinere fornøjelse og fremskridt!

Se også

Hvis du kunne lide vores anti-kursus i engelsk og vores teknikker til at blive flydende på engelsk, så bør du også tjekke:

 • Click & Speak metode - vores eget komplette træningsprogram, som vil hjælpe dig med at forstå og tale ægte engelsk med lethed. Du får adgang til 7.066 monologer og 365 dialoger, som er levende og spændende, og som vil gøre dig i stand til at blive flydende.
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:46 pm